Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! :))

Már nem vérezgetek.. Tényleg a vizsgálat lehetett csak az oka. Sebi jól van. Igaz, tegnaphoz képest sokkal nyugodtabb, de már megszoktam, hogy vannak ilyen napjai. Tegnap ugyanis nem sokat alukált, szerintem ma bepótolja. De ha megmozgatom a pocim, akkor reagál rá, mocorog kicsit, hogy hagyjam békén és alszik tovább! :) Szilvi nem hiszem, hogy ilyen dolog állna elő.. Én totál nyugodt vagyok! :) Majd ha fájások lesznek, vagy a magzatvíz elfolyik, akkor majd összekapom magam... Nem akarok mindenért kórházba rohanni... - úgyis nehéz lenne innen 25 km-ről. A párom meg nem akarom munkából elrángatni. Ő így is nagyobb stresszben van, mint én! :)
De ha bármi történik, akkor persze Szilvi szólok! Majd a lányoknak is írd meg ide! :)

Bea!
Olyan múlt időben írsz... Most ugyan nem találkoztunk, de szerintem még lesz rá alkalom! :) Még ha már nem is egyben látsz minket, hanem külön! :lol:

Eszter!
Akkor nem talizunk NST-n... kár! De még kórházban tényleg van esélye! :) Nem szeretnélek nagyon beelőzni. Beszélgetek a fiammal, hogy várjon még ;)
Lesz neked még UH-d is? Nekem már az sem lesz.. Pedig jó lenne látni.. De jobb lesz élőben, ez is igaz...
Elevitet én is szedtem és néha bekapok még belőle, ha aznap úgy érzem, hogy nem ettem sok vitamint. Ahogy néztem a pocidat, nekem nagyobbnak tűnt a Tiéd az enyémnél, sőt Andiét is nagyobbnak láttam! Vagy fentről minden ilyen kicsi? :D

KépKép
KépKép
hangolka

Eszter!
A férjes dolog: nekem szerencsém van, mert a párom egyéni vállalkozó és ő a főnök. Igaz, már 1 hónapja megígérte, hogy decemberben itthon lesz, de vhogy ez nem jött össze még, így reggel elmegy és csak este 10 körül ér haza.. de Győrben dolgozik. Már mondtam neki, hogy a cuccom ideje lenne betenni a kocsiba, hogy ne kelljen csak ezért hazajönni. Itt van mentőállomás, ha nagyon rámjönne a szülés.. De ha úgy érzem szerintem, hogy még van időm itthon várakozni, akkor a férjem fél óra alatt hazaér és ő visz majd be.
A párod férje meg elég érzéketlen lehet, ha elküldi messzire a férjed, tudván, hogy bármikor megszülhetsz! Gondolom azon apák közé tartozhat (ha egyáltalán apa), aki nem volt v. nem is akart ott lenni a gyermeke születésénél. Sajnos ilyenkor nehezen lehet meggyőzni szerintem. Egyébként meg biztos megérti, hogy jobb lenne, ha nem küldené messzire...

KépKép
KépKép
hangolka

:D de lüke vagyok! .. a párod főnöke.. nem pedig férje! :oops:

KépKép
KépKép
hangolka

hello Szila!

a kórházban is mondták, hogy akit megvizsgáltak 30. hét felett, utána vérzett. ugyhogy szerintem is megnyugodhatsz. főleg ha a doki is mondta.

üdv. angéla.

Kép
Kép
angel77

Köszi Angéla! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Hello!

Újaknak üdv!

Szila!
Nyugi, szerintem is bírja még a baba, reméljük! :D

Eszter!
Hát, ami a férjed főnökét illeti, az én véleményem az, hogy ha tudja mi a helyzet és így akarja elküldeni a párodat, akkor nem éppen a legmegértőbb főnök! Nem lehet vele beszélni? Szerintem próbálja meg férjurad, aztán ha nem, akkor nem is tudom, szerintem én símán táppénzre mennék a helyében. Persze ennek ugye lehetnek következményei. Nem egyszerű a helyzet, dehát valahogy hatni kéne rá, talán ő is egy kicsit emberből van.

Tünde!
Atya ég! Az a szép fal! Vérzik a szívem... :) Hogy szedted le róla a babatrutyit? Lehet, hogy Zitát be kéne raknod etetőszékestül a zuhanytálcába (ha az van) és ott kéne neki kajázni. Aztán ha gáz van, csak ráengeded a zuhanyt és így egyszerre mindent lehet tisztítani. :D
A miki sapkás képek meg nagyon szupik. Olyan kis helyes abban a hatalmas sapiban!

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Hű,de sokat írtatok! :)

Szila!
Most kiderül,hogy Sebi mennyire szófogadó gyerkőc...ugye mert kéred rá,hogy nem siesse el a dolgot :wink:

Tünde!
Szép látvány..nem tudommit lépek majd egy hasonlóhoz :?

Ponger/Bea!
Örülök,hogy Beni jól van!
Én jövő hétfőn megyek cukitrutyira :shock: ..a tali óta nem ettem édességet,mert nagyon be vagyok rottyantva a diétától :oops: ...aztán eljött a ma este,amikor rámkacsintott a marcipános Milkadesszert a polcról........hát lehet ennek ellenállni???? :oops: ...azért maradt még belőle :oops: :D :D :D

Lívi,Babancs
Mizujs veletek????

Angéla!
Sajnálom a kórházi ijedséget, de most már te is pihizhetsz végre!!! :D

A tarifákra visszakanyarodva:Én is sokallom a 80-100e Ft-os összegeket.A tervem a következő.először megszülöm a picurt(ezt most úgy írtam,mintha ez a világ legegyszerűbb dolga lenne :shock: :D )-meglátom,hogy a dokim hogyan legyeskedett körülöttem és a kórházban töltött napok alatt bekukkantott-e hozzám,mejd a 6 hetes kontrollon a Lívi által is említett tarifa körüli összeget gondoltam adni.Na,ezt szépen levezettem. :oops: :D
Naív kislány első szülésére készül című fejezet,mi?..na,majd elválik :wink:

Pussssssz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Fabiánné
Baba tornát csinál a Gézengúz is. Tel: 30 989-4108.

