Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Itt vagyok én is!!!
IdQközben megszületett a lánykánk, 3 héttel elQbb a vártnál és popsival jött kifele. 8-án már 3 hónapos lesz. 10 hetesen átesett egy epemütéten én meg 1 hét totális idegbajon amíg a kórházban volt.
Igyekszem visszaolvasni miket írtatok és jövök ezután gyakrabban.
Üdv mindenkinek!
Andi
diandie

Nem hülyültem ám meg, hogy 2x írtam, csak az elQbb szarakodott a gépem és azt hittem nem küldte el.
diandie

Sziasztok!

Bocs a hosszú eltűnésért, de iszonyú beteg voltam, influenzás. Kép Egy hétig nyomtam az ágyat magas lázzal, ma keltem fel először.

Cucó,
Valamikor biztosan összejön a találkozó, ha más nem, a bölcsitől függetlenül. Kép Nekem nem írták le a beszoktatás összegzését, csak szóban mondtak mindenféle szépet és jót Liliről. De azért szívesen olvastam volna írásban is. Kép Gratulálok Kobinak az alváshoz, és hogy ilyen szépen beszokott. Ebben a bölcsiben tényleg nagyon jól szokták érezni magukat a gyerekek. Én csak tudom, már a harmadikkal járunk ide. Kép

Tünde,
A telefonszámot már leleveleztük, de itt is köszi! Kép Leckefüzet?! Kristófnak olyan nincs is. Kép Én elég nehezen, de belenyugodtam abba, hogy Kristóf egyáltalán nem olyan, mint Heni, nem precíz, nem gondos, nem szorgalmas. Először persze szerettem volna, ha Heni után megy a Radnótiba, de egyértelmű, hogy negyedik után erre nincs esélye. Meg nem is lenne neki jó, egyelőre legalábbis. Ha jól működik a fejlesztés, akkor talán hatodik után. Szóval amióta ezt így elfogadtam, azóta tudom egy picit több humorral felfogni a húzásait. Pl. természetismeret dolgozat (3-as lett): Mit tudsz a bogarakról? Kristóf válasza: négykézláb járnak. Kép
Sikerült betegség nélkül átvészelni az őszi szünetet? Nálunk egyébként rajtam kívül mindenki egészséges szerencsére. Kép
Tényleg nem lesz könnyű, ha munkába állok, de mivel én most is dolgozom, olyan nagyon sokkal nehezebb sem. Engem nagyon megviselt, hogy egész nap itthon vagyok és kapkodok a gyerekek, a munka és a házimunka között. Jobb szeretem, ha mindennek megvan a helye és ideje. A házitündér szerepet egyébként megpróbálom majd passzolni. Itthonról sajnos nem tudtam, mert állandóan előtört a rendmániám és ez rengeteg időmet elvette. Kép

Andi,
De jó, hogy előkerültél. Kép Gratulálok a kislányodhoz! Krisztitől persze már hallottam róla. De azt nem tudatm, műteni kellett! Kép Mi volt a baj ilyen pici korban? Azt el is hiszem, hogy tiszta ideg voltál akkor. Remélem azóta minden rendben Veletek! Ha lesz egy kis időd, mesélj!

Puszi mindenkinek:

Anna
tinalila

Halihó!
Kb. százezer éve jártam itt utoljára, akkor épp halódott a topik, majd mi is költöztünk, nem volt netünk egy darabig stb. Örülök, hogy újra beindult a dolog, jó volt ide járni. Mi elhagytuk Erzsébetet, kiköltöztünk Taksonyba, de mivel Soroksáron dolgozom, az iskola és az óvoda maradt az erzsébeti, így aztán félig idetartozom még:-)
Vera, téged én is ismerlek, fiaink egy iskolába járnak. Gratula minden picurkához!
Sziasztok, Judit
jéjé

Sziasztok!
Épp most szállt el minden, amit írtam, szóval kissé ideges vagyok!!!!!Kép Kép Kép
Judit!
Üdv újra itt! Hogy tetszik Taksony? Melyik suliba / oviba jártok? Mekkorák a gyerekeid? Írj magatokról!

Andi!
Én is szívből gratulálok a kislányodhoz! Mi volt a baj az epéjével? Most már teljesen rendben van? Pocaklakó korában nem látták, hogy valami nincs rendben vele? Remélem, most már jól van, és te is megnyugodtál! Nem lehetett könnyű!

Cucó! Klassz, hogy Kobi ilyen szövegláda! Balázs most már szintén rengeteget beszél (csak legyen, aki meghallgatjaKép ), de annak idején, amikor 20 hónaposan azt mondta végre, hogy "hamm", összefutott a család, hogy "nahát, megszólalt a gyerek!". Valószínűleg a közlékeny gyerekek könnyebben beilleszkednek a bölcsibe / oviba is, én legalábbis ezt tapasztalom. Réka úgy 2-2,5 éves lehetett pl., amikor kitalálta magának Öszkét és az apukáját. (Öszke egy kislány, "akit" Réka jobb keze alakít, apukáját pedig Réka bal keze játssza Kép ). Így ő soha nincs teljesen egyedül, remekül eljátszik akkor is ha épp nincs baba vagy egyéb más játék a keze ügyében. Mostanában az ovis történéseket is eljátssza, néha babákkal, gyakrabban Balázs autóival úgy, hogy ezeket az ovis társak nevén nevezi, és beszélteti őket, stb.
Kobi otthon is alszik márdélutánnoként, pl. hétvégén? Rékánál ez teljesen rapszodikus. Van, hogy 3-kor úgy kell lelket verni belé, olyan mélyen alszik, máskor meg egy percre sem hunyja le a szemét.

Anna! Remélem, jól vagy már!
Nagyon tetszett ez a bogaras szövegKép! Írod ezeket az aranyköpéseket? Én rendszeresen vezetem, aztán majd ha nagyok lesznek, kinyomtatom nekikKép
Balázs is biztos marad a Stromfeldben, egyáltalán hallani sem akar más iskoláról, akarata ellenére pedig nem vinnénk sehova. Nagyon szeret iskolába járni, sok barátja van. Idén ráadásul Ákos bácsi tanítja nekik a természetismeretet, akit szintén nagyon szeret, szakkörre is jár hozzá. Reméljük, felsőben is tanítani fogja őket (biológia szakos).
Réka mellett én is dolgoztam itthon, csak nem ennyit. A családom szerint sikerült kissé túlvállalnom magam, plusz itt van a házimunka, Válogatós Balázs itthon ebédel, stb. Te hogy szervezed majd meg, hogyan "passzolod" a házimunkát? Idén annyival is nehezebb, hogy nemcsak Balázst, de Rékát is vinni-hozni kell.

Na, megyek, mert negyed 9-től órám van, és még reggelit kell csinálnom a családomnak.
Sziasztok!
Tünde

Tünde
tünde28

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat! Majd teszek fel képet a csajról, csak minden képünk nagyobb felbontású mint amit ide lehet tenni.
7 hetesen voltunk koponya és has uh-n, akkor vették észre a köveket. Kaptunk gyógyszert ami ha minden jól ment volna feloldotta volna, de rá 3 hétre fehér lett a széklete, ami azt jelenti, hogy elzáródott az epevezeték. Irány a kórház, uh-n megállapították, hogy tényleg lezáródott, már haza sem engedtek, másnap megmütötték. Sajna nem lehetett endoszkóppal, pont azért mert már nem az epében volt a kQ, így van egy kb. 8 cm vágás a pici pocakján. Elég horror ahogy kinéz, fQleg, hogy elQször az endoszkópról volt szó 3 kis vágással és csak akkor láttam, hogy mi van amikor varratszedés volt. Majdnem hanyatt estem.
Röviden ennyi a történet.
Szerencsére Lotti jól viselte, másnap már nagyokat vigyorgott. Voltunk kontrolon, minden oké.
Már oldalra fordul és matatja a játékokat.

Közben Áron is 4 éves lett 8-án. Mostmár azt képzeli, hogy nagycsávó és minden szabad. Akkora a szája mint a bécsi kapu. Mindent megmagyarás és akármit mondunk neki vissza kell dumálni. Minden mondat de-vel és csak-kal kezdQdik.
Enni viszont nem akar.

