Új privát üzeneted érkezett!

Én is hoztam ovis fotókat.
(A fotós nevét ne kérdezzétek, annyit tudok, hogy férfi. :) )

Kép

Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Nálunk is volt arcfestés is, és fényképeztek is, de még nincsenek kész a képek.
Noémi katicát kért az arcára, Boti meg kígyót... :shock: :lol: 8)

Kép
Kép
zituska28

Tök jók a képek, úgy tűnik, mi ezzel is megszívtuk... Csak a mi bölcsinkben tojnak rá, hogy néz ki a gyerek a képeken??? :( :roll: :twisted:
Én meg se merem nézni a mi képeinket, apa már látta, de szerinte nagyon gáz, összevissza a ruha a gyereken, persze nem vállalták, hogy átöltöztetik őket, így reggel a fotózós ruhában kellett vinni, amit természetesen lepisilt és összemaszatolt a fényképezés előtt. Nagyon-nagyon elegem van ebből a bölcsiből!!! :roll: :twisted:
Ja és más csoportok gnénijei sokkal normálisabbak, mint a sajátunk. De már csak két hét és vége... 8)
Reggelente rendre azzal fogad minket, hogy na megjött a kis királyfi, meg hogy megjött az úri fiú... :roll:

Karmen, Orsi milyen nyúlánk kiscsaj! Olyan szép! Norbi meg nagyon huncut.

Zitus, Boti jól megnyúlt, és olyanok, mint két tojás!

Exi, Peti milyen elegáns. :D

Anett, Málna kis csini, mint mindig. Hogy álltok a külön foglalkozásokkal?

Kép
szilcsi

Ági! mindig rácsodálkozok Peti milyen nagy!

Szilcsi! Ugye a Vitéz u-ba jártok? Pedig eddig nekem mindenki dicsérte. :( Orsi valóban elég magas azt hiszem, most 127cm. Unokahugom aki 2 hónappal fiatalabb csak most 119cm. Mi a bajuk Lalival hogy gúnyolják?

Anett! friss fotóm nincs Orsiról, az volt amit szept. tettem fel, amikor készült az igazolványa. De majd szétnézek, mert kell azota legyen újabb is. Nekem tényleg csinosnak tünik szemüvegben bár ö ezt nem hiszi el. Van egy nagyfiú a családban (nem vérrokon, 12 éves a srác) Orsi előtte nem is hajlandó a szemüveget hordani, sőt mi sem árulhatjuk el hogy van neki. Szóval ö nem fogadta még el de sajnos mivel nekünk elég rossz a szemünk nincs sok esélye hogy elhagyja a szemüvegét. A mütéttel vigasztalom ami nekem is volt és 15 évig megoldotta a gondomat (most is csak néha kell szemüveg).

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilcsi, ne aggódj, Peti anno úgy jött el a bölcsiből, hogy az utolsó nap jól bekakált. 8) Pedig viszonylag aranyos gondozónénijei voltak...de úgy látszik, neki más volt a véleménye.

Kármen, igen, finoman fogalmazva nyakigláb a drágám. Épp ma turiztam neki egy síoverált, ami rá jó, az hivatalosan 6-7 éves gyerekekre készült.

Ági és
KépKép
exdeus

Ági! milyen magas most Peti? Érdekes hogy ilyen nyúlánk, pedig Ti nem is vagytok magasak? Valamelyik nagyira ütött?

Kép

Kép

Karmen
karmen

rezuka: Üdv itt! Én tudom ajánlani Sulyok Ritát, de csak ha nem idegenkedsz a homeopátiától, ő abban hisz. Viszont tényleg sokan vannak nála.

Zituska: nagyon vagány Boti! Noémi meg tiszta te! :) Jól emlékszem, hogy te írtad egyszer, hogy fagyasztod a kenyeret? Hogy olvasztod ki?

Anett, Karmen, Exdeus: nagyon jók a képek! Nálunk az ovisak nem túl jók, viszont voltunk műtermi fotózáson, majd abból teszek fel.

Nem tudja valaki, hogy hol lehet orkános, ötujjas kesztyűt kapni a csajok méretében? használt is érdekel!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!

Nem akarok senkit kiemelni, de minden gyerek nagyon szép!!!! :wink:
Nálunk is volt az oviba fotozás, bélyegképről lehetett utánrendelni.
Tök jó karácsonyos a háttér. :wink:
Majd teszek fel.

Exi!
Hol turiztad az overált?
Márknak csak overál nadrág kéne 116-122-es méretben.

Norus!
Milyen volt az edzés???

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Mindig ilyen sok szep kep van? Annyira szepek a gyerkocok!
Jo reg nem voltam, sztem lesz, akinek nem is mond sokat a nickem.
Felteszek en is kepet, nalunk is volt ovis fotozas. Bulcsu kicsit komolyra vette a figurat, de ez van.
Kép
Kép

