Új privát üzeneted érkezett!

Annyira megszoktam, hogy egyedül vagyok itthon, túlontúl is kényelmes. Most, hogy Bence beteg és együtt vagyunk, a napom elszáll és kifáradok. Aranyos, segít sokat, de azért mégis csak 7 éves. Rengeteg kérdése van, már abba is belefáradok, hogy mindenre precízen, számára érthetően válaszoljak.
Most pedig megyek mesét olvasni neki. Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
cukkermáz

Köszi Erszényes! Sima CD és kész?
Nana esetleg tudsz segíteni? Ti mire vetettétek fel? Nincs videolejátszónk.
Dokim Kazacsay.
Én is keményedek, de melóhelyen sajnos nem tudok lepihenni Kép

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Lina,
több oka is lehet, hogy nem akar szopni a baba, nekem most három jut eszembe:
1) ahogy Lili is írta, lehet, hogy túlzottan megtelt a melled, olyan gömbforma, és nem tudja bekapni
2) esetleg szájpenész is lehet az oka, azt hiszem, az ugyanaz, mint az aphta/afta és amiatt fájhat a kicsi szájürege
3) vagy az, amiért az én kicsikém sem akart először szopizni. Csak harapott, meg üvöltött szegény. Szerencsére nálunk még a kórházban kiderült, és segített is egy nagyon kedves csecsemős nővér. Az ujját a bébi szájába dugta, és húzogatta, hogy beinduljon a szopóreflex. Nézni is rossz volt, hogy egy idegen a babám szájában vájkál, de meghozta az eredményét - neki köszönhetem, hogy szoptatni tudok. Ez is lehet a túltelítettség miatt, vagy mert kicsi a bimbó, nem ér el addig a pontig a szájában, ami a száj összezárását és a szívást kiváltaná.
=> én a helyedben mindenképpen szakember segítségét kérném, személyesen, ha továbbra sem akar rákapni. Pont ezért van a védőnő.

Kép
Kép
melissza

Kicsi Leonak nagyon-nagyon boldog névnapot kívánok!

Éjszaka nálunk is beütött a krach, Eszti éjféltől fél, egyóránként ébredt, ötkor végleg felébredt. Most negyed órája alszik újra. Remélem, hogy csak az oltás miatt és nem lesz megint beteg Kép.

Kis betegek hogy aludtatok?
balim

Jó reggelt. Pocsék éjszakám volt ma kivételesen, alig bírtam elaludni, aztán meg forgolódtam ide-oda, sehogy nem volt jó. Kép
Remélem ma éjjel jobb lesz és ez nem fog állandósulni.

Pille: ez tök jó mert majdnem egyszerre vagyuk kiírva és nekem is a Kazacsay a dokim. Kép

KépKép
erszényes

Megyek a városba később jövök.

Szép napot!!! Kép

KépKép
erszényes

Sziasztok!

Cukker,
ezt a számítógép dolgot én is hallottam. Igazság szerint nem Lili szobájában van, a mi hálónkban, csak mégsem bírtam ki, hogy Lili külön szobában aludjon egyenlőre, így őt hoztuk át a hálóba. Sajnos a gépet nem tudjuk máshova tenni, de arra figyelek, hogy ne nagyon legyen bekapcsolva, amikor ő bent van. Most is apa laptopjáról írok.
Miért írtad Nanának, hogy tudod, hogy a Szláva az én férjem? Visszaolvastam, de nem jöttem rá!!! Kép

Melissza,
Lili be tudja kapni a cicit, meg szopizik is, az elején, pár percig, gondolom addig semmi gond, amíg folyik a tejcsi, aztán mikor már egy kicsit dolgozni kellene, elfogy a türelme, rángatózik, tekereg, sír. Ha hagyjuk egy kicsit pihenni, akkor másodjára is rákap, de ha elengedi, a harmadik már nem igazán szokott sikerülni, mert csak szív kettőt és elengedi.
Viszont éjszaka szopott 70 g-ot, és bealudt, nem is volt tápszer. Reggel is 70-et szopott, viszont rányomott 50 g tápszert is. Egyre ügyesebb, mondtam, hogy ha így haladunk két hét múlva már nincs tápszerKép

Lili,
Lilibabát is levegőztetjük, 10 napos kora óta minden nap. A védőnő azt mondta, hogy majd 3 hetesen lehet elkezdeni és egy hónaposan kivinni, de a gyerekorvos azt mondta, hogy a védőnők kicsit aggályosabbakKép
Két napon át csak beöltöztettük, és rányitottuk az ablakot, hétfőn hazaköltöztünk, akkor ugye volt kint is, mert megpróbáltuk elvinni az itteni védőnőhöz, tegnap este meg beöltözve kiálltam vele az udvarra pár percre, a többi lakáson belül ajtó nyitva.
Holnap bemegyünk Kecskemétre, az megint nagyobb lesz. Úgy lenyugtatja a friss levegő még a legnagyobb pocifájás közben isKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziazstok

csak egy rövid sorra

kicsi LEONAK nagyon-nagyon sok boldog névnapot kívánunk és gyógyuljon meg minnél előbb

megyek is mert nem olvastam vissza igy nem tudok senkihez sem szólni pótolom majd Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

na szóval végig olvastam

remélem nem feljtem el amit irni akartam

lina
nagyon csini vagy de táényleg és ez a súlly vesztés hát nem semmi gondolom örülsz neki Kép
tejcsi mégesteeg az is lehet bár ezt nem tudom hogy miből adod neki tápit vagy tejcsit hogy cumizavaros lesz mert hiba jön nehezen a cumiból kajcsi csak más a formája a cuminak mint cicidnek ha megoldható akkor inkább phárból add picurnak pótlást mert akkor tuti hogy cumuizavart kizárod tudom ez nem egyszerű de mi is igy csináltuk de az is leht hogy pocoja fáj és csak azért nem akar cicire kapni kb milyen időközönként eszik egyébként ?

