Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hú, Judit, ez így nem ér, nincs fényképed, nem tudom ki vagy? :wink: Hogy is hívják a nagylányodat? Tényleg rég volt már, mikor bölcsisek voltak!

Tündi, éppen délelőtt beszéltük Ivettel, hogy nem tudunk rólatok semmit. Sajnos nem tudott hétvégén bemenni hozzátok...
Örülök, hogy otthon vagytok, és minden rendben, várjuk az élménybeszámolót!

Lizocska, valszeg nem olvastad, de szerintem szomszédok leszünk...

Elin, én szerencsés helyzetben vagyok fodrászügyileg, mert egy barátnőm fodrász, 2.000 szoktam neki adni melír és hajvágásért :lol:

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok!

Most csak egy gyors bekukk aztán már rohanok is tovább!

Tündi!!!
Nagyon szép kislány a Luca!
Mégegyszer gratulálok,jó egészséget ,és sok boldogságot kívánok nektek!! :D

Elin!
:shock: Tényleg jó drága volt a frizurád!!! :shock:

Szilbee!
Akkor Levente nagyon ügyes volt,szerintem már túl vagytok a nehezén! :D

További szép napot mindenkinek!
Vendég

Évi !

Megint egyszerre írtunk! :lol:
Vendég

Oké Tündi! Akkor várjuk a beszámolót! Meg egy jobbacska képet Lucáról :lol: ….

Szilbee! Ügyes nagyfiad van neked! Kezdesz már megnyugodni, így, hogy klappolnak a dolgok?
Hát igen…. Ildikó szó szerint nagy súlyt helyez a tanulásra :lol: !

Judit! Szerintem 1-1,5 hónappal előbb kezdd el intézni a gyesedet.

Évi! Ezért kérdezted, mennyiért csinálták a hajamat :x ?? Nagyon feldobtál ezzel… :? .Anyukámnak meg 400-ért vágja a barátnője és az is házhoz megy. De gondolom a te barátnőd sem ad számlát…

Tegnap meg kimentünk a Tisza-partra. Közben megálltunk a Mikszáthon játszani. Aztán a Gimnáziumnál Lilcsi nyomott hármat, és fordulhattunk is vissza. Ennyi volt a tegnapi csavargyár. Pedig a víííí-t nem is látta. Mikor megyünk át a hídon, mindig kiabál a Tiszára, hogy víí, vííí.
Még ma adtam rá először sapkát. Hát nem kinőtte :lol: ? Vennem kell másikat, mert a többi az nagyon vastag még mostanra.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Tündi!
Hűű de szép Luca! :D

Judit!
Érdemes mindenféleképpen sokkal korában beadni az igénylést a gyes-re. Mi jól át lettünk verve, mert azt mondták, hogy egy hónappal előtte lehet csak beadni, de most beszéltem egy nagyon szimpi roma csajszival, aki mondta, hogy ő már sok hónappal ezelőtt beadta a papírokat és így már kapja a gyes-t.

Mano!
Hát igen! Szuper fiam van! :) Mondjuk azért még nem akarok előre inni a medve bőrére, mert ugye mondják, hogy az ilyen típusú gyerekeknél van az hogy 1-2 héttel a beszokás után nem akarnak bölcsibe menni... szóval majd még meglátjuk... :)
szilbee

Nóri!
Nem igazán... :? :oops: Kétnaponta rámjön a hoppáré. Tegnap kipucoltam a lakást, aztán most nincs kedvem semmihez. Csak nézem az órát, hogy mikor mehetek már el...

Ja nekem 2004. őszén egy melírozást meg egy egészségügyi vágást csináltak 5000-ért. Szóval ahhoz képest jó áron csinálták a hajadat!!
szilbee

Letti! :D

Kép
szilbee

Szilbee! Mi az az eü. vágás??? :shock:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

LETTI.
NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK
Kép

KépKép
KépKép
cleo27

Jaj, Elin, nem akartalak idegesíteni vele, csak nagyon kíváncsi voltam, ha szalonba mész, mennyit kell fizetni.
Nem, nem ad a barátnőm nyugtát, de én még egy fodrász-szalonban sem kaptam soha...

Évi és
Kép
csongianya

Letti! Kép

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

sziasztok

Ildi.Tb-bér szakelőadó szakmai felsőfokú okj-s tanfira megyek.majd még csak 19-én lesz beíratkozás.Én kukac voltam a fősulihoz (meg lát lóvé sincs annyi....sajna)

Judit.nyitva tartom a szemem munkakeresés-ügyileg,de még annyira nem.. :lol: Szóval-még nov-ig munkaviszonyban vagyok ott ahonnan eljöttem (felszámolás alatt van)

Új-Judit,üdv közöttünk.írj még magatokról.

Szilvi.naaa....micsoda jó bölis hírek :D

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Tündi.jó hogy benéztél.nagyon tündéri Luca-baba.én is még1* gratulálok!!!!!

KépKép
KépKép
cleo27

Tündi!!

Nagyon aranyos és szép Luca baba!
Gratulálok mégegyszer!
ivett&fanni

LETTI! BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK NEKED!

