Bealudtam. De jellemző, hogy mi az első mozdulatom kelés után....Nyúlok az egérhez
. Valamelyik kismamás újságban volt egy cikk, hogy hogy kell gyakorolni a légzés. Asszongya: üljünk törökülésbe, és tekerjünk a hasunk köré egy széles övet vagy sálat. Vegyünk mély levegőt. Ha jól vesszük a levegőt, akkor a pocaknak nőni kell, amit a sál szűkülése is jelez. Ha ez nem következik be, így gyakoroljunk, az öv segít, hogy ráérezzünk a technikára.
Elgondolkodtunk ezen a köldökzsinórvér-dolgon. Tudjátok mennyi? 342.000 Ft. lemondtam róla, sajnos. Viszont míg kerestem a légzéstechnikát legutóbb vásárolt újságomban (azt hittem abban van) találtam listát a vizsgálatokról. Orsi, eszerint 16-héten veszik le az AFP-t és annak eredményével a 18. héten kell menni UH-ra. Viszont látom, hogy nekem lassan heti kétszer NST-re kell mennem. "Pihenjen anyuka, sokat." Hogy?! nem mindenki lakik a kórház szájában, mint én...
Közben megtudtam, hogy miért nem szeretik a megyeiben az EDA-t. Állítólag a baba túlságosan belustul tőle, és lehet, hogy neked nem fáj, de tovább tart, mert nem segít a kijövetelben, szó szerint ki kell nyomni.
Eni! Ezeknek a mozaikszavaknak én a csaladinet.hu-n és a magyarorszag.hu-n néztem utána. De nem értem. Ma megkérdeztem a munkaügyest, hogy mi jobb nekem: ha szülésig táppénzen vagyok, vagy ha elmegyek szülési szabira 28 nappal előtte. Nagyon okosan nézett rám... Olvasom ezeket az újságokat, és csodálkozom azon, hogy vannak anyukák, akik dilemmáznak olyanon, ami nekem tök természetes. Pl. nekem tök egyértelmű, hogy ha nem muszáj, nem akarok császárt; együtt akarok lenni a babával már a kórházban is, mert innentől kezdve nem arról szól az életem, hogy ki tudom-e pihenni magam és naná, hogy szoptatni fogom, neki ez a legjobb.