Új privát üzeneted érkezett!

Zita!

Egyszerűen nem tudom szavakba önteni, hogy milyen különlegesen gyönyörű Jázmin!!! És mennyi haja van még most is!!!
Megeszi a gyógyszert? Mit szed? Nálunk Bulcsú nagyon utálta ezeket a szirupokat, sokat küzdöttünk.

Bálintnál már jobb a helyzet kaka témában. Mikor betöltötte a 3 hónapos kort, onnantól kezdtem adni neki először a kamillateát, aztán őszilevet pár kiskanálla, aztán már őszibarack bébiételt, aztán megint nem használt semmi, akkor elkezdtem a krumplit anyatejjel. Bulcsúnál is és nála is ez vált be. Azóta már sütőtököt is pakott, és muszáj, hogy minden nap 1* kapjon valamit, mert azért így sincs minden nap eredmény, tegnap előtt így is kúpozni kellett. Ki a doktornőtök?
Ti merre is laktok?

A babauszit én is nagyon fontolgatom, nem merem megpróbálni. A babás jógára ma megyek először, csütörtökönként van fél3-4-ig. Gyertek!!!!
Babamasszázsra is szeretnék elmenni Bálinttal, mert Bulcsúval kihagytam, és azt mondják az is nagyon jó.
Illetve az Ifjúsági házban van baba-mama torna, fél órás.

Marha kiváncsi vagyok, hogy miért nézel új orvos után???? Remélem ha egyszer talizunk ezt is elmeséled!

Képzeld a szomszédasszonyom tök jól ismer Téged(Derzsiné Anci néni) most szült a kisebbik lánya, Pesten, császárral.

Na, már én is too much leszek, bocsi.

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Kép

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziaszok kedves Heves megyei anyukák!
úgy felcsillant a szemem, amikor megláttam ezt a beszélgetést a babaneten... (((én olyan zöldfülű vagyok: ti ismeritek egymást, vagy csak így a szájbertérben? )))
Én is a megyében lakom, a férjemmel és a gyönyörű kisfiammal, aki tegnap volt 9 hónapos, Marci a neve. Talán még idén Gyöngyös mellé költözünk, ha sikerül felújítani a házat, amit most vettünk, egyenlőre egy másik faluban... és mit nem adnék ha abban a faluban majd, vagy Gyöngyösön lenne valami baba-mama klub...de végülis ez is valami olyasmi, nem?
Az a helyzet velünk, hogy Pestről költöztünk le ide, némi kitérővel, Eger és Pápa után, minden barát és rokon ott van, hüpphüppKép( és a nyüzsi után itt kuksolok egy faluban...persze szép, mindig ezt akartam...csak kissé ingerszegény. rá is cuppantam a netre, jaj nektekKép
((főleg, mióta házfelújítás van, hajnaltól késő estig négyszemközt a deddel, ajjajj))

Marci Pesten született, az I. Klinikán, de nem tudom hogyan lehet egy gyerek mellett, majd a másodikkal, ugyanúgy ingázni a vizsgálatokra? aztán ezért gondoltam, megkérdezlek Titeket,nem tudtok-e valamit a gyöngyösi szülészetről/dokikról? Az egri kórházban már jártam, mikor meghalt az első kicsi magzat, és iszonyúan pocsék helynek tűnt. aztán így nem is mertem azóta kísérletezni vidéki kórházakkal. de hátha találok egy jobbat... vagy lehet, hogy az Egri se vágóhíd, csak én találkoztam embertelen orvosokkal, nem tom?

Zita!
Igaz, hogy nekünk addig nem volt kakiprobléma, míg csak anyatejet kapott a fiam, tehát csak 6 hónapos kora után alkalmaztuk a következőket, de talán már korábban is lehet: nyers paradicsompép (öszeturmixolva), és a másik: szőlőlé, magyarán must. nálunk fél nap alatt hat, általában (most épp mi is csak glicerinkúppal jártunk sikerrel). ja és a szilva!! mindegy hogy egy kanálka lekvár vagy bébiétel, vagy nyersen, ez is be szokott jönni. nekem az a tapasztalatom, hogy a krumpli, és az alma fog egy picit.
na jó, nem fárasztalak tovább titeket, sziasztok,
Zsuzsanya
zsanya

Sziasztok!

SZopi-kaki téma!
Betti számból vetted ki a szót, illetve kezemből a betűt (klaviatúrát Kép).Minden egyes szavaddal egyetértek, miszerint a babát az édesanyja érti meg és érzi a legjobban!!! Az összes többi ember rengeteg "tutti tippel és jótanáccsal" tud csak ellátni, Te meg csak turkálj a zavarosban és válszd ki a legmegfelelőbbet ha tudod Kép!
Az az igazság, hogy az első babánál én maga voltam a megtestesült "nemtudommitkellcsinálniegykisbabával", de aztán valahogy ráéreztem és azóta csakis a megérzéseimre hallgatok. Persze tájékozódom és minden érdekel, ami számomra is hasznos lehet.
Kaki ügyben nem akarok megijeszteni senkit, de mi is végigcsináltunk mindeféle varázslatot (a férjem már régen átköltötte a "csigabiga gyere ki"- kezdetű opuszt).Nagyon igyekszem a helyes-egészséges táplálkozásra nagy gondot fordítani, ennek ellenére az én 4 éves kislányomnak aranyere van, ami ugyan nem türemkedik ki, de időnként véres a kakija és oltári cirkuszok tudnak zajlani nálunk kakilás címén. Többféle homeo bogyót kapott már, de hiába...
Nekem Ambrus után lett aranyerem, úgyhogy tudom min megy keresztül, de nekem jó volt a bogyó.

Judit nagyon tetszett, ahogy írtad, hogy minden megváltozott. Ez sztem is így van! Nyáron elmentek a gyerekek nyaralni néhány napra a nagyihoz, felkelni se volt kedvem (persze elterveztük a délig heverészést, de 7.00-kor úgy kipattant a szemünk mint annak a rendje Kép). Olyan gondolataim támadtak, hogy tulajdonképpen semmi más értelme nincs az életemnek,csak hogy a gyerekeket nevelgessem.
Alvás-ügyben sem vagyok igazán következetes, de igyekszem.Amikor nagyon fáradt vagyok, akkor kikérem magamnak a zaklatást, amúgy nem annyira. Úgy vagyok vele, hogy legkésőbb 4 éves kor körül, ha az ember nagyon nem cseszi el (persze vannak kivételes esetek!!), azért már rendesen alszanak, annyit meg megér és kibírom.

Hát, ez az óvodai vásár ez nagyon tetszik, lehet róla részleteket megtudni?
Szia Zsuzsa!
Sajnos csak a hálón vagyunk egymással kapcsolatba (bár látod így leskelődünk egymás után , pl.: Judit az óvodaudvarba, stb Kép), de majd biztos lesz ez még másként is...
Mindenesetre gyere, többen vagyunk hasonló életúttal (már ami a költözködéseket illeti).

Én is sok vagyok, pedig még úgy folytatnám, de majd legközelebb...