Kép
Vendég

csongianya:de én figyeltem ,hogy szomszédok leszünk . El is újságoltam a férjecskémnek,hogy lesz egy ismerősünk a közelben csak ezek szerint addig nem jutottam,hogy ezt be is írjam bocsi :oops:

Tündi: gyönyörű Luca baba még egyszer gratulálok hozzá.

szilbee: Emma kb. egy hete egyik napról a másikra kezdte el utánunk mondani a szavakat. Azóta napról napra bővíti és kezdi egyre tudatosabban használni az új tudását. Én teljesen oda vagyok tőle. Na de az apja is mert már tisztán mondja az apát.

elin: hú az tényleg borsos ár, én nyáron az esküvői frizurám árától rettegtem, de mivel a tejtestvérem anyukája csinálta nászajándékba kaptam.(viszont azt tudom ,hogy ő egyébként mindig ad számlát)

Kép

Kép

Kép
lizocska82

Nóri!
Az amikor csak annyit vágnak, amennyi eltöredezett a hajadból.
szilbee

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a szülinapi köszöntést, nagyon aranyosak vagytok, hogy gondoltatok rám, pedig már rég nem irtam.

Lizocskának és Tündinek utolag szeretnék gratulálni a babákhoz.

Inkább csak olvasgatni szoktam a fórumot az utóbbi időben, az irásra már nem nagyon marad idöm.

Mi szerencsére jól vagyunk/ kopp-kopp/. Még próbáljuk kihasználni az utólsó szép napokat az őszből.
És a baba projekt is jól sikerült, 10 hetes kismami vagyok, amit most még csak nagyon halkan jegyzek meg. Eddig nem voltam különösebben rosszul a mérhetetlen álmosságot leszámitva. De a héten egy kicsit már kavargott a gyomrom, hát nem túl kellemes, de azért ki lehet birni.

Majd igyekszem egy kicsit gyakrabban irni.
Bocs mindenkitől, hogy hanyagolva vagytok.

Jó éjt

Kép
Kép
mongi

Sziasztok!

Csongianyu :) Lévai Kinga a nagylányom, akivel együtt járt Csongi Gyöngyihez és Zsuzsihoz.

Andi Cleo :) Köszi az üdvözlést.
Én is itt lakom Szolnokon, már jónéhány éve, ha pontosan utána számolok akkor 18. A Rákóczi úton lakunk.
3 leányzóm van, a legnagyobb Kinga, ő novemberben lesz 7 éves, ő már komoly iskolás. A középső Zsófi, ő a nyáron volt 4 éves, a Jósika úti oviba jár, kiscsoportos. A legkisebb Mártika, már ő is elmúlt 2. Szintén a Jósikára jár, csak a szomszéd épületbe, a bölcsibe, a kettes csoportba.
Én jelenleg a felhalmozott szabadságom töltöm november végéig, majd jöhet az idei, és mikor mindez lejár a vizsgaidőszak az egyetmen :( Az áramszolgáltatónál dolgoztam, és még fogok is jövő év júl.26-ig, aztán kirúgnak. Még jó, hogy előre szólnak :? Szóval én is ezerrel állást keresek.

Képet töltenék, de valamiért nem jön össze. Hiába tömörítem a méretét, mégsem akarja :cry: Már anno is így jártam, amikor regisztráltam. Azért nem adom fel :wink:

Judit
jlevay

Sziasztok!

Magunkról: Eszter jól van,nem lett beteg csak jönnek a fogai.Most jön a 7-8 fog már áttörte az inyét,valószinü azért volt nyügös.Nem örülök neki ,hogy most jönnek csak a fogai.Szegény annyit szenved és más babáknak ilyen korban már sokkal több foguk van.

Eszti se isza már a tejet és a kakaóért se rajong.Már tisztán mondja az apa szót és olyan jó hallaní.Mostanában olyan keveset eszik,vagyis amit nagyon szeret azt követeli.Eddig ha éhes volt verte a hűtőt igy jelzett nekünk,de most csak azért teszi,hogy megkapja amit szeretne.A sonkát megeszi a kenyeret otthagyja.Sokat hisztizik,de nem engedjük neki.Ja és a nem szó használata az nálunk is gyakorolt,meg se lehet számolní hányszor mondja el egy napon.Álandóan behozza a házba a moppot vagy a parfist és takarítani akar.De a játékaival nem akar játszani! :?

Tegnap behoztam a virágokat az udvaról,mert féltem hogy megsinylik ezt a hideget.Ma meg diót kellett szednem.Ebben a kertes házban mindig van mit csinálni,de azért jobb mint szécsényin volt a 10em lakásban.

Gyönyörű a Luca baba!!! :)

Elin:Szerintem is jó a hajad!Persze,hogy az ismerős és barátnő olcsóban dolgozik és ha ilyen sok pénzt kiadunk idegesitő. Voltam már mindkét esetben,de mindketőnél egy a cél szépek legyünk.Jól nézzel ki! :wink: Nekem egy fiatal és nagyon ügyes fodrászom van!Szombaton is dolgozik és jó mert alkalmazkodik hozzám,mert tudja,hogy nehezen tudok eljutní hozzá.Szept.végén voltam a szalonba és Esztit is vittem.Elszórakoztatták!Igaz én vittem a festéket,de festésért,vágásért 3500Ft fizettem.

