Új privát üzeneted érkezett!

Anett: Jó nagy akkor Málna, Doró is 98-104-es ruhákat hord, de az van bennük, hogy 3-4 éves gyerekre való. :) A lába meg most nőtt meg ennyire! Ne is mondd, 3. szandi! :roll: De az "urad" ilyen nagy, vagy a nagyszülők??? Mert te nem, emlélkeim szerint! :D

Karmen: Ha találsz valami programot, tedd fel ide is légyszi. Jó volna csavarogni egy kicsit 20-án. :lol:

Tényleg? Idén lesz egyáltalán tüzijáték? vagy a megszorításokra való tekintettel elmarad? Mert még régebben ígértük a csajszinak, hogy elvisszük a tüzijátékra (bár megfogadtam tavaly, hogy soha többé nem viszem tömegbe!!!), de szerintem még nem jó ötlet... Szerintetek? Ti mennétek/mentek 3 év alattival?

Dávidkám elkezdett kúszni, meg tegnap volt a Bea (gyógytornász) és mászott is egy kicsit, meg kezd felülni egyedül. :)
Doróra azt mondta, hogy a mozgása messze megelőzi a korát, mert ugrált rám, meg helyben futott meg produkálta magát neki. :lol:

Én meg levizsgáztam napközi vezetőiből... Kisszálláson volt a vizsga. Dávidkának is küldenek majd tanúszítványt, hogy elvégezte a tanfolyamot, mert végig csinálta velem a két hetet. :lol:

Jó pihenést a hétvégére!

eszter

KépKépKépKép
hefe

Hefe!
Senki nem nagy a családban! Szerintem Málna sem fog ilyen tempóban nőni később, legalábbis remélem!
Én viszem Málnát tűzijátékra,tavaly is vittem volna, de furcsán nézett rám a család!
20140113113746

Hefe! Én tömegbe, programokra viszem Norbit, vinném is, de tüzijátékra én nem. Amióta voltak balesetek itt-ott, és olvastam róla v. láttam tv-ben még én sem megyek tüzijátékot nézni csak ablakbol v nagyon messziröl esetleg, de inkább tv-ben. Persze az igazi varázsa az amikor a fejed fölött durran, de azt már magamnak sem merem, nemhogy a gyerekemmel.
Grat. a vizsgához! Ott Petöfin akarsz majd nyitni v. másfele? És mikor lenne belöle valami?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Háj!

Haragosi: gyertek inkább Ti :D galériát csinálunk, el tudod képzelni...egy élmény 4 gyerekkel :D :lol: Úgyhogy nem most lesz amikor kijutunk hozzátok, majd mesélek még részleteket is, gyertek el Ti jó? :wink:

Karmen: Köszi, de nem most tartja (lövésem sincs mikor :oops: , asszem novemberbe valamikor......) De azé édes vagy. h gondoltál Rá :)

Mi is megyünk a tűzijátékra, sztem már Zaza is érett rá, el kell nekik mondani hogy hangos lesz, de gyönyörű szép...stb hogy ne féljenek...

Hefe: gratula a gyerkőceid tudományához, tudom ám milyen nagy öröm ez egy szülőnek... :wink: És a csana elvégzéséhez is gratu, nagyon kíváncsi vagyok el tudod-e indítani. Én is agyaltam rajta de amikor utánanéztem inkább letettem róla, engem ne maceráljon senki..... Majd másba kezdünk, valami egészen másba :wink:

Eldugultam, Marci olvassa az Egri csillagokat hangosan a kicsiknek :lol: (kötelező házi olvasmány nekik), apa is bent van velük, én meg gyors dobok egy tust!
Pusza

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő!

Miért, még dobjunk az élményen az én 3 gyerekemmel? :lol: :lol: Biztos felejthetetlen galériaépítés lenne :twisted:
Mi is hasonló cipőben járunk: a múlt héten elásták valahová az ácskalapácsot, ami a hajópadló fektetéshez létfontosságú lett volna... azóta sincs meg; aztán burkolat felszedése után kiásták a küszöb alatt, mert kincset kerestek... kimozdult az ajtótok; egy helyen leszedték a vakolatot, mert apának "segítettek", kiszórták a simítópor 1/3-át, mert abból főztek "mákostésztát". Szóval az én gyerekeim is biztos sokat segítenénak, hogy haladjatok :wink:
Vendég

Sziasztok!

