Új privát üzeneted érkezett!

Nóri:
Valahol olvastam, hogy Norbi azt nyilatkozta, hogy a könnyebb megoldást választották.
Minek szenvedett volna órákig?Kép
Nina
nina74

Schrobert Réka azért szült császárral, mert egyáltalán nem tágult. Ez nem meglepő ilyen nagy sportrajongóknál, túl erősek az izmaik.KépKép

A kicsi Lara 2200 g-al született a 39(?)-ik hétre!!!

Jó volt dicsekedni az egészséges életmóddal, a sok sporttal, meg a kicsi hízássalKépKépKép

Attól félek, az egészet az a pici baba bánja meg, aki semmiről nem tehetKép
Remélem nem lesz komoly baja.

Nóri, a kocsiajtót apu fényképezte le, mert ő ilyen vasbuziKép, én csak összekevertem a képeketKép
Írigyellek a pocaklakódért, olyan jó volt állapotosnak lenni!

Nem baj, jövünk mi is nemsokáraKép

Nina!

Azért Panka jobb szeret mászni!

Karmen!

MegnyugtattálKép

Sok-sok drukk neked!!!

Puszi:

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nem győzlek olvasni benneteket, végre! :-) De most mennem kell, mert a Papa úgy néz ki beteg lett, nem jön ki a vécéről vagy fél óráig sem. Megnézzük az új doki nénit, hátha rá bírom venni, hogy elmenjünk. Mert körzetit is akarunk váltani.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Küldök nektek pár képet:

Kép
Kép
Kép
Kép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Végre van élet KépKépKép

Én úgy hallottam, hogy 2700 grammal született a S. Norbiék csemetéje. 4 órás vajudás után megcsászározták, mert (ahogy Réka nyilatkozta) nem tágult eléggé a méhe Kép. Ez azért durva, mert egyrészt nem a méhed tágul, hanem a méhszáj, ugye, másrészt meg azért mert pl nekem 12 órán keresztül egyáltalán nem tágult egy milimétert sem és mégsem császároztak, sőt még oxitocint sem kaptam...... Szal' nem értem!
No mindegy, az Egerszegi Kriszta is majd 2 napig vajudott, mire megszületett az első kisfia. Ő is pont azért tágult nehezen, mert az izomzata nagyon feszes volt. És mégsem császározták, csak hogy ne szenvedjen annyit....

Csajok hol lehet "bébipihentetőt" venni?? Nem biztos, hogy ez a neve, de megpróbálom leírni Kép Szóval fém vázas és belül egy szövet rész van amibe a gyereket teszed. Állítható magasságú, dönthető. Mikor már kicsit nagyobb a gyermek,abból tévézhet vagy abban pihenhet, amikor még kicsi szundizhat és kicsit rugózik is. Van két "füle" amivel hordozhatóvá válik a pihentető. Tényleg nemtom hogy hívják. Egy barátnőmnek kéne, januárra várja a babát.Megkért nézzek utána, de nemtom mikor tudok Szegedre menni. És kb mennyibe kerülhet???? Előre is köszike!

Gigi: Küldtem mélt megkaptad???? Kép

Puszi
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

És egy huncut mosoly:

Kép

www.mamami.hu
zsuzsófi

HAlli Csajok!

Szilvi! szvsz ne szívd túl gyakran az orrát, mert attól is termelődik a szutyi! Állítólag 2-3alkalomnál többször nem szabad szívni!!! Viszont van egy szupi orrbacsepp, a neve nem jut eszembe Ssel kezdődik, és valami tengeri sós víz, de ahogy Gabi3 mondta, az anyatej is tuti jó, és leg kéznél van, meg nem kerül pénzbeKép
szvsz ne vidd neurológushoz! Minden egészséges babón találnak valamit, és kezelést írnak elő, vagy nem írnak elő semmit, de a szívbajt rádhozzák! HA komolyan indokolt természetesen el kell vinni, de ez egyáltalán nem az (szvsz), ez csak aggódás! ha MINDENKÉPP EL Akarod vinni vhová, vidd gyógytornászhoz, Ők amúgy jobban is értik ezeket a dolgokat, mint egy doki. Én leg ezt tapasztaltam. GYógytornászt találsz a korai fejlesztőben (ott beutalóval ingyenes), vagy a miniklinikben, ott fizetős van, meg a gyklinikán. Nos Ők nem símán gyógytornászok, hanem plusz 2évet lehúztak egy spec suliba. De rajtuk kívül van ezer gytornász, akik szintén meg tudják nézni. e szvsz sem gond, ha nem forog az egyik irányban, viszont ül. Ami fontos, h ne járjon, míg nem mászik! Mászni nagyon fontos! Szóval addig nem szabad erőltetni a járást!!!

Shoberték! Huhh. engem különösen kiakaszt a téma. AZ, h a TVben 26hetesen alsó hasizomra csinál felüléseket, az, hogy a férje megvetné, ha elhízna, az, hogy csak 6kgót hízott, stb... ÉS AZ, HOGY MINDEZEK UTÁN 2700GRAMMOS GYEREKE SZÜLETIK, ÉS HOGY NE SZENVEDJEN SZEGÉNY SOKAT , MEGBESZÉLTÉK AZ ORVOSSAL, HOGY CSÁSZÁR LEGYEN, BELEFÉR AZ A KIS VÁGÁS, és hogy 1hónap múlva már tornát tart Rékuci (majd a bébisintér megszoptatja)!!!
na be is fejezem...

