Sziasztok
Csak azért tűntem el, mert otthon meghalt a számítógép netestől, most a sógornőmnél vagyok hétvégén. Azóta látom beindult a csevegés szerencsére, sőt még szaporodtunk is.
Pedig lett volna mit írjak, Farkas elkezdett kapaszkodás nélkül is totyogni. Még csak 1-3 lépést, de állandóan gyakorol és egyre ügyesebb.
Szia Timcike!
Nemrég találtam rá én is erre az oldalra, nagyon megörültem neki.
Olvasgattam amiket beírtál... nem tudom, házasok vagytok-e, vagy hogy mennyire vonatkozik román állampolgárokra amit leírok. Mindenesetre érdemes lenne sörgősen utánanézni. Az OEP-nél létezik egy olyan biztosítási lehetőség, mint családtag eltartottja. A sógornőmnek ez van, a férjével tettek egy nyilatkozatot erre vonatkozóan, nem tudom pontosan még mi kell hozzá, az a lényeg, hogy nem dolgozik hivatalosan, de van TB-je.
Én személy szerint semmit nem kölzöttem a szülésre, mert SZTK-s orvoshoz jártam, nála is szültem rendes munkaidőben, plussz pénzt csak plussz szolgáltatásért vagyok hajlandó adni.Egy kb 5000ft-os ajándékot kapott, ennek ellenére végig normálisan viselkedett, sőt a következőnél is számíthatok rá. Igaz, a jelenlegi nagy egészségügyi kavarásokkal nem tudom mi lesz addig...
Lencsike
Tündéri babád van!
Nem akarok Zeának ellentmondani, de én is 4-4,5 hónaposan keztem el szilárdat adni Farkasnak. Tudom, hogy most nem ez a trend, de sokfelől hallottam azt is, hogy 6 hónapos korára úgy hozzászokott a cicihez, hogy nem volt hajlandó mást elfogadni, vagy ha mégis, azóta is nagyon válogatva. De mint Zea is mondta, minden baba más. Farkassal megkóstoltattam a gyümölcsöt, mikor én ettem, hát majd' leharapta az ujjam, úgy ízlett neki. Attól kezdve ő is kapott minden déli szopi előtt. Ettől függetlenül most is szopizik (28-án lesz egy éves). A főzelékféléket 5,5 hós kora körül kezdtük el, nálunk nem őszibarack, hanem almaízű volt minden az első adagoknál. Most már szinte mindent megeszik, nem is főzök mindig külön neki, inkább igyekszem a közöset fűszer-, és zsiradékmentesebbre kotyvasztani.
Zea
Létezik olyan borzasztó terhesség, hogy ennyire elzárkózol még egytől? Vagy csak én voltam nagyon szerencsés? Január közepén még teljesítménytúráztunk, febr. végén pedig szültem. Most, hogy már növöget Farkas és látom a pici babákat, legszívesebben azonnal szülnék még egyet.
Ami a gyerekhordozást illeti, nekünk nincs autónk, mindent kénytelenek vagyunk tömegközlekedéssel megoldani. Amíg Farkas nem ült, addig rettenetes volt, de utána vettem egy gyerekhordozó hátizsákot (egyébként is kellett a kirándulások miatt). Igaz, hogy belekerült ergy babakocsi árába, de azóta bármilyen járművel bárhova el tudom vinni. Nem könnyű így sem cipelni, de profi kialakítása miatt nem rosszabb egy teletömött hátizsáknál.
Tényleg, neked, mint magyartanárnak mi a véleményed a "járóka-bébikomp" kifelyezésekről?
Csak azért kérdezem, mert nekem a bébikompnak nevezett(egyébként meg fölösleges) dolog a járóka, a járókának nevezett rácsos izé esetleg hempergő. Nem értettem, miért csodálkoznak a "járóka-ellenességemen", míg rá nem jöttem, hogy teljesen másról beszélünk.
Baba-mama klubban mi is ezen a héten voltunk először, nekem is tetszett, bár eléggé nehezen barátkozó vagyok, nem tudok csak úgy szövegelni, hogy ne hallgassak. De egy ilyen klubban ugye mindig van közös téma.
No. most azt hiszem, bepótoltam a lemaradásomat, már fáj a csuklóm a gépeléstől. Holnap még benézek, aztán nem tudom, mikor gyógyul meg a gépünk, néha máshol is hozzájutok a nethez.
Sziasztok