Új privát üzeneted érkezett!

Jól döntöttél Szilvi!!!! Te lettél volna a legnagyobb veszélyben...mint felnőtt..és mint családanya, akinek babókról kell gondoskodni.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Szilbee, tényleg jól döntöttél! Jobb lesz így neked és mindenkinek!
Akkor kiváltom a saját receptünket :wink:

Andi, akkor majd mesélj, hogy Zsoltika mit szólt az egész napozáshoz. És Sziszit meg hazahozod?!
Adóbevallással még várj egy kicsit, tesóm azt mondja, katasztrófa az egész program, állandóan hibaüzeneteket ad még ki!

Judit, várjuk a fotókat és a beszámolót!

Elin, még mindig, vagy már megint...áhhh, hát mikor gyógyul már meg a csajszi???

Vali, hát a szülés élmény gondolom halványul, de szerintem valahol megmarad örökre :lol:

Tegnap pont elnéztem Csongit és arra gondoltam, hogy egy angyalt küldtek nekem :lol: Annyira szeretem, és annyira büszke vagyok rá. Egyszer mondtam is neki, hogy úgy örülök, hogy engem választott anyukájának :lol:

Évi és
Kép
csongianya

Dia: Hát sztem megmarad örökre, bár nálunk még csak 6 hete vót, úgyhogy mit okoskodom.... :D :D A szülés élmény viszont máris halványul ...szerencsére??

Nóri: Továbbra is jobbulást Lilcsinek....
jaimee1

Szilbee
remélem gyors és könnyű lefolyású lesz a bari..
Én még mindíg nem tudom hogy beoltassam e Timit himlő ellen.
Olyan sok infót hallottam már róla és van aki azt mondja nem védi éelete végéig. Pont a felnőtteknél -mint nálad is -a legveszélyesebb. (A piciknél nem'tom mi a helyzet de szerintem őt védi az anyatejcsi) Még szerencse hogy nem pocakosan kaptad el, ha egyáltalán elkapod...
SZóval én lehet hoyg kicsit örülnék ha most Timi elkapná de ha 1 max 2 éven belül nem fogja akkor tuti szuri lesz a vége.

Vali
A szülés emléke nálam még nem múlt el.. a császár miatt nagyon-nagyon féltem így nekem ez nem valami pozitív emlék. Az első napok itthon? Azok talán halványulnak.. olyan régen volt, vagy mégse?? :lol: :lol:

Elin
Már megint visszaesik Lilcsi? Na ne máár!!! Sok erőt nektek!

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!

Szóval 3 nagyon klassz napot töltöttünk Debrecenben! A szálloda és az élményfürdő is szuper, csak ajánlani tudom. Az Aquatikumban voltunk egyébként.
Szerdán 2 körül érkeztünk meg. Mi egy apartmant foglaltunk, volt egy kis nappali rész hűtővel és tévével, meg a hálószoba, amivel össze lehetett nyitni. Oda tették be Marcinak a kiságyat, ami pontosan ugyanolyan volt, mint a mi utazóágyunk. Marci manó nagy izgalomba jött, ugrabugrált körbe a szobákban, meg ki is szökött a folyosóra, mert belülről nem lehetett úgy bezárni az ajtót, hogy ő ne tudja kinyitni. Elnyargalt és egy emelettel följebb a lépcsőn találtuk meg.
Miután kipakoltunk, irány az élményfürdő. Tényleg szuper volt, egy nagy kupola alatt trópusi növényekkel, sok-sok medencével és csúszdákkal, jóóóóó melegben. Mi persze legtöbb időt a gyerekmedencében töltöttünk, Marci nagyon élvezte a csúszdázást, még az sem vette el a kedvét, mikor egyszer-kétszer a víz alá merült. A jakuzziba is bevittük, de ott nem sokáig akart maradni. Volt egy nagy medence kis csónakokkal, oda is bementem Marcival, és kézzel lehetett tekerni, irányítani.
Fürdőzés után mentünk vacsizni, sajnos az étteremről nem csináltunk képet, de nagyon szép volt az is, mi az akvárium mellé ültünk, hogy Marcinak legyen hol nézelődni. Volt a 6-8 fogásos svédasztal mellet salátabár, gyümölcsös tálak, tömb sajtok, vagy 4 féle sütemény, és még bébiétel is volt kirakva. Persze nekünk nem volt időnk végigenni mindet, mert Marcika bár jól elnézelődött és evett is, azért egy idő után elunta, és kiszállt az etetőszékből. Vacsora után még a játszószobában is eltöltöttünk 1 órát, ahol más manókkal együtt randalírozhatott.
Másnap délelőtt villamossal bementünk a belvárosba, és végigsétáltunk a fő utcán. A Nagytemplom előtti téren Marci összehaverkodott egy kislánnyal, és együtt szaladgáltak föl- s alá. Jó nagy sétát tettünk, mikor visszamentünk a szobába, délután el is aludt egy hang nélkül. Alvás után ugyanaz volt a program, mint előző nap, fürdőzés, vacsora majd játszószoba.
Pénteken aztán reggeli után összepakoltunk és becuccoltunk az autóba, majd sétáltunk egy nagyot az állatkertben. Marci manó édes volt, ahogy ismerkedett a vadvilággal. :) A fehér csacsinál például megjegyezte, hogy „nagyon szeretem a lovacskát” a lámánál megkérdezte: „mi ez?” „láma.” Erre ő: „nyuszika! Nyuszika!” „nem, az láma!” „Tehénke!!” :D
A szállodában nagyon tetszett, hogy maximálisan gyerekbarát az egész környezet, egy percig sem unatkoznak ott a manók. Szeretnénk még oda visszamenni később is! Csak 3 napunk volt, de simán el tudtunk volna tölteni egy hetet is. Hiába, a jót könnyű megszokni!