AMúgy mi remekül vagyunk! Virág nagyon jó kislány, szépen fejlődik a mozgása, és gagyok, ami nagyon édes. Sok ember közül is kiszúr, és rámvigyorog nagyokat, és moinden okom megvan rá, h nagyon büszke legyek! Az oldalára fordul, hason próbálja kinyomni magát. 2szer járunk gytornára, amit végigbömbizik, de megéri, mert szenzációs az eredmény!!! Eszik főzeléket, rizspépet, husit, és tejet. Tápszert ritkán kell adnom.
ZSófi! SZépek a manók!
A szívzorejjel ne foglalkozz, állítólag minden 4.embernek van, különböző (nem kóros) okokból.
A reflux az viszont gáz, de ha megcsinálják (csak kisműtét szerencsére), akkor utána minden ok lesz vele. Hol műtik?

Puszi mindenkinek!

.:Angi:.
angiszeged

Angi, nem biztos, hogy reflux, a héten megyünk Uh-ra, és ha az, akkor sem biztos, hogy műteni kell. Lehet, hogy kinövi. Pankának sem műtötték, igaz, nem is igazán óhajtja kinőni. Nem tudom mi lesz velünk, majd kiderül:-)
Dicséretet köszönömKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

A versenyszerű sportolóknál tényleg az a baj, hogy túl feszes az izomzatuk, és ezért nem tudnak eléggé tágulni. Közvetlen környezetemben volt egy lány, aki hosszútávfutó volt, és bizony nagyon megszenvedte a vajudást.
Amúgy szerintem az a gáz a Schobert családdal, hogy nagyon rákaptak az újságírók a témára, ezért én minden hírt fenntertással kezelek, mert túl sarkítottnak tűnnek.

Zsófi! Gyanus vagy nekem, hogy már a második babán jár az eszed! Kép

Így a második harmad végén kezd visszajönni az álomkórom. Minden éjjel alszom 8-9 órát, mostanában pisilni se kell felkellnem, és nappal is szundizom még 1-2 órát. Azzal mentegetem magamat a lustaságom miatt, hogy ha megtehetem, miért ne tegyem, majd, ha a 3. babát várom (Remélem sor kerül rá!), nem lesz időm ennyit lustizni, de addig...

Pussz!
Nóri
norcee

Sziasztok!

Melinda: Milyen ügyi Lotti, nme sokára már kapaszkodás nélkül szalad.

Nina: Vanda is ügyi, kíváncsi vagyok rá hogy száguldozik. Hogy álltok kaja-ügyileg?

Zsófi: Meg lett az eredménye Réka alig 4-5 kilós hízásának és folyamatos edzésének, hogy Lara ilyen kicsi lett a 39. hétre. Szomorú, hogy a szülők hülyesége miatt lett ilyen pici egy baba. Az a sok műzli az oka. :-) Bezzeg, ha jó kis csülök pékné módra lett volna az ebédje... Nagyon édik a babók!

Angi: Egyetértek Réka-ügyben. Kép Gratulálok Virág csodás fejlődéséhez. Kép

Enikő: Tudom miről beszélsz, a nevét én sem tudom. Utána nézek, ha jól emlékszem 15 és 28 ezer körül mozog az ára. Van olyan aminek lehet a háttámláját is változtani és játékot is lehet elétenni.

Gabi3
inecsg

Nóri: Ne legyen lelkiismeretfurdalásod a lustizás miatt, már a második közben sem lesz annyi pihenőd,mint most.
Gabi3
inecsg

Nóri:
Aludjál csak. A végefelé a pisitúráktól ugyis lehetetlenKép

Zsófi:
Aranyosak a kicsikKép
Nina
nina74

Gabi3:
Kajaügyileg sehogyan.
Ha ma eszik pár falatot, akkor egy hétig tuti semmi.
nina74

Sziasztok! Most jöttünk meg a genetikáról, nincs kromoszóma betegsége a babánknak!!

Nóri! Nagy volt a kisértés de nekem sokkal nagyobb az öröm, ha nem tudom milyen nemü a baba, igy izgalmasabb. SZoval nem kérdeztük meg.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Zsófi!
Szívzörej: Jankának egy hétfői napon megállapították, másnap kardiológia: semmit nem hallottak. 1 hét múlva megint zörej, rá egy hétre megint semmi. Kép

Karmen!
Genetika?

Nina!
Kutya Kép vagy Kép

Én is azt olvastam, hogy azért volt császár, hogy gyorsabb legyen, és hogy szerintük a császár sebe sem nagyobb mint a gátseb. Kép
Egyébként szerintem a 2700 gr nem kicsi.

Ildianyu
ildianyu

Ildianyu! Magzatvizvétel volt. Lemaradtál Kép

Meso! Ja amugy megkérdeztem a Horvát Emesét, nem csak Down kórra szürték, minden kromoszomát megnéznek.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

SZiasztok!

Gabi3! Hol tart már a házatok? Mikor kezditek épiteni? A neten van a lakberendezö progi? Hol?
Lehet, hogy már a baba mocorgását érzed? Dejó lehet, Flót mikor érezted elöször?

Zsófi! Én úgy hallottam, hogy 2700g lett a Schobert baba, az viszont már nem is olyan pici. Amúgy meg miért lenne baja a babának, én úgy tudom egészséges. Azért mert az anyukája nem hizott 20 kg-ot beteg lesz a gyerek?

