Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Viki!

Nagyon édesek a gyerkőceid!!! Peti már kész kis nőcsábász! :wink: :lol:
Én köszönöm, jól vagyok, bár lassan már megint kezdem elefántnak érezni magam... Még mindig dolgozok, úgyhogy a lakás pakolgatására sajna nincs nagyon időm. Pedig lenne mit, Pocaklakónak helyet kéne igazítani lassan.

Többiek merre vagytok???

Szép napot mindenkinek!

Ildikó

Kép

Kép
neftis

Sziasztok!

Viki!
Nagyon örültem a képeknek, nagyon helyesek vagytok, te is jól nézel ki, sokat fogytál!

Holnap már nem lesz időm, így előre is:

Nagyon boldog születésnapot kívánok Esztinek!

Neftis!
Köszi az ötletet, végül neten rendeltem! Kitartás, tudjátok a nemét a pocaklakónak?

Üdv. Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Jevi!

Itt is boldog szülinapot Violkának!

Köszi a köszöntést! :)

majd hozok képeket is, légyszi tegyél Te is! :wink: :D

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Ma akkorát hócsatáztunk a gyerekekkel, hogy csak na! :D

és hoztam a képeket!
Oroszkrémtorta:
Kép
gyümölcstorta csupa déligyümiből:
Kép
a szülinapos kisasszony:
Kép
ketten szombaton:Kép
hárman vasárnap: Kép
gyertyafújás ma délután: Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Viki!
Köszönöm, bocsi, hogy az sms-re nem válaszoltam, nagyon el voltam havazva tegnap, családilag ünnepeltünk, 17-en voltunk!

Képeket hozok majd én is, csak anyuék gépével fényképeztem, ők meg hazavitték, hétvégén megyünk hozzájuk, majd utána hozom!

Nálatok nagyon tuti torták voltak, én egyet rendeltem, a másikat én csináltam, de kicsit összeesett a krém benne! :roll: :? Hétvégén még lesz egy gyerekzsúr, Violka már nagyon várja azt is!(Én kevésbé...) :P

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Jevi!
Utólag is boldog szülinapot Violkának!

Viki!
Esztinek is boldog szülinapot!

Mi jól vagyunk, most már... Ugyanis vasárnap éjjel begörcsöltem, beindult a szülés. De szerencsére sikerült visszatartani, remélem pár hétig még nem lesz több ilyen akciónk...

Pocaklakó egyébként Kislány, bár a nevét illetően még vitázunk a Márkkal... Magamat ismerve, úgyis Ő fog nyerni, úgyhogy valószínű Jázmin lesz a befutó.

Szép napot mindenkinek!

Ildikó

Kép

Kép
neftis

Sziasztok lányok,

de jó,újra van forgalom a neten :lol:
Netfis,
kitartást és várjuk a beszámolót az új szülőszobáról,ha sikerül még összehozni az idén szeretném én is kipróbálni :D

Viki,

milyen ügyes vagy ennyi finomság,nagyon klasszak a tortáid,és külön dícséret hogy a házit előnyben részesíted,én csak sütiket gyártok,még tortával nem próbálkoztam kivéve a charlotte tortát,ami nem egy nagy kunszt összedobni,ha van valami jó tipped,egy jó recepted kezdő tortasütőknek,szívesen tanulnék tőled. :oops:
Köszi az infót a bőrzével kapcsolatban,még én is megálmodom hogy ha tényleg sokan lesznek akkor,lehet hogy a kisebb nyűzsit megvárom,tudni lehet hogy mikor lesz a köv?
előre is köszi
Krisztina
kryssty

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a köszöntést Eszterem nevében! :)

Jevi!

Nem semmi, mennyien voltatok! :) És akkor drukk, hogy a hétvégi gyerekzsúr is jól sikerüljön. :wink:

Ildikó!

Sajnálom, hogy így jártatok, és drukk, hogy a kislányod még legalább 3 -4 hétig bent maradjon a pociban!

Kriszti!

Köszönöm a dícséreteket, de tényleg nem nagy kunszt ám egyik torta sem! :wink:
A börzén meg nem tudom mennyien lesznek, ha ilyen lesz az idő :? A következő majd április 11-én lesz csak.

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Kriszti!