Judit,milyen munkát keresel?

andi1979

Sziasztok!

Hú de pörögnek az események. Kutyafuttában végig olvastam de már felére se emlékszem :oops:

Letti
Isten éltessen sokáig!!!
Kérünk egy kis helyzetjelentést rólatok!

SZilbee
Örülök hogy Levi jól elvan a bölcsiben. Sokszor csak mi szülők komplikáljuk túl. Én még nem adtam be Timit a családi napközibe bár szeretném heti 1-2 alkalommal elvinni de ott is túljelentkezés van. Ma a barátnőm lányával -11éves- olyan jól elrohangáltak kint, látszik hogy hiányzik a gyerektársaság neki.

Elin
Nekem is tetszik a hajad! Mért akartad rövidebbre vágatni? Nekem sokkal nehezebb és időigényesebb a rövid hajal bánni
mint a hosszúval. Igaz a hosszút csak felcsatolom és kész, na jó néha fésülködök is.

Tündi
Nagyon kis tündéri Luca baba, puszilom azt a kis csókos száját. Várom a születéstörténetedet is és egy kis beszámolót hogy telnek a napjaitok?

Nekem lassan már egy hete fáj a derekam :x Mióta Timi megszületett azóta egyre többször meglátogat. Most jól el is tanányzik nálam, eddig még sose tartott. Nem tudom hogy a 12 és fél kilós izgő-mozgó súlyzómtól van e az egész.. biztos közrejátszik ő is meg szerintem a szuri amit a császár előtt kaptam.
Szilbee meg aki még kapott érzéstelenítőt, neketek nem fáj?
Sajnos Timi nem is hagy pihenni, mindíg nekem kell őt cipelnem, ágyba tenni-ez a legrosszabb beemelni a rácsos ágyba- etetőszékbe ki-be rakni, felemelni mert valamit meg akar nézni stbstbstb Ha itthon van az apja akkor is csak ÉN emelgethetem, az apjának nem engedi, kész röhej :?

menek alukálni mert már nagyon álmos vagyok
puszantás mindenkinek!

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Letti
Közben jelentkeztél egy szuper hírrel :D :D
Gratulálok!!!

Andi, Judit
Titeket még nem is üdvözöltelek. Sziasztok!
bocs most csak ennyire futja

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Letti!
De jóóóóóóó! Gratulálok! :D:D:D
Mikorra vagy akkor kiírva??

Petri!

Nekem nem fáj!
szilbee

Pircsi,köszönöm az üdvözlésedet.Én nem kaptam semmit a szülés előtt mégis amióta Eszti megszületett gyakran fáj a hátam.Néha annyira fáj,hogy megkérem Zolikámat(férjem) masszírozza meg mert nembírom a fájdalmat.Néha amikor már a fáradságtól nemtud Eszti elaludni kézben kell altatni,na ezt én nemtudom megteni.Annyira fáj olyankor a hátam ,hogy Zoli tudja elaltatni csak.Szerintem az a súly amikor kihohordtam Esztit nem tett jót a hátamnak.Megterhelte a hátgerincemet,most is fáj ahogy itt űlök a gép előtt.

andi1979

Letti!

De, jó ,jó, hogy kismami vagy! Bevallom, könny szökött a szemembe, olyan jó neked! :P

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Jó reggelt!
Húúú, Letti! NAGY-NAGY GRATULA!!!! Már megint valaki, akire irígy lehetek…. Kihez is jársz?
Ja, és BOLDOG SZÜLINAPOT is, így utólag! Tényleg írhatnál gyakrabban, még ha csak pár sort is…

Lizocska! Kaptatok testvérfellépőt? Pisti is 1 hónapos volt tegnap…hogy repül az idő!

Andi! Édes lehet Eszti, ahogy a hűtőt veri!
Ebben a „nem”ezésben meg az a bosszantó, hogy néha olyan, mintha Lilcsi nem is tudná, mit jelent? Mert kérdezem tőle: Kérsz még? Válasz: Nem. De ezek ellenére tátja a száját :roll: . Vagy ez lenne a dackorszak? Jól elleszek akkor vele… Ebben a korban már állítólag mindent megértenek. Sokszor mégis úgy néz rám, mintha héberül mondanám. Sokat várok tőle, lehet :?:

Szia Petri! Rég nem jelentkeztél! Derékfájás: Nekem terhesség előtt is fájt, és szülés után is. Míg terhes voltam, nem. Ki tudja, miért :roll: ? De van jó nagy gerincferdülésem is mind a 2 irányban, úgyhogy én tudom az okát. Azt, hogy az érzéstelenítéstől lehet-e, a nőgyogyid biztosan tudja.
Micsoda szerencsém, hogy Lilcsi elalszik mindenféle ringatás, ölbentartás nélkül. Mióta megtanítottam neki ezt az egyedül elalvást, még év elején. De te is alkalmaztad ezt, nem?
Nem is gondoltam volna, hogy Timi 12,5 kiló :lol: !