Ilyen volt a szoba nappali része:
Kép
A háló:
Kép
Játszószoba:
Kép
Élményfürdő:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Alvás a kocsiban:
Kép
judit_79

Nóri! Hát ti meg lényegében ugyanazon a folyamatos betegeskedésen mentek keresztül,mint mi Leventével. :( Az ember azt hiszi/reméli az elején, hogy egyszer majd csak vége lesz... aztán - ahogy te is utaltál már rá - nem is bízik, hogy jobb lesz... Én ezzel még mindig így vagyok. 1 hét bölcsi :arrow: 2-3 hét gyógyulgatás... aztán megint kezdődik az egész előről... :( Mire suliba járnak talán csak megerősödnek... :?

Évi! Pedig ha a doki azt modja, hogy kár belém... akkor még olcsóbban is adtuk volna... Azért remélem tényleg használni fog!! :| Egyébként a gyerekorvosunk fogja beadni nekem. :shock: Majd megmutatom Leventének, hogy milyen bátor anyja van... :lol: Remélem elraktározza legalább ezt az egy emléket, hogy mire megkapja a köv oltást legkésőbb 5-6 évesen, akkor ne féljen majd annyira a szuritól! :wink:

Erika! Én is azt hittem, hogy nehéz lesz majd felismernem, de sajna nagyon egyértelműek voltak a jelek már az elején is... :( Itt egy kép a reggeli pöttymennyiségről. Ez mostanra csak durvább lett... és folyamatosan hőemelkedése van.

Visszavágtam a körmeit is, hogy minnél kevésbé tudja vakarászni...
szilbee

Na, ha mán halványulás....bennem még élénken él, és remélem, élni is fog, mert nekem nagyon jó volt a szülés :lol: Az első napok-hetek-hónapok itthon nem voltak annyira szépek, azoknak halványult is az emléke, de amikor egy másik topikba bepillantgatok, és ott a sok újszülöt képe, hát nagyon kedvet kapok én is babázni :shock:

Cleo! Kérdezted, csak nem válaszoltam rá... :oops: úgy csinálom Lilcsinek a mosást, hogy fölétérdelek, a térdeimmel a testéhez szorítom a kezeit és mosok. A fejét is rángatja szegényem, azt meg a csuklómmal próbálom valamennyire lefogni. Szóval így, ennyire "engedi" csinálni :wink:
És mit csinálnak a naposok? :shock: Én már nem tudom.... :oops:

És Kedves Erika! Félsz-e még a wc-től? :wink:
Bemásolom már a sütidet....nekem kéznél van úgyis :)
chocolate cookie
1 csésze puha vaj
1 csésza barnacukor (végső esetben sima is jó)
2 tojás
1,5 csésze liszt
1 teáskanál sütőpor
3 csésze zabpehely
+ aprított csokoládé vagy éppen szárított gyümi, ami van otthon
Ebből egy irtó kemény massza lesz, de nem betojni, kis halmokat rakni inkább sütőpapírra és kb. 20 percig 160 fokon sütni. Hetekig eláll - elvileg -, ezért Ádvent idejére hálás süti elfoglalt háziasszonyoknak.

Évi! Mikor egyszer hallottam, hogy a babák választják meg, hová születnek, én jót derültem :lol: Szegény lányom jól beválasztott :? :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Szilvi! Ilyenkor a cinkrázó nagyon jól hűtheti a pettyeket! És még muris is, amiért fehér :wink: Írassál ki dokinénivel!

Amúgy ezzel az iskolával ne keserítsél el...! :cry:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Judit! Szép helyen voltatok! És milyen kis társasági lény Marci!

Az én lányom az utóbbi időben igen begubózott..az eddig haver szomszédoktól is visít :? meg mindenkivel bizalmatlan lett :cry:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Szilbee! Szegény Levente, tényleg jó pöttyös. Ez a bárányhímlő nem olyan, amin minden gyerek átesik? Felnőttekre veszélyes, úgy tudom. Te nem voltál bárányhímlős gyerrekkorodban?
Nem is tudtam, hogy be lehet oltatni ellene.
Most ezen a pneumón is elgondolkodtam.

Hát Marci csak összeszedett egy kis takonykórt Békéscsabán. (Debrecenből oda mentünk, rokonokhoz.) Úgyhogy most előkerült az orrszívó. :( De nagyobb baj nem lesz, remélem. Én is tartok attól, hogy ha majd bölcsis lesz, többet lesz beteg (mert amúgy abszolút nem beteges). Olyankor pedig a párom fog táppénzre menni vele.

