Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Csak hogy el ne felejtsetek...
Két keréken cangázik, 16 colos bicajjal, a felszállás még nehezen megy, de utána gurul ezerrel.

Enikő, jó program, csak aznap épp temetőlátogatást tartunk...
Örülök, hogy jól van Viola!

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő!

Köszi a cikket. Nagyon hasznos volt. Ez sajnos ugyan az.:(:(
Az ismerősöm aki küldte, nem szokott máskor segítséget kérni..
de, akkor öt is átverték. Bocsi mindenkitől.:(
Azért durva, hogy vki ilyen hírekkel szórakozik...:(:(

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok!

Van-e valakinek ötlete arra, hogy egy 11 éves fiú szülinapját hol lehetne megünnepelni a társainak?
Mcdonalds kilőve. Játékdzsungel drága.
Burgerg King esetleg? volt ott mostanában vki iylenen?
Itthon a legvégső esetben, de ehhez kellene hívni egy animátort. Ha esetleg ismertek valakit, megköszönném.
ANdi

Kép
indababa

Sziasztok!

Logopédust keresek Szegeden, lehetőleg olyat, aki házhoz kijön (persze magán úton), heti 1 esetleg 2 alkalommal, Újszegedre. Lehetőleg gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus is legyen egyben. 6,5 éves ovis kisfiú mellé.

Ide írjatok privit, ha tudtok valakit. És nagyon-nagyon fontos és sürgős lenne!

Előre is köszi szépen!
jbg
Szeged

Enikő!

Nagyon örülök Viola sikereinek! Szuper!:):)
Esetleg megírnád mi a neve ennek a csodaszernek?:) :wink:

És lenne még egy kérésem. :oops:
Anyukák akinek iskolás gyereke van, tényleg minden osztály ilyen agresszív, verekedős mint az én lányomé?
Kicsit kezd sokkolni.A héten majdnem betörték a fejét...:(
És a tanárok tényleg ennyire nem figyelnek a gyerekekre, hogy konfliktusban kiderüljön ki a hibás, és 1/2 8 előtt nincs felnőtt a gyerekekkel?? nincs osztályfőnöki óra, és a gyerekek belenyúlnak egymás tolltartójába, eltörik, elveszik a másét ami sosem lesz meg...és sáros cipővel letapossák a másik könyvét???
És az igazgatónak kell lejönnie hozzájuk gyakran???? :shock:
És a tanárok kétségbe vonják amit a szülő mond, és rögtön hárít??
És szerintük minden a legnagyobb rendben van..:(:(

Ezt nem akarom elhinni egyszerűen..
Világosítsatok már fel... :( :oops: :twisted:

Ja és van egy nagyon problémás kisfiú akinek kis létszámú osztályban lenne a helye, de a szülei nem viszik el, és a többi gyerek szívja meg, és rettegnek tőle olyan agresszív.
Tényleg csak fizetősben van ilyen kislétszámú osztály?
Próbálok utánajárni, de ha vki tud friss, hasznos infót, kérem írja meg!
Köszi.

Ti hogy vagytok? Meséljetek!
Merre vagytok elveszve?:)

Edit

szilde
Szeged

Edit, ez döbbenet, amiket írsz a suliról! Melyik iskolában van ez? Nincs esetleg túl sok etnikum (ez szerintem okozhat agressziót az osztályokban).
Szerintem nem ennek kéne az általánosnak és elfogadottnak lennie...

Enikő, mi programozunk szombaton egész nap, nem megyünk a máltais bulira. Ti mentek?

Nóra, épp tegnap kérdeztem apukádtól, mi van veletek, rég írtál már.

SzNAnna, milyen a nagycsaládos élet? Hogy bírjátok?

Mi megvagyunk, Lalkó bölcsizik, mérges vagyok a bölcsire nagyon, próbáltam elintézni, hogy hamarabb átmehessen oviba már novembertől, de egyelőre nem sikerült.
Lalkó beteg lett kb. egy hónapja, és mikor mehetett volna már (szerdai napon), a g.nő megkért, tartsam otthon, ha lehet, mert nincs egészséges gyerek a csoportban.
:roll: :shock: Otthon tartottam egész héten, megoldottam. Hétfőn ment újra, szerdán már tiszta takony volt - hétvégéig tudtam tartani, nem volt lázas, de egyre taknyosabb lett, csütörtökre köhögött is. Aznap reggel panaszkodtunk a g.nőnek, és ő rámutatott kapásból 3 gyerekre, akik tök betegek voltak, de azt mondta, forduljak felsőbb vezetés felé. Elmentem az igazgatónőhöz, hogy kérjem, a betegekre jobban figyeljenek oda, küldjék őket haza stb., keressenek megoldást. Az igazgatónő tárogatta a kezeit, majd miután én elmentem, iszonyúan lecseszte a g.nőket - gondolom azért, hogy megmondták nekem, hogy nem egészséges a többi gyerek (sem). :roll: Azóta az egyik g.nő nem tárgyal velem, pl "elfelejtettek" szólni a tegnapi családi napról, és persze ugyanúgy járnak továbbra is beteg gyerekek. Hozzáteszem, Lalkó is persze lebetegedett, láza nem volt, tehát a többi szülő után szabadon nyugodtan vihettem volna bölcsibe, pedig masszív zöld cucc folyt az orrából és borzalmasan köhögött, de az igazgatónő szerint "ha csak folyik az orra és köhög, az nem fertőző". :roll: :shock: :evil: :evil: Én "hülye" anyuka meg láz nélkül is egy hétig otthon tartottam a gyerekemet... :roll: Láttam, ahogy anyuka beadta a lázcsillapító kúpot a kislánynak, majd bevitte a csoportszobába - ezt elmondtam az igazgatónőnek, aki közölte, hogy nekem kellett volna szólni az anyukának, hogy ne vigye lázasan be a gyerekét. :shock: Láttam, ahogy de. 10 órakor már sokadszorra tették tisztába a fosós kisfiút, de a szülő nem ment érte, mert "félti a munkahelyét". Az ig.nő szerint "minden szülő félti a munkahelyét". Na hát én meg a gyerekemet féltem!!!
Nagyon várom, hogy kikerüljünk a bölcsiből, egyáltlán nincsenek a helyzet magaslatán.
Ja, az ig.nő szerint hazaküldenek minden lázas gyereket - Laliért 3x mentem úgy egy év alatt, hogy lázas volt (és nem hőemelkedéses, hanem magas, 38-39 fokos lázas!) és észre sem vették... :roll: :twisted:
Na jól kimérgelődtem magam, csak abban bízom, hogy napközben Lalkó nem issza ennek a kálváriának a levét. :?