Tsók Orsi

Kép
Kép
Kép
borsolyka

sziasztok!
Azt hiszem túl hamar örültem...
Tegnap este megint belázasodtam. Azt hittem először a torkomtól, mert hogy még kicsit fáj, de mára sajnos megint érzékennyé vált a mellem, így valószínű megint ez okozta. Fogalmam sincs mitől, semmi előjele nem volt, ráadásul most a másik, amivel eddig semmi gondom nem volt.
Elég vacakul voltam, ezért is nem hívtalak Betti. Hogy tetszett a baba-mama jóga?
Judit! Ti hogy vagytok?
Vajon Katáékkal mi újság?
Zsuzsa! Örülünk, hogy csatlakoztál hozzánk!
Ma sikerült kaki téren eredményt elérni, remélem az őszibarack hozta meg hatását, és akkor ezután is segíteni fog.
Zita
anzizi

sziasztok,
küldök egy képet a kisfiamról,
ez kb két hónapja készült...
csak bemutatkozásképpen.
Kép

szegény Zita, ez annyira rossz, nekem is így volt, mintha influenza lenne...én jegeltem is, kínomban, de arról megoszlanak a vélemények, mert csökkenti a tejet.

Zsu
zsanya

Szia Zsu!

Tök jó, hogy Te is csatlakozol, gyere sűrűn és írj sokat!
Mennyi idős a kisfiad a fenti képen?

Zita!!
Jobban van Jázmin? Nem lehet hogy most a kevesebb szopi miatt maradt több tejcsi a melledben, és azért lázasodtál be? Fejsz még?
Képzeld nem voltunk jógázni, mert Bálint aznap délután 2-6-ig aludt. A világért fel nem keltettem volna. Mostanság délután nagyokat alszik, és egyelőre lehet, hogy nem fogok tudni menni. Viszont az Ifi házban kedd-csüt 10-től van baba-mama-torna, az elehet, hogy összejöhet, mert délelőtt nem nagyon alszik Babakoma.

Képzeljétek, tegnap hasról hátra, ma pedig életében először hátról hasra fordult Bálint! Olyan cuki volt!

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Szia Sógorném!
Megtaláltalak ám!
Remélem jó kis baba-mama klubbra leltél! Kép
Sok-sok puszi Marcinak!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Zsu, Isten hozott köztünk! Marci nagyon édes baba!

Zita, jobban vagy? Remélem, hamar jobb lett, és nem lettél rosszabbul! Én is kíváncsi vagyok, miért keresel másik orvost, majd írd meg, jó? Még nem írtad meg a szülést sem, pedig kíváncsiak vagyunk! Ígérem, én is hamarosan nekiülök és megírom. Kép
Jázi jobban van már? Gyönyörű baba, remélem, hamarosan sétálhatunk majd együtt! Tök jó lenne találkozni, lányok, nem? Betti, te minden nap erre jársz! Kép

Kriszta, Timi mi van veletek?

Köszönöm a tanácsokat! Olyan aranyosak vagytok, mindig megnyugtat, ha belépek, és olvaslak titeket.

Nálunk minden rendben szerencsére, bár az a 1,5-2 óra még ébrenléttel telik éjszaka... Remélem, áttevődik majd valahogy nappalra, mert ez így elég fárasztó... Egyébként szerintetek az normális, hogy Botond sokszor majd' egy órán keresztül eszik? És nem mondhatom, hogy csak cumizik, mert szívja végig. Olyan kis zabagép! Kép

Mennem is kell, mert Boti ébredezik. Kép

Vigyázzatok magatokra és a picikre!
Vendég

Judit!

Örülök, hogy mindne oké Veletek!
Mikor virrasztotok éjszaka? Úgy értem hány óra felé?
Mikor jöhettek sétálni, mit mondott a védőnő?
Mindig nézlek, hogy nem -e büfiztetsz épp az ablakban, de eddig még nem jártam sikerrel.

Mostanában Bálint is többször felébred éjszaka, egyszer fél 12 körül, szopik, aztán alszik tovább. Aztán 3 körül, de szerencsére ez nem minden nap van így. Van amikor éjfél után már reggelig alszik. Pedig volt időszak, amikor a teljes éjszakát végigdurmolta. Múlt héten már nagyon megelégeltem a dolgot, és szopi után adtam neki 1 dl tápszert, kivételesen megette cumisüvegből. Ez volt éjfél körül. Ennek ellenére 3-kor már megint ébredt, tehát megint megállapítottam, hogy enm a tejcsi kevés, más oka van az ébredésnek.(pl.fogzás)

Katáékkal mi lehet vajon....
Timi Veletek mizújs?

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok!
Jázi szerencsére jobban van, legalábbis remélem. Elég érdekes mostanában. Úgy tűnt a gyógyszertől teljesen visszatért az étvágya már 1-2 nap után, de most megint kevésnek találom amennyit eszik. Várok még 1-2 napot, méregetem, aztán, ha nem alakul megint hívjuk a dr. nénit.
Én is jobban vagyok, de a vasárnap az szörnyű volt. Egyszerűen nem tudtuk lehúzni a lázam 38 alá. Estére már 39 volt, felhívtuk a gyerekorvost mit csináljunk, mert se hideg zuhany, se algopirin, meg sem mozdítja. Azt mondta azonnal kezdjem el szedni az antibiotikumot, többfajta lázcsillapítót vegyek be egyszerre, és a szoptatást abba ne hagyjam, mert még nagyobb baj lehet. éjszakára így sikerült nagy nehezen lehúzni a lázam, tegnap már jobban voltam, bát estére megint hőemelkedésem volt.
A mellem még mindig fáj, de most mégsem olyan ez mint az eddigiek, mert van amikor teljesen normálisan jön belőle a tej, nincs elzáródva sem. Nem értem.
Most olvastam a neten, mert már minden ilyen oldalt megnéztem, hogy mindenkinek más a tej összetétele, és ez is meghatározza a mellgyulladásra, elzáródásra való hajlamot. Lehet, hogy tényleg ilyen egyszerű a magyarázat, és nekem ilyen a tejem. mert más okot tényleg nem találok, a szopizással, fejéssel sincs gond.
Judit, Betti!
Ha már Botonddal is lehet sétálni egyet, tényleg jó lenne egy közös séta, én arra tudok menni kocsival, ti meg közel vagytok egymáshoz. Majd megbeszéljük. Aztán nemsokára már Katáék is csatlakoznak hozzánk remélhetőleg.
Puszi.Zita
anzizi

sziasztok!

