Új privát üzeneted érkezett!

Angi: Nagyon köszönöm a bókot. Kép Jól esett.

Karmen: Miért kell befeküdnie a klinikára az ismerősödnek? Ugye nincs baja! Jó lenne tudni arról a 4D-s uh-ról valamit.

Nóri: A Vera nagyon kedves és sok jó tanácsot tud adni. Nem akarlak lebeszélni sz Elevitről, de én inkább a Maternát szedném. Az Elevitről több rosszat hallottam. Már nem tudom miért, talán nem szimpatikus a bogyó. Csak saját vélemény. A Vera-féle tanfolyamra fogtok menni? Mi a Flórával odajártunk, tök jó volt, de a szülős videótól nem voltam elájulva. Többre számítottam. Az egyik kismama nem is merte végig nézni. Császárral is szült a végén.

Szerintetek érdemes beszerezni a szülés utánra haskötőt. Álítólag hamarabb alakul vissza a hasfal az eredeti állapotára. Csak még nincs tapasztalatom róla. Használt valaki ilyet?

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Tud valaki közületek infót adi a Bp-i babruha börzéről? Konkrétan arra vagyok kíváncsi, hogy kik szoktak ott árulni?

Kriszti
gykriszta

Kriszti:
Sikerült a rutin vizsgád?
Nina
nina74

Sziasztok

Nóri, mi az a haskötő? Az olyan mint a kismama öv, ami kb 7-8 cm-s pánt, és a has alsó felére kell igazítani? Én gondolkodom ilyesmin, mert nekem óriási már most is a pocim Kép.
Az SZTK-s tanfolyam 4-től meddig fog tartani?
A klinika is tart 4-5 alkalmas tanfolyamot, és azt ha jól tudom a klinikás szülésznők tartják, én majd szeretnék arra menni.
Nekem ha meglátja a védőnő a hízásomat (+10kg), nem fog banánturmixot javasolni... Kép

Gigi
gigi1

Sziasztok,
Nóri,
szerintem az elevit drága, és felesleges ekkora vitaminbombát szedni. Sőt nem egy kismama barátnőmnek állandóan hányingere volt tőle. Én a Prenatalt szedtem, nem olyan drága, én is pontosan október közepétől kezdtem annak idején. Decemberi születésű a kisfiam.

Kriszti,
nekem nincs jó véleményem, mi voltunk egyszer. Főleg használt holmikat árulnak, bár pelenkából be lehet vásárolni olcsón. De ezért csak ne menjetek fel, mert akkor többe fog kerülni a leves, mint a hús.Kép

Gigi,
jó járni a klinikai felkészítőre, de az sztk-s védőnősön is sok hasznos dolgot elmondanak. És értelmesek a védőnénik! Aki szeretne felkészülni úgy igazán, szerintem jó, ha jár mindenhova, ahova lehet, meg sok mindent elolvas, elsősorban a Kismama magazint, és higgyétek el érdemes. Épp tegnap beszélgettünk Ninával, hogy a mostani tapasztalatainkkal meg mindenfélénkkel azért kicsit másként csinálnánk már az első napokat is. Sok hülyeségtől megkíméltük volna magunkat.Kép
Ágci

Kép
Ágci

Ágci:Teljesen igazad van a tapasztalatokkal kapcsolatban. Én a Fló kistesóját már ki nem fogom adni a kezemből. Még fürcsire sem. Éppen ma beszéltem egy 4 gyermekes anyukával, aki a 4.-et saját maga vitte fürdetni.

Gabi3
inecsg

Ágci, köszi az infót. Csak már nekem sok lenne az előkészítőből Kép (no nem a tanulnivalóból Kép ), mert járok az IH-ba is a babaváró csoportba, azt is védőnő tartja, és nagyon sok hasznos dolgot megtudunk tőle. Meg a klinikás előkészítőre gondoltam, de majd meglátom.
Biztos jó az SZTK-s is, csak érdekelne mettől meddig van, mert szerdánként van kismami torna is délután.
Szakirodalom is van: ti és a Kismama Kép Kép.
Gigi
gigi1

Mi a klinikára jártunk előkészítőre, és meg kell mondjam: szupi volt!!! Ugyi azt a szülésznők tartják (Zsóka és Izabella), mindketten nagyon rendesek, és meg lehet ismerni Őket. ÉRdemes kérdezni Tőlük, h megismerjen, mert a szülésnél sokat segíthetKép
Mi mindkettőjükkel nagyon összebarátkoztunk, és mikor 26hetesen bementünk fél 7kor (este, pénteken), nekik 7ig tartott a munkaidő, ottmaradtak velem, mert ugye nagyon idegesek voltunk, és nagyon aggódtak értünk. ( 8kor indultak hazaKép NAgyon jól esett!