Kép
szilcsi

szilcsi: köszi az érdeklődést! Jól vagyunk, nekem volt egy kórházi kalandom, túl vagyok rajta :wink: Bölcsiben akkor tényleg nincsenek a helyzet magaslatán :( De az ovitól ne várj nagy változást, oda is mennek a betegek :cry: Tisztelet a kivételnek. Kis köhögéssel, kis takonnyal a lányok is mennek (ha nem lázasak persze), mert nem látom értelmét itthon tartani őket, pont azért, amit te is írsz. Ami még szomorúbb, hogy a munkahelyekkel tényleg ez a helyzet, jogosan féltik az anyukák :cry: Nem tudsz mást tenni, csak erősíteni, támogatni a gyerek immunrendszerét.

szilde: melyik suli ez? :shock:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Szilcsi! Norus!

Majd megírom.:(

Miért kerültél kórházba?
Jól vagy mostmár? :shock:

E.

szilde
Szeged

Szilcsi!

Bölcsi.:(
Sajnos tényleg ez van. Nem tud senki sem jobbat..
Van olyan intézmény ahol meg egy picike orrfolyással is folyton küldözgetnek...,hiába mondtam, hogy allergia...nem hitték el.
Tele volt már a hócipőm. Ez meg a másik véglet volt. Igaz nem bölcsi...

Kevint meg folyton összeharapdálva kapom vissza a bölcsiből...:(( :twisted:

E.

szilde
Szeged

Hali!

Szilde: nekünk si volt agresszív kislány Bogim osztályába. Nyakánál fogva nyomta fel az osztálytársnőjét a vécében a falra, belemart Bogim arcába hónapokig ott volt a nyoma, üvöltve fetrengett óra közepén a tanteremben. Tanítónőnek meg van kötve a keze, ki nem küldheti órártól, ő nem hagyhatja el a termet. A szülőin a tanítónénink már majdnem sírt, hogy "ott tartunk, hogy a farok csóválja a kutyát"!!!
A szülőknek folyamatosan mondtuk, hogy vigyék el nevelési tanácsadóba, fogják terápiába, anyuka hárított, hogy "nincs baja a gyerekének, ő is ilyen volt, igaz nem 7 évesen de középiskolában...stb"
Amikor már maradandó sérüléseket okozott a kislány néhány gyereken és a tanórákat is olyannyira zavarta, hogy nem haladtak a tananyaggal, akkor írtunk egy kérelmet az igazgató Úr felé, amit minden szülő aláírt. Az volt a tartalma, hogy különböző jogszabályokra hivatkozva (melyben a gyerekek nyugodt tanuláshoz való joga van beleírva és ilyesmik) kértük a kislány terápiába vonását.
Igazgató Úr behívatta a szülőket, akik ígéretet tettek hogy elviszik a gyereket, az igazgató úr kérte, hogy minden alkalommal a terapeuta adjon igazolást, hogy a gyerek megjelent és részt vett a terápián. Na persze anyuka kivette és átiratta másik iskolába a gyereket, nem vitte el szakemberhez.....
Úgyhogy most egy másik általános iskolában csinálja ugyanazt amit nálunk elkezdett....... :roll: :roll: :roll: :roll: Ez a liberális magyarbálint féle oktatás egy nagy szar!:evil: Integráció még eddig sehol se sikerült, nem értem minek erőltetni! A szülő dönti el hova járjon a gyerek, akkor is ha sérült (saját személyes tapasztalat, hogy én dönthettem el annak idején hova kerüljön Viola, ha nem a józan eszemre hallgatok, hanem a szívemre akkor most a normál oviba szívna vele az óvónéni, miközben hát tudjuk milyen.....szal erről tudnék mesélni!!!) Azért engedje meg a világ, ha valaki súlyos magatartási formákat produkál annak a gyereknek speciális intézményben van a helye. Más egy részképességzavaros dys-es gyerek meg más egy agresszív gyerek..... :evil:
Amióta elment ez a kislány azóta rendben van az osztály, haladnak a tananyaggal meg jó kis közösség kovácsolódott össze. Van 2 etnikum az osztályban, egyikkel nincs gond (kifejezetten rendes édes kislány, ügyesen tanul!!!!) másikkal van, mondjuk ott apuka börtönben van... :roll: Ez van, a kolozsvári téri iskolát felszámolták és az ott tanuló gyerekeket beintegrálták több, de inkább kevesebb sikerrel. Persze a Madách valamiért nem lett körzetese a cserepes sornak, nem is értem miért, talán mert a polgármester úr gyerekei oda járnak???
Másik "jónevű" általánosokban is szar van a lecsóban, hallottam.....
Ez van, és ez csak rosszabb lesz....

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok! :)

Ilcsi :)
Ez tök gáz, amit írtál a bölcsiről! :evil: :evil:
És még nekik áll feljebb, eszem megáll!
Botiéknál az óvónők rögtön hívják a szülőket, ha gond van, akkor is szólnak, ha csak gyanú merül fel, hogy beteg lesz a gyerek, hogy figyeljünk. De ez rendben is van így sztem. És nem 2 köhögésért meg orrfolyásért (nem zöld!) szólnak, az nyilván belefér.
De nálunk - szerencsére - a szülők is komolyan veszik, nem volt ebből gond még. Ez elsősorban gyermekeink érdeke, nem is értem, hogy lehet ezt másképp gondolni.