Én elsőre sima piskótát sütöttem tortaformába. Hagytam kihűlni, majd kettévágtam és megkentem baracklekvárral. Ez volt a torta! :wink: Ha ez már megy, s miért ne menne, jöhet a gyümölcstorta, ami szerintem abszolúte nem nehéz. Ahhoz már csatos tortaforma kell, legalábbis nekem az jött be.
Egy közepes csatos tortaformában megsütsz egy 3 tojásos piskótát. Hagyod benne kihűlni, majd kiveszed a formából, és egy tányérra teszed. a tortakarikát visszacsatolod rá. (hogy a puding ugye ne follyon le) Felszeltem egy narancsot és 2 db kiwit, és szépen szimmetrikusan rápakoltam a tortalapra. Közben megfőztem egy dr. Oetker vaníniapudingot. Amikor kész, óvatosan rákanalazzuk a gyümölcsökkel megrakott tortalapra. hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt és megdermedt, felvágtam egy fél banánt és tettem rá 5 ananászkarikát( konzerv) Amikor ez is megvan, megfőztem a tortazselét. Én a Penny-ben vettem ezt a színtelent, de szerintem bármilyen jó hozzá. amikor kezd sűrűsödni a tortazselé óvatosan rákanalaztam a gyümikre. Hagyni kell kihűlni, megszilárdulni. Mikor ez megvan, vizes késsel (vékony pengéjű) óvatosan elválasztom a tortakarikától, majd lassan szétcsatolom a formát. Kész is a torta, csak díszíteni kell. Egy doboz (2 dl) habtejszínt egy cs habfixálóval keményre vertem, majd habzsákba töltöttem és kidíszítettem a tortát. Előtte még a torta oldalát késsel bekentem tejszínhabbal. Ennyi az egész! Ha sütikben otthon vagy, és szoktál sütni, szerintem ez tutira menni fog. :wink: Gyümit meg olyat teszel rá, amilyet szeretsz! Majd írjál, hogy kipróbáltad-e, és hogy sikerült :wink: :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Jövök én is tortákkal... :wink:

Kép Szülinapos

Kép Vince is jól elvolt

Kép ezt az oviba sütöttem (lúdláb)

Kép ezt meg a gyerekzsúrra (mogyorós-csokipudingos)

Rohanok az oviba, délután még jövök, üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!
Nagyon ritkán szoktam írni, de most szeretném a segítségeteket kérni doki ügyben. Sajnos az én dokim elment a szülészetről (Wilhelm) és nemsokára szeretnénk 2.-ik babát- Szóval jó lenne egy dokit találni aki normális és nem csak a pénz érdekli. Az első baba is sajnos nehezen jött össze (inszemináció) úgyhogy fel vagyok készülve mindenre. Előre is köszönöm a válaszotokat.
leutsch

Sziasztok!

Még pár kép, ha nem bánjátok:

Kép
Kép
Kép

Leutsch!
Én Borsay dr.-nál szültem, nagyon meg voltam vele elégedve. Ő megyeis, bár most az összevonások miatt nem tudom...

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Leutsch!

Üdv itt, és ment a privi dokiügyben :wink: !

Évi!

Nagyon aranyosak a gyerkőceid! És a torták is klasszak!

Mi még egyben vagyunk, de még mindig bent a klinikán. Nem engedtek haza, mert másodszorra is beindult a szülés, úgyhogy megint le kellett állítani... Már úúúgy hazamennék, a Márk is úgy hiányzik :cry: . De elvileg ha nem lesz semmi probléma, akkor csütörtökön hazamehetek. Remélem nem lesz addig semmilyen front... Az éjszakáktól félek a legjobban, szinte minden éjjelre jutnak görcsök, keményedések...

Szép napot mindenkinek!

