Sziasztok!
Én elméletben tudok segíteni átmosás ügyben, legalábbis sztem erről beszéltetek. Szerencsére Timin még nem kellett alakalmaznom
a gyogysapka.hu oldalon van...
Egy évtizeddel ezelőtt kezdtük el a klinikán a Proetz-féle (amerikai szerző) vákuumos arcüregöblítését rutinszerűen végezni.
A módszer lényege egy egyszerű fizikai törvényen alapul. A festékszóró elvnek megfelelően az orrüregben áramoltatott fiziológiás só, illetve levegő hatására az arcüregben szívóhatás lép fel, és a váladék kiáramlik az orrüreg felé, ahonnan folyamatos szívással eltávolítjuk. Az aspiráció elkerülésére a leszívás lógó fejtartásban, fekvő helyzetben történik (2. ábra).
A Proetz-féle eljárás előnyei:
Hatékony, veszélytelen, fájdalmatlan, olcsó, gyors, altatást nem igényel.
Bármely életkorban elvégezhető.
A korokozó érzékenységétől függetlenül a váladékkal együtt mindenféle kórokozó eltávolítható.
VAli
A Te címlaplányod id nagyon cuki
Timi délben elaludt miközben megpucoltam a levesbe való répát. Bent volt a szobájába (kivételesen nem hívott) a könyveit feltette az ágyra ő meg lapozgatta, közben állt az ágy mellett. Olvasott
Majd mikor már feltünt a nagy csend benéztem. Timi rádőlt az ágyra a lába lent a földön, kersztbe téve és úgy aludt.
Remélem nem lesz beteg mert fura, ilyet nem szokott csinálni. Tegnap este is és ma is sokkal hamarabb aludt el este és köhög is.