Új privát üzeneted érkezett!

balim: dehogynem ismerem, de nem annyira mint a másik Mónit:szerintem ő is korrekt és látom szereti a gyerkőcöket

köszi seriff:de mi az a nem reklám-orvos?jaaa, rájöttemKépasszem nem reklámozod ugye?

KépKép
KépKép
bepa77

Bepa,
igazság szerint nem tudom, mennyi tejem lehet, ha eszik Lili fejni már nem nagyon tudok belőle. Soha nem keményedik be igazán a cici, nem csomósodik, sőt, még ki se repedezett, meg nem is fáj, kenni se kellett.
Amúgy azt vettem észre, hogy 70-80 g-ot akkor eszik, ha félálomban van, vagy valami eltereli a figyelmét, amúgy csak 40 körül. Ilyenkor kell a tápi. Nem adok neki mindig, csak ha nagyon keveset szopizott.

Lányok,
az normális, hogy egy ilyen picuri baba fél órán keresztül kakil, gyakorlatilag folyik belőle, mintha a fenekén pisilne?
És olyan, mikor így kakil, mintha lenne egy pici aranyere, szerintetek lehet?

Már én is úgy mennék sétálni, a mai "szellőztetés" nem igazán tetszett Lilinek, pedig csak az ajtóba álltunk ki. Vagy lehet, hogy csak az a baj, hogy fel kell hozzá öltözni? Azt nagyon nem szeretjükKép

Mino,
alakulunk, alakulunk. Már alakul a munkamegosztás.Este 8-9-es etetés után én altatom a picilányt, Szláva lefekszik, hajnal 1 körül kell legközelebb, akkor én csak szopiztatom, tisztábatétel, esetleges pótlás, altatás apáé, mikor 6-kor kel, akkor meg általában már mindketten kelünk. Így elég jól ki tudjuk azért aludni magunkat.

Pont arra gondoltam, hogy már hogy várom a következő talit, hogy Lilit élőben is meg tudjam nektek mutatni... büszke vagyok ám nagyon az én pici lányomra!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

ne haragudj MINO! Válaszolnék én bármikor szívesen mindenre, csak most az ünnepek alatt csak néha elolvasni volt időm és már rohantam is.

Ezen az alvásmizérián mindenki túlesik ám, így vagy, előbb vagy utobb de minden baby-nek vannak vele gondja. Kép

Nálunk is volt ám olyan hogy szinte sírva rohantunk el este a dokibácsinkhoz, hogy kiszámoltuk hogy Danus már hosszú napok óta (inkább hetek) nem alszik öszzesen többet napi 6 ÓRÁNÁL!!!, ami hol van attól hogy egy pár hónapos baba 14 órát alszik minimum.
Szóval szerintem ne ijedj még meg MINO, nem biztos hogy alvászavar, lehet hogy csak átmeneti zavar és elmúlik.
Ez azonban annál rosszabb minél jobban görcsöl rajta az ember. Persze én is csak így utólag vagyok ilyen nagy okos, anno rettegtem már minden elkezdett naptól. Kép Kép

KépKép
KépKép
nana09

jó reggelt Kép

ki hogy aludt ?

bea
annyira gyönyörü lilácska ebben ruciban igazi kiscsaj Kép csodaszép Képkivételssen jól vagyunk niki 3 napja böszen ovizik bár reggeli felkelésssel vann gondok ma reggel is felőltőztettem és apja kivitte biciklire ugy hogy végig aludt Kép nem semmi kiscsaj Kép

lina
szerintem ez 2 szeri kelés nagggyon jó
napközben meg sszeritem inkább te látod hogy hogy jobb neki ha felkelted ei vagy sem nálunk áki nagyon sárga volt igy rengtegetaludt volna igy is sokat esett a súllya én amig sárgaság le nem ment ébreszettem mert már irtam is egyszer 8 órákat aldt volna ha hagyon napközbe

nana
14 óra alvás ennek csak SYG örülna legjobban Kép Kép szegénykém nagyon kilehet
ez szerintem olyan tévit hogy kicsibabák egész nap alsznak mikor jöttek hozzánk anno ákinál bablátogatóba s kérdezte egy csaj hogy na hogy birom 3gyereket rögtön közbevágotta férje hogy ez hülyeség hogy birnám a kicsi egész nap alszik mondom neki jó akkor cseréljünk1 napra szerintem a nagyon kevés baba van aki "egész nap " alszik

syg
tegnap sem aludt adri napközben csak mig beértünk az oviba nikiért az kb olyan 10-15 perc volt azátán este 8 kor szokás szerint letettem és igaz hogy éjfélkörül kijött a zsobájából és befeküdt hozzánk de most negyed 7 kor édred kajcsiért evtt és most még alszik bár lábujhegyen járok mert ő nagoyn éberen alvó nem tudm hogy citromfű vagynemalvás teszi meg a hatását

Kép

Kép

Kép
roz23

csajok nézte valki az rtl-en reggli műsort volt bene egy pasi megcsinálta rosszkívánság küldö oldalt hihettelen mik vannnak ugy küldhetsz az elneségednek rossz kívánságoot hogy ő nem tudja hogy milyyen gépről ki küldte belolvastam az üzikbe hát miket nem kívánnak Kép Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Jó reggelt!

