Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jó, hogy itt vagy közöttünk Roze! A lottó 5-ben ne nagyon reménykedj... Kép Mindenki abban bízik....
Nagyon jó, hogy ilyen okos kislányod van. Kép Ez biztosan megnyugtat Téged. Ha nem is teljesen. Biztosan minden rendben lesz Nikinél, ne aggódj. Mindenre tudnak ellenpéldát mutatni. Sokkal több a jólsikerült mandulaműtét, mint a nem jól sikerült. Kép Ebből kell táplálkozni, nem a pár nagyon rossz kimenetelűből!
Már csak pár hetetek van a szülésig? De jó... Kép Nagyon várjátok már, igaz? Biztosan.

Évi, mit dolgoztatok kint külföldön, ha megkérdezhetem? Gyógymasszórködtél ott is? Azt akkor elhiszem, hogy így nem szerettél volna kisbabát vállalni. Kép De mostmár legalább nyugodt lehetsz, várhatod a babát. Az a baj, hogy az ember csak így tud valamit kezdeni, ha előbb kimegy külföldre dolgozni és csak utána épít itt Magyarországon. Még egy pincér is jobban meg van fizetve külföldön, mint itt Magyarországon egy irodai munkás. Kép Elég szomorú tények. Magyarországon sajnos nagyon kivannak használva az emberek. Kép
Az nagyon jó, ha nem veszekedtek a férjeddel. Kép Mi sem szoktunk. Az első veszekedésünk sem kettőnk miatt volt. Kép Azóta sem veszekedtünk többet. Kép

Puszi Nektek, vigyázzatok pocaklakótokra! Lili
birolili

Sziasztok!

Roz!
Nagyon örülök, hogy Niki ilyen szépen fejlödik! Az értágulatok már nem olyan jók, de az a lényeg, hogy tudnak róla és nyomonkövetik. Itt Kméten kezelik, vagy máshova viszitek öt?
Úgy látom, mindenki a Petöfibe költözik. Legalább sok kisgyerek lesz ott. Örülök neki.
Az oltások sztem nem rossz dolgok, csak van, amikor mérlegelni kell, hogy mivel jár jobban a gyerek. Melyik oltás lenne ez?
Olyan jó, hogy már nemsokára szülsz. Én nagyon várom már. Kinél fogsz szülni?
A Bendegúz tényleg kis vagány név, egy kisfiú legyen is vagány!

Lili!
Dolgoztam gyógytornászként és a vendéglátásban. Hát az eü. ott (Németo.)kicsit más színvonalon van, mint itthon. Azok a körülmények hiányoznak, de az ország egyáltalán nem.
Azt gondoljuk itthon, hogy ott milyen jól élnek az emberek. Hát ez nem igaz, pedig én No. egyik leggazdagabb részén voltam. 1 dolgot mindig elfelejtenek a magyarok. Külföldön nem saját lakásban élnek, így a fizetésük fele albérletre megy. A rezsi is elég sok, a többi (ruha, kaja...) viszont olcsóbb. Nagyon sok németnek a hónap végére semmi nem marad. Nekünk jó volt, mert nem lakást, hanem csak szobát béreltünk, így mi haza tudtuk hozni a pénzt, de egy életen át nem lehet egy szobában élni.
A férjem pont felszolgálóként dolgozott és többet keresett, mint én gyógytornászként! Ott kinnt! Egyébként a vendéglátásban nagyon sokat dolgoznak ott is és itthon is, nem sajnálom tölük a pénzt. Én teljesen kikészültem, mikor azt csináltam.

Megyek, kipróbálom a matricafestést. Kíváncsi vagyok, mi fog kisülni belöle, sosem csináltam még és elég béna vagyok.

Puszi, vigyázzatok a járványokkal!!

Éva

Kép
sygnum

Szia! Pont felszólgálóként dolgozott ott kint? Pedig csak példa volt. Kép
Milyen matricafestéssel próbálkozol?
birolili

Sziasztok!

Lili, igen, erre ráhibáztál. Egyébként a vendéglátásban dolgoznak külföldön a legtöbben, úgyhogy nem volt nehéz kitalálni.
Már sokmindent megvettünk a babának, most már a dekoráción gondolkozok. Kicsi lányom leendö szobájába szeretnék pillangókat csinálni, amit majd a lámpájáról lógatunk le damillal. Tegnap megcsináltam a kontúrokat, ma kitöltöm színnel. A kontúr nem is lett olyan rossz. Ezt rajtahagyom a fólián, így jobb tartása lesz, de biztosan fogok még csinálni az ajtóra, szekrényre, esetleg a falra díszeket.

Tegnap este elmentünk a Bagi-Nacsa show-ra. Annyit nevettem rajtuk, hogy megfájdult a hasam. Remélem nem ragasztott rám senki vmi kórságot, elég sokan voltak!

