Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kellemes Ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Enikő!
Küldtem mélt a ceniko@tippnet.co.yu címre. Ugye ezt a címet használod?

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!
Mégis benéztem egy pillanatra.

Enikő!
Köszi a tippet, majd kipróbálom azt a fokrémet. Ma megint voltam fogorvaosnál, most azt, amit tegnap kezelt, kiidegelte. Alig bírom kinyitni a számat a sok injekciótól. Holnap még mennem kell egy kis kezelésre. Már tényleg nagyon elegem van!
Boginak továbbra is jobbulást!

Karmen, Mucska!
Nekünk is van kutyánk, a Bella, de mi csak Bélának nevezzük. Nagyon aranyos 4 éves fekete spániel. Ő is velünk lakik a lakásban, és nagyon szeretjük. Szerencsére a védőnőnk is kutyabarát (neki is van kutyája), úgyhogy ezzel sincs probléma. Béla kutya (egyébként lány) nálunk is igazi családtag.

Ma már végre én is sütöttem sütit karácsonyra: mézessütit és zserbót. Akartam még hókiflit is, de az állandó fogorvoshoz járás miatt elmaradt. Az már nyilván csak szilveszterre lesz.Ja, és kész a takarítás is!!!

Még egyszer mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket!

Sziasztok!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok Mindenkinek!

Nina
nina74

Sziasztok,

mindenkinek nagyon boldog karacsonyt kivanok !

g.
gabomamo

Csajok! Még beugrottam a Papa engedéjével. Kép Nálunk még hátra van a neheze. A takarítás és a menü elkészítése.

Karmen: Tegnap este úgy szédültem ettől a gyogyótól, hogy alig bírtam felkelni. Az alaprajzot előkerítem az ünnepek alatt.

Enikő: Megkóstoltam a gyümikenyeret tök jó lett, csak kár volt mandulaaromát tenni bele, mert nagyon illatos lett. Pedig csak egy felet tettem bele. Rumot nem mertem tenni bele.

Kellemes ünnepeket mindenkinek mégegyszer!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
PTünde: Biztosan jót fog tenni a fogkrém. Először a zöldet vegyed, kezdetnek, mert az a sensitive. Kb egy százassal drágább, mint a hagyományos fogkrém, de megéri mert nagyon szupi! Kitartás!Kép

Gabi3: Én sem szeretem a mandulaaromát, de rumot nyugodtan tehetsz bele, hiszen az alkoholtartalma elpárolog sütés közben és a rumnak nincs olyan erőteljes aromája. Legfeljebb csak fele annyit tegyél bele, mint amit ír a recept. Egyébként én cukorból is csak fele mennyiséget szoktam a sütikbe tenni, mert fél adaggal is épp elég édes és fincsi! És kevésbé hízlalKép

Gigi: Megvan még a mézeskalács, vagy már fel lett falva az összes?? Kép

BAnita: Megkaptam a mélt köszi, csak nincs időm válaszolni.Sütök-főzök, meg Bogi is köhög, ha ébren van vele foglalkozom, ha alszik akkor meg mellette vagyok, hogy ha rohama van, ott legyek.Most tesóm leváltott 10 percre!
Majd írok, köszi az infókat!

Mindenkinek Áldott Békés Karácsonyt kívánunk!

Éváknak boldog névnapot!

Puszika
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Ezt most találtam a babaszoba honlapján:

Laryngitis (gége-hangszalag-gyulladás)
Nehezített belégzés okozta, száraz, rekedtes, ugató köhögéssel jár. Általában 1-3 éves kor között, az éjszakai órákban lép föl, kis láz is mérhető. A hörgők és hangszalagok annyira megduzzadhatnak, hogy akár a fulladás veszélye is fennállhat. Általában a Parainfluenza B vírus okozza, ritkábban baktérium, a Hemophilus influenzae a kórokozó, ami ellen védőoltás is van már, és csak nagyon ritkán okozza allergia. Visszatérő, lázmentes laryngitis esetén allergiás kivizsgálás ajánlott. Tünetileg jól lehet kezelni, de soha ne forró kamillafőzet páráját lélegeztessük be, elegendő a hideg pára. Többnyire gyógyszeres kezelés és kórházi megfigyelés is szükséges.

Na ez van Boginak!Kép
Pussz

ceniko
Szeged

Mindenkinek nagyon boldog, békés karácsonyt kívánunk!

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok Lányok!
Először is mindenkinek Boldog, Békés Karácsonyt kivánok!