Ildikó

Kép

Kép
neftis

Köszi szépen az infókat. Megpróbálok tudakolódni, hogy jár esetleg valaki a Kovács Kálmánhoz. Nekem nagyon szimpi volt amikor a kislányommal terhes voltam. Remélem nem ismertem félre. Esetleg, ha valaki tud róla valamit akkor írjon nyugodtan. Mégegyszer köszi.
Ja és nagyon édesek a gyerkőcök. Ügyes tortasütők vagytok.
leutsch

Évi nagyon szépek a gyerekeid,és a torták :shock: remélem hamarosan én is ilyen profi leszek :wink:

Borsay dr.gond nélkül elvállalt,az aug-i szülés is belefér még a Megyeibe,azt mondja.(csak tudja...) és nagyon kedves,közvetlen volt velem,szimpatikus.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Szia Viki,

köszönöm,a tortareceptet és a lelkiismeretes leírást,a hétvégén nekilátok,mert már most összefutott a nyál a számban ahogy olvastam,nagyon jónak hangzik.Azt szeretném megkérdezni hogy szerinted miért van az ha piskótát sütök az mindig odaragad az aljába a sütiformának?Bevallom ezért nem mertem eddig bevállalni a tortát,lehet hogy másnak ez a legegyszerűbb,mármint piskótát sütni,de nekem ez nem nagyon megy:(,ha lesz egy csöppke időd,akkor légyszíves írd meg h te hogyan készíted. Én eddig úgy csináltam h ahány tojás annyi kanál cukor és annyi kanál liszt,egy késhegynyi sütőpor.Vmi hiányzik belőle?
Válaszod előre is köszi.
Szia Leutsch,
én is a 2.babatervezésnél vagyok,és sajnos én is úgy jártam hogy az orvosom már nem a klinikán dolgozik,egyszóval számomra is nagy kérdés h kit válasszak a dokik közül,mivel nem pécsi vagyok,csak akkor szülhetek a klinikán,ha választok orvost magamnak,így ha valakinek van egy jó tapasztalata,annak én is örülnék.Bár amikor az 1 babámat szültem akkor nagyon kedvesnek és normálisnak ismertem meg néhány dokit,de sajnos az ügyeletes nem ezek közé tarozott,az brútálisan vizsgált meg,legszívesebben úgyanezt az érzést kívántam neki csak hátsófertájon,vajon miképp fogadta volna???Biztosan neki sem eset volna jól,emberség az nuku.
Jevi !mekkora gyerkőcök:),ez igen nagyon szép képeket raktál fel,ilyenkor döbben rá az ember hogy megy az idő....
és a torák nyami -nyami,ez igen,a lúdlábat én is nagyon szeretem,mert olyan jó csokis és rumos:) :wink:
ha nem szemtelenség a receptedet megosztanád?
Köszi előre is

Krisztina
kryssty

Sziasztok!

Jevi!

Gyönyörűek a gyerekek, meg a torták is!

Ildikó!

Drukk, hogy ne legyen gond, és hazaengedjenek csütörtökön. Onnan meg már csak 1-2 hetet kell kibírnia a babának és már jöhet is! Elhiszem, hogy hiányzik a kisfiad, én azt a szülés utáni pár napot is nehezen viseltem, képzelem mennyire kivagy most! Kitartást!!!!

Kriszti!

Hát, szóval piskóta:
pl 6 tojásból:
6 db tojás, 6 e vőkanál cukor, egy cs. vaníliacukor, 1 citrom (vagy narancs) reszelt héja, 6 evőkanál liszt, egy cs. sütőpor. A 6 tojást szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. Közben a sárgáját a cukorral, vaníliacukorral, citromhéjjal, és a sütőporral gépi habverővel összekeverem. Lassan kanalanként adagolom hozzá a lisztet, ezt is a habverővel keverem bele. Ezután fakanállal óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét.
Közben már előmelegítem a sütőt 165-170 fokra légkeveréssel, és kiolajozom (vajazom) és kilisztezem a sütőformát. (ha félsz, hogy beleragad, tegyél bele alulra sütőpapírt) A tésztát beleöntöm a formába , majd az előmelegített sütőbe teszem. 20 percig semmi esetre sem nyitom ki, akkor meglesem, és csinálok egy tűpróbát. Ha jó kiszedem, ha nem, akkor még kb 5 perc és jó lesz. Amikor kieszem, megvárom, míg kicsit kihűl, majd vékony pengéjű késsel elválasztom a piskótát a tortaforma szélétől, és ezután nyitom csak ki óvatosan a csatos formát. Az alját is minden oldalról alányúlva kicsit meg-megemelem, mielőtt lecsúsztatnám róla. Remélem nem voltam túl szájbarágós.... :oops: :oops: :oops: :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok Lányok!