Puszi
Éva

Kép
sygnum

Liolga!
Ha lesz idöd nem írnád le nekünk, "elsöbabásoknak" a szülésélményedet? Vagy legalább azt, hogy mire készítsük fel magunkat és férjeinket a kórházzal kapcsolatban. Igaz, én ott dolgozok, de azokat az osztályokat nem ismerem olyan jól (csak a hírét). Szeretném tudni, mi ellen kell majd harcolnom, mert biztosan lesz harc, ha vmi nem úgy történik a babával, mint ahogyan én szeretném.
Köszi

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Liolga nincs közöttünk már pár napja...
Sygnum, nagyon szépek lehetnek ezek a munkák amiket készítesz. De ügyes vagy! Én is szeretnék ilyeneket... Majd ha már elköltöztünk, és ott a baba szobába. Kép

Írjatok!!!
birolili

Sziasztok!

Lili!
Egész jól sikerültek, csináltam 2 pillangót és egy napocskát. Azt hittem, nehezebb lesz. Persze nem szabadkézzel rajzoltam, a netről töltöttem le a sablonokat. Annyira lázba jöttem, hogy biztosan fogok még csinálni (van Micimackó, 101 kiskutya, hófehérke...). Én is a leendő szobájába csináltam már, de legközelebb olyat csinálok, amit a pelenkázóra ragasztok. Az meg jön velünk, ha költözünk.
Amúgy ma olyan semmilyen kedvem nincs. Lehet, hogy csak az idő miatt, nem tudom. Remélem nem leszek beteg!

Puszi
Éva

Tényleg írjatok!!!

Kép
sygnum

Nekem is ma semmilyen hangulatom volt. Mitől? Teljes hangulati változásban voltam ma. Szegény barátnőmet sajnáltam csak, mert nem tudja sokszor, hogy mi bajom van. Neked is volt ilyen? Tudatában vagyok, hogy úúúúú, de nem nagyon tudom akkor per pillanat kontrollálni. Kép De tudom, hogy valami gázos volt most.

Puszi
birolili

Azt hiszem, a terhesség ezzel jár. Néha megbolondulunk, máskor meg a föld felett járunk. Csak viseljen el minket a környezetünk!

Jó éjt!

Éva

Kép
sygnum

Szia!

jó, akkor megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok ilyen kis lüke. Kép
Ma megyünk a védőnénihez ebben az időben. Megkapjuk a kiskönyvünket. Kép Kép Nagyon várom.

Veled minden rendben van? Baba mozgolódik? Beszélsz hozzá?
birolili

Szia!

Remélem normális védőnőt fogsz ki! Én alig vártam, hogy megkapjam a kiskönyvemet. Onnantól vhogy tényleg kismamának számítottam. Pedig sztem kicsit túldramatizálják a terhesgondozást. Egy dolog, amit ott nem jól tudnak, engem legalábbis félretájékoztattak. A magzat után is jár már a családi adókedvezmény -3000 Ft-, de nem a 16. héttől, mint ahogy ők mondják, hanem betöltött 91. naptól, azaz kb a 13. héttől. Kérd az igazolást! Ha te nem tudod igénybevenni, a férjed is kaphatja.

Mi jól vagyunk, csak még mindig lusták, baba is és én is. Mocorog, de 2-3 napja nem olyan sokat. Szoktam hozzá beszélni, jól nézhetek ki, mikor egyedül vagyok itthon és "magamban" beszélek. Zenét is szoktunk hallgatni, énekelek is neki, sőt fuvolázni is szoktam. A múltkor olyan aranyos volt! Amíg énekeltem, nyugis volt, ahogy abbahagytam, elkezdett mozogni. Ezt csinálta vagy fél órán keresztül.
Olvastad Raffai: Lelki köldökzsinór c. könyvét? Nagyon tudom ajánlani, főleg hogy érdekel a pszichológia. Ő is azt írja, hogy a zene, a beszéd, a hintázás (ja igen, azt is szoktunk min. napi fél órát) mind a baba fejlődését segíti.

Ti hogy vagytok? Elmúlt a tegnapi rosszkedved? Volt vmi oka, vagy csak a terhesség?

Az időjárásból már nagyon elegem van. Szeretném már, ha tavasz lenne. Hiányzik a napsütés! Utálom a hideget. Sétálni szeretnék erdőben, napsütésben!

Majd írd meg, mi volt a védőnőnél!

Éva

Kép
sygnum

Lili!
Remélem megnyugodtál az ultrahang után!
Az én lányom júniusban lesz 6 éves. Szerencsére semmi baja nincs, ha látnád nem mondanád meg hogy koraszülött volt. 129 centi 32 kiló, nagyszájú igazi nő. Én mint anyuka rengeteget aggódok, szerintem többet is mint kellene. Kunszentmiklóson lakunk, tehát nekünk tényleg ugyanannyi távolságra van Pest is, és oda még a közlekedés is jobb! Minden jót kívánok, Tünde
tundid

Sziasztok!

