Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Remélem tudtok segíteni. Szegeden keresek nőgyógyászt, most jelentkeztünk be a Kaáliba, de ezen kívül olyan orvosra is szükségünk lenne aki lombikozás közben, ha kell kezel.
Főleg ciszták miatt van mostanában panaszom, de műtöttek is már vele háromszor.
Szegeden is van nőgyógyászati klinika úgy hallottam, csak nem ismerek senkit,és mivel gyakran megyünk a majd arra ezért gondoltuk egy jó orvost talán találunk.

Segítsetek, ha tudtok, előre is köszönöm:

Hovnika
hovnika

Sziasztok!

Dokinéni most ment el tőlünk, ki kellett hívnom Noémihez, mert még mindig lázas.... :cry:
Már nem 40 fok szerencsére, de 38-38,5 és csak néha ment lentebb.
Bal oldalon a tüdejében zörej hallható, ezért sajnos antibio... :( Pedig úgy bíztam, hogy megússzuk. :( :(

Ilcsi :)
Jaj, tudom, ezer éve nem találkoztunk, pedig tök jó lenne megint dumcsizni egy nagyot!
Én el is mennék szombaton akár, de ez sok mindentől függ - Noémi jobban lesz-e, Apa ráér-e, és lesz-e pénzem :oops:
Tornyosról azt tudom, amit Zita írt!
Botinak is volt köldöksérve, neki is magától záródott! :wink:

Norus :)
Jaj, ne is mondd, már rettegek! Korcsolyával is az a bajom, hog nem tudok megállni rendesen, és az hol van a sieléstől! :shock: :roll: Meg félek a felvonótól is - tériszonyom van. :oops:
De azért biztos nagyon jó lesz, ha más nem, a pihenés része. :)

Kép
Kép
zituska28

Köszönöm a köszöntéseket, ma vagyok 16. :)

Lotti írta nekem a nagy napra:
az én anyám, az én anyám
az isten nem is teremthetett volna ilyen jó embert
nagyon szeretem
boldog 36 éves szülinapot

alatta lerajzolt engem és őt, mellettem egy 36 mellette egy 7

naná, hogy könnyekig hatódtam :)

Odúról később írok, most tortát sütök, Lindus is öregszik holnap, már 4 :) jézusom :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda :)
Nagyon boldog szülinapot!! :D :D

De édes Lotti! Ettől én is könnyekig hatódnék! :D

Edit :)
bocs, az előbb akartam...
Nagyon örülök, hogy Kevin szivecskéje rendbejött!! Gondolom milyen nagy kő esett le a szívetekről :!:
Hannának jobbulást!

Kép
Kép
zituska28

Üdv.

Bea, a doktornénink anno nem is nézte, az az igazság, hogy nekem lett gyanús, ránézett a védőnénink, és megbeszéltük, hogy csípőszűréskor kérdezzek arra is rá. Akkor megnézték, mondták, hogy van, és hogy menjünk hároméves korban. Közben hol láttam, hol nem, háromévesen ott volt egy borsónyi sérv, amire Tornyos azt mondta, hogy ősszel műtené, de mondtam, hogy Peti akkor kezdi az óvodát és nem szeretném, ha kapásból hiányozna, ezért azt javasolta, hogy év elején menjük vissza időpontért. Visszamentünk, megnézte, és mint írtam, azt mondta, hogy múlóban van, egy év múlva kontroll. Szóval ne aggódj, még bármi lehet. Azt hozzátenném, hogy Peti sosem panaszkodott, hogy fájna neki, stb, tehát ha Levinél más a helyzet, akkor nézesd meg!

Szilcsi, sajnálom, hogy nem javul Lali kukija. Szerencsére nekünk csak egyszer volt ilyen gyulladás, 2008. év végén, azóta nem. A bőr minden pisilésnél dudorodik, azt mondta T.Sz., hogy amíg így van, nem kell aggódjuk, természetesen ezt is lekontrollálja majd jövőre.
Ortopédia: nekünk is kell majd menjünk valamikor tavasszal...
Pénteken van Tornyos doki a klinikán, ha odamentek kb. háromnegyed nyolcra és épp nincs előadása a dokinak, mint volt most pénteken, akkor simán meg lehet gyorsan járni!!! Mi így is végeztünk kb. 2 óra alatt...kicsivel több volt, de nem sokkal.

Szilde, juppé, hogy nem kell Kevinnek műtét!
Az iskola miatt ne aggódj, ha minden igaz, addigra ott már olyan társai lesznek, akik szintén átestek ezeken a vírusos nyavalyákon, ergo ott nem lesz ilyen sűrűn beteg.

Melinda, boldog szülinapot!