Képzeljétek, ma nem kimenővel, hanem záróval távoztam a klinikáról. A prof felülbírálta Sári javaslatát, hogy ne 5 napos kimenő legyen, és utána még két napos bennfekvés, hanem akkor elengednek ma, és kész. (Nem akarok rossz májú lenni, mert maximálisam megvoltam elégedve mind a nővérek, mind az orvosok hozzáállásával, de e két eltávozós változat között annyi a különbség, hogy ha csak kimenőre megy az ember akkor a kórház adja a vikend idejére a gyógyszert, ha meg zárójelentéssel távozol, akkor receptet kapsz, de ez izgat legkevésbé. Kép )

Karmen!
Szerintem se izgulj a Sári szabija miatt, de legközelebb kérdezd meg, hogy pontosan mikor fog szabira vonulni, mert én, amikor mondta, hogy csak februárban, tovább nem foglalkoztam a témával. Bocs!
Amúgy az összes Sári "fan"-nak azt mondhatom, hogy maximálisan megvagyok vele elégedve, pedig én csak a 34., héten ismerkedtem igazán meg vele (amikor bekerültem a klinikára) , mert addig a Kajtárhoz jártam.

Nagyon jól esik, hogy így szurkoltok értem. Amúgy a klinikán benn lévő esetek között az én problémám nagyon lightos, de ezekről nem akarok itt írni, esetleg magánban, ha valakit érdekel, pl. hogy milyen abortuszos módszereket alkalmaznak, és, hogy hanyadik hétig, stb...

Anyósom és sógornőm jóvoltából nálunk is lesz egy csomó süti, a férjem meg most készíti az ünnepi vacsit, amíg én heverészek. Vagyis minden rosszban van valami jó! Kép

Nóri (35+6)
norcee

Ágci, mégegyszer köszi a leírást az olajokról, gyorsan be is szereztük őket a férjemmel az ünnepekre!

Tettem fel Norcee néven képeket a fotóalbumba. A fizetős szobáról készült képeket, úgy készítettem, hogy egyik anyuka, aki a mi szobánkból ment le szülni, és nagyon jól összebarátkoztunk megengedte, hogy fotózzak, így az ő motyói láthatók a képeken.
Amúgy nagy harc megy ám a fizetős szobáért, ő 8-kor "fejezte" be a szülést, és majdnem kiszorította őt egy nő, aki 5-kor lett "kész", és a 10 ágyas helyett gyorsan rászáta volna a pénzt a VIP-re, de mivel nem volt előjegyezve, a szobatársnőmmel ellentétben, így a szobatársnőm "nyert", és egy csöppet se sajnálja a pénzt, mert így ott lehetnek vele a nagyobb gyerekei meg e férje, amikor csak akarnak, és nem a folyosón kell ücsörögnie friss gátsebbel.

Tudom, hogy itt a forumon már átbeszéltük ezt a témát, és nem talált hívekre, így ezt csak azért írtam le, hogy ha valaki mégis meggondolja magát, akkor időben íratkozzon fel. Ja és a pontos árak: első 5 nap 10 000 Ft/nap (de 30%-ék leírható az adóból, így 7000), a többi nap meg, ha még bent kell maradni 5000 Ft/nap, vagyis adójóváíás után 3500 Ft. Ja, és természetesen a kaja is más, meg a személyzet hozzállása is.

Nóri
norcee

Lányok!
Ma este mondtuk el a családnak is. Jön a kistesó. Kisbabát várok. Vasárnap pozitív lett a teszt. KépKép
Igaz egy kicsit maszatoltam, de hétfőn az első dolgom volt a dokimhoz elrohanni és írt fel Duphastont, hogy megtámogasson hormonilag egy kicsit. Azóta meg is szűnt a gond.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Edelweiss!
Hatalmas gratula! Ez az igazi szentesti meglepetés!

Én alig tudok rólad valamit, majd írj magadról néhány dolgot! Pl. ki a dokid? stb...

Nóri
norcee

Edelweiss,

bocsi a masik topicban leszurtalak, mert azt olvastam eloszor. Na ujbol gartula. Mennyi korkulonbseg lesz a 2 babo kozott? Spontan jott ossze? Irj reszleteket ! kivancsian varom! Kép Kép

gabomamo
gabomamo

Edelweiss!

Hatalmas gratula a kistesóhoz!!! Kép Kép Kép

Ildianyu
ildianyu

PTünde! A védönötöl mi is féltünk, csak mert az ismerösök elsö kérdése az volt amikor megtudták hogy kisbabánk lesz, hogy mi lesz most a kutyussal. Szerencsére a védönönek is van otthon, lakásban, igy nem akadt ki. Igaz nyár óta a kutya nem jöhet be a szobákba, a baba miatt, ne huljon itt a szöre. Ennyi korlátozás lett. Enkünk 1,5 éves Beagle-nk van. Kislány.