Mindenki jól van? Most annyi beteg gyerkQc van az ismerQsök között.

Sziasztok
Andi
diandie

Sziasztok

Andi örülök hogy előkerültél és sajnálom a műtétet a piciden. Ja és gratula.
Velem annyi minden történt hogy csak na.
Először is a Bazsi fiam nagyon vérszegény és vashiányos és nem akarja sehogy sem bevenni a vaskészítményeket. Az utsó próbánál vagun most hogy üdítőben adom oda neki és ha ez sem megy akkor szuri lessz vénába 2 naponta.
A Peti fiammal nov.28-án megyek izotópra, mert 4 foku a tágulata a veséjén és lehet hogy műteni kell majd. A barátnémnak a kislányán 3 foku és most műtötték meg. Így szerintem nem fogjuk mgúszni.
Engem most 11-én műtöttek viszérrel. Több helyenis el volt záródva az ér és én nem tudtam róla, mert csak magamtól mentem a dokihoz mert küllemre volt csúnya de panaszt nem okozott.
Januárban megyek a másikkal. Az már nem lessz ennyire felvágva, mert 32 öltésem volt a balon.Nem tudták csak úgy kihúzni. De ez engem nem érdekel.

Üdvözlök amúgy minden újjat itt.

Puszi
Vera
KépKépKép

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Judit,
Én is üdvözöllek. Kép A nevedre még emlékszem abból az időből, amikor én elkezdtem ide írogatni, de azt hiszem Te akkor más nem voltál aktív. Engem is érdekel minden, amit Tünde kérdezett, de még valami különösen is: mit dolgozol, mikor kezdtél el dolgozni a harmadik gyerek után, és hogy oldod meg a gyerekek mellett? Én januártól megyek állásba, így nagyon érdekelnek az ezzel kapcsolatos tapasztalataid.

Tünde,
Képzeld, 100%-osan még most sem gyógyultam meg, ilyen még az életben nem fordult elő velem. Azért már régóta nem fekszem, meg lázam sincs, de a torkom még fáj és köhögök is. Lassan egy hónapja kínlódok. Kép
Ákos bácsi tényleg szimpi, bár mi még mint tanárral nem futottunk össze vele. Kristófnak ezzel kapcsolatban is van egy aranyköpése:
(Tudni kell hozzá, hogy az eddigi munkahelyemen a főnökömet is Ákosnak hívják.) Amikor Kristóf elsős volt, néhány hét után megkérdezte tőlem: "Mama, a Te főnöködet Ákosnak hívják?" Mire én: "Igen." Erre Kristóf: "Az enyémet is." Kép Sajnos nem írom szisztematikusan az aranyköpéseit, csak hellyel-közzel. Egészen pontosan, időnként írok naplót, és akkor abban feljegyzem az ilyesmit is. De most jó pár hónapja nem jutok hozzá.
Házimunka: Hát a főzést már most is hanyagolom. El nem tudom képzelni, hogy hogyan tudnám a napomba a beleszorítani. Páromnak és magamnak rendeljük a kaját, a gyerekek pedig a suliban és (most már) a bölcsiben esznek. Ha pedig visszamegyek dolgozni, akkor nagyon remélem, hogy megengedhetjük magunknak, hogy keressünk valakit, aki segít takarítani, vasalni. Ez jórészt a vállalkozásunkon múlik majd, mert én ezúttal non-profit szervezethez megyek, így sokkal kevesebbet fogok kerseni, mint korábban. Na de éppen azért hoztuk létre a vállalkozást, hogy megengedhessem magamnak ezt a luxust. Kép
Egyébként pusztán attól a ténytől, hogy nem vagyok otthon (és főleg, hogy Lili nincs otthon Kép), már önmagában sokkal kevesebb a házimunka. Kép Egyrészt ténylegesen kevesebbet koszolunk, másrészt, ha otthon vagyok, akkor úgyis mindig találok valami pakolni vagy tisztítanivalót, míg ha nem vagyok otthon, akkor ez a veszély nem áll fenn. Kép Lilit anyósom szerencsére el tudja hozni a bölcsiből, ha nagyon kell. Egyelőre csak nagyon ritkán van erre szükség, de ha munkába állok, akkor szerintem szinte minden nap ő fogja hazahozni. Kristóf már önállóan közlekedik, szemben lakik velünk egy osztálytársa, vele mennek és jönnek. Henivel van csak gond, reggelente őt azért még szállítjuk (most már szerencsére szinte mindig a párom Kép), de délután már ő is egyedül közlekedik.
Jövő hétfőn jön hozzánk először Ildikó néni. Nagyon kíváncsi vagyok, telefonban szimpatikus volt. Kép

Andi,
Tényleg horrorisztikus lehetett ez a betegség és műtét, de az a lényeg, hogy túl vagytok rajta, és most már minden rendben. Éppen ma voltam Krisztinél, most láttam először a kislányát. Nagyon aranyos. Csodálkozott azon, hogy van olyan, hogy 7 hetes UH, ő nem is hallott róla. Ezek szerint, Benneteket nem a csecsemősök küldtek, hanem Magadtól mentél? Hol csinálták? A Dél-Pestiben? Én a Nyírőben szültem, és ott javasolták a csecsemősök, hogy hathetes korában vigyük el a Madarász utcai kórházba Lilit UH-ra.
Áron jár már ovibva?

Vera,
Tényleg nem semmi dolgok történnek Veletek! A műtéteddel bent is kellett feküdnöd? Azt hogy oldottad meg? Van, aki segít a négy gyerek mellett? Veseműtét és vas ügyben szorítok!

Cucó,
Hova tüntél?

Puszi mindenkinek:

Anna
tinalila

Sziasztok!
Remélem most sikerül feltenni 1 képet a csajról!

Kép
diandie

Na, fent látható Lotti!

Az úgy van az uh-val, hogy van amelyik kórházban megcsinálják ezt a vizsgálatot a szülés utáni pár napban amíg bent vagytok. Az Istvánban nem, ezért aztán a körzeti doki nénink küldött az I. sz. Gyerekklinikára. Anno Áronnal is voltunk. Beutaló kell és idQpontot kell kérni, kb. 1 hónap múlvára adnak...
Áron jár oviba, már járt tavaly is. Szeret menni szerencsére, bár 2 nappal ezelQtt nagyon pipás voltma, mert mostanában többször mondogatja magára, hogy: hülye vagyok, hülye vagyok. Eddig ha kérdeztem miért mondja nem volt válasz, de 2 napja anyukámban kibökte, hogy az egyik dadus azt mondja rá, hogy: Te teljesen hülye vagy! Hogy többször mondta vagy csak 1x nem tudom, de nem is lényeges, 1x se mondja a gyerekemnek hogy hülye!!!! Anyukám szólt is az ovó néninek, aki melleseleg az ovovda vezetQ. Az is ki volt akadva. Aztán azt mondja Áron, hogy kérdezte tQle is, hogy mi volt.
Ébredezik a csajom, csócsatime van!

Vera, Te is jól kifogtad mostanában! Drukkolok nektek vese ügyben.

Sziasztok!
Andi
diandie

Visszaaludt Lotti, gyorsan 1 kép a pasiról is:
Kép
diandie

Sziasztok!

Íme egy kép Liliről is, a bölcsiben készült, és ma kaptuk meg:
Kép

Andi,
Nagyon szépek a gyerekeid. Kép Áron melyik oviba jár? Ez a lehülyézés tényleg szörnyű. Kép Ezt nem lenne szabad engedni. Merre is laktok Ti? Bocsi, már biztosan írtad, de elfelejtettem.