Ági és
KépKép
exdeus

szilde: Óóó, de jó, ez hatalmas megkönnyebbülés lehet! Betegségek: szerintem az nem lehet véletlen, hogy egy gyerek (aki egyébként jól táplált, és nyilván Hanna is az) sokszor beteg. Helyedben biztosan kipróbálnám a homeopátiás alkati szerét, vagy valami természetgyógyászati módszert, vagy az orvosotok mit tanácsol immunerősítés gyanánt? Sí: én se szeretem a telet, kivéve karácsony és sí. Az egészen más. :lol:

Zituska: sajnálom, szegényke :cry: Gyors jobbulást! Sí: kérd meg, hogy azonnal mutassák meg a hóekét, azt könnyű megtanulni, fárasztó, de azzal mindenütt elboldogulsz. Ja, Marcsi 106 cm volt, amikor legutóbb mértem, most max 1 cm-rel nagyobb.

hovnika: én sajnos nem tudok neked segíteni, de sok sikert és mielőbbi babázást kívánok!

Melinda: Isten éltesse Lindit! Kíváncsi vagyok én is, mit mondtak az Oduban.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!

Exi
A szomszéd kisfiú Ricsi.... Állítólag teltház van a fertőzőn.

A.T:Zita!
A szabály az szabály és most H1N1 miatt is óvatosabbak. Én sem értem miért vannak kivételek.
A barátnőm keresi az okot, h mitől kapták meg a rotát, de nem leli.....

Edit!
Örülök,, h rendben van Kevin!!!!!!!!

Az óvodavezető szerint nem kell fejlesztés, elég az oviközösség, de én kétlem. próbálok vele foglalkozni és lehet, h elhordjuk maszek alapon.

NIncs mosogatógépem.

Zituska!
Gyógyulást Noéminek!!!!!

Melinda!
Érthető a meghatódásod, csodás lányaid vannak!!! Lindinek boldog szülinapot!!!!

rólunk: Ábelnél is talált valami zörejt a doktornéni ,na meg szapora légzés, és csúnya köhögés. Ezek miatt antibogyó. Sumamedet kap 6 napig. Nem akarja bevenni, öklendezik, de muszáj....
Enni is alig, de inni iszik.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu, igen, Ő az. Kicsi a világ...

Ági és
KépKép
exdeus

mmmm
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.01.27 13:54-kor.
Vendég

m
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.01.27 13:55-kor.
Vendég

Hali!!

Dobok gyors néhány képet, ha nem baj!
Ezt a dobogót párom csinálta a gyerekeknek, hogy könnyebb legyen vécézniük :) A Vius a nagyvécén Zaza a bilin szokota a dolgait végezni :) :D Marha jól néz ki, mert egyforma színű (bézs-bordó) a csempével, és jó masszív stabil :)
Kép

Ezt az íjat meg Marcinak csinálta szülinapjára. Sílécből :lol: :lol: Több mint 100 méterre is ellő vele, marha jó, teljesen olyan, mint ha bolti lenne csak nem hagytunk ott érte 30ezer fortintot :D :)
Kép

Én meg ezt a nyakláncot kaptam Tőle szülinapomra :D Alkalmi nyaklánc, spirál csavart, tök jól mutat felvéve :)
Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Bea, köszönöm még egyszer az elérhetőséget, már be is jelentkeztem, jövő csütörtökön megyünk Tornyos dokihoz, február 18-án meg szemészetre.

Ismeri valaki dr. Sohár Nicolette szemészt? Mik a tapasztalatok? Hozzá megyünk a Miniklinikbe majd, azt gondoltam, annál, akinél voltunk anno 1 évesen, csak jobb lehet bárki. :roll: (K.J. drnő) Én nem voltam megelégedve vele abszolút...
Most körzetileg valami Dexter Donáthoz vagy kihez tartozunk, a gyerekkórházban, de nem akarok emiatt szabadságot kivenni, inkább elviszem magánba.
Ja és még ortopédus kellene nekem, ha tud valaki ajánlani... :oops: 8)

Enikő, pároddal kapcsolatban csak ismételni tudom magam: megfogtad az isten lábát, el ne engedd!!! 8) :lol:

Zsuzsu, szerintem a rotát nem is fogja megtalálni, honnan szedték össze, annyira komoly vírus és sajnos nagy túlélő is, a bölcsődei-óvodai közösségekben gyakran felüti a fejét. :( Gyógyulást a kisfiúnak!!!
Ha téged megnyugtat, hogy elhordod Ábelt magánba fejlesztésre, akkor tedd azt, úgyis az anya tudja a legjobban, mi kell a gyerekének. :wink: Konsti meggyógyult már? Ábelnek jobbulást!

Melinda, isten éltesse kicsi lányodat!!! :lol: Egy ilyen verstől én is elsírtam volna magam. :wink:

Edit, sajnálom, hogy ti is betegek vagytok. Jobbulást Hannának!!! Immunerősítőkúrát nem csináltatok vele? Nekünk most javasolta megint tavaszra a dokinénink, talán Bronho Vaxom lesz belőle, ősszel meg Béres csepp kúrát tartottunk.
Szuper, hogy Kevin szivecskéje rendbe jött, belegondolni is szörnyű, ha műteni kellett volna... :(

Zitus, hogy van Noémi?