Nori! én 4 éve vagyok a Sári betege, volt hogy havonta jártam 1 évig, nagyon elégedett vagyok vele én is. Csak ezt nem tudom, hogy szülésnél hogy szokta a szabit igazitani. De most már megnyugodtam. A fizetös szoba szerintem is megéri, aki ki tudja fizetni. Nekem most nem menne, de szerintem is megéri.

Gabi! Én is jokat alszom töle, amit nem bánok, hamarabb eltelik a magányos napom.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Edelweiss: Millió gratula!! Ez aztán a jó hír KépKépKép Juppppppi KépKépKép
Enikő és Bogi

ceniko
Szeged

Ja, azt tudtam meg még, hogy nem csak a BPD nagysága a mérvadó, hanem a FOD is, mert ugye van kerek és van ovális fejű baba, így a HC érték is igen fontos, sőt igazán ebből kalkulálnak a dokik, és a HC-t, úgy lehet kiszámítani, hogy BPD-t meg a FOD-t össze kell adni és szorozni 1.57-tel.
Ha valakit érdekel a matematikai háttere szivesen közkincsé teszem, nekem és matekos férjemnek muszáj Kép volt utánajárnia. Így ha használjátok a
http://www.med.upenn.edu/fetus/gestage.html, akkor a HC-re figyeljetek nagyon.

Nóri (36)
norcee

Köszi lányok! KépKép

Nóri
Rólam annyit, hogy a kisfiam Kaáli baba. Ott is nagy szerencsénk volt, mert anno összesen 1 petesejtet sikerült csak produlálnom és ebből lett a kisfiam az első próbálkozásra. Most kb. 2 hónapja megbeszéltük a párommal, hogy akkor mostmár nem védekezünk, mert minek. Úgysem lesz ez annyira egyszerű ügy, főleg hogy még szoptatok is. Aztán a percre pontos menetrendszerű mensi elmaradt pénteken és vasárnap reggel pozitív lett a teszt. KépKép A dokim dr. Keresztúri Attila és szerintem elég profi. Ami egy kicsit zavar, hogy mindent kérdezni kell tőle, de már nem vagyok szívbajos e tekintetben. Márciusban amikor szültem nagyon mázlim volt vele, mert épp ügyeletes volt. Kicsit meglepődött, mert a kisfiam nagyon gyorsan megszületett. Kb. 15.30-kor mentünk be a Klinikára, hogy szülésgyanús a dolog, és 21.05-kor megvolt a baba.

Gabó
Ha minden jól megy, kb. 1,5 év lesz közöttük. Te hogy bírsz a kicsikkel. Mert ugye egyik kicsi, másik pici. Köztük még kevesebb a korkülönbség. Kép

Edelweiss
edelweiss

Ágci!
Búzacsíra olajból a férjem olyat vett, amiben 60 db kapszula van, és ahogy olvasom ezt meglehet "enni" is. Ugye ez is jó a gátkenegetésre, ha feltörjük a lágy zselatin kapszulát? Az orbáncfűvet szerintem eltalálta (Bio-Diat-Berlin). Most úgy csináltuk, hogy ezt a kettőt keverte Zoli össze a markában 1:1 arányban. Milyen gyakran csináljuk naponta? Kép
Ja, és bizony van égő érzés...

Nóri
norcee

Edelweiss,

nekem a dokim erre azt mondta, hogy a noi szervezet mindenre kepes. Ha 1x beindul a dolog... Tudod nekem az 1. inszemem sikerult, utana meg csak ugy, gyorsan.
Nalunk 15 honap van a 2 gyekoc kozott. Hogy birok a kicsikkel? Ugy, hogy neha megorulok. Na nekem konnyu , mert anyukam sokat segit, de meg igy is huzos neha. De szerintem ez csak azert van, mert Jazmin nem egyszeru eset. Na majd irok meg, ha erdekel.

g.
gabomamo

Sziasztok!

Edelweiss!
Gratula!!!

Olyan jó volt eddig a karácsonyozás.
Egy bibije volt a dolognak.
A dédinél sajna ott volt anyós is. Még mindíg remeg a gyomrom tőle. Elképesztő az a nő.
Senkinek nem kívánok még csak hasonlót sem.
Szemben ült velem az ebédnél, Vandi az ölemben.
A levesből répát adtam a szájába, mert ha jó kedve van egy két falatot elfogad.
De persze nem fél répákat, csak olyan babafalatokat.
Na anyós meg szorta a megjegyzéseket, de csak ugy mindha a világ legtermészetesebb dolga volna.
-meg fog fulladni az a gyerek...
-Úristen, rossz nézni...
- én igy soha nem mertem volna etetni a gyerekeket..
szóval ilyeneket.
Aztán a nemtudomhanyadik falatot Vandi kiköpte.
-na ugye megmondtam...
Mondom neki, hogy már nem kér többet, de csak nem hagyta abba. Mondta, mondta a magáét.
Aztán mikor már a fejem kezdett lilulni, szépen mondtam neki, addíg fogja be a pofáját, míg rá nem borítom az asztalt.Elhallgatott.
Utána már csak annyi megjegyzése volt, hogy szegény fia úgy eszik, mint aki két hete nem evett.
(azért 100 kiló, mert éheztetemKép)
Szegény dédit sajnálom csak, hogy végig kellett hallgatnia. De akkor is borzasztó ez a nő. 10 évig tűrtem neki, de mostmár nem fogok.