Schoberték: Hogy miért császározták pontosan, azt a doki tudja szerintem, ö volt a helyszinen, csak tudja miért csinálta. Azt nyilatkozták talán, hogy elöre megbeszélt császár volt? Azt sem hiszem, hogy a babát a bébiszitter fogja szoptatniKép hameg úgy érzi a Réka, hogy képes arra, hogy tornázzon 1 hónappal a szülés után és ez neki örömet okoz, akkor miért ne? Nem értem, hogy ez miért baj...
A 2700g miért olyan kicsi? Bezzeg ha másnak születik ekkora gyereke, az normális, csak neki nem normális. A tesóméknak is majdnem ekkora lett mind a 3 gyereke, pedig hizott egy csomót, nem tornázott, evett egész nap, otthon ült végig és mégis, ekkora lett az összes és egészségesek. Ha születne egy 4.babájuk, valószinü az is 3kg alatti lenne, mert nyilván ezt örökölték a babák.
Ha a RRéka hizott volna 25 kg-ot akkor az garancia arra hogy 4 kg-os lett volna a gyerek?
Nem értem én az embereket...
Bocs, hogy kiakadtam, de ha már valaki nem azt csinálja mint az átlag, akkor már felelötlen meg beteg lesz a gyereke, meg bun*ó meg ilyenek.

Sziasztok, Lara(aki valójában Schobert Norbi, csak álnéven ir:-)))
lara

Hát LAra vitatkoznékKép

Az nem baj, ha valaki tornázik. Dehogy baj. De nem hiszem, h ildomos 9kmt futni naponta, napi X órát tornázni, és a legdurvább, h magam láttam, amint a TVben felüléseket és lábemelést végzett alsó hasizomra, mikor 26hetes terhes voltKép(( Azért ez vérpezsdítő volt. (nekem ekkor indult be a szülés, pedig szinte csak feküdnöm lehetett, még terhestornáznom sem szabadott!)
A másik: nem hiszem, h egy gyereknek elég a müzli és a joghurt. Félre ne érts, nem a szőlő savanyú(!!!), hanem felháborító, h mindennek hangot adnak, pénzt csinálnak belőle, pedig egyértelműen helytelen viselkedés. AZ, h Ő hogy felelőtlenkedig, az egy dolog, de mint közszereplő, van felelőssége. NEm tudjuk nyomon követni, hány kismama fog ezután így viselkedni, félve az elhízástól.
Én nem híztam el a terhesség alatt (én a szülés után híztam megKép ), és nem ettem össze mindent, nagyon odafigyletem. De eszembe nem jutott volna csak joghurtot enni. Én csirkemellett ettem, sok zsgel, és hasonlóan kímélő és tápláló ételeket (mert én is féltem az ehízástól, tehát ez abszolút tudatos volt).
A 2700gramm 40.hétre az éppen a norma alsó határ. Az, ha valakinél genetikai a ksi születési súly, az egy dolog. De 2500gramm alatt már méhen belüli sorvadtnak tekintik a babát. MAgyarul nem eléggé táplált. EZen érdemes elgondolkozni...???
És kérdésedre: NEM. Egyáltalán nem garancia, ha hízik 25kgt, akkor 4kgós gyereke születik, és nem is kell 4kgós gyereket szülni, és nem is kell 25kgót hízni. De a méhlepány X gramma, a gyerek X gramm, a vér Xgramm, stb... NA ez nem 6kg, még egy 2700grammos gyereknél sem. Következésképpen Ő a terhesség alatt fogyott!!! AMire nem feltétlen volt szüksége, eddig is nagyon vékony, és csinos volt. AZ a 9-12kg azért kell (szvsz)!
AZ, h miért ne tornázzon a szülés után egy hónappal? TOrnázzon, ha akkor úgy érzi magát! DE, h lehet ezt nyilatkozni??? 1.Császár után 3hónapig nem szabad pl hasizomgyakot végezni. 2.köztudottan tejcsokkentő hatása van az intenzív mozgásnak. 3.a torna idő és energia, mind2re szüksége van (lenne) a babának.

forrás: www.norbi.hu

"Megérkezett Lara!
Október 6-án hétfő reggel Norbi az örömtől sírva mesélte el kislánya születésének pillanatait.
– Furcsa érzés kerített hatalmába, ezért lemondtam hétfői programjaim. A hétvégét Rékával kettesben töltöttem, aki megállás nélkül mozgott, takarított, pakolt. Ez lehet a fészekrakási ösztön! Késő este összebújva tévéztünk, mikor elfolyt a magzatvíz. A remegéstől alig tudtam felvenni az ingem. Zuhogó esőben, éjfél után 20 perccel indultunk Szentendréről a Corvin kórházba. Tíz perc alatt ott voltunk! Nem szóltunk senkinek, csak a barátom, és menedzserem, Hanzel Henrik jött el. Réka fantasztikusan viselkedett, jól viselte a fájásokat, én viszont rosszul lettem. Remegtem, sápadt voltam, és kétpercenként szaladtam a vécére. Az orvosunk azt mondta, simán meg tudja szülni a babát, de minek szenvedjen órákig? Ha császárral szül, nem erőlködik, és a baba feje sem nyomódik. Pici vágás lesz a hasa alján, nem nagyobb, mint a gátmetszés. A gyorsabb megoldást választottuk."

angiszeged

Sziasztok!
Enikő:Pihenőszéket szerintem bababoltokban biztos van.Pl.:A Brendonban tuti ott láttam a hétvégén meg az új prospektusukban is benne van.
Megnézem.
ABC Design:16990 Ft , ROBA (ez nem tudom milyen fajta a képen nem néz ki rosszul a célnak megfelelő) 12990 Ft Van több fajta csak azokhoz nem irtak árat.
Nekünk is van egy CAM mi nagyon szeretjük.Talán azt használtuk ki a legjobban Ádi nagyon szeret benne ücsörögni.