Évi! Nekem is sokszor jut eszembe, mikor Marcit nézem, hogy egy kisangyal :) Külsőre is úgy néz ki, és olyan tüneményes tud lenni. Bár néha úgy viselkedik, mint egy angyalbőrbe bújt ördögfióka, nem lehet rá sokáig haragudni. Jön és bújik oda hozzám, hogy „nagyon szeretem anyát”.
Olyan jó volt látni most, hogy elvittük magunkkal és új élményeket szerzett, hogy mennyire rá tud csodálkozni minden új dologra, és úgy tud örülni mindennek. Ilyen korban már egész más magunkkal vinni ilyen helyekre, mint egy kisbabát, akinek végülis mindegy, hogy hol van.
judit_79

Nóri!
Ez az a csokis keksz, amit lehet venni boltban? Mert azt nagyon szeretem, és megsütném, ha tudnék olyan receptet, amitől tényleg ugyanolyan lesz. Amivel eddig próbálkoztam, az nem olyan volt.

Hát igen, Marci imádja a társaságot, nála idősebbekkel is boldogan eljátszik (pl szomszéd gyerekek) Nagyon örül, ha odajön hozzá egy másik hasonló manó játszani. Érdekes módon még csak nem is irigy a játékokra.
judit_79

Ó, Judit! Lilcsi is ilyen kis haverkodós volt, de ahogy rájár a rúd ezzel a sok betegeskedéssel, mindig csak orvosokhoz viszem, egyre bizalmatlanabb, gyanakvóbb. Az sztkban már egyedül is tudná, hol a fülészet, de ha valaki hozzászól, már sír is.

Nem tudom, milyen a bolti csokis keksz, ebből egy kemény, ropogós, de omlós keksz lesz...finnnom..ahogy Lilcsi mondja :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Milyen sokat irtatok már megint.

Szilbee! Sajnálom,hogy Levente barihimlős lett. Nem is tudtam, hogy szoptatás alatt is be lehet adatni a védőoltást, de igy biztos jobb lesz. Egy ismerősöm 40 évesen kapta meg és nagyon odavágta.

Jók lettek a kolomposon készült fotók és videók, Antónia sokat nézegette. Mi a novemberin voltunk nagyon tetszett csak most az influenza járványtól tarok nagyon és ezért nem mentünk el.
Nem tudod a legközelebbi buli mikor lesz? Remélem arra már mi i el tudunk menni.

Nóri! MIlyen nagylány már Lilcsi és nagyon jól néz ki a képeken szerencsére nem látszik rajta, hogy mennyire benne van most a betegségekben.

Judit! látszik a képeken is, hogy nagyon jól éreztétek magatokat.
Akkor ez most igazi kikapcsolódás volt.

Diácska! Hát bizony a lányok mindjárt 3 évesek lesznek, szinte hihetetlen ,hogy mennyire eltelt az idő.
A nagy szél nálunk csak nekem kavart be éjszakára, amig fújt szinte semmit sem tudtam aludni, szerencsére Antát nem zavarta.

Petri! Timike is nagy csajszi, Antónia csak 89 cm, összesen 4 cm-t nőtt a 2 éves vizsgálat óta, mondjuk a ruháin is látom, hogy nem viszi túlzásba a növekedést.

Tegnap én is egy kicsit kikapcsolódtam, Attilával szinházban voltunk
.Nagyon jó kis darab volt. Még májusig 1* 2* el kell szöknöm moziba meg ide oda mert utána egy jó darabig megint nuku kikapcs.

Kép
Kép
mongi

Hú, csajok! Segítsetek!
Most hívott az igazgatóm... :cry: Azt mondta, gondolkozzak el azon, hogy visszamenjek gyesre, mert ez így nem lesz jó, hisz még 1 napot nem dolgoztam...
Igen...erre számítottam, ettől féltem...
Most kit hívjak fel ezügyben, információért?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

sziasztok

Judit.nagyon tetszett az élménybeszámolód-szinte az ember nyaralva érezte magát :lol:
Nekem megmondom őszinén ez a debreceni élményfürdő tetszett eddgi a legjobban-ahol jártunk-.Tavaly Nyíregyházán is voltunk az élményfürdőben-de ez egyáltalán nem tetszett...jó volt,jó volt,de mégsem az igazi.Debiben tényleg szupi,egy volt a bibi ...naon drága.
Nagyon jók a képek is :)

Elin.nem csodálom,hogy Lilcsi bizalmatlan.ennyi doki után+gyógyiszedés...
Hát el is hiszem,hogy nem élvezi a pofi-mosást,de tényleg muszály.nálunk az apjuk ha hasonlóan csinálom mint te...rögtön jön...hogy ááá nem kell azt stb,de én tudom,hogy nem árt nekik,sőt...

Napos? terít,kenyérért megy,asztalt töröl stb.Élvezte úgy láttam :)
persze Sziszónál megy a műsor,hogy "ő is!!!!!" :lol:

Majd mesélj mi volt a dokinál. ha megkapod a szurit,tuti megbírkóztok a fránya vírussal.

Megmondom őszintén,hogy én azért adattam be a Varilix-et a gyerekeknek,mert azt mondta a dokinéni,hogy a bárányhimlő olyan vírus,ami akár 1évre is legyengítheti nagyon az immunrendszert.meg amúgy is,ha tudná az ember,hogy szépen szövődménymentesen lezajlik,akkor nem adatná be...

Pircsi.én is így voltam vele-ha oviig (ovikezdésig) átesnek rajta,akkor ammen,ha nem akkor szuri

Évi.azért akarok már nekikezdeni a bevallásnak,mert a banda engem időnként már elhajt a géptől :roll: :oops: ,meg nem akarok az uccsó pillanatban :)-hisz mindjárt ittvan febr közepe.kedvem semmi hozzá,de ez van....utálom...már ránézésre sem tetszik.most a 0753-as javás verziót fogom bűvölni :)

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok Lányok!