AT Zita, én sem értem, nektek hogy engedték meg, hogy bent maradjatok Márkkal a fertőzőn, lehet, hogy utána volt csak szigorítás...

Kép
szilcsi

Noémi tök szarul van. :( :( :(
Egész délelőtt aludt, kb 2 falatot evett (az én zabagép lányom), és most is alszik.. :( :(
Mi a Sohár Nikolette-nél voltunk tavaly szemészeten, én meg vagyok Vele elégedve! :wink:

Melinda :)
Nagyon boldog szülinapot Lindinek! :D :D

Enikő :)
Fantasztikus a Párod! :D

Kép
Kép
zituska28

Szilde!
Este kikaparod egy feketeretek belsejét, teszel bele kristálycukrot.
Ez reggelre megolvad, szirup lesz belőle.
Ebből adsz neki 1-2 óránként egykávéskanálnyit.
Megfázásra náthára jó! :wink:
Mósógatógép nálunk is csinálta egy darabig.
Vagy a tabletta volt vastag, vagy nem tudom mi baja vplt, nem nyilt ki a tartó.végül a tartó másik végébe tettük a tablettát.De ha másként nem megy, tedd a mosogatógép aljába, az edények alá a tablettát. :wink:
Jó, hogy nem kell műtét! :wink:

Zsuzsu!
Én nem adtam pénzt a fertőzőn, és nem volt protekciónk sem. :shock:
Ki is volt irva a falra, hogy 11-től este 6-ig tartozkodhat bent egyszerre egy szülő. :!:
Mondjuk délelőtt nem engedtek be hamarabb, este volt, hogy 7- fél 8-ig nem szóltak.Én fürdettem, én ettettem meg Márkot. :wink:
A második naptól kezdve külön szobába volt Márk, egyedül.
Más szülök nem nagyon voltak, azt mondták a nővérek, azért, mert azók állami gondozottak voltak. :cry:
Szóval, ezek szerint azóüta változtattak a szabályon.
De azt nem értem, hogy most hogy a látogatási tilalom volt, most is azt nyilatkozta a Túri, hogy egy szülő bent lehet bármelyik osztályon a gyerekkel. :!:
Meg másik kórházakban simán bent van a szülő a fertőzőn a gyerekkel, akkor itt a Tekulics miért teheti ezt meg??????? :shock:
Más!
Sumamedet nem csak 4-5 napig lehet?Mert nagyon erős!
Vagy kavarom valami mással? :?

Zituska!
Jobbulást Noncsinak, tulajdonképpen mi a baja? tüdőgyulladás? :?

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Edit: Elhiszem, hogy a Himalája gördült le rólad, hogy rendbejött Kevin szíve! Nagyon örülök!
Nekünk 10 programos mosogatógépünk van, ahogy apukám szokta mondani :) Az megy tabletta nélkül is! ;)

Zituska: Szegény Noémi! Jobbulást neki!

Melinda: De drága Lottika! Gondolom, hogy meghatódtál! Képeket kérünk! Meg Odús beszámolót!

Exi: Levi köldöksérvét is én vettem észre, utána mutattam a dokinak, ő azt mondta ez olyan fajta ami nem szokott magától gyógyulni, merthogy fölül van a csomó vagy mi...Akinek nem fölül van az szokott gyógyulni magától. No de nem is ez a nagyobb probléma, hanem az, hogy a hasizma végig szétjött szerintem :( Ezt akarom holnap megmutatni.

Szilcsi: Ezek a fütyis bajok szörnyűek lehetnek :(
Mi is a S. N.-nél voltunk szemvizsgálaton, tavaly, kedves volt, aranyos, és alaposnak is tűnt!

Zsuzsu: Egy szülő mindig jobban érzi ha gond van, már csak a magad megnyugtatására is érdemes akkor fejlesztésre vinni, ha aggódsz. Ártani nem árt! Szerintem.
De egyébként mi történik egy ilyen fejlesztésen?
Jobbulást nektek is!

Zozo: Mi meg itt vettünk egyszer cipőket: http://www.szupercipo.hu/index.htm
Személyesen, arra jártunk, elmentünk, még kedvezményt is kaptunk, csak ugye nem járunk gyakran Budakeszin, de ők is postáznak!

Enikő: K. nagyon ügyi :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zituska: szegény :cry: De ha sokat alszik és keveset eszik, az most jó mind a kettő, ezektől könnyebben gyógyul!

szilde: mosogatógépnél próbáljátok ki esetleg a klasszikus megoldást, külön só+öblítő+por. Én nem szeretem a sok-az-egyben megoldásokat (elvégre eredetileg nem tablettával működni lett kitalálva a gép), másban sem, kivéve talán a férj esetét :lol:

Jelmez: Marcsi cica szeretne lenni az ovis farsangon, légyszi írjatok ötleteket, hogy hol lehet ilyet kapni épeszű áron, vagy házilag hogy lehet csinálni (szabásminta is érdekel).

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Üdv.