No! Felébredt Lujza…menek…

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Letti nagyon sok BOLDOG SZÜLINAPOT igy utólag is :)

Köszönjük szépen a gratulációkat :)

Akkor egy kis szüléstörténet...Mint tudjátok,3ára voltam kiirva és reggel 7re kellett mennem magzatvíz vizsgálatra,ahol kiderült,hogy meconiumos a víz.Valahol nem bántam,csak Lucáért aggódtam.Mondta doki bácsi mehetünk a szülőszobára :)
Fél9-kor burkot repesztett,az elég kellemetlen volt..Vártuk,hogy jöjjenek afájások,de semmi nem történt.Kis idő múlva visszajött a doki megnézni mi a helyzet,és tzovábbra sincs semmi.jól elvihorásztunk apával :) Aztán szépen bekötötték az infúziót,és azt mondták arra majd jönnek a fájások.Lement 100ml amikor visszajött a doki,és kérdezte,hogy mizujs?Én meg mondtam,hogy még mindig semmi.Erre ő,valaki ennyitől már 3x megszül :) Na a lényeg,hogy meg kellett várni még lefolyik az egész infúzió,és mindig jöttek kérdeztek,hogy mi a helyzet,és nekem egy darab fájásom sem volt.Nem igen akarták elhinni,de mondták,hogy nagyon ritkán előfordul,hogy fájás gyenge vki,hát én az vok :) Aztán mondták,hogy akkor megyünk a műtőbe,ekkor már megkönnyebültem,mert kissé idegesített a dolog,hogy nem haladunk sehova.Előkészítettek,már jött értem a műtős srác amikor szóltak,hogy még várnom kell,mert vkinek sürgős a császár,mert leesett a baba szívverése 70re :( Engem vmikor 4után vittek be a műtőbe,és 16.37-kor született meg Luca 3770g és 56cm-el :) Éphogy csak megmutatták és vitték rendberekani.Ja de azért rám rakták,hogy érezzem milyen nehéz :) A doki mondta,hogy valszeg ha fájásaim lettek volna akkor sem tudtam volna megszülni simán.
A mosdatásnál apa is ott lehetett,és utána jött hozta a fényképeket nekem az őrzőbe. 12órás fekvésem volt,a rossz csak az volt,hogy este fél10kor hozták ki nekem Lucát :( akkor sem akart szopizni és másnap délelőtt sem,mert sok magzatvízet nyelt és hányingere volt és hányt :( Délután mikor kikerültem az örzőből már velem lehetett. :) A gyermekágyas növérkék rendesek voltak,de a csecsemősök közt volt egy banya,aki kikészített,2 napig csak bőgtem,hogy nem hízik és nem jöhetünk haza hétfőn.a nőci teljesen kiidegelt..De a többiek rendesek voltak,sokat segítettek. 2 ágyas szobába kerültem,Jakab elintézte nekem.A csótányok még mindig jelen vannak az osztályon.
Nagyon vártam a hétfő reggelt,kiszedte a doki a varratot,mondta mehetünk haza,ha Lucát is engedik.Vasárnap reggelről hétfő reggelre 800g-ot hízott :) :)

Tejcsim van,de véresre szívta acicimet,nagyon fáj,kenegetem,pihentetem,remélem minél előbb meggyógyul.
Jó baba egyébként,éjszaka sem kell csak 2x,de nehezen alszik vissza.sztem fáj a hasa,mert addig sír nagon keservesen még nem tud pukizni,és elég sokára sikeredeik neki. Ma jön a védő néni,majd megkérdezem,hogy mit lehett erre adni neki,mert nagyon sajnálom szegényt :(

És egy itthoni kép,amin természetesen alszik,ez akkor készült amikor hazaértünk a kórházból :)

Kép

szép napot mindenkinek :) És üdvözlöm az újakat :)

Kép
Kép
tundi24

Jajj pontosítanom kell hízás ügyileg :) Nem 800g hanem 80g :) :) 3440volt vasárnap,hétfőn pedig 3520 :) Jól számoltam akkor,ugye? :)

Kép
Kép
tundi24

Tündi! Neked egy Tündéred van! ;) :lol: Olyan szép ahogy alszik!! :D

Azért örülök, hogy nem úgy alakult hogy vajúdsz is egy csomót, aztán vágnak. Gondolom az lett volna a megterhelőbb változat.

Csótányok?????!!! :shock: :? :x

Csecsemősnővér... Szerintem nekem is hozzá volt " szerencsém"!! :evil: Én is kikészültem tőle, de majd most ha éppen ő lesz Dávid születésénél osztályon, akkor a próbálkozásait csírájában elfolytom... nem hagyom hogy megint kicsináljon.

