SZIASZTOK!
No, újra itt: most kaptam egy kis idõt megint a gépnél. Szóval megjöttünk! Új kép a profilomban!
A hetünk fõleg az éjszakák elég finoman fogalmazva "gázosak" voltak. Babu elaludt, aztán ki tudja mikor, épp mikor kedve volt, el kezdett vinyákolni, anyu ugrott, aztán magam mellé vettem az ágyba és hármasban töltöttük az éjszakát. Nem volt külön szobája, és ezt szerintem tudta, ezért csinálta! No, reggel aztán õ kiterülve szunyált az ágy egy jó nagy részén, apukával mi meg szorongtunk a kisebbik felén. Még olyan is volt, hogy hely hiány miatt félig a páromon feküdtem. De õ nem vette észre!
Na, volt olyan is, hogy õ lógott le félig az ágyról. Biztos jó az együtt alvás, de nekem untig elég volt belõle a múlt hét! Arról nem is beszélve, hogy néha elaludtam, mikor szopizott, és kívül volt, de közben tudat alatt meg féltem, hogy leesik az ágyról. Ez igen bonyolutan lett megfogalmazva, de szerintem értitek mirõl habratyolok. Volt, olyan reggel, mikor fáradtabb voltam, mint este mikor lefeküdtem. Húúú...!
De azért nagyon jó volt! Sokat strandoltunk már amennyire megengedte az idõjárás, nagyon kedvesek voltak az app. tulajdonosok és az egész zalakarosi strand baba- és babakocsi-barát volt.
Lara,
"örömmel" veszem tudomásul, hogy Hanga baba is csatlakozott a bandához, így már te sem tudsz aludni éjszakákon keresztül!
Próbálj napközben pihenni, ha a csemetéd elpilled, így könnyebben lehet átvészelni, remélem ezt az átmeneti idõszakot.
Különben érdekes, szinte semmi változást nem okozott ez az egy hét, legalábbis tegnap este aludt mint elõtte. Mármint ugyanúgy. Azt hittem sokkal többet fel fog ébredni Cumi! No, majd meglátjuk ma mit produkál! Remélem jó gyerek lesz!
Orsi,
nagyon aranyosak lehetnek a gyermekeid, így együtt!
Lelki szemeim elõtt elképzeltem!
Gabómamó,
írok kis e-mailt!
Enikõ,
ami az esküvõt illeti, hát nem sokáig gatyáztok!
Nagyon jó, hogy így rátaláltatok egymásra!
De a babavállalással, hagy legyek egy kicsit negatív:
szerintem várni kellen még azzal a kistesóval. Nem volt épp zavarmentes a terhességed, a szülésed sem volt könnyû. Szerintem a szervezetednek kellene még egy kis idõt adni a pihenésre, regenerálódásra, feltöltõdésre. Írod, hogy van egy kis felesleg is, ettõl azért meg kellene szabadulni, a következõ terhesség elõtt, hisz sokszor ez is okozója mindenféle nyavalyáknak: toxémia, cukorbetegség, koraszülés...
És akkor ott van ez az új kapcsolat. Azért nem ugyanaz beszélni az együttélésrõl és csinálni, de hát nem kell ezt neked magyarázni! Épp, hogy el kezdenétek összeszokni, már ott egy picibaba?! Jót fog az tenni?! Ráadásul ott lesz a nagyobbik pici! Aki tényleg pici lesz még! És ha nem lesz gondtalan a terhességed? Bogit nem emelgetheted, esetleg feküdnöd kell többet? Tudom, és megértem, hogy tök jó lenne most rögtön egy új kisbaba, de jó lenne Boginak is? Szerintem ezt a gyerekprojektet át kellene még 1x gondolni, megnézni minden oldalról! Kicsit nem lehetne átütemezni? De ezt nem bántásból írtam, csak felvetõdtek ezek a gondolatok bennem.
Csajszik,
most olvastam ezt, s bár lassan legtöbbünk már túlhalad ezen az állapoton, de a következõ gyerkõcnél is érdekes lehet:
Minden kedves kismama és friss anyukája részére:
A hétvégén nem voltam errefele, mert a szüleimet látogattam meg, és bár nem vagyok még kismama (remélem ez már csak pár hónap kérdése), elég sokat beszélgettem errõl és a gyerekekrõl a mamámmal, aki bõrgyógyász, és szeretnék veletek megosztani 2 fontos dolgot, ami miatt õ egy kicsit el is van keseredve:
1.) az elmúlt idõszakban azt tapasztalja minden bõrgyógyász, hogy iszonyatosan megnõtt a gyermekkori allergiák száma, különösen az ételallergiájé. Ezért a mamám azt javasolná mindenkinek, hogy ennek a kiküszöbölése érdekében minden mama az õ picikéjének a 8 hónapos korig ne adjon semmi mást: anyatejen (ha kell tápszer) krumplin, sárgarépán és almán kívül, ugyanis minden egyéb más étel (még a bébiételek is, ha bio akkor is!!!) tartalmaz olyan anyagokat, ami allergiát okozhat. Ennek a fõ oka az, hogy a mi szervezetünk ezen az éghajlaton és területen, minden más anyagot idegennek érez és ellenreakcióval válaszolhat, ami allergia is lehet.
Ez mind csak jótanács, de szerintem fontoljátok meg.
2.)Az elmúlt pár évben ugyancsak megnõtt a börrák száma (elrettentõ szám: az õ praxisában 1982-1996 között 2 db volt, idén mostanáig 6 db, ami nagyon magas, és ez országos tendencia). A javaslat, ha legközelebb bõrgyógyásznál jártok mutassátok meg az anyajegyeiteket nekik, mert csak õk tudják a dermatoszkóppal megvizsgálni, amivel egyértelmûen megállapíthatõ, hogy hajlamos-e az az anyajegy arra, hogy rákká alakuljon, vagy nem... és lehetõleg kerüljétek a napot 11-15 óra között.
Nehogy félreértsetek, nem akarlak benneteket riogatni, csak úgy gondolom itt minden anyuka és leendõ anyuka a legjobbat akarja, ezért gondoltam, hogy leírom amit megoszott velem a mamám (aki a világ legjobb mamája )
minden jót nektek
Orsi utólagos engedelmével másoltam ide.
Bocs, hogy hosszú voltam, talira nekünk inkább a péntek lenne jobb,
Ágci