Bocsánat,hogy benyomulok,de kellene egy kis segítség.Eléggé gondolkodunk rajta,hogy Szegeden szüljünk.Viszont se dokit se senkit nem ismerünk ott.Tudnátok valakit javasolni?És a magánrendeléses árak is érdekelnének.
A szülőszobát is szeretnénk megnézni,ez után hol tudnánk érdeklődni,hogy mikor van stb?
Priviben jöhetnének a tippek:-)
NAgyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Vendég

Haragosi: Hú akkor megnyugodtam, nem az én készülékemben van a hiba, avagy a nevelésemben :lol: Sztem minden gyerek ezt csinálja. :lol: :D
Enyim legkisebb gyerek egy bazinagy, udvaron talált kővel verte az új autónkat! Még jó, hogy nem a szomszéd sportkocsiját aki mellettünk állt. Annyit fizethettünk volna a festésért, mint amennyibe a mi ótónk került.... Na gondolhatod, pöccre indultam.... :evil:

Aztán a falat le kellett lambériázni a konyhába és a mi szobánkba, mert hiába januárba költöztünk a frissen festett felújított lakásba, má nem láccik :lol: teljesen leverték a falat vakolatig....... :evil:
Ez a lambéria jó találmány, szigetel ápol és eltakar :lol:
Hja és a kalapács az zazának is nagy kdvence, amit ér vele... radiátor, cserépkályha, szekrény.... úgyhogy kulcsra zárjuk Bogiszobát..... Szal jöhettek nyugodtan, meg aztán van udvar :)

Hajópadlót hol vettétek? Ha faanyag kell szóljatok, Karesznek nagy az ismeretségi köre, képben van mikor hol a legeslegolcsóbb a faanyag :wink: Meg van kedvezménye néhány helyre, érdemes vele egyeztetni, hisz a mi galériánk is az először kalkulált árhoz képest 30ezererrel lett kevesebb! Tudta mit hol kell venni :wink:

Most épp a kovácsoltvas korlátot fogja csinálni a galériához, ugyanis aki csinálta volna -lakatos-, nem vállalta el a munkát, mert íves a galéria, és azt mondta, hogy ez túl bonyolult neki, nem tudja megcsinálni!!
No Karesz bevállalta, hogy majd ő megcsinálja, számára nincs lehetetlen, legalábbis megpróbálja :D Megvettük az anyagot hozzá, holnap kezdi!

Ma szülinapra megyünk, Karesz nagymamája 90 éves, tegnap főztünk egy nagy kondér bográcsost, azt visszük, a többiek meg a többi kaját/tortát vállalták.

Sprite: Üdv itt, én szülésznőt tudnék neked ajánlani, dokit inkább nem ha nem baj..... Majd más :D Hol laktok??? Teszel képet a picilányodról? Jó hamar jön a kistesó, nem irigyellek, de később megtérül az elején befektetett rengeteg energia :D

Szép napot!
Pusza

ceniko
Szeged

Haragosi! Hü, nem mondom jo idegeid lehetnek :lol:

Enikö! Ha van a lakásbizt.-ban felelőség bizt. akkor fizetnek arra is helyetted, ha a gyerek a szomszéd kocsiját rongálja meg. Én direkt ezért is kértem, ha bicajjal véletlenül nekiesik egyszer más autojának pl.

Sprite! Grat. a babához, nem mondom jó bátor vagy, ilyen kis korkülönbség! Szerintem még Haragosinál is több van köztük, pedig már öt is csodáltam:) Orvost én sem ajánlanék, enyémmel nagyon elégedett voltam, de sztárdoki, órákat kell várni, néha nehéz elcsipni, lehet pont akkor amikor neked nagyon kellene, szóval hátha más. Van pár fiatal orvos aki nekem bejön, de szülésükröl keveset tudok, ajánlották nekem, de ugye más mindenkinek ki jön be, szoval én sem irnék neveket.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Mivel mi elutazunk, és nem tudjuk felhasználni, lenne két eladó jegyünk az aug. 22.-i Elisabeth előadásra a Berlin szektorba, darabonként 9500 Ft-ért. Ha érdekel valakit, priviben jelezze.