Betti,
kérdésedre írom: Marci fiam itt 6 vagy 7 hónapos. Õ egy olyan kis manó, aki még mindíg kb 6-8szor eszik éjjel, mióta megszületett...sok vélekedést hallottam, hogy tréningezzük, stb, elolvastam mindent a LLL honlapján, és az derült ki, hogy éretlen az alvása, és nem tud egyedül visszaaludni, amikor mint mindenki más, felébred, segíteni kell neki. nála ugyan csak 1 hét volt úgy fél éve, mikor 1-szer ébresztett csak éjjel, de ez nagyon elmúlt sajnos Kép Kép és azt olvastam, hogy majd ha megérik, nő egy kicsit, ez is elmúlik.
(egy barátném kislánya 8 hónapon át átaludta az éjszakát, de most van egy olyan szakasz, hogy minden éjjel 7-8-szor kelnek)
nálunk a fogzás inkább nappal okozott sok sírást, éjjel ugyanúgy ment minden.
Judit,
szerintem normális hogy ilyen sokáig tart a szopi, Marci is 3/4 - 1 órákat szopizott, éjjel is sokszor (leszoktam az alvásrólKép amikor ilyen picik még, nem olyan hatékonyan szopiznak, lassan megy, meg még szűkebbek a tejcsatornák is.
most már csak 5-10 perc és ezalatt sokkal több tejcsi kjön, mint régen 1 óra alatt.
Zita,
biztos lalálkoztál már az www.lll.hu -val,
de ha mégse, nagyon ajánlom, sok okosság olvasható ott, meg személyes tanácsadás, telefonszámok is.
zsanya

Sziasztok!

Én Katust egy másik topikból ismerem,és nem olyan régóta személyesen is megismertük egymást,itt pesten.
Már nagyon el van keseredve,hogy nem akar kibújni Csipiszke,akinek nagyon szép lesz az "igazi" neve.
Szóval ma is voltak a klinikán,CTG,vizsgálat.Már bő egy ujjnyira tág,méhszája puhul,szóval bármikor lehet bármi.
Mostmár drukkoljatok neki nagyon!

Dóri
angelheart

Sziasztok!

Katának nagyon drukkolunk! Biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz majd, és nagyon gyorsan kibújik Csipiszke! Kép Ha olvasod, Dóri, mondd meg neki, hogy sokat gondolunk rá! Köszönjük az infókat!

Zita, örülök, hogy jobban vagy, szörnyű lehet ez a lázas állapot... De a lényeg, hogy van tejed, mégpedig jó sok!

Én ezen mindig aggódom, (szerintem a szülés utáni lehangoltság része nála, hogy mindig ezen agyalok és félek...)mindig találok valamit, ami miatt arra gondolok, nem stimmel valami.
A legújabb félelmem amiatt van, hogy eddig mindig elég sokat lefejtem szopi után, de 2 napja szinte semmit nem tudok, mert Boti üresre szívja. Szerintetek ez aggodalomra ad okot? Félek, hogy nem lesz elég...

Egyébként rendben van a gyerkőc, alszik is szépen, tegnap éjszaka még a 1,5 órás ébrenlét is kimaradt, és 5 órát aludt egyhuzamban. Egyébként 1-től volt fel eddig minden nap, fél 3-ig általában eltartott a produkció, bár szerencsére nem sírt. Remélem, ma is aludni fog!

Már kijárunk sétálni, ill. az udvarra minden nap kimegyünk. Tgnap a városban voltunk 3-asban, nagyon jó volt. Egy percig sem toltam a babakocsit, mert Pisti nem engedte. Fenemód büszke a fiára. Persze én is nagyon! Kép Teszek fel egy-két új képet, ok?

A közös séta szerintem is nagyon jó ötlet. Beszéljünk majd meg valamit mindenképpen!

Ja, még a szopzással kapcsolatban akartam kérdezni, hogy milyen homeos bogyók váltak be nálad, Betti? Vagy aztán nem próbáltad ki őket? Szerintem beszerzek majd magamnak megnyugtatásképpen. Szörnyű, hogy folyton aggódok. Biztos amiatt is van, mert Anya nem tudott sem engem, sem az öcsémet szoptatni csak egy hónapig. Aztán persze amiatt aggódom, hogy az aggódás miatt nem lesz majd elég tejem... Kép Lehet, hogy pszichológus kellene?

Na megyek, fekszem, rám fér a pihenés. Legyetek jók és vigyázzatok magatokra!

Sok puszi, Judit
Vendég

Judit,lehet hogy Botondnak most növekszik éppen a tej-igénye, de pár nap alatt majd a melled is behozza a lemaradást és több tejcsit termel, amennyire szüksége van a babábak! majd maglátod, ne félj, mert az tényleg nem használ!
velünk mindíg így volt, mikor oltás után alig evett: csökkent a tej, amikor belehúzott, két nap múlva megint volt elég.
nem mindíg örököljk a mamánk tejtermelő képességeit, tudok ellenpéldát...anyukád esetében is több dolog belejátszhatott a biológián kívül.
Zsuzsanya
zsanya

Sziasztok!
Nagyon el vagyok keseredve, sőt ez nem is jó kifejezés arra, mit érzek, mert úgy néz ki nagyon kevés a tejcsim. Tegnap még eszembe sem jutott, hogy Jázi esetleg azért eszik keveset, mert a tejem ilyen kevés, és ő enne még, hiszen eddig annyi tejem volt, hogy literszámra adtam le hetente. Így tényleg fel sem merült bennem. De tegnap du. kipróbáltuk, és szopi után cumisüvegből is evett még 60-at. tehát biztos, hogy kevés neki, meg most már én is érzem. Fejni is alig tudok egy keveset, már mindig csak arra tudok gondolni, hogy mi lesz, ha nem lesz tej, és vége a szopinak. Az nagyon rossz érzés lenne.
Persze még nem adom fel, iszom a teát, Roli most hozza a homeos bogyókat, és próbálok fejni, és Jázit is szoptatni minél gyakrabban, de egyszerűen nem is akar már szopni. Ma is még szinte nem is evett. Nem tudom vele is mi van. Nem jól van, vagy már ő kezdi feladni, hogy kevés a tejcsi?
Nektek volt ilyen, hogy ennyire nem volt tej? Nagyon bízom benne, hogy hátha még beindul, de nem tudok nem gondolni rá, hogy mi lesz ha nem...
Van még valami ötletetek, mit lehetne csinálni még?
Puszi: Zita
anzizi

Sziasztok!

Zita, tudom, hogy jó ember ad tanácsot, hiszen én is ezen aggódom, de a te esetedben szerintem van logikus magyarázat.

A legtöbb babakönyv írja (talán az is, amit a kórházban kaptunk a csomagban), hogy 2-3 hónapos kor környékén megnő a gyerekek tejigénye. A szervezetednek idő kell, hogy a megnövekedett igényt kielégítse, ezért ilyenkor van pár nap, amkor sírós időszak jön, de hamarosan megoldódik a dolog, és újra lesz elég tejcsi. Szerintem tuti, hogy nálad is erről van szó.
Több helyen olvastam ezt a napokban, amikor ebben a témában keresgéltem. Szóval fel a fejjel, ne aggódj, szoptasd gyakrabban. Meglátod, pár nap és megoldódik a helyzet!

Ma éjszaka Botond is nyugtalan volt, ha felébredt, mindig minimum egy óra volt, míg újra elaludt, reggel pedig 7-től mostanáig le sem hunyta a szemét, és folyton enni kért. Persze ha cicin volt, akkor meg szundikált inkább. Annak tudom be, hogy rossz napja van, a közelségem kellett neki. Remélem, most alszik egy nagyot és rendeződik délutánra.

Na megyek, megreggelizek. Kép

Legyetek jók, Zsu, köszönöm a tanácsot!

Puszi, judit
Vendég

Judit!

