Sziasztok!
Rozmaring, Manófalvi - én is sokat agyaltam, hogy valahova vidékre kellene menni szülni, mert nagyon be voltam tojva én is ettől a Kecskeméti szülészettől, főleg azok után, hogy az orvosom akihez évek óta jártam, már nem vállal szülést és még az új orvos keresése is a nyakamba szakadt a terhesség negyedénél.
De végül csak nem merném bevállalni a vidéket éppen amiatt amit Ti is írtatok, mert hallottam már több olyat is akinek pitty-putty jött a baba, nem beszélve arról ha valami vészhelyzet is felmerül. Persze olyan esetet is ismerek, hogy simán bevállalták Pestet és nem volt gond, de ahány terhesség annyi fajta. És magamat ismerve így is félnék, hogy itt helyben beérek-e időben!
Nagyon féltem a babócánkat és inkább mindent az Ő érdekében teszek. Ne értsetek félre, nem vagyok annyira gyáva nyuszi, adódhat ez inkább abból, hogy öt éven át küzdöttünk, hogy legyen és mégsem jött, átélve több fájdalmas beavatkozást is, és inszeminációkat, meg lombikot. Aztán most csak úgy itt van spontán, és terhesség alatt is voltak gondok, hát nem nagyon mernék Vele Pestre vagy bárhova rohangálni! Nem kockáztatnék!
Egyébként valaki írta már valahol, hogy ha az orvosban bízik az ember mindegy, hogy melyik intézménybe megyünk! És ebben én is hiszek. Úgy néz ki az új orvosunk is beválik, bár nem sokat találkoztam még Vele. Inkább egy kicsit a korház adta lehetőségek amelyek tényleg lehetnének fejlettebbek, és ezáltal figyelembe vehetnék a kismama kívánságait, pl a szülés módját illetően, mint máshol, dehát itt ez van!
Linacska - Tudom, Neked is fóbiád a tűszúrás, egyébként én a vérvételtől vagy egy sim injekciótól nem félek, de ha ilyen bizarr helyekre adják, mint gerinc vagy CVS-nél a has, na ezektől engem is kiráz a hideg! Azt viszont nem is tudtam, hogy Te is a császár küszöbén álltál!
Nem könnyű ez csaszis dolog sem, illetve a körülményei. Először én is úgy voltam, hogy aludni akarok közben, mert az is félelmem, hogy mi van ha mégsem zsibbadok el és mégis érzem amikor vágnak vgy a varrást. Brrrrrr! Félnék, hogy bepánikolnék és akkor mi van? De az orvos legutóbb azt mondta tömören, hogy Ő az érzéstelenítést szokta ajánlani, mert az altatás nem valami jó a babának. Nem kértem hogy fejtse ki, de nem szeretnék ártani a babámnak. Nem tudom mi lehetne? Sokan születnek altatásból is, csak szerintem nagyobb a kockázat és ezért!
Minden esetre nagy dilemma! Nem tudom mi lesz ha oda jutok, de jó lenne már ezeken túl lenni!
Linda - Ez meglepett. Nem tudtam hogy "szülni is szokott". Szerintem is jó doki, én uh-on voltam Nála és a CVS-t is Ő csinálta! Mindig nagyon rendes volt!