Kornéliusz
Béviúszást Kulcsár Ottó is csinál, a PÁGISZ-ban. Most tel.számot nem tudok, de ha érdekel megkeresem a szórólapot.

Tünde
Hát van ez igy! Zitának meg igaza van, hogy már nem kell neki a cumisüvegből a turmix, mikor senki se abból eszi. :)

Zsu
Gratulálok! Hétfőn megyünk csörgő-börgőre, remélem találkozunk.

Nóri
Kösz a zeneovit. Nagyon jó. Itt volt a szomszéd néni az unokájával mikor hallgattuk. Osztattlan sikert aratott, ment a táncika.
Kép

Betegeknek jobbulást! A többieknek pedig kellemes hétvégét!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly

Orsi!
Nagyon örülök,hogy ilyen jól szórakoztak a gyerekek...és még a szomszéd néni is beállt!!!! :) ..olyan aranyosak így!!Jó,hogy lefotóztad!!! :D

pusssz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Szila!

Tök igazad van...én a 2az1-ben állapotban nem fogok már veled talizni :D :wink: , de sebaj, majd egy baba-mama talin látom élőben a kis Sebit!

Tünde!
Jó ez a csata utáni tájkép! :D :D

Orsi!
De helyes az a fotó ahogy ropják a táncot!!! Aranyosak nagyon. Ma egész nap kerestem a neten a zene ovik hivatalos CD borítóját, hogy színesben kinyomtassam, mert karácsonyra egy Mp3-Cd lejátszót kap a Benedek, és hozzá a kis lemezeit.

Nóri esetleg te tudsz ebben segíteni? Ja és a szülési terveid illetően fő az optimizmus!!! :D :D :D :D

Holnap megyek be 10-re a barátnőmhöz a kórházba, háááát ma már nagyon ki van szegény, nem megy nekik a szopi... :(

Ha nektek is van rövid tömör segítséget nyújtó ötletetek, írjátok le.
Én holnap veszek neki homeopatias bogyót.
De sajnos már annyira fáradt és ideges, hogy szerintem e miatt se indul be neki. Mintha magamat hallottam volna anno amiket mesélt a telefonba...
ponger

Összegezve leírom amit én olvastam, hogy a tejhozam hogyan növelhető. Ráhel kérlek nézd majd át nekem:

Ha naponta megiszik 1-2 csésze barátcserjéből, csalánból, édesköményből, vasfűből, álnalevélből, fahéjból, benedekfűből vagy orvosi zilizből készült teát az anyuka. Régebben valaki a kecskerutafű teát ajánlotta.
Nekem a laktoherb nem jött be, de az se rossz.
Homeoptias szerek közül meg elősegíti a tejáramlást az Agnus castus és ha a nő gyengének és kimerültnek érzi magát ilyen esetekben a Phytolacca is nagyon indokolt. Ha a fenti szerek nem hatnak, segíthet a Calcarea carbonica, a pulsatilla és az urtica is.
Sőt egyes ír barna sörök is csodás hatásúak.

A berepedezett mellbimbónak pedig a Silica használ és a körömvirágkenőcs, és amennyire lehetséges a levegőn kell szárítani, napoztatni. (erre anno én is emlékeztem és hajnalban szorgosan feküdtem is az ágyamon tök pucéran, hogy gyógyuljanak a kisebesedett melleim 8) , erre reggel arra éberedek, hogy jön a takarítónő... olyan ciki volt. :oops: :D )
ponger

Ezt az inetrneten találtam, gondoltam bemásolom, hiszen mindenből tanul az ember :roll: :

ANYATEJ-KÉPZO SZEREK
Minden anyatejképzo szerre igaz, hogy csak akkor jó használni oket, amikor szükség van rájuk. Nem jó pl. állandóan tejképzo teát inni, mert hozzászokik a szervezetünk és utána már akkor sem hat, ha szükség lenne rá. Ha mindenképp szeretnénk valamilyen teát fogyasztani, akkor az édeskömény, kömény, csalán vagy görögszéna teát inkább külön-külön igyuk egy-egy hétig, mint folyamatosan, összekeverve. Igyunk rengeteg folyadékot, leginkább vizet. Fontos a tej megfelelo képzodéséhez a stresszmentes környezet és lelkiállapot, folyamatosan is, de különösen szoptatáskor.

HOMEOPÁTIÁS SZEREK
Alfalfa D6 szoptatás elott 15-20 perccel. Szinte azonnal hat. Ha nem, akkor próbálkozzunk Urtica urens-szel.

TEJKÉPZO MASSZÁZSOLAJ (aromaterápiás)
Ezt az olajat már a születés után elkezdhetjük használni: naponta egyszer-kétszer körkörös, illetve csillag alakban a mell borébe masszírozzuk. Ha úgy érezzük, hogy nem elegendo a tej mennyisége, akár minden szoptatás elott is lehet használni. Saját magamon is tapasztaltam, hogy mérheto különbséget jelent a tej mennyiségében, ha szoptatás közben nyugodtak, ellazultak vagyunk és stresszmentes környezetet biztosítunk magunknak. Ebbe beletartozik a tej miatti aggódás is! Masszázs közben és az azt követo szoptatás alatt tehát igyekezzünk a leheto legjobban ellazulni kívül-belül.
Bázisolajok: mandulaolaj (Amygdalus communis) és körömvirágolaj (Calendula officinalis).
A mandulaolaj nagyon borbarát masszázsolaj. Beszívódik a borbe, nem hagy rajta zsíros réteget, bortápláló. Babáknak is ideális, sokkal jobb, mint a szintetikus babaolajok. A körömvirágolaj gyulladáscsökkento, bornyugtató. A szoptatás kezdetén kissé megviselt melleknek nagyon jól jön.
ponger

Na teljesen belejöttem a témába :roll: , találtam egy tök jó honlapot:

www.boldogmama.hu
ponger

Bea! :D
én már el is mentettem mindent,amit ide bemásoltál!!! :D
.....azért aludj is valamit éjszaka!!!! :wink:
Puszika!

Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

SZia Nóri!
Aranyos vagy... jaj csak olyan szar, szegénykémmel vagy félóráig dumáltam a bőgés határán volt rendesen, és valahogy lelket szeretnék önteni belé, ezért nem bírok aludni sem. :(

Kinyomtattam ezt a More Milk Plus kapszula leírását neki, mert szerintem most ez jönne be a legjobban, hiszen a kórházban elég nehéz teát főzni... még most este fel is vettem velük a kapcsolatot, és válaszoltak is!!!! :shock: :D

Szerintem ezt a 2 terméket én is beszerzem:

MORE MILK PLUS kapszula

A szoptatás a legjobb választás mind a kismama, mind pedig a baba számára. Ne mondjunk le a szoptatás az anya-gyermek kötelékre tett különleges és egyedi hatásairól és az egészségre tett előnyőkről csak azért, mert úgy gondoljuk, hogy kisbabánkat nem tudjuk elég anyatejhez juttatni.

A Motherlove folyékony növényi kivonata segíthet!
Ezt a hatásos gyógynövény-kombinációt ajánljuk az anyatej mennyiségének 24-48 órán belüli fokozására.
Szabadalmaztatott, védett keverék a legismertebb tejtermelést-fokozó gyógynövényekből összeállítva amely 100 %-ban csak növényi eredetű összetevőket tartalmaz.
Szoptatási tanácsadók ajánlják világszerte, mint nagyon hatékony megoldást sok kismama problémájára, a kevés anyatej növelésére.
A termékben lévő, tanúsított biogazdálkodásból származó gyógynövényeket a világ számos országában generációk óta használják a tejhozam növelésére.
Garantáljuk, hogy növényi kivonataink nem tartalmaznak baktériumot, ólmot és nehézfémet.
A FDA (Food and Drug Administration) gyártási elvei alapján készítik, szigorú körülmények között.
Minden egyes gyártási folyamatból mintát vesznek és tesztelik, ellenőrzik a minőséget.
A készítmény az alábbi összetevők koncentrált kivonatát tartalmazza olivaolajban oldva:
görögszéna mag, benedekfű levél, csalánlevél, édeskömény mag.

Ajánlott adagolás:
Naponta 4-szer 1 kapszula. Amennyiben 2 nap szedés után nem tapasztalható több tej, kérlek emeld fel a napi adagot 3x2-re!

80 kg testsúly felett 3-szor 2 kapszula.

Amennyiben úgy érzed, hogy már elegendő anyatejed van,fokozatosan csökkentve a napi adagot, abba lehet hagyni a szedését. A legtöbb kismamánál a tejtermelés fennmarad, ritka az az eset, de van, hogy kell még egy dobozzal.

A legjobb hatékonyság eléréséhez: kevés vízzel kell bevenni és a bevétel előtt és után 20 percig javasoljuk ne igyál semmit.

Szülést követően azonnal el lehet kezdeni.

Terhesség alatt NEM szedhető!

60 db kapszula/doboz (60 ml)

Ára: 4990,- + postaköltség (utánvéttel együtt: 5840,-ft)

Mellbimbókrém szoptatós anyáknak

(30ml) (Nipple Cream)

Krémes balzsam a fájó, sérült, érzékeny, megrepedt, szoptató mellbimbóra.

Megnyugtatja a szoptatástól igénybevett sajgó mellbimbót. A mellbimbót ápolja és puhává teszi. Hatékonyan segíti a regenerálódást. Felgyorsítja a hegesedést a berepedezett bimbón, enyhíti a fájdalmat. Lágy krémessége folytán könnyedén felszívódik, miközben a körömvirág csökkenti a gyulladást, a méhviasz leheletfinom rétegével védelmet biztosít.

Nem tartalmaz lanolint!

Minden alkotórésze biztonságos amennyiben lenyelésre kerül.

Előnye, hogy szoptatás előtt nem kell lemosni!

Szívből ajánlom, nekem nagyon bevált!

Összetevők: fehérmályva gyökér, körömvirág, méhviasz, illipevaj, oliva olaj

Ára: 2290,- Ft + postaköltség
ponger

A konyhai falon lemosható festék van. :) :D
De azért tök jó, hogy így aggódtatok. :D:D:D

Nóri
, egyél nyugodtan édeset, nem ettől lesz, ill. nem lesz magasabb a cukrod. Persze azért előző éjjel ne vágj be 3 tábla milkát...

Bea, és ezt a kapszulát hol lehet kapni???
A barátnődnek mondd meg, hogy fejjen (kézzel, géppel, akármivel) ezerrel, hogy beinduljon a tejtermelés, igyon sokat, és kérjen segítséget a nővérektől!!!!!!
Cicire nekem a Bepanthen is jó volt, azt sem kell lemosni. A babapopsira sztem sz@rt sem ér.

Orsi, jajj de jó ez a fotó! Szilveszteri buli előzetes! :wink:

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

SZia Tünde!

Sajnos mivel nem jeleznek vissza neki, nem tudta megmondani Győrben hol tudok személyesen venni, így csak rendelni lehet, vagy körbe érdeklődni győrben a gyógynövényesboltokban, patikákban, bioboltokban hátha van.
Ha rendel valaki 960 Ft a postaköltség vagy 1140 Ft a futárszolgálat díja. A barátnőmnek legkésőbb kedd délelőttre lenne itt.
De nagyon kedves volt a hölgy (Tímea) este még vagy 4-5 emailt váltottunk pedig már 23.30 volt. :roll:
ponger

Jó reggelt,

mindig elámulok azon, hogy bírtok éjjel is fennmaradni, én nyolckor már pizsiben vagyok, félkómásan.