A homeos bogyók neve: urtica urens 5,napi 3* 5 nyelv alá, elszopogatni, előtte utána nem enni-inni fél óráig.
Tudod mit, elküldöm sms-ben, hátha nem jössz mostanában!
A soraidat olvasva mintha magamat hallanám. Ugyanezek a gondolatok gyötörtek engem is, folyamatosan. Nem hinném, hogy pszichológus kell....
Néha arra gondoltam, milyen jó lenne, cumisüvegből megetetni 2 dl anyatejjel a Kiskópét, és akkor tudnám, hogy nem azért sír fél óra múlva, mert éhes, hanem mert más baja van... Az elején végső elkeseredésemben ilyenekre gondoltam.Hiába, hogy második gyerek Bálint.

Zita!
Nehogy feladd! Ez hihetetlen, hogy eddig ennyi tejcsid volt és egyik napról a másikra ennyire lecsökkenjen. Én sem tudok mit tanácsolni, ugyanazt tenném, amit Te, olyan sűrűn szopiztatnám, amilyen sűrűn csak kéri. Nagyon szurkolok Neked, hidd el, hogy sikerülni fog!

Amúgy azt megmérted, hogy mielőtt 60-at cumizott, akkor,mennyit szopizott?
Szopi után nyugtalan volt?Sírt? Miből gondolod, hogy kellett neki a pótlás?
És a súlya hogy alakult? Gyarapodott már a torokfájás óta? Bocs, ha lerohantalak a sok kérdéssel!!

Kata jó, hogy hallottunk Rólatok! Megy a drukk ezerrel!

Már érzem az ujjbegyemmel Bálint első fogacskáját, és látni is!!!KépKép Tehát tényleg ez az oka az éjszakai ébredéseknek! Bulcsú már hétvégén mondta, hogy Anya! Ottvan a foga Bálintnak! Aztán, hogy tényleg azt látta-e?

Bocs, ha túl sok lett!
Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Betti!
tegnap max. 80-at evett Jázi, pedig úgy tűnt előző napokban már teljesen visszajött az étvágy 120-170 között szopizott mindig.
Ezért próbáltam meg a pótlást. Ma reggel óta 2-szer 30-at! evett, szopni nem akar, pótlás sem kell, azt hiszem du. megyünk az orvoshoz, nézze meg rendbe jött-e teljesen, vagy mi lehet vele. Most fagyasztott régebbi tejjel próbálkozok még meg, hátha a gyógyszert érzi a tejen, az antibiotikumot, és ezért nem akar enni. Ez az utolsó lehetőség, más már nem tudok..
Csak így nehéz lesz visszahozni a tejcsit, ha szopizni sem akar. Már teljesen kétségbe vagyok esve!!!
Zita
anzizi

Zita!

Tudom, hogy ilyenkor a tehetetlenségtől meg tudna őrülni az ember. Nem fog elmenni a tejcsi. Ha nem akar szopizni, akor fejj! (ezt, hogy kell írni?) Olvastam valahol egy ilyet: 7percig fejni jobból, balból, majd 5 percig jobból-balból, majd 3 percig jobból balbó, akkor is ha nem jön semmi!!! Fél órás elfoglaltság, én is csináltam már, mikor úgy éreztem itt a vége. Naponta vagy 2-szer 3-szor végigcsinálod, állítólag ez is segít. A tejtermelés legnagyobb serkentője, ha a mell kiürül. Mindegy milyen módon, csak ne maradjon benne a tejcsi.
Ha éhes, akkor sem fogadja el a cicit?

Betti

Kép

Kép
betécske

Hali, úgy látom, mindketten online vagyunk...
Vendég

Judit!

Nagyon cuki Hajasbabád van! Hová vitted sétálni, valami erdőbe? Jó az a kép, olyan mintha nem városban készült volna.
Tettem fel én is újakat, de olyan sokszor elutasít a gép. Feltöltök egyet, aztán a másodiknál közli, hogy hiba történt.

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Bálint már egy órája alszik. Rendes srác.
Tutti, hogy valami front van, nekem fáj egy kicsit a fejem, úgyhogy megértem Botondot, ha nyűgis. Vagy alszik már?

Betti

Kép

Kép
betécske

Köszi Betti a tanácsokat, jó érzés, hogy más is hasonló problémákkal küzdött, és kilábalt sikeresen...

Zita, igen, a fejés szerintem is megoldás lehet, én is azt javasoltam volna neked. Szorítunk, ne add fel, és ne keseredj el, az a lényeg! Sikerrel jársz, de ha véletlenül mégis gond lesz,akkor sem hal éhen a gyerek, és rendesen fejlődik a tápszertől is. Ez még nem tragédia, én is erre gondolok, ha elkeseredek.

Legyetek jók! Betti, sok kicsi, fehér fogat kívánok! Kép
Vendég

Ja, még azt akartam mondani, hogy ez a szoptatás és a kezdeti nehézségek tényleg sokkal rosszabbak néha, mint a szülés. Az óriási öröm és boldogság ellenére olyan nehéz néha...

Az embert felkészítik a szülés mindenpillanatára és eseményére, tanfolyamra járunk, könyveket olvasunk, keresgélünk az interneten... Csak arra nem készít fel senki, ami sokkal nehezebb: szülőnek lenni. Amikor itt van egy pici apróság,
úgy megváltozik az élet, és ezt előtte el sem tudjuk képzelni...

Na most már nem fecsegek, mentem!
Vendég

Ja, szia Betti, látom itt vagy! Remélem, a front. 11 előtt elaludt, azóta csend van. Szerintem totál kimerült ez a gyerkőc a sok ébrenléttől... Kép
Vendég

A fényképtöltéssel néha nekem is gond van.
A kép a Laktanya úton lefelé készült. Kép Nézem a te képeidet is!
Vendég

Édesek a fiúk nagyon! KépLátszik, hogy elégedett gyerekek!
Vendég

Igen Judit, ez tényleg így van, a kezdeti nehézségekre nem lehet felkészülni. Igazából a kezdeti nehézségek szerintem soha el nem múlnak, csak átalakulnak. Az elején a szoptatás, gyarapodás, aztán jönnek az első betegségek, mert elkerülhetetlen , és 1-1 dátha is úgy megvisel -mármint ha a gyerek beteg. Szóval mindig lehet valamin aggódni: jó -e a mozgásfejlődése, beszédje, elfogadja -e a kanalas ételeket, beszokik -e az oviba.......stb. Bulcsú pl. még nem rajzolt egyetlen felismerhető formát sem. Ez vajon baj, 3,5 évesen?

Zita!
Nagyon szorítunk Nektek, számolj be, hogy mi van Veletek. És ha véletlenül nem sikerül, gondolj bele, hány olyan baba van, aki kezdettől fogva tápszert kap, és a tápszer sem méreg, csak a mai világban túlságosan fel van fújva a szoptatás. Persze én is imádom. Lehet, hogy 1 idő után a tápszer jobb mint az anyatej, erről van egy cikk, próbálom keresni.