seriff
kicsi hanci csodaszép és nagyon mint mindig ugy látom erős fából faragták és nem dönti le egy kis nátha Kép és te sem aggógj gyorsan meggyógyúl meglásd Kép ez kacsátok nagyon tetszik hol lehet ilyet kapni mert annyira sok plüssünk van hogy már fönt 2 zsák is tele van csak niki mánikásan szerti őket és minidg ballagok lépcsőn ha kitalálja éppnem melyikkel akar aludni ebbe meg csak beleömleszetném

syg
neketek is gyors gyógyulást és te se aggódj bár tudom mondnai könnyű

nana
szertem sem legyen lelkismeretfurdalásod ez azért nem akkora bűn mintha pl cigiznél Kép
és szeritem is észerű keretek között miért nem ne parázz ezen Kép

erszényes
próbálj meg napközben pihheni ja és magna b6 nagyon jó keményedésekre

cukker
értem én hogy emberből vagy csak nehéz elfogadni és bánt hogy mások is észreveszik és meg is szólnak miatta hogy itthon sem ugy haladok dolgaimmal mint áskor és nagyn bosszant hogy uszika ház is de valahogy hiába csinálom nem haladok nem értem
de azért köszi biztatást Kép

balim
neked is köszi biztatást te már csak tudod milyen 3 gyerköceel Kép
egyébként nagyon sokan mondják hogy rám haonlít áki de apa szerint meg ő rá meg anyós szerint is mondtam hogy jó de természetét töljem örökölje akkor Kép

nem is tudom kinek akartam ezt irni vag mindeninek na mindegy akkor mindenkinek Kép
szóval bár nálunk áki márciusi baba volt kb olyan 3 hetes korától volt az udvaron bár én ugy éreztem baromi jó idő van ő mégis bundazsákban takaróval lábzsákkal aludt sokszor 8 !!!! órákat volt hogy bejöttünk cicizi de mivel csajok megint kiakartka menni jött ő i s velünk és aludt tovább lina igaz lili téli baba vele szerintem jobb várni 5-6 hetet de után szerintem jól beöltöztetve lehet vele menni sétálni persze először csak egy rövöd időre aztán szépen fokoztaossan Kép

mindnekinek Kép
nagyon nagyon szépen köszönjük a sok dicsérő szót Kép és igen ez tényleg igaz hogy nagyon összenőtkl nálunk gyerköcök ez a rucikból is látszik niki 104 adri 92-98 áki meg 80-86 rucikat hord és 2-2 év külömbség van köztünk Kép olyan hihettelen ja és le is mértem őket

niki 13,56 kg
adri 10,76 kg
áki pedig 9,76 kg

na megyek mert már régen reggeliznünk kelnne
ja niki tegnaptól ujból oviban van és nagyon tetszik neki bár panaszkodik hogy fiúk lökdösik Kép Kép
ja és apa tegnap játszosruha helyett a pizsiben küldta be csopot szobába éés egész nap abban volt Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Most lesz egy nagyon, de nagyon buta kérdésem. Kép
Szóval: apa mindig kérdezi, h. mi a különbség anyatej és tápszer között? És nem nagyon tudok válaszolni. Valaki elmondja nekem?
Azt tudom, hogy a kötődés miatt fontos az anyatej, de azt is olvastam, h. a tápszerben is hasonló anyagok vasnnak meg, mint az anyatejben, igazából nincs különbség.

Na, valaki légyszi írjon nekem választ. Köszi előre is.
és bocs ezért a hülye kérdésért.
birolili

Jó reggelt!

csak gyorsan, Szerintem a legfontosabb a "védőanyag" ami az anyatejben van a tápszerben persze nincs. Ez folyamatos védettséget jelent a babának a külvilág negatívumaival szemben.
- Az anyatej összetétele mindig igazodik a kisbaba igényeihez a tápszer nem.
- Mindig pont annyi fehérjét, zsírt, vitamint... tartalmaz ami az adott életkornak megfelelő...

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Leona,Boldog Névnapot kívánunk! Remélem,h hamrosan meggyógyulsz!

Ha jól emlékszem, Dani Boldog Szülinapot!

Roz,kacsát kaptuk,nem tudom,h hol vették, de megkérdezem egy barátnőmet,mert nekik is van,de az elefánt Kép! Nem semmi méretei vannak a gyerkőcöknek,főleg ÁkinakKép!

Mi köszönjük jól vagyunk, Hannácska egyáltalán nem volt lázas,remélem,h a du-i hasmenés is csak ijesztgetés volt-bár teljes ruhacserét igényeltKép!
Az éjszaka is sokkal sokkal jobban telt,a 3ébredés ellenére isKép!