Vagyok én is, de két hete itthon voltak az ikrek hányás-hasmenés ügyben, múlthéten takarítottam mint a fene mert hétvégén ittalvós vengégeink voltak (szuper jó volt), azt hittem sosem végzek (kellett nekünk a lakásbővítés... :wink: ) Most pedig szintén itthon vannak az ikrek, így elég nehéz a gép elé kerülni és így a hét közepére már nagyon hiányoznak a kis barátaik. Hétfőn farsang, azt meg iszonyat módon várják!!!

Drága Violkának és Esztinek is Nagyon Boldog Születésnapot kívánok így utólag is!! Bocsánat!!! GYönyörűek a gyerkőcök és hihetetlen, hogy már milyen nagyok! A torták szuperek, mindenki nagyon ügyes!!!!
Nálunk is körvonalazódik már Dávid tortácskája. Egy hóember formájú tortát készítek neki marcipánbevonattal, remélem sikerülni fog. Az ikrek is leadták már a rendelést, bár nekik csak májusban lesz majd a szülinapjuk!!!
Vettünk a teszveszen egy Fisher price-os ugráló zebrát a Dábinak, ma összerakjuk és kipróbáljuk. Remélem tetszeni fog neki és végre ráveszi arra, hogy felálljon. Igazán lusti ez a kislegény!!! :D :wink:

Viki tényleg nagyon vékony vagy és a hajad is milyen szép hosszú megint.

Neftis kitartás így a végére!!!

Leutsch, üdv! Én a Megyeiben szültem mindhárom manómat. Az ikreket a Koppán Miklósnál, aki azóta már bőven a Klinikán van. Dávidot pedig a Varga Tamásnál. Mindkettőről csupa jót tudok mondani, de a Vargával több "időt" eltöltöttem, mert hozzá már a terhesség elejétől jártam. Jó humorú, hozzáértő és segítőkész doki.

Evilany, ezek szerint még a Megyei nem költözött fel? Kellene megint gyógyszert íratni a Vargával és egy rákszűrés is esedékes lenne. Felhívom őket mindenképp!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Tencsi!

De jó, hogy írtál! Olyan jó hallani rólatok!
Az ikreknek jobbulást, vagyis most látom, hogy már meggyógyultak szerencsére!
Igen, van még megyei, sógornőm most vasárnap ott szült még, szóval szerintem nem fog holnap elköltözni, hívd fel a dokidat nyugodtan! :) :wink:
A hajamat meg megint növesztem :oops: :wink:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Szia Viki!
Köszönöm, nagyon aranyos vagy!!
Te tudod már meddig maradsz otthon Esztivel?
Viki, Jevi ti már gondolkodtatok azon, hogy melyik suliba járnak majd a gyerekek? Igaz, hogy mi csak most kezdtük az ovit, de azért lassan informálódunk suli ügyben is.
Sógornődnek gratula!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!

Tencsi!

Igen, tudom. Én november 1-el megyek vissza melózni :(
Suli: hát elvileg az ovink az Óvoda-iskola, vagyis az utolsó évben az egyik óvónéni helyett jön majd egy tanítónéni, és elvileg ő viszi őket elsőbe (Nevko) Csak nem tudom, hogy én ide akarom e járatni? Még van 2 évem addig, majd jól megrágom..... :wink: A Köztéri suli nagyon bejátszik, lehet az lesz a befutó....Nálatok?

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok Lányok!

Nagyon új vagyok még itt, remélem nem bánjátok, hogy csatlakoztam hozzátok. :)
Szeretnék Tőletek segítséget kérni nőgyógyász ügyben. A Párommal Angliában élünk, és szeretenénk belevágni a családalapításba. Többek között ehhez is szeretnénk egy normális, alapos, emberséges orvost találni, aki otthon figyelemmel kísérné a majdani terhességemet. Nem hiszem, hogy csak az itteni terhesgondozára rá merném magam bízni (az egyik kedves ismerősünk éppen most van ebben a helyzetben, nem irigylem...), ezért szeretnénk valakit találni otthon. A mostani dokim budapesti, hozzá szoktam járni, amikor hazajövünk, de nem hiszem, hogy egy babával a pocakomban mindig lesz lehetőségem utazgatni, pláne egyedül. Már Angliából elég havakeveredni Pécsre a családhoz (és az még így is csak a párom családja, az enyémek még kicsit messzebb vannak) akkor onnan megint felutazni Bp.-re... Arról nem is beszélve, hogy hogyan oldanám meg az ott szülést, ha majd arra kerül a sor. Ismerősökön keresztül hallottam már pár nevet: Kerner Gábor, Varga Péter, Borsai Péter, Wilhelm Ferenc, de őszintén szólva én egyikőjüket sem ismerem. Tudnátok esteleg segíteni, hogy kit lenne érdemes felkeresnük? Nektek milyen tapasztalataitok vannak? Kit ajánlanátok?
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
További szép napot mindenkinek!