.:Angi:.
angiszeged

Sziasztok!

Angi! Igazad van, hogy azért ennyit nem érnek, hogy ezen vitázzunk!Csak még 2-t..

Karmen! Mi volt a rossz a szegedi 4D-ben?

Enikö! Azért nem mondanak homlokegyenest mást a nögyógyászok és a védönök, amit a RRéka csinált! Engem a nögyógyi kifejezetten biztatott a mindennapos edzésekre(nem kismamatorna), a védönö is ugyanez és az egészséges kalóriaszegény, ám tápanyagdús táplálkozásra vagyis pont amit RRéka csinál. Csak azt kell mindenkinek tudnia, hogy ki mit bir. Dehát ezt úgyis mindenki érzi.

Gabi3! Reménykedünk a tavaszban, de még akár a nyárba is belecsúszahtunk, elöre sajnos nem lehet tudni, itt meg még tervezni sem lehetKép
Én is másképp csinálom majd Hanga tesójával, ha lesz, de ha besárgul oda kell adni, nem? A hordozható zsákot nem biztos, hogy odaadják.

Méri! Az átlaggyerek Magyarországon 3200g és 50cm.
Kinyitottam az ehavi Kismamaújságot, a karcsú modellek babái: 3000 és 3600g, találomra kiválasztottam egy másik számot, abban meg két 3300g-os baba van...elég távol vannak a 2800g-tól..

Sziasztok, Lara
lara

Gigi!
Igen, aszem egyről beszélünk, de még nem vettem, de Vera is így írta le.
Az első alkalom biztos rövid lesz, mert az csak tájékoztatás. Engem érdekel a klinkai is, az mikor van?

Ágci!
Leveled megkaptam. Köszi szépen, de be kell vallanom, hogy én már ismertem ezt a power point-os bemutatót, és egy kicsit csöpögősnek találtam.
Nem véletlenül a pronatal-ra gondolsz? Mert, amit a Verától kaptam tájékoztatót azon elevit pronatal nevű vitamint ajánl. Most lehet, hogy nagy butaságot kérdeztem, de nagyon nem vagyok járatos a mesterséges vitaminokban, mert soha nem szedtem még semmilyent. A maternán és az eleviten kivül milyen van még? Vagy ezeknek vannak alfajai?
Világosítson fel valaki! Kép

Vera csodamérlegjén 62 kg vagyok, 59-ről indultam, és minden újabb méréskor pontosan eggyel vagyok több, de ez több kismama szerint is egy csodamérleg. Jár még oda valaki rajtam és Gabicin kivül?

Nóri
norcee

Sziasztok!

Ágci, köszi a levélkét, aranyos nagyon!
Karmen, a szegedi 4d-s Uh ellenérveire én is kíváncsi vagyok.

Mindenkinek szép napot!

Gabici
gabici

Lara: A nyár elejébe elképzelhető,hogy mi is belecsúszunk az építkezéssel, pedig jó lenne minnél hamarabb költözni, hogy ne kelljen két kölökkel felcaplatni a 3.-ra. Már így is nehéz a Flóval, pedig bíztatom, hogy saját lábán jöjjön. Még nem idítottátok el a kistesóprojektet? Ha elég magabiztos az ember a klinikán, akkor mindent megtesznek.

Nóri: Az első alkalmat is ugyanúgy megtatrja a Vera,mint a többit. A különböző juttatásokról lesz szó. Én is a Vasasba járok tanácsadásra az Incihez. Az a mérleg tényleg kész csoda. Az első alkalommal 47kilót mutatott, ami a Flóra előtti súlyom volt, több mint két éve. De ha egy kicsit előbbre hajosz máris megmutatja a majdnem valós értéket. Én az itthoni mérleggel szoktam összehasonlítani az ottanit. Szerdán mi is ott leszünk a szomszédban, Sárinál, elnapolta a magánrendelését.