Na karácsonykor jól kipanaszkodtam magam. De Robinak sem akarom szídni, csak az anyja.

Vandi az ajándékok közül a báboknak örült a legjobban. Nagyon tetszik neki a karácsonyfa.
Külön élvezi, ha egy picit megszúrja a kezét.
Olyankor sziszeg
mint egy kis kígyóKép

Nina
nina74

Sziasztok!
Edelweiss: Mikorra várod a kicsit? Mikorra vagy kiírva? És csak a mensid elmaradásából "jöttél rá", hogy ismét baba lesz, vagy más jelei is voltak??? Kép

Nina: Anyós Kép Na látod én ezért (is) örülök, hogy nincs anyósom.Kép Biztosan nem jönnénk ki egymással!!Egyébként pedig igazad van. Ne hagyd magad!!! Ő már kiélhette banyatanya hajlamait a saját gyerekein, a Te nevelésedhez pedig semmi köze. Ezt add is a tudtára! Hajráááá! KígyóKép de édes lehet!

Gabó: Miért mondtad, hogy Jázmin nem egyszerű eset??

Pussz
Enikő

ceniko
Szeged

Enikő
Hát több jele is volt. Pl. a kisfiam valahogy nem úgy szopizott mint előtte. Mint akinek nem ízlik már a tejcsi. Túl gyorsan kezdte abbahagyni ahhoz képest, hogy régen mind a két oldalon 20 perceket szopizott, mert csak így telt meg a pocija. És ezt egészen mostanáig csinálta, viszont az elmúlt 2 hétben ez szépen csökkenni kezdett és most örülök, ha még 5 percig hajlandó szopizni. Vagy a kevesebb lett a tejcsi vagy az összetétele változott meg és már nem elégíti ki az igényét. Amúgy más jele nem nagyon volt, csak hogy 1 héttel a mensi előtt azt éreztem meg akar jönni, de betudtam annak, hogy biztos azért érzem, mert tudom hogy ezt kell éreznem ha baba van a dologban. Így nem is foglalkoztam vele.
Szerény számításaim szerint augusztus végén jön a kistesó ha minden jól megy.

Gergőnek is nagyon tetszik a karácsonyfa. Amikor először meglátta azt mondta ááááááá és olyan kis csodálkozó pofit látott. Az ajándékok közül meg a csomagolópapír a sláger. KépKép

Gabó
Írjál majd még, mert nagyon érdekel. Nem árt tudnom mire számítsak. Kép

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Nina
Én is megőrülnék egy ilyen anyóstól. Szerencsére nekem egy tök rendi anyós jutott. Annyira jószándékú, hogy néha tiszta jóindulatból nyüzsgi egy kicsit túl a dolgokat. Annyira aranyos. Kép
Ne hagyd magad. Nagy kislány vagy már.

Edelweiss
edelweiss

Edelweiss!
Nekem van egy barátnőm, akinek másfél-két évente jöttek az újabb gyerek (jelenleg 4-nél tart), ráadásul, úgy, hogy az első 2 iker, és nála is mindig akkor maradt abba a "régi" gyerek szoptatása, amikor jött az újabb, általában ez volt az első jele, hogy terhes, hogy a régi nem akart tovább szopni.
Én, amikor még csak 3 gyereke volt sokat vigyáztam rájuk, mert itt laktak a koliban a velünk szemben levő szobában, és szvsz 3 gyerek nem 3-szor akkora "teher", mint egy.

Ha minden jól megy, én is hasonló kis korkülönbséget szeretnék a gyerekek között.

Nóri
norcee

Kedves Edelweis!

Millió gratula!!!!!!!!!

Üdv: Mucska

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!
Edelweiss: Augusztusi baba lesz? Dejó Kép Azért reménykedjünk, hogy nem lesz olyan nagyon meleg nyarunk jövőre, mint az idei volt! Nagy pocakkal nagyon nehéz lehet elviselni a nagy meleget! Szerintem pont úgy megváltozik a tejcsi íze, mint amikor szülés után először megjön a havid, nem? Az én Bogim 5-6 napig (amíg a mensi tartott) egyáltalán nem szopott! Elkezdte aztán rögtön abba is hagyta!
És mit adsz Gergőnek szopi után, hogy jóllakjon? Miket eszik már???