Szeretnek kerdezni toletek vmit, mert ugy gondolom, joparan vagytok, akiknek a gyerkoce ovis, vagy ovis volt.
Luca a Batthyany utcaiba jar szeptember ota. 2 kiscsoport indult akkor, egyik az ove, ebbe jarnak elozo evben kiscsoportbol ittmaradtak meg ujak is, a masik kiscsoport meg a majus elott szuletettek, a minik. Azt mondtak az ovonenik, Lucanak + 2 masik csoporttarsanak lehet, hogy vissza kell maradnia jovore a kisebb kiscsoportba, mert a kozepsobol is visszamaradnak majd az ovekbe 3-an. Es hat Luca pl. a legfiatalabb az o csoportjaban.
Szerintetek mi a jobb, nagynak lenni a kicsik kozott, vagy kicsinek a nagyon kozott? Luca eleven, jo kepessegu gyerek, es gyonyoruen, tisztan (es rengeteget) beszel. Mi lehet jobb, most visszamaradni, aztan iskolaig egyutt maradni a tobbiekkel, vagy tovabbmenni es majd a nagycsoportba visszamaradni, ha ugy dontunk, nem megy meg suliba? Luca amugy aprilis 26-i szuletesu. Nekem egyelore csak erzeseim es elkepzeleseim vannak ezzel kapcsolatban, de szivesen vennek par tapasztalatot is.

Koszi elore is

Pussz
T

Kép
Kép
-macsek-

Norus :)
igen, én fagyasztom a kenyeret, kiflit, meg mindenféle péksütit.
A kenyeret szeletelve, vagy kb 1/4 kilós darabokra vágva fagyasztom, és mikróban olvasztom, olvasztó programon. Azt, hogy hány perc, ki kell kísérletezni, mikrónként más lehet. Nekem egy kifli 30mp, egy negyed kilós kenyér kb 1,5-2 perc.
De ha nem rögtön kell, hanem pl reggelire, akkor este kiveszem a fagyiból, reggelre pont jó! :wink:

Kép
Kép
zituska28

Nóri! én is fagyasztok kenyeret. Általában már csak szeletelve mert elég 2-3 szelet egyszerre vagy reggelire meloba csak 1 szelet. Ezeket ugy engedem ki hogy 500w 60 mperc. Ha meg nem rögtön teszem be, már kicsit kiengedett akkor 350w fél perc. De ha nem rögtön kell akkor én is kiveszem 20-30 perccel előbb és akkor is felenged.

Macsek! Milyen nagyon a gyerekek, én még szerintem sosem láttam Bulcsút.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Üdv.

Kármen, Peti nem extra magas, szerintem 113 cm körül van. De a keze nagyon hosszú, emiatt kell rá nagyobb overáll. Egyébként jó lett, a lábainál kicsit buggyos, de a karja miatt kell.

Zitaaa, ezt az overállt a Kossuth Lajoson turiztam, szombaton csak a drágább részleg volt nyitva, így 1600 Ft-ot fizettem.

Macsek, jó, hogy tettél fotót, szerintem Bulcsút még senki nem látta... :)
Ovi: én inkább lennék kicsi a nagyok között, mint fordítva. Én úgy gondolom, hogy ne az legyen az indok, hogy vissza kell Lucának maradnia, hogy ő a legfiatalabb, meg hogy a másik csoportban is így van. Én beszélnék az óvónénivel, és ha csak ennyi van a tarsolyában, akkor elküldeném melegebb éghajlatra.
Másrészt annak idején még a középső csoport volt a "maradó" csoport, szerintem nem véletlenül. Peti most középsős (máj. 24.-i), de erről még szó se esett, hogy kétszer kellene járjon valamit...

Ági és
KépKép
exdeus

Készen vannak a mi képeink is, de inkább nem teszem fel. :twisted: Két fajta van össz-vissz, a kép-beállítás ugyanaz, csak a keret más. Az egyik egy ronda kék hátteres fehér szegéllyel, a másik meg csiricsáré karácsonyos-télapós. No komment, egész alakos kép nincs, játék nincs a kezében, csak derékig látszik Lalkó a leevett pulcsijában. :roll: :twisted: Én is el akarom vinni műtermi fotózásra majd, nincs szerencsénk a bölcsis képekkel.

Macsek, Lali igaz még bölcsi, de a legnagyobb a csoportjában. Nála csak fiatalabbak vannak, de őt nem zavarja, élvezi, hogy ő a nagyfiú, pesztrálja a kisebbeket, babusgatja-vigasztalja őket, mesét mond, mondókázik a többieknek. Főnökösködik. :D Szerintem meg inkább legyen nagyobb a kicsik között, de ez a ti döntésetek, nekünk ez bevált. Én nem bánom, hogy nem adtam be oviba már két és fél évesen, hanem maradt még bölcsis.

Nóra, a belvárosban nem lehet orkán kesztyűt kapni, tegnap bejártam elég sok helyet, még kínaikat is, de mindenhol csak zsenília meg sztrecs kesztyűk vannak. Nekünk is nagyon kellene vízálló normális meleg kesztyű... Azt mondták az egyik boltban, hogy még Pesten is hiány van a vízálló kesztyűkből, nem lehet kapni. Ha nem találok a héten, szombaton megyünk fel a Mammutba vásárolni, ott is szétnézek, hátha. Esetleg ha van, hozzak nektek? Ott van sokféle gyerekruhabolt, nekem a KenguruGold termékek jöttek be nagyon, de az Szegeden megszűnt, úgyhogy mindenképp oda be akarok szabadulni egy-két dologért, zoknikat-harisnyákat venni.

