Szia Erika!
Először is köszönöm szépen az esküvői képekhez a dícséretet.
Amúgy több ilyesmi puszis kép is van, összesen kb. 200 kép készült.
Nagyon köszi, hogy feltetted őket ide. Nem tudtam, hogy felrakás előtt még át is kéne méretezni őket, mert csak annyit írt, hogy hiba történt.
Megírnád légyszi, hogy milyen progival, vagy hogyan lehet kicsinyíteni?
Nagyon jól sikerült a bölcsiben Gergőéknél a Mikulás-napi buli. Rettentően tetszett neki a Télapó, csak azt sajnálta, hogy nem volt idő egy-két szót váltani vele.
De azt mondta, hogy nem baj, majd ha legközelebb jön (Télapó), akkor majd mindent elmond neki.
Annyira fel volt pörögve a Télapó-nap miatt, hogy aznap du. nem is aludt a bölcsiben, úgyhogy este már alig bírtam vele.
A bölcsiben készültek képek a Miki-napról, de azok rendes fényképek, sajna ide nem tudok feltenni belőlük, de majd remélem, ha személyesen talizunk, akkor megmutatom őket.
Gergő már nagyon várja a tesót, és naponta legalább 5-ször megkérdezi, hogy mikor fog már kibújni.
Nemrég meg előállt a nagy kérdéssel, hogy hogy fog onnan kibújni.
Hirtelen azt sem tudtam, hogy mit is mondjak neki. Az igazság még elég bonyorult lenne neki, és még igen korai is, és úgy sem értené, szóval mást kellett kitalálnom. Azt mondtam neki, hogy majd ha itt a kijövetel ideje, akkor majd kopogni fog.
Másnap már azzal jött Gergő, hogy majd ő kopog a babának, ha már kijöhet. Szóval nagyon várja már.
Sajnos bölcsibe már nem fogom tudni sokáig vinni, mivel elég megterhelő a buszozás, naponta kétszer fel-le rakosgatni.
Itt nálunk van két ovi is, érdeklődtem is, hogy felvennék e Gergőt, de mindenhol azt a választ kaptam, hogy telt ház van.
Viszont az egyik anyukától a bölcsiben hallottam, hogy az ő fiát sem akarták felvenni a Dózsakerti Bölcsibe (helyhiány miatt), és bement az oktatásügyre, és ott azt mondták neki, hogy mivel körzetileg oda tartoznak, ezért fel kell, hogy vegyék oda. Szóval lehet, hogy én is ezt fogom tenni, még ha vissza is utasítanak, legalább megpróbálom.
Fiúneveken igazából még nem-nagyon gondolkoztunk, de nekem nagyon tetszik a Máté, de ezt Gábor nem engedi, mivel úgy gondolja, hogy ez egy nagyon gyakori név. Ekkor szokam neki azt mondani, hogy jó, akkor legyen Ubul!
A bosszantó az, hogy neki nincs konkrét név, ami tetszik, csak azok nem tetszenek neki, amiket én mondok.
Tesóméknál már nézegettem a fiú utónévkönyvet már a múltkor (mikor még nem is tudtuk, mi lesz), de nem volt sok értelme, mert a legtöbb név elég érdekes, inkább nevetni való volt. Szóval előrébb nem jutottam. Ja, tetszik még a Zsombor, meg a Barnabás is, de előbbi a vezeték név miatt nem passzol, a másodikkal meg nagyon hosszú lenne a neve.
Van esetleg valami tipped?
Nagyon irigyellek, hogy van időd Viki mellett varrogatni. Nagyon tetszik az ágynemű, pont ilyen tuti, hogy nincs senki másnak!
Rettentő aranyos Viki a macskával!
Nem szokta nyúzni néha? Vagy a macska már hozzá van szokva?
Nekünk is volt itt egy macskánk, még csak pár hetes volt, mikor kaptuk. Korom fekete volt csak a farka végén volt egy kb. fél centis rész, ahol fehér, Lucifer volt a neve. Gergő nagyon szerette, és csak néha húzta meg a farkát.
Egyik nap még jött reggel enni, aztán már vagy 2 hónapja nem.
Abban reménykedem, hogy valahol máshol etetik, és ezért nem jön, nem pedig azért mert elfogyott a 9 élete.
Tudsz valamit Ritáról és Rékáról? Szoktak még néha járni errefelé?
Szia Reni!
Örülök, hogy személyesen kaptam választ a kérdésemre, hogy mi újság Veletek.
Bálint hova jár oviba? Ez az általános, hogy a két fiú mellett alig van időd valamire? Csak azért kérdezem, mert én ettől már most nagyon tartok. Az jó, hogy már eljátszanak együtt, tesóm is pont azt mondta, hogy jobb ez így hosszútávon, hogy a picúr is fiúcska lesz, mert így el fognak tudni játszani együtt. Bálint ottaludhat az oviban? Mert áll. ahol otthon van az egyik szülő bármi oknál fogva, bepróbálkoznak az oviban, hogy nem aludhat ott a gyerkőc. Nővérem mondta, hogy nehogy hagyjam magam, mert ilyen törvény nincs, úgyhogy ha kérem igenis ottaludhat.
Ide a Szent Margit Oviba felvették volna Gergőt (ismerős révén), de csak nyolctól délig. A baj az, hogy az a pár óra sz.tem szinte semmire sem lenne elég.
Pedig mikor ott voltam, körbevezetett az igazgatónő, és teljesen el voltam ájulva, ilyen szépen berendezett ovit még sosem láttam. Mindenhol fa bútorok, faragott kisszékek, szép (szinte új játékok), jól felszerelt tornaterem, és mindenhol be volt osztva, hogy melyik nap mit csinálnak (gyurmázás, festés, énekelés, rajzolás stb.). Szóval már nagyon beleéltem magam, hogy ilyen szép helyre fog járni Gergő, mikor bejelentette az igazgató, hogy csak délig maradhatna, ebéd után kéne jönni érte.
Most ott tartok, hogy nem tudom, mi lenne jobb megoldás, bemenni az oktatásügyre, és eröltetni az ovit, vagy eleinte itthon a két fiúval.
Most viszont mennem kell, mert most csak pihenés képpen jöttem gép elé takarítás közben, de sajna magától sosem lesz kész.
Szép napot!
Sziasztok!
Melinda