Voltam ma a védőnéninél, nagyon aranyos volt megint. Lemértek. Kép Kicsit híztam Kép Remélem nem így lesz továbbra... Kaptam egy csomó könyvet, kaptam kiskönyvet, amiben benne van a baba... Tényleg igazi kismamának érzem magam. Most még pláne, hogy van könyvünk. Kép

Tényleg szoktál fuvolázni a picinek? Tudsz fuvolázni? Jaj, az az én álmom volt. Nem fuvolázhattam ált sulis koromban, mert nem úgy álltak a fogaim. Vagyis mindig beszédültem. Nem bírt velem foglalkozni a tanárnő és inkább kirakott. Régóta zenélsz? Én klarinétoztam 4évig. Nagyon szerettem. Majdnem zenész lettem, csak lusta voltam gyakorolni. Nővérem mélyhegedű művésztanár lett, most pedig a szolfézs szakot végzi Szegeden. Ő nagyon szorgalmas volt a gyakorlásban, itt az eredménye. Én is lehettem volna, ha... De ez így lett.
Olvasom a Lelki köldökzsinór című könyvet. Már a felénél járok. Ezeket mind tudtam, mert a fősulin tanultam fejlődéslélektant és majdnem mindegyik vizsgálatról, kísérletről tanultam. Az egyik kedvenc tárgyam volt, megtanultam a nagy Cole könyvet, kijegyzeteltem mindent belőle. Ez a könyv is tetszik, csak kicsit nehéz értelmezni. Friss agy kell hozzá. Milyen könyveket olvasol még?

Igen, elmúlt a rossz kedvem. Biztosan csak a terhesség volt az oka. Kép Fura érzés volt. neked nem volt ilyen?

Te hogy vagy mostanában? Hintázni is szeretnek a babók, de jó. Azt én is szeretek.

Tundi, megnyugodtunk nagyon, igen. Kellett ez a vizsgálat. Mi Solton laktunk régen, az még közel is van Kunszentmiklóshoz.

Legyetek jók, sokat írtam Nektek. Kép Nem gondoltam volna.

Lili
birolili

Lili!
A súlyoddal ne foglalkozz túl sokat. Persze ésszel kell enni, de ne vonj meg magadtól semmit. Na nem kell egész nap sütit zabálni, de ha néha megkívánod, csak edd meg.
Kiváltottad már a kismama-csomagot? Nincs benne sokminden, de azért néhány újság.
Igen, szoktam fuvolázni, de nem túl gyakran, már nem bírom levegővel. Érdekes, hogy a klarinét ment, a fuvola meg nem. Nem is gondoltam volna. Én 10 éves korom körül kezdtem, előtte zongoráztam, de azt nem szerettem. Aztán ahogy elkerültem Egerbe gimibe (eredetileg nógrádi vagyok), abbahagytam. De kaptam fuvolát és otthon tovább gyakoroltam. Imádtam csinálni. Én is bánom, hogy nem zenei pályán maradtam, bár a mostani szakmám is nagyon szeretem. Remélem, Pindurkám is szeretni fogja a zenét és tanulni akar majd vmilyen hangszeren játszani.

Sokféle könyvet olvastam már (Gyermeket várunk, Terhesség hétről hétre, Szülőszoba, tessék belépni, Otthonszülés, Anyák könyve, Picik és kicsik, Dr Spock...), még a terhesség előtt elkezdtem olvasni őket. Meg olvasom a Kismama újságot, a Fitt mamát is. Mostanában nem is tudok más témájú könyvet, újságot a kezembe venni.

Dehogynincs néha rosszkedvem! De aztán elmúlik.

Szokott még hányingered lenni? Remélem túl vagy már rajta! Mostantól sokkal jobban tudod majd élvezni a várandósságot. Lassacskán elkezd nőni a pocid, megmozdul a baba, aztán már a férjed is érzi. Elkezdesz vásárolni, nézelődni. Olyan jó ez a várakozás, pedig én nagyon türelmetlen vagyok.

Tündi!
Akkor Neked Szabadszállás lett volna a legközelebb. Bár ha ott gond volt, akkor Kmétre hozták a babákat, anyákat. Megértelek, hogy Pestre mentél. Melyik kórházat választottad?

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok,
én is bejelentkezem, nagyon beindult az élet ezen a topikon:-)) Eddig csak olvasgattalak Benneteket...
A 21. héten járunk, július közepére várjuk a babánkat. A "nagylányom" 2,5 éves, bölcsibe jár, én meg még mindig dolgozom. A hurutos időszakot kivéve jól vagyunk mindannyian.

Liolga!
Azt hiszem Te írtad, hogy a hetényi magánoviba jár a lányod. Mesélnél egy kicsit róla? HA gondolod, lehet magánban is, a címem a profilomban van. Óvodaválasztás előtt állunk, ezért érdekelnének a tapasztalataid: miért azt választottátok stb.

Üdv mindenkinek, kitartás, nemsokára itt a tavasz, a rossz handulat, rosszullét is elmúlik egyszer!