Most megint úgy vagyok,mint a múltkoriba,szivesen olvasgatlak benneteket de nem nagyon tudok mit hozzászólni a dolgokhoz! :roll: :oops:

Gratulálok a hófordulósoknak,Diácskának, Lilcsinek,és Leventének!

Szilbee!
Bárányhimlőben sem vagyok otthon,jobban mondva túlestünk rajta én is és Dávid is anno.Sőt Dávid hazahozta az oviból még a rózsahimlőt és a skarlátot is,na ez az utolsó engem is nagyon megriasztott! De,hogy mi van szoptatós kismamák,és kicsi babócák esetében azt nem tudom! :( Remélem nem kapjátok el!
Tavaly a barátnőm terhesen lett bárányhimlős,hogy honnan kapta el az még mai napig nem tudjuk,mert nem járt olyan helyeken,de hál istennek semmi gond nem lett belőle!

Vali!
Ki fogyózik nállatok? :shock: Ahogy az avataron elnézlek neked nem kell,csak nem a párod? :wink:

Judit!
Várjuk nagyon a beszámolót,képekkel! :lol:

Cleo!
Én meg azt hittem,ti is itt laktok valamelyik panel dzsungelben! :wink: De ez így tök jó,hogy építkeztek! :D

Lányok,hol volt ez a kolompos buli!?

Na,ahhoz képest,hogy nem tudok mit írni azért összeszedtem! :roll:
Puszi mindenkinek,Sziasztok!
Vendég

Nóri: Hát okosat nem tudok mondani meló ügyben. :cry: Kevés munkahely megértő, az enyém sem az...

Wc-re járás? Neeem, már nincs gond vele. :D

Na most tök görénynek érzem magam, hogy nem én tettem be a receptet Szilvinek, aki olyan rendi mindig velem, felteszi a fotóimat, tudósít rólam.. :oops: :oops: Szilvi, ne hari... :cry: :cry:

Judit: a cookie.freeblog.hu-n van fenn fotó is a sütiről...sztem ilyen boltban nem kapható...én legalábbis még nem láttam...

Kívülről láttam már ezt a debreceni uszodát, ez van az állatkert közelében, ugye? Na majd meglátogatjuk egyszer mi is, ha arra járunk.
jaimee1

Hu..Elin.ez nem jó hír.
végülis milyen infora lenne szükséged?hogy hogy lehetne megoldani? :oops: :roll:

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Most gyorsan, mert mindjárt megyek Csongiért!

Elin, milyen infóra lesz szükséged? Igazából sajnos nem csodálkozom, már azon csodálkoztam, hogy eddig még nem szóltak rád :?
A szabid már letelt és most táppénzen vagy? Az első 15 nap betegszabi, ezt a cég fizeti. De ha gyermek után kapod, az nem betegszabi, hanem táppénz, tehát nem a cég fizeti. Ha gyesre mész, akkor azt a cég intézi szerintem, és ki kell hozzá tölteni a nyomtatványt, MÁK-hoz beadni. (De Te nem GYES mellett dolgoztál volna?)
Röviden ennyi. Senki nem tud lenni Lilcsivel, hogy vissza tudj menni egy kis időre legalább lássák rajtad, hogy akarsz dolgozni?

Évi és
Kép
csongianya

Hát a megoldás az én részemről az lenne, ha maradna így a dolog. Az ig. részéről, ha kevesebb kiadása lenne miattam, tehát, ha visszamennék gyesre.
Az érdekelne, hogy milyen juttatásokat, segélyeket kérhetnék még az önkormányzattól, és kb. mennyiket? Csak hogy tudnám, mennyiből kéne megélnünk...mert ugye a gyes az 24-25 körülre jön ki, meg a cs.pótlék az valami 13 ezer lesz...
De szerintem most úgysem tudna semmit tenni, ha azt mondom, hogy nem megyek vissza gyesre

Erika! Nem azért tettem fel, hogy rosszul érezd magad! :shock: :cry: :lol: . Csak már ketten is érdeklődtek utána, gondoltam, akkor népszerűsítem :wink:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Évi! De, gyes mellett dolgoztam volna. A munkáltatóm a kifizetőhely...akkor sem ők fizetik a táppénzt?
Anyumra ESETLEG tudnám bízni Lilcsit, de most ő is nagyon le van pukkanva, meg amúgy is beteges, még egy beteg gyerek nem hiányzik neki. Ha egészséges lenne, akkor más lenne a helyzet, mert akkor lennének jelentkezők, akik vigyáznának rá.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Nóri! Rendes dolog a főnöködtől, hogy visszavett, de azt hiszem számolnia kellett volna azzal, hogy van egy lányod, aki épp kezdi a bölcsit..., nem?
Hát tényleg nem vagy könnyű helyzetben... :( Gondolom a bébiszitter nagy érvágás lenne, ugye?! Nekünk legalábbis bizti az lenne.

Jaimee! Ugyan már! Legalább találtam még egy csomó jó receptet! :) Be is raktam a kedvencekbe az oldalt.

Judit! Húú tök jó lehetett! :D Látom nagyon jól éreztétek magatokat! :)
Nem minden gyerek lesz bárányhimlős. Anno valahogy én is megúsztam. Tesómék még a születésem előtt átestek rajta.