Nóri: Négy gyermeke már van a barátnődnek, vagy a 4. útban van?? De szép nagy család Kép Kicsit irigylem KépKépKép Azért szerintem egyik kicsi másik pici esetben nem könnyű, főleg az elején. Amikor már 2-3 évesek akkor már könnyebb, mert legalább egymással elvannak,játszanak. Bátrak vagytok, hogy ilyen hamar szeretnétek majd a kistesótKép

Puszka
Enikő

ceniko
Szeged

Hol fogtok szilveszterezni??? Lesz valami jó buli Szegeden? Utcabál vagy ilyesmi? Hallottatok valamit???Kép
Pussz

ceniko
Szeged

Enikő!
Már megvan a 4, a 4. lett fiú, és neki mi vagyunk a keresztszülei, csak sajnos elköltöztek a Balatonon túlra, így most ritkábban tudunk találkozni, de a levelek mennek gyakran. Szvsz még lesz gyerekük, és imádom őket, főleg a két nagyot, mert velem egy napon születtek (csak pár év Kép eltéréssel), és egyikük szintén Eleonóra.

Nóri, aki csak fekszik és netezik egész nap, és akivel lassan teljesen telelesz a topik. Bocs'!
norcee

Enikő!
Én vagy a klinikán vagy itthon a koliban, gondolom. Kép

Nóri
norcee

Nóri! Azt gondoltam Kép A koliban biztos jó kis "élet" lesz! A klinikán, hááááát nemtom! Inkább a koliban szilveszterezz Kép
De nem hallottál semmit, hogy lesz-e tüzijáték (hol) vagy valami koncert??
Pussz kitartás Kép

ceniko
Szeged

Szécsényin/Kárászon biztos lesz buli, ja meg a Dóm téren, emlékszem tavaly a tv is közvetítette, és volt tűzijáték is.

N.
norcee

Sziasztok!

Edelweiss!
Gratula a kistesóhoz!Kép
Nekem mindkét fiam aug. 27-én született, és jól viseltem a terhességet. Mindenki kérdezte, hogy hogy bírom a meleget. Hát jobban mint a hideget! Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy mindkét terhességkor kicsi volt a hasam, azért ez is biztos közrejátszott abban, hogy nem volt gondom a meleggel.Volt néhány nyári ruhám (ezeket most is hordom, mert vagy rugalmas anyagúak, vagy bővebb szabásúak). Szóval nekem tulajdonképpen kismamaruhám sem volt. Ja, és nyaralni is voltunk, meg uszodába is jártunk mikor terhes voltam. Egyáltalán nem szörnyű nyár végén szülni! Ha "szűz" lesz a baba, akkor nyugis gyerkőcre számíthatsz (nem csak saját tapasztalatom, ismerőseimé is!)!
Hogy érzed magad? Rosszullét, hányinger, fáradékonyság?

Nina!
Nem lehet egyszerű az anyósod! Csak egy szem fiacskája van, hogy ennyire aggódik érte? Remélem mondtad neki, hogy Robi azért eszik úgy mint aki 2 hete nem evett, mert 2 hete nem kap otthon kaját. Szerintem ne húzd föl magad, mert direkt ezt élvezi, ezért csinálja! Ha röhögsz rajta, és legalább úgy teszel mintha hidegen hagyna a dumája biztos abba fogja hagyni, mert látja hogy nem ér el semmit a piszkálódásával.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Anita:
Igazad van!
Ha valaha még összefutok vele, és ilyen helyzetbe kerülök tuti kiröhögöm.
Tényleg nem ér annyit az egész, hogy bosszankodjak rajta.
Egyébként két fia van.
Robi öccse sajnos pont most kényszerült arra, hogy hazaköltözzön.De nem bírja. Itt van nálunk mindíg. Még 24.-én este is inkább itt volt..

Na akkor majd vagy levegőnek nézem, vagy kiröhögömKép

Nina
nina74

Lányok!
Most babonából nagyon csomagolunk a férjemmel, hogy ha menni kell, akkor csak felkapjuk a táskát és go. Azzal kb. tisztában is vagyok, hogy magunknak mit rakjunk, de mi kell a babának? Vagy adnak ott mindent, elegendő pelenkán kivül és csak a hazaadáshoz kell cucc, ha minden jól megy?