Sajnos nálunk is betegeskedés volt, Noémi szedett össze egy csúnya vírusos aftát a bölcsiben. :( :( .
Pedig nem volt beteg gyerek, mint utóbb kiderült, az egyik kisgyerek nagy tesójának volt aftája, mire a kisfiún is kijöttek a tünetek, már Noémi is megbetegedett.
Noémi most növesztette az utolsó rágófogacskáját, valszeg emiatt gyengébb az immunrendszere, ezért kapta el ilyen könnyen.
Szörnyű volt, teli volt hólyagokkal a torka, szájpadlása, ínye... Nem tudott enni, aludni, csorgott a nyála, és nagyon sírt, jajgatott folyamatosan, megspékelve 39 feletti lázzal.
Szívószállal kínkeservesen ivott szerencsére, így nem száradt ki.
Botit már figyeltem, persze elkapta, de rajta nem hatalmasodott el, mivel rögtön el kezdtem kezelni Neki, meg gondolom az immunrendszere is erősebb.
De az oviból azonnal kivettem, nehogy lefertőzzön valakit, nem kívánom senkinek ezt a szenvedést, pláne egy gyereknek nem..

Edit :)
Durva, amit a suliról írsz, fogalmam sincs, mit lehet tenni ilyen helyzetben! :(

Kép
Kép
zituska28

Edit! Jesszum, nagyon durva az a gyerek! Melyik suli? Én is elfelejtettem pedig irtad.

Enikö!Hallod én biztosan nem hagytam volna szó nélkül a bölcsiben ha látom betegen hozza anyuka a gyerekét!
Nálunk szerencsére ilyen problémák nem voltak, az oviban meg még nincs betegség szezon.
Én meg éppen arra gondoltam hogy nem tudom idén is lesz-e H1N1 kampány, valaki jól kell járjon igy gondolom elmaradni nem fog, de oviban akarok szólni be ne merjék oltani sutyiban a gyereket, nem tudom itt hogyan szokták, de tavaly tudom volt olyn iskola ahol nem kérdezték a szülöket, hanem kapta a gyerek.
Szóval igenis kérdezzenek meg előtte akkor mert most ugyis hiába mondom hogy megtiltom, addigra elfelejtik, nekem elég ha elötte megkérdezik és engedélyt kérnek rá. Remélem itt igy megy.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen, ez érdekes, én eddig úgy tudtam, hogy az oltásokhoz írásbeli szülői hozzájárulás kell.
Kampány szerintem idén nem lesz...

Ági és
KépKép
exdeus

Ági! én nagyon remélem kérnek engedélyt. De azért elöre akarok szólni az a biztos. Amugy a cégnél nálunk már lehet jelentkezni oltásra.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő!

Ez a gyerek papíron vmi szindrómás, de sztem simán neveletlen, meg a rossz családi háttér...
Szóval ők járnak elvileg rendszeresen dokihoz...,erre már nem tudjuk kötelezni. Esetleg arra, hogy egy másikhoz is vigyék el..???
Nagyon is jó képességű gyerek, olyannyira hogy van esze megzsarolnia az osztálytársait, hogy vigyenek neki pénzt, csokit..akkor adja vissza a saját cuccukat...aztán mikor megkapta amit kért, persze nem ad vissza semmit...
Nekünk legalább 1000Ft értékű cuccunk nincs meg..
Egyik nap visz Hanna vmit, hogy pótoljuk ami elveszett, másnapra már nincs meg..:(
Rendszeresen vki belenyúl a gyerekek tolltartójába a szünetben.
Tanítónéni meg csak annyit mond, hogy kössük bele a radírt a tolltartóba..(én belekötöttem és mégis vki kitépte..), és ő vonogatja a vállát.
Múltkor már egy apuka is ment reklamálni..A fiának vmije eltört, meg eltűnt..
Össze kellene fognunk, de nagyon nehéz elérni a többi szülőt.
Kíváncsi vagyok végre kinyitják-e a szájukat, vagy bedőlnek ennek a :"Minden a legnagyobb rendben" -szövegnek!!
Mert egyáltalán nincs ez rendben, és később meg már egyéb értékesebb tárgyak is eltűnhetnek( pl. telefon) ,ez simán rendőrségi ügy lesz.
Egyébként állítólag van az iskolának saját rendőre, de sosem látom, és az is szomorú ,hogy kell egyáltalán...és vajon mire???
Nagyon eldurvult a világ...!!:(:(

szilde
Szeged

Zituska!

Sajnálom Noémit.:(
Kevin is ezt kapta el, de még mindig pépeset eszik..

E.

szilde
Szeged

Zituska! Nagyon durva egy afta lehet, még ilyenröl nem is hallottam! Sir is Noémi? Nekem csak akkor van ha erösen mosok fogat és megcsuszik a kezem, megütöm az inyemet, akkor utána tuti afta lesz, hát én sem kivánom senkinek tényleg nagyon tud fájni. De hogy több is legyen egyszerre, rémes lehet! Mivel lehet kezelni?

Tudja valaki Bán Gyula elérhetőségét és hogy mikor rendel. Illetve mikor lehet időpont egyeztetés miatt hivni. Tarifa mennyi? Én csak ugy látom hogy Norbinak letapadt még mindig a kukija, de azt nem kivánom hogy hirtelen felrántsa neki egy orvos. Valaki itt mesélte hogy B. adott kenöcsöt. Tényleg mennyit használt aki oda vitte?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Ez engem is érdekelne, lassan aktuális lesz.
A tornáztatás nem ér semmit eddig, de hátha a kenőcs segítene..

E.

szilde
Szeged

Karmen!
Szerencsére már túl vagyunk rajta, 4 nap volt a pokol, péntektől hétfőig. Összesen 8 napig tartott, de szerencsére a vége felé már nem szenvedett.
Iszonyúan sírt, gyakorlatilag CSAK sírt. :( :( :( Éjjel is, 20 perceket tudott aludni.
Ezt az aftát vírus okozza, sárgás fehér hólyagok lesznek a szájban, garatban...mindenhol.
Ugyanúgy kell kezelni, mint a "síma" aftát, ecseteléssel.
Nekünk Glykosepttel kellett volna, de esélytelenek voltunk, mert nem tudta kinyitni a száját Noémi, így csak a tantum verdét fújtuk Neki, azt elviselte, ill. Cataflam cseppet kapott fájdalomcsillapításra.

