Edit, ez döbbenet, amiket írsz a suliról! Melyik iskolában van ez? Nincs esetleg túl sok etnikum (ez szerintem okozhat agressziót az osztályokban).
Szerintem nem ennek kéne az általánosnak és elfogadottnak lennie...
Enikő, mi programozunk szombaton egész nap, nem megyünk a máltais bulira. Ti mentek?
Nóra, épp tegnap kérdeztem apukádtól, mi van veletek, rég írtál már.
SzNAnna, milyen a nagycsaládos élet? Hogy bírjátok?
Mi megvagyunk, Lalkó bölcsizik, mérges vagyok a bölcsire nagyon, próbáltam elintézni, hogy hamarabb átmehessen oviba már novembertől, de egyelőre nem sikerült.
Lalkó beteg lett kb. egy hónapja, és mikor mehetett volna már (szerdai napon), a g.nő megkért, tartsam otthon, ha lehet, mert nincs egészséges gyerek a csoportban.
Otthon tartottam egész héten, megoldottam. Hétfőn ment újra, szerdán már tiszta takony volt - hétvégéig tudtam tartani, nem volt lázas, de egyre taknyosabb lett, csütörtökre köhögött is. Aznap reggel panaszkodtunk a g.nőnek, és ő rámutatott kapásból 3 gyerekre, akik tök betegek voltak, de azt mondta, forduljak felsőbb vezetés felé. Elmentem az igazgatónőhöz, hogy kérjem, a betegekre jobban figyeljenek oda, küldjék őket haza stb., keressenek megoldást. Az igazgatónő tárogatta a kezeit, majd miután én elmentem, iszonyúan lecseszte a g.nőket - gondolom azért, hogy megmondták nekem, hogy nem egészséges a többi gyerek (sem).
Azóta az egyik g.nő nem tárgyal velem, pl "elfelejtettek" szólni a tegnapi családi napról, és persze ugyanúgy járnak továbbra is beteg gyerekek. Hozzáteszem, Lalkó is persze lebetegedett, láza nem volt, tehát a többi szülő után szabadon nyugodtan vihettem volna bölcsibe, pedig masszív zöld cucc folyt az orrából és borzalmasan köhögött, de az igazgatónő szerint "ha csak folyik az orra és köhög, az nem fertőző".
Én "hülye" anyuka meg láz nélkül is egy hétig otthon tartottam a gyerekemet...
Láttam, ahogy anyuka beadta a lázcsillapító kúpot a kislánynak, majd bevitte a csoportszobába - ezt elmondtam az igazgatónőnek, aki közölte, hogy nekem kellett volna szólni az anyukának, hogy ne vigye lázasan be a gyerekét.
Láttam, ahogy de. 10 órakor már sokadszorra tették tisztába a fosós kisfiút, de a szülő nem ment érte, mert "félti a munkahelyét". Az ig.nő szerint "minden szülő félti a munkahelyét". Na hát én meg a gyerekemet féltem!!!
Nagyon várom, hogy kikerüljünk a bölcsiből, egyáltlán nincsenek a helyzet magaslatán.
Ja, az ig.nő szerint hazaküldenek minden lázas gyereket - Laliért 3x mentem úgy egy év alatt, hogy lázas volt (és nem hőemelkedéses, hanem magas, 38-39 fokos lázas!) és észre sem vették...
Na jól kimérgelődtem magam, csak abban bízom, hogy napközben Lalkó nem issza ennek a kálváriának a levét.