Megtaláltam: Vita a szoptatásról a címe
http://www.online.rtlklub.hu/hirek/hazank/?id=0506202912

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

De jó, hogy itt vagytok, vagy csak voltatok?
legalább van kinek panaszkodnom.
Szóval a fagyasztott tej sem jött be, sajnos, akkor legalább tudtam volna az okát. De nem lettem okosabb.
Azért kösz a biztatást. Jázi egyáltalán nem tűnik éhesnek, sőt nagyon jó kedvében van, egész nap gagyarászik,mosolyog, és mindig csörög valami játék, bár még fogni nem igazán szokott! De úgy rúg-kapál, hogy valamit mindig eltalál.
Tényleg, neked Betti mikor fogta meg a játékokat Bálint?
Lassan már ott tartok, mint Judit, hogy azon aggódok, hogy az aggódástól nem lesz tejem. Na, megyek!
Du. orvos, majd írok mit mondott!
Sziasztok
Zita
anzizi

szia Lányok!
nem akarok okoskodni, csak eszembe jutott valami, hátha segít, bár könnyen lehet hogy nem is lesz rá szükség. engem megnyugtatott a lehetőség tejgyártási gondok közepette.
ez egy szuper szerkentyű. úgy hívják, hogy "SZOPTANÍT", Pesten pl. a Medela gyógyászati segédezköz boltban lehet kapni, ami a Margit krt.-on van, de biztos máshol is, vagy megrendelhető...
nna. ez a cucc egy nagyon egyszerű dolog, egy kis nyakba akaszható flakon, abban van a tápszer. Abból két finom puha csövecske vezet ki, amit a két mellbimbóhoz kell illeszteni.
ha mindenképpen pótlás kell, mert kevesebb a tejcsi, sőt, ha már egyáltalán nem is volna tej, akkor is lehet használni, mert miközben a táp szivárog a baba szájába, közben kiszopizza a ciciből is...sőt, a kiürült cickót már rég nem szopizná, de így a tápot mégis, jól lakik, de a mellet is rendesen ingerli. és így, ha már csak 5 gramm van naponta a melledben, azt is neki tudod adni, az is sokat számít, míg a cumisüveg esetében már régen nem kínlódsz a fejéssel,
abbahagyod a szoptatást... ez meg fanntartja azt a minimális tejtermelést is.
de ami a legszuperebb az egészben, hogy a baba szopizhat akár tej nélkül is, megvan a testi kontaktus, az élvezet, zavartalanul. mert a jóllakás, meg a tej összetétele talán csak a kisebik jó a szopiban.
egy barátnőm használta, a baba két hónapos korától...most egy éves a kislány, imád szopizni, csüng a mamáján, sőt csak így alszik el.
jó hogy van egy ilyen lehtőség is, bár igaz, hogy sokan azt mondták nekem, hogy inkább a cumisüveg, mert az kényelmesebb... a én fiam olyan szopimániás, hogy biztos így szoptatnám, ha nem volna tej. azért ne adjátok fel Kép
hogy én milyen fecsegős vagyok, bocsi!!

sziasztok,
Zsu
zsanya

Judit!

Annyira megörültem Nektek, hogy el is felejtettem személyesen is sok boldogságot kívánni Nektek!
Tényleg, ahogy kigondoltam, hogy nem -e sétáltok erre ebben a jó időben, meg is láttalak!

Zita!
Mit mondott a dokinéni?
Bálint kb.3 hónapos kora körül ragadta meg a kezeivel a játékot, ha odaadtuk neki.

Zsu, én is biztos megpróbálnám a szoptanít-ot, muszáj lenne.

Mi most az esti elalvással küszködünk sokat. Nálatok, hogy megy ez a dolog?
Bulcsú legtöbbször szopi közben elaludt, és csak be kellett tenni az ágyba. Ha nem aludt el a cicin, akkor is betettük, cumizott, közben csörgőt ráztunk neki, és azon elaludt.
Bálint szinte kivétel nélkül ölben alszik el, és most, hogy már 7,5 kg, nagyon nehéz, fárasztó. Biztos mi rontottuk el, pedig tudtuk, hogy nem lesz jó vége.
Szerintetek le lehet erről valahogy állni?

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok!
Jázi továbbra is kapja az antibiotikumot, mert még nem igazán jött helyre. Még mindig nagyon keveseket eszik, csak 40-50-eket, pedig azért ettől több tejem lenne, de nem kell neki. Ennek ellenére hízott, úgyhogy befejeztem az állandó méregetését. Az a lényeg, hogy hízik, jó kedve ven, nem sír, nem nyűgös, tehát biztos nem éhes, innentől fogva nem érdekel mennyit szopott.
Egyébként az októberi Kismamában van egy jó cikk Számmisztika címmel, ezt olvasva is teljesen megnyugodtam.
És arra is gondoltam, hogy az is lehet, hogy változott a tejem összetétele is. Kevesebb van, de ennek valószínű nagyobb a tápértéke, mert így nem is olyan vizes az elején sem.
Amúgy fejek szorgalmasan, éjszaka is 2-szer, hogy ha Jázminnak megjönne az étvágya nehogy mégis kevés legyen. (Azért a kisördög még bújkál bennem!)
Ma voltunk csípőszűrésen, elküldtek uh.-ra, mert egyik oldali csípője kötöttebb, és van egy minimális eltérés. Még ez is!
De a doki bácsi nagyon rendes volt, megnyugtatott, semmi komoly, ne aggódjunk. Remélen így is lesz.
Sziasztok: Zita
Puszi: Zita
anzizi

Sziasztok!

Betti, nagyon örültem, hogy találkoztunk! Tényleg egyeztetni kellene közös sétát, jókat dumálhatnánk. Kép

Zita, ne aggódj, a csípő uh.-ra nagyon sok gyereket küldenek, aztán minimális százaléknál lesz gond. Helyes, hogy abbahagytad a méregetést, tényleg az a lényeg, hogy Jázmin gyarapodik és láthatóan minden rendben vele.
Én is folyton aggódom, noha Boti is szépen hízik, szerda óta pl. 180 grammot.

csütörtökön délután hazautaztunk anyukámékhoz, ill. a Pisti anyukájához Borsodba, Ózd mellé. Van, aki azt mondta, hülyeség 2 hetes gyerekkel, mert majd gond lesz vele, ha kiszakítjuk a megszokott környezetéből, mégha csak egy órás útról van is szó. Nem hallgattunk a vészmadarakra, útrakeltünk. Anyukáméknál is be van rendezve a "babaszoba", olyan helye van, mint itthon. Képzeljétek el, semmi gond nem volt vele az égvilágon, éjszaka csak enni kelt fel, és napközben is nagyokat aludt és élvezte a nagyszülők kényeztetését. Kép A jövő héten is megyünk, mert keresztelő lesz. Azért ott kerszteljük, mert a vendégek mind ott laknak, ill. mert azt a papot és templomot szeretnénk, akihez ill. ahová gyerekkorunk óta járunk. Remélem, a kersztelőt is ilyen jól viseli majd a kislegény.

Na megyek, késő van, fekszem. Nem vagyok már olyan éjszakai bagoly, mint a terhességem alatt, Botond gondoskodik arról, hogy időben feküdjek! Kép

Legyetek jók, puszi, Judit

Ja, hová tűntek a többiek???!
Vendég

Sziasztok!