Azt hiszem ma éreztem a kistesót igazán mocorogni. Most igazi bugyborékolásokat éreztem.

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Nina: Igen elsőre sikerült a rutin és már 8 órát vezettem a forgalomban is. Lecseréltem a régi oktatómat. A mostani nagyon aranyos, türelmes. Megdicsér, amikor jól csinálok valamit, de a hibákat sem nézi el. Az óra végén mindig megbeszéljük a tapasztalatokat. Örülök neki, hogy őt választottam!

Ági: Azt mondod, hogy nem éri meg felmenni a börzére? Szoktak ott lenni gyártók is?

Mi is a klinlkai felkészítőre jártunk és én meg voltam vele elégedve. Nekem biztonságérzetet adott a szüléskor, hogy már ismertem a környezetet, tudtam mikor mi történik. A szülésznők is rendesek voltak. Szerintem érdemes elmenni rá.

Kriszti
gykriszta

Sziasztok!

Anno a vitaminokról nekem azt mondta a dokim (ua.mint a Nórié,pedig nem is egy dokink van)hogy a terhesség elején még szedjem de utána felesleges ha természetes úton kellő mennyiségü vitaminhoz jutok mert többnyire nagy babák születnek tőle.Bár szerintem is kismamája válogatja lehet hogy egyikre igy hat míg lehet hogy a másikra meg nem.
Én egyébként az Elevitet szedtem nekem spec. nem volt semmi bajom tőle.Étvágyat nem igazán csinált egyébként se nem igazán voltam kívánós a terhesség alatt egyedül annyi volt hogy az édességre rá se birtam nézni nem hogy megenni ami persze súly ügyileg nem volt hátrány.

Gabi3:Haskötőre nekem azt mondták (Micimackóban akartam venni) hogy inkább szülés utánra kell hagyni a vásárlását mert akkor látod hogy van e értelme, mert lehet hogy nem marad akkora hasad amiért érdemes lenne venni (nem igazán olcsó)Mondjuk nekem nem igazán volt nagy hasam a terhesség alatt sem igy várható volt hogy nem nagyon fog maradni a szülés után.(És még jó hogy nem vettem meg akkor mert szerintem nem igazán tudtam volna kihasználni)Szépen lassan visszahúzodott magától.
Szerintem ugy csináld (én is igy csináltam) hogy kinéztem melyik lenne jó és ha kellett volna csak beküldtem volna a páromat érte hogy azt vegye meg.

Ágci:Egyetértek veled és Ninával húúú de sok mindent másképp csinálnák már a terhesség és a szülés után is.Igy utólag én is nagyon sok hülyeságet és felesleges dolgot csináltam.De mindegy mindig tanul az ember.Majd netalántán ha véletlenül lesz második baba.

Szilvi
szedem

Szilvi!
Nekem ezt a haskötőt, pont most a terhességre javasolta a Vera, mert szerinte lehet, hogy segít tartani a méhemet, és így nem annyira a méhszájra fog nehezedni a baba, és egyelőre nem nyílok tovább.

Gabi!
Legközelebb, jól előrehajolok majd a mérlegen. Kép Én meg a Bartók téri patikában voltam utánmérésen, meg készülök a hét végén újra, de úgy vettem észre, hogy max 2-3 kg eltérés van, és a hízás ütemét is max. 1-2 kg eltéréssel mutatja, meg sok múlik azon, hogy éppen mi van rajtam, mert Veránál eddig mindig egy szál ruhában voltam, olyan jó idő volt, a Bartók téri meg 1 kg különbséget mutat, aközött ha rajtam van a pulcsi vagy ha nincs.
Különben meg az a legfontosabb, hogy a baba mindent megkapjon, és a szélsőséges eseteket leszámítva tök mindegy, hogy 8 kg vagy 13 kg-t hízunk. Nem?

Nóri
norcee

Nóri:Igen van olyan is amelyik terhesség alatt használható olyan a barátnőmnek van (hatalmas hasa van) arra tuti jó meg főleg ha indokolt is a méhszáj miatt.

