sziasztok,
hát én sem mostanában jártam erre....
Üdv az új kismamáknak, a gyerkőcökhöz meg nagy gratula.
Nálunk is zajlik rendesen az élet, a Máté elkezdte az óvódát, hát nagyon nem zökkenőmentes, pedig azt hittem, hogy minden ok lesz, és bölcsisként semmi gond. Hát nem így van, visszavágyik a bölcsibe, elég nehéz rávenni, hogy ne sírjon. Barátokat pedig egyáltalán nem akar. Remélem azért a második hét jobb lesz.
Evés: a Máté kicsiként nem evett, nem is volt hajlandó megkóstolni semmit, próbáltuk sokféleképpen, éheztetés, "tömés", figyelemelterelés stb semmi nem jött be. (volt időszak amikor fogyott, mert annyira nem akart enni, akkor kellett volna aztán valahogy megtömni... ) Aztán gondolt egyet és elkezdte az enni, mint az apukája, és attól kezdve minden rendben. Most kolbászt eszik szalonnával. Hát ez sem jó, de eszik. Az oviban is szerencsére mindent megeszik, sőt ott inkább éhezik. Mondták, hogy vigyünk be reggel neki esetleg szendvicset, hát megpróbáljuk, hogy inkább otthon egye meg. Másnak van ilyen problémája, hogy kevés a kaja amit az oviban kapnak?
Beszéd: szerintem is a közösség a legnagyobb húzóerő, a Máté is a bölcsiben kb 3 hónap alatt megtanult beszélni, akkor ő még 2 éves sem volt. Most az R betűvel vannak gondok, de ez még szerintem normális.
Voltunk nyaralni Bikácson a Zichy Park hotelben, nézzétek meg a honlapjukat, igazi gyerekparadicsom. Ennyire boldognak még soha nem láttam a Mátét, mint amikor ott voltunk.
Pécshez szokás: én sem pécsi vagyok, nem is leszek soha, mindig is fehérvári maradok. Már 18 éves korom óta itt élek kisebb megszakításokkal, azért meg lehet ám találni mindenkinek a boldogságot. Azért nem olyan vészes, csak szar, az ember családja barátai távol vannak, ezért kellene nekünk összefognunk
Most folytatom kell a munkát, mert a főnökasszony megérkezett, de azért megpróbálok gyakrabban jönni, mint régebben. Pláne egy találkozót tényleg összehozhatnánk.
üdv
Netty