Kobudo

Kép

Kép
kobudo

Éva!
Szabadszállás nálam szóba sem jött, nagyon nem volt szimpatikus sem a kórház, sem a főorvos. Amikor meglátta egyik tanácsadáson hogy Pestre járok, közölte hogy számítsak rá hogy DOWN!!!!!! kóros lesz a gyerekem ( csak úgy ránézésre) A védőnőm vígasztalt, majd elintézett másnapra a Móri doktornál egy ultrahangot, Ő mindent rendben talált, de a félsz bennem maradt. Amikor az orvosom megtudta mi történt, olyan pipa lett majdnem fölrobbant, megtiltotta hogy még egyszer találkozzak a kedves doktor úrral. Én a MÁV kórházban szültem, az intenzíves doktor néni8vel azóta is tartjuk a kapcsolatot, bármi gondunk van bátran hívhatjuk. Szerencsére nem sűrűn fordul elő. Bocs ha egy kicsit csapongtam, de a mai napig felzaklat, pedig egészséges a gyerekem, szépen fejlett, de mégis. Nem tudom ez miért jó valakinek, ha a másikat idegeli?
tundid

Sziasztok!
Ne haragudjatok, de pár napig nem voltam! Ma végeztek a festéssel meg én a takaritással.Kivagyok teljesen!Kép
Szét volt szedve a gépem, meg minden a lakásban,ezért nem tudtam jönni.
Majd visszaolvasok, de most képtelen vagyok, bocsi.Megigérem hogy holnap irok!

Remélem mindenki jól van!
sziasztok, puszi

KépKép

KépKép
liolga

Kobudo!
Üdv közöttünk! De jó, hogy egyre többen vagyunk!

Tündi!
Hmm...Meglepődtem. 10 éve ehhez a dokihoz járok és velem mindig normális volt. Pedig én nyíltan beszélgettem vele arról, hogy lehet, hogy Pestre mennék szülni. Aztán mégsem úgy alakult, maradtam nála. Kíváncsi leszek a végére. De örülök neki, hogy leírtad, mert eddig mindig csak jót hallottam róla és ezt én nagyon furcsának találom. Nincs olyan orvos, aki mindenkinek megfelel. Szerintem. Megértem, hogy felzaklat, amit mondott, nem volt "szép" tőle!

Ma nagyon sokat keményedett a pocim, remélem nincs semmi gond. Picur túl sokat és erősen mozgott ma, azt hiszem, ez nem tetszett a méhemnek. A hétvégén pihenni fogok.

Vigyázzatok Magatokra, pihenjetek sokat!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Kobudo, üdvözlünk körünkben! Jó, hogy egyre többen vagyunk.

Mindenki kipihente magát a hosszú hétvégén? Mi is most jöttünk haza a hosszú hétvégéről. Szülőknél voltunk és nagyon sokat és finomakat ettünk. Rámfért már az anya kajája. Imádom. Mindig hiányzik az ő főztje.

Jól vagytok, kismamák? Mi jól vagyunk. Azt gondoltam, hogy elmúlt már az émelygésem, mivel most a 13+0, de nem. Még mindig nem tudok oda menni a hűtőhöz. Este még rosszabb.

Kobudo, merre laktok itt K.méten belül? Hogy fogadta a kislányod a testvérke érkezését? Pont most fog óvodába járni?

Sygnum, Ti is jól vagytok? Olyan jó idő volt ma is. Kép Még nem mentünk el az ajándék babamama csomagért, majd most a héten. Kíváncsi vagyok, hogy mi van benne. Pihenj Te is sokat!

Tundid, nagyon durva az, amit írtál arról az orvosról. Nem rossz. Milyen emberek vannak. De az is igaz, hogy egy orvos sem felelhet meg minden anyának.

Mindenkinek szép estét, vigyázzatok magatokra!
birolili

Sziasztok!

Mi is megjöttünk a szülőktől. Nekem is sikerült annyit ennem, hogy majdnem 1 kg jött rám a 4 nap alatt.

Lili!
A hányingertől én sajnos nem tudtam teljesen megszabadulni, még most is szokott lenni. De nekem az elején nagyon brutális volt, majdnem kórházba kellett mennem, úgyhogy Neked biztosan el fog múlni valamikor. Csak türelem!

Nekem hétvégén fájdogált a pocim, úgyhogy nem nagyon mertem felkelni, adott volt a "kényszerpihenő". Meg is ijedtem rendesen, vas. majdnem bementem az ügyeletre. De szerencsére elmúlt. Biztos a melegfront miatt volt.

Szép napot Mindenkinek!

Éva (29+2)

Kép
sygnum

Sziasztok!

mi hétvégén itthon voltunk, bár voltak vendégeink. Nagyon élveztük a napsütést, remélem a tavasz nem múlik el nagyon hamar :-))

Lili,
kint lakunk Hetényben, ezért érdekelt a magánovi. Egyébként a lányom az óvodát kezdi most szeptemberben, de másfél éve már bölcsibe jár. Ezért írtam, hogy még/már dolgozom. Nagyon szereti a közösséget, 1 hét betegeskedés után már nem tudom lekötni, hiányolja a játszótársait. A testvér már várja, igaz, nem régóta mondogatom Neki, hogy jön a tesó, csak amióta már látszik a pocakom. A köldökömön keresztül beszélget Vele, mintha az lenne a mikrofon:-)) És mindig közli, hogy a kistesó most böfizik... No és hogy Kati lesz és kisfiúKép)) És hogy még nem tud majd sétálni, és Ő tolja a babakocsiban. SZóval ilyenek.

Élvezzétek ezt a szép napot!