Edit!
Szegény Kevin! :( Mióta húzzátok? Remélem, már jobban van!!
Te mivel kezeled? Nekünk a Tantum Verde, meg a Cataflam cseppek voltak a nyerők.

Kép
Kép
zituska28

Kármen, én passzolom a dolgot, Petinek is van gondja, minden év elején van jelenésünk emiatt a gyerekklinikán, már szinte minden ott dolgozónál voltunk (8-ból 5 dokit már láttam), egyik sem rántotta fel a bőrt...
Miért nem mentek el Ti is oda? Telefonálj szerintem, és kérj hozzá időpontot, legalább ingyen van. (Kedden egész nap, illetve csütörtökön délelőtt van az ambulancián, ha még jó az adat.) 541-244 a szám.

Ági és
KépKép
exdeus

Ági! klinikán ez melyik részleg? Urológia van ott is? Én csak Töletek hallottam itt rémhirt hogy Tornyos hogy felrántotta hirtelen v hogy a gyerekorvos tette ugyanezt stb. Klinikán mit csinálnak? Ott is krémet adnak és utána mentek vissza kontrollra? Én hiába probálom huzni neki csak nagyon kicsit sikerül, pedig már jan. a gyerekorvosnál sem sirt amikor jóval tovább felhúzta neki. Hát én azóta sosem tudtam ezt ilyen sikeresen.
Klinikán kire gondoltál hogy idöpontot kérjek hozzá? És mennyit kell várni ha előjegyzésre megy az ember (azért kérdezem mert új fönököm van, nemigen mernék hosszú időre eljönni akkor szabit kérek majd inkább ha sokat kell várni)

Zituska! Én sosem tudtam mivel kell kenni aftát, köszi hogy leirtad. Virusosról még nem is hallottam, de ha van ilyen akkor felháborito hogy miért engedik be az ilyen beteg gyereket a közösségbe. Mert akkor észre kellene vegye a dada is v ovonéni, hiszen ha igy fáj nem lehet letagadni! Rémes lehetett az a 4 nap!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zituska!

A hdoki csak Cataflamot írt fel, és kerülnünk kellett az olyan ételeket amik csíphetik a torkát, száját...
De jó, hogy mondod legközelebbre veszek Tantumot. Tavaly télen is jó szolgálatot tett mindenre..
Köszi mostmár jobban van, csak jobban csúszik a pépes kaja, de ez inkább már az ínye miatt van. Jön a foga.
Egyébként rendben van, gyógyult. Tényleg sokáíg tartott.

E.

szilde
Szeged

Kármen, pedig a klasszikus aftát vírus okozza. És az a baj, hogy már akkor is fertőz, hogyha nincsenek látható tünetei, és nálunk is volt már olyan, hogy Petit elvittem az óvodába, és délután a fogászati kontrollon (mert azt mondogatta, hogy a foga fáj) derült ki, hogy aftái vannak. Pedig én is nézegettem a száját, de semmit nem vettem észre.

Dr. Bán Gyula a gyereksebészeti ambulancián is rendel, ő alapvetően gyereksebész. Ez a telefon oda szól.
Nekünk egyébként úgy volt, hogy amikor Petinek begyulladt a kukija, akkor kapott rá érzéstelenítő kenőcsöt, és utána valami hosszú izével körbetakarították, kontrollkor is éppen csak annyira húzták fel, hogy lássák, minden OK-e.
Mellesleg nekünk épp Tornyos doki mondta a legutóbb, hogy ne piszkáljuk még kicsit sem, ha kell, inkább megműti, mert Petinek nagyon szűk a bőr eleje. Mindegyik gyereksebész azt mondta, miután a gyulladás megszűnt, hogy amíg pisiléskor a bőr feldagad, ne aggódjunk, mert akkor nincs letapadás, az, meg hogy ott elöl szűk, ilyen korban még csak esztétikai probléma. Mondhatnám úgy is, hogy szerintem minket jobban zavar, mint a fiainkat.

Ági és
KépKép
exdeus

Karmen :)
Ahogy Exi is írja, már akkor is fertőz, mikor még nincsenek látható tünetei. :(
A bölcsiben is annak a kisfiúnak, akitől Noémi nagy valószínűséggel elkapta, csak akkor lettek látható tünetei, mikor Noémi is beteg lett. És nálunk "csak" lázzal kezdődött, meg torokfájással, és később lettek a hólyagok.

Más:
Segítsen már vki, hogy kell képet annyira lekicsinyíteni, hogy avatar lehessen belőle. Adobe Photoshop-al nem megy... :roll:
Köszi!

Kép
Kép
zituska28

Ági! beutalo is kell oda? hát itt meg emlékszem éppen Tornyosra irta talán Szilcsi hogy nem szolt mire készül és már fel is rántotta a bört a kicsinek, aki meg üvöltött

Zituska! Na nekem sem sikerült amikor probáltam, hiába lett egyre kisebb a fotóm.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen, igen, kell beutaló, de gondolom, csak tudsz kérni.
És igen, Szilcsiéknél valóban Tornyos volt a hunyó. De nekünk úgy tűnik eddig szerencsénk volt minden orvossal, akinél Peti volt...

Zituska, ACDSee?

Ági és
KépKép
exdeus

Exi :)
Az mi?? :lol: :lol:
Nem vagyok egy számítógépguru...hna... :lol: 8) :oops:

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!
Rég írtam már ide:-( de most a segítségetekre lenne szükség, keresek egy olyan óvodát Szegeden ahol kevés gyerek van egy csoportban az se baj ha magán vagy alapítványi más úgyse igen lesz és nem probléma ha a gyerek eleven és nem olyan mint a többi mert 31 gyerek közt az én fiamnak nem jó az óvónők nem bírnak vele nem tudják lekötni és csak a rosszat hallgatom állandóan elegem van, elviszem szakértői bizottsághoz, de az eddigi szakvélemények alapján nem valaősznű hogy SIN-es lenne.
De akkor is másik óvodát akarok keresni.
Köszi a segítséget előre is
Rita
ritareni

Üdv.