Angi:Nem tudom a dokink azt mondta hogy sűrűn szívjuk nehogy lerakodjon.Mondjuk most azért nem folyik annyira mint az előző t...ony kornál akkor muszály volt sűrűn szivni mert annyira folyt meg nem is tudott volna máshogy szopizni.
Igen az S betűset mondtam Gabinak Sterimar (sós oldat) a neve tényleg jó mi többnyire azt használjuk.
Köszi a nyugtatást mozgásügyileg lehet hogy várok még egy kicsit.Hááátha.Ülni tényleg olyan szépen ücsörög,nem dől el. (igaz nem magától ül még fel)de talán egyszer azt is sikerül.
A múltkor meg akartam nézni Virágot de valamiért nem sikerült megnyitni az oldalatokon a fényképeket.Most mindjárt meg is próbálom újra.

Szilvi
Tényleg.Én is raktam fel pér új képet a múlt héten.(Edem the best ,Edem the best 2-ben vannak az újak)
szedem

Nina: Egyszer csak rákap a "normális kaja ízére". A hasznavehetetlen játékokat én is eldugom a Fló elől. Fa összerakós vasút, kocka kirakó,amiről olyan ügyesen le lehet szedni a ráragasztott papírt.

Karmen: Én biztos meg fogom kérdezni, hogy fel tudjak készülni, hogy fiú lesz-e vagy lány. Örülök, hogy minden rendben van a génekkel. Gyönyörű, egészséges babátok lesz.

Lara: A ház még sehogy,mert a tulajdoni lapon még nem szerepelünk és ehhez idő kell. Tudod az aktakukacok lassan rágnak.De azt ígérték, hogy amint széljegyzetre kerülünk rögtön rányomják a pecsétet az engedélyre és utána indulhat az építkezés. Ha jó idő lesz, nem esik az eső idén még megcsináljuk az alapot, jövőre meg a többit. Bár elég sokan belevágnak még az idén, azt hiszem mi nem kockáztatunk, hiába szerelt ház. És ti hogy álltok? Nem lakberendezővel csinálom, hanem a jól bevált word-del rajzolom meg a bútort. Azzal több egyedit lehet rajzolni,mint egy programmal. Van egyébként ilyesmink de az nagyon gyér. De a Zalakerámia fürdőszoba tervezője az tök jó, csak ahhoz az kell, hogy a zalakerámiától válasszatok burkolót. www.zalakeramia.hu Én is úgy gondolom, hogy a pocakmanó volt, mert ma már többször is éreztem olyan remegés félét a pocakomban. Flóra olyan 17-18 hetesen mocorgott igazán.

Angio Én veled értek egyet. Igen is egy közismert ember ne tegyen olyan dolgot, vagy legalábbis ne reklámozzon, ha az egy normál embernek nem felel meg. MInt pl: sok mozgás és kevés kaja, kismamáknak, akik előtte nem tornáztak semmit. Egy sportembernek még hiányzik is, sőt nem is egészséges, ha egyiknapról a másikra abbahagyja. Perzse kell mozgás a várandóság alatt, de mértékkel és ésszel.

Ja, és annyit, hogy a császármetszés ugyanolyan megterhelő a baba számára, mint a hüvelyi úton való szülés, mert nem vágnak akkora nagy lyukat a hasfalon, hogy azon simán kiférjen. Azt olvastam, hogy fogóval ill. vákummal segítik ki a babát. A gátmetszés meg nem 7-10 centis seb a hasfalon, hanem pár centi a gáton,ami sokkal könnyebben gyógyul mint egy hasi műtéti heg. Ezt azok tudják akiknek már volt hasi műtétjük és gátmetszésük is. Pé: Nekem mindkettő volt. A baba feje meg különben sem nyomódik annyira,hogy élete végéig meglászódjon. Befejezem ,mert mindig felbosszant, ha valaki kérésre, csak hgoyne szenvedejen címszóval császárral szül. Azt olvastam ki az idézetből,mintha Norbi irányította volna az egészet és Rékának még véletlenül sem lett volna beleszólása. Szegény Norbi hányni járt ki. Minek ment be.Bocsi, kicsit elragadtattam magam.

Jó éjt!

Gabi3(15+4)
inecsg

Melinda: Honnan tudod, hogy megszületett a Nyitrai doki néni kis lánya?
inecsg

Zsófi,
írtam mélt.
Ági

Kép
Ágci

Ágci, mit írtál?
Azt hogy mikor vagy otthon, azt megkaptam. Azóta nem kaptam újat.