Nóri
norcee

Nóri:
3db pelust adtak tavaly a babáknak naponta.Popsitörlő, meg popsikrém van elég.
De gondolom napi tízezerért adnak pelcsit is bővenKép.Szerintem nem kell más a babának.
Nina
nina74

Nóri,
köszi hogy megnyugtattál. KépKép
Márciusban is 3 pelcsit adtak a klinikán, ja meg önkiszolgáló módszerben váltottuk a hálóinget is, mert azt is adják. Szóval az se kell. Viszont szoptatós melltartót és jó kis nedvszívós melltartós betétet azt vigyél. Nekem legjobban a Fixies vált be. Nem olyan elrugaszkodott árú mint a Nuk, viszont ugyanolyan jó és puha. Mert ilyenkor ugye eléggé nagyon érzékeny lesz az ember lányának a mellbimbója. Már nem emlékszem pontosan, de vagy a Rossmannban vagy a DM-ben lehet kapni. Máshol még nem láttam. Mi van a Feketesas ás a Kígyó u. sarkán? Na ott biztos vettünk ilyet. A töbi amit kpróbáltam számomra használhatatlan volt, mert csillagokat láttam tőlük annyira irritáltak. Ja, és ne legyél szívbajos. Kapd csak el a növérkéket és a védőnőt ha valami kérdésed van, mert maguktól nem túl közlékenyek. Számukra már minden nagyon természetes. Kép

Anita, Mucska
Köszi. KépKép
Bár én elég rosszul viselem az akkora hőséget amekkora nyáron volt, de a cél érdekében mindent. KépKép Ha tényleg nyugos baba lenne az tényleg nagyon jó lenne, bár Gergőre sem lehet egy szavam sem, annyira jó kisfiú. Nem hiszem, hogy ezt meg lehetne ismételni.

Lányok,drukkoljatok nekünk jan. 8-án, hogy minden OK legyen. Remélem jó helyen csücsükél a pindur. Kép

Edelweiss
edelweiss

Nóri! Én is ugy tudom napi 3 pelust adtam, de szerintem is a külön szobánál szerintem ez is jár plusszban.

Nekem azt mondta kolleganöm, hogy a korházba nem kell vinnem pelust sem, semmi nem kell a babának, mert szerencsére nem nekem kell pelenkázni.
Elég lesz ezzel itthon megküzdeni. Ti is féltetek kicsit az elsönél hogy nem tudjátok mit hogyan kell csinálni?

Enikö! Mi itthon, én feküdni fogok akkor is.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Én egyelőre cseppet se félek, hogy nem tudom majd, hogy mit kell csinálni, nagyon bízom a női ösztöneimben, amik az élet más terén is bejönnek, ha figyelek és hallgatuk rájuk. Hiszek benne, hogy minket nőket arra kódoltak, hogy feleségek és anyák legyünk, és összetartsuk a családot, támogassuk a férjünk, neveljük a gyerekeinket, stb...

Nóri
norcee

Sziasztok!

Kicsit el voltam veszve.
Utolag, megkésve is Boldog Karácsonyt Kívánok
mindenkinek.Egyszerüen még erre se volt időm hogy ezt megírjam most olvasgattam egy keveset vissza.

Mucska
Először is neked szeretnék gratulálni.

Edelweiss
Természetesn neked is nagy nagy gratula.
Te mikor szültél márciusba? Én is a klinikán szültem 2-án.
Csodállak érte nagyon bátor vagy kistesó ügyileg. Én még szerintem nem merném vállalni.
Írj valamit magatokról.Gergő miket csinál , miket eszik,átaludja e az éjszakákat? Ezer kérdés mit csinál egy Ádámmal korabeli picur. Kép

Nóri
Remélem jól vagy és azt is hogy inkább a koliban fogsz szilveszterezni és nem a klinikán.

Nina
Anyós Kép Nem egyszerű, szerintem se foglalkozz vele.
Az enyém is állandóan túllihegi a dolgokat .
Nincs vele semmi bajom mert egyébként aranyos csak kicsit túljátsza vagy megjátsza a nagymama szerepet és ezt nem igazán csípem.

Küldök nektek egy pár képet persze egy újabb szerzemény mamáéktól karácsonyra.És mostmár tologathatom éjjel-nappal a kis pöttömöt. Nagyon tetszik neki a farmerkodás. Kép

Puszi
SzilviKépKép
szedem

Sziasztok

Edelweis, gratula a kis pocaklakóhoz, tuti jó helyen van, örülök, hogy könnyen összejött. Kép

Nóri, szuper, hogy nem kell visszamenni arra a két napra, csak jobb otthon, pihizz sokat. Kép Mikor mész a következő CTG-re, én kedd reggel. Vagy neked elég Sárihoz menni, közelebb is van.

A klinikán a csecsemős nővér mondta hétfőn, hogy 3-5 pelust adnak, ha elfogy kérni kell. Egyedül popsitörlőből nem árt tartalék, ha esetleg a szerződött cég kicsit elmarad a szállítással.
Nóri, egy vékony kissapi nem árt a picinek, csak ha beadod a csecsemőosztályra, vagy elviszik vizsgálatra, akkor le kell venni, mert elkallódhat.