Bea, Lilla egy tündérkirálylány!Kép Napok óta akarom kérdezni,h hogy van a térded? Ja, és Kép, de nekünk az mondtaa doki,h ált. minden fog uúgy jön ki,mármint olyan nincs, h eddig nem volt lázas, nyűgös,most meg igen.

Roz,mi kp jól aludtunk, éjfélkor felébredt,de elringattam, aztán 3-kor cici, 4-kor cici+ringatás, de ezt 5kor már nem bírtam, letettem, kis nyöszörgés árán-nem sírás-5 perc múlva aludt.És most ébredezik, meg én is, még pizsiben nyomomKép!
Örülök, h mind jól vagytok! Adri is teljesen meggyógyult? Bicikliig alvó Niki cuki!Kép
Az én kedvenc kérdésem is :"Na végigalussza az éjszakát?"

Mino,akarok írni mailt, de nem bizti,h ma fog menni, de igyekszem!Kép

Kép
seriff

Jó reggelt.

Roz: már én is hallottam erről az oldalról és nagyon rossz szerintem hogy ilyen létezik. El tudom képzelni miket írnak...

Megint éjjel felébredtem és alig bírta utána visszaaludni. Már 2.éjszaka megy így. lehet hogy ez már így marad jó időre. Kép

KépKép
erszényes

JÓ reggelt!

Bea, Lilla nagyon csini és ő már egyre jobban ...szóval kezd kinőni a babás korból és egyre kiscsajosabb lesz. Kép

Pille,
Este eszembe jutottál. Mi volt az Uh-án? Minden ok?

Erszényes,
Én amióta terhes vagyok szinte mindig rosszul alszom. Kép

(18+0) Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!
Köszi roz mi most jól aludtunk.Úgy tűnik elmúlt a fogzás Lillánál.Egyenlőre.Kép
Nikinek úgylátom akkor jó alvókája van.

KépKép
KépKép
sbea

Jó reggelt!

Lilla és Hanci is nagyon csinos lánykák. Õk már másznak. Nincs gond az ajtóval? Én már most ezen agyalok, hogyan oldjam meg. Bence mindig azzal játszott, de szerencsére nem volt baleset.

Lina

Nagyon szépen alakulnak nálatok a dolgok. Ennél jobbat én sem kívánhatnék babával.

Kezdek már kétségbe esni, ilyen nincs. Bence ennyire soha nem volt beteges. 3. hete vagyunk itthon, már másodszorra kapja az Augmentint. Lehet, hogy félrekezelik? Már kezdett jobban lenni, erre tegnap este óta 3* hányt a köhögés miatt. Csontkollekció már a drágám. Arra gondoltam, ha pénteken lejár a gyógyszer, adok neki Oscillococcinumot. Szerintetek jó lenne? Lehet?

Kép

Kép
cukkermáz

Erszényes

Én ma végre aludtam éjféltől 4-ig. Isteni volt. Volt egy rövid időszak, amikor jókat aludtam, de többnyire kínlódás, pedig álmos vagyok.

Kép

Kép
cukkermáz

cukker ajtó nálunk is hatalmas gondot jlnt még szerncse hogy kevés vanbelőle ahol meg van ott általában kető van mert általában ha kimegyek akkor odamászik áki az ajtó elé és ott bőg hogy jöjjek vissza de hogy jöjek vissza ha a kiskezét közben beteszi az az ajtó alá hogy véletlenül se tudjam kinyitni és akkor hogyan tovább hogy menjek be ?? !! Kép Kép ilyenkor jó niki mikor bekiabálok neki hogy ugyan húzza már el ákit az ajtóból mert igy nem tzudok bemmeni megvigazstalni

Kép

Kép

Kép
roz23

cukker a oscill. most is adhatod együtt is leht adni antib.al én is ugy szoktam és akkor adom mindne nap amig beteg

Kép

Kép

Kép
roz23

Seriff a térdem sajna olyan állapotban van mint a műtét előtt.Megint tele van folyadékkal,és már fáj is,de nem annyira mint a műtét előtt.Úgyhogy ott vagyok ahonnan elindultam.Kép
Voltam vérvizsgálaton( reuma faktorok,hugysav,stb.. )aztán mennem kell góckutatásra,az ugi-tól,a fül-orr gégéig mindenhová,aztán reumatológia.Nem tudják,hogy mitől gyullad be állandóan.A porc teljesen fel van puhulva és a belhártya pedi elbúrjánzott a térdemben.