Szila, megnyugtató, hogy elmúlt a vérzés. Megjegyzem, amikor a saját orvosom vizsgál, meg sem érzem, soha sem véreztem utána, pedig megfigyeltem, jó nagy keze van, de óvatos. Viszont régebben, mikor kórházban voltam, és más vizsgált, volt, hogy föltoltam magam a vizsgálószéken, mert úgy fájt.

Nóra, nekem a védőnő anno azt tanácsolta, hogy a cukorterhelés előtt is étkezzek ugyanúgy, mint általában, mert ellenkező esetben az eredmény- legalábbis az éhgyomri cukor- hamis eredményt hozhat.

Sorsoly, köszi az úszástippet, az oktatóval még a vezetéknevünk is azonos, bár rokonok nem vagyunk.

Tünde, nagyon szép ez a falszín, úgy értem, az eredeti, nem ez a sajátosan antikolt. Nem sötétít nagyon?
Képzeld, nekem is romlott a szemem, eddig 1-es volt, nem is hordtam szemüveget, most meg már az is kevés. Rákérdeztem az orvosunknál, mert azt hittem, ez a hormonok simaizom lazító hatása miatt van és terhesség után visszajavul, de elkeserített, mondta, nem fog javulni. Pedig utálom a szemüveget, és attól is viszolygok, hogy a szememben turkáljak.

Andi, egyetértek Szilával ,szerintem is nagy a pocid, nagyobb, mint nekem.

Ponger, örülök, hogy végre kikeveredtetek ebből a nyavalyából, biztos ez a meleg nyálkás idő is felelős, még jó, hogy Te nem kaptad el.

Ami meg a férjem főnökét illeti, természetesen beszélt vele az uram, semmi foganatja. Már 1 hónapja bejelentette szabadságigényét, és ugyebár a munkavállaló rendelkezik a szabadsága egynegyed részével, minden renben lévőnek látszott, aztán...Az ember igyekszik mindent inkább finoman megoldani, mert amikor a főnökkel szemben paragrafusokra kell hivatkozni, az már olyan ciki, nem?
38+0
kornéliusz

Sziasztok!

Kornéliusz,igazad van,nekem is átsuhant az agyamon,hogy nem kéne átvágnom sem magamat sem a vizsgálatot,de néha egyszerűbb struccot játszani :wink: :oops: Ma megyünk céges vacsira,ahol biztosan desszertet is fogok enni,így a dolog már el is van intézve...azt hiszem.

P./Bea!
Nagyon aranyos vagy,hogy ilyen nagy lendületet véve segítesz a barátnődön!!!Igen,ez tényleg így természetes.

Mindenkinek szép napot!!!!!!
Pusz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

ja,még valami.
Kornéliusz!
Hihetetlennek tartom,hogy vannak még ilyen "gyöpös agyú" emberek,akik olyan érzéketlenek tudnak lenni ilyen élethelyzetben,mint férjed főnöke.Én úgy látom,hogy aki alapban nem áll normálisan a dologhoz,ott sajnos az "emberi" megoldások csődödt mondanak.Remélem mégis sikerül valahogy megoldani a dolgot!Én nagyon kardoskodok az ilyen emberek ellen. :evil: ..bocsi,egy kicsit élesen sikerült,de már nem törlöm vissza :oops:
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Eszter, én amikor éjjel írtam, előtte már aludtam egyet, csak ki kellett menni wc-re, és apát el kellett küldenem aludni; közben bekukkoltam ide.
Nem sötétít a bordó fal, ugyanis szép világos tetőtéri lakásunk van.

Szila, örülök, hogy elmúlt a vérzésed, nekem azért egy kicsit durva, én se véreztem soha vizsgálat után. Lehetett volna óvatosabb az orvosod.

Bea, ráugrasztom erre a témára a gyógyszerész barátnőmet, hátha rendel a főnöke a patikájába. Nekem ugye még nem annyira sűrgős, de szeretnék venni.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok! :)

A dokim az elég óvatos volt.. De tényleg éreztem, hogy már nagyon fel vagyok puhulva és muszáj volt vhogy megnéznie a méhszájat! Annyira be vagyok már dagadva odabent - ahogy magam is néztem -, mint mensikor. A papával sem játszunk már ott bent, mert kellemetlen...

Hétvégére egyedül maradtam! (Anyósékat nem számítom semminek, ők itthon vannak, de nem beszélünk egymással). A páromnak céges-ügyfeles bulija és konferenciája van Siófokon. Majd holnap este jön haza. Reggel megbeszélte a fiával, hogy jó legyen.. Remélem, hogy be is tartja! :D

Puszi Nektek! :)
Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Szila, jajj, nem irigyellek, egyedül otthon. :( Azért van kivel beszélned? Te családod, barátnő?
Együtt laktok anyósékkal? És akkor a segítségét sem fogadod el, ha megszületik a baba?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Tünde!
Nővéremék szerencsére 2 hónapja Győrbe költöztek, ők vannak legközelebb. A családom többi tagja Borsodban él. Barátnőm sincs közelben. Nem vagyok vmi összejárós tipus. Párommal 2-en költöztünk el ide Borsodból 9 éve és reggeltől estig mindig dolgoztunk.. nem volt időnk élni és megszoktuk. Neten tartom a kapcsolatot az ismerőseimmel főleg.
Anyósékat meg kényszerből vettük magunkhoz 5 éve, de a világ legrosszabb döntése volt... :( Épp azért nem szólunk egymáshoz, mert csak kezdettől kihasználnak minket, nem dolgoznak, nem fizetnek a ház rezsibe, ház körül sem csinálnak semmit és folytathatnám a panaszkodást. Én már teljesen feladtam velük a harcot. Fotelból nézik végig a terhességem is, nemhogy segítség!! A legrosszabb, hogy bagóznak és nincsenek még ezzel sem tekintettel ránk... Szóval hiába születik meg a baba, nem lesz jobb a helyzet, akkor sem segítenek majd! Anyukám jön majd el az első pár napra, aztán meg a párommal majd megoldjuk mi a dolgokat. Nem aggódok!)) .. Majd ha egyszer több pénzünk lesz, jobb lesz!!! :roll:

Huhh de kipanaszkodtam magam.. bocsi :oops:

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Kornéliusz!
Én is így vagyok ezzel a buzi szemüveggel, annyira nem szeretem!!! de a kontaklencsét meg nem tuti, hogy be tudnám tenni. A lézeres műtéten gondolkoztam, de arra most nem pénzügyi keret. :?