Ja igen! Nagyon édes a képen az a forgó!!! hol vettétek? Felhúzós?
szilbee

Tündi gyönyörű a babátok, mindig olyan jó érzés ilyen pici babákat láttni. :P Én is 3-án születtem! Nekem is burokrepesztésem volt csak természetesen szültem.Eszti is sok magzatvízet nyelt és ezért nemakart enni.Velem is azt csinálták amit veled,végig bőgtem egy napot,mert nem engedtek haza.
Amikor fájt a mellem akkor volt,hogy fejtem és cumisüvegből etettem Esztert.Addig is pihentettem a mellem,de az én esetem különleges volt,mert Eszter csak az egyik mellemet fogadta el.Amikor Eszternek fájt a hasa akkor gyakran hőmérővel segítettem neki megszabadúlni a fölösleges levegőtől,mert nem akartam mindig gyógyszerrel tömní.Ja a mérésekkel nekem is mindig gondom volt.
Gondoltam leírom hátha hasznát veszed egyszer,meg jobban megísmerjük egymást ha tudunk egymásról dolgokat.

Elin mindent ért Eszter és ma reggel is megismételte azt,hogy nem...és mégis kért reggelit.Most nagyon odafigyelünk a nevelésére,mert nagyon huncut.Ha valamire azt mondjuk nemszabad elkezd hangosan nyafogní,de ez nem sírás.Csak a célját akarja elérni az orditásával. Nemszeretném ha elmegyünk bárhová és hisztizen a földreterülve.Ez nem csak az én képzelésem.Amikor ittvoltak a szüleim,tudta hogy mama mindent megenged és hozzá futott.Képzeld egyik alkalommal annyira hísztizett,hogy idevágott.Mostanában sokat próbálkozik velünk.Nagyon okosak ám![/b]

andi1979

Letti!
Utólag is boldog szülinapot!!!!!!!!!!És nagy gratula!!!!!!habár még csak suttogva merem ilyenkor mondani!

Tündi!
gyönyörű Luca!!!!!!!!

Valaki tud Szolnokon ortopéd orvost magánba,és gyerekorvost magánba??????????????????????Mert hívtam a MÁVkórházat de december 15.-ig nincs időpont

Kép

Kép
katlina

Sziasztok.

Nagyon édi Luca.Szerintem jól alakult a szülésed,főleg,hogy fájdalom sem volt :wink: -a lényeg,hogy rendben vagytok.Látom neki is sárga ágyneműje van-Sziszinek is az volt-a mai napig azt használja :lol:

Letti :shock: -Te itt csöndben bebabásodsz?! :) -De jó!!!!!!örülök nagyon.Apuci mit szólt a jó hírhez?GYere azért ha tudsz.

Szép napot!!!

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!
Tündi! Akkor a vágásból eredő fájdalomtól eltekintve nem is fájt semmi. Úgyis féltél a fájdalomtól. :lol: A cicid meg gyorsan rendbe fog jönni. Hagyjad rászáradni a tejcsit.

Hú, Andi! Ez az! Lilcsi is keresgéli a határait! De próbálom minnél határozottabban megszabni neki. Ezért vagyok mérges én is, mikor a mama megenged neki olyan dolgokat, amit itthon nem szabad neki. Hol itt a következetesség akkor? Tul.képp, amikor elkezd sírni, hisztizni valamiért egyszerűen nem veszek róla tudomást. Általában abbahagyja. De ez szerintem még lesz durvább is :roll: .

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Elin
Szerencsére Timi is elalszik egyedül, nem kell ringatni. De napközben sokszor kell cipelnem vagy csak felemelnem. pl a babakocsiba ki be rakom v a hintába stb. Mi a 2. emeleten lakunk oda is sokszor kell cipelnem. Lefelé szinte mindíg, fölfelé mikor hogy. Nekem pocakosság előtt és pocakosan se fájt sose, vazze most bepótolja :x
Vékonyabbnak gondoltad Timit? Nem is tudom hogy lehet 12,5 mostanság elég rosszul eszik. pl ma reggeli: kb 2dl kakaó tízórai:levegő de az jó friss volt, ebéd kb 5 kanál leves és 3 falat máglyarakás. Persze lehet hoyg jól lakik szopival. Éjjel 2x reggel ébredés után, ebéd után... Sokan a cumi és ujjszopás leszoktatásától tartanak én meg a szopikról. Egyáltalán nem akarja abbahagyni, sőt. Olyan mint egy újszülöttt napi átlag 7 szopi megvan. Mondjuk engem annyira nem zavar mert szerencsére azt már megérti hogy csak itthon lehet a szobájába. De ha valaki előtt elszólom magam általában hülyének tartanak..

Dackorszak: Hát nálunk is próbálkozik Timi.. Ma hazaértünk mondom neki akkor ebédljünk, jött de nem az etetőszékbe akart enni hanem a rendes széken. Én nem engedtem mert ott nem tud rendesen enni, mindíg feláll és mászik az asztalra, felül rá stb.
Olyan hisztit levágott hogy csak na. Betettem a szobájába kicsit behúztam az ajtót hagy dühöngjön :twisted: Persze kijött és ott mellettem is földhöz csapta magát majd folytatta a nappaliban kb 10 percig. Mikor láttam hogy kezd megnyugodni felemeltem az etetőszékbe és mondtam hogy Itt a finom leves, egyél. Erre ő nagy örömmel LEVES? vigyorgott és hajtogatta h leves, leves, Újjongott örömében.

Tündi
Jó sokáig várattak azzal a császárral. Az unokatesóm feleségének se voltak fájásai ezért császározták már 2x is. Olyan furi..