Balim, remélem,h Eszternél tényleg csak a szúrás emléke miatt volt gyakori ébredés! Mi,amikor P-től hazajövünk,mindig elalszik már az úton H,lehet,h a hangja miatt?!

Kép
seriff

Szia Seriff!

Köszönjük, de Danusnak csak 9.-én lesz. De jól emlékszel arra vki kérdezte - azt hiszem Cukker- hogy, "ugye 4.-én van?" De nem! Jan. 9. a NAGY NAP.
HURRÁ, hogy Hanna már jobban van. Kép

Én mint már írtam 2 hetes korától 6 hetes koráig kivittem Danust délelött és délután 1-1 órára. Semmi baja nem lett. Meg is bolondultam volna ha 6 hétig nem mehetünk sétálni. Ja és akkor rekord mennyiségű hó volt, óriási akadályokkal, de leküzdöttük. Kép danus segitett lapátolni...Kép

Drága kicsi LEONA, én is nagyon boldog és egészséges névnapot kívánok!

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Seriff lanyod kepein mindig olyan jokat mosolygok!Kép

Roz, a te gyermekeid kepeit is meglestem, edesek, ahogy egyutt furdenek!Kép Milyen nagy Aki!Kép Jo sulyban van!Kép
Kati sem panaszkodhat, negy hos + 1 hetes es 7,10 kg.

Lina, azt irtad, hogy sok tejed van. Nem lehet, hogy tul erosen jon es azert nem tud rendesen szopizni?

Lili, en ugy tudom, hogy tejalapu es szojaalapu tapaszerek vannak, mindketto allergizalhat, mig az anyatej nem.

Syg, Leona? Boldog nevnapot kivanunk neki!

D.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Boldog névnapot Leonának!

Lili,
ahogy Nana is írta az anyatej "védőanyagot" tartalmaz. Valójában élő anyag, mint a véred is. Ez segíti az anyatejes babákat, hogy ne kapjanak el semmilyen betegséget. Még ha az anya beteg, akkor is nyugodtan szoptathat, mert a szervezete által termelt ellenanyag a tejcsivel átmegy a babába. Sok egyéb mellett praktikus előny, hogy nem kell vele bíbelődni, minden szempontból ideális (összetétel, hőfok...)
De biztos te is kaptál Szoptatós füzetet a védőnődtől, abban egy csomó érv le van írva. Sőt, ha jól emlékszem, a kiskönyv elő- vagy hátlapján is van néhány.

Kép
Kép
melissza

leoka!jobbulást és boldog névnapot

lili!tápszer a tejalapú bocitejfehérjéket tartalmaz meg telenyomják vitaminokkal stb. (pl:tápszeres baba nem kap külön k vitamint mert tápiban van)a többiek leírták a lényeget:ellenanyagok...bélrendszer fejlődésének is jobb

Ti csimotáitok hogy eszik a k vitamint:szörnyű íze van még a tejcsi se veszi el.Beni jobb esetben csal a felét köpi kiKép

melissza!Ti hogy altatjátok Bélintit?

Balim!tuti oltás miatt nem aludt.suliról meg elfelejtettem:Móni imádom, nagyon ügyi tannéni...Katiból több is vanKép
Háton nem bír pihenni Eszti?
levegőnlehet eltentézne,vagy nem?

tegnap elaludt időben a drágámKépmár féltem hogy újév éjszakázással telikKép

roz!áki hatalmasKéptuti a csajok miatt nő ilyen szépen-majd megvédi őket mindenkitőlKép

kérdés:voltam dokinál Benedek székletével, mert néha csomós-nyálkás,de nem mindig ilyen:azt mondta ez nem baj,mert minden babának másmilyen...de ez lehet allergi tünete is nem????

KépKép
KépKép
bepa77

Bepa,
nálunk 2,5 hónapig darabos volt a babakaka, nálunk úgy mondják, hogy "túrós", tényleg olyan is, csak a színe más.Kép Aztán végre átállt mustárosra, de karácsony után pont olyan lett, mint írtad, igazi takony, már bocs. És többet is nyűglődött. Szerintem a töltöttkáposzta (amit én ettem) tett be neki. Vagy a fogzás. De úgy tűnik, most megint helyreállt. Szerintem nincs igazán jelentősége. Étvágya nem változott? Attól is lehet szerintem, hogy éppen több vagy kevesebb tápanyagra van szüksége a szervezetének.

Kép
Kép
melissza

bepa

fogzástól is lehet ilyen kakuksz vagy attól is ha te ettél valamit de ha csak anya tejcsis akko rmeg tök természetse ezt "tejcsikos" kakkusz mármint hogy oylan sárgás zöldes kis fehér darabokkal ne aggódj Kép allergi nem tudom bár lehet hogy seriff ezt jobban tudja de aztért szerintem hasmenéshez kapcsoldik általában kiütés is ha tartósan menne a hasa akko r estleg de most inkáb fogacskára gondolj mintallergiára Kép egyébként már annyiszor akartam mondnai hogy olyan ügyik vagytok hogy csak szopizik beni Kép

cukker
hogy vagy ma ? nagyon lefárazst a nagyfiad ?
jobban van már ?