Szilvi
szedem

A bababőrzéről:

Igen többségében használt ruhák vannak, de nagyon jó áron, és szuper minőségben. Jó annak, aki meg tudja fizetni az újat, mi megelégszünk a használttal is.
Mi tavasszal voltunk, és ha tudunk, most is kimegyünk, mert nekünk nagyon tetszett.

Az az egy gond van vele, hogy ha nem elég korán megy ki az ember, akkor elvisznek előle minden jó dolgot.

Olcsón lehet venni pelenkát, bébiételt, kint vannak a babakocsik gyártói, meg a biztonsági üléseké is.

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Szijasztok!

Nóri! Vera mérlege miért csodamérleg? Többet mutat vagy kevesebbet? Nekem mindig 2,5 kg-mal többet mutatott anno, úgy haragudtam ráKép

Gabi3! Jaj, de jó lehet, hogy már érzed a babót mocorogni! Én úgy tudom, hogy a könnyüszerkezetes házakat télen is simán fel lehet állitani. Nem kell a fagyástól tartani mint a malternál. Ha meg állnak a falak, akkor belülre tesztek fütést és a belsö munkálatok is mehetnek. Az alapozás meg kb. 1 hét alatt kész van.

Lara
lara

Lara: Igazad van abban,hogy fel lehet állítani télen is, de mi van ha leesik egy jó kis hó vagy éppen akkor esik az eső. A belső munkához meg kell a meleg és nem hiszem hogy elég a fűtés -10 foknál a csemperagasztó megszilárdulásához. Mi a biztonság kedvéért várunk tavaszig. Az alapnak 28 nap kell a teljes megszilárdulásig,addig nem lehet rajta mit csinálni, és addigra már igen csak december lesz.

Nóri: Van olyan kismama bugyi,ami felér a hasra. Az is biztos jó. Szerintem nem a hízott kiló a lényeg, hanem az hogy a mama is jólérezze magát a bőrében. Mert amikor hirtelen fél év alatt felszed vki 15-20 kilót az nagyon nagy súly és nehéz cipelni. Nekem mármost lóg a nyelvem, ha a Fló nem akar jönni felfelé a lépcsőn és még csomag is van nálam. Ésmost jön a nagykabát ideje...

Szilvi: Abban igazad van, hogy inkább utána kellene megvenni a haskötőt, hogy gyorsabban visszahúzódjon a pocak. Nekem Flórával is nagy hasam volt, pedignem lett óriás bébi. És most is várható, hogy nagy lesz, hiszen már 20 hetesnek néznek, pedig most töltöttem a 16.-at

Gabi3
inecsg

Hogyhogy ma megint mindenki eltűnt???

KépKépKép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Amikor még csak keresgéltem a megfelelő dokit, az egyik ajánlotta a Maternát, így én azt szedtem, de csak a 13. hétig, ezt mondta a doki, én szedtem folsavat is, elég sokáig, meg Magne B6-ot.
Nem volt egyiktől sem semmi bajom, Lotti se lett díjbírkózó (3100).

Schobert téma: Lehet mozogni, de nem mindegy, mit.
Én speciel hetente 3x jártam tornára, az amúgy is nagy súlyomra 5 kilót szedtem fel (első 16 hétben fogytam 3-at). Több kilóméteres futásokat, lábemeléseket nem lehet összehasonlítani a szakszerű kismama-tornával. Ott ugyanis pont azokat az izmokat dolgoztatják meg, ami kell a szüléshez. Én 2,5 órát töltöttem a szülőágyon, stoppolással együtt.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Egyre többet érzem a kisizbékit. Tök jó hogy így mocorog odabenn. Inkább este mozgékonyabb.

Nekem volt valahol egy börzés jegyem, de már nem tudom merre jár. Ha valakinek kell megkereshetem.

Gabi3
inecsg

Gabi, gratula, Zsófi írigy-írigy:o:o:o

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi: Ugye milyen jó érzés!Kép

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Szerintem is nagyon-nagyon jó.
Képzeljétek a múlt héten hogy jártam.
Ott voltunk a barátnőméknél aki előreláthatóan 2-3 héten belül szül és ahogy megláttam hogy hullámzik a hasa olyan fura érzés volt mert én is még átéreztem hogy milyen is volt amikor még Ádi "brékelt" igy.Ilyenkor jut eszembe az hogy majd milyen jó lenne mégegyszer érezni, de nem is tudom azért néha meg azt mondom hogy csak Ádám "nőjőn" egy kicsit mégegyszer nem vágok bele. Pedig jó kisbaba.(bár szerintem azt olyankor nem gondolom komolyan - vagy fene tudja)

Szilvi
szedem

Gigi! Voltál 4D-n? Mi a véleményed?