Nina, sajnállak anyós miatt, nehéz lehet elviselni, hogy folyton kötözködik.

További kellemes ünneplést. Kép

Gigi 36+4
gigi1

Szilvi, kicsit megkésve, Ádámnak nagyon boldog névnapot. Kép
gigi1

Sziasztok!
Hogy telt a karácsony? Nekünk jól, de már nem bánom, hogy vége, mert kicsit sok volt a süti meg a kaja. El is határoztam, hogy visszább fogom magam, mert így nem merek a mérlegre ráállni.
Ja, holnap meg elmegyünk Pécsre kirándulni, vasárnap jövünk haza. Remélem, jó idő lesz, mert ezután már jó ideig nem lesz kirándulás.
Meg remélem, a fogam is bírni fogja, mert az orvos gyökérkezeli, de csak fáj. Attól tartok, hogy ezt is ki kell húzni a végén, mint a mellette lévő bölcsességfogamat. Kicsit aggódom, mert a fogorvos szerint fogágysorvadásom van, és azért kellett kihúzni a bölcsességfogamat is. Ráadásul az apukámnak is ilyen van, és néhány éve majdnem az összes fogát ki kellett húzni. Igaz, hogy ő már idősebb volt ekkor, de azért félek, hogy nekem hamarabb előjön ez a bajság a terhesség miatt. Bár a doki szerint nem kell ettől tartani, de én azért nem vagyok megnyugodva.
Bocs, hogy ennyit sajnáltatom magam emiatt, de úgy idegesít!

Enikő!
Bogi jobban van már?
Én nem tudom, hol mi lesz szilveszterkor, mert mi a szüleimhez megyünk szép szolidan megünnepelni az új évet. Tavaly is ott voltunk, mert dec.23-án költöztünk be az új lakásunkba, és nem volt erőnk bulizni. A férjem megigérte, hogy majd ebben az évben (ő nem nagyon szeret eljárkálni). Most meg ugye megint nem tudunk elmenni. Szóval néhány év múlva lesz legközelebb szilveszteri bulizás.

Edelweis!
Gratulálok Neked! Minden jót, vigyázz magatokra!

Karmen!
Én is egyre többet gondolok arra, hogy mi lesz, amikor "elérkezik az idő". De azzal nyugtatom magam, hogy mindenki megszüli a gyerekét, meg aztán csak tudja, hogy mit kell vele kezdeni. Nekem egyébként az segít, hogy sokat olvasok ilyen témáról, igyekszem minél többet tudni. Hátha nem érzem majd olyan zöldfülűnek magam. Én inkább attól tartok, hogy kórházban én nagyon szerncsétlen tudok lenni. Ezért is lesz jó, hogy a kedvesem bejön velem. Legalábbis legutóbb azt mondta. De ne idegeskedjünk! Úgyis menni fog!

Anyós témához csak annyit: nekem szerencsém volt, mert jóban voltam vele (bár nem volt egy könnyű természetű). De szegény tavaly meghalt.
Engem néha az anyukám fáraszt, akit egyébként nagyon szeretek, és azt is tudom, hogy tiszta jószándékból aggódja túl magát, csak néha picit fárasztó. De nem akarom bántani, mert mindig mindenben segít és segíteni is fog.

Na én se bírtam ma leállítani magam, bocsi a hosszúra nyúlt levélért.
De holnap biztosan nem fogok jelentkezni!

További jó pihenést mindenkinek!
Sziasztok!
PTünde
ptünde

Gigi
Köszönjük szépen a névnapi jókivánságot.
Igaz szeptemberben tartjuk de mindenki felköszönti most is Ádit. Kép Nem baj inkább 2x mint 1x se Kép Azért tartjuk szept-ben mert azt hiszem késöbb nagy büntetés lenne neki hogy karácsonnyal lenne összcsapva.
A férjem nővére Éva és az övéről is mindnki megfeledkezik renszeresen pl. mi is.
Hiába köztudott hogy karácsonykor van Ádám, Éva szerintem az ünnep elnyomja a névnapozást.

PTünde
Szoritok hogy "meguszd" a fogkihúzások hadát
biztos rendbe lesz minden és nem jársz úgy mint apukád.
A terhesség biztos szerepet játszik.
Nekem soha nem volt bajom az ínyemmel , de amióta megszültem néha már egy sima fogmosástól is vérezni szokott és néha egy kicsit begyullad.
Hála Istennek nem vészes de nekem szokatlan.
Corsodyllal szoktam öblögetni csodákra képes , nagyon jó másnapra abszolút nem fáj.
Eseteleg próbáld ki már ha eddig még nem próbáltad.

Szilvi
szedem

Most nézem hogy egymás mellé sikerült rakni a képeket.
Ó de ügyi vagyok.Bezzeg ha igy akartam volna tuti nem sikerült volna.