lili
még esteleg annyi a tejcsihez a hogy táp z csak táplál hízalal meg fuj ez olyan mint a sportolóknál a kiló meglegyen ez a cél táp nem ad szertet gondoskodást törödést persze fel nől rajta gyerek és örülöünk hogy van mert ha nem lenne mio lenne szegény babábkkal de nagyon nagyon sok előnye van tejcsinek szerintem is
-men kell melegiteni késziteni
-bizti nem lesz rá alergiás gyerköc mert ugy e itt is irták már többiek a tej-szója tartalmat és z igy igaz
szóval szerintem negyon sok előnye van Kép

lina
kérdzeted tápit mi ugy szoktuk hogy és ezt már 3 éve igy csinálom minidg hogy hideg forralt vizel készitem el a tápi igy 24 óráig hűtőben tárolható de ezt csak szükésg estén csináld én auz éjszaki kajcsikat igy csinálom ezt a kórházakban is igy csinálják a védőnő és az orvos is monda nálunk hogy el lehet ugy tenni de már meleg vizből v. melegit tápit ne add oda neki inkább öntsd ki de ha esteleg estére csinálsz hog yne akkor keljen szenvedni vele akkor hidegforralt vizzel csináld igy eltehetedpersze jól lezárva nálunk van hűtönek egy zárt része oda tezsem a kajcsikat mert ugye adrinak éjjel sokszor kell 2-3 adag is cumisüvegnem elkészitem és oda nem is szoktam mást rakni

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Úgy néz ki, Leona rendbejött, csak tegnap délben volt láza, délután már csak hőemelkedés, este már semmi. És azóta sem. Csak hoemot kap.

De lassan nagyon kikészít, mert mostanában ötvözi az éjjeli 1000 ébredést a csak anya kezében alszok cirkusszal. Tegnap este 2,5 órás küzdelem után 4. próbálkozásra sikerült őt letenni az ágyába és akkor is fél óra múlva felébredt.

Elkezdek visszaolvasni, jövök, ha végeztem.

Kép
sygnum

B.U.É.K. mindenkinek!Mire végigolvastalak titeket felébredt Rege!Majd még jövök!
mrege

Köszönöm a válaszokat! Kép

Leokának jobbulást! Boldog névnapot! Kép Syg, Kitartás!!!!!! Kép Veled vagyunk lélekben!
birolili

rege
de jó hogy jelentkeztél ha lsz időd mesélj mi van veletek olyan régen hallotunk rólatok

syg
szegény én már nem is tudom mit irjak Kép nagyon sajnálom hogy leo ennyire nem alszik Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Bepa, allergia inkább gyakori,híg székletürítés, esetleg bőrkiütés, nem megfelelő gyarapodás, stb. Ha csak anyatejet kap Beni,akkor nem hiszem,h most lenne allergiás,azokra amit te megeszel.Gondolom, h lényegesen nem változtattál az étrendeden, de ha esetleg vmi újat kezdtél el enni,attól lehet, de ez nem allergia,inkább csak még nem szokta meg. A híg, nyákos-nyálkás, esetleg véres székeltürítés,nem kellő gyarapodással inkább felszívódási zavarra utal, de anyatejes babánál nem most derülne ki.Úgyhogy nyugi, most ilyen és kész, simán lehet a fogától-milyen jó is a fog,arra is minden rákenhető,mint az időjárásraKép!

Leokám,ne készítsd már ki Anyát,mert baj lesz! Összefogtatok Hancival? Pályáztok a ki a nagyobb kópé címre?

Hancinak meg most ilyen kis hülye kiütései lettek a hasán és a buksiján, tuti,h attól, h a törölközőjét a miénkkel mostam,és nem a saját mosóporával, az ő ruháivalKép! De ha egyszer így jött ki?

Kép
seriff

Végeztem.

Köszönjük a névnapi köszöntéseket!
Kisasszonnyal pont a névnapján "keménykedik" anyucija. Nem veszem fel, nem altatom vissza...
Puszilgatom, szeretgetem, de ne tegyen tönkre, hosszútávon neki is rossz lenne.

Roz,
Nagyon ügyes Áki, h elindult!
Adri alvására próbáltál vmit azok közül, amit mondtam?

Lina,
sztem beszélj egy szopis tanácsadóval. Vagy kezdd a www.lll.hu -n. Sok tanács van, lehet, h már abból rájösz a probléma okára. Az is baj ám, ha túl gyorsan jön a tej, ilyen nálunk is volt. Ha már nem annyira éhes, esetleg lusta már nyelni.
Tápit nem adnám cumisüvegből, ez is lehet gond.
Nagy babát is lehet gyakran szopiztatni, ha éhes. Emiatt nem kell tápival pótolni. Ha meg 70 ml-t tudsz fejni, akkor miért ne lenne elég tej. Amit lefejsz, az már fölösleg. Ráadásul állítólag 30 ml mindig marad a ciciben, azt lefejni nem tudod, de ő ki tudja szívni. Az már 100 ml! Leona 8-9 hetesen szopizott annyit 1 evésre.
Tornát egyelőre csináld úgy, ahogy Melissza írta, de mindenképpen vidd el ortopédushoz! Majd írok mailt.

Bepa,
alvás sosem ment nálunk és így egész nap vele vagyok. Amióta megszületett max. 5 órát voltam távol tőle összesen. Ez is baj lehet.

Nana,
a Botond jobban hangzik sztem a vezetéknevével. Az sb kombinációt biztos nehezen fogja megtanulni kimondani, de sztem amúgy nem annyira zavaró, ha kimondod a nevét. A két o, meg tök jól alliterál.
Sokaktól hallottam már, h terhesség alatt kívánták a kólát. Én is ittam néha.