Még nem sikerült barátnömet kifaggatni, szerintem most ideges hogy be kell feküdnie. Januárt óta magas a vérnyomása, ez a terhesség alatt csak rosszabb lett, gyógyszerek mellet is 150-160 ezért fektetik be szülésig.

Én jövö héten megyek szerdán Sárihoz, remélem minden rendben lesz.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Mi is szerdán megyünk a Sárihoz! 17:20-ra vagyunk bejelentkezve. A barátnőd magasvérnyomása nem semmi. Mennyi van neki hátra? És mekkora a baba már? Pihizzen otthon sokat!

Gabi3
inecsg

SZija lányok!

Akkor szeretném a kismamák táborát gyarapitaniKép
Május közepére várjuk a kistesót, Hanga és közte 2,5 év lesz. Most 9 hetes vagyok.
Siko a dokim, nagyon jó fej pasi.

Lara
lara

Szijasztok!

Gabi3! Mi transzportbetonnal csináltuk az alapot, igaz, hogy drágább, de 28 nap helyett 1 hetet kellett csak várni. Abban viszont igazad van, hogy jobb ha vártok tavaszig, mert akkor már biztos lesz a dolog, télen azért tényleg veszélyesebb. Csak azért irtam, mert van aki inkább siet és ezért akár télen is felhúzza a házat csak hogy költözhessen már.

Lara
lara

Lara: Gratula a kistesóhozKépKépKépKép
Problémamentes babavárást kívánok.
Nina
nina74

Lara: Nagyon-nagyon gratulálok a kistesóhoz! Sejtettem, hogy valami van, már kérdezni is akartam.

Mi is előre kevert betonból szeretnénk az alapot, abban biztos benne van minden, amikell és nem lesz kilopva belőle semmi. Mi inkább jó házat akarunk nem gyorsat. Nem szeretnénk ha ránk dőlne 5-10 év műlva.

Gabi3
inecsg

Lara Kép, gratulálok és kellemes gömbölyödést. Kép
Gigi
gigi1

LAra! Fogadd őszinte gratulációm! JAj, nagyon örülök!!!
Kép))))))

angiszeged

off Zsófi! Nézz be a MEgörjít a gyerekem c.topicba az indexen szóba kerültél, esetleg érdekel 127es hsz magasságában. on

angiszeged

Köcce, Angi, de Alíz rég nem érdekel már engem. Óriásit csalódtam benne...

Lara gratula!!!!!!!!
Ez nem igaz, én is akarokKépKépKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Lara!
Hatalmas gratula!

Lányok!
Nektek melyik időszakok (hetek) voltak a legjobb/legboldogabb részei a terhességeteknek? Mindenki válasza nagyon érdekel, és előre köszönöm, ha megosztjátok velem!

Nóri (26+1)
norcee

Gabi! Én meg 17:40-re megyek!! Illetve ugyis hamarabb odaérünk. Én világos farmer kertészgatyát hordok, csak ez az 1 nadrágom van, nem is veszek havi 1-2 alkalomért. Rövid barna hajam van, a férjem szemüveges.
Barátnöm 25 hetes, sajna még van neki hátra. Nem is merem neki mondani, hogy valszeg császárral kell majd szülnie, mert ö is elutasitaná EDA-t de a klinikán csak az van. De ezzel a vérnyomással tuti nem engedik természetesen szülni, én nem hinném.

Megkérdeztem barátnömet. Azt mondta, hogy alig vettek valamit fel a 3D-vel, nagyon bénák voltak, még bele kell tanulniuk.

Gigi, nem irtad voltál a 3D-n??

Nóri! Nekem most nagyon szép, végre nincs gond.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szegeden hol lehet Anira fehérmenüt venni, tudja valaki??

Gigi! Közben láttam a leveledet is.