Puszi:

Anna
tinalila

Halihó!
Tünde, Anna, mondanám, hogy az adatok benne vannak a profilomba, de megnéztem, és bizony frissítésre szorul. Mindenesetre, ha kíváncsiak vagytok rá, milyenek voltak három és fél éve, nézzetek bele!:-) Tehát; Frici tíz és fél éves, Kamilla hét és fél éves, Panna négy és fél éves. Frici, Kamilla iskolás, az Attilába járnak, Panna ovis, a Zöld oviba jár.
Anna, Soroksáron dolgozom egy pékség irodájában hat órában. Először négyórás voltam, de idővel annyi lett a munkám, hogy megemeltük a munkaidőmet. Ez így nekem tökéletes, nincsenek nap közben üresjáratok, ui. 9-15 óra közt dolgozom, és én hozom-viszem a gyerekeket.
Hacsak a lottó ötöst nem nyerem meg, ez így is marad, jól érzem itt magam.
Andi, tündérek a gyerekek.:-)
Vera, jobbulás mindenkinek!

Sziasztok, Judit
jéjé

Sziasztok!

Köszi Anna! Lili is nagyon helyes!
Mi a Vécsey lakótelepen lakunk, de már csak idén, utána költözünk a Perczel Mór utcába.
Áron Kispesten jár oviba.

Ti merre laktok? Tudom, írtad már Te is, de én is elfelejtettem.

Andi
diandie

Bocsi, természetesen profilomban!
Hali
jéjé

Sziasztok!

Judit,
Nagyon szépek voltak a gyerekeid 3,5 évvel ezelőtt. Kép (Biztos vagyok benne, hogy most is.)

Tényleg nagyon szerencsés vagy a munkáddal, nincs valami nagy tömeg részmunkaidős állásokból. Te a szülések után kerestél munkát vagy ugyanoda mentél vissza, ahol azelőtt dolgoztál? Azért érdeklődöm ennyit, mert tagja vagyok egy egyesületnek, amelyik szeretne foglalkozni (többek között) a kisgyerekes anyák munkaerőpiaci lehetőségeivel.

Andi,
Mi egy pici utcában lakunk, ami a Mártírok útjával párhuzamos. Egészen kint, majdnem a Tesco magasságában. Ti mikor költöztök? Kertes házba mentek?

Tünde,
Tegnap volt nálunk Ildikó néni. Nagyon szipatikus volt. Kép Te hogy találtál rá?

Puszi:

Anna
tinalila

Sziasztok!
Andi, remélem, hogy most már minden rendben lesz Lottival, és teljesen túlvagytok ezen az egészen!Nagyon helyesek a gyerekeid! Nekem is kéne már csinálnom kisebb felbontású képeket a lurkókról, hogy feltehessem őket megmutatni.
Áron dadusa kész botrány! A saját gyerekkoromra emlékeztet, amikor a kedves, drága dadus néni fejbevert (!), mert nem ittam meg a tejeskávét, amit utáltam. A gyerekek szerencsére nagyon aranyos dadus néniket és óvó néniket fogtak ki.

Anna, remélem, azért most már teljesen rendben vagy! Egyébként augusztus végén én is így jártam (azelőtt utoljára 2001-ben voltam lázas beteg): hetekig elhúzódott, de a gyerekek és a férjem is elég ramatyul voltak. Réka ezért kezdte az ovit csak szeptember végén. Lili nagyon szép, kész nagylány!
Balázs nagyon drukkol hogy Ákos bácsi bukjon meg mint igazgatóhelyettes, és legyen az ő osztályfőnöke jövőreKép! Negyedikben lehet, hogy Kristóf is találkozik majd vele természetismeret órán.
A lakás rendje és tisztasága nálunk is fordítottan arányos az itthon tartózkodó kiskorúak (és hímneműek) számávalKép. A csúcsok csúcsa, amikor az én két kölyköm mellé megérkezik az unokatestvérük is és a férjem vigyáz rájuk, amíg dolgozom...
Ildikó nénit az egyik volt kolleganőm ajánlotta, aki tehetséggondozással (is) foglalkozik, és (ha jól tudom) együtt is dolgoztak valamikor. Örülök, hogy nektek is szimpatikus!

Sziasztok!
Tünde

Tünde
tünde28

Halihó!
Újra itt.
Anna, köszönöm!Kép
Kérdésedre válaszolva; nem a régi munkahelyemre mentem vissza, az a költözés miatt nagyon messze lett volna, bár ha odamegyek az ottani főnőköm fejében meg sem fordult, hogy nyolcórásra menjek, kizárólag négy órában gondolkozott (remélem, érthető voltam). Úgy tűnik, sikerül kifognom a jó hozzáállású főnököket.Kép
Sziasztok, Judit
jéjé

Sziasztok!

Tünde,
Képzeld, még most sem vagyok teljesen jól, a köhögésem és a torokfájásom még mindig nem múlt el. Így hétfőn el is mentem fül-orr-gégészhez, mert már reménytelennek tűnt, hogy pusztán a természet erejétől valaha is meggyógyulok. És ki is derült, hogy torokgyulladásom van, kaptam antibiotikumot, és azóta javulgatok. De még mindig nem az igazi. Ráadásul tegnap a párom is lebetegedett, szintén influenza. Kép Remélem, ő könnyebben túl lesz rajta, mint én, ő azonnal kapott antibiotikumot, mert neki is be van gyulladva a torka.

Hát igen, tökéletes rend nálunk is csak akkor van, ha egyedül vagyok itthon. Kép Néha még akkor sem. Kép Azért én em vagyok tökéletes. Kép

Judit,
Tényleg szerencsés vagy! A gyerekek előtt hol dolgoztál? És a mostani helyedet egyszerűen hírdetés útján találtad, vagy valamilyen személyes ismeretség alapján? Ígérem, lassan leszállok erről a témáról. Kép Tényleg: a gyerekeid hanyadikosak? Szeretik a sulit? És Te meg vagy vele elégedve? Mármint a sulival. Én nem nagyon ismerem, nálam Kristóf a Stromfeldbe jár.

Puszi:

Anna
tinalila

Sziasztok!
Úgy látszik, Réka levelező tagozaton fogja elvégezni az ovitKép. Múlt héten hétfőn volt oviban, aztán jött a takonykór, és keddtől itthon tartottam. Ezen a héten egészen szerdáig bírta, aztán bekapott valami hányós-fosós vírust, azótapirítóson meg főtt krumplin élKép. Remélem, az óvodai Mikulásra azért rendbejön!!!

Hogy álltok az ajándékvásárlással? Idén már októberben elkezdtem, de a neheze még csak most jön! Nem tudjátok, hol lehetne kádra szerelhető, tolóajtós, paravánszerű izét venni? Tudjátok, a funkciója ugyanaz, mint a zuhanyfülkének, csak épp a kádra kell tenni. A Baumaxban tegnap nem volt, máshol még nem jártunk. Ha valahol belebotlotok, légyszi, írjátok meg!(Az árát isKép)
Köszi!

Sziasztok, kellemes hétvégét!
Tünde

Tünde
tünde28

Sziasztok!

Tünde,
Párom szerint a tolóajtós izét nagyobb szaniteráruházakban lehet rendelni. Régen (több éve) látott ugyan ő is a barkácsáruházakban is, de már jó ideje nem találkozott vele. Ajándékba lenne? Kép

Rékának jobbulást!

Én éppen ma végeztem a tágabb család összes ajándékával. A szűkebb család viszont még hátravan. De legalább már ott is tudom, hogy ki mit kap, csak még be kellene szerezni.

További szép hétvégét Nektek!

Anna
tinalila

Sziasztok!
Anna, köszi a tippeket, ha minden igaz, ma elindulunk körülnézni. Öcséméknek lenne ajándékba, és nagyon remélem, hogy kapunk valahol, mert egyszerűen nincs más ötletem! Ennek viszont tudom, hogy örülnének.
A gyerekek ajándékának úgy 80%-át már beszereztük, a többiek még hátravannak, igaz, ötletünk már mindenkinek van.

Réka gyomra tegnap már rendben volt, de kicsit megint folyik az orra! Nem tudom, el tudom-e vinni holnap az oviba, de nagyon szeretném, mert borzasztóan várja a Télapót!

Mit szóltok ehhez a fantasztikus napsütéshez? Így maradhatna még egy darabig!

Sziasztok!
Tünde

Tünde
tünde28

Sziasztok!