Szilcsi, mi Petivel dr.Szarvas Jánosnál (remélem, jól emlékszem a nevére) voltunk a gyerekkórházban. Időpontot kell kérni, de odamentünk a rendelési idő kezdetére, és hamar is végeztünk. Azt nem tudom, van-e magánrendelése.

Zituska, sajnálom, hogy nem javul Noémi.

Enikő, csodaszép láncot kaptál, és amiket a párod alkotott. Nagyon ügyes és kreatív!

Bea, hát ez a hasizmos izé nem hangzik valami jól...ezt hogy vetted észre?

Ági és
KépKép
exdeus

Exi: Amikor háton fekszem és a fejem fölemelem, akkor a hosszanti hasizmom a hasam közepén kidudorodik. Amikor terhes voltam Levivel nagyon szembetűnő volt. Akkor hívta fel rá a nőgyógyászom a figyelmem, de már Gréti születése után olyan lett, ahogy nézegettem a fényképeket, látni. Előtte meg izmos kocka hasam volt :)
Na és ha felemelem a fejem, kidudorodik középen és elkezdem nyomkodni akkor érzem, hogy izom, izom, izom, puha lyuk...és be tudok nyúlni 2 izom közt....aztán megint izom, izom.....
No és pelenkázáskor Levinek is kidudorodik és neki is be lehet nyúlni...tök ugyanaz, mint nekem :( Gergőnek, Grétinek nem ilyen.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Norus :)
Köszi, hogy megnyugtattál! :) Már tényleg kezdtem aggódni...

Délután fél5-ig aludt :shock: , gyakorlatilag átaludta a napot. Láztalanul ébredt, megevett fél kiflit, és 2 mandarint :arrow: a semmihez képest ez nagyon jó! :)
Rohadt egy szer az AB, de láthatóan attól lett jobban. :roll: Megyek, veszek a patikában Protexin Restore-t, és nyomom bele a csajsziba...

Bea :)
Basszus, ez elég carul hangzik... :( :( :(
Mit lehet ilyenkor ezzel csinálni?

Zita :)
Nincs kialakult tüdőgyulladása, de kezdődött Neki bal oldalon, ezért kellett az AB.

Kép
Kép
zituska28

Zita! Sajnálom betegek voltatok, remélem Noémi már azota tudott tortát enni! Boldog szülinapot neki!

Szilcsi! Igen, itt tök csend van, ugy alszanak. Nem direkt szoktatom öket ehhez, de csendes részen lakunk, én meg direkt már nem zajongok. Ha elalszanak akkor már nem ébrednek fel ha bekapcsolom a Salint.

Homeo. Nekünk is beválik.

Szarvas J. ortopédus, de azt én sem tudom még mindig a Petöfin rendel-e.

Szilde! Ez jo hir Kevinnek! Örülök!

Melinda! tüneményes a lánykád! én is sirtam volna:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Norus!
Cicás szabásmintát nem találtam,csak ezt.
Hátha a többieket érdekli.
Ha találok,szólok. :wink:
http://www.csaladinet.hu/hirek/szabadid ... _farsangra

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Norus: Sztem felesleges jelmezt venni. Adsz rá valami egyszínű, tapadós cicanadrágot, meg felsőt (pl barnát) rajzolsz az arcára cicabajuszt a két fülecske meg a két copfja a hajacskájából. Ennyi :D

ZIta: Gyógypuszik Noncsinak
Mennem kell nagyüzem :P

ceniko
Szeged

Köszönjük mindenkinek az együttérző szavakat!
Tényleg iszonyúan megkönnyebbültünk.

Köszi a mosogatós hozzászólásokat.Úgy tűnik vmiért nem nyílt ki az a kis ajtó,talán vmit elépakoltam nem tudom..,most épp jó.. meglátjuk.

Norus :lol: férj..

Zita!
Ha másképp nem megy megpróbálom a tablettát úgy. :wink:
Köszi a feketeretek infót.Erről még nem is hallottam.Piacon vajon lehet kapni?Itt nálunk nincs az tuti..

Bea!
Tízprogramos.. :lol:
De miért éppen tíz :o :lol:
Sógornőm is így járt a hasával.Elvileg műteni kell,de most épp reménykedik,hogy magától zárul...

Zsuzsu!
Mi is jártunk úgy,hogy Kevin nem akarta bevenni az AB-t. Azt mondta a doktornő,hogy ha legközelebb nem fogja bevenni akkor szuriba kapja,ha másképp nem megy.. :? :(
Persze a felbontott gyógyszer ment a szemétbe.Hiába volt még belőle meg majdnem mind,de pont annyit kell bevenni,annyi napig,olyan dózisokban, úgy hat,úgy van értelme(Nem értem egy kicsit legalább miért nem szabják bővebbre az adagot egy leheletnyivel)
A végén Kevin spontán gyógyult..
Van olyan gyerek aki nem akarja bevenni a gyógyszert, van aki nem tudja.Tesóm az utóbbi volt,azonnal mindent sugárban hányt ki.Ezért maradt a szuri.