Felteszek már egy oldalt, hogy milyen veszélyei vannak a bárányhimkőnek. Engem is meglepett, mikor olvastam... mikor Levente még kicsi volt, elbagatelizálták az eü-s szakemberek (és itt most nem Orosz Ágiról beszélek), akiket kérdeztünk... bár ne tették volna, akkor már bölcsi előtt beadattam volna Leventének és most nem aggódnék ennyire.

A bárányhimlő szövődményei
szilbee

Elin!

Attól, hogy a munkahely kifizetőhely, csak a 15 nap betegszabi terheli őket! A többit az OEP visszautalja szerintem.
Viszont ha a gyermek után vagy táppénzen, akkor az meg egyből az OEP terhére megy.
Viszont a gyermekápolási táppénz le van szabályozva, meg van adva összesen, hogy egy évben hány nap lehet (holnap megnézem neked, ha gondolod, de lehet, hogy az OEP honlapján is megtalálod)

Bocsi, most ennyi, edzés volt, és még csak a vacsin vagyunk túl, a fürdés még most következik.

Évi és
Kép
csongianya

Nóri: Ne hülyéskedj, köszönöm, hogy feltetted! :wink: :D
jaimee1

Hali.

Elin.szerintem menj be az önkormányzathoz,mert ott tudnak csak pontosan megmondani mindent.meg amúgy is idéntől emelkedett a nyugdíj-minimum és ezáltal a segélyek folyósítási határa is.

Létezik olyan,hogy a bölcsiben megkaphatod,hogy ingyen kapja a kaját a csajszi

,e mellett évi 2* 4000 Ft jár (-t tavaly) +egyszeri 5000 Ft
- ezt külön kell igényelni

De ha egy másik adott összeget sem ér el a jövedelmed egy főre esőlye,akkor tán havi szinten is kaphatsz támogatást.
De szerintem tényleg csak ott tudják pontosan.
hétfőn-szerdán-pénteken van csak ügyfélfogadás

hát én ennyit tudok

:oops:

végülis te gyedet vagy gyest kaptál/kapsz? mert ugye a gyed 2éves koráig...

mindenkinek pusza

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Kép

Tegnap sikerült jól eltűnnöm ,de hát annyira szép idő volt "muszáj"volt takarítani a szép napsütésben :)
Mano!!
Kérdésedre a válasz én fogyózok ill. próbálok mert enyhén szólva vagyok dagadt...most nagyon nagyon sok ++++kg van rajtam sajna :( Csak eddig még nem sikerült olyan diétát találnom amit könnyedén betudok tartani :(

Szilbee!!
Szegény Levi jó pöttyös lett ...de lehet így jobb ha kijönnek rajta mint egyik ismerősünk akinek a kislányán éppen volt pár pötty és most arra várnak ugyan elkapja e mégegyszer szegény . A picurt szerintem megvédi a tejcsid de nem akarok okoskodó lenni .

Judit!!
Csúcs szupi helyen voltatok biztos nagyon jól éreztétek magatokat :) Dia megjegyezte ő is megy pancsizni oda medencébe :lol:

Ja és egyforma gyerekülésünk van :)

Nóri!!!
Hú én ehhez a dologhoz most melóügyben nem tudok hozzászólni......nagyon sajnálom :(
Kép

KépKép
diÁcska

Sziasztok!
Jamiee! Igen, az állatkert közelében van a fürdő!
Ez a sütis oldal jónak néz ki, majd kísérletezem :)

Cleo! Ezek szerint már ti is jártatok ott! Hát igen, már a fürdőbelépő magában is elég borsos... Nekünk nem kellett külön belépőt fizetni, az benne volt a csomagárban. De a két éjszaka el is vitte az egész üdülési csekket.

Szilbee! Nem is gondoltam, hogy ilyen veszélyes a bárányhímlő :shock:
Én is voltam bárányhímlős gyerekkoromban, meg rózsahímlős is voltam, de semmi extrára nem emlékszem belőle a pöttyökön kívül.

Nóri! Hát ez elszomorító :( Mivel a gyes összege még zsebpénznek se nagyon elég.

Marci még mindig elég taknyos, de olyan aranyos volt reggel, nem sírt, mikor látta, hogy orrszíváshoz készülődöm, hanem magától beült az ölembe. Szegényke beletörődött a helyzetbe.
Kívújni nem tudja az orrát, és éjszaka a torkába folyik a trutymó.
judit_79

Sziasztok!
Azt hinné az ember, hogy egy ilyen hír után majd nem alszok még annyit sem, míg eddig...de nem!! 6 órát aludtam egyhuzamban, Lilcsi is jót szunyált. :lol:

Szilvi! Babysintér??? :shock: Hát egy beteg gyereket, nem tudom, de szerintem senki nem bízna rá.... Beteg gyereknek anyja mellett a helye, legalábbis én így nőttem fel. Meg ezt az orrmosást sem hiszem, hogy megcsinálná, meg nem is bíznám másra.
Hát igen, érvágás lenne még nektek is, hát még nekem... :?
Levente hogy van?
Amúgy nem értem én sem az igazgatót...rajtam kívül vannak, akik szintén sokat vannak táppénzen (az egyik már 3. hónapja), igaz, hogy nem gyerek miatt, őket mégsem hívogatja...

Szóval csütörtökön megyünk vissza a gyerekdokihoz, meglátom, mit mond, és tőle is rákérdezek, hogy szerinte hogy tárgyaljak, milyen irányban ezügyben?