Adri
_adrika_

Adri!

Üdv itt, gyere gyakran!
Ment a privi orvos ügyben :wink: /

Kép

Kép
neftis

Ildiko!

Hogy vagy? Végül hazaengedek? A következő beindulás már a szülés lesz, ahogy a vonalzódon látom :wink: Én unokaöcsim is már 10 napos, holott kb egyszerre voltatok kiírva, ha jól emlékszem? :oops:

Adri!

Üdv. Az általad említett dokikról nem tudok nyilatkozni!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Bocsánat, csak 9 napos :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Neftis!

Küldtél privit? Nem találom. :( Vagy csak lehet én vagyok béna? :?

Viki27!

Tulajdonképpen egynelőre mindegy milyen doki, mert még csak az infógyűjtés fázisában vagyok. Úgyhogy szívesen veszek mindenféle hasznos tapasztalatot, tanácsot bárkiről. :) Akkor is, ha az nem éppen az általam említettekre vonatkozik. :)

Adri
_adrika_

Jó reggelt Mindenkinek!

Adri!

Akkor feldobok Neked még 3 nevet a klinikáról :wink: Panka Tibor, Vízer Miklós, és Kovács Kálmán! :wink:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Adri!
Akkor írok mégegyet! Remélem az nem veszik el az éterben :wink: !

Viki!
Szerencsére hazaengedtek, de szigorúan feküdnöm kell. Már nem tudok melyik oldalamra feküdni, sehogy se jó :D . Lassan 3 hete fekszek... De mind1, megérte, most már elég jó időben vagyunk! Mondjuk még nem ártana 1-2 hetet ráhúzni, de ha nem jön össze, remélem akkor sem lesz már semmi gond!

Tencsi!
Hogy sikerült a farsang??? Képeket raksz majd fel??

Nálunk jól sikerült, bár sajnos nem tudtam elmenni... Apával farsangolt a Manóm. Rakok képet is:
Kép Kalózkapitány

Szép napot mindenkinek!

Ildikó

Kép

Kép
neftis

Sziasztok!

Ildikó!

Most már sikerült megkapnom a privit, ment is rá válasz! :) Köszi! :)

Viki27!

Köszönöm szépen a neveket! :)

Adri
_adrika_

Sziasztok!!!

Neftis, de jó!!! Úgy örülök, hogy manócska még odabent van!!! Kitartás így a végére, ez a legnehezebb, de már igazán nincs sok hátra és most már akár meg is születhet!!! :wink: Egy éve ilyenkor már nekem is szülhetnékem volt!!!!! :D
Nagyon ott van a kis kalóz legényed.... :D Domcsi is az volt. Igyekszem képet feltenni. Annyira élvezték a gyerekek, nagyon édesek voltak, ahogy tánciztak, énekeltek. Egy éve a bölcsiben még mennyire más volt. Szinte minden gyerkőc sírt és anyun meg apun lógót, most meg..... :wink:

Viki, köszi az infót! Nem jó szerinted a Nevkó? Nekünk is eszünkbe jutott, mert közel van a mama és régebben jó sulinak számított...
A Belvárosit dícsérik nagyon meg a Tásit. Mi odajártunk, de nem hiszem, hogy szeretném ha a sport lenne a középpontban, bár lehet, hogy vannak nem sport osztályok. Mi az angolt szeretnénk ha menne rendesen és talán a számítástechnikát. A Pécsi Hírekben szoktam olvasgatni a sulik bemutatkozását, azt is hasznos lesz majd olvasgatni. Most van a beiratkozás a nagycsoportosoknak, úgyhogy az oviban is nagy a nyüzsi. Tele van a faliújság nekik szóló infókkal.