Adta-e már valaki gyerkőcének a Ribomunilt? Mi most azt kaptunk immunerősítésnek, de még nem szedtük sosem.
Lalkó alig hízott már megint, drnéni nincs vele megelégedve, csak 14 kiló, fél év alatt 70 dekát hízott összvissz. Viszont már 98 centi, 5 centit nőtt nyár óta!
Voltunk ma vérvételen vasat nézetni, holnapra lesz eredmény.
Vettem neki tegnap overált, igaz, csak két részes volt, azt sem lehet sehol kapni, hát horror áron volt, de muszáj volt megvenni, mert a másiknak tönkrement a zippzárja. :roll: :twisted:

Kép
szilcsi

Szerintem is inkább legyen nagyobb a kicsik között. Orsi nagyon jol érezte magát amikor kiscsoport után nyáron beadtam a bölcsisek közé a szünetben családiba, mert oviba ugye nem járhatott nyáron. A mostani oviban is van vegyes csoport, elöször véletlenül oda vették fel (mert korábban nyomatékosan kértem csak oda ne) de itt már tul nagy lett volna a kicsikhez képest, szoval szerintem fontos hogy mekkora a korkülönbség. Elment volna 1 év de nem 3!
A másik mivel egyre nagyobb a nyomás hogy 6 évesen menjen oviba, jobban jártok ha 2x járja valamelyik csoportot, nekem viszont ez lenne a legföbb szempont, igy én tuti hogy örülnék ha 2x járná valamelyik csoportot. És akkor már inkább a kiscsoport legyen, mint nagycsoportba uj gyerekek között. Orsi nagyon nyitott, könnyen barátkozos, de nehezebb neki most beilleszkednie ide az uj oviba, mint a régiben lett volna ujra kiscsoportban. Én azon filoztam nagyon hogy 3 évesen menjen-e át bölcsiböl oviba, mert ö januári. De örülök hogy maradt még bölcsis és utána kezdte az ovit, mert igy is 4 évet ovizik, 5t meg tuti nem engedtek volna, vagyis most már iskolába kellene járnia.

Szilcsi! én adtam, de köv. évben már a Bronchot szedtük, hasonló a 2, nekünk a B. jobban bevált és olcsóbbra is jött ki.
Ja dokinéninek üzenem (már megint egy aggodó orvos, ezektöl mászok a falra!) hogy enyém lányka 3,5 évesen kezdte az ovit, akkor volt 12kg. És köszönte de akkor és azota is elég egészséges mindig, ritkán beteg és akkor sem komolyan. Nem is tudom antibogyot mikor kaptak a gyerekek utoljára. De évi 1x max. annál nem sürübb.
Overált kár volt csak ezért venni, javasoltam volna jo cipzárcserést. Tuti olcsobb lett volna mint ujat venni:(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilcsi!
Döbbenet amit a bölcsiről írsz, én mindig meg voltam elégedve ,ennyire elfajultak a dolgok ott? Lali ugyan abba a csoportba jár ugyan azokkal a gondozó nőkkel?
Sajnálom a fotózást. :(
Hol vettél overált? Nekünk is kellene, a tavalyi nem megy már rá. Volt ott lányos is?
20140113113746

Karmen, na nekünk pont a Broncho nem vált be tavaly, mikor azt szedtük, akkoriban volt a legbetegebb Lali. Most az Isoprinosine bevált nagyon, de azt már két kúrát csináltunk ősszel, nem kaphat többet egyelőre, ezért írta fel a másikat drnéni. Egyébként nem aggódós a drnénink, de én is látom, hogy nem eszik, válogatós és nem nagyon hízik, 2 évesen volt 12.90 kg, 3 évesen meg 14... :roll:
Mindegy, én is ilyen voltam, nem voltam 16 kiló, mikor suliba kellett volna mennem már... :roll:
Zippzáras elérhetőséget add meg légy szíves, ki akarom azt is cseréltetni, mert jó lesz az oviba váltósnak majd, de ez kedden reggel történt és már aznap délután kellett volna, mert ugye esett a hó és hideg volt, nem tudtam volna napközben elmenni zippzárat cseréltetni. Vészhelyzet volt...

Anett, a Nagyáruház földszintjén vettem, igaz, piros fekete csíkkal az oldalán, de semmi más színben nem volt, és sürgősen kellett ugye. 12e ft volt... :roll: :shock: A Nagyában sehol nem volt overál, csak ott azon az egy helyen, ott is csak 3 db, 92-es, 98-as és 104-es egy-egy db.
Lalkó ugyanabba a csoportba jár, tudod az idősebbik gnénivel sosem voltam megelégedve, elég barátságtalan, és szeptemberben meg elment a Heni, jött helyette más, ő aranyos nagyon. Nekem eleve az nagy gond, hogy reggelente van, hogy egyik saját gnénink sincs ott, délután már nincs ott, nem tudok velük beszélni, hogy mi volt napközben, amúgy Lalival jó fejek nagyon, szeretik, csak az idősebb a szülők felé nagyon goromba. Más csoportok gnénijeivel sokkal többet beszélek, tőlük értesülök az ünnepségekről, a szülőikről stb. De most ősszel elfelejtettek szólni a családi napról, senki nem szólt, nem volt kiírva sem, csak egy kis db összehajtott papíron a faliújságon. Úgyhogy arról szépen lemaradtunk, a szülőiről nem szóltak, mondván nekem semmi újat nem tudnának mondani, arról is másnap értesültem, hogy volt szülői. Azért elmentem volna, hogy pl megkérdezzem, ki az új csop.felelős, kinek kell csoportpénzt fizetni meg ilyesmik. :roll:
Meg engem nagyon bosszant, hogy nem kísérik ki vécére, nem adhatok rá bodyt, mert azt nem tudja egyedül begombolni és akkor ki kell vele menni... :twisted:

Kép
szilcsi

Ilcsi :)
Ez annyira gáz, amit a bölcsiről írsz... :( :( :(
Noémire én még most, az oviba is adok body-t, a wc-t egyedül intézi - itthon is, mert mindent egyedül csinál :D -, de megy utána a dajka néni, vagy az óvónéni. Nem gombolják vissza neki mindig, de nem baj, mert úgy is védi a derekát, ha nincs begombolva. Micsoda baromság, hogy nem adhatod rá?!?!
Súly: Noémi is 14 kiló és 95 centi. Oké, hogy Lali fiú, de nem törvényszerű, hogy egy fiúnak mindig nagyobbnak kell lennie.
Amúgy meg Boti alig 20 kiló 5 évesen, 1 év alatt 60 dekát hízott...na és??... Amúgy meg 116 cm.
És Ő is alig eszik, válogat. Ez van, majd lesz jobb is. Ettől függetlenül egészséges, mint a makk, ez a lényeg.
Nálunk inkább a gond az, hogy elég rossz a szeme. :( Alig látta a táblát a védőnőnél, és nem azért mert nem akarta, vagy bohóckodott. Szóval januárban szemészet, és sztem tuti szemüveg.
Na de ez sem tragédia, jobb még most megszoknia, mint ha az iskolában kellene. :)

Téli ruhák: kesztyű, overál.
Akinek van ideje, érdemes átmenni Kecskemétre a Decatlhonba, nagyon jó cuccok vannak szuper áron! (síoverál 6000 Ft, kesztyű 2000 Ft)

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Koszi, hogy irtatok. Magamtol ra is kerdeztem ujra az ovononel, hogy akkor errol a visszamaradosdirol mondjon mar tobbet. Erre azt mondta, megse biztos, hogy visszamarad Luca, mert jelenleg az allam piszkalja az ovikat, hogy aki 6 elmult, az iziben hagyja el az ovit, igy "fentrol" sem marad vissza senki. Biztosat csak februar korul tudna mondani.
De nem ugy volt, hogy ugymond nincs iskolakezdesi korhatar? Aki akart, rahuzhatott meg egy evet az oviban? Ez valtozott most? A sogornom iden pl. ugy iratta be az iskloaba a lanyat, hogy mar majusban 7 volt. Ezt tudjatok esetleg, hogy mi most a szabaly?
En nem orulnek egy csoport + ovonovaltasnak. Luca nehezen valt, nehezen szokik meg uj dolgokat, de aztan ha megszokott, nincs vele gond. Most mar itt megszokott. Na, ezt most kezdjuk elorol jovore? Raadasul ugy, hogy csak masik 2 gyerek jon vele? Mi van, ha pont veluk nem volt joban annyira. Na mindegy, lehet nem is kell dontenem. Pro es kontra sokminden van az en fejemben is. Ha nagyok kozt o a kicsi, frusztralhatja, ha nem olyan ugyes, ha kicsik kozt o a nagy, megint kezdheti a beszokast.
Na, majd latjuk, azert koszi!!!

Sziasztok!

Kép
Kép
-macsek-

Orsi most 127cm és 20kg. Én már megszoktam vékony, amugy meg irtam egészséges, nem beteges, igy nem aggodok. Norbi meg nincs 15kg, öt régen mértem, de már 104 körül biztosan van.

Szilcsi! Nekünk nagyon bevált, a pulmon is ezt ajánlotta most Norbinak az orvos, mondtam pont most kezdjük (okt. volt) de utána nézek majd ennek a másiknak amit emlitettél, mert még sosem hallottam róla. Bodyt én is szerettem, föleg télen, mindig abban járt, sosem tették szóvá, ki is akadtam volna én is! Föleg mert pelusos volt Norbi a bölcsiben végig (csak 1 hetet nem) és a body még tartotta is a pelenkát. Nagyon gáz ez a gondozónéni, valszeg erősen elgondolkoznék hogy váltsak-e hasonlo helyzetben.

Macsek! már tavaly is volt nyomás rajtuk, volt ovi ahol emiatt nem is merték már vállalni a vitát hogy maradhat-e a gyerek ha a szülő kérte, ill több helyen mondták utolsó év a tavalyi idén már nem lesz erre mód. Én igy hallottam, nekünk emiatt kellett amugy ovit váltani mert bár ovonéni nem értett egyet velünk mégis maradhatott vissza Orsi de kérték akkor vigyem el másik oviba, ide tul okos, ök nem tudnak vele megfelelően foglalkozni. No comment...

Stella! köszi hogy odajöttél!

Kép

Kép

Karmen
karmen

sziasztok

szépek a gyerkőcök, jók a fotók nagyon.

Karmen! Nincs mit, ideje volt már nekem meg szakmám kinyomozni ki kicsoda:-)). Képzeld még ma reggel is volt szülő aki vitt ajándékot, nemcsak az óvónéninek de a dajkának is - én balga azt sem tudom, hogy hány dajka van. Igaz kussoljak, szerdán azt se tudtam hol keressem a gyereket.... Nekem még szoknom kell ezt az egészet - főleg, hogy én meg sem vagyok keresztelve meg más a nézetem- de az a lényeg, hogy a gyerek imádja az ovit és már van barátnője!!!