Évi! Kösz, 84 nap lehet a gyerekápolási... Az Indexen Szakbarbárral is felvettem a kapcsolatot. :lol: Ő is azt írta, amit te. :wink: És gyedre is visszamehetnék...de 2 hónapra se? :shock:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Teszek fel egy két képet!
Szlovákiában voltunk Donovalyban síelni!
Kép Máté Kép Fanni

Ivett
Kép
Kép
ivett&fanni

Elin! Bocs én értettem félre . Nem arra gondoltam, hogy beteg gyereket sziterre bízni... Nem tudom honnan gondoltam hogy nem, akarod visszavinni a bölcsibe...., mert hogy ez még egy pár hónapig bizti így marad, mármint az állandó betegeskedés (ha bölcsis marad). És ha ezt a főnököd nem tolreálja, akkor tényleg elég sz.. helyzetben lesztek... :( Szóval csak továbbgondoltam a dolgot...
Szeretnék segíteni, de foggalmam sincs mit lehet ilyen helyzetben tenni... vagy talán ... próbálnám magamat jogilag felvértezni... :?

Ja... most látom, hogy te is Szakbarbárhoz fordultál! 8)
szilbee

Na ja, már mi is kiszámoltuk, hogy ha bölcsi helyett bébiszitterre bíznánk a gyereket, akkor az én fizetésemet oda is adhatnánk neki. Szóval ez nem megoldás, az biztos. (Ilyen fizetések mellett...)
judit_79

Ja én is abban reménykedek, hogy mire Dévid Bölcsis lesz... már ha lesz... akkor anyum már nyugdíjas lesz és lesz kire bíznom, ha a munkáltatóm nem díjazná hogy állandóan a gyerkőccel vagyok otthon, mint ápolónő.

Vagy a második gyerek már több betegségen átmegy mire bölcsibe kerül... vagy oviba? és így már nem fog annyit hiányozni? Hmmm...? ... vagy ez csak egy naiv ábránd?... :oops:
szilbee

sziasztok!

Hát Elin én sajna ebben nem tudokneked segíteni. De a GYES plusz családi az tényleg nem sok

Judit hát ez tényleg szuper kis kikapcsolodás lehetett. S árilag menniybe kerül egy ilyen?

KÉpzeljétek mi hogy jártuk:
Amikor volt ez a nagy szél elkezdett először csak pislákolni az áram aztán délután már el is ment. vasárnap nem bírtuk elérni az e-on. Holott 130 tojás benn van a keltetőbe... :oops: (szomszédba mentünk át hogy hagy dugjunk be egy hosszabítót)
Tegnap reggel anya elbírta őket érni azt mondták küldenek munkatársakat.
Én egésznap otthon voltam annyi volt csak hogy elvittem bettit az oviba de semmi több.
Este viszont olyan nyolc fele ismét elment az áram. A szomszédban kicsapta a biztosítékot.
Közben mondom hogy SE apa nem volt itthon se Gabi mert mind a ketten dolgoztak, ráadásul a szomszédunk egy 50es egyedül álló hölgy. :evil: Ugy szóltak a sogormonak(párom testvérének) hgy jöjjön már cserélje kia biztosítékot vag ycsináljon valamit. Deez már mind nyolc után volt bőven.
Nagy nehezen meg tudták csinálni az áramot, valami dugó szét égett :? . Közben én meg hívtam volna az e-on de ismét semmi. Majd anya olyan 10 fele felhívta tudott beszélni s elmondta hogy mi van azt mondták hogy már voltak kinn..... :evil: Gondolhatjátok!
Nah mindegy este alig volt itthon valam bekapcsolva, csak nálunk egy enyhe éjszakai lámpa Bettike miatt.
Ma reggel viszem Bettit az oviba még sehol senki nem volt mire hazaértem kb 5-10 perc(mert kocsival mentem) már majdhogy nem be is fejezték a hiba kijavítsát. Épp mászott le a zserelő a karóról

szép napot puszika

Kép
kbernadett

Ember küzdj, és bízva bízzál.... :wink:

Lehet, nálam is az volt a baj, hogy elszámítottam magam :roll: ....de ezt már írtam, hogy én összesen 3x voltam beteg gyerekkoromban....és azt hittem, Lilcsi is ilyen lesz. És nem :cry:

Mama-szempontból akkor sem jártam volna jobban, ha 10 évvel ezelőtt szülök...anyumnak 15 éve volt a szívműtétje, azóta elvan... :cry: sőt, még romlott az egészsége, mert agyérmicsodája is volt. Tehát rá sem bízom nyugodtan (de azért szoktam :wink: ), mert vele is akármikor történhet valami :x
Itt a házban van 1 néni, aki mondta, hogy szívesen vigyáz Lilcsire, csak nagyon betegen nem. De hát nem tudom, hogy napokon át vigyázna rá?? :shock: Majd rákérdezek már.... Neki nincsen unokája, pedig szeretne...