Kobudo (22+3)

Kép

Kép
kobudo

Kobudo!
Nagyon aranyos lehet a lányod, ahogy a "mikrofonon" keresztül beszélget a babával. És ez a Kati lesz és kisfiú. Miket ki nem találnak. Tudjátok egyébként, hogy fiú lesz vagy lány? Mi lesz a neve?

Éva

Kép
sygnum

Éva,

nem tudjuk még a nemét, ma este megyek doktorbácsihoz, hátha látja már. No meg pénteken a 4D-s ultrahangra, Kamillánál is csak ott derült ki, hogy lány. És addig mindig fiúra gondoltam... Ennyit a megérzésekről. Így a névválasztást is elnapoltuk (az esélyesek: Emese, Sarolta, Vilmos, László, Tamás)

Kobudo

Kép

Kép
kobudo

Kobudo,
minden rendben? Mi volt a dokinál?

Éva

Kép
sygnum

Szia Éva,
igen, minden nagyon jó volt, úgy néz ki még egy kislányunk lesz. Legalábbis a doktorbácsi nem látott semmit a lába között:-))) Bejött Velem a férjem is, meg Kamilla is. Hát, nem sok mindent láttak belőle, de érdekes volt...

Veletek is rendben minden? Hányadik héten jársz?

Kobudo
22+4

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Gratulálok Kobudo a kiscsajszihoz! Nagyon jóóóóó! Kép Akkor nekem sem biztos, hogy fiam lesz? Én az elejétől azt érzem és a 11+3-as videófelvételen a 4d-n azt láttam, mintha lenne valami a lába között. Úgy nézett ki. Kép

Sygnum Ti hogy vagytok? Mikor költöztök?

Olyan jó, hogy végre jó idő van. Kép Kép

Nagyon élvezzük....
birolili

Sziasztok Lányok!
Kobudo!
Gratulálok a puncishoz. Kamilla mit szól hozzá?
Mi nagyjából megvagyunk, csak elég sokat keményedik a pocim, meg nem tudok éjszaka kényelmesen aludni, aztán meg reggel fáj a derekam meg oldalt a pocim (ami néha megijeszt, mert nem tudom, honnan ered a fájdalom, de mindig rájövök, hogy nem a méhemből). Szóval nem tökéletes, de azért élvezem, szeretek terhes lenni. Most vagyunk 29+3 hetesek. Jövő héten bemegyek Uh-ra a kórházba, megnézzük mekkora már a Picurunk.

Lili!
11 hetesen még nem nagyon látszik a neme. Általában a kislányokkal rosszabbul érzik magukat az anyukák az elején, lehet, hogy ezért van még mindig hányingered. De ez csak egy népi megfigyelés. Én pont aznap reggel, mikor megmutatta magát Leona, mondtam a páromnak, hogy sztem fiú. Errefel kiderült, hogy kislány.
Költözni csak a nyáron fogunk, bár már nagyon jó lenne ott lakni. Tegnap este hozták a konyhabútort, kimentem a teraszra (délnyugati fekvésű), olyan jó meleg volt, hogy akár kinnt lehetett volna vacsizni, ha ott lakunk. Meg milyen jó lenne a kertben üldögélni! De ez van.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok,

képzeljétek, a párom azt mondta, Ő még nem bízik abban, hogy lány lesz a babuci, majd ha a saját szemével is látja holnap délelőtt a 4D-s ultrahangon:-))) Szóval én hittem a doktorbácsinak, de ezek szerint egyedül voltam...
Egyetértek Évával, a lányokkal rosszabbul érzik/érezzük magunkat, ezt fiús anyukáktól tudom.

Éva,
nem próbáltál oldaltfekve kispárnát rakni a hasad alá? Teljesen laikusan mondom, csak mintha én így aludtam volna a végén. Kismama-párna? Bár az is ilyen elven működik.
Nagyon élvezzük mi is a jó időt, ma este kertészkedem egy kicsit, fel kell újítani a ház előtt a füvet, szegény elég barnácska. No meg tavaly ősszel vagy 200! virághagymát ültettem el a bejárat mellé, azok is szépen bújnak elő.
Ma reggel hittem el először, hogy itt a tavasz, és nem lesz mindi tél, Ti hogy voltatok ezzel?

No dolgozom még egy kicsit, sziasztok:
Kobudo

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Hát, akkor lehet, hogy nem pöcsös... Az én anyukámnak 3lánya van és nem volt rosszul egyikünkkel sem. Nem hányt soha. Majd meglátjuk mi lesz.

Megvan a konyhabútorotok? Milyen? Fából van? Milyen színű? Biztosan nagyon szép. Már elképzelted, hogy milyen lesz, ha ott laktok majd? De jó. Kép

Kobudo, írd majd meg, hogy mi volt holnap. Kép Várni fogom az eredményeiteket! Holnap meg is tudják mondani, hogy milyen nemű? De izgi.

Liolga, megint nagyon eltűntél... Kép

Jó kertészkedést! Én is úgy érzem, hogy megújultam a tavasz jó illatától. Kép
birolili

Kobudo!
Dehogynem próbáltam. Körbe vagyok véve párnákkal, szegény férjemnek először ki kell bogoznia közülük, ha csak egy puszit is akar adni. De sajnos nem segítenek. Az a baj, hogy mindig hason aludtam és az most nem megy. Máshogy meg nekem kényelmetlen. De ez legyen a legnagyobb bajom! A lényeg, hogy Picur jól van.