Zituska, az egy képszerkesztő program. :)

Ági és
KépKép
exdeus

Rita! Nem tudom mi az hogy SIN-es, Orsi kissé hiperaktiv én vittem orvoshoz, mert ovonéni szerint semmi gond nem volt vele, holott szerintünk és a többi tanárja szerint is hiper kissé. Nekünk oviban jol tolerálták hogy kevésbé volt fegyelmezett, hogy egyes feladatokat egyáltalán nem volt hajlandó megcsinálni stb.
Az orvos azt mondta sokat sportoljon, na minden nap van min. 1 edzése, néha 2 is. Az utóbbi fél évben már kezd is nyugodni, gyógyszert nem engedtem adjanak neki, azt beszéltük végül az orvossal hogy iskola kezdés elött is megnézi és ha egyetértünk hogy akkor kell a gyogyszer csak akkor kap.
Amugy Orsi is nagyon jóeszü, szeret is tanulni, szerepelni de ettöl még vannak vele gyakran viselkedési problémák. Nekem néha tök égő, hogy nem tudom megnevelni (ezt mondják más szülök) de észrevettem ha toleránsabb vagyok, probálom mégsem felidesiteni magamat azon hogyan viselkedik akkor ö is nyugszik olyankor. Arra is vigyázni nála, minél kevesebbet szidjam meg, akkor is ha éppen rémesen dühös vagyok. Ezekre ha figyelünk akkor kissé nyugodtabb. Meg a korral együtt is nyugszik ez jol látszik. A mostani ovi is jó nekünk (bejöttünk Szegedre) de ugye már nincs annyi gond Orsival mint régebben

Ági! nem gond a beutaló persze, csak azért kérdeztem mert ne járjak ugy odamegyünk és miért nem vittünk. Majd felhivom öket akkor.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Nekünk is akart a doki Rivotrilt adni a Violának, de nem engedtem, most amióta adom a Geniot (amit fentebb írtam zöldalga ital), egész megváltozott a Viusom, sokkal nyugodtabb, a mozdulatai finomabbak, nem durvul be,és ami a lényeg, hogy sokkal többet beszél, és eszméletlen sokat kérdez,és meg is jegyzi amit mondunk neki, imádom :D Most jutottunk el odáig, hogy leül pl mesét nézni Zazival. Eddig max az a bugyuta teltubbie kötötte le 5 percre, most már szívesen nézi a Pompom meséit, a Frakkot vagy a Bogi hercegnős meséit....akár elejétől a végéig.
Te nem akarod kipróbálni a Geniot Orsin? Meglepődnél a hatáson :) A hiperaktív gyerekeket egész lenyugtatja, és sokkal jobban tudnak figyelni pl iskolában az órákon, 1-2 jeggyel emelkedik az átlaguk! Én nem hittem el, egészen addig amíg ki nem próbáltuk! Nagyon tudom javasolni mindenkinek, aki picit szeretne serkenteni az agytekervényein! Ha valakit érdekel írjatok privit!

Ritareni: Nem SIN, hanem SNI (Sajátos Nevelési Igényű) gyermek. Kis létszámú csoport úgy tudom a Sás utcában van, itt vannak SNI-s és sérült gyerekek általában enyhe értelmi fogyatéksosok, de van egykét autista is (enyhék ők is). Vegyes csoportok vannak, tehát egészséges és sérült gyerekek egy csoportban.
Az Odú Korai Fejlesztőnek is van egy ovija vagy iskolája??? a Szél utcában itt olvashatsz róla:
http://www.odukozpont.hu/Default.aspx?tabid=63
Érdemes bemenni az Odúba és tanácsot kérni, nagyon jó fejek, segítenek ha tudnak!!!! Ha érdekel bővebben valami kérdezz prviben bátran!
Hja és havonta 1x van terápiás szülőcsoport (beszélgetés) olyan szülőknek akinek SNI-s gyereke van, legközelebb november 12.-én lesz, írj ha van kedved csatlakozni, gyereket leeht hozni szakemberek vigyáznak rájuk :)
Most melyik oviba jártok, hány éves a kisfiad? Van már időpontotok a szakértőihez? Miben nyilvánul meg a probléma? Viselkedési zavarai vannak?

Szilde: Intéztél már valamit az ügyben? Ha papírja van róla, hogy szindrómás, akkor mit keres a ti sulitokban? Mondjuk szindróma és szindróma között is van különbség, de ha súlyos magatartási zavarokkal is párosul, akkor levél az igazgatónak, ha nem tesz semmit akkor pedig a jegyzőnek, hogy intézkedjen.... Én nem hagynám annyiban az tuti! :evil:

Szilcsi: Mi van veletek jól vagytok? Pusza :)

ceniko
Szeged

Hali!
Köszi az eddigi infokat.
Enikő: Tudom csak elgépeltem:-) Most a Gyertyánosba járunk és most múlt 3 éves, szakértőihez még nem kértem időpontot jövő héten megyünk egy elfogulatlan független gyerekpszichiáterhez, hogy mérje föl nézze meg és ha ő is az javasolja hogy menjünk a bizottsághoz akkor megyünk. Igazából nem hinném hogy bármi komoly lenne, a beszéde fejéesztésre szorul az biztos de a hisztiket leszámítva én nem mondanám viselkedés vagy magatartászavarosnak ért mindent, óráig tudunk játszani együtt mesét végighallgatja stb. könnyen tanul dolgokat. De én elfogult szülő vagyok....azt elhiszem hogy nehéz vele annyi gyerek közt az óvónőknek mert nagy a mozgásigénye és nagyon igényli a foglalkozást amit ők nem tudnak megtenni ennek szerintem az az oka hogy első gyerek és baromi sokat foglalkoztam vele mindig is és szerintem unatkozik. Most találtam egy magánovit amit hétfőn nézünk meg 15 gyerek van összesen.
Ja azt felejtettem el hogy II.éves vagyok gyógypedagógián....
ritareni

Fontos !
2010 november 12-én szervezek egy játszónapot fogyatékkal élő gyerekeknek.
Akit esetleg érdekel írjon privátba és leírom miről is szól
ritareni