Adrika üdv köztünk! Szerintem ahányan vagyunk annyi dokit tudunk neked ajánlani... de remélem tényleg megtalálod a neked megfelelőt. Én Varga Tamást tudnám neked teljes szívemből ajánlani, igyekszem privit írni róla!!!

A héten megint jövünk-megyünk majd a Dáviddal. Készülődünk a szülinapjára is, remélem jól sikerül majd a torta. Ha publikálható lesz, akkor természtesen teszek fel képeket. Nagyon nyűgi ma a kislegény és persze tiszta takony. Asszem neki sem tetszik ez az esős idő.... Jöhetne már a tavasz és jó lenne kimenni már nagyokat sétálni.

Lányok, nem tud vki ajánlani egy varrónőt? A függönyünket szeretném levágatni...

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!

Tencsi!

Varrónőt sajna nem tudok ajánlani. :(
Nem tudom, milyen suli a Nevko, nincs vele semmi bajom, csak ha már Peti sulis lesz, melóba menet a Köztérre is be tudjuk vinni, az meg tuti, hogy jó suli, szóval majd még kitaláljuk! :wink:
Boldog szülinapot a kislegénykédnek! :D

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Még mindig 1ben :) . Szült valaki közületek a megyeiben? Ugyanis az összevonás miatt az orvosom márciusban pár napot ott ügyel, és ha épp akkor fogok szülni, akkor oda kell mennem. Fogalmam sincs, hogy mi hogyan működik ott, írnátok róla pár szót? Bébinek kell ruhát, pelust vinni, vagy adnak? Milyen szobák vannak, hány ágyasok? A Baba is ott lehet velem? Mindenre kíváncsi vagyok :D !

Előre köszi a válaszokat!

Kép

Kép
neftis

Sziasztok!

Most írom a diplomámat a csecsemők táplálkozásáról. A szakdolgozatom megírásához szükségem van kutatásra, ezért szeretnélek kérni titeket, hogy segítsetek nekem azzal, hogy a kérdőívet kitöltitek és visszakülditek nekem.

Itt megtekintheti a közzétett űrlapot: https://spreadsheets.google.com/viewfor ... blI0WVE6MA

Segítségeteket előre is köszönöm!

Gazsi Krisztiánné Kosicsár Ágnes
gigike22

Sziasztok!

Túl vagyunk az ünneplésen! Teszek mindjárt képeket!!

Neftis, én mindhármat a Megyeiben szültem és csak szuper jó dolgokat tudok mondani. Ahogy beindul a szülés bementek a kórházba és a portásnak szóltok, hogy esemény van. Ő felcsörög a szülészetre, hogy érkezik egy szülő nő. Lifttel fel kell menni a (asszem az ötödikre), de táblán ki is van írva, hogy hányadik a szülészet. Ott becsöngettek az ajtón és már ott is vagytok. Ott van az előkészítő a szülőszobák (egyszemélyesek) és a műtő is. Apa ott lehet veled végig.

A gyerekágyon van 2 db kétágyas szoba a többi pedig négyágyas. A manócska végig veled lehet, amikor úgy érzed be tudod adni a csecsemősökhöz. Az emeleten van egy társalgó, ott zajlik a kajálás és oda jöhetnek a látogatók. Oda ki tudod vinni a picit is. A szobákban bent van a wc és a fürdő. Általában délelőtt fürdetik a babákat, éjjel mérnek tiszta súlyt.
Pelust vinni kell (2006-ban még nem kellett, így tavaly nem vittem, de amíg apa nem hozott be, addig adtak természetesen), törlőkendőt szintén, ruhát és mindenféle kencét adnak.

Ha vmi kimaradt szólj!!

A képek! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
tencsi

Tencsi!

Kisfiadnak nagyon boldog születésnapot kívánok! :) Ügyes vagy, szép lett a torta! Hogy csinálod a bevonatot? Én még ilyet nem próbáltam, de szívesen kipróbálnám én is. :oops: :wink: Úgy látom a hóember orra volt a nyerő :wink: :lol:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Tencsi!

Utólag is boldog szülinapot a Kisfiadnak!
Köszi a válaszokat a Megyeivel kapcsolatban! Ugye ott is csinálnak a szülésznők gátvédelmet? Kell hozzá valami cuccot (olajat, vagy valami mást) vinni, vagy adnak? Mert most ha lehet, gátvédelemmel szeretnék szülni. A Klinikán a szülésznőm csinál, de sajna ha a Megyeibe szülök, oda nem tud Ő lejönni... A dokikat rángatják ide-oda, de a szülésznő nem jöhet... :(

Kép

Kép
neftis

Viki, Neftis köszönjük a köszöntést és a dícséreteket is!