Nana, Cukker,
én sem bírtam a szar utakat, földúton (anyósoméknál) és mindig feltérdeltem és átöleltem a fejtámlát. Így működnek a has és hátizmok és stabilizálják a gerincet és a pocakot, nem dobálódik ide-oda.
Szüléskor is így mentünk a kórházba, ez volt az álláson kívül a másik testhelyzet, ami jó volt.

Kép
sygnum

Most talán van egy pár percem.Rege beszélget a pelenkázón a barátaival.Olyan édes ahogy gőgicél!Megzabálom!

Sziasztok!Ne haragudjatok,h.így eltűntem.A karácsony,meg az előkészületek elfoglaltak.Most,h.visszatértek a hétköznapok,újra töb időm van netezni.
Az ünnepek jól teletek.Két ünnep közt voltunk kirándulni Regével Regécen.Az autózást nehezen bírta,de egyébként jó kislány volt.Éjszaka úgyanúgy aludt,mint itthon.Szóval büszke vagyok rá megint.
Tegnap voltunk oltáson.Kicsit többet alszik azóta,de amúgy semmi baja.Kép
Megmérték:5980g,és 59,5cm.A doki folyton azt kérdezte,h.mivel etetem!
Apropó etetés.Megyek is,mert Rege éhes!Még jövök!
mrege

Nana,
a két O-t a Mészáros Botondra értettem.

Kép
sygnum

syg persze isszuk a citrum fű teát most kedjük 4 napot nem akarom elkiabálni de most 1 éjazak vaygis tegnap volt az első este hogy csak 1 szer volt fent aakkor is csak evett és aludt is vissza de ez még csak 1 éjszaka és ez lehetett attól is hogy tegnap hazajöttek londonból barátaimk és itt voltak és sokáig dumáltunk bát őt 8 kor leraktam és aludt is és nevetgélésekre sem ébredt ez nálunk már egy mérföldkő de ez még csak 1 nap azért nem akartam irni Kép a homeost amit irtál prtobáltuk a volt vele baj hogy állandóan ráeszik valamit szerintem az azért nem jött be csak 1/2 órát kéne kibinia evés nélkül de nem megy neki igy azért probáljuk most citromfüteát ja és azóta napközben egy szemet sem alszik Kép Kép bár jól birja de ő azért délután 2 órát aludt lehet hogy ezmiatt aludt most jobban szóval nem tudoom majd ha már tartós lesz az alvás beszámolos Kép remélem pár napon belül Kép viszont most áki van megkattanva nagyon sokan elsír csak annyi kell hogy egsimizzem egy 5-10 percig és alszik is nem kell kiveni ringatni semmi csak felébred és sir mig be em megyek teganp tibor megprobálta de nem aludt neki vissza és mire én műr bemnetem nagyon sirt de mégis visszaludt 5 perc mulva ha viszont magam mellé veszem nem vagy sokkal ritkábban ébred de ezzel m ost 2 szék között vagyok adri és niki is velünk alszik már még most áki is mondjuk ha ákival alzom akkor csak kettesben ennyien el sem férnénk az ágyban Kép akkor bemegyünk a középső szobába széthúzom az ágyat ás ott alzunk kettecskén de ez igy nem lesz jó ha még ő is hozzászokik hogy velem aludjon

Kép

Kép

Kép
roz23

Köszi Syg, rájöttem ám. Kép

Szegény kis Leo Kép de megértelek. Csoda hogy eddig így bírtad.

Ja nekem tetszik még - talán - az Ábel. De a férjem most már hallani sem akar másról mint, Botond.

Már nagyon-nagyon sokszor akartam Írni Nektek, Mindenkinek...a (Spock kifejezésével élve) "simogatós öncsitító tárgyak"-ról.
Nálunk "SZUSZI".
Szerintem Óriási jelentősége van. Nálunk 6 hónapos kor után "életmentő" volt. Mármint az én életemet mentette meg. Dani is állandóan kinlodott az alvással, de szerencsére ő legalább 4 hós kora után végig aludta az éjszakát. A nappalok viszont általában... Aztán nyáron, varrattam a nagymamámmal kis vékony takarót neki. És ez lett a mi Szuszink. Az ő legfőbb megnyugtatója! A mai napig lehet bármi, fájhat bármi ha a szuszi ott van minden ok. Az elalváshoz sem kell (és már jó ideje így van) semmi más csak hogy szuszizhasson egy kicsit.
Az ismerőseim -akiket probáltam rábeszélni hasonló ronygyokra, tárgyakra- nem hallgattak rám, nem is lett a gyerekeiknek semmi "vigasztaló tárgyuk" szenvedtek is rendesen szegények. Aztán mára ez ugy néz ki hogy Dani összes "barátjának" van már Szuszija. 2 éves koruk után "kiharcolták" az anyukájuknál hogy nekik is kell olyan mint Daninak... Kép

KépKép
KépKép
nana09

Syg

Leonának Nagyon Sok Boldog Névnapot kívánok! Örülök, hogy jobban vagytok.
Olyan jókat tudsz te mondani, csak mosolygok. Kép Ezt a feltérdelőset majd kipróbálom, nagyon jó. Kép Anyuci meg keménykedik? Nahát. Leona mérges?