Enikő!
Ügyes a párod, mint mindig! Jól jártál vele..
Szép a láncod, de nem látjuk,hogyan áll.. :lol:
Mostmár csak egy ok kell,hogy felvedd..
Hová mentek?Mégsem porosodhat otthon.. :lol:

Zituska!
Szegény Noncsi.De jó,hogy evett.Az jó jel.
Sztem is néha kell az AB-is,ha muszály. Sajnos,ez van.
Csak hasson!

Edit

szilde
Szeged

Edit! Fekete retket én hipermarketban szoktam venni. AB-vel nem az a gond hogy ha x. napig szeded akkor hat, hanem ha elkezded de nem szeded elég ideig akkor a bacik könnyen rezisztensek lesznek erre a gyógyszerre legközelebb. Ezért mondják ha gyógyult valaki akkor is kell tovább szedni X. meghatározott napig.

Zita! Sajnálom, most látom hogy Noémi mégsem volt jobban ma:( Remélem estére már javult!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Minden kis betegnek gyors gyógyulást!Mi is betegek vagyunk, középfül. és torokgyulladás,antibiot szedünk! Végre beszokott ismét a bölcsibe és tessék! :cry:

Van vkinek angel care légzésfigyelője?Eladtam a miénket és nem találom a papírjait, hogy mit lehet/kell állítani rajta, leírás stb....Ha lenne vkinek lemásolnám,Nórus nem te árultál ilyet??????
20140113113746

Karmen!
Igen,rémlik.
De most arra gondoltam,hogy mondjuk rá van írva a tájékoztatóra, hogy mikor úgy észlelik elmúltak a tünetek,akkor sem szabad abbahagyni a kúrát, hanem végig be kell szedni, mert visszaeshet a beteg, vagy rosszabbodhat is az állapota.
Talán pont a rezisztens bacik miatt írják.

Feketeretket te is erre használod, vagy eszitek?Milyen az íze?
Nem lehet túl finom..,vagy csak előítéleteim vannak... :roll: :lol:

Anett!
Sajnálom Málnát.:(
Nagyon fáj neki?
A bölcsi "áldásos" hatása...,volt benne nekünk is részünk.Folyton a fülészetre jártunk Hannával.

E.

szilde
Szeged

Jelmezügyben köszi a válaszokat! Azt hittem, pikkpakk megveszem az ebay-en 1-2 ezerért, de nem találtam semmit, csak borzadályok vannak. :(
Enikő, jó ötlet, de semmi cicaszínű ruhánk nincs :lol: Majd agyalok.

Anett: de igen, nekünk is Angel Care volt, eladtam már rég, de a papírjaival együtt...

szilde: mi is eszünk feketeretket (reggelihez), mindenütt lehet kapni, közönséges jószág. Apa felvágja vékony szeletekre, picit besózza, és áll egy negyedórát, utána finom, legalábbis mi esszük, lányok persze nem. :lol:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!

Kármen!
Orsinak boldog születésnapot kívánunk!!!!!!

Exi!
Réka az édesanya????? :?: :lol: Nagyon szeretjük őket!

Szilcsi!
Nem vagyok járatos a rota témában. Itt a faluban azt mondta a doktornő, h évi 2-3 esetben van ilyen fertőzés ...a barátnőmék sajnos beleestek......Mi sem vagyunk beoltva, de reménykedem....

Köszi, Konsti jól van, kicsit náthás, de nem vészes. Lehetetlenség elkülöníteni őket, de remélem Konsti megússza a komolyabb betegséget.

Ábel már jól van, igazából 1,5 napig volt igazán beteg, tegnap már rosszalkodott... :wink: :lol:

Szemészet: mi majd 10.-én megyünk az általad említett Donáthoz. Ábelnek kontroll lesz.....

A-T.Zita!
Azt én sem értem miért vannak sok helyen kedvezményezetebbek. Az is érdekes, h csak egyik szülő mehet be. Sorsot húznak????????

A lényeg, h SENKI NE KERÜLJÖN BE A FERTŐZŐRE, LEGYEN EGÉSZSÉGES!!!!!!!!!

gyógyszer: napi 1x5ml, 6 napon át.....mi így kaptuk.... ezelőtt sosem szedtünk antibogyót, így nem is ismerem. Bence volt vele a dokinál, ez az adagolás számára....

Bea!
Más a fejlesztás itt az oviban és az Oduban.
ovi: egy könyvből (én is tudok beszélni a címe) mutogat kéPeket és mondania kéne a szót. Ábel inkább megmutatja, hiszen a passzív szókincse nagy. Tornáznak is, egyensúlyi feladatok.

ODU: sok-sok fejlesztő játék, mondókák, dalok, logikai feladatok, sok-sok manuális tevékenység. nem értek hozzá, de valahogy mindennel segítik a gondokodást a beszédet.

lehet, h én parázom túl, vagy elégedetlen vagyok, de ragaszkodom, a segítséghez. Ráadásul Ábel nagyon szereti, változatos, érdekes. Olyan m,int pld. egy szakkör......

köldöksérv: talán emlékszel Konstinak is volt, már műtét is szóba került, aztán pikk-pakk eltűnt és semmi nyoma.....(engem meg megoperáltak)

Kívánom, h minden rendben legyen Levivel!!!!!!!