Először is a betegeknek jobbulást kívánok!
Nálunk mikulásdömping van, pénteken mentünk apukám munkahelyére, az elég uncsi volt, legalábbis nekem, meg egy 2,5 éves gyereknek. Órákig szavaltatták-énekeltették a kicsiket várva a télapót. Végre megérkezett, Kobi meg frászt kapott tőle, mert amikor ajándékot osztott, akkor is mikrofonba harsogott, na meg szegény Manófülecske már elég fáradt is volt egy hosszú bölcsis nap után este 7-kor.
Másnap egy internetfórumos-gyerekes-játszóházas bulin voltunk, az jól sikerült, és személyreszabott beszélgetések voltak a Télapóval, Kobak is meg mert szólalni, sőt elmondta a Csipcsipcsókát, amikor a Mikibácsi kérte, mondjon el egy mondókát.
Holnap lesz a bölcsiben is Télapó, de őt szerintem fel fogja ismerni: a kertészbácsi lesz az, aki egyébként apósom volt kollégája.
Ami újság még: egyre jobban haladunk a szobatisztaság felé. Szombaton délután már nem is kapott pelust és nagyon aranyosan szaladt a vécére. Illetve először a fürdőszobába a sámlijáért, onnét a vécéajtóhoz, felkapcsolni a villanyt, majd szaladt vissza a helyére tenni a sámlit és csak utána vissza pisilni. Kétszer a kaka is a vécébe került, amikor lehúztuk, vidáman integetett, hogy "szia, kaki!"
Lett egy képünk is a mikipartyról, megpróbálom feltenni ide, nem tudom, sikerül-e.
Puszi: Cucó

Kép
cucó

Sziasztok!

Tünde,
Sikerült beszerezni a zuhanykabint? Réka meggyógyult? Tudott találkozni a Télapóval?

A napsütés szuper volt, kár, hogy már a múlté. Mi a híres erzsébeti földes utcák egyikében lakunk, és tegnap este már komolyan gondolkoztam, hogy venni kellene egy csónakot. Kép

De ma megint szép idő van. Kép

Cucó,
De jó, hogy előkerültél. Kép Nagyon aranyos a kisfiad. Te guggolsz mellette? Leglább tudom, hogy kit kell keresni a bölcsiben. Hogy tetszett Kobaknak tegnap a Télapó? Lili félt tőle. Bár nem sírt, de nem is ment oda, elfordult.

Mi a szobatisztasággal ott tartunk, hogy Lili egyrészt mindig szól, ha bekakilt, jobban mondva hozza a tiszta pelust, a popsitörlőt és a popsikenőcsöt. Kép Másrészt időnként rául a bilire, de nem csinál bele semmit. Tegnap este viszont a WC-re akart ülni, és hosszabb időt el is töltött ott. Igaz, hogy nem csinált semmit, de utána megtörölte magát és lehúzta. Kép

Puszi:

Anna
tinalila

Sziasztok!
Igen, Anna, én guggolok ott mellette, bár eléggé nem hasonlítok magamra.... Kobak már rutinos télapózó, a bölcsi volt a harmadik mikibulija idén. Kérdeztem tőle, mit mondott neki a télapó, de ő csak annyit motyogott: "semmit", és túrta befelé a csokikat .-).
A szobatisztaság kérdést én egy kicsit elrontottam szeptemberben, mert vizeletmintát kellett laborba vinni és akkor ráerőltettem a bilire. A bilire azóta rá se néz, csak a vécére megy. Egyébként ezt nem is bánom, hiszen az a végcél, és legalább nem kell bilimosogatással foglalkozni. Puszi: Zsuzsa
cucó

Sziasztok!

Zsuzsa,
Ma nem 4 óra körül jöttetek ki a bölcsiből? Én éppen akkor tettem be Lilit (rózsaszín kabátban) egy ezüstszürke (koszos) Octáviába. Köszöntünk is egymásnak. A fénykép alapján, mintha Ti lettetek volna, de ez csak egy halvány érzés volt bennem. Rajtad (ha Te voltál egyáltalán Kép) ma sapka volt, ez is nehezítette a megismerést. Meg mintha azt írtad volna, hogy Te egy kicsit később szoktál Kobiért menni. Egyébként most már én is később megyek egy kicsit, mert Lili nagyon nehezményezte, hogy uzsonna után már nem játszhatott. Kép

Nálunk nagy újság van szobatisztaság ügyben: Lili ma jelzett, hogy ültessem rá a bilire. Ilyen még soha nem volt, mindig csak utólag hozta a tiszta pelust. Majd egy pillanatra ki kellett mennem a szobából, és mire visszaértem, egy darab kaki volt... a szőnyegen. Kép Fogalmam sincs, hogy miért odakerült, de azért nagyon megdícsértem Lilit, hogy legalább szólt. Azért arra megkértem, hogy ha lehet, akkor máskor ne hagyja el "menet közben" a bilit. Kép

Zsuzsa,
Igazad van, a bilimosás valóban nem egy felemelő tevékenység, még jól emlékszem rá a nagyok idejéből. Én pelenkázni jobban szerettem, de a bilimosás olcsóbb volt. Kép

Puszi:

Anna
tinalila

Szia Anna!

Nem, nem én voltam, mert csak akkor van a fejemen sapka, ha esik az eső, vagy hó. Most meg bent is felejtettem a munkahelyemen.

Kobold mostanában azt játssza, hogy reggel azért ordít, hogy nem akar bemenni a bölibe, délután meg ő sem akar hazajönni. Egyébként tényleg 4 óra körül megyek érte, de van, hogy ha sok a csomagom, mert még be is vásárolok hazafelé, akkor előbb hazaszaladok és ledobom a cuccost.

Gratulálok Lilinek a kakihoz. Kobi is úgy csinálja, hogy belekakkant a vécébe, aztán szól, hogy kész van, de már rutinosan ránézek a fenekére, nem lóg-e még a barnamaci, mert volt már, hogy a kőre pottyant még egy. Mondjuk tudni kell, hogy Kobi retteg a kakilástól, mert egyszer nagyon kemény és fájdalmas volt a széklete, ezért minden erejét megfeszítve próbálja visszatartani a kakát. Három napig bírja is. A bölcsiben is szóltak, hogy sose kakil. Bár tegnap jelezte kétszer is, hogy kell, mégsem kakilt sem ott, sem otthon. Most egy kicsit hanyagolja a pelanélküliséget amúgy is, mert tegnapelőtt elfelejtette, hogy bugyika van csak rajta és bepisilt. Eléggé megijedt tőle, hiába vigasztalgattam, hogy semmi baj, nem akar megválni a pelustól. Inkább nem erőltetem, majd szól, ha megint bugyót akar. Végülis ráérünk szeptemberig szobatisztulni, akkortól megy oviba.

Tényleg ovifronton van valakinek tapasztalata? Mi a Lurkóházra gondoltunk, mert az van a legközelebb és nincs autónk.

Puszi: Zs.
cucó

Sziasztok!

Zsuzsa,
Akkor jó, hogy nem szólítottam le a lányt, hogy "Szia! Nem Te vagy Cucó a Babanetről?" Kép Tündét egyébként így szólítottam le kb. egy éve a Coop-ban, de nála kb. 90%-ban biztos voltam a dolgomban. A tegnapi lányról csak kb. 70%-ig feltételeztem, hogy Te vagy. Kép

Képzeld, mad reggel meg belepisilt Lili a bilibe! Nagy lelkesen mondtam is a gondozónőnek, de számára nem volt újdonság, azt mondta, hogy a bölcsiben már többször volt ilyen. Mondjuk ott sem lehet még túl hosszú ideje, mert a szülőin még azt mondták, hogy Lili még soha nem produkált a bilibe. Egyébként erőltetni tényleg nem érdemes a dolgot, pláne, ha Koboldnak ilyen rossz élményei is voltak. Lilinél is teljesen magától alakul a dolog, én eddig csak akkor ültettem rá a bilire vagy a WC-re, ha ő kérte. Mostantól, hogy már mutat némi affinitást a dolog iránt, azért rá fogok kérdezni akkor is, ha ő nem hozza szóba, de erőltetni nem fogom.