Katlina
Én tudok ortopéd dokit.
Dr Kövesdi György 20-9623-673
A Baross úton van a magánrendelője, egy cép dokibácsi :oops: Engem ő műtött 2x. Timit is hozzá vittem.
Valami gond van?

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Katlina! Én is őt akartam mondani, csak vártam a telefonszámára :lol: . Az apja műtötte apámat tavaly. Magán gyerekorvost meg csak Dr. Rotyist tudták mondani. Tel.száma biztosan van a tel.könyvbe.

Petri! Nálunk is megy a huzavona a székkel evések előtt :roll: . Sőt, mosogatni nem tudok egyedül azóta, hogy egyszer felültettem a munkapadra :lol: . Azóta mindig jön, nyújtja a kezét, hogy ő is odaül. De ebben nem merül ki a dolog, mert sorban adogatja a mosatlant, hogy „ectis, ectis”, alig győzöm mosni. Lassan teszek neki oda széket, oszt mosogathat, ha ennyire tetszik neki :wink: :lol: .
Amúgy igen, vékonyabbnak gondoltam Timit….tudod, Lilcsi milyen nagy volt (most is az, csak már nem széltébe-hosszába, csak hosszába :oops: ), azt hittem az ő 13 kilója milyen sok. De hát nem :lol: .

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!!

Letti! Én is boldog szülinapot kívánok így utólag, és gratula az új jövevényhez!! :) Remélem, azért fogsz még írni picit gyakrabban is!!

Elin, Szilbee: köszi a tanácsokat, akkor amint tudok, bemegyek a TB-hez... habár, nem lesz egy egyszerű menet, mert én még a GYED-et Fehérváron intéztem, és az ottani Munkaügyi Központban vagyok nyilvántartva, úgyhogy lehet, hogy onnan is kellenek papírok. Amikor a TGYÁS-t igényeltem, akkor pl Anyuék rohangáltak helyettem a papírokkal.

Cleo: szerintem egy jó szakmával sokszor többre megy az ember, mint egy diplomával! Sokkal gyakorlatiasabb dolgokat tanítanak.

Petri! Nekem is gyakran fáj a hátam, de nem hinném hogy az érzéstelenítő miatt (mikor volt már az). Azóta van ez, hogy Marci egyre nehezebb, az én tartásom se valami jó, és sokat emelgetem. Ugyanúgy ahogy írtad, etetőszékbe, ágyba, pelenkázóra stb. Meg sokszor nem hajlandó feljönni a lépcsőházban , és akkor felcipelem a 3.-ra. A csuklóm is azért lett ilyen amilyen :(
Szerencsére, ha a párom itthon van, akkor szólhatok neki, hogy ő emelgesse, Marci nem válogat :)
Ő is már 13 kg.
Most épp fáj minden porcikám, de az izomláztól, mert voltam tornázni tegnapelőtt! Ez inkább kellemes, mert tudom, hogy az edzéstől van.

Elin! HOgyan tanítottad meg, hogy Lilcsi egyedül aludjon el? Légyszi, írd meg. Már nálunk is nagyon itt volna az ideje!! Marci nem tudja, hogy kell elaludni egyedül.
Tegnap nem volt hajlandó az ölemben elaludni (délután), hanem bement a kiságyba, de csak 1,5 órai szenvedés után sikerült elaludnia. Este meg hallani sem akar arról, hogy az ágyában aludjon el. :(

Andi! Mi is pont ebben a korszakban vagyunk. Próbálunk következetesek lenni (pl. tévézésnél) de a kisebb-nagyobb hisztik előfordulnak. Ráadásul a pici fiam hasonlóképpen türelmetlen, mint az anyja, mindent rögtön és azonnal akar :)
judit_79

Petri: ez is ismerős, egyik percben még hiszti ezerrel, utána meg vigyorog, mint a vadalma...

Tündi! Még egyszer gratula, nagyon szép Luca baba! A lényeg, hogy mindketten jól vagytok!
Nővérek: az biztos, hogy 2. babánál senkinek sem fogom hagyni, hogy beleszóljon a dolgokba! Mért jó az nekik, hogy megkeserítik az anyukák kórházi napjait? :x

Tengap nálunk járt a férjem egy barátja. Ők is költöznek Szolnokra, és az ő párja meg ikreket vár :) Kicsit irigylem őket, hogy egyből nagy család lesznek, bár az elején biztos nem lesz könnyű!

Bocs a kisregényért :oops:
judit_79

Szilbee: Eü vágás...Na megindult a fantáziám. :D

Ugye 22-én nem lesz rendelés Mosonyinál? Szted?

Tündi: Luca baba gyönyörű!!!!! :D Csótányok az osztályon?? :shock:

Katlina: Rudner Ervin rendel privin is, a vásárcsarnok közelében, ahol Bugyi Zs. is rendel, ha ez segít a Ságvárin.