Viki, marcipánmasszával volt bevonva a torta. Nagyon egyszerű, nyugodtan neki lehet állni. 3x-os marcipánt kell venni, ez natúr színű és a Metroban lehet kapni 1 kg-os kiszerelésben. A színeseket pedig ételfestékkel színeztem meg. A legjobb ha a tortában vajas krém van (van egy isteni finom krém receptem, egyáltalán nem érződik a vaj, nagyon könnyű). Kívül is be kell kenni a tortát a krémmel és jó ha egy éjszakát vagy egy napot áll a bevonás előtt. A marcipánt porcukros asztalon vagy pulton (én ezen csinálom) vagy deszkán vékonyra kinyújtuk és szépen rásimítjuk a tortára, aztán alul körbevágod. A hóembernél aláhajtottam, mert könnyen mozdítható volt, de tortánál körbevágtam. Teszek majd fel a gyerekek 2. szülinapjáról tortát, ott majd látod milyen volt az alja.

Neftis, én Dávidot gátvédelemmel szültem úgy, hogy nem volt választott szülésznőm. Szuper jó volt, utána ha nem látom a Dávidot mellettem, szinte el sem hiszem, hogy szültem. Simán törökülésben szoptattam, nem szúrt, nem fájt..... stb. Szerintem sok szülésznő csinál a Megyeiben is gátvédelmet, de ha felhívod a szülőszobát biztosan adnak felvilágosítást. Az én szülésznőm keresztneve Elvíra volt.
tencsi

Sziasztok!

Csak egy gyors bejegyzésre vagyok:
Márc. 7-én megszületett Jázmin, 2920g-mal, 47cm-rel, gátvédelemmel, 2 órás vajúdás után :lol: :lol: :lol: !
Mindketten jól vagyunk, bár 3 napot pluszban bent kellett maradnunk, mert besárgult a Kisasszony.

Kép

Kép
neftis

Neftis!

Hatalmas gratula Nektek! Ügyesek voltatok mindketten! :) Jó egészséget és sok tejecskét kívánunk! :D

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Neftis!

Én is szívből gratulálok, sok tejecskét kívánok! De jó, hogy benéztem, máris jobb kedvem lett! :)

Tencsi!
Gartulálok kisfiadnak első szülinapja alkalmából, és neked is, hogy ilyen szép tortát sütöttél! Ikrekről nincs kép? Kíváncsi lennék rájuk is!

Amúgy dögrováson vagyunk, felső légúti nyavalyából keveredünk épp ki, de apa mára megint kiterült, valami durva hasmenéses vírus döntötte épp le a lábáról! :evil: :? :( Csak a gyerekek ússzák ezt meg! :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Jevi!

Jobbulást a családnak!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Neftis!
Hatalmas gratula a kis Jázmin érkezéséhez! Örülök, hogy sikerült a gátvédelem is! Minden szépet és jót nektek!

Jevi, köszi a dícséreteket! Igyekszem a nagyokról is képet rakni! Sajnálom a betegségeket, mi is folyton valami takonykórban vagyunk. Jobbulást mindőtöknek!!!!

Vasárnap apával berohantunk az Árkádba és úgy örültem amikor megláttam, hogy májusban lesz Halász Judit koncert Pécsen. Viki tisztára odáig van érte. Nagyon várjuk már! Közületek jön esetleg vki?

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!
Én is pécsen lakom (kertvárosban)...csatlakozhaok? :)
2 gyermekem van(Lackó15 éves és Fanni 10 éves)Jelenleg a 3.babócámat várom.(18 hetes terhes vagyok)
Most röviden ennyit...
Nagyon szép gyermekeitek vannak :DGratulálok mindenkinek! :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillagfény!

Üdv. itt! :) Szerintem mindenki örül az új csatlakozóknak, szóval asszem a többiek nevében is mondhatom, hogy gyere nyugodtan, és mesélj jó sokat! :D (amúgy én is kertváros :wink:)

Amúgy hogy viseled a terhességet? MInden rendben van? Hol fogsz szülni?