De jó Neked, hogy van kerted! Mi is alig várjuk már, hogy csinálhassuk. Nekünk még fel kell tölteni földdel, füvesítés stb. De már nagyon szeretnénk csinálni, bár az idén én biztos kimaradok belőle, éppen elég lesz a baba meg a költözés.

Én nagyon örülök a tavasznak, nagyon nem szeretem a hideget. Csak maradjon ilyen az idő!!

Éva

Kép
sygnum

Lili!
Még nem az egész konyhabútor, csak a "váza". Az üvegeket majd a helyszínen teszik be és a gépek (sütő, főzőlap...) sincsenek még meg. Arra még nem volt pénzünk. Egyébként fémhatású a bútor. Mi üveg és krómmániások vagyunk, semmi nem lesz fa a házban. Legalábbis nem látszik, hogy az, mert úgy van festve. Mostanában főleg a gyerekszobán gondolkozok, hogy hogy lehetne szebbé, barátságosabbá tenni. De úgy, hogy ne legyen túl babás.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Most már biztosan lánykánk lesz ismét! Most voltunk a 4D-s ultrahangon. Nemes dr. vizsgált meg, Nekem jó véleményem van róla, persze megértem, ha nem mindenki van így vele. Minden rendben, mindene megvan, megszámoltuk az ujjait, megnéztük a szívét, ilyesmi. Na szóval, nagy élmény volt...

Éva!
Biztosan szép lesz a konyhabútorotok, lesz benne mit pakolászni! Mi tavaly szep-ben költöztünk, és még mindig sokat pakolászok..

Jó hétvégét mindenkinek:

Kobudo

Kép

Kép
kobudo

Kobudo!
Gratulálok a kislányhoz! Gondolom nagy élmény volt 4D-ben látni. Kaptatok felvételt is? Amúgy is Nemes dokihoz jársz vagy csak most voltál nála?

Szép napot!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Gyratulálok Kobudo a kiscsjszihoz! De jó, hogy láttátok 4d-n... Nekünk olyan nagy élmény volt... Én a Tankónál voltam, és most 16hetesen is megyünk majd.

Jó éjt nektek!
birolili

Lili!

Végig Tankóhoz fogsz járni UH-ra? Próbálj a dokidtól kérni hozzá beutalót, akkor nem kellene azt a rakás pénzt kifizetni neki. Mivel van rá ok, hogy 4D-s Uh-t csináljanak, megéri megpróbálni.

Jó éjt!

Éva

Kép
sygnum

Fog szerinted adni? Ezt mindenkinek ki kell fizetni, nem? A kórháznak kell befizetni, a kórház pénztárába. Hát, lehet, hogy megpróbálom.

Jó hétvégét mindenkinek!
birolili

Sziasztok!

Nálunk mindenki beteg!Kép Ezért sem jelentkeztem .Már lassan egy hete, de a Lili még mindig lázas.Nem is tudtam nagyon visszaolvasni.De emlékszem vki érdeklődött az ovi iránt.Én teljesen megvagyok elégedve vele.Ha vmi konkrét kérdés lenne szivesen válaszolok, de most vhogy ne vagyok túl közlékeny!Kép Kép

Vigyázzatok magatokra egyetek sok C-vitamint!!

Puszi mindenkinek! Az új kismamikat üdvözlöm!Kép
Sziasztok!

KépKép

KépKép
liolga

Kedves Liolga!

Jobbulást kívánok Nektek! Nagyon vigyázz a pocaklakódra!

Mielőbbi gyógyulást kívánok! Kép
birolili

Liolga!
Gyógyuljatok meg! Jobbulást!

Lili!
Ha valakinél valami problémát találnak (nyaki redő túl vastag, afp...), akkor a 4D-s UH-ra irányítják. Ezért van a kórházban. Nektek van ,sajnos, terhelő anamnézisetek, miért ne mehetnél akkor ezen az úton és nem magánúton sok pénzért. Elvégre te nem a "mozizás" kedvéért mész. Ha jól emlékszem már az első UH-odnál is oda küldött volna a dokid, csak nem nézték meg rendesen a papírodat. Vagy rosszul emlékszek?
Szerintem mindenképpen érdemes megpróbálni. Annyit megér.

Mi most nem vagyunk túl jól, egész nap kemény volt a pocim, remélem nem lesz baj. Hiába szedem a Mg-ot. Van vkinek vmi ötlete, mit csinálhatnék még a keményedések ellen? Félek, hogy nem lesz jó vége.

Éva

Kép
sygnum

Szia!

Megpróbálhatom... Az orvosomat megkérdezem, úgyis most megyek hozzá csütörtökön. Köszönöm. Kép

Mitől van a haskeményedés? Elfárad a szervezeted? Ez veszélyes lehet?

Puszi, Lili
birolili

Helló!