Köszönöm.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Megjöttünk Sopronból. :D Szuperjó volt, rengeteg kényeztetésben volt részem, Lali meg úgy rákapott az apjára, hogy alig bújik ki a fenekéből. :lol: Voltam mindenféle masszázson, csokin is, gyógymasszázson, gyógynövényes pakoláson, aromafürdőn, kozmetikusnál, manikűrösnél, minden nap pezsgőfürdőztünk és nagyokat pancsoltunk az élménymedencében is. :lol: Hatalmasakat ettünk, Lali is (végre), sőt egyik este úgy bezabált, hogy éjszaka ment az üvöltés, fájt a hasa. Voltunk városnézős kisvonattal Sopronban és Fertőrákoson, hajókáztunk a Fertő-tavon, átmentünk Ausztriába is, egy délutánt töltöttünk az osztrák meseparkban, drága de irtó szuper, és egy napot voltunk Bécsben is.
A szoba kissé gáz volt, bár 3 csillagos hotelban voltunk, de egy szocreál régi épület, légkondi nuku, katlan volt éjjelente a szobánk, és az ágynemű büdös volt és hajszálas. :roll: :x Tegnap meg nyári egyetemesek jöttek és hajnalig üvöltöztek, ittak az ablakunk alatt, Lali sokszor felsírt, felébresztette a kiabálás. Sokat aludt velünk, remélem, nem lesz ebből itthon gond és visszaszokik az ágyába könnyen.

Anett, hogyhogy voltatok a bölcsiben? Mikor, hogy, miért? Tudsz valami infót már?

Mi csak holnap leszünk, anyuék a Körös-torokon vannak egész héten, kedden vagy szerdán apa átvisz hozzájuk minket Lalival. :D

Kép
szilcsi

Ilcsi: melyik szálloda volt ez? Örülök, hogy azé jó volt, rátok fért már egy kis pihi :)
Ti mikor kezditek a bölcsit? Mikor kezdesz újra dolgozni? Mikor lesztek itthon? Kéne talizni és dumcsizni egy jóóót! Holnap délután az Annáék féle játszón egy tali? Más is jöhet, pl Anna...????? :D

Karmen: Köszi az infót, épp mostanában agyaltam egy lakás biztosításon... akkor majd utánaolvasok....

Karesz csinált a Viusnak futóbicajt :D Leszedte a bicaja, láncát, pedált meg ami nem kell és futóbicaj lett, ingyé :D Éééééés most kitalálta, hogy csinál fából futóbringát Zalánnak (Vius biciklije a legkisebb méret de még nem ér le a lába róla Zazinak) Na kíváncsi leszek :D

Jócaka

ceniko
Szeged

Ceniko!
Mi szentesiek vagyunk,de a lányom születése után egyáltalán nem vágyom ide vissza...

Karmen!
Kicsit hamarabb jött Ketteske mint gondoltuk...Zizura sokat kellett várnunk,azt hittük majd a kistesóra is...hát nem :D Másfél év lesz köztük,Zita június 1-én született,kistesóval most dec 23-ra vagyok kiírva.
Nme is kellene nekem "sztárdoki",csak valaki aki miatt ráfoghatom,hogy miért Szegeden szülök.
Bár előtte mindenképpen megnéznénk a kórházat/szülőszobát.És az árak sem utolsóak....
Vendég

Anett! Tényleg jó nagy Málnus, én is azon agyaltam, ki lehet nálatok magas. :D De lehet, később már nem fog ilyen intenzíven nőni a kiscsaj. :wink:
Cipő: én az Assora esküszöm, nekünk az vált be, a Siesta nem, nem tudott benne rendesen menni Lali.
Nektek Bea mondta a gyógycipőt vagy voltatok ortopédusnál?