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Judit! Még január-február tájékán írta le nekem is Petri! De akárhogy is keresem, hogy kimásoljam neked, nem találom. De a lényege: Beteszed kiságyba, betakargatod, elbúcsúzol tőle és otthagyod. Ha hallod, hogy mocorog, sír, nem alszik, pár perc után visszamész, de nem azonnal, de nem szólsz hozzá, csak simi és megint kimész. Csak hogy tudja, hogy ott vagy, nem hagyod egyedül. És így tovább, míg el nem alszik. Nekünk az első pár nap nagyon gáz volt, de aztán egyre kevesebbszer kellet bemenni hozzá, míg végül 1x sem. Kb.4-5 nap alatt tanulta meg. De akkor még 10-11 hónapos lehetett

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok Lányok!

:shock: Úr isten,hogy ti mennyit tudtok írni! Ez igen! :shock:

Tündi!
Nagyon szép Luca! :D És milyen jó kis szüléstörténet,nem volt fájásod az jó,bár gondolom a császár utáni napok nem voltak valami könnyűek,bár nem panaszkodtál!
Még mindíg ott az a banya!! :evil: Elmehetne már nyugdíjba végre,engem is kikészített teljesen,én is jót bőgtem mikor ő volt.Tisztára mint a börtönben!! Pfújj!Na de az a lényeg,hogy már otthon vagytok,és túl vagytok mindenen!

Letti!
Gratulálok! Ez nagyon jó hír! :lol: :lol: :lol:

Elin!
Elképzeltem a mosogatást,hát nem lehet semmi! :lol: Amúgy Franci is mindenben segítkezik,ki se maradhatna semmiből mindíg tolakszik előttem ,sokszor majd felbukok benne!A hisztiket én is úgy kezelem,hogy nem veszek róla tudomást és ott hagyom! Eddig még bevállt ,remélem a későbbiekben is be fog! :roll:

Petri!Szia!
Örülök,hogy újra írsz!Szerintem,ha téged nem zavar,hogy még mindíg szopik Timike,akkor nincs semmi probléma!Ne foglalkozz azzal mit mondanak mások!Remélem gyorsan rendbejön a derekad!

Na most mennem kell,mert ez a csaj ma még nem sokat aludt!Most meg már ne aludjon,leviszem a játszótérre,mert fennt már csak nyűglődik!
Vendég

Úgy látom akkor már nem csak engem idegelt ki ez a csecsemős...Most már én is tudom,hogyha legközelebb lesz egy babóca,és ott leszek az osztályon,nem fogom magam hagyni,de igy első szülésként tényleg borzalmas volt.
A csótányok meg tényleg vannak,ott mászkáltak a szobában...

szilbee,a forgós játékot fel lehet húzni és akkor zenél.Mi a Mayaba vettük,tudod az ami ott az udvarban van,ahol az okosjátékok boltja is van,csak nem tudom milyen udvar a neve.

Mano76,az első lépések voltak nagyon nehezek a császár után,de amikor már tudtam menni az már jobb volt sokkal :) Még egy kicsit érzem a sebnek a helyét,mármint úgy értve,hogy be van még dagadva egy kicsit.

Andi1979, az nem lehetett olyan jó,hogy csak az egyik melledből tudtál szoptatni :( Remélem hamar meggyógyul a cicim,mert csillagokat látok szopizás elején...

Kép
Kép
tundi24

Az ortopéd orvost köszönöm,nem egyforma a redő a doktornő nem küldött el de ő amúgy sem ér egy fikarnyit sem így viszem én!
Jaimee!!ezek gyerekdokik?????

Kép

Kép
katlina

Jaimee!
Nem"tom hogy rendel e akkor... de figyu! Megkérdem jövő hét pénteken és dobok egy sms-t neked, hogy mi a szitu!
Okes?
Te fun-fun vágásra gondoltál, mikor EÜ vágást írtam??? :lol:

Tündi!
Köszi! Akkor majd megsasolom én is azt a boltot! :)

Altatás!
Mi is úgy csináltuk, ahogy Nóri mondta, csak kevesebbszer mentünk be és mindig megtoldottuk még néhány percel. Levente 2-3 hónapos lehetett, amikor elkezdtük, mert már nagyon kimerültönk az alváshiánytól... :?
szilbee

Elin! Köszi a választ. Én is így képzeltem el valahogy, csak nagyon nehéz rászánni magunkat, mert tudom, hogy először ordítás lesz belőle. :cry: Mármint este. Arra gondoltam, hogy először a nappali alvással fogom kezdeni, mert akkor legalább nincs sötét, bár olyankor meg lehet játszani fog az ágyában, és nagyon ki fog tolódni az elalvás...
Meg az a baj, hogy estére úgy elfáradunk, hogy nincs is nagyon erőnk a cirkuszhoz, inkább ölben elaltatjuk hamar.
De valamikor el kell kezdeni, és tényleg, minél később, annál nehezebb (gondolom). :roll:
judit_79

Szilbee: ti csináltátok jól! Na, majd a következő bébinél.... :D
judit_79

Katlina.