Erszényes mikor terhes voltam,akkor én is rosszul aludtam.Lehet,hogy nem fog elmúlni.Kép

Nana te hogy vagy?Múlik már a rosszullét?

Cukker Lillának az ajtó a mániája.KépÚgy félek,hogy egyszer orrbavágja vele magát,de eddig még nem volt baleset.Hiába viszem el onnan,pillanatok alatt ismét ott van.Kép

Sajnálom Bencét.Lilla is 2* volt megfázva egymás után,mert ő is visszaesett,de aztán csak elmúlt,de nálunk is beletelt 1-2 hétbe.Õ is nagyon csúnyán köhögött,és mindíg éjjel jött rá szinte rohamszerűen.Nagyon kínozta.A gyogyszerről nem tudok neked mit mondani,mert nem ismerem,de Syg. biztos elmondja,amit tud róla.

Ja és Lillácska mindenkinek köszöni szépen a bókokat.Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
sbea

Bea,
fogzásra Dentinoxot próbáltatok? Kamillát és lidokaint tartalmazó helyi érzéstelenítő gél, kimondottan a csecsemők fog-fájdalmainak csillapítására.

vitaminbeadás
Bepa, te kérdezted? Bár gondolom mások is csinálják. Én már az első hetek óta csak úgy kiskanálba teszem, aztán be a szájába. Rossz az íze, de ahogy írtad, a tej sem vesz el belőle igazán. Nem is keveredik össze. Ráadásul nálunk kínszenvedés volt a bömbölő gyerek mellett még pár csepp tejet kipréselni, aztán ügyeskedni, nehogy mellé menjen az egész. Nagyon útálom, de muszáj. Nektek is kell napi egy csepp D vitamint adni? Én mindig elfelejtem. Úgyhogy a heti egy ampulla K vitamin beadásakor szokatm két csepp Dt is. Remélem elég neki így is...

Kép
Kép
melissza

Ti is ingerlékenyebbek voltatok terhesség alatt???

Danusnak szombaton tartjuk a szülinapját (a nagycsaládosat majd csak egy héttel késöbb) és én Danuson kivül csak 2 meghivott gyereket vállaltam be. Kép Már ők hárman is akkora zsivalyt tudnak csapni...hogy JAJ-JAJ!

Most azt találtam ki hogy a szülinapi zsúrba beiktatok egy kis bábszínházat. Az Ifjúsági Otthonba szombaton "Holle Anyó" lesz. Zenés előadás, kakaó partival!! Nem semmi! Kép

A múlt héten meg voltunk szintén ezekkel a gyerekekkel a Planetáriumban. vannak gyerekelőadások, akinek már nagyobb gyermeke is van szívből ajánlom mindenkinek. Nagyon Jó! Egy kedves, öreg, szakálas csillagász bácsi tartja, a gyerekek nyelvén elmesélve. Kép

Ja és anyukám holnap indul Kenyába!!!
Nem vett fel semmilyen védőoltást, ezért mérges vagyok rá, nagyon.

Na bocs a sok meséért. Kép

KépKép
KépKép
nana09

A D vitamint néha is elfelejtettem beadni. Kép Mérges is volt a férjem nagyon. Nekünk 1 éves koráig kellett

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Roz, köszi :jól aludtunk)

Ezt meg kell osztanom: ugye Benedek úgy szokott elaludni, hoyg franciaágyban mellettem cicizik és lassan elalszik. Nos tegnap is így kezdtük, de 11-kor felébredt és mivel a ciciben már kaja nem volt így nyűgizett. Kicsit bepipultam és beraktam hasra (amit utál!) a kiságyába. És 5-10 perc üvöltés (sírás könnypotyogás, vörös fej stb.) után elszenderedett (igaz 2 órát aludt így, de nála ez is nagy szó:egyedül elaludni)A szívem majd megszakadt és férjem kezét szorongattam, de ….most de. is így altattam el : Ugye nem vagyok rossz anya?erősítsetek meg léccike

Melissza! D vitamint én ált. nem felejtem el de ha sokat levegőztök akkor igazán nagy baj nem lehet. Én azért nem felejtem mert félek az angolkórtól
K vitamin:ugyanez a helyzet...de már csak 2 hónapig kell adni

Mino! Mi az a nagy gond az alvásotokkal: olyan szépen indultatok?
Syg! Ti hogy vagytok: hányszor eszik tejcsin kívül mást Leoka?