Nóri, jövőre tervezZÜK a kistesót:-))))))))
Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi megkaptad a képed?? Meso címer küldtem véletlenül, nézd meg véleményt várok, sürgős! Kép) puszi

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Én reggel hallottam a tv-ben, hogy megszületett a kis Lara és határozottan emlékszem, hogy 2790 g-ot mondtak. Lili pontosan ennyivel született a 39. hétre (2 nap eltérés a kiírt időponthoz képest). Én 11 kg-t híztam, és nem vontam meg semmilyen táplálékot magamtól + már a teherbeesésem előtt 3 hónappal elkezdtem folsavat és Maternát szedni!
Nem védeni akarom a Norbit és a Rékát, sőt! A Norbinak szerintem az lett volna a legjobb reklám, ha kicsi Réka legalább 20 kg-t felszed és azt a híres nagy tornájával és a még híresebb táplálkozási tanácsával mondjuk 2 hónap alatt leszedi anyuciról, de úgy hogy közben a gyerek nem kap semmiféle kiegészítés csak és kizárólag anyatejet Kép Kép Kép Nem gondoljátok?

Na megyek, legyetek jók!
Éva(vevike)
vevike

Sziasztok

Kiderült, hogy nincsen bacim, csak az SZTK-s laborkörülmények hagynak némi kívánni valót maguk után... Kép

Enikő, megkaptam a leveled.

Karmen, örülök, hogy minden a legnagyobb rendben van. Kép

Pocókám rugdos rendesen, most már nem mindig szíveli, ha az oldalamra fekszem. Kép
Még dolgozom kb ősz végéig, ha minden rendben lesz.

L.Éváról tudtok valamit, emlékszem írta hogy eltört a keze, meggyógyult már?

Gigi 26+1
gigi1

Gabi! Nekem nem kell ruhákat vennem, igy nem gond hogy nem tudjuk a nemét, viszont izgalmasabb.
Tegnap magyarázták a tv-ben, ennek örülök, hogy az épitési telkek többsége magánszemélyek közötti adásvétel. Ök pedig nem ÁDA kötelesek, vagyis ránk nem vonatkozik a 25% AFA jövöre erre. Hát kiváncsi vagyok, mert idén már nem tudunk telket venni, jövöre szerintem meg felviszi mindenki az árát erre hivatkozva.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vevike: én 9 kilót híztam a terhesség alatt és a Bogi a 41. hétre született 2980 grammal és 49 cm-vel. És én aztán, aki ennyire imád, főzni és enni, az ég világon semmit sem vontam meg magamtól. Egyszerűen ilyen géneket örökölt apai ágon. A Bogi apja tőlem picit alacsonyabb és én sem vagyok egy égimeszelő (172 cm). Az Jani anyja meg egyenesen Isten picikéje......szóval valószínű ezért lett ilyen viszonylag kicsi a Bogi. Ettem én csülköt pékné módra meg mindent ami jól esett, már pedig minden jól esett, és szedtem a Maternát is, amitől meg úgy hírlik nagy lesz a baba súlya. Ez abszulút genetika. Ki milyen géneket örököl, nem? A Norbi is elég törpe növésű, ő is van vagy 160 cm alacsony Kép, a Réka sem 2 méteres, szóval nem lehet elvárni, hogy óriásbébijük legyen! De azért az tényleg oltári nagy baromság, hogy cerbonán műzlin meg joghurton élt, nem beszélve a maratonfutásiról...szóval nem teljesen normálisak! És igazad van abban is, hogy az lett volna csúcsteljesítmény és pénzkasszálás Kép, hogy ha majd szülés után pikk-pakk lefogyasztja a nejét...de így hogy nem hízott semmit........

Gigi: Ez jó hír! Mármint a bacimentesség. Holnap reggel megyünk Szegedre addig leszek netközelben, írsz majd addig??

Puszika

ceniko
Szeged

Enikő, ha jössz holnap, nincs kedved talizni?

Jó lenne látni titeket. Nekem de orvoshoz kell vinnem Bencit, de utána van egy kis időm.

Megkaptam a leveled, majd válaszolok, ha lesz egy kis időm!

Puszika:

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Enikő: A Maternától nem lesz óriásbébije senkinek. Abban nem növesztőszer van, hanem vitaminok és ásványianyagok,azoktól meg nem lehet hízni, max egészségesebbnek lenni. Én a Flóra megfogantatása előtt egy évig szedtem a Maternát és a várandósságom alatt is végig, és nem lett óriás bébi a maga 1470 g-jával. Abban viszont igazad van, hogy sem a Norbi sem a Réka nem egy óriás termetű emberek és valószínű ez miatt is lehet, hogy nem lett 3500 g-os babájuk, de a 2700 g is kevés. Kár volt annyit tornázni és fogyizni.

Karmen: Hogy van ez az adásvétel dolog? Mi az Önkormányzattól vettük.

Gigi: De jó, hgoynincs semmi baci. Ez a nagy higénia az Sztkban...Kép

Flóra az imént vette le a fűtőtestről a citormolajos párologtatót, ami egy cserépbögre volt. Kiönötte az egészet. Tök jó citrom illat van a lakásban.

Gabi3
inecsg

Gabi!

A párom is pont 1470-el születettKép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Gabi3: én nem mondtam, hogy növesztőszer van a maternába.Kép A dokim a 3. harmadig ajánlotta a szedését, mert idézem "...hogy ne szüljön óriásbébit, mert a maternás gyerekek nagyobbak az átlagnál..." Nem én találtam ki!!!

A Bogi apja is 1400 grammal született 7 hónapra!