Olyan jó volt bent látni a kórházban azt a kis édes szuszogó csomagot, olyan jó neked meg a Szilának, hogy már ilyen közel vagytok ahhoz, hogy megismerkedjetek a babátokkal. Írtok majd valakinek közülünk sms-t?

Tünde!
Mondd majd meg mire jutottatok a barátnőddel, mert akkor én se rendelek, hanem ott vennék. Én mondjuk a bepanthen kenőcsöt nem szeretem, meg szerintem sokkal nehezebb lemosni a mellről.

Nóri!
Szerencsére ma már jobb kedve volt a barátnőmnek, mert reggel ment munkába egy ismerős csecsemős nővér így végre valaki a szárnyai alá vette. De örült, hogy utána néztem neki ennek-annak.

SZila!
Szegényke, remélem minden rendben lesz veled, sajnálom, hogy az anyósékkal ennyire nem vagytok jóba. AZért az már jelent valamit ha ennyire fel vagy puhulva nem? vagy ez minenkinél így van a vége felé?

Szmóni!
Hogy vagytok? hogy telt a második hét? bár gondolom kisebb gondod nagyobb, mint géphez ülni... :)
ponger

szia ponger!

nagy meglepi volt, hogy a viki felhívott. jót beszélgettünk.

sajnos én lemaradtam a kismama joga dvd-ről, majd nekem is át tudod másolni, egyszer meglátogathatnálak, mit szolsz?

kedves többiek :)

szerencsére jól vagyok, csak elég hamar elfáradok és elalszom. de azért kimozdulunk a párommal. tegnap este és ma is voltunk a belvárosban. de olyan óvatos lettem. lassabban sétálok. vigyázok, hogy ne jöjjön vki neki a pocinak. hagyom, hogy inkább a párom vezesse a kocsit... tényleg úgy van, ahogy a könyvben olvastam, hogy a 2. trimeszter a legjobb. hát én most léptem a 3.ba.

igazatok volt, itthon is van sok teendő. már abszolut nem bánom, hogy nem kell mennem dolgozni (igaz még csak 1 hét telt el). itthon szép rend lesz, tudok finomakat főzni a drágámnak. nem leszek este fáradt és nyűgös, mikor hazaér a kedvesem, lesz erőm őt kényeztetni. :D ugye milyen kedves feleség vagyok :) ??

nóri! képzeld a tesómmal ismeritek egymást. ő is zenész :)

még mindig nem tudom, mi legyen nődoki ügyben. válasszak, vagy ne válasszak?
a tarifákon, amit irtatok, nagyon felhúztam magam: 100 ezer meg 120 ezer.. azért ez már durva! :shock:

szmoni! néztem az infogyor.hu-n a babákat, a te babád miért nincs fenn?

kedves Szila! kitartás! az én párom is el szokott utazni, de utána olyan jo mikor megérkezik :)

üdv. mindenkinek.

megyek németezni!

angéla.

Kép
Kép
angel77

Nóri!

Köszi az érdeklődést! Megvagyok, csak kicsit keveset aludtam. Éjjel jöttünk haza a munkahelyi buliból. A Kristályban voltunk. Jól éreztem magam, nagyon jó volt a hangulat, a vacsora is finom volt. Kár, hogy keveset tudtam táncolni, de nem mertem megkockáztatni a mulatók közé bemenni táncolni.
A fejem mondjuk majdnem szétment a hangzavartól, meg a hangos zenétől. Az egész étterem tele volt, persze a dohányzás is engedélyezett volt bent. Így beszáradt lencsével még haza is kellett vezetnem éjszaka..
A mai nap meg hát..újabban nagyon sokszor hypozok..olyan vércukoreséseim vannak. Ma is leizzadtam, remegtem. Ilyenkor a szőlőcukor is lassan segít csak - pedig nagyon gyakran eszem. A vérnyomásom se volt semmi..148/90..110 pulzus. Na nem panaszkodok.

Lívi!

Kár, hogy te nem tudtál jönni a buliba! Bálint hogy van?

Zitaanyu!

Tényleg érdekes lett a szép falatok! Ahogy látom, jutott mindenhova a kajából. :lol:

Kornéliusz!

Én 25 éves koromig szemüveges voltam..sosem bírták berakni a kontaktlencsét a szemembe. Aztán egyszer csak vettem a bátorságot, bejelentkeztem újra kontaktlencsés szemvizsgálatra. Na megint jól leégtem, nem engedtem, hogy a szememhez nyúljanak. Aztán kisírtam, hogy saját felelősségre hazavihessem a lencsét, miután az optikusnő többszöri próbálkozás után sem tudta berakni. Na otthon elsőre sikerült beraknom. Azóta nagyot fordult a világ..végre látok úszás közben, a strandon, na meg bulikban sem utolsó szempont hogy szemüveg vagy lencse. A pajzsmirigy-betegségem miatt szemtengelyferdülésem is lett, így kontaktlencséből is tórikusat (cilindereset) kell hordanom.
Az jó kérdés, hogy szülni milyen lesz/vagy szabad-e lencsében (?).

Ja és a lézeres műtétet én kihagynám..(ha utóbb a műtét után újra elromlik a szem, akkor már nem szabad kontaktlencsét hordani többé..úgyhogy végleg szemüveg..arról nem is beszélve,hogy orvosi műhibák stb..)