KépKép
KépKép
bepa77

jaj Lina neked akartam még írni:
ha a cicid nem fáj annak csak örül, főleg ha nem csomós, én is pont így voltam néha 70-80g néha meg 35 g ...sztem inkább tereld el a figyelmét sok időt megspóroltok a tápikészítés elhagyásásval:
mennyi ideig van cicin amikor 40g ot eszik? 1 vagy 2 ciciből kapja? Milyen gyakran eszik egy nap.
Nekem is ki volt adva minden etetést mértem ha keveset evett 80g-ra pótolni....nem biztos hogy kell!!!Következő gyerekemmel nem fogm ezt tenni.
Sír ha csak 40g-ot eszik vagy szerinted miért nem elég az neki (ne haragudj a sok kérdés miatt:csak segíteni akarok Neked)

KépKép
KépKép
bepa77

nana

és daninak hogy tetszett ?? planetártium ? mesélj már olyan kíváncsivá tetteél

Kép

Kép

Kép
roz23

Melissza a Dentinoxot már az első 2 fogacskánál is használtuk,de nem ért semmit.Syg. javaslatára Kép a Viburcolt használtuk/-juk és az eddig jó volt,bár most az sem nagyon hatott.De a többi fognál is csak egy napig tartott ez a fájdalom,remélem a többinél is így lesz,és nem kínozza sokáig.

Bepa egyáltalán nem vagy rossz anya.Sz.tem ez mindenkivel előfordult már,hogy néha bepipul.Kép

A K-vitamint én is úgy adtam,hogy kiskanál és essünk túl rajta de gyorsan.Szerencsére ő mindíg lenyelte,és nem köpte ki.A D-vitamint minden nap adom,néha én is elfelejtettem,de ezeken a szürke hideg napokon igyekszem beadni.Lillának egyébként nagyon tetszik.Mindíg ott van az etetőszékének az asztalkáján,és Amikor cseppentem a kanalára akkor visongat.Kép
Evés közben mindíg az üvegével bíbelődik.

Nana Zsolti szerint főleg a terhesség vége felé Hétfejű Tűzokádó Házisárkány voltam.Kép Kép Kép
De egyébként van benne v.mi,mert néha már én is egy 2 lábon járó dinamitnak éreztem magam és nem tudtam,hogy mikor és miért robbanok.Kép

KépKép
KépKép
sbea

Nana, Anyukádnak Jó utat! Biztosan hihetetlen dolgokat fog látni!Kép

Bepa, dehogy vagy rossz anya!

Gyógyszerbeadás:mi most jöttünk rá, kicsit elsőre kegyetlennek tűnik, szóval a férjem oldalról összeszorítja az arcát,így kinyílik a szája,és zsupsz bele a kanál tartalma, egyáltalán nem sír,csak nyeli lelkesen Kép!

De ma teljesen gyógyult Hannácska,így csak a savanyú cebion marad,meg a vigantol.

Kíváncsi leszek, főztem Neki cukkinit+rizst, a babaszobán olvastam, még banán is kéne bele-főleg ennek a kis makinakKép!

Kép
seriff

Roz,

Dani még kicsi azért a Planetáriumhoz. Rajta kivül egy 5 és egy 7 éves kislánnyal voltunk. Õk már nagyon élvezték. Ha jól emlékszem "csillag születik" volt a címe az előadásnak, de van több is. Azért tetszett nagyon mert egyszerű dolgokat mondtak el meseszerüen. És nem kellett nekik végig ülniük voltak játékok is. Hol kel fel a nap, merre van É-D-K-Ny, mik a csillagok...a végén még rakétakilövés is volt. Kép

De Dani sem unatkozott ám, Kép kihasználta az időt arra hogy amikor sötét volt a "szerelme" (a 7 éves kislány!!)kezét puszilgatta és simogatta! Kép
tegnap bevallotta hogy már csókoloztak is (ő mondta igy) és meg is mutatta (tényleg az volt!)

Hát nem tudom ez mennyire normális ebben a korban -hisz még 3 sincs- ??? Kép Kép

Szó szerint NAGY Casanova és nagyon tud udvarolni, még a ruhájukat és a hajukat is megszokta dicsérni a lányoknak. Kép

Nem tudjuk kitől, honnan lát ilyeneket vagy kitől örökölte, mert az én férjem bizony nem egy nagymester az udvarlásban. Kép Kép

KépKép
KépKép
nana09

bepa

az előbb neked is akrtam irni de adri nem hagyott
szóval szerintem egyáltalán nem vagy rossz aanya és nem csak nekedszól henem NANanák is akik mindig azt hiszi magáról hogy aztán mégsem Kép na ezt jól összekuszáltam csak fél kézzel adrival pöttyözök Kép

szóval ez nem rossz anyaság ha ugy érzed elég és leteszed te is eberből vagy és kikattahatsz és nem rossz anyaság a rossz aanyaság szerintem ott keződik ha nem fogalkozol a gyerekkel el ököd magatól nem adsz neki enni inni tizstaruhát nem nézed meg később keckéjét nem játszol vel nem beszélgetsz vele és nem az a rossz anyaság hogy most hagytad egyedül elaludni még ha sirva ne aggódj ezért még ugyanugy IMÁD téged Kép

nana
hát ez szenzáciosdani tényleg nagy casnova lehet édes leht ahogy dicsérgeti csajokat bizos apától látja hogy jól esik ez szerelmének hogy dicsérgeti naggyon édes lehet Kép

bea
ha te dinamit vagy akkor én egy pokolgép Kép már én is félek sokszor magmatól terhseeég alatt annyira nem voltam harapos akkor inkább bőgős voltam meg extra rendmániás Kép nagypocakkal létráról ablakot pucoltam és százszor átpakoltam szekrényt Kép

seriff
várom az infot hogy izlett a cukkini hannusnak Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Pihiztem egy kicsit, most főzöm a frankfurti levest. Nagyon éhes vagyok már. Kép