No lépek pancsizunk, aztán vélhetően egy óra múlva kidőlnek a csajok, egy órát rohangáltam velük a hóban ennek érdekében:-))) Én meg vasalhatok:-(((

Márti
stella2007

Stella! Orsi szerda du óta folyton mondja hogy mi nem vittünk ajándékot de mások igen. MOdtam nem is tudtam ilyenkor szokás, én mindig csak évvégén adtam, köszöntem meg a munkájukat. Mondja akkor vigyünk szünet után, az meg szerintem már kinos hogy jan. adjak. Én is elöre megkérdeztem hogy nem fogok odaérni időben (rákérdeztünk és mondták a szülöknek kellene átvinnie a gyerekeket a misére) és kértük akkor vigyék ök át Norbit, igy tudtam hol kell keresni. Illetve a férjem járt utána, én heti max. 1x járok oviba de van még akkor sem tudok menni. Sajna többet nem, azt vagy a férjem v anyukám.
Orsit sajnálom mert szégyelli ö semmit nem adott ovonéniknek, én meg arra gondoltam hogy már ma sem illő, de már bánom hogy náluk is volt aki ma is vitt. Vagy legalább sütit vittem volna de azt sem tudtam előre kellene. A régi oviban ezek másképpen mentek, még szokni kell:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Nálunk is volt ovis fotózás! Rudi bácsi... :)

Kb. fél éve nem jártam felétek, gondoltam karácsony alkalmából beköszönök! :)

Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!

Kép

Az új évben azért igyekszem kicsit többet jönni. :oops:
A gyerekek nagyon szépek, jók lettek a fotók!!
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zituska! nekünk is közeleg a szülinap de még mi sem tudjuk hol tudjuk megfizetni. Találtál valahol Botinak?

Zita! Láttam az ovis fotókat, nagyon klassz. Márk úszik még?

Szilde! Hanna jár úszni v végleg abbahagytátok? Sulinak vége van már?

Zsuzsi! Hü én Matyikát meg sem ismertem volna! MIlyen nagyok a fiúk! Timiékkel mi van?

Igértem a cipzáros elérhetőségét ahova mi hordjuk a táskákat, ruhákat:
Rókusi krt.1 (piros OTP háznál)
H-P 15-17.00
20/365-1726

Kép

Kép

Karmen
karmen

Klzsuzsi, én sem ismertem volna meg Matyit! Mekkora már!

Ági és
KépKép
exdeus

Karmen :)

Sikerült megoldani a szülinapot! A Mc McDonald’sban lesz!
11 gyerek fér el az ünnepelttel együtt, van velük egy hosztesz, aki játszik velük, kap tortát, ajándékot, adtak meghívókat is! Csak a kajájukat kell fizetni, ami ált. Happy meal menü szokott lenni, 790 Ft/ fő (ha jól emlékszem). 2 óra hossza, az ucsó fél órára átengedik a gyerekeket a mászókás " dühöngőbe. Nekem tetszik, Botinak is, szóval ez lesz! :D

Zsuzsi :)
Aztaaaa, mekkorák a pasik, és milyen szépek! :D

Nálunk volt szülinapozás hétvégén, két tortát is sütöttem! 8)
Képek majd később lesznek.

Addig is:

http://www.mikulasbirodalom.hu/swf/torh_radio.htm

http://ak.imgag.com/imgag/product/previ ... 7/graphic1

Kép
Kép
zituska28

Nagyon szépek a gyerekek :)

Mi is Boldog Karácsonyt kívánunk Mindenkinek :)

Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Boldog, szép ünnepet kívánunk Mindenkinek sok szeretettel....

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

ATZita: köszi, nagyon jó volt az edzőtábor!

szilcsi: Kesztyű: köszi, vettem közben, Marcsinak a TV-en (vadiúj, C&A-s, féláron), pont jó neki a 110-es, Dórinak meg a C&A-ban a 20% akcióban karácsony előtt, na az hiába 98-as, nagy rá, jövőre lesz jó. Hízás: egyetértek Karmen véleményével, dokinéni a jó kövér gyerekekkel elégedett vajon? :shock: Nem mindegy, hány kiló, nem attól lesz egészséges vagy beteges. Cipzárcsere: Cipődoktor- Etelka sor (garázssor), Hont Ferenc utca 3., Rókusi körút 1/a, Rókusi körút 66., itt vannak az üzletek.

szilcsi, Anett: rengeteg overál van a Teszveszen, szépek, jó áron. :wink:

Karmen, Zituska: köszi a válaszokat, kipróbálom az olvasztást.

Botit Isten éltesse sokáig!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Szilcsi!

Lalinak az orrmanduláját vették ki ugye? Ki csinálta?
20140113113746

Nórus!
Már vettem overált köszi az infót azért. A Plázában a Hervis-ben, szerintem 14-15 ezer nem sok egy sí overálért és ott meg tudja próbálni a gyerek és nem kell szöszölni a postázással én nem annyira szeretek így vásárolni, 1 x vettem életemben azt is megbántam, mert a képen szép volt, élőben meg tök kopott (egy hintatigris volt) és marci drága ráadásul.
20140113113746

Sziasztok!

Anett, igen csak az orrmanduláját vették ki a nyáron, dr. Berényi Imre műtötte.