Nem tudjátok véletlenül ki volt az a nőgyógyász akit Szegeden elítéltek?
Makóig még nem jutott el a hír. Kép

Szilvi
szedem

Sziasztok!
Szilvi: Jesszus mekkora már Ádám!! Hihetetlen. Nagyon nagy babaKép Baba? Inkább kislegény és milyen jóképű. Van már menyasszonyjelölt? Kép Nagyon jó az a moci, látszik, hogy nagyiék vették. Nálunk is nagyiéktól kapja a hiper szuper ajándékokat a Bogi Kép

PTünde: Ha fogínysorvadásod van, akkor könnyen elvesztheted a fogaidat Kép Nagyon vigyázz a fogaidra és ne engedd kihúzni egyiket se. Inkább konzultálj előtte ha kell még 5 másik fogorvossal, de ne engedd kihúzni csak ha már minden kötél szakad!! A műfog sose olyan, mint az eredeti és életed végéig bajod lesz csak vele (lük). Egyébként a terhesség hozta ki az én rossz fogaimat és a fogínysorvadást is. De ez a fogkrém, amit már sokszor leírtam, csodát tett az ínyemmel! Kép Vegyél gyorsan gyorsan, fura, hogy a fogorvosod nem ajánlotta neked. Hova jársz kezelésekre? Magánhoz vagy a körzetibe? Még egyszer jobbulást! Pocaklakó jól van? Márciusba nagyon jó volt szülni! Nem volt teltház a szülészeten (ez különösen beöntés után jóKépKépKép) meg a szülésznők,dokik sincsenek túlterhelve olyankor. Nem beszélve, hogy a 10 ágyas szobába is csak 1-2 emberke feküdt..... A január-február az olyan bébidömping hónap Kép Meg az év vége felé a kórházi statisztika alapján. A március az nyugisabbKép

Gigi: Írtam mélt, megkaptad?

Nóri: Sztem a szüléssel az összes anyai ösztön előjön majd belőled, ez tuti Kép

Zsófi hol van eltűnve?????

Puszka
Enikő

ceniko
Szeged

Enikő

Köszöni Ádi bókot.Még konkrét menyasszonyjelölt nincsen, még lehet jelentkezni. Kép
Az ELmexet (zöldet) irtad ugye ha jól emlékszem
azt hiszem én is kipróbálom azért.
Bogi jobban van már ?
Én is márciusban szültem de telt ház volt.Vasárnap este fél 10-kor szültem és csütörtökön már itthon voltunk.Nem volt hely és "kidobtak".

Szilvi
szedem

PTünde! Megértelek én is folyton félek, mert apunak 50 évesen kihullottak a jo fogai, vagy kihuzatta, mert annyira mozgott hogy nem lehetett vele rágni. Nekem is volt kezdödö inysorvadás ill. van, mert doki szerint nem lehet visszaforditani ahol elkezdödött, de megállitani lehet. Nekem javasolta a fogselyem használatát, meg a Corsodylos öblögetést.

Szilvi! Gondolom a Zalányira gondolsz. A Bitót felmentették, ahogy én tudom az utóbbi volt a cukros lány orvosa.

Tegnap össze akartuk szerelni a kiságyat, nem fér be Kép Most indulunk szétnézni, bár lehet hogy mindenütt szabin vannak jan.5-ig. Majd kiderül.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gigi!
Ha addig minden jól megy, nekem is kedden lesz a következő ctg-m, de nem a klinikán, hanem itt a Vasasban a Sárival meg a Kajtárral.

Ja, azt akartam még leírni, hogy volt egy szobatársnőm, akit toxémia miatt a 36. hét előtt megcsászároztak, és szegény fiának még nem fejlődött ki rendesen a szopóreflexe (Megjegyzem, anyuka végig nyomta a cigit.), és így a gyerek átkerült a gyermekkórházba, de anyuka a klinikai tartózkodás után nem "költözhetett át" a gyerekkórházba, mondván szegediként 3 óránként betud járni. Mit szóltok ehhez?

Gyorsan megnéztem, hogy engem milyen címmel tartanak nyílván, és megnyugodtam, hogy dunafalviként, ha ne adj...

Tettem még fel képet a Norcee-ba, állítólag az utóbbi 2 hétben nagyon sokat nőt a pocim.

Karmen! Fogalmam sincs, hogy a barna csík elfog-e tűnni, mindenesetre én teljesen odavagyok a pocakomért. Csak halkan jegyzem meg, hogy szebbnek érzem magam terhesen, mint előtte.

Nóri (36+2)
norcee

Légyszi, irjátok már meg hogy kell képet feltenni.
Jöhet magánba is.
Köszi
Nina
nina74

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?