Lányok ti jártatok terhestornára vgy valami ilyesmire?
Csak azért mert nkem a lepény miatt nem javasolták eddig de így túl a 31. heten szerintem már nincs értelme belekezdeni. Igy is hiperaktív vagyok szerintem nem fontos a torna. Védőnő szerint még nem késő. Szerintetek? Sokat számít??

KépKép
erszényes

erszényes
amire én jártam anno torna az kórházban volt nyiri uton azt nem mondanámigazán tornának inkább ilyen lazulásnak nagyon nagy hangsulyt fektete akkor a csaj vizéeres lábakra ugyhogy nagyráészt ilyen lábfej és láb tornák voltak emelgetés nem volt vészes bárr ez már az öskorban volt Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Erszényes, a lepény miatt nem javasolták? Pontosan miért?

KépKép
KépKép
nana09

Nana,
cuki lehet a kisfiad! Remélem az én gyerkőcöm is ilyen életrevaló lesz! Szusziról képet tudnál feltenni?

Erszényes,
Én a 8. hónapban kezdtem el járni tornára, illteve talán háromszor voltam, de megérte. Én is a Nyíri úton voltam, a sűrgősséginél kell bemenni. Elmondják a légzéstechnikákat, emellett nyújtó, lazító, vénamozgató gyakorlatok vannak. Egyáltalán nem megerőltető. És találkozhatsz igazi sorstársakkal.

Kép
Kép
melissza

Megtaláltam: Terhestorna: keddenként 16:30tól a Nyíri úton, a sűrgősséginél be és jobbra. 400Ft/alkalom nem kell más, csak kényelmes ruha (macinaci), ja és cipő nélkül szoktak tornázni. És még relaxáció is szokott lenni. Nekem annó nagyon jól esett, nem kell hozzá edzésben lenni, nem erőltetős, csak átmozgat. Jó.

Kép
Kép
melissza

Nana: Mert mélyen fekszik és még mindig nem indult el feljebb ezért óvatosnak kell lenni.

De ha nem megerőltető a torna akkor asszem elmegyek párszor még ebben a 2 hónapban ami hátra van. Kép

Melissza: tényleg jó lenne pár sorstárs. Kép
Az én környezetem annyira furi.
Tegnap kicsit ki is akadtam. Kép

KépKép
erszényes

Melissza: köszi. Kép

KépKép
erszényes

Ja mégegy. Oda ugye nem kell előre bejelentkezni? Csak úgy elmehetek ha kedvem támad?

KépKép
erszényes

esrzényes

nem kell semmi csak dokidtól egy igazolás hogy járhatsz hu még minidg 400 ft 4 évvel ezlőtt is enniybe került Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Igen az igazolást nekem is mondta a védőnőm, hétfőn kértem is a dokitól.
Csak azt nem értem hogy nekem a danussal és most is mélyen fekvő méhlepényem volt(van). Danival tiltott is az akkori orvosom minden mozgást, a mostani azt mondta mehetek nyugodtan.
hogy van ez?????

Vagy vannak fokozatok?

KépKép
KépKép
nana09

Kicsit utánna néztem és én mostmár egyátalán nem értem ezt a méhlepény dolgot. Kép
???

Danival az volt az Uh-ás eredményeimen hogy melső falon tapadt lepény, a doki a kiskönyvbe mindig azt írta "hátul".

Most az Uh papiron az van hátsó falon mélyen, a doki azt írta "hátul".

Danival tiltott volt a mozgás, most nem.
Akkor most mi van???

HELP! Én ezt nem értem! Kép Kép Mégse járjak tornázni?

KépKép
KépKép
nana09

Roz, cukkini sem jött be, se a banános változat,se a simaKép. Ja, megkérdeztem, a Plusban lehet kapni ezt a játéktárolót, egy lapos korongot keress,mert úgy van összecsukva,hajtva.

Nana, sztem ha nincs panaszod-a hingeren kívül,és a sárkányságonKép-akkor mehetsz terhestornára a kórházba,egyáltalán nem megterhelő-sőt,nekem kevés is volt ezért jártam a régi torna lassított változatára is; lett is egy örökmozgó lányomKép! Itt igazából a légzésen és a vénás tornán van a hangsúly,ahogy azt már fentebb írta vkiKép!
Nana, Dani casanova az idősebb nőkre bukik? Kép

Erszényes,nyugodtan menj, sosem késő elkezdeniKép!És nekem számított a légzés,igaz,h elfelejtettem,h mikor kell pihegni, de akkor ennyit mondott a dokim:"figyelj, ilyenkor ilyen gyors levegőket szoktak venni", és télleg,akkor beugrott,és jó volt nagyonKép!