Lili

Roz

Köszönöm kérdésed. Reggelente nagyon jól vagyok, délután már feszül a hasam, nyilallok lent, fáj a lábam, de nem vészes. Este szinte semmit nem alszok, örökös náthám van. Köszi azért bírom. Ma egy csomó feladatot megcsináltunk már, most jön a pihenő. Most éppen táncol és énekli a Madagaszkár riszálom számát. Na ezért fárasztó, mert mindig mást csinál, mint amit kellene. Kép

Lina

Szólt nekem Nana, hogy összekvertelek benneteket, zért írtam neki, hogy tudom Száva hova tartozik. Kép Csak biztos rossz helyre írtam, én lusta vagyok most visszanézni. Akkor megnyugodtam, hogy a gép nem az ő szobájában lesz. Kép Most kaptál egy csomó ötletet a szopihoz, lehet kísérletezgetni. Hamarosan sétálhattok, de jó neked. Hétvégén felhúzom a babó ágyát, nem lehet tudni.

Nagyobb gyerekeknek szoktak adni különféle vitaminokat. Nekem azt mondta a doki, hogy azokban sok a vas, és felhalmozódik.
Kérdeztem még a homeóról is. Azt mondja nem mond semmit. Nincsenek klinikai tesztek, nem tudni van-e mellékhatásuk. Mi erről a véleményetek? Apa Bencének nem engedi, de én viszérre használom, és már egyszeri adagtól is elmúlik a fájdalom.

Kép

Kép
cukkermáz

nana

nálunk is van adrinak de ákinak hiába adtam bármit nem let meg a kedvenc pedig neki is van születése óta plédja pelenkája nálunk adrinál nagyon bejött de ákinál nem szerintem ez is változó

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz, vizuálisan elképzeltem, hogy alszotok ilyen sokan egy ágyban Kép. Én nem tudnék a fiúkkal, álmukban rugdosnak, dobálják magukat. Szerencsére nálunk az alakult ki, hogy inkább ők szólnak, ha valami baj van és mi megyünk be hozzájuk, ők nem jönnek át. Áki, bármit mond a párod, teljesen rád hasonlít - szerintem.

Eszti délelőtt három órát aludt, most is már egy órája alszik. Remélem, hogy kialussza magát és éjjel már minden rendben lesz.

Jaj Syg, nem irigyellek. Kicsi Leo nagyon megdolgoztat téged Kép. Nekem már ez a mostani éjszaka is elég nehéz volt a gyakori ébredések miatt. Szerencse, hogy nem lett beteg a kis névnapos.

Mrege, örülök, hogy találkoztunk a dokinál. Rege ügyi volt, Eszti éjjelre kicsit elromlott, de egyébként nem panaszkodom. Tegnap ő is sokat aludt. Tényleg szép nagy Rege. Mi 6250 g és 64 centisek vagyunk.

Bepa, azt hiszem Horányi M., a tan. néni, rá gondoltál? Sajnos nem tudom milyen Kati a másik Kép. Most már kipróbálom, hogy elalszik-e Eszti háton a kocsiban. Régebben pár percig bírta ébren, aztán rákezdett üvölteni. Majd nem megyek messzire, csak a ház körül Kép. Eszti kakija is más és másmilyen szokott lenni. Szerintem attól függ, hogy te mit eszel.

Cukker, tényleg fárasztóak tudnak lenni egy idő után ezek a nagyfiúk. Nálunk ehhez még hozzá társul, hogy veszekszenek, cukkolják, húzzák egymást. Hát volt velük bajom tavaly nyáron pocakosan Kép. Fel a fejjel, csak meggyógyul Bence és hamarosan Adri is kibújik.

Ser, ti voltatok tegnap dokinál? Kicsit morcosabb volt a szokottnál vagy csak korán volt még?
balim

Balim,nem,mi még vasárnap otthonában zaklattuk.Tegnap csak telefonos egyeztetés volt,és remélem,h holnap is csak az lesz.(mármint nem lesz szövődmény)

Közben kitöltöttem a jelentkezési lapomat is,csak még egy pár fénymásolat kellene...

hoppá, beültem a rács mögéKép

Kép
seriff

seriff ez kép Kép

nagyon éééédes Kép

balim
e is mond ez is tibor hülyesége mert ő szokatta oda őket adri idáig egyedül aludt bent igy nem igényleteazt hogy lefeküdjünk vel bevittem szobájába megkapta plédjét és egy puszikát és már aludt is most meg ... egyébként a csajok is rugdosnak meg lökdösnek és fejemre fekszenek állnadóan

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Utólag mindenkinek Boldog Újévet!!!!!

Ne haragudjatok hogy így eltüntem de sajna minden ellenem játszott. Rossz volt a gépünk utána megcsináltattuk eladtuk.
Később vettünk egy notebookot.
Akkor net nem volt és Hanna rengeteg időmert leköti, nagyon anyás lett.

Sajna vissza olvasni nem tudok mindent mert sztem fizikai képtelenség lenne hiszen akkor nem tudnék soha írni.

Nálunk az ünnepek nagy csavargással teltek és készülődéssel persze.
A csajok nagyon örültek a Jézuskának különösen Bogica.
Rengeteget változott az utóbbi időben eltünt a hiszti, nyafogás.
Egyik pillanatról a másikra egy okos, segítőkész ügyes nagylányom lett.