Karmen(24+1)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,

Micimackoban es a brendonban.

g.
gabomamo

Karmen:
Meg az Oskola utcában
Nina
nina74

Index-Gyerekszáj:

Ágicácska válasz erre | adatok | e-mail 2003-10-17 10:24:22 (4212)

Sziasztoook!
Ezt másoltam, de nekem nagyon tetszett:

GYERMEKEK LEVELEI ISTENHEZ

Kedves Isten!
Ilyennek tervezted a zsiráfot, vagy csak véletlenül alakult így?
Norma

Kedves Isten!
Elmentem egy esküvőre, és csókolóztak a templomban. Ez O.K.?
Neil

Kedves Isten!
Nekem a Miatyánk a kedvencem.
Egyből megírtad, vagy sokat kellett törnöd a fejed?
Ha én írok valamit, mindig újra kell írnom.
Lois

Kedves Isten!
Coe atya a barátod, vagy csak üzleti kapcsolatotok van?
Donny

Kedves Isten!
Köszönöm a kistestvért, de én egy kiskutyáért imádkoztam.
Joyce

Kedves Isten!
Hogyhogy az utóbbi időben nem találtál fel egy új állatot se? Csak a régiek vannak.
Johny

Kedves Isten!
Kérlek, tegyél még egy ünnepet Karácsony és Húsvét közé!
Ginny

A nyaralás alatt végig esett.
Apa nagyon mérges volt, és olyan dolgokat mondott Rólad, amit nem szabad. Remélem, nem fogod bántani.
A barátod (nem mondom meg ki vagyok)

Kérlek küldj nekem egy pónilovat.
Eddig még sose kértem semmit.
Utánanézhetsz.
Bruce

Kedves Isten úr!
Jobb lenne, ha az emberek nem jönnének szét olyan könnyen.
Rajtam három öltés van, és kaptam injekciót is.
Janet

Kedves Isten!
Ha nekem adod Aladdin lámpáját, bármit Neked adok, amit csak akarsz, kivéve a pénzem és a sakk-készletem.
Raphael

Kedves Isten!
Lehet, hogy Káin és Ábel nem ölte volna meg egymást annyira, ha külön szobájuk lett volna.
Nálunk ez működik a bátyámmal.
Larry

Kedves Isten!
Lefogadom, hogy nagyon nehéz neked mindenkit szeretni az egész világon.
Mi csak négyen vagyunk a családban, és mégse megy.

Kedves Isten!
A bátyám elmondta, hogy hogyan születünk.
Nem hangzik valami jól.
Marsha

Azt tanultuk, hogy Edison csinálta a fényt. De a hittanórán azt mondták, hogy Te csináltad.
Biztos vagyok benne, hogy ellopta az ötleted.
Donna

Kedves Isten!
Nem gondoltam, hogy a narancssárga megy a lilával, amíg kedden nem láttam a naplementét, amit Te készítettél. Klassz volt.
Eugene

Kedves Isten!
Ha vasárnap figyelsz a templomban, megmutatom az új cipőmet.
Mickey

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Karmen: Akkor találkozni fogunk szerdán. Nyugodtan szólíts meg, ha esetleg elmerülnék a Flórában. Nekem hosszú vörös hajam van, és sötét kantáros gatyeszom van. Nekem már ez a második kismamaruhám, két várandóság két ruha. KépPárom is velünk lesz. Az Anita melltartók nagyon jók, én is azt horok. De még ne vegyél szoptatósat,mert úgy is nőni fog a szülés után, jócskán.
A barátnődnek vérnyomás csökkenést kívánok!

Nóri: Nekem az eleje kicsit fárasztó volt,most, de a Flóval nagyon élveztem minden percét. Kivéve mikor a 10 héten vérezgettem. De vele nem voltak kisebb émejgéseim sem. Most hamarabb kezdett fájni a derekam. Egyébként nagyon élvezem most is. Kíváncsi vagyok a szomszédok mikor veszik észre. Arra is kíváncsi vagyok, hogy a vén banyák mit fognak mondani.