Zsófi: Talizhatunk, azt hiszem valamikor a reggeli délelőtti órákban megyünk át. Attól függ Bogi mikor ébred. Örülnék ha talizhatnánk Kép Eljöttök??

pussz
enikő

ceniko
Szeged

Én holnap szegeden vagyok
Tudod a számomat?

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

igen +van Kép
akkor csörgök ha odaérünk
cuppp

ceniko
Szeged

Én is úgy tudom, hogy a magánszemélyek telekvásárlása AFA mentes marad, a vállalkozóké viszont nem, így az új lakások ára valószínűleg emelkedni fog, ha azt cég/vállalkozó építi.

Szeretném hinni, hogy a legtöbb dolog csak újságírói kacsa, amit a Norbiékról írnak, mert egyébként elég durva. Mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja, de egy közszereplő igenis felelőséggel tartozik az olyan tetteiért, amivel károsan befolyásolja a rajongói (Itt nem rólunk van szó. Ugye?Kép ) életét.
Én mindenhol azt olvastam, hogy, ha terhesség előtt nem sportoltunk, akkor ne a terhesség alatt kezdjünk hozzá, úgy, hogy én szépen lustulok, és eddig csak 3 kilót híztam, de ez inkább alkati dolog, mert a terhesség előtt is ehettem bármit, de nem jött rám plusz kiló.

A maternára nekem is azt mondták, hogy növeli a baba súlyát (persze nem törvény), de jó étvágyat csinál anyukának, aki így többet eszik, és valahogy ez kihat a babára is. Sógornőm éppen a nagy mesterséges vitaminok korszakában volt terhes, és 4 és fél kilós lett a fia, pedig a férjével mindketten alacsony termetűek. Volt is komplikáció a szülésnél rendesen. Szóval azért vannak szélsőséges esetek.
Nekem a Kajtár és a Sári is azt tanácsolta, hogy amíg természetes utón elég vitaminhoz jutok, és jó a vérképem eddig ne szedjek semmit. Én ehhez tartom magam.

Nóri
norcee

Szia lányok!

1. Hallottatok már olyan kismamáról, aki kizárólag a Rubin Réka hatására kezdett el terhesen tornázni és futni???

2. Közszereplöknek lehet, hogy lenne felelösségük, de nem feltétlen az a feladatuk, hogy példát mutassanak, hiszen sokféle egyéniség van, mindenki otthon szépen eldönti, hogy kiröl akar példát venni kiröl nem. Pl.mindenki alkoholista lesz aki szereti Bajor Imrét és Antal Imrét? Ök ezt vállalják és nyiltan teszik, mégsem utánozzák öket. Réka is vállalja, hogy ö imádja a sportot, akkor most minden kismama futni fog, mert ö ezt csinálja a TV-ben?Kép

3. Müzli és joghurt: aki valaha is sportolt életében azt tudja, hogy több mozgás=több kaja. Vagyis minél többet sportolsz annál több kaját kell enned. Én minden nap sportolok és dupla annyit eszem mint elötte. Tehát már csak ebböl kifolyólag is egy baromság, hogy a Réka, aki napi 9km-et lefutott + napi több órát edzett, csak kizárólag joghurton és müzlin éljen. Ez lehetetlenség, ugye nem adtok hitelt a pletykalapoknak? A sporthoz kalóriabevitelre van szükség, ennyi sporthoz, amennyit a Réka csinált, nagyon sok kalória kellett. Valószinü egy pletykalap ezt irta, hogy müzlin él és most ez a mondás. Abban biztos vagyok azért, hogy odafigyelt az étkezésére, sok baromfit, halat, tejterméket, zöldséget...stb evett. De szerintem az egy nagy marhaság, hogy ö fogyókúrázott volna terhessége alatt. Ennyi mozgás mellett egyszerüen nincs szükség fogyókúrára!!

5. Szülés utáni torna: lehet, hogy sok anyukának intenziv mozgást jelent 1 óra aerobic, de a Rékának szerintem az csak egy kis átmozgatás. Szerintem érezni fogja, hogy mennyit bir és mennyit nem.

Gabi3! Tudom én, hogy a hivatali idö milyen sok, mi is talizunk ezzel nap mint nap, most mi is a tervmódositásra várunk..
Nálunk amúgy már állnak a falak, nov. elején elkezdik a tetöt ácsolni. Persze még igy is sok van hátra a beköltözésig.

Szijasztok, Lara
lara

Lara!
1-2ben tulképpen igazad van! NAgyrészt... (de azért lássuk be, vannak ostoba kismamák, kispapák)
3. ebben is igazad van, de az is belátható (szvsz), hogy 6kg "hízás" egy terhesség alatt egy amúgy abszolút vékony (vagy inkább normál kondiban lévő) kismamának KEVÉS. MErt akkor a terhesség alatt Ő fogyott.

De engem nem is ezek idegesítenek igazán, hanem az a hasiztomgyakorlat, amit láttam, azt nem írták, azt láttam, és közben az ostoba kis fejével vigyorgott, és mondta, hogy "De bírom". -és vigyorgott. Huhhhhh, és itt szállt el az agyam. MErt azt tudjuk, hogy egy terhességben a gyerek elveszi, amire neki szüksége van. TEhát pl egy túlsúlyos kismama, ha csak 3kgót hízik sincs gond, dre az valszeg azt jelenti, h Ő fogyott vagy 6ot. AMi rendben is van. De a hasizmot hagyjuk mááá békén, pláné az alsó hasizmot!!!!!!!! na és ezt télleg ne tessék reklámozni!!! Asszem összeségében ezért haragszom én rájuk!