Hanna is sokat változott. A Jézuska végre meghozta az első fogacskát. Mostmár lassan utól sem lehet érni mászásban és ül egyedül meg térdel. Pakol a fiókokból és ami a legjobb hogy mindennél feláll és megy egyedül mellette hogy kapaszkodik.
Sajna az alvókája még mindíg rosszKépKépKép
Közöttünk alszik így csak 2-3 alkalommal ébred.

Mostmár jövök sűrűbben remélem....
Most mennem kell babához.

Puszi mindenkinek!!!

Kép

Kép
samchee

Seriff,
nagyon aranyos Hanna ezen a képenKép

Roz,
lehet, h nem kéne aludnia délután?

Nana,
én is próbálgatok sokmindent adni neki, de semmiért nem rajong annyira, h meg tudná magát nyugtatni vele. Sztem is kell vmi kapaszkodó, ami mindig ott van vele, ha szeretné. Leona még nem találta ezt meg.
Nekem a Botond tetszik jobban.

Cukker,
azt hiszem, egyre mérgesebb lesz és haragszik rám.

Kép
sygnum

Ja, Cukker,
tudtommal vannak tesztek, külföldön csupán homeopátiával gyógyító kórházak is vannak és a biztosító is támogatja a homeopátiás kezeléseket és szereket. Ez nem így lenne tesztek nélkül.
Csak Mo. ilyen béna.

Kép
sygnum

Seriff ez a kép nagyon tündér! KépKépKép

KépKép
KépKép
nana09

Syg,
kitartást!

Nana,
szerintem nagyon jó ötlet a kis takaró. Mi most próbálgatjuk Bálintnál. Imád hozzábújni valamihez elalváskor. Most is éppen pelust szorongat. A pszichológusok szerint is nagyon jó hatású egy ilyen "átmeneti tárgy", ami segít az anyától való fizikai elszakadásban.

Serif,
már írni akartam, hogy annyira, de annyira huncut szemű ez a kislány! Biztos le is fáraszt rendesen. Nagyon aranyos, látszik, hogy tele van energiával, és olyan pozitív a kisugárzása.

Lili,
nagyon jól nézel ki a karácsonyi családi fotón!

Roz,
a te gyerkőceid is nagyon aranyosak, megnéztem a teljes albumot. Méretben tényleg közelítenek egymáshoz, de mind annyira más mégis. Látszik, hogy teljesen különböző egyéniségek.

Kép
Kép
melissza

Sziasztok!

Megint van egy pici időm, nagymama próbálja elmulasztani Lili csuklását. Pici lányom majdnem 5 órát aludt délután, már elkezdtem a szobájában kicsit pakolászni, hátha arra felébred, mert a védőnéni azt mondta, hogy még azért inkább ne bízzuk rá, hogy mikor akar enni, túl sokat ne hagyjunk ki.

Amúgy egyre ügyesebben szopizik, főleg félálomban, amikor reflexből megy, és nem erőszakoskodik a cicivel. Amúgy egyszer kipróbáltuk a TV előtt is. Figyelt a hangokra, és akkor szopott eddig a legtöbbet. Lehet, hogy csak el kell terelni a figyelmét a feladatról?

Roz,
nem hiszem, hogy a cumisüveg a gond, mert következetesen ugyanazt csinálja azzal is, mint a cicivel. A szájában van, csak nem csukja össze, és rángatja rajta a fejét.

Syg,
Boldog névnapot Leonának!!! Várom a mailt.
Ma Lili kétszer ébredt az egy helyett, hát elég rossz volt, nagyon meg tudlak érteni, hogy milyen lehet még ennél többször kelni...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina, annyira aranyos vagy ezzel az ébredéssel!Kép A csuklást nem kell elmúlasztani, a babákat nem zavarja, csak inkább minket. Menni fog Nektek a cici, csak idő kell, hát tanulni kell ezt isKép!

Melissza, Syg, Nana, Roz köszönjük a bókokat!Kép

Nana, bár lenne ilyen tárgy, de hogyan választódik ki?

Kép
seriff

Nálunk úgy történt hogy amikor már álmos volt, odadadtunk neki egy rongyot (nem ez lett a szuszi, ez nem volt elég puha) Ebbe belebújt és utána... elaludt.
Aztán jött a puha anyagból varrt takaró, aminek a sarkát odaraktuk a kis fejéhez és ő ebbe is belebújt, majd rájött milyen jó puha és... Nem megy egyik napról a másikra, de MEGÉRI.

KépKép
KépKép
nana09

Ser, nagyon huncut Hanna. Kép

Lina, tényleg vicces ez az alvás..... Zsófi ha csak 2*kelne......

Ma jó nagyokat sétáltunk megint, pedig takarítani akartam. Na majd holnap. Kép olyan nehéz rávenni magam.....
Kint sokkal jobb a levegőn. Kép

Melissza, köszönöm a bókot. Kép

Syg, hogy bírta Leo, hogy nem vígasztaltad?
birolili

lina,nekem is uezt mondták...keltsem fel, kevés a tej, holott lehet tejem is elég volt, csak tuti a tuti inkább adjak pótlást.ha 70-et eszik lili az teljesen jó.
honnan veszitek hogy kevés a tej?hátha nem is az a baj.

lili!mi is sétáltubk du.1-2.30ig és bennt aludt tovább 4ig.bárcsak ilyen maradna a hőmérséklet....

balim!én másik mónira gondoltamKép

seriffÍ!hancitünciKép
mi a foglalkozásod?(mindeent elfelejtek mostanában)

nana!ez a szuszi nagyon jó...de fiam még kicsi, semmihez nem ragaszkodik(vagyis van egy rákja minek olyanok a szemei mint a mellbimbó:na azt szívesen rágcsálja)

KépKép
KépKép
bepa77

Sziasztok!