Szila!

Örülök, hogy minden rendben, vérzés elmúlt.
Anyós-helyzet viszont nem túl biztató. Azért jó, hogy már közömbös vagy a kérdés iránt és nem idegesíted magad vele.
A nővéredre számíthatsz, az egy biztos pont.

Kép
babancs

hello Szilvi!

de jo neked, hogy bulizhattál. én sajnos nem mehetek.
azért holnap este én is elnézek a mi évvégi céges bulinkra, de csak 1 órát terveztem ott maradni. remélem jól fogom érezni magam, majd rápihenek.

én is szemüveges vagyok. :shock:
én nem szerettem a kontaktlencsét.
szemüvegbe lehet szülni? :D

Kép
Kép
angel77

Sziasztok!

Babancs/Szilvi!

Köszi az érdeklődést. Bálintnak még tegnap is volt láza, most már csak hőemelkedése. Nagyon remélem, hogy hétfőn mehet suliba, rengeteg pótolnivalója van. Most is leckét ír. Szegényt addig nem akartam nyüstölni, amíg feküdt. Ma volt a suliban az adventi vásár, oda sem mentünk el, nehogy megfertőzzön valakit. Hallottam, hogy az osztályból egy kislány hányás-hasmenés miatt hiányzik. Köszönjük, ebből már nem kérünk!

Visszatérve a hálapénzre. Szerintem is túl sok amiről te hallottál. Én havonta 6000,- Ft-ot kifizetek a vizsgálatért (számla nélkül). Legyen már elég az a 30.000,- Ft körüli összeg. Ha te úgy gondolod, adhatsz 60-80.000,- Ft-ot is, biztosan nem fogja visszaadni, hogy ez túl sok. :D

A hivatali buliba így utólag már nem bánom, hogy nem mentem el. Biztos jó volt, de nekem elég volt egyszer az osztálytalálkozón beszipákolni a füstöt, Bálint is lázas volt, meg most hogy diétáznom kell, csak nézhettem volna hogy miket esztek. :(
Fejed mostanában nem fáj? Ez a migrénes dolog talán megszűnik, ha jön egy kis hideg. Mit gondolsz?

Szila!

Olyan jó lenne beszélni a diétáról. Ha elérhető leszel skype-on üzenek. OK? Vigyázz magadra a hétvégén, én a 37. héten szültem Bálintot. Sajnálom, hogy anyósodékkal nem jó a viszonyotok, de az írásaid alapján nem vagy egy elveszett ember. :)

Tünde!

Zita igen helyes kismikulás volt. Sajnos mi most nem találkozhattunk a nagyszakállúval, pedig Bálint még hisz benne. Lehet, hogy jövőre már csak nevetni fog azon, hogy a kistesó kerek szemekkel bámulja a mikulást, aki esetleg az apa. Gyorsan el is küldöm ezt az üzenetet, mert közben a kis zsivány idejön olvasgatni és a végén még én rontom el az illúzióját. :wink:

Kép
Kép
v.lívi

Jaj majdnem elfeljtettem, Tünde az álmod tökre tetszett, de még valóra is válhat! :wink:

Boglárka!

Sikerült a hétvégén megtartani Ajna szülinapját? A finom tortából egyetek egy szeletet helyettem is! Boldog szülinapot Ajnának! :o

Nóri!

Érdekel amit Ráheltől kaptatok a szoptatásról. Le tudod másolni? Ha nem, hétfőn megyek be a munkahelyemre és lemásolom.
Jó bulizást estére! Hová mentek?

Pussz Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Orsi!

Neked milyen lett anno a cukoreredményed? És akkor nem sikerült evés után 7,1 alá menned azért kellett az inzulin? Nekem 2 hét múlva kell mennem reggeli, ebéd, vacsora után mérésre, azután 2 hetente ellenőrzésre. Talán sikerül vércukormérőhöz jutnom, de még azt nem tudom hogy fogom magam szurkálni. :oops:

Szia

Kép
Kép
v.lívi

Lívi!
Oké! Szívesen beszélgetek Veled! :) Egy-egy fél órát pihengetek én is,ha gép előtt vagyok. Uis. dolgozgatok még itthon, kell a dokibácsinak a pénz :) A párom hozott haza webshop feltöltési munkát, egy csodás 240 oldalas katalógust, s még sok van hátra belőle. Ezért is remélem, hogy a fiam még jól érzi magát odabent.. :D
Figyeljük egymást a zöld pipával! :)

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Szila, jajj, de rossz ez a helyzet. Abban bíztam, hogy legalább azt írod, hogy külön szinten, külön bejárattal laktok. :(
Munka miatt jöttetek ide?

Babancs, k.lencsében nem lehet szülni, mert az erőlködéstől megnő a szemnyomás. Legalábbis így emlékszem.
A lézeres műtét után lehet lencsét hordani ha kell; a másik, bemetszéses után nem lehet. Tesóm is jól megszívta.

Lívi, Bálintnak jobbulást kívánunk!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Tünde!
Igen, a munka vezetett minket ide. Vagyis a párom, én meg jöttem utána :) Egy szintes a ház, egy bejárattal. Most még közös a konyha is a mellékhelyiségeken kívül. De kijelentettem, hogy amint lesz pénzem, veszek nekik egy külön gáztűzhelyet az ő előszoba részükbe, mert ha meglesz Sebi, nem vagyok hajlandó még a konyhába is őket kerülgetni...

KépKép
KépKép
hangolka

SZép jó reggelt!

Lenne egy kérdésem! :wink:
Karácsony előtt, már nem szervezünk egy dumcsizós kötetlen karácsonyi talit? én mostanában minden találkozóról lemaradtam... :cry:
AMOLYAN évvégi "céges" bulit?! :D :D :D

Mondjuk 18-án hétfőn? de most lehetne délután is, mert tényleg olyan hangulatos a kivilágított város. Persze csak egy ötlet...
ponger

Sziasztok,

Lívi, tök sokáig elhúzódik Bálintnál ez a betegség, szegénynek így félévzárás előtt, gondolom, nem hiányzott a kiesés.
Mit jelent az, hogy szurkálnod kell magad? Csak nem inzulinozni?