Gabó: Nagyon szűk szavú vagy!Kép

Jó éjt!
Gabi3
inecsg

Karmen: A Flóci nevű fotóalbumban megláthatod, hogy nézek ki.
Gabi3
inecsg

Gabi3,

majd megtudod, hogyha 2 gyerkocod lesz. Kép Foleg ha az egyik belelepett a dackorszakba es a nem akarni alvas korszakba. Rendkivul faraszto tud lenni. Jo kis ejszakazasok mellett meg Simcit is szptatni ejszaka vagy 4x v. ki tudja hanyszor.

g.
gabomamo

Sziasztok

A 4D-vel kapcsolatban, senkinek se javaslom Szegedet. Homályos és életlen a 3D-s rész, semmit nem lehet kivenni belőlük. A Kismama újságban is élesek a képek, itt nem. Ráadásul leletet sem adnak az ultrahangról. Szóval nem éri meg a 10.000 Ft-ot, hiába spórolja meg az ember a benzint Kecskemét helyett. Ezt mondjátok más kismamiknak is, ne járjanak úgy mint én. Kép Kecskemétre szavazok.

Nóri, nekem már elmúlt a "könnyű" időszak Kép, néha a torkomban érzem a pocim, nyomja a bordáim, fáj a hátam. Tudom kell a babónak a hely, és ez ezzel jár. Kép

Én nem biztos hogy veszek szoptatós melltartót, más kismamiktól hallottam, hogy egy sima elől kapcsos is megteszi, illetve a szoptatós akkor célszerű, ha sokszor nem otthon szoptat az anyuka.

Zsófi, találkoztál Enikővel, átjöttek Szegedre? Írtam neki sms-t és nem válaszol.

Gigi 26+5
gigi1

Sziasztok!

Gigi! Kicsit homályosak az emlékeim, de azt tudom, hogy szoptatós melltartó nélkül nem tudtam volna életben maradniKép (még mindig azt hordok, az enyémek nagyon kényelmesek). "Nem otthon" kb 2-3 alkalommal szoptattam életemben. Kép

Azt hiszem az egyik oka az volt, hogy az első 5-6 hónapban, amikor az egyikből jön a tej, a másik is bekeményszik, és a tej is beindul. A szoptatós melltartó, mivel csak a szopis oldalt kell lekapcsolni, tartja a másik mellett (mert ilyenkor nehéz és fáj), továbbá, ha van benne betét, nem is nedvesedik át.

Amúgy azt gondolom, hogy a szétkapcsolt normál melltartó két kagylója óhatatlanul verdesi a gyerek fejét szopi közben, ami elég hülye dolog. Hozzá kell tennem, hogy én pólóban sem igen tudtam soha szoptatni, mert az is mindig ráborult a gyerek fejére, mintha épp be akarna bújni a pólóm alá. Ami zavarja, meg levegőt se kap, meg néha bekapja a póló szélét.

Egyszerűen fel nem foghatom ésszel, amikor vki ezt javasolja!? E nem kritika! Kép Csak épp kész csoda számomra, hogyan oldja meg.

Méri
méri

Méri Kép, semmi gond, köszi az infókat, nekem még nincs tapasztalatom, szívesen veszem őket.

Kíváncsi lennék a többiek véleményére is. Szerintetek?

G
gigi1

Nina, Gabomamo! Köszönöm!!

Gabi! Nekem 3 hete vették észre a szomszédok. Igaz alig járok ki. Szerintem nagy a hasam, mert hugom most 17 hetes terhes, és 1 hete 73 kg-al hordott egy nadrágot amit most kölcsönadott nekem, 64 kg-ra és több mint 10cm hiányzik a hasamon Kép
Akkor majd odamegyek, örülök hogy végre megismerlek!!
Melltartót nem kell hordanom ezért se ismertem üzleteket. Egyelöre nem akarok venni, csak keresgélem hol tudok majd jo pamutosat beszerezni és mennyiért. Majd ha Tamás berak a kórházba akkor egy szombaton szülés elött kikéredzkedek kocsival gyorsan megjárjuk akkor veszek csak. 1 elég lesz.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gigi!

Igen találkoztunk, jót dumcsiztunk. Hétfőig bizti maradnak, de lehet, hogy még tovább. Tündéri kislány a Bogi, szájoncsókolta a fiamatKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

MElltartó ügyben: szvsz az télleg akkor derül ki, kell e nem kell e, mert mindenkinek másképp jó!

ZSófi, én is csalódtam benne, nagyon!

ÉNIS KISMAMA AKAROK LENNI.DEMÉG.NEMSZABAD.HU Kép

angiszeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?