Sziszinek combredő-asszimetriája volt-minket az SZTK-ba küldtek be,de vagy 2hónapra kaptunk időpontot.jól megtekergették-és közölték,hogy minden oké. 8) .jól teszed azért,hogy elviszed

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Na, nem voltam ma gépközelben, alig tudtam a termést elolvasni :lol:

Letti, utólag is nagyon sok boldog szülinapot kívánok! És gratulálok a pocaklakóhoz :lol:

Tündi, üdv újra köztünk! Nagyon aranyos Lucababa :lol:
A cicidet kend be anyatejjel, állítólag az jó rá. De ha gondolod megkérdezem szopis tanácsadó barátnőmet, hogy mit kenjél rá.

Judit, azt hiszem már írtam, hogy nálunk is hasonlóan működött a dolog, mint Petri és Elin írta. Annyival kiegészíteném, hogy nálunk MINDIG volt esti rituálé. Először az, hogy fürdés+szopi, majd később, fürdés, utána az ágyban meseolvasás. (elég csak képeket nézegetni először a könyvben, ne húzzátok sokáig, mert Csongi pl. rákapott, hogy 2-3 mesét is olvassak el :lol: ) Aztán be a kiságyba, puszi, simi és én mindig elmondtam neki, hogy anyának még dolga van, de ott leszek a másik szobában, nincs egyedül. Aztán lehet, hgoy be kell menni hozzá, simi, puszi, és kimenni. Remélem sikerül. Azt gondolom, minél később kezdesz hozzá, annál nehezebb lesz...

Petri, az én barátnőmnek is 2 évig szopizott a kisfia. Neki már nagyon kellemetlen volt, így bár nehezen, de leszoktatta róla.

Valakinek van tapasztalat ekcéma ügyében? Csonginak a sípcsontvédőtől iszonyat nagy ekcémája lett a sípcsontjain. Dokinéni adott rá szteroidos kenőcsöt, de azt nem díjazom, és nem is lehet sokáig használni. Lizocska, gondoltam felhívom a homeopata tesódat...
Szóval, valakinek ötlet :?:

Na, bocsi, mennem kell fürdetni...

Évi és
Kép
csongianya

Sziasztok Lányok!

Úgy elaludt az én kis picurkám este,hogy még a vacsorát sem kérte,nagyon fáradt volt szegénykém! :)

Andi!
Örülök,hogy Eszter jól van.Akkor csak a foga miatt ment a hasa szerencsére semmi vírus!
Anyukádék elmentek? Meddig voltak itt? Gondolom gyorsan elröpült az idő velük?

Tündi!
A cicid gyorsan rendbe fog jönni,és tényleg az anyatej rá a legjobb megoldás ,szerintem! :roll: Én is túlestem ezen anno,néha már félve adtam oda a cicimet,főleg mikor láttam,hogy nagyon mohón közelít! :D

Na megyek aludni,mert a tegnap éjszakánk nagyon rossz volt.Sokszor felkelt Franci,forgolódott,nem győztem betakargatni!Nálunk már nagyon hűvös van esténként! :cry:

Jó éjszakát mindenkinek!

KépKép
Vendég

Sziasztok!

Judit; a jó alvás megtanításának tudományos háttere is van, természetesen megfelelő szakirodalommal. Ha gondolod megkérdezem a könyv pontos címét (nyugi nem vészes hosszúságú), egyébként a könyvtárból is kölcsönözhető. A barátnőim közül többen is ezt alkalmazták teljes sikerrel.

Andi; milyen munkát keresek? Mondanám, hogy bármi jöhet, de ez így nem igaz. Július végéig elvileg van helyem, de utána szabad a pálya, és ha valami jó kis helyet találnék, akkor már előbb is megpróbálnék eljönni. Habár a jelenlegi főnökömnek nem igazán vagyok szimpi (pedig még nem is ismer :oops: ), de tehet egy szivességet, majd átlépek rajta, és eggyel magasabb szinten kezdem az egyezkedést.
Álmodozásaimba belefér egy kis közigazgatás, vagy banki szektor, de igazából egy tanári állással békülnék ki a legjobban. Mindegy, hogy középiskolában, vagy felnőttképzésben. Sajnos apa az utolsó igazán jó ajánlatomat elpuskázta :(
Van egy közgazdász, egy közgazdász-tanár, egy mérlegképes végzetségem, egy folyamatban lévő Államigazgatási főiskola, és még néhány szakközépiskolai érettségi. Ennyi.

Gyerekhiszti: nyugi, a java még ezután jön :lol: Azután pedig majd amikor kettő, vagy három fogja jobb esetben egyszerre, rosszabb esetben egymás után produkálni, az lesz majd az igazi :P Dackorszakból is van jónéhány. Mind más és más, más jónak vélt megoldásokkal. Nem egyszerű, főleg hogy következetes maradjon az ember, és közben apát és a nagyikat is meggyőzzük az elv helyességéről, de később visszagondolva rá megszépülnek majd folyamatos a "nem", és hasonfekve hisztizek a földön" időszakai.

Megyek Fábryt nézni.

Judit
jlevay

Még valami!

Jól láttam valaki tesófelállót keresett? (bocs, már megy a humor bon-bon, nem keresem vissza)
Most adtam el kettőt, ey lépcsőset, és egy Kiddy-t. Ha még érdekes, akkor legközelebb ha tudok eladót szólok.

Judit
jlevay

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?