Enikő, köszi kérdésed, megvagyunk. Minden oké velünk, most sok munkám összetorlódott, de jövő hét elejére kicsit könnyebb lesz már. Ma megyünk haza anyuékhoz, otthon leszünk egész hétvégén, kipihenem magam.
Lalkó bölcsizik, már nagyon vinném innen el... Állandóan van valami bajuk a g.nőknek: meleg a kabátja, meleg a sapkája, nem adnak rá harisnyát, ha kimennek, inkább a melegítő alá húznak rá még egy melegítőt... :shock: Adjam én rá reggel a harisnyát, egész nap abban legye a gyerek bent is! :shock: Hát megsül szerencsétlen, meg még nadrág és pulcsi... Ne adjak rá bodyt, mert akkor ki kell kísérni a vécére, mert nem tudja bekapcsolni magának, ha pólót adok rá, akkor meg egyedül is el tudja intézni a dolgát - de kint van egész nap a dereka, nem teszik be neki, és különben meg nem azért vannak, hogy gondozzák és kikísérjék a vécére??? :roll:
:twisted:

Rita, én nem látom Pistit sűrűn, sajnos. Bocsi az elmaradt szülinap miatt, pótolni fogjuk igérem, de most nagyon összeszaladt a munka a héten a Mozaikkal. Kíváncsi leszek, mit mond a szakértő, de az, hogy a kommunikációját fejleszteni kell, szerintem nem indok önmagában, hogy SNI-s legyen. :shock: Az oviról kérdezd meg Anettet, Málna a MÁVba jár, és nagyon bejött nekik, ha jól rémlik. (Nekem nem volt szimpi, mert kicsi az udvar.)

Ja az allergiám tombol, most intenzív méregtelenítő kúrát csinálok, jó kis fogyikúra, bár nem kellene... :roll: Már voltam dokinál is, telenyomtak szteroiddal meg antihisztaminnal, a gyógyszertől meg állandóan aludni akarok... :roll:

Kép
szilcsi

Szilcsi, a bölcsivel kapcsolatban megértelek, habár nekem azért nem volt ilyen gondom. Viszont van egy javaslatom, legalábbis én így csináltam, pontosan amiatt, hogy ne fázzon Peti dereka: add rá a bodyt, de ne kapcsold össze! Nekem bevált, de most már Petire is úgy adom a ruhát, hogy trikó, póló (kicsit hosszabb az átlagnál, de nem lóg), ezt tartja a harisnyája vagy a nadrágja, és nem lesz kint a dereka.

Ági és
KépKép
exdeus

Szilcsi: Én is hosszabb pólókat igyekszem venni így a hideg időszakra, és megtanítottam Zalánt, hogy begyűrje magának a nacijába. Amúgy meg télleg gáz ez a bölcsi, ha mindennel bajuk van. Mi még nem harisnyázunk kintr sem, szerintem még nincs hideg, sima melegítőnadrágba van és kész. De ha bejöna hideg akkor adom rá a harisnyát, és az oviba bent mondjuk lehet csak harisnyában is (naci nélkül) a bölcsiben is így csinálták... Bent harisnyába volt, ha kimentek áadták a nadrágot. Amúgy a bölcsibe nem olyan sok gyerek (asszem 8 gyerek/gondozónő) hogy ne tudjon odafigyelni ilyenekre.... :roll: Nem is értem....
Én is méregtelenítek algával, 4 klót ledobtam és nem kell szednem az allergiagyógyszert, nincsenek tüneteim, lúgosít és helyrerakta a pocakomat, hja és az ekcémám is visszahúzódott.... :wink: Jobbulást neked!

Ritareni: Ha 2. éves vagy gyp-én akkor feleslegesen jártattam az ujjaimat a gépeléssel :D A bizottságban az a "jó", hogy nem csak 1 gyermekpszihiáter nézi meg a gyereket hanem többen, logopédus, gyógypedagógus, gyermekpszihiáter, és mint tudjuk több szem többet lát.... :wink: Egy jó kis leírást fogsz kapni a gyerekről, hogy milyen területen (értelmi, motorika...stb) hány hónaposnak /évesnek felel meg! És egy javaslatot, hogy ők hova javasolják hogy beírasd, persze te döntöd el, hogy hova szeretnéd. Persze ez utolsó nem szerencsés olyan esetben ahol a szülő nem látja be, hogy a gyereke fejlesztésre szorul, és beintegrálják normál oviba, és az óvónéni szív vele, mert nem fejlesztő pedagógus, nem ért hozzá, ő normál gyerekekre van specializálva, nem is fejlődik semmit a gyerek, mert a heti 1 fejlesztés lófütty, de anyuka nyugodt, mert nem "gyp" oviba jár a gyereke, ergo, "nincs semmi baja a gyerekemnek".......nehogymá ez miatt "kinézzék"! :roll: Sok ilyen van sajna, Bogim régi ovijában is volt egy ilyen kisfiú autisztikus tünetelet produkált, óvónéni szólt a szülőnek, hogy nézesse meg, mert gond lehet a gyerekkel. Anyuka besértődött, persze nem nézette meg, hát evvan....és sok ilyen van, de ha gyp vagy, vagy leszel biztos te is találkozol olyan szülővel aki nem akar tudomást venni a gyereke problémájáról....
A november 12-ki játszónap pontosan mikor lesz és hol?