Elkészült a születéstörténet, csatolom, ok? Kicsit hosszú lett, de majd átugorjátok az unalmas részeket. Kép

Ja, tegnap délelőtt Botond először mosolygott ébren, mégpedig a kiságy fölött zenélő és forgó állatokra. Csodálatos élmény volt, bár kicsit csalódtam, mert azt gondoltam, én kapom majd az első mosolyt. Kép

<!--attachment: Botond_sz_let_se-279002.doc*mime_msword.gif*application/msword*33.3*Botond+sz%26uuml%3blet%e9s%e9nek+t%f6rt%e9nete*Botond+sz%26uuml%3blet%e9se%2edoc --><center><pre>
KépBotond születésének története
Botond születése.doc (33.3 k)</pre></center><!--/attachment-->

Puszi, Judit
Vendég

Judit!

Köszönjük az élménybeszámolót, egy betűt sem hagynék ki, a világért sem!

Annamariról nincs véletlenül fényképed? Arra gyanakszom, hogy ott volt amikor Bálint született, szeretném beazonosítani.

Zita!
Bálintnak még a kórházban csináltak csípő uh-t, mert kattog a bal csípője. Én is nagyon be voltam rezelve, és 6 hetesen kontrollra is kellett mennünk, de szerencsére nem volt semmi. Bízom benne, hogy jól megnézték.
Ne aggódj, csak a biztonság kedvéért kell megnézetni!

Bálint betaknyosodott. Nehezen tud aludni és szopizni, a szivem szakad mneg, mikor az orrát szívom.
Képzeljétek csütörtökön reggel már áttört az első fogacska, a jobb alsó 1-es!Kép Az ujjammal érzékeltem, és annyira éles, mint a kiskutyáknak!Hihetetlen, de szopizásnál soha nem harap meg!!!

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok!

Csak egy rövidet, mielőtt lefekszem. Van egy kép Annamariról, felteszem az albumba, ok?

Jó éjt!

Bálintnak jobbulást!

Puszi, Judit
Vendég

Igen, Rá gondoltam!!
Kissé összeszorult a gyomrom a nagy pocak és a ctg láttán....
Botond az egyágyasban született? Bulcsú is azon az ágyon látta meg a napvilágot, ill. inkább a holdvilágot, mert este 11 volt. Bálint pedig az egyes számú ágyon, az ablak mellett, ahol üldögélnek a szülésznők és orvosok.

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok Anyukák!
Tegnap éjszaka olvasgattam ezt a honlapot és gondoltam beszállok én is hozzátok, ha befogadtok. Igaz már Borsodban lakunk, de 28 évig F.tárkányban éltem, ígyhogy ízig vérig hevesi vagyok! Teljesen meg tudom érteni Zsuzsát, amikor mi ebbe az "isten háta mögötti" faluba költöztünk tök egyedül voltam. De amióta 2005-04-03-án megszületett Virág már a szomszédokat is ismerem, sőt az itteni anyukákat is és vmivel jobb lett a helyzet. Én annál az Ildikónál szültem akiről jót és rosszat is írtatok, nekem nem volt vele semmi gondom, sőt nagyon aranyos volt. Hogy azért-e, mert én annál a cégnél dolgozom akiknek alappból jár a VIP szoba nem tudom, de nagyon kedves volt, a szülés alatt is és utána is. A kislányunk már lassan 8 kg, pedig még csak 7,5 hónapos és még szopizik, de már kap babiételeket, gyümilevet és gyümölcsöket is. Mi járunk babaúszásra M.kövesdre, mert az közelebb van és nagyon szupi, bár néha én jobban élvezem, mint Virág. Amikor lemerülünk náha elbőgi magát, így én is elbizonytalanodom, hogy jó-e egyáltalán, hogy hordjuk. De máskor meg nagyon élvezi, valószínűleg csak egy nagy adag hiszti, merthogy abból van benne elég. Remélem sokat fogunk még beszélgetni a neten keresztül.
sziasztok
Maris

Maris
feketemaris

Szia Maris!Kép

NaGYON ÖRÜLÜNK nEKTEK, GYERE MINÉL GYAKRABBAN!
Pici lányod kicsit több mint egy hónappal idősebb csak Bálintnál. Miket csinál? Mászik már?
Milyen főzeléket kap?
Nekem bálint a gyümiket nem nagyon szereti, üvegesből alig eszi meg a felét. Legjobban szopizni szeret, és csak aztán jöhet a főzelék is. Egyelőre a főzelék nálunk kimerül az anyatejes krumpliban, ezt is csak a ritka kakprodukciók miatt adom neki.

Jók a körülmények a babaúszáshoz? Én is annyit gondolkodom rajta, de úgy féltem Bálintot!

Zita!
Azóta sem jutottam el se a tornára, se a jógára, mert mindig alszik olyankor ez a baba.
Hogy vagytok? Csípőszűrés? Torokfájás?

Judit!
Lassan de biztosan haladunk ki a náthából, de nagyon nagy szenvedés neki is, nekem meg még nagyobb. Sajnálom, hogy nem tud rendesen enni, aludni, porszívóval szívom az orrát. Borzasztó!

Bulcsúval 4 hónapos koráig nem mentünk messzebbi útra, csak olyan 20-40 km-re. Bálinttal már 2,5 hónaposan Balcsira mentünk. Szóval az elsővel bátortalanabb voltam. Nekünk is volt aki most azt mondta, hogy két gyrekkel nyaralni, ráadásul az egyik csak pár hónapos...!
Még jó, hogy elmentünk!KépKép

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok!
Jázi szerencsére rendbe jött, már szépen hízik, és a csípőuh.-on is azt mondták, hogy minden rendben van.
Tegnap volt 3 hónapos, ennek örömére megtanult hasra fordulni. Este letettem aludni, 3-szor kellett bemenni hozzá nagy sírásra, mert átfordult, de hason nem igazán szeret aludni. Ma délelőtt is ezt gyakorolta, és olyan aranyos, büszkén vigyorog amikor sikerül neki.
Teszek fel egy új képet róla. Sajnos az album nekem nem sikerül, mindig elutasít, és már belefáradtam.
Holnaptól suliba megyek, megint 2 és fél nap, Jázi 2 napot Rolival lesz, egyet anyával. De jövök haza szoptatni, és ha lehet el is lógok. De ezzel szerencsére vége a félévnek.
Remélem nem lesz semmi gond. Tegnap már jó kedve volt egész nap Jázminnak, de előtte 2-3 napig olyan nyűgös volt, hogy egész nap sírt, de vigasztalhatatlanul, én sem tudtam megnyugtatni. Vagy a hasa fájt, de az is lehet, hogy a foga jön, bár mindenki azt mondja, az még nem lehet, túl korai. De mindig a szájába van az ökle, és ha egy játékot sikerül megfognia, azt is egyből a szájába veszi. Bálintnak is nagyon hamar kijött a foga . Vagy ez már nem is korai?
Most megyek mert felébredt!
Sziasztok: Zita
Ui: Maris üdv köreinkben! Ha tudsz, tegyél fel képet Virágról, és magadról!
anzizi