NA mind1, lépjünk tovább, szvsz nem érnek ennyitKép))

HAlli

angiszeged

Sziasztok, tök véletlenül néztem be ide. Tudnotok kell, hogy külföldön élek 7.éve, igy 1 par hete még azt sem tudtam, hogy Norbi-Réka parost eszik e vagy isszak. Kép Aztan utananéztem, olvastam, forumokba belementem, mazsolaztam. és elképedtem, hogy a magyar nök, kismamak fiatal anyukak mkilyenek. Irigyek, cinikusak, rosszakarok. Miért?? Nekem 2 picim van, mindkettö csaszarral, a masodik mar tervezett csasza volt, azért mert igenis nem akartam sem rizikot, sem fajdalmat. és nem vagyok elhizva, mert teszek érte. Nem zabalok, tornazom, és adok magamra. Ennek ez az ara emberek. Csakk akit szuperbody-val aldott meg a joisten, annak nem kell semmit csinalnia, hogy mindig karcsu maradjon. LarA! nagyion jo irtad, amit irtal, hogy nem szabad a pletykanak hinni és nem szabad iilyen riosszindulatunak lenni, azért mert ö mashogy csinalja.Sokan akik itt forumoznak azt hiiszik, hogy csak az a 10-15 emberke olvassa amit ir, pedig nem igy van. Milliok férnek a nethez, és azt hoogy akisfiad, kislanyod éppen milyen allagut kakalt, azt ezrek tudhatjak meg pillanatok alatt, névvel-cimmel. Meg hogy milyen otthon a sexualis életed, szomszédodat hogyan utalod. Akkor most ki él manapsag nyilvanosan? Csak a promik, a "sztarok"?
Mindenkinek szép délutant és akinek ne inge, kérem az ne vegye magara! Kép) legyek csak Mandarin...
Mandariin

Lara!

Én sajnos ismerek olyat, akire az 1. pontod igaz. De ez az ő hülyesége. Kép Kép Kép

Ildianyu
ildianyu

Gabi! Jövöre vezetik be, hogy az épitési telkek majd 25% AFA terheli. Erre mondta ma a pacák, hogy csak ha áfaköteles személy vásárol v. ad el. Szoval annyit értettem, hogy magánszemélyek közötti vásárlásra nem vonatkozik. Ti meg az idén vettétek, ezért nem.

Gabi,Gigi! Nem akarlak elkeseriteni, barátnöm most üzent, a tegnapi felvétel semmit se ér szerintük (4D Szeged), most jövö héten mennek Kecskemétre is. Szerinte ezeknek még bele kell jönniük. Csak szolok, ha akarjátok még le tudjátok mondani. Nem tudom mi nem tetszett neki, csak sms-ben irta.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,
Pocakos kismamák,
remélem megkapták és megnézték, amit küldtem. Nem vírus, meg lehet nézni.Kép

Ágci

Kép
Ágci

Mandarin: Nekem nem ingem, de nem bírom ki szó nélkül Kép Egyetértünk. Egy kivétellel. Igen ez itt az internet-világháló. Mi megírjuk örömünket,gondunkat bajunkat egymásnak a Szegedi topicba, ez tény. Az is tény, hogy ehhez nem csak a szegedi kismamák férhetnek hozzá (lásd. pl. Te és egyéb név nélküli, nem regisztrált jóakaró és kevésbé jóakaró beirogatók) Igen, részben a mi életünk is nyilvánosan zajlik. Már amit rákötünk mások orrára. De már megbocsáss, mi nem vagyunk közszereplők. Mi nem vagyunk folyamatosan a tévében. Rólunk nem zengenek ódákat, mi nem vagyunk példaképek (hacsak nem a saját gyerekeinké...) Nem hinném, hogy itt a szegedi topicba bárki is irigyelné a Norbi házaspárt. Sőt! Nem hinném, hogy az irigység miatt írjuk meg a véleményünket. Nem értem,hogy a mondandód, miért pont ebbe a topicba írtad le? Vannak más topicok itt a babaneten meg másik fórumok is, ahol csak róluk direkt az ő kivesézésükre nyitottak topicokat. Miért nem oda írtad meg a véleményed? Ide érkezett ebben a témáben kb 8 hozzászólás, egyéni vélemény. Mindenkinek szive joga véleményt alkotni és nyilvánítani. Ezt nevezik demokráciának és szólásszabadságnak. Mégegyszer hangsúlyoznám,-azt hiszem ezt mindenki nevében mondhatom,- hogy nem az irigység és a rossz szándék beszélt belőlünk. Én nem tudom, Te melyik országban élsz, de mi itt voltunk kismamák Mo-on. Itt az orvosaink a terhesgondozáson, mind homlokegyenest az ellenkezőjét mondták annak, mint amit Réka csinált! Ezért döbbentünk meg! Ha visszaolvasnál kicsit, te is rájönnél....

Minden jót kívánok Neked és a porontyaidnak!

Enikő mert így hívnak! Kép

ceniko
Szeged

Enikő:Szépen szóltál. Kép

Én pölö. nem vagyok arra irígy, aki császárral szül, mert az az élmény kihagyhatatlan, mér mint a normál szülés. És ne vegye sértésnek aki csaszival szült, biztos meg volt az oka. De ugye nem kell senkitől elnézést kérnem azért amit gondolok. Legalább is ebben a topikban nem ez a szokás.