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Ti mit tudtok a Rókás oviról meg a Széksósi Úti-Dorozsmai oviról?
Minden infót megköszönök.:)
Mellesleg azzal riogattak itt engem, hogy mindegy hová akarom vinni a gyereket, mert úgyis csak a körzetesba veszik majd fel...
Na ne már... :shock:

Enikő!
Mit gondolsz jó lenne annak az agresszív kissrácnak, ha az ODÚ Sulijában is megnéznék?
Vagy ők milyen estekkel foglalkoznak? Kivizsgálnak vagy kislétszámú Iskolaként működnek, esetleg isis?
Ennek a kissrácnak kis létszámú osztály lenne jó, de jelenleg úgy tudom max. a Sólyom utcaiban fogadnák, vagy Szeged környéki, falusi iskolákban, ahol eleve kevés már a gyerek.Valószínűleg olyan kellene nekik ami nem fizetős, és nincs túl messze.
E.

szilde
Szeged

Sziasztok!
Én elismerem hogy van rajta mit fejleszteni én se feltétlenül akarom hogy"gyp"-s oviba menjen mert azért ott nem tartunk:-( és az se biztos hogy jót tenne ha sok a nála gyengébb képesség gyerek ez az én magánvéleményem egyszerűen annyi hogy kis létszámú csoport több odafigyelés és heti több plusz fejlesztés.
Enikő nem volt fölösleges amiket írtál én még nagyon keveset tanultam illetve tapasztaltam ezekről hiszen tudjuk milyen a felsőoktatás...
A bizottsághoz valőszínűleg megyünk de szeretném ha egy szakember megerősítené hogy tényleg muszáj....
Ilcsi semmi baj megértem hasonló cipőben vagyok én is de majd jöttök ha tudtok:-)
Üdv
Rita
ritareni

Szilcsi! Én Norbira hüvös időben harisnyát adtam a bölcsiben és hogy mégse legyen olyan béna, bent rajta volt egy sort. AMikor meg kimentek akkor ráadták a hosszu nadrágot. Most is igy fogom csinálni.

Rita! Melyik orvoshoz viszed? Mi a Vasadi A voltunk

Kép

Kép

Karmen
karmen

sziasztok,én is jelentkezem!!! :lol:

Karmen,mi voltunk tavaly Barnival a Bán doktornál,nagyon jó fej volt!!
HA jól emlékszem,kedden és csütörtökön rendel 4-6-ig,4000ft volt a vizsgálat.
Dobó utcában,a saját házukban rendel!
Barni fütyije is nagyon le volt tapadva,és Pthorocort krémet írt fel,azzal kellett kenegetni,aztán tornázatatni amikor már kicsit felpuhult!!!
Karmen,visszamentem a régi munkahelyemre,mert visszahívtak,ha kell burek gyere be!!! :wink:

Nekem meg sajnos epekövem van,és mennem kell majd műtétre,de majd csak máj. végén-jún. elején!
Van valakinek ismerős dokija,kihez menjek???
:cry: :cry:

Barninak mióta kivették a manduláját,azóta nem volt beteg,nagyon örülök hogy végül rászántuk magunkat!!! :wink:

Zituska,Noémi szegénykém!!!

:cry:
Nekem 1-2 ha van,az is nagyon fáj.............

Enikő,csöütörtök 1/2 2 fele??? :wink:

Kép
bibi226

Bibi! Köszi. Igazából munkából eljönni nekem most elég nehéz, igy lehet megéri hogy időpontra viszem mégis, maszekba.
Már nem lakok Alsóvároson, de néha szoktam nálatok járni, nemrégen is voltam. Nem kerestelek, de nem is emlékszem te szolgáltál volna ki. (nekem amugy nem a Burek jön be, hanem a mákos bukta v. baconos rud:))

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!!!!

Egy barátnőm blogját szeretném figyelmetekbe ajánlani, nagyon szép karácsonyi díszeket készít, ötlettárnak is zsniális az oldala és rendelni is lehet től szép kézzel készített karácsonyfa díszeket, dekorációkat, kísérőkártyákat. Kukkoljátok meg! :) :)
http://hangaagi.blog.hu/

Szilde: Halvány fogalmam sincs mi lenne jó annak a gyereknek, nem láttam, meg szaki se vagyok, de azokból amikor leírtál róla, biztosan kis létszámú csoportba lenne a helye egy kemény pedagógussal, aki korlátok közé szorítja.

Bibi: Egyelőre jó az időpont, csak előtt szólj rám léccci, szita az agyam helye :D
Epekő miatt nm rigyellek, akkor az étkezésedre is oda kell figyeljél? Epés étrenden vagy? Ölellek!

Ilcsi: Mikor talizunk? :D

Holnaptól ismét nagyüzem, vége a szünetnek, már nagyon vártuk, ezek a látványos unatkozások,pedig mentünk midnen felé, de hát lekötni őket nem egyszerű....áááááááááááááá 8)

ceniko
Szeged

Bibi!

A Csigában dolgozol?:)
Ki műtötte Barnit? Gyorsan túlvészeltétek? Mennyit kellet vele otthonmaradni? Szuper, hogy nem beteges azóta! Megérte.:)
Kevinnek is esélyes egy mandulaműtét sztem...

Epekőnek mi volt a tünete? Hogy vették észre hogy van? Voltál UH-on?
Én úgy tudtam össze is lehet zúzni a követ és kiürül??
Újra utána kellene olvassak...
Az gáz ha műteni kell...:(

Enikő!
Azon vagyok, hogy elérjünk valamit ezügyben, de eddig még nincs fejlemény...szünet volt nekünk is.
Hamarosan kiderül mi a pálya...

Edit

szilde
Szeged

Edit,Enikő, a tünet: epét hánytam reggelente,meg ha olyat ettem (paradicsom ,stb......),és most 1 hónapon belül kétszer be is görcsöltem,és elmentem orvoshoz,aki azonnali uh-ra küldött..............
Próbálok odafigyelni mit eszek,de valahogy amíg nem voltam jól ,3-4 napig ,csak kekszet,és ropit ettem.........

Valszeg a terhesség hozta ki,azt az egészet,így utólag visszagondolva, az egész terhesség alatt epét hánytam..............

Azt nem is tudtam,hogy össze lehet zúzni,laporoszkopiával lehet műteni.........

Igen visszahívtak a csigába!

Barnak a Bella Zsolt vette ki a manduláját,hétfőn mentünk,szerdán mivel evett-ivott jöhetünk is haza!
Minden nap amikor jött az apukája látogatni,mindig hozott valami játékot a Barninak,így teljesen jól viselte az egészet!
A fül-orr-gége klinikán voltunk,én is bent lehettem vele,igaz egy ágyon kellett aludnunk!

Mikor megkérdezik tőle milyen volt a műtét,csak annyit mond hogy jó!!!