Nóra,é n még nem találtam mindig kesztyűt, állítólag a karácsonyi vásárban volt a Széchenyi téren, de mire mentem, már elfogytak, most két vékony kesztyűt váltogatunk, csak azokban nem lehet hógolyózni, hóembert építeni. Én sem nagyon merek ruhafélét rendelni netről, ki tudja, milyen állapotban érkezik meg, jó-e a méret stb...
Sajna nem jutottunk el Pestre, Lalkó belázasodott előző nap a bölcsiben, menni kellett érte, másnap is lázas volt, aztán semmi, bármi volt is ez, 24 óra lázasodással megúsztuk. Gyógyszert sem kaptunk, nem köhög, nem folyt az orra, szóval passz, mi lehetett ez, mindenesetre a karácsonyi bevásárlásunknak meg az én évzáró bulimnak jól betett. :roll:

Hogy telt a karácsony? Nekünk évek óta a legjobb volt, végre anyuéknál szentestéztünk, eddig mindig itthon voltunk hármasban, nekem az nem volt olyan jó, a szüleim nélkül. De most szuper volt, az ajándékokat is jól eltaláltuk oda-vissza.
Készülök a szilveszterre, hosszú évek óta először megyek bulizni. Lalkó anyuéknál lesz. Hétfőn pedig már ovikezdés...
Ma megrendeltem a tortát a Kálvária cukiból, csak egy kicsi 10 szeletes csokitorta lesz, mert nem lesznek vendégek most, Noddys ostya lesz a tetején tűzijátékkal és 3 gyertyával. Így kerül cakli-pakli 4 ezer forintba.

Ja csak hogy ne teljen már izgalom nélkül az ünnep: 23-án este leszakadt Lali szobájában a redőny zsinórja, ma tudtak jönni megcsinálni, azóta ma először lett felhúzva a redőny a gyerekszobában. :roll: :)

Zituska, hívtalak valamelyik este! Botit isten éltesse!!! Hogy telt a buli?

Bibi, tegnap délelőtt láttam apátokat Barnival sétálni.

Kép
szilcsi

Anett :)
14-15E Ft?!?! Sztem az baromi sok egy gyerek síoverallért, amit esetleg 2 szezonban tud hordani a gyerek, utána kinövi....
Én tavaly 4500-ért vettem Botinak egy overallt, ill 2000-ért egy sínadrágot. Nagyon jó minőségű, vastag és meleg mindkettő.
Magamnak vettem tavaly 12000-ért sínacit, de én remélhetőleg nem növöm ki egyhamar. :lol:

Ilcsi :)
Kesztyűvel tele a cserepes sori piac!
Robinak most ott vettünk síkesztyűt, tök jó! És vannak gyerekméretek is!
Én már sok mindent vettem a neten, nem volt még gondom! :wink:

Nálunk a akváriumot hozott a Jézuska a gyerekek nagy örömére :D :

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
zituska28

Üdv.

Anett, én nem adnék 5e-t se egy overállért. Én turiztam Petinek, és felnőtteknek valót is láttam nem egyet. Próbálni ott is lehet. :) A neten igazából max a méretezés lehet a mumus, de kérni lehet, hogy mérjék le. :wink:

Zituska, melyik részen vannak gyerek síkesztyűk a cserepesen? Petinek kéne kézrevaló.

Szilcsi, jó, hogy megúsztátok a betegséget. Petinek is lesz orrmandula műtétje, juteszembe: aki volt esetleg a Miniklinikben Berényi profnál, mennyi volt a tarifa???

Ági és
KépKép
exdeus

Exi :)
Há' most meg nem mondom, melyik soron pontosan, de tervezek kimenni vmelyik nap akkor megnézem! :wink:

Kép
Kép
zituska28

Zita, Nóri! A múltkor elirtam nem 500W hanem csak 350 W-on olvasztjuk 30-40 másodpercen a 2-3 szeletet.

Nóri! Köszi a cipzárosokat

Overált én is ma Teszvesz-en vettem, de Orsinak csajosat nem kapok, 134-140 kellene. Csupa pasis van v unisex ami nem lenne baj de azok nem csinosak. Annyira vágyik rá neki is legyen már egyszer nem sötétkék:) De sióverál Norbira való is érdekelne használt, mert azért igaz hogy ált. min. fele áron adják és nekem nem éri meg 10e ft új, bár ezek inkább 20e. Neten síoverál meg 5e ritkán drágább. Szóval engem is érdekelne ha valaki tud ilyen árakon. De már én is csak vízállót veszek, tavaly overál nadrágokat vettem, többet is nagyon jól jártunk vele. 5e is csak max. akkor adnék érte ha amugy új ára ott van 15-20e körül vagyis igazán nem fogok rajta bukni, ennyiért ezek aztán köv. évben is eladhatóak. De újat tuti nem vennék, ami olcsóbb az meg nem szellőzős és nem vízálló az meg azért nem kellene.