Lili,
a haskeményedés lehet pszichésen, lehet fokozott görcskészség (simaizom), magnéziumhiány, meg még biztosan van sok oka. Van, akinél sosem jelentkezik, csak szülés előtt 1-2 héttel, azok már jóslófájások. Veszélyes akkor lehet, ha megrövidül a méhnyak vagy nyílik a méhszáj tőle. Nekem ilyen gond eddig nem volt, de ne is legyen. Szedem rakásra a Mg-ot, az segít. Na meg nem emelgetek, nem terhelem magam.

Mi ma délben megyünk Uh-ra, remélem minden ok, majd írok.

Éva (30+0)

Kép
sygnum

Szia! Írd meg, hogy mi volt uh-n! Biztosan nagyon szép már ilyenkor a babó. Kép Várom az adatokat. Kép

Lili(14+1)
birolili

Sziasztok,

Lili, Éva,
köszi a gratulációkat, remélem most már nem gondolja meg magát a babuci.

Éva,
kíváncsi vagyok én is az uh eredményre, remélem minden rendben lesz. Az én hasam is keményedik, de szerencsére minden rendben. Nálam a kiváltó okok: lehajolok, keresztbe rakom a lábam, zötyögős úton autózunk:-))) Mondjuk ezek mind orvosolhatók, ezért nem is szedek rá semmit. A doki persze tudja mindezt.

Nem tudom, mennyire érdekel benneteket, de szombaton csodaszép babaruhákat turkáltam a Rákóczi úti angol turiban. Egy nagy zsák volt 3000 Ft. Jó minőségűek, jó anyagúak.

Liolga,
én kérdeztem a magánoviról, bár ma beírattuk Kamillát az állami oviba, azért érdekelne, hogy Ti miért döntöttetek a magánovi mellett, és hogy egyébként Ti is hetényiek vagytok?

Lili,
ha megoldható szerintem is a nem fizetős uh-ra menj! MI csak a mozizás miatt voltunk most, nem is hiszem, hogy többször elmegyünk, de 4 vizsgálat már tényleg sokba kerül.

Nemsokára megint jó időt mondanak, kitartás:

Kobudo
23+0

Kép

Kép
kobudo

Megjöttünk és minden ok!
A placenta végre fentebb került, most már jó helyen van. Eddig elérte a méhszájat, ami vérzést okozhatott volna. Egy icipici volt is. 1. fokban érett.
Picurnak mindene rendben van. BPD: 77mm, combcsont:58mm (szép hosszú combú lesz), fejkörfogat:296 mm (ez normális, de jobban örülnék, ha kisebb lenne, mert ugyebár a fej jön ki a legnehezebben). Súlya 1504g

Kobudo!
Nekem is ilyenekre keményedik főleg, de néha olyankor is, mikor semmit nem csinálok. 22 hetesen nekem is azt mondta a doki, hogy nem kell Mg. Én ennek ellenére be-bevettem belőle, ártani nem árt. Aztán 27 hetesen már ő írta fel, de sajnos többet kell belőle bevennem, mint amit ő írt. De így egyáltalán nem keményedik (napi 1-2). Méhszájam szerencsére zárva és nem is rövidült, lehet, hogy csak én aggódom túl a dolgot és ez is kiválthatja.
Te kihez jársz? Vagy írtad már? Nem emlékszek.

Milyen ez a magánovi? Nyújt vmi extrát?

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Kobudo, A rákóczi úti turi ennyire jó? Én is voltam bent, kismama nadrágot kerestem, de csak farmert tudtak adni, az meg nem olyan jó. Bébiruhák ilyenj jók vannak? Megnézem majd én is őket. Jól vagytok? mennyi idős vagy most? (Elfelejtettem bocsi.)

Sygnum, nagyon jók az eredmények! Gratulálok hozzá. Jó nagy baba. Vagyis az enyémhez képest. El sem akarom hinni, hogy nekem is lesz ekkora.... Kép Örülök, hogy a placentád is a helyére került. Kép

Velünk minden rendben van, suliban tanítgatok, nem igazán tudok figyelni, de muszály... Elfáradok estére. Csütörtökön megyünk dokihoz, rákszűrés lesz, megnézzük a babát, hogy hogy fejlődik, mekkora.. Kíváncsi vagyok, hogy minden endben van - e. Bár biztosan. Kép

Puszilok mindenkit, vigyázzatok magatokra!
birolili

Szia Lili!
Már azt hittem, nem néz be senki. Mióta tanítasz? A múltkor még otthon voltál, nem? Megértem, hogy nem tudsz koncentrálni. Az én agyam mindig a baba körül forog.
Biztosan minden rendben lesz a babával, ne izgulj!
Hidd el, a te babád is lesz ekkora, sőt még nagyobb is. Nem tudom nő-e már a pocid, de ahogy beindul, mégtöbbet fogsz vele foglalkozni. És ez olyan jóóó.

Ti hol vesztek kismama cuccokat? Én itt még normálisat nem nagyon találtam.