Tencsi!

Én még nem tudom, megyünk-e. Egyelőre ott tartok, hogy bábszínházba kéne elvinnem a fiamat :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Köszönöm a fogadtatást :D
Viki!
A terhességet nem a legjobban viselem...sokat görcsölgetek,szúrkál a hasam és a sérvem miatt fáj a derekam is (elég sűrűn)
De hát 3 vetélés után vagyok most 19 hetes terhes(veszélyeztetett) :D aminek nagyon örülünk!!!
Pont ma voltunk Uh-on...minden rendben babócával :D és ez a lényeg.
Tencsi!
Én is gratulálok az első szülinap alkalmából így utólag is :D
Neftis!
Gratula a kicsi lánykához!Sok Boldogságot !

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillagfény, üdv köztünk!! Mindig jó új arcokkal találkozni és majd izgulni a kis manóka születésénél!!! Mindig lesz itt a topikon kisbaba!!!! :D :D Gratula a kicsihez és tényleg nagyon szuper, hogy 3 vetélés után most újra sikerült és minden tiszteletem a tiéd/tiétek, hogy újra megpróbáltátok!!! Kihez jársz? Milyen izgi lehet két nagy gyerkőc mellé egy picurkát várni!
Nagyon szép és csinos lánykád van!
Én Újhegyen lakok. Köszönjük a gratulációt így utólag is!!!! :D

Viki, a bábszínház is szuper! Ikrek imádják, eddig 3x voltunk már és most nagyon szemezgetek a Hófehérkével, de hát annyi mindent szeretnék velük csinálni.... Szombaton végre megyünk a Katica tanyára úgy néz ki (remélem apának nem jön közbe munka), az idő elvileg szuper lesz. Tegnap hatalmasat csavarogtunk a városban Vikivel (a változatosság kedvéért tegnap ő volt itthon mert serkék voltak a hajában..... :x ) délután meg az udvaron játszóztunk Dáviddal is és fel is mentünk a játszótérre is. Csak már megérkezik a tavasz!!!!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Tencsi!
Neked is köszönöm a fogadtatást! :D
Veresbe járok a Pankához. (imádom a dokit-nagyon kedves és jó fej)
Lányzóm nevében is köszönöm a dícséretet :D
Általában váltogatom a vonalzóimat,mivel nagyok és nem férünk mindannyian a fórumra :D
Valóban sok izgalommal és aggodalommal tölt el "kisbékénk" érkezése...azt hiszem felköthetem a gatyámat :D
Fiam most van benne a kamaszkorban...lányzóm próbálja "követni" (de azért a lányok másak :D )
Laca lázadó...Fanni anyás és nagyon érzékeny természet.Imádom mindkettőt!
2003-ban váltam el...jelenleg közel 5 éve élek boldog kiegyensúlyozott párkapcsolatban! :D
Páromnak még nincs gyermeke...ezért vállaltam a babát!!! :)
Azt hiszem nem is foglalom tovább a helyet...hagyok teret nektek is :D
Egyébként a 2010 augusztusi babavárók fórumában vagyok még.
Na majd még jelentkezem,ma méterest kell csináljak apukámnak a holnapi névnapjára :) (én vagyok a cukrásza)

Babóca uh felvétele(tegnapi) csak sajnos a hang lemaradt :( és nem sok látszik belőle... :) De ott van és minden rendben van :D

http://www.youtube.com/watch?v=cygut0LrNPY

Sziasztok!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!

Neftis és Tencsi, küldtem Nektek egy-egy privit.

Neftis! Gratulálok a kislányodhoz! :)

Tencsi! Köszön szépen Neked is az infót doki ügyben. :)

Üdv Mindenkinek!

Adri
_adrika_

Sziasztok!

Találtam egy oldalt ahol végre kapok olyan kávét, ami nem piszkálja a gyomromat, egészséges és most 1.000 Ft kedvezménnyel lehet vásárolni. Munkalehetőségként is szóba jöhet, ha gondoljátok nézzétek meg, szerintem érdemes regisztrálni,: http://www.papeva.dxn.hu
xxxxxxx

xxxxxx
Jó hogy te bírod az ilyet...én már megkóstoltam és esküszöm nem jött be!Persze mindenkinek más és más az ízlése.
Én mondjuk a sima instant kávét sem szeretem :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?