Hát LAra vitatkoznék
Az nem baj, ha valaki tornázik. Dehogy baj. De nem hiszem, h ildomos 9kmt futni naponta, napi X órát tornázni, és a legdurvább, h magam láttam, amint a TVben felüléseket és lábemelést végzett alsó hasizomra, mikor 26hetes terhes volt
(( Azért ez vérpezsdítő volt. (nekem ekkor indult be a szülés, pedig szinte csak feküdnöm lehetett, még terhestornáznom sem szabadott!)
A másik: nem hiszem, h egy gyereknek elég a müzli és a joghurt. Félre ne érts, nem a szőlő savanyú(!!!), hanem felháborító, h mindennek hangot adnak, pénzt csinálnak belőle, pedig egyértelműen helytelen viselkedés. AZ, h Ő hogy felelőtlenkedig, az egy dolog, de mint közszereplő, van felelőssége. NEm tudjuk nyomon követni, hány kismama fog ezután így viselkedni, félve az elhízástól.
Én nem híztam el a terhesség alatt (én a szülés után híztam meg
), és nem ettem össze mindent, nagyon odafigyletem. De eszembe nem jutott volna csak joghurtot enni. Én csirkemellett ettem, sok zsgel, és hasonlóan kímélő és tápláló ételeket (mert én is féltem az ehízástól, tehát ez abszolút tudatos volt).
A 2700gramm 40.hétre az éppen a norma alsó határ. Az, ha valakinél genetikai a ksi születési súly, az egy dolog. De 2500gramm alatt már méhen belüli sorvadtnak tekintik a babát. MAgyarul nem eléggé táplált. EZen érdemes elgondolkozni...???
És kérdésedre: NEM. Egyáltalán nem garancia, ha hízik 25kgt, akkor 4kgós gyereke születik, és nem is kell 4kgós gyereket szülni, és nem is kell 25kgót hízni. De a méhlepány X gramma, a gyerek X gramm, a vér Xgramm, stb... NA ez nem 6kg, még egy 2700grammos gyereknél sem. Következésképpen Ő a terhesség alatt fogyott!!! AMire nem feltétlen volt szüksége, eddig is nagyon vékony, és csinos volt. AZ a 9-12kg azért kell (szvsz)!
AZ, h miért ne tornázzon a szülés után egy hónappal? TOrnázzon, ha akkor úgy érzi magát! DE, h lehet ezt nyilatkozni??? 1.Császár után 3hónapig nem szabad pl hasizomgyakot végezni. 2.köztudottan tejcsokkentő hatása van az intenzív mozgásnak. 3.a torna idő és energia, mind2re szüksége van (lenne) a babának.
forrás:
www.norbi.hu "Megérkezett Lara!
Október 6-án hétfő reggel Norbi az örömtől sírva mesélte el kislánya születésének pillanatait.
– Furcsa érzés kerített hatalmába, ezért lemondtam hétfői programjaim. A hétvégét Rékával kettesben töltöttem, aki megállás nélkül mozgott, takarított, pakolt. Ez lehet a fészekrakási ösztön! Késő este összebújva tévéztünk, mikor elfolyt a magzatvíz. A remegéstől alig tudtam felvenni az ingem. Zuhogó esőben, éjfél után 20 perccel indultunk Szentendréről a Corvin kórházba. Tíz perc alatt ott voltunk! Nem szóltunk senkinek, csak a barátom, és menedzserem, Hanzel Henrik jött el. Réka fantasztikusan viselkedett, jól viselte a fájásokat, én viszont rosszul lettem. Remegtem, sápadt voltam, és kétpercenként szaladtam a vécére. Az orvosunk azt mondta, simán meg tudja szülni a babát, de minek szenvedjen órákig? Ha császárral szül, nem erőlködik, és a baba feje sem nyomódik. Pici vágás lesz a hasa alján, nem nagyobb, mint a gátmetszés. A gyorsabb megoldást választottuk."
.:Angi:.