Szilcsi! MÉg annyit, hogy Orsi ugye tény, hogy igen vékony, mégsem beteges, söt eddig minden évben amikor az igazán nagy járványok voltak ö járt oviba. Néha van itthon, de akkor is járhatna oviba, csak taknyos és nem akarom ott jobban belessen igy évente igaz hogy otthon marad 3-4x pár napot. Gyógyszert meg nyáron szedett a tüdögyulladásra, előtte meg már nem is emlékszem hogy mikor. Norbi is már kezd egyre kevesebbet enni, vékonyodik már eléggé, ö sem beteges (kivéve hogy néha fullad, asztmatikusan, de az allergia is lehet ugye). SZóval hidd csak el nem a súlytól függ ki mennyire egészséges, hanem hogy egyébként mire van hajlama (immunrendszere mennyire erős) ill. hogy miket eszik. Enyémek sok zöldséget és gyümit szeretnek enni. Na meg irtam télen van még Multivit. is valamilyen ill Broncho. Nekünk ezek igy tényleg beváltak, semmi köze ahhoz högy kövérebb lesz-e a gyerek. Barátnömet piszkálták mindig, aztán most a kislány már ott tart hogy úgy megindult a hizásnak hogy most meg jobb lenne ha tudna már fogyni :o

Exi! Én 2 éve 4e fizettem. De én 2 gyereket vittem és vas. estefelé (akkor nem a Miniklinikbe hivott hanem a Dugonics utcába) és azt hiszem 6-7e kért. Utána viszont másnap már a korházba hivta öket vissza, és jött a kálvária hogy Norbi 3 hónapig szinte naponta a korházba járt, 5x mütötte és csak 1x adtam még ott neki 15e. (a végén). Szóval ha valaki akkor ö nem anyagias. Kissé nekem a poénjai sértőek voltak, de szakmailag és anyagilag meg bejött. Igy lenyeltem a nem tetszésemet.

Botinak boldog szülinapot!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zituska, köszönöm!

Kármen, neked is köszönöm az információt.

Ági és
KépKép
exdeus

Hali csajok!

Boldog karácsonyt így utólag :) Sűrű volt a program bocs 8)

Mi is voltunk pár hete a piacon, célirányosan kesztyűért mentem de nem láttam sehol 5 ujjasat Boginak. Kis 2 ujjasak voltak, a kicsiknek olyat vettem ( a Corába 990ért/pár) de a Bogi méretébe sehol se találtam. Aztán bevtettem magam a Vásárhelyi tecsóba és ott találtam neki nagyon szép meleg síkesztyűt.
Overáll nekünk is kéne, mindkét kicsinek, kinőtték....

Zituska: Csodaszép az akvárium :) Jó ötlet :wink:

Ilcsi: Örülök a jó karácsonyotoknak, mienk is klassz volt, eltekintve a kis atrocitásról a lábujjammal :D :D

Csajok tudtok egy jó könyvelőt (Szegeden)? Kéne valaki sürgősen!

Kedden megyek Pestre az Ikeába is, ha valakinek kell valami írjatok!
Jócaka

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

lányok, ti tudtátok, mert nekem elkerülte eddig a figyelmemet.
Januártól GYES mellett csak heti 30 órában lehet dolgozni. Aki most már 8 órában dolgozott naponta annak márc. 31ig adnak haladékot, addig kell nyilatkoznia. Megoldás lehet esetleg a nagyszülői GYES de akkor meg ugye nem bölcsizhet a kicsi. (v talán csak 4 órát, ennek én most nem jártam utána csak olvastam aki irta bölcsi miatt akkor nagyi nem jogosult
Ja az időkorlát ikreknél is betegeknél nem szűkült, Enikö Neked lehet 8 órában melózni tovább.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen, én hallottam, de mivel nem érint, nem ástam mélyebben bele magam a dolgokba.
Megoldás: 6 órás szerződés, változatlan bér, változatlan munkaidő. :)

Ági és
KépKép
exdeus

Karmen!
Engem sajna érint.
Decembertől visszavettek, most a szabimat töltöm.
Most akkor mi van?
Januártól le kell mondanom a gyest? :roll:

Kesztyű, overáll.
Tele volt a város az Intersport oriásplakátjával, 5990 ft-ért volt overál.
Már én is bánom, hogy Márknak nem vettem. :cry:
Kesztyűket láttam Sándorfalván a piacon is , 5 újas orkánt. Csak szerintem Márknak nagy lett volna.
2 ujjas orkánt meg láttam Űjszegeden a Vedres utcai Spárban, van egy kinai, ott. :wink:
Szóval szerintem általában a kinai boltokban biztos vannak. Hozzáteszem hetekig kerestem 38-as hótaposót magamnak, nem volt sehol, vagy csak horror áron, és itt újszegeden kaptam. :wink:
A nagy áruház emeletén lévő kinaiban pedig sinadrágot láttam, 2800 ft-ért, jó minőségüt.

Zituska!
Nagyon szép az akváriumotok!

Sziasztok!
Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Szilcsi!
Köszi az infót!

Zitus!
Boldog szülinapot Botinak (utólag is)
Szép az akváriumotok nagyon,tényleg klassz ötlet. Málna is szeretne, csak ő Némót! :?

Dobok pár karácsonyi képet:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
20140113113746

Sziasztok!

Karmen: Hajjaj, ez engem is érint :(
Exi: Közalkalmazott hogy oldja meg?

Gyerekek mind nagyon édesek!

Botit Isten éltesse!

Nagyon boldog, egészséges új évet kívánok Mindenkinek, holnapra jó szórakozást!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Anett :)
Boti is Némót akart, de meggyőztük! :wink:
Mi is elindultunk, hogy akkor veszünk tengeri akváriumot Némóval, aztán első pofon az ára, majd a következő, hogy nem ajánlják kezdő akvaristának mert nagyon bonyolult a tartásuk, folyamatosan ellenőrizni kell a vízminőséget, meg minden egyebet, mert nagyon érzékenyek, és hamar elpusztulnak a halak is, meg a korallok is. Annyi pénzért meg... hát huhh...