Kép
seriff

Nana: nekem is az van a papíron hogy hátsó falon, mélyen. Bérczi Ildi is , az orvos is meg a védőnő is mást modott. Kép
Úgyhogy én sem vgyok sokkal okosabb.

KépKép
erszényes

seriff
nálunk ma rizs volt husival répával és fehérrépával bár aki hatalmas evő ez a kedvence ebből meg volt 4 decis fejadag Kép 1/2 12 kor de már kettőkor ugy sirt és cuppogot hogy még benyomtunk egy banánt is Kép most 4 kor szoktunk tápit enni de ugy látom hogy most is szükég lesz rá mert már megint nyafizik és cuppog a nyelvével szerintem az első sdzava hami vagy nyami lesz Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Nem mondod, h Áki ekkora adagokat eszik?Kép Mikor fog az én csajom ennyit enni?

Nana,Mino, mail ment.

Kép
seriff

seriff

hát mitől nőne akkorára mint 2 éves nővérkéje Kép lassan egy súllyban lesznek megsugom most megevett még egy 230 as tápit is Kép de most estig nincs kaja Kép
szerintem ne aggódj hanci miatttudja ő hogy mennyi az elég niki és adri isilyen hatlams evő volt náklunk most meg ugy kell utánnuk szaladgálni hogy egyen egy faltot ha jó lesz skenner megmutatom niki milyen duci babuci volt addig amig el nem indult zatán már utol sem értük ugyhogy é ddig örülök még áki nemmegy mert addig legalább eszik de szerintem hancinak olyan ksi csini kis nőies áki meg tipikus pasi lelóg hasapelusról Kép a nem sőrhasa van (még ) Kép csak macska fröccs has Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz,kedves vagy,h megnyugtatszKép, nem aggódom igazán, csak néha elgondolkodom, főleg,ha ilyeneket olvasokKép!

Bea, sajnálom a térdedetKép!

Cukker,azért kérdezted az ajtót,h bebújik mögé, stb? Még eddig nem volt gond, szerencséreKép.

Kép
seriff

Erszényes, Nana,
az én lepényem is a hátsó falon tapadt, mélyen. Nekem a mozgást nem tiltotta a doki, csak a férjemet fogta koplalásra, szóval vigyázni kellett nagyon. De nem a sportolással, csak a közvetlen behatással (házasélet, ahogy szépen mondani szokás). És nekem két doki is ezt mondta. Főleg, hogy a terhestorna nem is sportolás... És a terhesség végére, az utolsó UHn, már az állt, hogy a hátsó falon, szokásos helyen vagy vmi ilyesmi.
Ha mélyen tapad, az amúgy azért baj, mert gátolhatja a babát a kijövetelben. Azaz betakarhatja a méhszájat, akkor meg ugyebár nincs hol kibújni. De ez akkor fordul elő, ha teljesen lent van, arról pedig már biztosan tudnátok!
De olvassátok el ezt:
http://www.babanet.hu/faq/terpat04.php

Kép
Kép
melissza

Sziasztok!

Erszényes,
31. hétig nekem is rossz helyen volt a méhlepényem, aztán mégis jó helyre került a végére. Terhestornára nem járhattam. Egyszer voltunk papás-mamás tornán, ahol a lelkemre kötötték, hogy el kell menni, mert mi lesz, ha nem tanulom meg a légzéstechnikákat...
Na mégse mentem el végül.
A kórházban a szülésfelkészítőn (nagyon hasznos volt, tényleg) azt mondták, hogy direkt nem tanítják ők meg, mert azon szoktak bestresszelni a kismamák szülés közben, hogy pedig otthon tudták, itt meg nem megy, összekeverik, és rosszabb, mintha nem tudnák.
Nekem szülés közben a szülésznő mindig mondta, hogy na most hogy csináljam, úgy csináltam, és rendben volt minden.

Ma mi is rémesen aludtunk, picilány este 9-11:30-ig, meg hajnal 2:15-től 5:30-ig fent kukorékolt. Igazság szerint jól elvolt, csak foglalkoztatni kellett. Reggel 8-ra meg mehettünk Kecskemétre tanácsadásra.

Syg,
a gyerekorvos azt mondta, hogy laza egy kicsit a csípője, de nem csak az, hanem az összes többi izülete is, és majd megerősödik. Így van? Lehet ezt örökölni, mert én is eléggé nyeklek, ha arról van szó.

Bepa,
Cicizni úgy 20-30 percet cicizik, egy mellből, és attól függően, hogy mennyire türelmes 40-80 g között eszik. Most délután pl úgy kiszívta, hogy semmi nem jött már belőle, viszont még éhes, muszáj a tápszer, mert ordít. Abból viszont mindig csak annyit eszik, amennyire még épp szüksége volt, nem eszi túl magát.