Nálam a nagyok a Lurkóház oviba jártak, és nagyon szerettük. Lili is oda fog menni egészen biztosan. Én egy óvónőről tudok nagyon jókat mondani, Ági néniről a Kiscsikó Csoportból. (Szerintem még most is így hívják. Mármint a csoportot. Kép) A többieket nem ismerem, de ránézésre ők is szimpatikusak voltak. Ha a Kiscsikó Csoportba íratod Kobaldot,akkor majd együtt fog járni Lilivel. Kép Lili ugyan csak egy évvel később megy majd, de az vegyes csoport. Sőt, ha jól tudom, akkor minden csoport vegyes, de ebben nem vagyok biztos.

Ti mióta laktok Erzsébeten? Már azelőtt is itt laktatok, hogy beköltöztetek a lakóparkba?

Szép hétvégét mindenkinek!

Anna
tinalila

Sziasztok!
Olvasgattam a kakis tapasztalataitokat, és nosztalgiáztam Kép. Balázs úgy járt, mint a te kisfiad, Cucó: nappal már szobatiszta volt, de még hónapokig nem mert a WC-be / bilibe kakilni, inkább visszatartotta, és este, amikor rákerült a pelus, durrantott bele. Réka már nem csinált belőle ekkora ügyet, ő eleinte gátlás nélkül beleeresztette a bugyiba, aztán szólt édes mosollyal, hogy "kakiltam", és várta a dicséretet Kép Később aztán már letolta előtte a bugyit, akkor jött Anna szőnyeg-verziója... Soha nem követtem nyomon annyira a kaki állagát, mint akkoriban: a bogyeszt még csak-csak eltakarította valahogy az ember lánya, de a többit... A csúcs az volt, amikor Balázs fedezte fel, és még a kisrókát is mellé tette... Na jó, elég a gusztustalankodásbólKép!

Réka a múltkotiból meggyógyult, találkozott a Télapóval. Az óvó nénik mesélték, hogy kinyújtott karral rohant ki az ajándékaiért, hangos "mosollyal" a fején... Azért kellőképpen be volt tojva szerintem, csak így leplezte.
Holnap viszont valószínűleg megint nem megy, már megint rettenetesen folyik az orra. Pedig szedjük a Béres cseppet (Rékául "véres csapot"), nyeljük a gyümölcsöt kilószámra, de nem sok eredménnyel.

Öcséméknek végül nem kádparavánt vettünk, mert amit 15000-ért adtak volna (szüleinkkel dobjuk össze közösen), az nagyon gagyinak tűnt, ami meg tetszett volna, az 70-nél indult... Mindegy, kapnak CD-tartót, álló, van rajta szorgos gyerekkezek távoltartására zárható ajtó, szóval nekik való...

Cucó, mi a Mártonffy utcai Kerekerdő Óvodába járunk, már Balázzsal is nagyon jó tapasztalataink voltak, és Réka is szereti. Ráadásul jövőre Balázs volt óvónénijei lesznek minicsoportosok! Igaz, minden évben rendes túljelentkezés van, bár ez is mutatja, hogy jó ovi.

Anna, a mi utcánkat akkor aszfaltozták le, amikor Réka született (2002), tudom, miről beszélsz...Kép

Sziasztok, további kellemes hétvégét mindenkinek!
Tünde

Tünde
tünde28

Sziasztok!

Csak 1 gyors bejelentkezés, mert dobozolom a cuccainkat a költözéshez. A 2 ünnep között költözünk, de addigra nagyjából össze kellene pakolni. Csak pakolok és pakolok, a dobozok gyülnek a cucc viszont nem fogy. Hogy van ez?

Nem tudom mikor jutok ide megint, úgyhogy most kívánnék mindenkinek Kellemes Ünnepeket!

Sziasztok!
Andi
diandie

Sziasztok!

Tünde,
Remélem Réka azóta ismét meggyógyult. Kép Majdcsak megerősödik az immunrendszere és túl lesz ezeken a betegeskedéseken.

A földes utcákat állítólag 2007 végére számolják fel Erzsébeten. A mi utcánk persze 2007 második felére van beütemezve. Mi 1998 óta lakunk itt. Akkor álmomban nem gondoltam volna, hogy az utca még 8 év múlva is így fog kinézni. Illetve még ígyebbül. Mert ha már le nem aszfaltozzák, akkor is karban kellene tartani a földutat is. De nyolc év alatt ilyesmi egyszer sem történt.

Andi,
Nem semmi időpontot választottatok a költözésre! Hogy fogtok így karácsonyozni? Családi házba költöztök?

Lányok,
Lassan finisbe ér a karácsony. Kép Ki hogy tölti az ünnepeket? Ajándékok megvannak?

Puszi:

Anna
tinalila

Sziasztok!

Andi! Nektek is kellemes ünnepeket, na meg végre egy kis nyugit majd a költözés utánra! Gondolom, rátok fér majd!

Anna! Réka nemhogy meggyógyult volna, de még betegebb lett. Hétfőn megkértem anyósomat, vigye el orvoshoz, mert vastag zöld cucc jött az orrából. Nem vagyok antibiotikum-párti, de amikor kell, akkor kell, szóval vártam volna, hogy felír neki a doki bácsi. Nem így történt. Aztán csütörtökön, amikor végül is visszavittem, mert olyan lázas volt a gyerek, ráadásul hányt is (talán a köhögéstől?), már kapott antibiotikumot is, nemcsak Nasivint, mint hétfőn... Csórikám, úgy hányta össze magát szerda éjjel, hogy csak a második Kisvukra ébredt fel, gondolom, az eredményt el tudjátok képzelni! Zuhany, hajmosás-szárítás - mindezek után viszont úgy felébredt, hogy reggelig beszélgetni volt kedve (mivel az akció után köztünk aludt, volt is kivelKép). Másnap viszont giga-nagyot aludt ebéd után, ami nála merőben szokatlan. Na mindegy, talán holnap már megy oviba (kop-kop-kop), kedden csoportkarácsony, nagyon várja,DRUKKOLJATOK!

Az idén itthon töltjük a karácsonyt, szüleim jönnek 23-án, ők végig itt is lesznek, az öcsémék 25-26. körül érkeznek. Az ajándékok már megvannak, bár Réka küldött egy kiegészítő levelet a Jézuskának (egyszer csak ott volt az ablakban), és sikerült kiszednem a gyerekből, hogy a rajz 2 jojót ábrázol (Rékának minden rajza kb. ugyanúgy néz kiKép): egyiket Balázsnak kérte. Ettől persze rögtön úgy meghatódtam, hogy muszáj lesz felhajtanom 2 jojót valahol! Nincs tippetek, hol lehet kapni?

És ti hol lesztek karácsonykor? Lesz nagy jövés-menés? A nagyszülők nálatok lesznek? Kristóf hisz még a Jézuskában? Balázs tavaly tudta meg, hogy zajlik ez az egész ("És a húsvéti nyuszi?! Az sincs?!" "Szerinted?!"), de Réka kedvéért gőzerővel eljátssza. Lili is várja már?

Hogy állsz a sütés-főzéssel? Milyen sütiket sütsz? A mézeskalácsot mi már november közepén megsütöttük a gyerekekkel, most már jó puha, a halászlé is ott figyel lefagyasztva, csak a szelethalat kell még belefőzni. Még sütök majd püspökkenyeret, Chocolate Brownies-t, ill. csinálok még kókusztekercset, meg egy másik, kekszből készült sütit, ami a majomkenyér névre hallgat. (Ha valakit érdekelnek a receptek, szívesen elküldöm.)Hogy mikor állok neki, az még kérdéses, mert csütörtök estig gőzerővel dolgozom.

Na, további szép napot mindenkinek, ha esetleg nagyon nem lenne már időm bekukkantani ide, akkor kellemes karácsonyi ünnepeket is, de remélem, még addig jelentkezem!

Kép

Tünde
tünde28

Sziasztok!

