Ludmilla-Kriszti!
Itt laktok közel hozzánk!
Nap, mint nap elmegyünk a csanaki rész mellett... Mi Királytelepen lakunk a domb lábánál.... az utolsó utca....
SIldi!
Ha errefelé sétáltatok a csanakon, akkor valszeg Ti is a közelben laktok.
Mamóka!
Látom, visszatértél, akkor válaszolok kérdéseidre.
Januárban született gyerkők:
Hogy is írjam le értelmesen. Szóval, ha 2006. januárjában tölti a 3. évet Bálint, akkor 2005. májusában be kell íratnod a BÖLCSIBE. Ez nem azt jelenti, hogy szeptemberben vinned KELL a gyreket a bölcsibe, de biztosítod a helyet neki. Érdemes november, december táján elkezdeni szoktatni, hogy januárra minden oké legyen. Aztán 2006. május első 2 hetében, amikor ismét beiratkozások vannak, beíratod a választott oviba. Na most ez a választott ovi, egy kicsit rázós itt Gödöllőn, mert elvileg körzeti ovik vannak, és oda kell vinni a gyereket, ahová tartoztok. Persze meg lehet próbálni, másik ovit, de oda kérvényt kell benyujtani, és meg kell indokolni, hogy miért oda akarod vinni a gyereket. Ez nagyon rizikós, mert csak akkor veszik át a gyereket, ha van hely.
DE: egy trükk, nálunk bejött, és teljesen legális:
A nagy fiam vittem oviba, a Palotakerti oviba, de mivel nem odatartozunk, ezért nem sok esélyünk volt... Viszont a kisfiamat beirattam a bölcsibe, és az ovi nem tudott mit tenni, mert ugye azt nem várhatják el egy dolgozó anyukától, hogy a város egyik végéből a másikba rohangáljon reggelente. Aztán amikor a kisfiam ovis korú lett, nem volt kérdés, hogy ő is abba az oviba menjen, mivel a bátyus még oda járt, nagycsoportba.
A Beánál most egy kicsit izgulok, hogy felvegyék, de azt mondták, hogy a fiúk már bedolgozták magukat az oviba, és van remény, hogy a Bea is mehessen oda. A Bea óvó nénije, ha minden jól megy, akkor a nagyfiam óvó nénije lesz.
Remélem.
Kérdezted, hogy 3 gyerek....
Én itthon vállalgatok munkát, így ha valami gond van, akkor én vagyok a mindenkori itthon tartozkodó... Tudod, 3 gyerek mellett a GYES után el lehet menni főállású anyának, és a kicsi 8 éves koráig jár a GYES összege. Végülis csak a nevében van különbség, az összeg sajna uaz.
Az újaknak írom, hogy Gödöllőn van egy szervezet, ahol gödöllői anyák, nők, illetve a régióban élők tömörülnek, és különböző problémákkal foglalkoznak. Ilyen például, hogy nálu(n)k kereshettek "bébiszttert" is.
www.reginanet.hu Ők (mi) szervezték például a Műv. Házban szeptember elején a REGINA-napot, nem tudom ki volt közületek.
Na, megyek, mert nem haladok a hímzésemmel, és jövő szombat mindjárt itt van.
Majd benézegetek többször, amikor tudok.
Sziasztok! Zsuzsa