Sziasztok,
Virág még nem nem mászik, igaz már lassan 7 hónapos lesz, de az ágyon már mindenféle produkciókat csinál. Nagyon igaz mondás, hogy a világ legnagyobb játszószőnyege is kevés lenne neki. Mi vettünk neki a Brendonban játszószőnyeget és nagyon szereti. Kötöztem még hozzá mindenféle lógókákat így mindig talál vmi újat rajta. Forog jobbra és balra, hasra is, de vissza még nem tud. A lábával már próbál a mászásnak megfelelően mozogni, de még sikertelenül. A foga néha őt is kínozza, mivel ha vmit befesz a szájába (vagyis minden ott landol) és véletlenül úgy ér az ínyéhez nagyon tud ordítani. Ilyenkor használom vagy a Panadol szirupot, vagy a Dentinox N gélt. Enni mindenfélét eszik, mármint a kecskeméti féle bébiételek közül a 4-5-6 hónaposoknak valókat, a brokkolit nagyon szereti, de ha krumplit főzök neki sárgarépával és zöldborsóval azt is megeszi. A múltkor kelkáposztát is evett, de tettem bele köményt, mivel nekünk az első 3 hónap rettenetes volt. Nagyon hasfájósra sikeredett és órákig sírt miatta, én meg azért mert csak tarottam a karjaimban és nem tudtam rajta segíteni. Végül is a Gripe Woter segített, az Infacol nem. Gyümit én azért adtam neki már 4,5-5 hónaposan, mert akkor volt idénye a baracknak és nagyon szerette is, meg egy kis hashajtónak is jó volt, ha úgy gondoltam, hogy nem jön a kak rendesen. Eszik banánt almával és magába, de az üvegeseket is nagyon szereti. Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, ezt gondolom több gyermekes anyukák jobban tudják, hogy reggel amikor megszoptatom és ül a gyerekhordozóban az asztalon (arra fordítom amerre éppen dolgom van) kihajol belőle és kinézi a tányéromból a vajaskenyeret és kiflit. Így egy-két csippentést már adtam neki, de tudom még nem szabad. Mondja ezt a védőnőnk, de más anyukák meg azt mondják, hogy semmi baja nem lesz tőle. Ti mit gondoltok. De mivel tejem rengeteg van így még minden kaja előtt szopizás van. (Hú jó sokat írok, de most alszik így ki kell használni!) Az úszás nagyon szupi, itt Kövesden a reuma kórház részlegébe mehetünk be, ahol van egy kis medence a betegeknek, az mindig tiszta és jó meleg 34-36 C. Tudjátok, hogy hol lehet olyan bugyi gatyót kapni ami alá a rendes pelust fel lehet venni, mivel így az úszósra alkalmas 100 Ft/db-ra jön ki elég borsos ár. Itt Kövesden 800 Ft/45 perc van amikor 50-60 perc az úszás, de ugye ők még nagyon korán elfáradnak. Azt hiszem Egerben 1500 Ft/0,5 óra.

Maris
feketemaris

Sziasztok!

Mi is nagyon hamar utazósra vettük a figurát, úgyhogy mindenkinek ajánlom.

Szia, Maris én is üdvözöllek M.kövesd után kettővel Noszvajról!!

A babaúszás sztem Egerben nagyon biztonságos, én felnőtt tornára jártam ahhoz a tanárnőhőz aki tartja és mindent részletesen elmondott. Egyébként előadásokat is tart különböző fórumokon, úgyhogy szaktekintélynek számít. Azért drága (én is 1.500.- ra emlékszem, de 1 havit egyben kell kifizetni, de csúszhat, ha nem tudsz elmenni valamiért), mert a tisztaságot meg kell fizetni. Mindig szombat de. van a babaúszás, erre az alkalomra speckósan tisztítják a vizet és kevesebb vegy-cuccot tesznek bele.Ja, hozzá kell tennem én soha nem voltam, pedig imádjuk a vizet, versenyszerűen úsztam és persze a fiam is válogatott vízilabdázó lesz Kép (a lányom meg valamilyen táncos, mert hihetetlen risza-királynő!).

KRISZTA!!!! TE VÉGLEG ELSZÁLLTÁL?!

Sziasztok Orsi

Kép
Kép
Kép
borsolyka

Sziasztok!

Maris, Isten hozott! Majd tegyél fel képet, kíváncsiak vagyunk Virágra, na és persze Rád is! Kép

Zita, ezek szerint a szoptatási nehézségek is elmúltak? Melled rendben? Jázi szépen szopizik? Még nem mondtad, miért nézel másik orvos után!

Betti, Bálint gyógyul már? Igen, az egyágyasban voltunk, reméltem, hogy üres lesz. Amikor bementünk, teljesen kihalt volt a szülészet, nyugalom volt, e nagyon tetszett. Aztán 1 óra után megnőtt a forgalom, aznap éjszaka még 4 vagy 5 szülés volt. A hideg front. Kép

Lassan mindenki előkerül, de Kriszta tényleg hanyagol mostanság! Szerintetek mi lehet Katával? Olyan sokat eszembe jut! Remélem, hamarosan hírt kapunk arról, hogy egészséges, gyönyörű kisfia született! Kép

Mi jól vagyunk, szépen gyarapszunk, Botond már 3530 gramm volt ma este. Pénteken lesz 3 hetes, és 2950-nel született. Kép

Persze azért aggódom mindig, elég-e a tejem... Azt hiszem, ez nálam valami fóbia... Kép Szedem a homeos bogyót, és a Laktoherb teától lassan kiütést kapok. Kép

Persze nehézségek mindig vannak, amik miatt izgulok szopi ügyben... Azt már korábban, rögtön a szülés után észrevettem, hogy az egyik mellemben kevesebb a tej, és 4-5 napja nem is elég Botondnak, a másikból is adnom kell. A másikban viszont annyi van, hogy a következő szopinál is jól lakik belőle... Ki érti ezt?
Azt nem tudom, hogy mi lenne a helyes ilyen esetben. A védőnőm azt mondja, továbbra is szoptatásonként az egyik mellemből adjak csak, aztán ha arra kerül a sor, amelyikben kevesebb van, akkor kínáljam neki a másikat is. Csak attól félek, hogy akkor még kevesebb lesz majd, hiszen akár 7 óra is eltelhet, mire sorra kerül a szűkösebben termelő mellem...
Felhívtam egy tanácsadót, aki pedig azt javasolta, hogy minden szopinál azt a mellemet kapja először, amelyikben kevesebb van, így termelődik majd több tej. Persze ez esetben pedig az a félő szerintem, hogy az addig sokat termelőben is kevesebb lesz... Nem tudom, mit csináljak. Szerintetek? Bocs, hogy folyton ilyesmivel zaklatlak titeket, csak aggódom... Kép

Na megyek is, mert hosszú is lettem. Ha egyszer belendülök...

Puszi, Judit
Vendég

Sziasztok!

Judit!
Nekem is volt időszak, mikor mindkettőből szopizott, aztán visszaállt a "rend".Lehet, hogy most éhesebb a kis Drága!Ne agódj, elég lesz, látod Zitáék is túljutottak egy nehéz időszakon!

