Szia Zsófi!
Igen,mi Augsburgban élünk,és van itt két "lány" is,akik München környékén.Az egyik barátnőm e-mail-címét szívesen megadom,ha érdekel.Ő is örülne,ha lenne még itt magyar ismerőse.Mindannyian anyukák vagyunk...
Kérdésedre:én már egész jól bírom.Meg lehet szokni ezt az életvitelt is,habár az elején számomra is nehéz volt beilleszkedni.Rettenetesen éreztem magam.Most nyomom az ötödik évet itt Augsburgban.
Emberek:nem fogják leharapni a fejed,ha magyarul beszélsz akár az utcán,akár máshol.Sőt,ebben a városban,ahol én lakom,tudnád,hogy szinte a többség külföldi!Nem fognak kinevetni,és nem változik meg a viselkedésük.Sőt,egy negatív élményt leszámítva nekem csak pozitív tapasztalataim vannak.És kimondottan tetszik az emberek életfelfogása,de ezt majd inkább e-mail-ben fejteném ki-gondolom,a többieket úgy sem érdekli.
Igen,valóban gond,ha nem beszéled a nyelvet.(Én is csak egy pincurkát beszélem,és nekem is gond.)
Azt hiszem,nagyon jól bírom már itt külföldön,magyarságomat soha nem tagadnám meg,sőt,az állampolgárságomat sem cserélném le.De:ebben az évben kezdődött,hogy már nincs honvágyam,sőt,most nyáron történt egy-két dolog velem otthon Magyarországon,ami miatt itt sokkal jobban érzem magam.
Egyébként pedig van egy két és fél éves kislányom,úgyhogy honvágyon meg efféléken nincs már időm töprengeni.
Ha gondolod,írj e-mail-t.Címem:
bkriszti@web.de szia.
Kriszti.