Gyorsan bejelentkezem 2 dobozolás között.
Ne tudjátok meg mi van nálunk...Kép
Karácsonyozni még itt fogunk, aztán költözünk anyuhoz, a házba majd csak amikor elkészült a felújítás. Már dobozfóbiám van. Kép
Sajna így van a szerződésben, hogy dec 31-ig át kell adni a lakást, úgyhogy ha tetszik ha nem menni kell. Vagy fizetni januártól a vevő albérletét...

Boldog Karácsont mindenkinek!

Sziasztok!
Kép
diandie

Sziasztok!
Andi!
Nem irigyellek! Nekem is volt ebben részem rendesen az elmúlt két évben. A költöztetők már hangról megismertek, mikor felhívtam őket megrendelni az újabb költöztető fuvart :-). Mikor végre beköltöztünk, mondtam is nekik, hogy legalább 10 évig nem akarom látni őket.

Remélem, minden család kigyógyult mindenféle takonykórból, nyavajából. Sajnos, engem most ért utol valami hányingeres-gyomorfájós vacakság, tegnap óta pocsékul vagyok, s ráadásul dolgozom is végig, nincs már szabim. Most Apa van otthon a Kobolddal, nemrég hívott, hogy játszótztak egyet és Kobi megtanulta hajtani a hintát.

Jaj, karácsony... Igen, már itt van a nyakunkon és nekem még annyi venni- és intéznivalóm van. Időm, meg energiám meg egy szál se... Ráadásul ételre gondolni sem bírok. Még szerencse, hogy csak valami egyszerűt csinálunk, csak szenteste napjára kell főzni, a másik két napon családlátogatásokat teszünk.
Ennek ellenére nagyon várom már, hogy odaadjuk Kobinak az ajándékát: egy repcsi és egy helikopter van egy dobozban, mindkettő csavarokkal van összeállítva és van hozzá egy elektromos csavarhúzó. Az én szerelőm biztos nagyon fog neki örülni. A minap elorozta Apa csavarhúzóját és atomjaira szétszerelte az egyik távirányítós autóját. Még szerencse, hogy csak a gagyibbat adtuk neki oda, a két szuper még el van dugva nagyobb korára :-).

Na jó, bedugulok, meg dolgoznom is kéne.
Mindenkinek szép karácsonyt és boldog új évet kívánok.
cucó

Sziasztok!

Andi, mit is kívánhatnék mást, mint dobozmentes ünnepeket Kép ?! Remélem, azért nem lesztek annyira fáradtak, hogy ne tudjátok élvezni az ünnep örömét! Ha mégis, gondoljatok arra, hogy ilyen karácsonyi ajándékotok nem sűrűn akad: igazán kitett magáért a Jézuska ezzel a házzal , még akkor is, ha csak a nyuszival költöztök Kép (jó, ez csak vicc volt, remélem, nem kell várnotok húsvétig)! Tényleg, mikorra tervezitek a beköltözést?

Cucó, neked pedig jobbulást kívánok, még jó, hogy Kobi kimaradt a szórásból! Nálunk (kop-kop-kop) most mindenki egészséges, Rékának persze most is folyik kicsit az orra, de csak takony-light Kép. Biztos írtad már, de mennyi idős is a kisfiad pontosan? Réka februárban lesz 4, de az ő hintáját még mindig mi hajtjuk... Gondolom, ez kényelmesebb.

Anna, látom nagyon elfoglalt vagy mostanában, nem is csodálom három gyerekkel! Nektek is kellemes ünnepeket kívánok, írj majd, hogy teltek az ünnepek!

Kép

Tünde
tünde28

Sziasztok!

Tünde,
Hát igen, az alapelfoglaltságaim a karácsonyi előkészületekkel megspékelve gyakorlatilag teljesen kiütöttek. Kép Időm egyetlen perc sincs.

Ma négyféle aprósüteményt sütöttem (mindet a Lajos Mari 66 karácsonyi édesség c. könyvből). És szombaton fogok még egyet. Mindenki választhatott egyfélét ugyanis (Lili helyett most még én választottam). Ezen kívül fonott kalácsot fogok még sütni szintén szombaton. Beiglit szerencsére nem nekem kell, azt anyósom megcsinálta.

Kristóf néhány hónapja jött rá, hogy nincs Télapó. Az osztálytársai már győzködték egy ideje, és most már meghajolt az érvek előtt. Pár nap múlva ő is rákérdezett, hogy "ez azt jelenti, hogy Húsvéti Nyuszi és Fogtündér sincs?" Kép Így idén egy kicsit nyugisabb lesz 24-e, mivel nem kell mindent titokban és időre csinálni. Lili becsapását ráérünk jövőre elkezdeni. Kép
Ennek következtében nálunk már áll a fenyőfa (még díszek nélkül), mert Kristóf ragaszkodott hozzá, hogy amint megvettük, azonnal állítsuk is fel. Kép

Andi,
Én is azt kívűnom, hogy a sok doboz ellenére legyen szép és meghitt karácsonyotok. Kép

Cucó,
Jobbulást Neked és gratulálok Kobinak a hintázáshoz.

Minden Kedves Erzsébeti Anyukának Nagyon Boldog és Meghitt Karácsonyt kívánok! Kép

Puszi:

Anna

Kép
tinalila

Sziasztok!

Röviden még bejelentkezem.
Jelentem a délutáni deci vodka hatására jobban vagyok, bár még mindig nem tökéletesen. Ma is melózok, aztán futva szaladok még fenyőfácskát venni - a párom a vonatos játszó mellett látott szép kicsi fákat, de Kobival a nyakában nem tudott buszra fel- buszról le karácsonyfával. Úgyhogy ez is rám maradt...

Tünde!
Kobak 2,5 éves, de anyja fia, engem sem lehetett kirobbantani sem a hintából. Reggel beültem, délben könyörögni kellett, hogy menjünk már ebédelni. A játszótéren "saját" hintám volt, azaz a többi gyerek pontosan tudtta, hogy ott én ülök és nem álltak oda, mert tudták, hogy sosem fogok kiszállni :-). Én is korán megtanultam hajtani is.

Mindenkinek szép ünnepet és egy jó kis lazítást kívánok.

cucó

Halihó!

Kicsit késve, de sajnos nem volt időm gép elé ülni - munka, előkészületek stb. - kívánok mindenkinek boldog, békés ünnepet!Kép

Sziasztok, Judit
jéjé

Sziasztok!
Gondolom még mindenki pihizik, kiheveritek a karácsonyi ünnepekkel járó sürgés-forgást. Már amennyire kisgyerekek mellett pihizni lehet, ugye... :-).
Én a dolgozóban vagyok, fű sem nő, de itt kell lenni, mert nincs szabim.
A karácsony nagyon szép volt. Pénteken megvettem Erszébeten fellelhető egyetlen kisméretű fenyőfát, egy rém vicces fazont. Feldíszítve már nem volt olyan csúnya.... Kobi persze nem aludt, mikor délután hazaértem vele, úgyhogy mondtam neki, hogy a Jézuska most osztja a fákat, mert karácsonykor már nagyon el lesz foglalva az ajándékokkal. Persze azonnal fel akarta díszíteni, volt is némi hiszti és küzdelem, mire rábeszéltem, hogy másnap... Másnap délelőtt együtt feldíszítettük a kis csunyust, Kobi eleinte nagyon lelkesen aggatta a díszeket a fára, majd rájött, hogy inkább engem kommandíroz, mit-hova akasszak, úgy nem az ő kezét szúrják a tűlevelek... :-).
Délután szerencsére aludt egy nagyot, majd rögtön elvittem fürdeni, tudván, hogy az ajándékok mellől már hét ökörrel sem tudom a kádba vonszolni, jött is mint a kisangyal, mert mondtam, hogy csak tiszta koboldoknak hoz ajándékot a Jézuska... Amíg pacsáltunk, Apa előkészítette a terepet, gyertyát gyújtott és amikor az immáron illatos Kobolddal beléptünk a nappaliba, meggyújtotta a csillagszórót is. Olyan jó volt látni az örömöt a Kismanó arcán! Nagyon örült a szerelős ajándékainak, két órán keresztül egyfolytában szerelt, csavarozott.

Röviden ennyi. Remélem, Nálatok is szépen teltek az ünnepek és boldogok a kis manócskák.