Sprite, én is szentesi vagyok, onnan költöztem ide Szegedre 19 évesen. :D Nem tudom, Enikő írt-e neked szülésznő ügyben, de akit ő ajánlana, én is ajánlom, nála szültem én is (Enikő ajánlására). :wink: Szuperjó fej csaj, kedves és vidám, és nagyon érti a dolgát. Dokiügyben szívesen írok neked privit az enyémről. :wink:

Exi, jaj de kellene az a szabadtéri jegy, én már nem kaptam, mi is 22-én mentünk volna. De sajna már más a program. :cry:

Enikő, Kareszod nagyon ügyi! Szuper lesz Viusnak, fejleszti az egyensúlyérzékelését a futóbicaj. :wink: Tali sajna nem jó ma, máshová megyünk délután, amúgy is rohanásban vagyok, ha holnap el akarunk menni a Körösre, mosnom-vasalnom kell, pakolni stb., nem egyszerű egyik nyaralásból a másikba csöppenni. Na de nem mintha panaszkodni akarnék... :lol: 8) SZIN??? Emiatt hívtalak ma, csak nem vetted fel.
Szálloda: Hotel Szieszta, Sopron.
Bölcsi: fogalmam sincs, mikor kezdjük, elvileg szeptemberben valamikor, jövő héten lesz szülői, akkor tudok meg majd mindent pontosan. Még nem megyek vissza dolgozni, csak papíron, amúgy szabin leszek még két hónapig, mert annyi összegyűlt, mióta itthon vagyok. Szóval elvileg ha elkezdődik a bölcsi, időmilliomos leszek - és közben bilibe lóg a kezem haha. :lol:

Tényleg csajok, 26-án megyek SZIN-re, Zitussal és Enikővel, valaki még nem akarna csatlakozni? 8) (bár a jegy horror áron van sajna :( :x )

Tűzijáték: mi még nem voltunk Lalival, szerintem kicsi hozzá, meg későn is van, meg tömeg, meg hangos, meg Lali olyan, ha nincs ágyban 9-fél 10 felé, akkor csupa nyűg, nem lehet vele semmit sem kezdeni. Bár most a Körösön leszünk, ott meg szokott lenni a torokban tűzijáték, de szerintem át fogja aludni, mi meg majd a ház teraszáról nézzük. 8)

Kép
szilcsi

Szilcsi!
Jöhet a privi! :wink:
Vendég

Sprite!
Én a Fekete Zoltánhoz jártam mikor Szandit vártam, fiatal, szerintem rendes doki.
Sajnos a szülésen nem tudott ott lenni, önhibáján kivűl.
Egy gond van vele, az urologia szakvizsgát is csinálja, az pedig a II-es korházban van. Szóval nincs mindennap a klinikán.
De ha megbeszéli vele az ember, mindig átmegy, ctg-re pedig olyankor mentem mikor tuti ott van.Hétfőn mindig a klinikán volt, plusz ügyel is.De ha gond van a II-be is biztos megnéz. :wink:
Magánba pénteken rendel, tavaly 5 ezer volt, uh-al 6 ezer.
Akinél végül szültem az egy fiatal drnő Márton Virág.
Ő is nagyon rendes, és szinte mindig bent van a klinikán.
Jó fej volt a szüléskor, és utánna is. :wink:
Magánrendelése nem tudom, hogy van e. :?:
Szülésznőt én is tudok ajánlani, középkorú 40 év körüli, nagyon profi, és nagyon rendes nő.
Kerekesné Juhász Csilla.
Ha van dokid vagy szülésznőd, szerintem az bevisz, és megtudod nézni a szülőszobát.
Az apásak jók, a többi tré! :roll:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sprite, privi ment!