Piacra nem jutottam ki, de én is a kínaiaknál láttam a kesztyűket. De hogy melyik soron, azt nem t'om.

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!!

http://www.youtube.com/watch?v=mszjbifygis

Kép

Kép
Kép
zituska28

A nagyáruházban lévő kínaiban nem volt sem overáll, sem kesztyű, amikor nekem sos kellett volna. Ez karácsony előtt volt még, azóta nem jártam arra.
Cserepesre esélyem sincs kijutni, tömegközlekedéssel Lalkóval ebben a hidegben nem indulok neki.

Nekem 3 nap múlva már nem is járna gyes, bár értesítőt még nem kaptam róla, de ti mondtátok itt, hogy automatikusan vége, nem kell külön szólni, ha betölti gyerkőc a 3 évet, így nem izgulok, majd csak ha esetleg utalnak januárban még.

Zitus, nagyon szép az akváriumotok, csak szerintem nem jó ötlet a bettát bármi mással összerakni, mert rossz vége lesz... A betta sziámi harcos hal vagy mifene, nálunk apa a nagy szaki ebben, nekünk mindig külön volt minden más haltól, mert megeszi a többieket. A kereskedésekben is külön tartják, nem csak a többi haltól, hanem egymástól is. Nézzetek utána, nehogy baj legyen!
Holnap csörgök délután, asszem menni fogok, ahogy megbeszéltük, de majd csörgök.

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk, én már holnap nem leszek, rohanás lesz egész nap, de este majd kipihenem magam... :wink: :lol:

Kép
szilcsi

Bea! márc. végéig neked is jár még akkor a GYES nem sokat veszitesz, másokhoz képest. Persze szerintem 1-2 hónap is bosszantó.

Zita! ugy rémlik azt olvastam és igy is gondolom, hogy aki idén szabin van az már visszakerül jogi állományból vagyis aktiv dolgozo vagy GYES mellett csak éppen még szabin akkor meg szerintem jár márc. végéig a GYES.
Intersport:( Én mióta elköltöztem nemigen járok a városban, vizálló anyagú overállt adtak annyiért? Decathlonos is van olcsóbb de az nem szellőző anyagú, ami olyan az dupla annyiba kerül mint a másik.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Üdv.

Jégvirág, hát a közalkalmazott sehogy se tudja megoldani. :( Neked akkor nem lesz gyesed.

Szilcsi, és határozatot kaptál? Mert én anno kaptam egy papírt, amiben leírták, hogy megszüntetik a folyósítást arra való tekintettel, hogy a gyerek betölti a 3. életévét.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Mint az új év első hozzászólója eme fórumban: B.Ú.É.K.

Ági és
KépKép
exdeus

Boldog Új Évet mindenkinek!!!!! :lol:

Karmen!
Én is úgy gondolom, ahogy leirad, tehát mivel 8 órában vettek vissza, nem leszek jogosult rá! :roll:
Csak nem tudom, hogy most akkor be kell mennem ezt bejelenteni a MÁK.hoz?

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!
Én egy új belépő vagyok,remélem én is tudok majd hozzászólni a témákhoz és tudok majd segíteni nektek valamibe!
2 fiam van és most várjuk a 3. fiunkat!

Nagyon fel vagyok háborodva!
Képzeljétek el hogy jártunk!
Szegeden a Nagyáruház emeletén lévő bababoltba vásároltunk egy gyerek overált. Persze amikor hazahoztuk akkor vettük észre,hogy a zipzárja rossz!Visszavittük és megkérdeztük mi lenne a megoldás, már akkor támadóak voltak, de megigérték, hogy kicserélik benne.
Hozzá kell tennem ,hogy mi nagyon udvariasan érdeklődtünk.
Majd 3 nap múlva a férjem hazahozta az overált amibe kézzel bele volt barmolva a zipzár, persze úgy hogy az anyaga ki volt vágva!
Én nagyon pipa lettem és visszavittük!
Ismételten udvariasan és nagyon halkan (ne hallják az ott vásárlók)reklamáltam,na erre nekünk estek és KÉT FELFÚJT HOLYAGNAK neveztek bennünket!!!
Kérdem én ezt lehet így csinálni?
Az biztos,hogy mi nem teszük be oda a lábunkat soha többet!
Ezt azért írtam le nektek,hogy tudjátok mire számítsatok!

Zsófi
csotizso
Szeged

Sziasztok!

BUÉK mindenkinek!!!!

Zituska!
Nekünk is van sziámi harcos halunk és amit Szilcsi is írt, egyedül kell tartani mert megesz mindenkit :shock: Tök jól elvan egyedül, sokat néz minket. Néha már zavarban vagyok mert mindig bámul amikor a konyhában teszek-veszek :roll: . Vagy csak tanulni akar? :lol:

Én overált 6200,ért vettem a NagyÁ emeletén a kínaiban. Nagyon jó meleg, csajos overál:
Kép

Zsófi!
Sajnos ötletem nincs, mit lehetne ilyenkor tenni, de van itt jogban jártas személy :wink: Biztosan kapsz ötleteket!!

Képek nagyon szuperek!
Mindenki gyönyörű!!

Kellemes behavazódást mindenkinek!!

Kinga

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?