Szisztok!
Aha, nekem azt mondta a dokim, hogy a 3 vagy 2 a méhnyak hosszát jelenti centiméterben, az első 0 a zárt külső méhszájat, a második 0 a külső és belső közötti zárt nyakat, a harmadik 0 a zárt belső méhszájat. A védőnőm ma volt itt, azt mondta, hogy elvileg már 28 hetesen is normális lenne, ha nem 3.0.0.0-es, hanem 2.1.0.0-as lennék, szóval ne aggódjak csak feküdjek. A kilókat nem tudom miért nem szedem fel!
Gondolom hajlam kérdése. Bár én pl. nem szeretem az édességet, szóval csokit és sütit és ilyesmiket szinte egyáltalán nem eszek (egy barátnőm teljesen rákattant a terhesség alatt), és a húshoz már a terhesség előtt sem ettem krumplit vagy rizst, a húst párolt zöldséggel vagy salátával szeretem. Egyébként húst, tésztafélét és kenyeret (barnát) sokat eszek. Hát azt hiszem ezt nem lehet kiszámolni. Megkérdeztem anyukámat, ő 48 kiló volt a terhesség előtt, velem 18 kilót hízott, pedig azt mondta nem kezdett el látványosan többet enni. Õ nem tudta leadni, mert 5 hónapos voltam mikor terhes lett a húgommal. A férjem tesója 16 kilót hízott, mire Bálintka 3 hónapos lett, már le is adta az összeset. Tehát ne aggódj, biztos te is hamar le fogod adni!
)
Hanyatt feküdni már rég nem tudok, a csípőm nekem is fáj, főleg a szeméremcsontom környéke. A fekvést egyébként elég jól betartom, de a napi egyszeri számítógépezést nem hagyom ki!
Gratulálunk a betöltött 36. héthez! Akkor Dorkának már elég érett a tüdeje a megszületéshez, most már jöhet bármikor!
Gratulálok a lakáshoz is!
Nekünk is lesz az elején anyai segítségünk, 1 hétre jön az én anyukám, 1 hétre meg a férjem anyukája. Egyik se az a típus aki mindenbe bele akar szólni és nem hagy minket dönteni, szóval gondolom jó lesz, ha itt lesznek! Mi még nem döntöttük el mennyit adunk a dokimnak! Én a kezelésekért sem fizetek neki, igaz nem is magánrendelőbe járunk hozzá, de így is vannak saját betegei, mint pl. én is, de a kórházi rendelésén fogad minket telefonos időkérés után. Nem fogad el pénzt a vizsgálatokért, mert azt mondja, hogy neki ez a munkája, kap érte fizetést! (!) Kevés az ilyen orvos mostanában. A szülésért természetesen ő is elfogad pénzt, de nincs tarifa, ha nincs elég pénzed nem is kell adni neki. Hallottam már olyat is, hogy valaki néhány doboz csokit vitt be neki ajándékba, és annak is nagyon örült. Nekem egyébként egy barátnőm ajánlotta aki nála szült, hogy a leggondosabb orvos az általa ismert nőgyógyászok közül. Én is egyetértek vele. Ti mennyit szántok az orvosnak? Nála van tarifa? Itt Szegeden elég húzós árak vannak egy-két orvosnál...
Sziasztok, várom a jelentkezést!