Puszi:
Cucó
cucó

Sziasztok!
Nálunk is jól teltek az ünnepek, mérleg közelébe eddig még nem merészkedtem Kép. Balázsnak a sláger a fémépítő készlet volt (apjának isKép), Réka pedig azóta is lelkesen porszívózza a lakást.
24-25-én a szüleim voltak csak nálunk, 26-án megérkeztek az öcsémék is egy sütni való libával - szerencsére az öcsém eredeti szakmája szerint szakács-cukrász, így rám csak a mosogatás maradtKép.
Ma mentek haza a szüleim, öcsémék pedig elmentek kettesben Zalacsányba 3 napra, így most gyakorlom a 3gyerekes anyuka szerepét. Bogi még soha nem volt távol ennyi ideig a szüleitől, éjjel átlagosan 2-3-szor ébred, ha eszébe jut, szopizik is... Kívánjatok nekem JÓ ÉJSZAKÁT, lécci-lécci...
Ja! A hab a tortán, hogy Réka ma reggel vörös, váladékozó szemmel és randa köhögéssel ébredt. Apja elvitte orvoshoz: természetesen kötőhártyagyulladás, az a fajta, ami megfázásos tünetekkel társul, erősen fertőz, úgyhogy a másik 2 gyerek is kapja a szemcseppet. A mi doktor bácsink épp szabin volt, egy másik, szintén idősebb orvos helyettesítette, aki se szó, se beszéd, elkezdte nyomkodni a férjem arcát, hogy "na látja, így kell majd a gyerekek könnycsatornáját megnyomkodni szemcseppentés előtt". Megint okosabbak lettünk, legalábbis én eddig nem tudtam, hogy szemcsepp előtt bármit is csinálni kellene.
Mit szóltok a hóeséshez?! Jöhetett volna pár nappal előbb, fehér karácsonyunk lehetett volna...
Puszi mindenkinek!
Tünde

Tünde
tünde28

Sziasztok!

Nálunk is szépen teltek az ünnepek, csak persze gyorsan. Vendéget mi már második éve nem fogadunk, így is vagyunk hatan. 24-én volt fadíszítés, kalácssütés, énekelés, zongorázás, minden, ami kell. Fadíszítés-ügyben most először nem kellett titkolózni, lehetett közösen csinálni. Kép El is határoztuk, hogy Lilinek a mese úgy fog szólni, hogy Télapó 24-n reggelre meghozza az üres fenyőt és mellé teszi a díszeket. Mivel olyan családokban, ahol nagy gyerekek is vannak, már nincs ideje saját kezűleg díszíteni. Kép Estére közösen feldíszítjük, majd egy picit elmegyünk itthonról és akkor Télapó aláteszi az ajándékokat. Kép

Tünde,
Hogy sikerültek Bogival az éjszakák? Azért nem semmi, hogy három napra ott merték hagyni a szülei, ha még szopik. Bár én is készülök egy hasonló merényletre Lili ellen január közepén, de az csak egy éjszaka lesz. És apa itt marad vele, csak én utazom el a leendő munkahelyem kapcsán.

Tényleg, azt hiszem most már publikus a dolog: egy kisvállalkozás-fejlesztési közhasznú alapítványnál fogok dolgozni. (www.seed.hu) Elsősorban hátrányos helyzetűeknek nyújt segítséget (képzéssel, tanácsadással) vállalkozás indításában, működtetésében. Január 30-án kezdek (27-én lesz Lili kétéves.)

Tényleg lányok: nem tudtok valakit a környéken, aki vállalna nálunk háztartási segítést? Erre mindenképpen szükségem lesz, ha munkába állok. Elsősorban vasalásról és takarításról lenne szó, esetleg néha Lilire vigyázásról. (De az utóbbiról csak akkor, ha anyósom valami miatt nem ér rá.)

A hó klassz volt, kár, hogy csak egy napig tartott. De 27-én szánkóztunk egy nagyot. Kép

Nem tudom, jövök-e még idén, ha már nem, akkor mindenkinek nagyon boldog 2006-ot kívánok. Valósuljanak meg azok a vágyaitok, amelyek 2005-ből kimaradtak. Kép

Puszi:

Anna
tinalila

Sziasztok!
Jelentem, ismét 2 gyerekem van, Bogit hazavitték a szülei Kép. Pedig úgy hozzászoktam a 3 nap alatt a 3gyerekes anya szerepéhez... Gondolom, nem nehéz kitalálni a 2005-ben nem megvalósult álmomat...

Bogi egyébként itt nálunk kistündér volt: az első éjjel 3/4 4-kor ébredt először, elég volt neki 2 korty víz, már dőlt is vissza, másodszor pedig 6-kor. Akkor ölbe kellett venni, volt egy kis "cici, cici, cicike"-jellegű sírás, aztán ivott megint egy kis vizet, ringattam egy darabig, majd visszafektettem. Fél nyolckor ébredt! Mára virradó éjjel pedig átaludta az éjszakát, 3/4 7-kor ébredt. Ráadásul mindezt úgy, hogy Réka megint pókokkal álmodott (visszatérő álmaKép), és üvöltött éjjel egy jót, majd átjött hozzánk aludni. (Bogi kiságya szintén a mi szobánkban van.) Réka viszont kellőképpen féltékeny volt, amikor Bogit ölbevettem, ő is bújt, séta közben, amikor Bogi felvetette magát, Réka nem volt hajlandó a bátyja kezét fogni, csak belém csimpaszkodott, stb.

Anna! Megpróbálok utánaérdeklődni, nem tud-e valaki ajánlani bejárónő-félét, ha sikerül vmi, írok e-mailt. Van egy ismerősöm, akinek besegít egy néni, megkérdezem őt is. Érdekes lehet a munka, amit találtál, bár biztos elég fárasztó is.

Mit csináltok szilveszterkor? Nálunk még elég képlékeny a dolog, lehet, hogy mi megyünk el barátokhoz, de akkor nem maradunk éjfélig, mert Réka miatt muszáj lesz hazajönni. A másik variáció szerint hozzánk jönnének, én ennek örülnék jobban (bár a takarítás másnap már nem vonz annyiraKép).

Ha nem "találkoznánk" már idén, én is boldog új évet, és minden szépet, jót kívánok mindenkinek!
Tünde

Tünde
tünde28

Halihó!

Mindenkinek kívánok nagyon boldog új esztendőt,, kívánom, hogy sikerüljön minden tervetek!
Aztán beszámolni ám!Kép Kép

Judit
jéjé

Sziasztok!

Hogy telt a szilveszter? Remélem, mindenki kipihente magát azóta, és újult erővel vetettétek bele magatokat a hétköznapokba Kép.

Szilveszter előtt valami beszélgetős műsorban azt mondták, hogy január 1-jén csak pihenni szabad, mert amilyen az új év első napja, olyan lesz a folytatás... Hát, ha ez igaz, katasztrofális év elé nézünk...

El is terveztem, hogy nem dolgozom, lustálkodni fogok egész nap, megnézzük A medve című filmet az MTV1-en (fantasztikus felvételek vannak benne, ha lesz még egyszer, ajánlom az egész családnak!!!), este pedig beülök egy kád forró vízbe, kölykök kizárva arra a félórára. Reggel aztán mégis úgy döntöttem, vasalok egy hatalmasat (3 mosógépnyi tiszta ruha figyelt a kosárbanKép), de aztán tényleg pihi...
Ebéd előtt, amíg az öcséméket kísértük ki a kapuhoz, kedves, aranyos, drága kisfiam úgy gondolta, itt az idő, hogy mégis megpróbálja felrázva kinyitni a kölyökpezsgőt (vadmálna ízű és színűKép), amit a zord szülők éjfélkor nem engedtek. Amikor beléptünk, a tavaly nyáron kifestett konyha plafonjáról csöpögött le a borzalmas színű lé, de jutott a kenyérsütőre, a mikróra, a szekrényekre, mindenhova...
Ebéd után tehát kifestettük a konyhát (még jó, hogy maradt a kikevert festékből).
A továbbiakban azért sikerült az eltervezett program szerint haladni tovább, volt családi TV-nézés, nagymama-látogatás, és este valóban eljutottam a kádig, egyik kezemben könnyű kis olvasnivaló, a másikban felváltva sütike és pezsgő, szóval talán még van esélyem, hogy túlélem a 2006-os évet Kép.