Edit!
Én is mondogatom Ábelnek, h szuri lesz a vége, de rá sem hederít..... :cry: :wink: Erélyesnek kell lennem és akkor lenyeli. Az, h elkeverem italba sem jött be, csak rosszabb.

Anett, Zituska!
JOBBULÁST A LÁNYOKNAK!!!!!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu, bizony ám. :)

Ági és
KépKép
exdeus

Karmen, boldog szülinapot a nagylányodnak!!! :lol: Képeket majd kérünk ám, olyan régen láttuk őket, Norbit is! :D

Zsuzsu, hát az igaz tudomások szerint, hogy nem mindennapos a rota fertőzés, de ahol felüti a fejét, ott nincs megállás, mindenki beteg lesz, mert nagyon erős vírus. :cry: Holnap kiengedik végül a kisfiút?
Jó, hogy Konsti jobban van. :) Gyógyszerbevétel: mi meg szoktuk vesztegetni Lalit valamivel, és akkor bevesz bármit. :oops: Vagy azt mondjuk, hogy a doktornéninek el fogjuk mondani, milyen ügyes volt és akkor beveszi szintén. :)

Lalinak dől az orrából a cucc, én még ilyen rondát nem láttam. :shock: Apa teljesen bepánikolt és kivitte a szobájából a Salint, de este vissza fogom tenni. Végre oldódik a fejéből a trutyi! :)

Anett, szegény Málna. Jobbulást neki!!!

Nóra, én is jót derültem a férjes beírásodon. :lol: Jelmez: nemrég láttam szuper ötletet, Thomasnak volt öltöztetve a kisfiú, egy nagy kartondoboz volt rászerelve, arra thomasos képek ragasztva, meg fejdísz. A farsang után a dobozt felhasználták játéktárolónak. Ha LAli nagyobb lesz, én tuti csinálok neki ilyet, mert nagyon tetszett.

Kép
szilcsi

Ki ne vigyétek a Salint Lalitól!!! Pont annak a jótékony hatása, hogy kioldja a sok lerakódott cuccot! Pár nap, és megszűnik!
Ma készülök bemenni hozzád, attól függ, mikor ér haza apa, kb 1-2 óra körül, ha Neked is jó! Előtte csörgök!

Bocs, most csak ennyi, később jövök, Noémi az ölemben.... már rosszalkodik! :lol:

Kép
Kép
zituska28

Karmen!
Orsit Isten éltesse!:)
Emlékszem mikor még a hozzátápiról beszélgettünk..
Döbbenet, nem?:)

Zsuzsu!
Írtam privit.

Szilcsi!Zita!
Nem semmi ez a masina,hogy így kihozza a trutyit..
Mi lehet akkor sokszor belül.... :shock: :roll:

E.

szilde
Szeged

Zitus, 1-ig ebédelni vagyok, de 1-től várlak. Ma egyedül vagyok, tudunk kicsit dumcsizni is. :wink:
A Salint visszviszem estére Lalihoz, én tudom, hogy ennek a hatása, mondtam is apának, sőt én vártam, hogy elkezdődjön a trutyizás, mert hallani lehet, hogy le van neki rakódva.

Edit, igen számítottam rá, most tényleg sok lerakódása van Lalinak, mert a múlt héten beteg volt és alig jött valami az orrából. De el tudom képzelni, mennyi lehet odabent, meg hallom is, hogy horkol, éjszaka sokszor felsír, mert nem kap levegőt.
Ma éjjel egész éjszaka bent voltam vele, fújtuk az orrát sokszor, sokszor felsírt, reggel fél 6-kor tudtam letenni a kiságyba, átmentem a helyemre én is aludni, de 6-kor csörgött a vekker. :roll: Most friss, üde és kipihent vagyok... :roll: 8) :D

Kép
szilcsi

Hali!
Megjött (postán) Vius MR eredménye! Az agykéregben vannak a sérülések, pont a mozgás, gondolkodás, beszéd központ felett közvetlenül.
Tipikus oxigénhiányos sérülés :( :cry: :cry: :cry:
Ha tud valaki orvosul szivesen elküldöm neki, hogy pontosan fordítsa le nekem magyarra! Megköszönném!!!
Most ennyi, nem vagyok alkalmas most semmire.....

ceniko
Szeged

Bea!
ez ugyanolyan amit én mutattam (kialakítás, ?) ?
sokkal szebbnek látszanak ezek.
Vendég

közben megnéztem, ugyanaz, viszont ha jól látom olcsóbb.