Képzeljétek, már 4040 g a picilány. Azt mondták, hogy a minimumot hízta. 24-én 3830-cal jöttünk haza a kórházból.
Erre mondtam, hogy pedig már nem 100 g-ot, hanem néha 120-130-at is eszik, erre meg mondták, hogy annyit még nem kellene. Hát ezen igazodjak ki. Többet ne egyen, de hízzon jobban??????????

És egy tegnapi kukorékolós kép:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kedves Linácska és Szláva!!!
Még nem volt alkalmam gratulálni nektek gyönyörű szép Lili babához! GRATULÁLOK!!!!!!!!! Egészséget, rengeteg tejcsit, sok boldog percet, na és persze energiát kívánok!!!

Nem az a leghatalmasabb,
aki ország-világ ura.
Nem az a leghatalmasabb,
aki szelek, tengerek fölött
uralkodik.
Nem az a leghatalmasabb,
akinek a legtöbb öldöklő
fegyvere van,
az sem, akinek legnagyobb
a kincse, gazdagsága,
hanem az a lehatalmasabb,
aki embert szül a világra.

/Szakály Dezső: A leghatalmasabb/

Puszi: PatriotKép
patriot

Lina! két ciciből nem próbálod etetni?120g ot eszik pótlással gondolom: az még szerintem nem kell neki( 4 kgx 150ml a nagykönyv szerint az napi 600-650ml tejcsi). Én is így voltam, de doki tanácsára nem adtam neki többet a tápiból csak amennyi nagyon szükséges volt és elkezdtem csak 3 óránként etetni: láss csodát tápi nem is kellett többet. Nos Te tudod, az is lehet túleszi magát néha azért sír.

Lányok: kicsi fiam 2 napja egyfolytában panaszkodik: és nagyon eszi a kezét
ugye ez fogacska lesz? Mit is lehet tenni ilyenkor????látom hogy fáj nekiKép

KépKép
KépKép
bepa77

Bepa,
eleinte Te többször etetted, mint három óra? Én pici babám szerintem soha nem evett 3 óránként, mindig ritkábban, már a kórházban is. Azt mondták, lehet, hogy ő eleve a 4 órára áll be, de ez nem baj. Szóval 4 óránként eszik 70-120 között, ez változó. Néha van csak, hogy két-három óra után már éhes.
Viszont arra kezdünk rájönni, hogy az első büfi hamar kijön, viszont még marad benne, és attól nem tud igazán elaludni. Ha fél óráig rázogatjuk, és minden gáz kijön belőle alul-felül, akkor egyszerűen beájul, de ahogy kijött, azonnal.
Éjszaka viszont semmi baja nem volt, egyszerűen nem volt álmos, gondolom az egész napi alvásnak volt ez a böjtje.

Patriot,
köszönjük szépen a jókívánságot, és az idézetet.

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Seriff,
elfelejtettem tegnap válaszolni, h a légzésfigyelő nem romlott el, csak az elem nem tetszett neki és nem úgy reagált, mint ahogy le van írva.
Leona max. 100 g-ot eszik meg egy evésre, de inkább csak 50-60-at szokott. Elégedett vagy?Kép Hanna tuti többet eszik.

Lina,
a 3-4 óránkénti szoptatás egyáltalán nem tesz jót a tejtermelésnekKép
Lehet örökölni, de nézesd meg a csípőjét!

Mino, Bea,
nektek is köszi a köszöntést!

Bea,
sajnos gondoltam, h így lesz a térdeddel, ezért is mondtam, h csak végső esetbenKép Remélem megtalálják az okát.
Fogzáskor próbáltátok már a Chamomillát? A Viburcolban is van, de csak nagyon alacsony hígításban. Lehet, h segítene.
Lilla nagyon nagy lány már!

Roz,
mindegy, miért alszik jobban Adri, a lényeg, h alszikKép

Cukker,
oscillo az influenza, nátha megelőzésére, kezelésére jó, a köhögés nem fog elmúlni tőle. Ettől függetlenül nyugodtan adhatod neki akár már most is, legalább azt nem kapja el.