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok, váljon valóra minden vágyatok, sikerüljön betartani minden újévi fgadalmat!

Tünde

Tünde
tünde28

Természetesen fogadalmat Kép
Tünde

Tünde
tünde28

Halihó!

TündeKép Fogd fel úgy, hogy egész évben szép, frissen festett konyhátok lesz!KépKép
Én nem szoktam újévi fogadalmat tenni, ahogy esik úgy puffan alapon megyek bele a következő évbe, és bízom benne, hogy mindig kicsit jobb lesz, mint az előző.

Judit
jéjé

Tünde,
Jópofa a történet! Kép Szerintem megérdemeltétek: miért nem engedtétek meg szegény gyereknek, hogy éjfélkor nyissa ki?!?! Kép

Nekem tavaly indult elég rosszul az évem, de én magamnak köszönhettem: január 1-én leültem a laptop-omhoz egy csésze kávéval a kezemben, hogy beírjam az újévi kívánságokat. És sikerült a kávét beleborítanom a gépbe. Persze mejdnem megőrültem az idegességtől, mert a gép "kékhalállal" leállt, és nem is indult újra. Nekem meg az összes adatom benne. A gép ugyan már nem nagy érték, mert akkor ötéves volt, de ha újat kellett volna venni, az nem két fillér. Szóval egész napot azzal töltöttük, hogy darabjaira szedtük és szárítgattuk. (Meg próbáltuk megállapítani, hogy a merev lemez sérült-e vagy sem.) És a nap végén újra működött! Kép És azóta is. Azóta viszont hetente kiírok róla mindent CD-re. A 2005-ös évünk viszont ennek ellenére (vagy éppen ezért) jó volt.

Idén viszont nem volt semmi különös január 1-én, lehet, hogy lagymatag évnek nézünk elébe. Kép

Szilveszterkor családi körebn voltunk, "Activity"-ztünk a nagyokkal. Előtte én viszont 31-én vasaltam ki három mosógépnyi ruhát, éppen azért, hogy január 1-én ne legyen vasalatlan ruha a lakásban. Hátha akkor egész évben nem lesz. Kép

Tünde,
Nem kaptam Tőled e-mail-t, pedig nagyon várom. Tudtál bejárónő-ügyben érdeklődni? Jobb szeretnék olyan valakit, akit ismerős ajánl, de ha ilyen nem jön össze, akkor kénytelen leszek hírdetni vagy ilyesmi. Nagyon bízom Benned, mert Ildikó néni is nagyon bejött. Kép

Puszi:

Anna
tinalila

Sziasztok!
Jéjé! Lehet, hogy neked van igazad, így legalább nem kell egész évben azon aggódnod, hogy sikerül-e betartani, amit a pillanat hevében elhatároztál Kép. Egyébként én sem vagyok valami nagy fogadalamtevő, általában abban a mondásban hiszek, hogy "akkor menj át a hídon, ha már ott van", így legalább nem idegeskedek előre.

Anna! Bocsi, hogy még nem sikerült bejárónő-ügyben érdeklődnöm, de az ismerősöm, aki talán tud ajánlani, Balázs osztálytársának az anyukája, és nem találkoztam vele még az idén. Talán ma... A keresztanyámhoz is ment múltkor egy lány, nagyon meg voltak elégedve vele, őt is megkérdezem (hátha hazaért már a lányáéktól, hiába, ezek a hetek már csak ilyenekKép)

Balázs újév óta a Schumi névre hallgat, bár eléggé harap érte, amikor így cukkoljuk Kép
A számítógépes történet se rossz, rémálmaim egyike, hogy elszállnak a gépben tárolt munkáim - én is mániákus mentő vagyokKép! Főleg mióta egy kósza vírus bevándorolt egy fordításba, aminek másnap volt a határideje, és 4 napja éjjel-nappal dolgoztam rajta... Akkor a barátnőm férje mentette meg az életemet (már keresgéltem a kampót, ahova felköthetem magam Kép), amikor valahogy visszahozta.

A vasalt ruhák mennyiségének csökkenésében ne nagyon bízz, tavaly én is nagyot vasaltam szilveszter előtt. Nem jött be Kép

Dec 30-án találkoztam Ildikó nénivel, megígértem neki, hogy felhívom dumcsizni egyet. Azóta is hívom...Kép

Sziasztok!
Tünde

Tünde
tünde28

Sziasztok!

Tünde,
Nagyon köszi előre is, ha tudsz segíteni. Kép Azt én is tudom, hogy magától nem fog a vasalnivalók mennyisége csökkenni, ezért keresek bejárónőt. Kép

Képzeljétek, 4-én volt a szülinapom, és a párom befizetett egy wellness hétvégére Hajdúszoboszlóra. Henivel megyünk kettesben. Az igazi persze a párommal lenne, de Lilit még nem merjük teljesen szülő nélkül hagyni. Meg nem is nagyon tudnánk kire bízni. Anyósomat nem biztos, hogy ki merném tenni annak, hogy rá hagyom a három gyereket három napra. Kép Szóval választhattam egy gyereket, hogy mégse menjek egyedül. Henit választottam, mert ő az egyetlen, aki képes csöndben maradni, ha megkérem rá. Kép

A cél persze kimondottan Lili kipihenése, akitől két éve (+8 hónapja Kép) egyetlen napot sem töltöttem távol. A jövő hét így elég sokkszerű lesz neki, hiszen valamikor a hét közepén is elutazom egy éjszakára munkaügyben.

Még az a szerencse, hogy mostanában úgyis nagyon apás, ha a párom nincs itthon, akkor is egész nap hajtogatja, hogy "apa, apa!" Kép

Puszi:

Anna
tinalila

Sziasztok!
Anna! Boldog szülinapotKép!!! Klassz ez a wellness-hétvége!

Sajnos nincs jó hírem bejárónő-ügyben. Három ismerősömet is megkértem, kérdezék meg a náluk takarító lányoktól-néniktől, hogy vállalnak-e még munkát, de mind a háromnak teljesen be van táblázva a hete - gondolom, ez valahol azt is jelzi, hogy meg vannak velük elégedve. Azért még ha hallok valamit, szólok. Egy tippet mégis kaptam: az egyik lány javasolta a noe.hu-t, ami a Nagycsaládosok Országos Egyesületének honlapja, talán ott lehet találni valakit. Csak persze nem mindegy, hogy egy ismeretlent bízol meg a munkával, vagy valakit akit más már megbízhatónak talált.

Jó neked, hogy legalább az egyik gyereked képes csöndben maradniKép. Bár inkább nem panaszkodom: ha Balázs leül olvasni, megszűnik a világ körülötte, és mostanában egész nap könyvvel a kezében látható. A téli szünetben sok ideje volt olvasni, és most nem vette még észre, hogy beindult az iskola. Sajnos ez azzal is járt, hogy az elmúlt héten minden nap volt valami hiánya: hol egy füzet, hol egy házi feladat, vagy éppen más feladatot jelölt meg leckének, ráadásul nagyságrendekkel többet és nehezebbet, mint amit meg kellett volna oldaniKép. emélem, lassan azért belerázódik a rendbe,, lehetőleg még a félévi dolgozatok előtt...
Réka szokás szerint beteg (idén még nem volt ovibanKép), már megint tüdőgyulladása van! Harmadik napja velem "alszik", apa meg a kisszobában, a vendégágyon. Ma kezd felszakadozni a köhögése, és már nincs az a rettenetes nehézlégzése, amitől kitör a frász!

Ti hogy vagytok? Mikor mentek Hajdúszoboszlóra? Jövő hétvégén?

Lányok! Judit/Jéjé, Zsuzsa/Cucó, Andi! Merre vagytok?
Andi! Hogy álltok a költözéssel?

Sziasztok, további kellemes hétvégét mindenkinek!

Tünde

Tünde
tünde28

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?