Syg
Nagyon Boldog Névnapot Lonak! Bálcsi egy nagy Margarétát küld Barátnéjának! KépKép

Nana
Én kérdeztelek múltkor Dabus szülinapjáról, hogy jól emléxem-e.. Amikor itt vagyok, (ritkán) szoktam Tőled kérdezni ezt-azt, de biztosan a sok írás miatt nem szoktad észrevenni, godolom, mire átfutsz mindent... Kép

Ser
Köszönöm az érdeklődést! Nem nagyon hírdetem, de a két hónapja elkezdődott alvásmizériánk egyre rosszabb! Kb. 2 hete már nagyon kemény, napok óta nem aludtam.. Andrist is megviseli, gondolom, Bálintot is... Most keresem az okát.. Mostmár nem tudunk mindent a fogacskákra fogni. Valszleg alvás-szakértő kell..Ha lesznek fejlemények, majd írok emilt..Kép
Lina
Látom, nagyon szépen alakul az életetek! Ügyesek vagytok!

Reggel elkezdtelek olvasni benneteket, de lecsuklott a fejem a monitor elött..
Most sikerült kicsit több, mint 1 órát aludnom egyhuzamban! Isteni volt, mintha újjá születtem volna! Kép
Sbea, Rozika köszönöm a telcsiket!!Kép

Szia Melissza!
Üdv újra!

MRege
Téged már nagyon hiányoltalak, na végre! Kendő? Boldogulsz vele? Rege szereti??

KépKép
mino

Mi is ugyanúgy szoktatgatjuk Bálintot, mint Nana. De lehet, hogy ő eleve olyan kis bújós. Este meg is kell néznem, hogy ne takarja semmi az arcát, mikor alszik. És van egy plüsselefántja, amit szintén nagyon szeret. Ma egyébként nagyon jó bébi volt, kétszer is aludt napközben! Kép

Kép
Kép
melissza

Bocs Syg, Leo akart lenni! KépKép

KépKép
mino

Mino KépKépKép ( a lovon), akartam írni, h Katapárna, handmade (by Mum), van egy másik alvásos könyv egy magyar,talán abban kicsit több szó esik a kül. okokról,ezt a Madarász utcaiak írták. Aludj jól gyermekem az a címe, de alapvetően ők is hasonlókat írnak...

Bep,nem reklám-orvos vagyok, rtg,uh.

Kép
seriff

Ser, Hanci nagyon édi Kép. Hová jelentkezel?

Mino, hú nagyon sajnálom. Család nem tud besegíteni egy kicsit, hogy legalább napközben többet pihenhess?

Bepa, és őt nem ismered? Ügyesen sétáltatok. Eszter is jót aludt ma, de. 3 órát, du. kettőt. És fél hat óta már alszik. Remélem ma jobb éjszakánk lesz.

Lina, az szuper ám, ha csak kétszer kel fel éjjel, hiszen még olyan pici.

Syg, hogy álltok Leoval?
balim

Sziasztok!
A tegnapi éjszakánk elég brutál volt.Az ok:kibújt a 3.-ik fogacskánk.Drága kincsem nagyon szenvedett.Eddig mindegyik fogacskával szenvedtünk.Kép Ez már mindíg így lesz?Még olyan sok fog van hátra.Tegnap este már a Viburcol sem használt.

Syg.Nagyon Boldog Névnapot kívánunk Leokának!!! Kép

Nana ez a szuszi nálunk is működik.KépDe ezt ő "találta ki" magának.Eleinte a pelenka csücskével aludt el,aztán nemrégiben vettem neki, egy direkt erre a célra kitalált kendőt,aminek az egyik sarkán van egy kis figura,amit nem tudom,hogy mi.Kép Talán zsiráf?Kép
Na mindegy de mostmár ezt dörgöli az arcához alváskor.

Lina Lilla is csuklott rengeteget mikor pici volt,és engem borzasztóan zavart Kép ,de ő letojta.Kép Több esze volt mint az anyjának. Kép

Lili mi is sétáltunk ma egy jó nagyot.Csak Lilla már nem alszik a babakocsiban,mert minden érdekli,és nézelődik.Régebben állandóan aludt a kocsiban.

Sam de jó hallani rólatok!Pont tegnap mondtam Zsoltinak,hogy vajon mi lehet veletek.Szép,ügyes lányaid vannak.Hanna szopizik még?Milyen kajcsikat szoktál neki készíteni?

Seriff édes a kis Hanci!A kis tornászbajnoknő mivel kápráztat el minket legközelebb?

Roz jól vagytok?

Mrege jó hallani rólatok.

Hú,már nem is tudom miket akartam írni.
Itt van néhány mai kép Lillácskáról.

Kép

Kép

KépKép
KépKép
sbea

Sbea, nagyon szép Lilla ebben a szerkóban. Kép
birolili

Vissza: Lakóhely szerint