Most volt a rádióban egy érdekes beszélgetés a bölcsiről. Statisztikákra hivatkozva mondta valaki (talán orvos?), hogy az a gyerek, akit bölcsibe adnak 2 éves kora előtt, sokkal jobban, gyorsabban fejlődik, mint aki az anyja mellett marad. Szilvi, azt hiszem, te dilemmázol még mindig ezen...vagy nem?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

De bizony! Én dilemmázok! :D Mondjuk nekem az egész életem ebből áll, hogy pro-kontrát játszom! :lol: Hiába no, a skorpiók már csak ilyenek! ;)
Ezt egyébként én is megfigyeltem, amit te mondtál. Viszonat az is érdekes, hogy mióta Dévid megszületett Levente fejlődési üteme is felgyorsult, pedig nem foglalkoztunk vele kevesebbet, sőt!! ;) Viszont egy másik gyerek jelenléte akkor is elég ösztönző tud lenni a beszédfejlődésben!
szilbee

Én csak a beszélgetés végét hallottam, de azt hiszem, 19.20-kor ismétlik a Kossuthon..azaz mr1-en. Pont, mikor "ráér" az ember lánya :?
De amúgy tök jó ez a műsor, minden nap van, mindig gyerekes táma van benne. Vendég a háznál, azt hiszem, ez a címe.

Barátnőm is skorpió. Na, ő valahogy nem dilemmázik :lol: Viszont rettentő konok.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Biztos más az aszcendensünk! ;) :lol:

Ja azt a műsort én is szeressem, csak tényleg pont akkor fürdetünk... :?
szilbee

... mármint az ismétlésnél... Míg Levente kicsi volt gyakran hallgattam azt... Nem is tudom, olyan 2 óra körül volt... vagy rosszul emléxem... mert volt délelőtt is valami jó műsor a Kossuth-on... Ááááá szita az agyam, meg már régen is volt! :roll:
szilbee

Szilvi!
Most nézem, hogy neten is meg lehet hallgatni ezt a műsort! :lol: ITT keresd ki a felső sorban az mr1-mp3 tárban a kedd, 11 órát, Winamppal lejátsza, csak állítsad be, hogy 30 perctől játsza!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Én ezzel vitatkoznék.... Szerintem hülyeség ilyen következtetést levonni, mert ez egy csomó mindentől függ. Lehet hogy van olyan gyerek, aki gyorsabban fejlődik, miután bölcsibe megy, viszont sokan anélkül is ugyanott tartanak, ugyanolyan gyorsan fejlődnek.
judit_79

Sziasztok,végre ide tudtam ülni,de úgy elteltek a napok,hogy csak na,még levelet sem votl időm olvasni. Mennyi hófordulós :) Boldog hóforulót a lurkóknak :)

Szilbee,remélem hamar túl estek ezen a bari himlőn,én12éves voltam amikor elkeptam,jobb lett volna még olyan kicsinek,mint Levente.Remélem gyorsan túl esetek rajta,és megússzátok a pöttyökkel!Jobbulást :)

Judit,nagyon klasszak a képek :) Megkérdezhetem mennyibe került?mert van üdülési csekkünk és húsvétkor le szeretnénk üdülni,csak még nem tudjuk hova menjünk.Habár apa nem tudom mennyire menne ebbe bele,de én szívesen mennék.

Ivett,síeleés,ezt aztán nevezem :) Én még sosoem voltam nem is tudok,de szerintem ha egyszer kipróbálnám biztos össze is törném magam :oops: Máté jól ki van kerekedve :) És milyen nagy lányod van már,nem tudom miért én valahogy kisebbnek gondoltam,de nem tudom miért,olyan 4éves körülinek:)

Nóri,hát nem tudom mi lenne a jó megoldás,de hátha megenyhül az igazgató!A gyes nem túl sok pénz.Sajnálom,hogy Lilcsi ilyen kis beteges,de talán most legyen ilyen,mint majd az iskolában.Persze betegnek lenni senkinek sem jó,nehogy félre érts!!Köszike a süti receptet,ki is próbálom hamarosan :)

Betti
,hát az e-onosok ilyenek sajnos. :( de nem csak ők,hanem az összes hibabejelentő sztem :(

Hát akkor rólunk is egy kicsit,Luca beteszi a szájába a cumikáját :) Eddig csak kivette,mostmár vissza is tudja tenni,igaz van amikor a másik felét próbálja bedugdosni,de azért addig addig forgatgatja amíg sikerül neki :) A másik,hogy minden félét magára húz ami a keze ügyébe kerül,pl textil pelus,kis plédje amivel takarózik :) Nagyon figyelni kell rá,mert próbálja a szájába is betömködni.Viszont egy kicist el vagyok keseredve,mert eddig előfordult,hogy átfordult,de mostmár nem akarja csinálni :(
:(

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok Lányok!

Elin!
Neked,már csak ez hiányzott! :( Mintha jókedvedből lennél otthon,a beteg gyerekkel! :( Remélem sikerül intézned valamit!

Vali!
Méghogy dagadt vagy! Ezen a képen itt az avataron egyáltalán nem tűnsz annak! :wink: Ja,és klasszak az új vonalzók!Zolika megengedte,hogy neki is csinálj egyet? :wink:

Judit!
Nagyon szuper helyen voltatok,jók lettek a képek! :D Hol is van ez pontosan,és mi a neve a szállodának? Tudod nekünk is van üdülési csekkünk,és ha apa hazajön jól esne egy ilyen wellnes hétvége együtt!! :wink:

Szilbee!
Mi volt a dokinál? Megkaptad a szurit?És Levente,hogy viseli a pöttyöket,bírja ,hogy ne vakarja?