Puszi
Éva

Kép
sygnum

Sziasztok,

Éva,
jó hír az uh eredmény, nem is tudtam, hogy a méhlepény vándoloni is tud. Azt gondoltam, hogy ha egyszer rossz helyen van, akkor az végig ott is marad... Látszik, hogy komoly gondom eddig egyszer sem volt.
Az viszont nem jó hír, hogy a keményedéseidre Mg is szedsz, tartok tőle, hogy majd Nekem is kell. Egyébként Te még dolgozol? Nem emlékszem rá, hogy írtad volna.

Kismama cukkokat Szegeden a Corában vettem jókat, de ha esetleg tudsz varrni, vagy valaki tud a mostani Kismamában is vannak jó szabásminták. Ha nem tetszenek, Nekem megvannak a régiek, azokat is kölcsön tudom adni.
Egyébként valaki dicsérte az Alföld emeletén, a cipőosztály mellett megnyílt boltot. Ott jártál már?

Lili,
nem mindig lehet azért ennyire jó dologokat kifogni, most szerencsém volt. Nincs szívem kiadni egy pirinyó rugdalódzóért 4-5 ezer forintot, annyira gyorsan kinövik. Ráadásul így többet is tudok venni. Szeretem még az Északi térfalon lévő turit, de ott hamar kifogynak a cuccból. Egyedül cipőből nem veszek használtat, mindig csak újat (mármint Kamillának), abból is Dr. LEo vagy Siesta vált eddig be.

Jövő héten ablakcsere lesz nálunk, már előre félek, pedig arra hétre hazaköltözünk Anyáékhoz Kamillával.

A pocaknövekedés szerintem is annyira jó!!! Pár rossz dologtól eltekintve imádok terhesnek lenni...

Éva,
a 26. hetes belgyógyászati vizsgálatokat az új kórházban csinálják most is? Mit néznek ponotsan? Belgyógyász, ekg, vér, vizelet nagyjából ennyire emlékszem. 3 éve itt mértem először magasabb vérnyomást (150/80, majd a másik karomon 140/70), ettől tartok egy kicsit.

Berakom a profilomba a múlt héten készült 4D-s képet Emeséről, nézzétek meg!

Üdv mindenkinek, jó hosszúra sikerült:-))

Kobudo
23+3

Kép

Kép
kobudo

Kobudo!
A méhlepény tul.képpen marad a helyén, csak ahogy nyúlik a méh mégiscsak távolabbra kerül a méhszájtól.
A Mg-tól ne tarts, ha megszűnnek tőle a keményedések, akkor nincs gond. Ha nem múlik el, vagy görcsöl is keményedés közben, vagy elkezd rövidülni a méhnyak, az már baj, arra gyógyszert szoktak adni.
Én 2 napot dolgoztam terhesen (onnantól, hogy + lett a teszt), nem akartam kórházban dolgozni. Sztem veszélyes.

Az Alföldben egyetlen nadrágot tudtam venni, még novemberben, de ha jól tudom február végén megszűnt az üzlet. A másik, amit én tudok, a Centrum mellett, meg valahogy nem az én stílusom. Hát akkor marad Pest és Szeged.

Nekem a belgyógyászati vizsgálatot a háziorvos csinálta. A védőnő is azt mondta, hogy mehetek nyugodtan a háziorvoshoz. Egyébként vérnyomás, EKG, tüdő-szív hallgatózás volt. Meg nekem csináltatott egy kontroll vérképet, mert a 16 hetes védőnős nem volt túl jó (vérszegénység).
Ne aggódj a vérnyomás miatt, mert akkor feljebb megy!

Éva

Kép
sygnum

Én azt hallottam, hogy augusztusban nyílik KenguruGold üzlet a Malomban. Bár most is lehet kapni ezeket a babacuccokat a Centrumban, csak nem olyan áron, mint a mintaboltokban. Szerintem nagyon szép és jó minőségű ruháik vannak és nem 4-5ezer Ft-ért. Ha új rucikat akartok venni, csak ajánlani tudom.
Az Alföldben (játékosztály) néztem nemrég a babaruhákat. Nem tudom, ki az, aki 7000 Ft-os rugdalózót megvesz. Nem hittem a szememnek.

Liolga!
Jobban vagytok már? Remélem igen!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Én nem tudom eldönteni, hogy vegyek.e most már kismama nadrágot vagy ne. Mert mire nagy hasam lesz, akkorra kismama ruha fog kelleni. nem tudom. Szerintetek? Érdemes befektetni?

Képzeljétek, ma voltunk doktor bácsinál és megnézte a babát uh-n. Mit láttunk! Szabályosan lehetett látni ahogy issza a magzatvizet és szopizza a kis újját. Már most megtudtuk számolni az újjait a 2d-n is. De azért a biztonság kedvéért elmegyek 16hetesen a Tankóhoz. A doki is teljesen el volt hűlve a babótól. Ő is hitetlenkedve nézte, hogy mit művel. Azt mondta, hogy orvosi pályafutása alatt még ilyet nem látott. Annyira boldog voltam. Kép Kép Kép Kép Kép Kép Ennyire.
Nem mérte le az adatait, de minden úgy nézett ki, hogy rendben van a baba. nagyon jól érezte magát. Produkálta magát a doktor bácsinak. Kép

Írjatok, jók legyetek, vigyázzatok a pocaklakótokra!
birolili

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?