Babancs, nem is tudtam, hogy a cilinder szemtengelyferdülést jelent. Ugyanis nekem is van cilinderem, de nem törődtem vele.Ez azt jelenti, hogy kancsal vagyok? Észre sem vettem, a férjem jót fog rajta nevetni.

Ponger, tervezem, hogy majd valamelyikőtöknek írok. A táblázatban vannak telszámok? Még csak nemrég küldtem el Angélának az adataimat, ezért nincs még táblicskum.

Irigyellek, Szila, hogy ennyire türelmes vagy, és bíztatod Sebit, hogy maradjon még, én borzasztó türelmetlen vagyok, mint egyébként mindenben.
Anyóstémára térve, én ugyan jóban vagyok velük, de nem bírnám elviselni egy lakásban. Bent a házban is cigiznek? Remélem, nem, ez a cigifüst olyan alattomosan be tud kúszni mindenhova. Nyugdíjasok? Szerinted rájuk tudod/akarod majd bízni a picit egy-egy mozi stb. erejéig?

Na, tegnap már becsomagoltam a karácsonyi ajándékokat, ma még jönnek anyósék "mikulásünnepségre", úgyhogy sütök egy jó kis szalonnás, kolbászos kelt tésztát, ez kell ám a kismamának!
38+1
kornéliusz

Kornéliusz!

Igen, a szemünk alapból gömb alakú. Ha elkezd ferdülni, akkor cilinder formát vesz fel, nem lesz már tökéletes gömb alakú, sokkal inkább tojásra hasonlít. Nekem Basedow-kórom volt a pajzsmirigy-túlműködés miatt. Szerencsére az én szememen sem látszik, de láttam már teljesen kidülledt szemű Basedow-kórosokat. Valami folyadék termelődik olyankor a szem mögött, és az nyomja kifelé a szemet.
Műtéttel, megfelelő lencsével korrigálható ez az astigmia.

Na bocs az offért, tényleg nem ide tartozik.

Kép
babancs

hello csajok!

frissitem a táblázatot!!

ki kér belőle? :D

üdv.

Kép
Kép
angel77

Angéla!
Szerintem mindenkinek küldd el! Kérdezni se kell! :wink:

Lívi!
Hogy vagytok? Javulgat a Bálint? Nekem holnap már tud óvodába menni a Benedek. De nektek a sok lecke és tanulás miatt sokkal roszabb a hosszantartó betegség. Annyira jó, hogy egyikőnk se kapta el!!! nem? pedig annyi puszit és ölelgetést kaptam, hogy csodálkozom rajta :shock: :D

Szila!
Nagyon szar lehet így együtt élni az anyósodékkal, főleg, hogy cigiznek!!!! Az nagyon durva!! Pfúj!! :D NAGYON SAJNÁLOM és kitartást neked, de tényleg nem vagy egy elveszett ember, tudod kezelni a dolgot!!!!
Pont tegnap beszélgettük a Tündével, hogy én baromi szerencsés vagyok, nekem szinte a második anyám az anyósom, néha megmondjuk egymásnak a dolgokat de ez meg kell is, reggel fel is hívtam elmondtam neki, hogy örülök neki, és hogy összetehetem a kezem, hogy ilyen anyósom van és, hogy én nagyon szeretem őt, remélem mindig ilyen jóba leszünk! Most ne nézzetek hülyének... de komolyan! Egész éjjel ezen járt az eszem...De éreztem, hogy nagyon jól esett neki és, hogy Ő is örül nekem... :D
Mi idén karácsonykor náluk leszünk, mert ezt kérték tőlünk, hogy egyszer karácsonyozzunk együtt!
ponger

Angéla, én kérek, remélem, megkaptad a privit, ha elküldöd a táblázatot, úgyis látni fogom, mi hiányzik.
kornéliusz

Sziasztok!

Lívi!
Lemásolom neked szívesen a szopizós lapot és átdobom jövő hét elejen,jó?
A tegnapi céges vacsorÁK jól sikerültek,Sajnos sikerült a sulimnak és Márió munk.helyémek egy estére beszervezni a dolgokat,de a szerencsétléenségben szerencse volt,hogy mindkét vacsi egy körzetben volt.Sulinak a Marcalban,Máriónak a Mediterránban.Tehát miután megvacsiztam a Marcalban,beszélgettem egy kicsit és mentem át a Mediterránba.Dugig laktam :shock: :wink: :oops: Holnap megyek cukiterhelésre,úgyhogy desszertet csak csínján ettem :D
Szeginy fiad,jól kikapta ezt a betegséget.Nagyon elhúzódik neki :(
Jobbulást!!!

Szila!
Jól vagytok??? :D
Sajnálom ezt az anyósdolgot,nem lehet egyszerű így élni :? ...bevallom,én már a saját anyámmal nem tudnék együtt lakni....