Ivett!
Sielni voltatok?Az nagyon jó lehetet! :) Nagyon szépek a gyerekek,jó,hogy tettél Fanniról is képet,én még nem is láttam! :wink:

Puszi mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Ivett! Hű, de nagy lányod van. Tényleg arról még nem is volt szó, hogy mit szólt a kistesóhoz?
Gondolom Mátét is magatokkal vittétek sielni, biztos jó volt, igaz én nem szeretem a téli sportokat.
Máté nagyon cuki, jó kondiban is van.

Elin! Nagyon szoritok neked, hogy gyorsan rendeződjenek a munkahelyi dolgaid. Sajnos segiteni nem tudok, de a szakbarbár jó tanácsokat szokott adni.

Cleo! Zsoltinak végül hogy tetszett, a napos beosztás?

Szilbee! Hogy vagytok? Én a kisfilmet láttam anno a szolnoki adón, amibem a doktornénik beszélt a szövődményekről, úgy megijedtem, hogy be is adattam az oltást Antóniának gyorsan.

Rota ellenit beadattátok Dávidnak? Nekem az a másik nagy félelmem.

Betti! Végül a tojások akkor túlélték az áramszünetet?

Kép
Kép
mongi

Sziasztok!

Jól megijesztettetek, most már tuti én is beadatom a bárányhímlő elleni oltást Marcinak, ha kilábal a náthából...

Többen kérdeztétek, mennyibe került a 3 nap Debrecenben, hát a 65 ezer forintos üdülési csekk elment rá. Ebben minden benne volt.

Hajni! www.aquaticum.hu Hétvégére jóval előtte le kell foglalni, mert hamar megtelnek. De így utólag jobb, hogy hét közben mentünk, mert sokkal kevesebben voltak.
Még hány hét, mire a párod hazajön?

Tündi! Nagyon kis ügyes Luca baba. Nyugi, ha egyszer megfordult, utána már egyre többet fogja csinálni. Emlékszem, Marci pontosan 4 hónapos volt, amikor először átfordult. Azelőtt viszont utálta, ha hasra fordítottuk :) Eleinte csak naponta-kétnaponta 1x csinálta, általában olyankor, mikor 1 percre ott hagytam a nagyágy közepén, és kimentem valamiért.
judit_79

Tündi! Lilcsi csinálta minden produkciójával, hogy bemutatta, hogy ezt is tudja, azt is tudja, utána 3-4 hét is eltelt, mire legközelebb csinálta. :lol: Nekem is furcsa volt....de nem gáz :wink:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Mongi szerencsére túl mert a szomszédból kaptunk áramot amig meg este nem volt addig meg letakartuk, hogy még anniyra se engedje ki a hőt :-)

Kép
kbernadett

Sziasztok Lányok!

De nagy a forgalom, ha egy-két napon nem "látogatok" ide.

Szilbee! Sajnálom a bárányhimlősek lettetek, remélem enyhe lefolyású lesz az egész. A szomszédban 2 kisfiú is bárányhimlősek lettek, a srácaink is játszottak együtt mostanában, de ők be vannak oltva mind a hárman. Úgyhogy most le lesz tesztelve, hogy tényleg véd-e. Eddig szerencsére még nem történt semmi.

Judit! Tök jó lehetett ez az aquaticum, én már régóta szemezek ezzel a hellyel, csak valahogy sohasem jött össze. Jó hogy mondod az üdülési csekket, azt hiszem mi is kaptunk.... Mondjuk ez a kiruccanás még várat magára. De jó ötletet adtál.

Nóri! Munkahely ügyben tanácstalan vagyok, nem tudok semmi okosat mondani. Lilcsi remélem már jobban van, ezt az arcüreg átmosást még sohasem csináltam saját magam. De ha kell majd, (remélem minél később) akkor ki fogom próbálni, végülis a doktornő se csinál sokkal többet a rendelőben, csak én vagyok könnyebb egy pár ezressel......

Bent voltam bölcsiben, hát tényleg elég elkeserítő a helyzet, főleg, hogy mennyien várnak férőhelyre, de így is tömve vannak. Nem is értem, hogy miért kell bölcsiket bezárni, ennek mi értelme van, hogy 15 gyerek van egy csoportban??!!

Egyébként tud valaki valami nagyon jó kencét száraz bőrre? A nagyfiam nagyon száraz bőrű (atópiás), most egyre rosszabb a téli hónapokban. Állandóan viszket neki. Most ajánlott a védőnő BABE testápolót meg tusfürdőt. Nem tudom milyen. De ha megint súlyos ezreket hagyok ott a gyógyszertárban, és nem használ, akkor nagyon mérges leszek. :twisted:

Na jók legyetek.

Szazsa

[Kép
szazsanna

Judit!
Köszi az infót! Apa 6 hét múlva jön haza!
:D :D :D
Vendég

Hajni! Jók az új képek! :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Judit köszi az infót,nekünk is 65ezres üdülési csekkünk van,húsvétkor elüdüljük,mert xynáron meg ahonvédségi üdőkbe megyünk :)

Hajni,jó az új képetek :) A 6 hét hamar eltelik már :) Nekünk meg most kezd megszűnni a jó világ :( Kezdődnek a gyakorlatok,felkészítés :( Olyan rossz lesz,de muszáj,hogy menjen :(

Köszönöm a nyugtató szavakat,sajnos én túl aggódós vagyok :(

Mára elköszönök,holnap jövök!Szép estét mindenkinek és előre is jó éjt :)

Kép
Kép
tundi24

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?