Pár kép:
Kép
Kép
Kép
Kép
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 0.1692.jpg[/img]
Kép
Kép

Kép
szilcsi

Ez kimaradt:
Kép
(az iwiwre tettem fel még többet, ha érdekel valakit)

Kép
szilcsi

Enikö! Én is gondoltam arra, hogy Orsi régi bringájáról leszedem a pedált, de értelmetlen lett volna, ugyanis arrol még Norbi lába messze nem ér le, igy lökni sem tudná magát. A futóbringák meg amiket ennek árulnak, pont ez a lényeg, hogy olyan alacsonyak mint egy kismotor amit lábbal hajtanak. De Viusnak igy ezek nem is lettek volna már jók, a kora miatt, a magassága miatt, ez csak most jutott nekem is eszembe

Sprite! Nálunk a körzetes orvosok egyikre a Fekete, nekem is szimpi, de erre irtam hogy szülésnél nem tudom milyen mások dicsérték, de ugye nekem ilyen tapasztalatom nincs mégsem nála

hol lenne holnap az a tali! MErt de uszni viszem ORsit, Szegeden leszünk. ÉS mikor? Ha nincs nekem nagyon messze lehet elmennénk mi is

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilcsi!
Nagyon jók a képek, szuper helyen voltatok,milyen nagy lett Lali! És Te is szuper csinos vagy!
Oviban voltunk nem a bölcsibe, de mégis ott is voltunk de még nyár elején.Csak úgy elmentünk, örültek nekünk, be lehet menni megmutatni a gyerkőcnek szerintem. Málna mondja is,hogy ő megy, és én nem leszek ott de ő jó kislány lesz és fogat is fog mosni alvás előtt :D Majd 25-én kedden találkozunk akkor!
20140113113746

Ja, szandi! Igen Bea volt a fél éves kontrollon és akkor mondta, ő adott dokicímet is. De kiakadtam, hogy szeptemberre lesz kész,mikor júli végén rendeltük, és olyan béna volt a pasi aki a méretet vette, még mondta is , nem tudja milyen lesz ez a szandi, mert Málna sírt és ő meg meg volt ijedve tőle. Na most szerintem kicsi is lesz mire kész lesz, és a tb 8 havonta engedi a dokinak, hogy újat írjon fel,mikor csak a nyáron 3at fogyasztottunk el,ez vicc komolyan! Szóval nem tudom mi lesz ebből. Nekünk is Asso volt az első, de nekem annyira nem tetszenek külsőre, a Siesta olyan szép.Persze ha nem lenne kényelmes neki én sem venném,de Mazsika szereti!
20140113113746

Anett! Hol csináltatjátok a szandit? Csak mert nekünk 3 hét alatt mindkét helyen elkészült ahol szoktam rendelni. De viszem öket nemsokára (Norbit szept. Orsi meg okt) és remélem nem ott csinálják ahol mi szoktuk. A kis cipöröl meg annyit hogy amikor készen lesz és átveszed alá kell irnod hogy megfelelt. Én Norbinak nem vettem át mert hossza jo volt, de ahogy a gyerek elkezdett benne ott sétálni már lelogott a lábujja, rövid lett. Pedig ö nem mocorgott amikor mérték, de ha ugy lett volna akkor sem vettem volna át hogy nekem megfelel az ami szar. Felirni nem 8 hanem 9 havonta lehet, napra pontosan kiszámolják mikor jár a köv.
Nekünk elmondhatom amit Orsinak csináltak az nagyon kiállta a probát eddig mindig, pedig ö fára mászik, mászokázik, homokot rugja, szoval mindent elmondhatok de azt nem hogy kimélné a cipőit. Szoval nyugi, csak akkor ird alá és fogadd el a szandit ha tényleg jo a lábára, sétáljatok is ott benne egy ideig, nem töri, nyomja-e valahol a lábfejét, nem csuszik-e nagyon elöre a lába stb. Ja nálunk még csunya volt az eleje, a bélés amit belülre tettek a bör, kilogott a cipőről, mondtam ne én vágjam már le olloval, azért mégiscsak egy normális cipőt igértek. (arrol nem szolva tb kifizeti nekik). Ja tényleg, mennyibe került most a szandi? mert régen ingyenes volt, de idéntöl már kell azt mondták nekünk fizetni igy én is fizettem Orsiéra év elején, 2e ft körül.