Angel!!
Én is szeretnék frissített táblázatot!!!!!!!! :D :D :D

Ponger/Bea!
Én ráérek egy "céges " talira :wink:

Pusz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Szeretnék nektek egy linket ajánlani.

http://www.noivonal.hu

Ha gondoljátok nézzetek be...

babe79
babe79

Sziasztok! :)

Eszter!
Ha odakint bagóznának, akkor szavam sem lenne! Naná, hogy a lakásban, azért is vagyok kiakadva! Főleg apósom a legflegmább. Próbáltunk rászólni, de meghúzta a vállát és kijelentette, hogy itt ő is otthon van, mi ne merjük korlátozni! Tudjátok, inkább még egy mozi erejéig sem hagynám rájuk majd a fiam! A kezükbe is max. akkor foghatják meg néha, ha hajlandóak kezet mosni.. Szinte nekem ciki mesélni róluk, hogy milyenek. Higiénia nulla - szó szerint! Kézmosás, stb. mi az?.. És én vagyok a mumus, hogy folyton takarítok utánuk és nem fogok meg szinte semmit, amihez tudom hozzányúltak előzőleg. Após rokkantnyugdíjas a cukra miatt és hogy hiányzik már pár belső szerve, de a szakvélemény szerint is munkát vállalhatna. Anyós meg közveszélyes munkakerülő - ha elintéztünk neki vmilyen munkát, akkor pár napig volt csak ott, mondván ő ezt nem bírja. De mindketten még nyugdíjkorhatár alatt vannak... :evil: //Azért én sem vagyok annyira türelmes típus! Tavaly volt egy válságunk emiatt a férjemmel - igaz, akkor még vőlegényem volt -. Már nem bírtam itthon és Pestre költöztem-dolgozni, s 2 hetente jöttem csak haza. Szükségem volt egy kicsit kikapcsolódni, külön lenni a szüleitől. A kapcsolatunknak is nagyon jót tett, ő is élvezte, hogy fent kettesben lehetünk hétvégéken.. - ennek is köszönhető Sebi baba! :lol: - s miatta költöztem csak vissza haza most májusban. //Nah jó nyitott könyv vagyok már előttetek!!! Másról még azt sem tudjuk, hogy hol dolgozott - én meg már kiadok mindent.. mindig jár a szám! :oops:
Sebit inkább majd rábízom a nővéremékre, ha ketteslétre vágyunk! De szerintem ahogy tehetjük, majd mindig hurcoljuk magunkkal! :)
Bea! Nagyon szerencsés vagy! :) Egy ilyen figyelmes telefonhívás pedig biztos jól eshetett neki! :)

Nóri!
Köszi, nagyon jól vagyunk! :) Párom haza is ért, most alszik, piheni a tegnapi-éjjeli fáradalmakat! :)
Szorítok Neked a holnapi vizsgálat miatt!!! :) Tényleg, ha Győrben csinálják meg, akkor ott mikor van eredmény?

Angéla!
Én is kérek szépen! :wink: Köszi előre is! :)

Én 19-én leszek Győrben majd. De ki tudja, hogy milyen állapotban az NST után... és hogy kihúzzuk-e odáig! :)

Puszi!
Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok Lányok!

Köszi az infókat, kb. belőttem a szülés árát.
Már csak 3 napom van a kiírt időpontig, ... a férjem már nem bírja a várakozást... :lol:

Üdv.
Noémi
fabiné

hello csajok!

nem akar még valaki adatokat küldeni??

kornéliusz! küldtem neked pü-t. ha kiegészítetted az adataidat,
küldöm mindenkinek a tablét.

a helyzet az, hogy a párom programozó és így mindig van vmi probléma a géppel. úgyhogy most igényeltem a jézuskánál egy privát gépet :) lehet megkapom.

olyan sok az itthoni teendő, ti hogy bírjátok??? én már a teregetésbe, meg a mosogatásba is elfáradok.

én is örülnék a talinak, mert én még nem is találkoztam veletek :(

Kép
Kép
angel77

és még azt is kértem a jézuskától a kedvesem szokjon le a cigiről. :shock:

Kép
Kép
angel77

Sziasztok!

Angel, pü ment.

Nekem sztem 18-án még órám van, 5-7-ig, de miattam ne halasszatok. (minden más du szabad :))

Babancs, Eszter, bocs, hogy belekotty, de a cilinderes szem(üveg) nem kancsalságot jelent, hanem egyfajta fénytörési hiba.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

hello csajok!

ha még valakinek hiányzik vmi a tábléból, az küldje el, hogy utána mindenkinek meglegyen minden info.

köszi.

Kép
Kép
angel77

Halihó!!!!!!!

Szila!
3 napon belül megvan a cukilötyis eredmény.Szerdán referálok az eredményről...persze lehet,hogy te már lemaradsz a hírekről :wink: :D

Ponger/Bea!
Na,rászántad magad a jógára? :wink: ..nem voltunk itthon,azért nem reagáltam.Amikor fél2kor hazaértünk meg már nem volt értelme...persze te,mint éjjelibagoly,lehet,hogy még dolgoztál 8) :shock:

Amúgy nekem is van szemüvegem,ráadásul mellé egy szemtengelyferdülés,így benne vagyok a cilinderesek klubjában. :wink: Nem hordom állandóan,vezetéshez sem kell,pedig a bal nem valami tuti,a jobb viszont majdnem kifogástalan.A lényeg,hogy volt lencsém,de nem bírtam elviselni,mert a cilinder miatt nem ajánlották a lágyat,a félkemény pedig nem volt kényelmes.Ezen kívül állandóan belefújta a szél a port,így szétsírtam a sminkemet az utcán..........szóval tiszta horror volt nekem ez az egész. :?

tiszta lötty vagyok,úgyhogy azt hiszem eldőlök és közben művelem magam egy kicsit feng shui terén....Tünde!...tök jó a könyv :D ...nem haladok vele ,mert elolvasok egy részt és futom körbe a lakás pontjait és ellenőrzöm,mi nincs jó helyen! :wink: fel van adva a lecke ...azért igyekszem ám!!!

Hajni!
Babaproject???? :?:

Szmoni!
Remélem jól vagytok!Hogy viselkedik a kis Viki???

Lívi!
Akkor lehet,hogy holnap összefutunk! :wink:
Elviszem magammal a szopizós lapot.

Maminti!!!
Mi van veletek?
Nagyon rég írtál!Jól vagytok?

Pussssz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Nóri!
Ne akarj már még megszüleszteni! :D Ráérek még!! ;)
Sőt a rendszerórád szerinti idő pont megfelelne nekem! :lol: (2006.október 23. 5:11)

KépKép
KépKép
hangolka

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?