Ágci: Igen megkaptuk a kedves babás emiledet, nagyon tetccik. Kép

Karmen: Érdeklődd meg az ismerősödtől,mi nem tetszett a szegedi 4D-ben. Mert nekünk nem mindegy, hogy Kecskemétre el kell-e menni vagy sem. Különben is február március tájára csak belejönnek. Kép

Lara: De jó, hogy ilyen jól álltok építkezés-ügyileg. Akkor tavaszra már be is költözhettek.

Nóri: Én azért végig szedem a Maternát, Flórának sem volt rossz, hogy szedtem. nekem nem csinál extra étvágyat. A vérképem is tökéletes. És még alig híztam két kilót, ilyenkor a flóval már túl voltam a 4. plusz kilón. Pedig most nagyobb is a pocakom. De nem hiszem, hogy ettől 4 kilós babának fogok életet adni. .)

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Na milyen ruhát vettem a Bencének???
KépKépKépKép

Ja a Corában a Kecskeméti bébiételek 69, ill 89 Ft-ba kerülnek. Érdemes bevásárolni belőle!!!
Én is vettem egy csomót. Ágci, lesz ám üvegedKép

Kép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Én azért nem lennék boldogtalan, ha olyan alakom lenne, mint a Rékának. Kép Kép Kép

Ildianyu
ildianyu

Hali!

Még pár szó a Norbi/Réka-ügyhöz, nem bírom kihagyni.

1. Réka terhesség alatti tornája/diétája egyáltalán nem olyan "véletlenül a nyilvánosság elé került magánügy", mint Antal Imre dohányzása vagy Bajor Imre alkoholizmusa. Javítsatok ki, ha tévedek, de ezeknek az a HIVATÁSUK, hogy másokat RÁVEGYENEK a példájuk KÖVETÉSÉRE. Ezt nem kell kikövetkeztetni, ezt ők maguk mondják, sőt hirdetik, mi több, akár mondhatnám azt is, hogy ennek a prófétái. Réka kiadott egy igen drága kazettát azzal, hogy "hogyan légy bombajó kismama".

2. Velem nem az "irigység", hanem egy megfigyelés mondatta már régen, hogy ennek kis súlyú baba lesz a vége. Én rendületlenül olvasom a KIsmamát nagyon régen, többek között a nyitólap alján azokat a bejelentéseket is, hogy a lap régebbi modelljei közül (akik a terhesruhákat viselik a fotókon) melyik szült, és mekkora lett a gyerek. Nos, míg az átlaggyerek Mo-n 3300-500 körül van, akkor ezek között a modellek között - akik terhesen pont olyan karcsúak, mint egyébként - kb. 2800 gr. Vajon miért?

3. Ami a genetikát illeti, mindkét alacsony szülőről tudni lehet, hogy kövér gyerek volt, és a család is olyan. Szóval ez nem sovány gyereket jósol.

Méri
méri

Zsófi: Nagyon édi,mint egy kis eszkimó.

Gabi3
inecsg

GAbi 3! Láttalak a múltkor a passageon, csak messziről és siettünk, és nagyon csinos kismama vagyKép

angiszeged

Ági! én is megkaptam, köszi, aranyos volt!

Gabi! Ha eljön megkérdem, de nem tudom mikor, mert kb. 1 hónap mulva befektetik a szülésig. SZoval lehet hogy nem tud már eljönni én meg nem látogathatok. Majd kinyomozom.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Voltam ma védőnéninél (Vera), tegnap meg volt nálam a Nádháziné (körbejárta a szintet). Nádházinéval szerintem csak egy baj van; szétszórt, és ebből kifolyólag mond nem éppen igaz dolgokat. Pl. nekem azt mondta, hogy ő most hallotta, hogy a tgyás-t csak 100 000 Ft-ből számolják, akkor is ha több a kismama bruttója, szépen kijavítottam, hogy igen, ha nincs meg a 180 nap. Elcsodálkozott, majd abban maradtunk, hogy utánanéz. A másfél óra többi részében az ő problémáival foglalkoztunk, nincs rendes helyük, kevés a ruhapénz, nem fizetik neki a mobil hívásokat, ő a Béke utcai iskolában a védőnő és rengeteg admiszitrációja van, talált 7 tetves gyereket, van egy kis súlyproblémája, ezért nem iszik banánturmixot, de nekem nagylelkűen megengedte Kép stb... Mit mondjak érdekes volt. Kép Szeretem megismerni az embereket, és róla annyi rosszat hallottam, hogy nagyon kiváncsi voltam rá, meg éppen ráértem.

Vera viszont ma tök jó tanácsokkal látott el. Szerinte okt. 15 és ápril. 15 között ajánlott valami terhességi vitamint szedni, úgy, hogy én is beszerzek a héten elevitet. A másik meg ajánlott haskötőt, mert szerinte sokat segít ha valami kicsit tartja a hasat/méhet, és nekem ugye cx2100-am van, ami szerinte is pihenésre ad okot, úgy hogy kb. befejeztem idénre a sulizást.

Október 29-én, szerdán délután 4-kor indul egy kismama foglalkozás, melynek keretében lesz szülőszoba látogatás a klinikán és a kórházban is. Jön valaki közületek? Mi, ha minden jól megy ott leszünk Zolival.

Nóri
norcee

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?