Nórus!
írtam privit. legkésőbb holnap odaérek.bocs.
Vendég

Edit! NEm tudom a retket mire irták, sok a munkám, este járok haza, csak futolag olvasok sokszor. Én enni szoktam, nekem izlik és ugy tudom nagyon egészséges. Nem betegség esetén/ellen szeretem, hanem mert retek:) Igen én is ezt irtam hogy ha jobban van a beteg v. gyogyultnak tünik akkor sem szabad abbahagyni a szedést, de én ugy tudom a rezisztencia miatt.
Uszással hogy álltok? MI ma irattunk megint, de most mondta 1 évig érvényes a javaslat igy fél év mulva ujra fel kell iratni de akkor már elég ha a gyerekorvos állit ki kezelölapot. Melluszást még a régi tanár (G.) is megdicsérte, na töle ez nagy szo, ez nagyon jol esett ORsinak. Amugy gyors, hát még tanulás alatt van, de már élvezi Orsi, nagyon szépen csinálja, nincs már vele gond. Amugy is imádja D-ot

Köszönjük a köszöntést! majd este lesz torta, de csak rövid köszöntés, most nem családi. Én este érek haza, de Orsi is mert majoretten lesz, utána már fürdés, fekvés van. Hétvégén meg mamázik (már holnap is) igy anyuék mult vasárnap köszöntötték, nem tudtam rola igy foto digitálissal nem készült:( ANyu fotozott analog géppel.

Enikö! sajnálom, hogy tényleg orvosi hiba miatt lett beteg! Intézetet mikor kezdheti?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Málnának és Noéminek, Lalinak meg jobbulást!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilcsi!
És most Lali bölcsizik? Vagy apával van otthon?
Az biztos jó, ha jön ki a cucc az orrából. :wink:

Szilde!
Retek biztos van a piacon, de a multikban is! :wink:

Minden ünnepeltet :lol: Isten éltessen!

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita, Lali bölcsizik, szoktam kérdezni a gondozónőket, mennyire folyik az orra, tegnap azt mondták, hogy neki folyik a legkevésbé, csak néha kell megtörölni. Nappal otthon sem vészes, éjszaka folyik jobban, illetve nem is folyik, hanem be van dugulva és nem kap levegőt, de most már hozza ki a Salin. Láza nincs, étvágya-közérzete jó, amíg nem köhög, addig megy bölcsibe.

Enikő :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: sajnálom. Az intézettel mizujs?

Kép
szilcsi

szilcsi: ez a Salinban a lényeg, hogy jöjjön ki a cucc, nem? Miért ijedt meg apátok? Örülök, hogy használ, na nem mondom, hogy én is mielőbb kipróbálnám, de gyanítom, sor fog rá még kerülni ebben a takonyszezonban, mert sok a taknyos-köhögős az oviban, azt mondják. Nem szívod Lali orrát porszívóval? Az sokkal hatékonyabb, mint a fújás, Dóri is tudja, mert kéri, ha szörtyög. A papírzsepi tényleg csak orrtörlésre jó még nála.

Karmen: Isten éltesse Orsit! Tényleg, tehetnél fel képeket!

Enikő: sajnálom… :cry: :cry: Itteni kezelőorvosotok nem fordítja le neked?

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Üdv.

Kármen, Orsit Isten éltesse!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Karmen: Orsit Isten éltesse!

Szilcsi: Hú, ez a Salin tök jó cucc lehet. Csak nekem már erőm nincs meggyőzni apát, hogy vegyünk. Most vettünk még egy párásítót nemrég, így most van mind2 szobában. A Salint amúgy a párásító mellett kell használni vagy önmagában elég?

Edit: Tízprogramos, mert 10 ujjam van 8)

Zsuzsu: Dehát ilyen fejlesztést te is tudsz csinálni otthon, nem? Gondolom nézegettek könyveket, meg mutogatod neki a dolgokat, meg építetek tornyot, meg formabedobóztok, formakirakóztok, énekeltek, mondókáztok, stb.
Ismered ezt a könyvet: Deákné B. Katalin: Anya, taníts engem!
Esetleg lehet érdemes lenne beszerezned!
A mondókázásról jutott eszembe, megmutatom nektek ezt a videót:
http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/c ... xtJVxi3pU0
Az iszonyatos kupit Levi csinálta egymaga, mert ez jópár hete készült, amikor Gréti nem volt itthon. Pár nap (óra) múlva leveszem újra privátra a nagy kupira való tekintettel :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

ORSINAK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!! :D
20140113113746

Orsit Isten éltesse sokáig :D :D :D Már milyen nagylány őrület :D

Norus: Be nem teszem többet hozzá a lábamat, az tutifix. Úgyhogy inkább kivárom míg a barátnőm válaszol, elküldtem neki a lelet tartalmát.....ő gyerek neurológus lesz... csak eléggé elfoglalt, de majd csak válaszol :)

Bea: a gyerek a fejlesztést egy idegentől sokkal inkább elfogadja. Vius itthon pl egyáltalán nem vonható be játékba vagy fejlesztésbe, de ha elviszem máshoz akkor együttműködik. A legtöbb gyerkőc így működik. :D Tudják ezek mi a jó nekik :) Nekem is van itthon minden ami a fejlesztéshez kell, nagy- és kis-motoros mozgásfejlesztéshez, nagy labda, csúszda, csepphinta, fejlesztő játékok, logikai játékok, beszédindításhoz, Én is tudok beszélni, Anyu taníts engem... de Vius kb lecarja.... Zaza nagyon élvezi őket, a 3 éveseknek való játékokat élből kirakta 1,5 évesen... Vius még most sem tudja....há evvan!!!! Egyik szemem sír másik nevet!