Zita!
Jaj de ügyes Jázmin, hogy már forog!
A fogzással kapcsolatban: pont tegnap mondta a védőnő, hogy a fogzás 2 hónapig is eltart. Tehát Bálintnak is ezzel magyarázható a két hónapja tartó nyűgösebb időszak, gyakori éjszakai ébredések. Valóban korán jött a foga Bálintnak, Bulcsúnak 9 és fél hónaposan bújt ki az első!!

Maris!
Szerintem jobb minél hamarabb szoktatni a babákat a "felnőttes" kajákhoz, én Bulcsúval addig óvatoskodtam, míg tök nehezen tanult meg rágni és nehezen állt át a mi kosztunkra. Most másképp fogom csinálni, persze tehéntejet és kenyérfélét csak 1-1,5 éves kora után fogok adni.

Orsi!
Kicsit borsos az ára az úszásnak, de biztos megéri. Még mndig kacérkodom a gondolattal. Állítólag az immunrendszerük is erőseeb azoknak a gyerekeknek, akik jártak úszni.(?)

Nemsokára elpakolhatom az orrszívót, legalábbis most úgy néz ki a helyzet. Hétfőn pedig mehetünk az 5 hónapos oltásra.

Új védőnőnk van, már meg is látogatott tegnap. Nagyon tapasztalt, 40 éve a pályán van. Az előző védőnőt kirakták az állásából, mert nem járt ki a babákhoz.(de úgy dokumentált, mintha itt lett volna) Bálintnál 1-szer!! volt az 5 hónap alatt.

Pussz mindenkinek!

Ja, Katáról olvastam az egyik topikban, még nem bújt ki Csipiszke, okt.27-re van kiírva.

Kriszta, Timi???

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok!

Judit!
Olvastam a szüléstörténetedet,klassz. Én nem írtam le, de már bánom, bár még nem késő...Valami még rémlik!Kép
A szoptatással kapcsolatban, lehet, hogy idétlenül fog hangzani, de sztem "ösztönből" próbáld, a szorongás a "legjobb" tejapasztó. Mondhatod, hogy könnyű mondani, de mégis engedd el magad és bízz a babában, Õ biztos, hogy ösztönből csinálja. Én is túlparáztam és nem is sikerült igazán, majd a 3. nál talán (ha, úgy alakul az élet). Egyébként én is több hekto laktoherbet ittam meg már életem során Kép!

Betti!
Igen, igen nem ócsó mulatság. Végülis mi azért nem mentünk, mert itthon a kádban zajlik a babaúsztatás (ha látnátok mit művel az Ambrus, én nem merek odanézni, csak az esetleges élementés miatt vagyok résen). Az egyik mutatvány; nekifut -akádban -szerencsére- erősen korlátozott lehetőségei vannak, a kád végén a lejtős, csúszós részre rávetődik hassal és beleszánkázik a vízbe/alá.SZÖRNYÛ LÁTVÁNY!!! De, annyira boldog. Ezt csinálja kb. 1 éves kora óta, szinte még járni sem tudott.
Csenge viszont félt a víztől, de szerencsére a vízbolond öccse átsegítette nyáron a medencében ezen a nehézségen (a szó szoros értelmében).
Ha, hallanátok mi megy nálunk, még két utcával arrébb is hallják sztem Kép!

A védőnőkről nekem sincs sok tapasztalatom, pedig "elfogyasztottam" egy párat, de 1-nél többször egyik sem volt nálunk. Igaz, én nem is bántam és forszíroztam...

Katának szorítok!

Mindenkinek szép napokat!

PÁPÁ! Orsi

Kép
Kép
Kép
borsolyka

Sziasztok,
úgy látom a péntek mindenkinek rázós nap! Most csinálom a fotóalbumot, majd nézzétek meg Somodi Virágot benne! Nekem a szoptatás a mai napig elég viccesen megy. Ugyanis 4 hónapos koráig csakis a bal mellemből volt hajlandó szopni, ha fejre álltam akkor sem kellett neki a jobb. Így most a bal legalább 2 számmal nagyobb, mint a jobb, remélem ez a szoptatás végeztével módosul, mert ha nem elég viccesen fogok kinézni. Most már szopizgat a jobb oldaliból is, de néha még abbahagyja és addig bőg, amíg nem fordítom meg.
Sziasztok mára!
Maris

Maris
feketemaris

Lányok,
hétvégén ilyen csendesek vagytok? Arra gondoltam, hogy kellene csinálni egy táblázatot, kinek mikor született a gyermeke(i) mert én új ként nem tudom követni. Benne vagytok? Nektem hányszor ébred fel még a babóca éjszaka? Nehezen, de már rászántam magam, hogy kiköltöztem tőle, de még legalább 2x felébred éjszakánként. Viszont tegnap és előtte is még éjfél előtt legalább 3x felébredt. Lehet, hogy a foga?, mert hiába lassan már 7 hónapos lesz még nincs. Van aki azt javasolta, hogy adjak neki teát vagy vizet, 1x próbáltam, de rámnézett kérdezvén hülyének tartasz és tejet követelt. De mivel ez ugye az édes terhek közé tartozik inkább megszoptatom éjszaka x-szer, majd csak kinövi egyszer, ha hamarabb nem, akkor ha elkezd mászni és jól elfárad és akkor majd hátha végig aludja az éjszakát.
Remélem mindenki rendben van

Maris

Maris
feketemaris

Hello!
Igen nagy a csönd! Bizos mindenki kirándul e csodálatos időben Kép!

Nem akarlak letörni Maris, de az én kölkeim 1,5 és 4 évesek), még a mai napig is szinte minden éjszaka felébrednek. Persze Csenge (aki a 4 éves), már nem úgy, de a pisiltetésre is nekem fel kell kelni és ez nagyon ki tud meríteni, hogy 1 éjszakát se végig... Ahhhhhhhhhhhh

Kép

Az éjszakai szopizásról viszont meg tudlak nyugtatni valóban leszoknak maguktól Kép!! Sztem eza víz-tea, stb. csak akkor működik, ha nem a "tejcsárda" kínálja. Te teljesen külön alszol a hites uradtól a babával? És mr. Somodi mit szól hozzá? A nehezebb időszakokban én is a mai napig egy matracon a gyerekszobában éjszakázom, de nem nagy áldozat, mert annyira sz*r ágyunk van, hogy ott sokkal jobbKép!

Szia/sztok Orsi

Kép
Kép
Kép
borsolyka

Szia Maris!

Nekem Bálint 5 hónapos és 2 hetes, korban ő áll a legközelebb Virághoz. Bálint 3 és fél hónapos koráig átaludta az éjszakákat,Kép este olyan 9-10-től, reggel 6-8-ig, mikor hogy. Ezért nagyon el vagyok keseredve, mert kb. másfél hónapja minden megváltozott, újra ébred éjszakánként, többször is, és meg is kell szoptatni, mert nem mindig alszik vissza.Kép Ezen a héten pl. kedden átaludta az éjszakát 9-reggel 6-ig. Az összes többi éjszaka 2-3-4 ébredéssel telt. Szeintem tutti, hogy a fogzás kínozza őket!Nekünk egy már van, de mikor lesz még 20..!? Én is azt várom, hogy mászni kezdjen, és fárassza ki magát!!!

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?