Sziasztok,
Atyavilag, alig gyozok visszaolvasni
!...akarom mondani, csak igy tovabb:)!
Nem is tudom kivel/mivel kezdjem. Udvozlom eloszor talan a kis ujszulottet kozottunk - Ibi, hatalmas gratula a kissrachoz, igazan tunderi kiskolok
!
Meg szabad kerdezni hogy miert voltatok 3 napig a korhazban? Csak mer itt szokas "kirugni" az ember lanyat szinte mar aznap, ha mondjuk delelott szuletett a baba, remelem veletek is minden OK volt.
Nagyon ugyesen megszultel. Nagyon egyutt tudtam veled erezni a hatfajos szulessel kapcs, mert nekem is ugyanez volt...ez altalaban a baba fekvesebol adodik, engem mar elozoleg felkeszitett a szulesznom ra...azert remelem ennel az ujabb csemetenel meguszom a hatfajast.
A szopi remelem azota jol halad, de a lanyok nagyon bolcsen irtak, hogy ne izgulj sokat miatta. En is a sok-sok folyadekra szavazok, nekem ez az elejen fokent leves-formaban jott be nagyon. Anyukam velem is allandoan komenymagos leveseket akart volna etetni, a vegen nem probaltam ki, de biztos megtette volna a hatasat.
Nagyon ugyes a kis Marci hogy nem esett a szuletesi sulya ala az elso idoszakban, mar ez is bizonyitja hogy mindent tokeletesen csinalsz
.
Hordozo ugyben, erdemes korulnezni az ebay-n, mi is onnan vettuk a mienket ami egy Tomy Montana tipusu volt. Altalaban olcsobbak ott az ujak es persze hasznaltak is. A mienk hasznalt volt, de teljesen ujnak nezett ki, most sajnos nem fogok az arara emlekezni. Mi azert nem hasznaltuk rogton az elejetol, engedtuk hogy erosodjon kicsit a hata Antonianak.
Ne izgulj a kimenetel miatt, itt amugy sem szokas hetekig bent tartani az ujszulott babakat mint ahogy hallom Mao.-on csinaljak. Talan marad ez az enyhe ido tovabbra is. Az en lanyom oktoberi baba volt, es emlekszem az 5-dik napon kimentunk vele, mert mi is majd megkukultunk a hazban. Mondjuk en az a fajta vagyok aki sokaig kint altattam napkozben a teraszon szuletese utan...hatalmasakat tudott kint durmolni a friss levegon.
Moni - szia korunkben, udvozollek en is. Berni vagyok Londonbol, egy 16 honapos kisleannyal (aki az Antonia / Tini) nevre hallgat es egy 15+3 hetes kismanoval a pocakban.
Nagyon edes a kisfiad azokkal a nagy kek szemekkel es szoszi hajjal
!
Szerintem sok magyar van Oxfordban (csak meg kell talalni oket). Fokent az egyetemen es az azzal kapcsolatos helyeken. A ferjed az egyetemen fog tanitani?
Nagyon csodallak titeket, es mindenkit, akik ilyen batran nekivagnak a nagyvilagnak a sok-sok remelem csak kezdeti nehezseg ellenere is! En angolt es allampolgari ismereteket tanitok itt ujonnan idetelepuloknek es menekulteknek, tehat kozvetve (masok altal) valahol az allando ujrakezdesrol szol nekem is az eletem. Kivanom hogy megtalaljatok ti is a szamitasotokat a UK-ban!
Latom sok (kozvetve vagy kozvetlenul) kisebbsegi gyulik naluk ossze a forumon
. Es csak hogy en se maradjak kis a sorbol
, annak idejen ('92-ben) a ferjem is Ujvidekrol erkezett ide. En viszont tosgyokeres nyiregyhazi lany vagyok es mi mar itt Londonban talaltunk egymasra.
Agnes tok szepen leirta a lenyeget a juttatasokrol. Az egeszsegugyi ellatassal se lesznek nagyon gondjaitok. Talan ha csak nem az, hogy itt nem megy minden olyan hipp-hopp mint mondjuk Mao.-on, ertsd kivizsgalasok, beutalok, stb. A gyerekek egeszsegugyi szuksegleteit viszont nagyon profin es, foleg, gyorsan ellatjak...nekunk szuloknek meg valahol ugyis ez a legfontosabb, nem?!
Ami a munkavallalast illeti, sz'tem nezz utana, hogy hogyan tudnad az otthoni tanari diplomadat hasznositani, mert lehet hogy er majd kellemes meglepetes:). Nem sajat tapasztalatbol beszelek, mert en itt szereztem diplomaimat, de hallottam mar hogy tobben otthonrol pikk-pakk el tudtak helyezkedni itt a tanari palyan. Eskudni mernek ra hogy a:
http://www.magyaroklondonban.com/
weboldalon, a forum reszen valahol van errol egy egesz topik is, amit honapokkal ezelott lattam. Nezz mar ott korul, ha van idod, mert ugy emlekszem, hogy egesz konkret dolgok voltak ott leirva hogy mit es hogyan kell csinalni ahhoz hogy tanithass itt.
A tanarsagban itt meg az is jo, hogy sok helyen van sulin belul creche (bolcsi) az ott dolgozok kisgyermekeinek (altalaban egeszen 5 eves korig - ami itt az iskolakoteles kor). Nalunk peldaul Antonia is jon velem munkara, ahol a folyoso vegi bolcsiben lerakom, amig en a 3 ajtoval tole levo tanteremben letanitom az oramat - igazan idealis
.
Andi - a babafalvas vonalzoval en is folyamatosan probalkozom - koszi a tippet:)!
Nyugi, nem ti vagytok az egyetlenek ahol ket gyerkoc lesz...mi is megallunk ennel a szep paros szamnal:). Igazad van, szep szam a 3, meg a 4 es a tobbi is, de nekem termeszetembol adodoan nem igazan fordult meg a fejemben a tobb gyerek gondolata. Ugyhogy most valahol orulok is, hogy ha minden rendben megy Dinnyecske II-vel, akkor utoljara csinaltam ezt vegig. Par ev mulva pedig johet ujbol a karrier, nagy csaladi utazasok...
!
Agnes - orulok hogy ilyen szepen fejlodik a kisleany a pocakban:)! A te szamitasaid szerint mikorra is varhato? Nagyon szeretnek mar ott tartani en is ahol te! Tenyleg nem konnyu a varandosag amikor mar egy (vagy ketto) ott jon-megy a labad alatt.
Esetleges nevekrol szabad kerdezni? Nem gond, ha inkabb nem nyilatkoznal. En is ez utobbi kategoriaba tartozom. Bar nalunk valszeg meg a nemet sem fogjuk megint megkerdezni.
Nem is tudtam hogy te is allatorvos vagy mint a ferjed. Jaj, nekem az is nagyon gyonyoru szakma:)! Hogy sikerult a multkor az eloadas az oviban? Bendeguz biztos nagyon buszke volt a mamajara:)!
Huha, annyit irtam, mint a tenger ... remelem elmegy. Most futok tovabb en is, mert Antonia felebredt es folyamatosan nyomja mandarinul:). A multkor el is felejtettem irni, hogy a telefonalasai nekunk is nagyon bejonnek, na meg a meseolvasasa...azt komoly arccal bizony nagyon nehez kibirni
! En keszulok ezeket videon megorokiteni...jo lesz majd a kiscsaj eskuvojere
.
Puszi mindenkinek es kellemes hetet! b