Kép
bibi226

Sziasztok!

S.O.S keresek babyhalert eladót, ha esetleg valakinek lenne, vagy tud valakit, aki eladná. Egy-két napon belül!
Köszi előre is.
Ja, esetleg kölcsönbe is jó lenne, ha valaki nem akarja eladni.
szerika

ceniko
Szeged

Az alma, alma-barack és alma-meggy ízek mellé jött egy új ízű, natúrlé. 100%-kos alma-körte. Méghozzá 75% alma és 25% körte arányban. Nagyon finom mi már kóstoltuk :)
Hozzáadott cukor és tartósítószermentes!

Ugyanolyan minőségben, van mint az eddigiek, rosttartalma nyilván változhat, hisz nem szűrik és nem sűrítményből készítik és évszak, valamint, fajta függő a gyümölcsök rostozata, rosttartalma.

Vasárnap megyünk az őstermelőhöz/gyártóhoz. Ha valaki kér, szívesen hozunk. Péntek estig kérnék szépen visszajelzést! Köszöntem :)

Alma: 1200 ft (5 liter)
Alma-barack 1400 ft (5 liter)
Alma-meggy 1400 ft (5 liter)
Alma-körte 1400 ft (5 liter)
Tárolódoboz (többször használható): 200ft /darab

Kép

Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Szilde, Mucska: Hogy megy a lányoknak a suli?

Van még kis elsősünk?

És akik most mennének, mennek?
Zita: Márk?

Többiek?

Olyan kihalt a topik. Mindenki dolgozik, megöregedtek a gyerekeink :)

Nálunk is meló van látástól vakulásig, kemény ez így, de jó :)
4-ig a kamaszokkal küzdök aztán a sajátjaimmal :) + felkészülés másnapra az alvásidőmben.

Levi most benyalt valami vírust, 1 nap láz volt, de már 4 napja kicsit megy a hasa is. Ez napi 4-5 lágyabb széklet. Nem az a nagyon folyós, de nem is az igazi.

Zituska: Jövő hét elején mikor érsz rá? Bocsi, de eddig mindig volt valami, azért nem jelentkeztem.

Szilcsi: Lali remélem jól van!

Szép hétvégét mindenkinek! Gyönyörű idő van!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!
Jó Rólad hallani!
Levinek jobbulást! :wink:
Márk a kora alapján mehetne szeptembertől, de én nem akarom, hogy menjen.
Több okból sem.
Hadd legyen még gondtalan gyerek egy évig egyrészt, másrészt mivel val.szeg ide fog járni suliba, nem szeretném, ha jövöre azokkal kerülne egy osztályba, akik most maradtak vissza. :roll:
Meg Márk aránylag kicsi, vékony, hadd legyen kicsit nagyobb.
Egyébként a 30 fős csoportból 6 gyerek lesz májusig 6 éves, szóval szinte az egész csoport marad. :D

Szilde!
Megint van egy terhes ovonéni.
A vegyes csoportban van, aminak legalább fele kicsi. :wink:
Februárban fog szülni, de már most sincs, csak még nem vehetnek fel helyette senkit.
Küld el megint az önéletrajzod. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Tegnap Pesten voltam szinházban, ilyen jól még sosem élveztem előadást:) Az "És menni szerelem" néztem. De újra meg kellett sajnos állapítanom, hogy a vasút hozzáállása az utasokhoz megengedhetetlen! Ha nem félnék Pesten egyedül kocsival menni (mert tök nincs helyismeretem) akkor tuti nem költenék vonatjegyre, ami ugye 8e ft, annál autóval olcsóbban megjárom. Az utóbbi 6 alkalommal vagy sztárkoltak (2x is, egyszer meg elötte 2 nappal mégis abbahagyták, de elég idegességet szeretek akkor is napokig ezzel) v órákat késett, tegnap meg én hülye kimentem 10-re hogy van még 45 percem jó helyem legyen, ehhez képest a 10:45-kor induló vonatra csak 11:05kor lehetett felszállni. Tömeg volt, azonnal elfogytak a helyek, erre 5perc után jön a kalauz, hogy ez első osztályú kocsi mégis,nem érvényes az ajtóra ragasztott tábla (2xis rákérdeztünk ott többen is előzőleg más személyzettől!) igy elküldtek, hely meg nem lett csak nehezen már másutt. És még fél óra késéssel is indult! Na szóval igencsak ki vagyok már rájuk akadva!

Valaki egyszer kérdezte tölem itt az ovijogát. Norbi nagyon szereti, de többet nem tudok mondani, mert ugye oviban van igy nem látom miket is csinálnak. Néhány tornagyakorlatot mutat itthon, de ezek semmi különös, szoval fogalmam sincs miről szól, de nem árt biztosan ha erre jár. Hogy megéri-e havi 3e azt viszont nem tudom. De mivel Orsi sokat sportol már ö is szeretett volna "iskolába" járni. Erre várt ha szobatiszta lesz akkor majd ö is iskolázhat:)

Ja és odavoltam 3 napot stresszoldó tréningen:) kedvem nem volt menni, de nagyon kellemesen csalódtam, jól éreztem magamat a többiekkel együtt, még bántuk is nem volt több nap:)

Zita! Nálatok engedni fogják hogy Márk ne kezdje el a sulit ösztől? Én ugy tudtam tavaly amikor Orsinál mi eröltettük ezt, hogy az utolsó év volt erre lehetősége a szülőnek, mindenhonnan azt hallottam, hogy idén már nem kérheti/dönthet majd erről a szülő.
Én továbbra is azt mondom, jó hogy Orsit visszatartottuk. Komolyodik, de még mindig elég nyüzsgös, jobb lesz neki 1 évet még érni az iskolára.
Amugy képzeld csüt. szabin voltam, megnéztem búváredzésen, irtó ügyes, fegyelmezett, ott ugye nincs olyan, hogy megáll a medence végében folyton pihenni, de nem is nyafog már, keni szépen a köröket:) Jó hogy átment ide, mert sokat tanult fegyelemből, de föleg kitartásból. (hát csak úszik megállás nélkül ugye 1300-1400m)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?