Sziasztok!
Angi: nálunk is Ákos szokott sírni, főleg az utolsó negyed órában, akkor már nagyon unja a banánt, meg akkor ér Vanda az ő kényes részéhez, a nyak és fej részhez. Amióta jár hozzánk Vanda, azóta nagyon sokat fejlődött Ákos. Van aki erre azt mondja, hogy hát persze, egyébként is megcsinálná ezeket, mert a kora hozza. De szerintem nem, én hiszek a Dévény módszerben, nekünk nagyon sokat segített.
Egyébként Ákosnál is úgy van, ha beadom kanállal az ételt, akkor a nyelvével kilöki, ha pedig odatartom, leszopogatja. Ma is evett a tegnapi gyümi maradékából, mind megette, és az előkéje sem lett olyan. Este próbáltam adni neki hígabb tejpépet, de az nem jön be nála, nem akarta. Maradunk a gyümölcsnél. Nagyon szép pizsit turiztál, úgy sajnálom, hogy ezeket a rózsaszín dolgokat most nálnunk nem lehet bevetni, olyan szépek. Meg kell szoknom a fiús dolgokat.
Egyébként nagyon lecsökkent a tejmennyiségem a betegség óta. Eddig esténként kb 100-150 ml-t fejtem, most meg 50 körül. A többit a lefagyasztottból pótlom az esti pótláshoz. A fagyasztott tejem még kb 1 hétig kitart, ha addig sem jön rendbe a mennyiség, tápszerrel kell majd pótolnom.
Ildi: a hasrafordulást 6 hónapos korig szokták időben lévőnek nevezni, utána lehet gond. Nálunk egyértelmű jelek voltak Ákosnál, hogy valami nem stimmel, pl.: görcsösen, mereven nyúlt a játékokért, C betű alakban feküdt (kiflizett), mindig jobbra föl nézett, bal oldalát ritkán használta, nem tartotta stabilan a fejét, ha hasra fektettem nem emelte a fejét, ha pedig segítettem neki hasra fordulni nem húzta ki maga alól a kezét. Nekem a gyermekorvosunk javasolta a neurológust, aki nem csinált semmit, így kerültünk Vandához és a Dévény-módszerhez. Egyébként ha a jövő héten találkozunk, megmutatom majd, hogy mik azok, amiket már kell csinálniuk (Vanda mutatta) még akkor is, ha esetleg még nem fordul hasra a bébi.
A tornával kapcsolatban azt hallottam, hogy nem befolyásolja a tejmennyiséget, bár nekem más a véleményem. De ez saját, privát vélemény. Ugyanis azt tartják, hogy akkor termelődik legjobban a tej, ha fekszel és pihensz. Bár ez nem jelenti azt, hogy ha tornázol, akkor csökken, de hogy nem nő, az szerintem tuti. Én még nem kezdtem el a kondit, de ha fogok menni, akkor eleinte csak 1 órát és mellgyakorlatokat kihagyom, inkább kar-láb-hát-has. Meg szerintem az ugrálás sem lehet jó a tejcsatornáknak. Szóval csak szépen, fokozatosan, módjával és a mellgyakorlatokat, ugrálást kerülni kell. Szerintem. Hova jár egyébként Tamás edzeni?
Szilvi: te a Valihoz szeretnél járni? Arra gondolsz? Én még nem járok, de lassan el fogom kezdeni, mert már hányingerem van magamtól, arról nem is beszélve, hogy egy ruhám sem jön rám! Ez komoly! Felpróbáltam azt a nadrágomat, ami terhesség előtt kicsit lazább volt rajtam, föl sem jött rám, nemhogy begombolni...Szóval muszáj lesz belevágnom, hát +20 kg az +20 kg. A bérlet árára nem emlékszem pontosan, úgy rémlik 3500 körül volt, de biztos azóta emelték, de szerintem 5000 alatt lehet. Ez nem titkos, Vali hivatalosan csinálja, van pénztárgépe, ad számlát stb. Te egyébként jártál már terembe? Mert ha gyakorlott vagy akkor mindegy, de ha most mész először vagy csak párszor voltál, akkor javaslom, hogy Valihoz menj előbb, ugyanis ő csak délelőtt van 8-12-ig, délután egy csajszi van bent. Szóval ha kezdő vagy, mindenképpen délelőtt menj, mert Vali nagyon jó, figyelni fog rád, megmutatja a helyes gyakorlatokat, jó fej, bíztatni fog.
Szia Anett! Örülök, hogy csatlakoztál. Írj magadról bővebben légyszi, mi még nem ismerjük egymást. Van egy nagyobb gyermeked is, aki ovis? Milyen táncra jártok? Melyik oviba? Olivér 6,5 hónapos és már kapaszkodva áll? Ez nem semmi. Hát nekem ettől nem kell tartanom. Ákosom még ülni sem tud, csak ha fogom, akkor is eldől. Nekem még Virágról maradt etetőszékem, Cam Futura, nekem bejött. Műanyag, puha üléses, levehető tálcás, biztonsági csatos, lábtartós, egyéb extrára most nem emlékszem. A háttámlája nem dönthető, de nekünk arra nem is volt szükségünk, Virág nem aludt az etetőszékben. Nekem elveim vannak
Aludni az ágyban kell. Nekem szimpatikusabb a műanyag mint a fa, szépen le lehet takarítani. De most már biztos nagyon sokféle van a boltokban. Nálunk Áki mindenből használtat kap, Virág autósülése is megvan, az is Cam, nekem ez a márka bevált. Mondanom sem kell, hogy a babakocsim is Cam márkájú, bár már egy kicsit divatjamúlt a formája, de Virágnál nagyon meg voltam vele elégedve, nincs is nagyon lestrapálva, úgyhogy megtartottam Ákosnak. Néha irígykedek más kismamákra, akik ilyen modern kocsikban tolják a babájukat, Tibi azt mondta, vehetünk mi is egyet, de hát én ragaszkodom ehhez a régi fajáthoz, nem is lenne szívem eladni. Ilyen süket vagyok. Amikor eladom Virág és Ákos ruháit, akkor is olyan nehezen válok meg tőlük. De hát mit tartogassam?
Képzeljétek! Tegnap este Ákos rájött, hogy ha a lábával rúgdossa és a kezével csapkodja a vizet, az milyen jó! Eddig a szobájában fürdettük, kádállványon. Ma este úgy belejött a pancsolásba, hogy tiszta víz lett a szőnyeg. Lehet, hogy holnaptól át kell tennünk a fürcsi helyét a fürdőszobába.
Azt hiszem ma estére eleget írtam. Jó éjszakát mindenkinek, jók legyetek. Évi