Bepa,
mi történt velünk??? Én is hasonlót műveltem Leonával, de én nem egészen így. Jó kis türelemjátékot kezdtem vele. Tegnap este elaltattam, aludt fél órája a karomban, amikor letettem. Rögtön felébredt. Akkor kapott cicit, vissza is aludt, de ahogy megmozdultam, felébredt. Ekkor azt mondtam, ilyet nem játszunk és betettem az ágyába. Elkezdett sírni, kivettem, megnyugtattam, megpuszilgattam és visszatettem. Sírás, anya felvesz, megnyugtat, letesz. Arra számítottam, h vagy 100-szor kell majd ezt eljátszani, de elég korán feladta. A 15. letétel után elég volt simizni a hátát és elaludt. Nem is ébredt fel fél óra múlva. Egész éjjel csak 3* ébredt. Nappal is így altattam, azt azért hozzáteszem, h a hintaszékben elringattam egészen addig, amíg lecsukta a szemét, csak utána kezdtem ezt a letesz-felvesz játékot.
Nem tudom, mi történt velem, belémbújt a kisördögKép, de muszáj valahogy megtanítani aludniKép, ami nekem nagyon nehezemre esik. Mellesleg nekem a 10-15 másodperces sírásai miatt is lelkiismeretfurdalásom volt, h hogy lehetek ilyen kegyetlen.
Ma este 4. letételkor elaludt.
Bocs, h hosszú voltam.
Leona délben kap szopi után szilárd kajcsit és késő du. még egy keveset. De nem nagy mennyiséget, inkább még mindig csak szopizik.

Mélyen tapadó lepénnyel óvatosan tornázzatok, de azért lehet. Ha rajta van a méhszájon, akkor inkább nem mennék.

Vitaminok: a D-vit-t én is sokszor elfelejtettem beadni az elején.
A K-vit brutálisan keserű, Leona sokszor kihányta.

Jó éjt!

Kép
sygnum

Lina,
szerintem kár ennyit aggódni, hogy mennyit eszik, mennyit gyarapszik. Nálunk miután kijelentette a dokinéni, hogy a gyerek éhezik, heti 300 grammokat hízott. Nem is kell folyton méregetni. Ha nyugodt, akkor jól is van lakva. Ha meg "kifogy" az egyik cicid, nyugodtan add neki oda a másikat! Hidd el, ha kevesebbet eszik, majd hamarabb kér újra, ha pedig jól teliszívja magát, több időt hagy az újratöltődésre. Ne aggódjál!
A számára szükséges napi mennyiség egyébként ahogy Bepa is írta: 600gramm, heti gyarapodás pedig 150-200gramm, de az első hónapban még ezt sem kell teljesítenie. Bálint 4000rel született, és háromhetesen lett 4150. Öthetesen pedig 4900! Nagy babáknál egyébként is nehezebb az első néhány hét! Kép

Bepa,
látod van homeos szer (Chamomilla, Viburcol), meg a Dentinox gél, ami helyi fájdalomcsillapító, meg ugye a hűtő és egyéb rágókák, de ezeket még nem nagyon tudja a szájába tenni szerintem.

Kép
Kép
melissza

Sziasztok,

Eszter két napja nagyon nyügi, rosszul alszik éjjel-nappal. Tegnap nem is tudtam jönni ezért. Ma éjjel is többször felébredt. Aztán regel rájöttem miért. Áttört a fogacskája! Azt hiszem én is szerzek be Viburcolt.

Szép napot mindenkinek!
balim

Sziasztok!

Syg,
próbálnám én többször szopiztatni Lili babát, de nem kell neki. Mikor nyűgös valamiért, akkor hiába adok neki cicit, nem szopizik, valahogy csak arra használja, amire való, evésre. És egyre ügyesebben, egyre többet szopizik, mintha kezdene rájönni, hogy hogy is kell ezt csinálniKép
Egyébként úgy veszem észre, hogy elég öntudatos kiscsajszit kaptunk, ha nyüszög, és nem azt az igényét elégítjük ki, amiért nyüszög (hát próbálkozik az ember, de nem mindig jön be), olyan, mintha meg is lenne sértődve, de ha elmulasztjuk a panasza okát, olyan elégedetten tud mosolyogni, és pillanatok alatt alszik is.

Horoszkópja szerint pont olyan, mint az apukám mostani felesége, hát ha tényleg hasonló temperamentumú lesz, akkor nem kell majd félteniKép
Tényleg, tudtok valakit, akinél lehet születési horoszkópot csináltatni, és tényleg szakember?

Melissza,
nem aggódok én a súlyán, más baba egy hónaposan ekkoraKép, csak most voltunk először ilyen súlyméricskélésen, és nem igazán értettem, hogy miért baj, hogy épp a minimumot hízta, vagy az, hogy néha többet eszik, ha viszont nem hízik tőle jobban, mint kellene. De majd belejövökKép
Nyugtat, hogy egyre ügyesebben szopizik a kicsilány, sokkal türelmesebb és ügyesebb, mint egy hete volt.

Ja, és képzeljétek el, már háromszor is otthagytuk a nagyival. Először egy órára, utána négyre, tegnap meg háromra, de úgy, hogy nem is aludt. Nagyon jól elvan a nagymamával. Soha nem gondoltam volna, hogy ez menni fog nekem ennyire az elején, de tudatosan készültem rá, hogy meg kell tennem, mert később annál nehezebb lesz. Először alig bírtam megállni, hogy ne telefonáljak kétpercenként.

Na átadom apának a saját gépét, dolgoznia kellKép

Lina

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?