Én külön használom a Salint, avagy szinte mindig ha takony/köhögés van. A párásítót csak ha nagyon köhögnek.... vagy hallom, hogy kezdenek köhögni.... de inkább belököm őket a szaunába :D :D :D :D

ceniko
Szeged

jégvirág: nincs is ott nagy kupi, én mondom! :lol: Még valami: nagyobb lakás=nagyobb kupi több m2-en :lol: A játékok és gyerekvicikvackok olyanok, mint a víz, szétfolyva azonnal betöltik a rendelkezésükre álló helyet. Szerdán levettem a vasalós kosaramat a helyéről, 2 perc múlva legalább 5 bizbaszt tettek oda le csak úgy :lol: Mondanám, hogy kölcsönadom a Salint, hogy próbáljátok ki, de annak 100% biztos folyománya lenne, hogy azonnal betaknyosodna Marcsi. :lol:

Enikő: aha, értem :( De Szegeden akkor nem is lesz orovostok? Gyerekháziorvos is le tudja fordítani, nem? Fogadott nőgyógyászoddal (akinél Vius született) beszéltél, mióta kiderült, hogy oxigénhiányos volt a pocakban? Elmeséltem az esetedet csak nagy vonalakban annak a dokinak, akinél én szültem, csak nézett nagy kerek szemekkel :( náluk sokkal korábban a műtőben kötöttél volna ki.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Karmen!
Majd mostanában kellene mennünk kontrollra.
Akkor ezek szerint évente kell csak menni..,az jó.

Úszásra most még nem tudunk menni,Hannának körömágy gyulladása van,leesőfélben a körme.Nehezen gyógyul, és amíg nyitva a körömágy nem akarom vinni.
Pedig már régen voltunk nagyon,de még egy ideig nem tudunk menni sajnos.Hanna kínjában, már tusoláshoz beöltözik úszósapiba,meg szemüvegbe.Úgy hiányzik neki az úszás.Ki hitte volna..Ezt is megértük.:)

Bea!
Jaaa, tééényleg!Lassan kapcsolok. :oops:

Enikő!
Úgy sajnálom. :(
Akkor a Pestiek szuperek.Nem tartanak a haragosoktól, mint itt...
Zalánnal problémamentes volt a terhességed?

Norus!
Kinél szültél?

E.

szilde
Szeged

Köszönjük a köszöntéseket, lesz fotó is:)

Bea! Én párásitót csak most kapcsoltam be 1 hete, hogy nagyon hideg lett, olyankor hirtelen nagyon leesik a páratartalom, hiába van párologtató a radiátoron, meg vizes törülközö is rajta, igy is csak 32% volt. Ilyenkor este 3 órát párásitok, akkor felmegy normálisra és hajnalra esik csak le. Salin meg egész éjjel megy.
Tényleg csoda, Norbi ilyen gyorsan sosem gyógyult ki takonyból (ill. most szinte bele sem ment, csak kezdödö volt) de a köhögés is csoda hogy elmúlt pár nap alatt, amikor majd megfulladt elötte éjjelente!

Edit! Nyáron azt mondták fél év mulva menjünk vissza. Most meg hangsulyozta hogy 1 évig érvényes amig adott igazolást. Rá is van irva most látom hogy 12 hónap. A régire nem emlékszem hogy ilyet irt volna. Orsin meglepödtem a héten mert D. siel, más volt, és nagyon fegyelmezett volt nála is, megvallom annyira szépen csinálja hogy ha nem gyogyuszira kell majd járnunk lehet beiratom az Úszóegyletbe:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Elnézést, hogy ismeretlenül írok ide, én is szegedi vagyok és lehet, hogy tudnátok nekem segíteni.
Feltehetően és remélhetőleg 6 hetem van még a szülésig és valószínű, hogy mivel a család távol lakik, a férjem meg megy vissza majd dolgozni, egyedül leszek itthon a kisfiammal, meg a többi tennivalóval.
Szeretnék az első hónapokban könnyíteni magamon, és olyan hölgyet, nénit keresek, aki tudna néha vasalást vagy takarítást vállalni és későbbre egy megbízható gyermekvigyázót, ha egy két óra szükséges lenne, mert senki hozzátartozó nincs itt Szegeden, két éve költöztünk ide.
Nem tudom még hogyan alakul majd, de szükség esetén lehet, hogy kell majd segítség.
Tudtok ajánlani valakit, valakiket esetleg?

Betti
Kép
betti0412

Betti!
Írtam privit!

Kép
indababa

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?