Szilcsi! Nagyon klassz helyeken voltatok. MI 5 éve voltunk igy Sopronba de Orsi még csak 5 hos volt igy a mesepark kimaradt (helyette Bécs meg a Sonnentherme fürdö lett) azota meg sajna nem jártunk arra. De ha Norbi nagyobb lesz mi is elmegyünk oda akkor ha tényleg ilyen jo.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilcsi, na így jártunk...
Ugye mi is elutazunk, mondjuk engem nem is nagyon érdekelne az előadás, de ha itthon lennénk, megnéznénk, de így nem jön össze.

Ági és
KépKép
exdeus

Szandál: mi a Zászló utcában csináltattuk, júl. végén voltunk, de szerintem lesz vagy szept. közepe, mire készen lesz.
Kármen, augtól kell fizetni, nekünk, mikor voltunk, még ingyen vállalták el.
exdeus

Sziasztok!

Karmen: Hol csináltattátok a gyógycipőt? Ki vizsgálta a gyerekeket?
Nálunk az oviban volt ortopéd orvos, Grétinek is írt fel, 425 Ft-ot kellett fizetni 1,5 hónapja kb. és kaptunk most egy klassz kis szandit. Kiválaszthattam milyen fazonút, milyen színűt. Mindezt az oviban. Cipőt is kérhettünk volna (szandi helyett), de a szandi jobb, úgyis abban van/lesz az oviban.

Anett: Ti hol csináltatjátok?!?!

Szilcsi: Mi lesz 26-án a SZIN-en? Lali hatalmas már!

Eszti: Gratula a vizsgához! Fussunk már össze valamikor!

Tűzijátékot mi az ablakból nézzük. Az 5. emelet előnyei :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!
Tulajdonképpen ezt a jó szokást alapból minden oviban,és bölcsiben be lehetne vezetni :wink:
Küldd már el ezt a dokit a mi ovinkba is!!!De legalábbis reklámozza magát.Biztosan lenne rá igény.

Gyöngyvirág utcai cipősnél mi a felhozatal?Lehet,hogy elnéznénk arra is.28-as kellene,és lányos...:)

Egyébként voltunk a Napfény Parkban szandált nézni Hannának(Reno,Deishmann)
Az utóbbiban voltak jók,de sajna főleg kis méretben.Érdemes szétnézni 2990 körül volt jópár.

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Kármen! Köszi az infót, ezt nem tudtam, akkor majd nem veszem át. a fogklinikával szemben a gyógyászati segédeszköz boltba, a doki ajánlotta, hogy ott a leggyorsabbak (ha-ha) :? És 2900 ft-ot kellett fizetni, pedig még júliusba csináltattuk, de nekünk a doki már júli eelején mondta, hogy vmennyit kell fizetni!Ilyen ingyenes dologról szó sem volt!
20140113113746

Ági! Én már 3x láttam és imádom ezt a darabot, de nekem ennyiért nagyon sok egy jegy, még akkor is ha új darab lenne, de igy hogy már láttam ennyiért én nem tudok menni. AMugy szuper, nekem élmény többször is megnézni, kár hogy nem tudtok elmenni.
Nekünk már januárban kellett fizetni a cipőért, Norbinak nem mert neki még tavalyi volt a receptje de Orsinak már idén irták fel, neki már nem volt ingyenes a cipő. A Zászló u-i nekünk is bevált, végre ORsinak olyan cipöje lett ami fogta is a bokáját, mert extra vékony, ök is mondták, sosem tudtam boltban jot venni neki.

Bea! nálunk oviban nincs ilyen lehetöség, erröl csak Szegeden hallottam addig. Mi voltunk már Mórán ortopédián, v Norbival az Ujklinikán. De most Orsit is oda viszem idén elöször. Én mondtam már nálunk is az oviban milyen jo lenne ha lenne ott szürés, mert sok szülö nem is gondolja a gyereknek kellene gyógycipö igy nem viszi el szürésre.

Anett! Irtam fentebb, idéntöl kell elvileg fizetni, mi is 2e ft körül fizettünk, mert én számlát nem kértem:) igy volt olcsobb. De ez meg egy másik hely volt, ez nem a Zászló u, igy valszeg ahogy Exi is irta ott csak aug-tól kell tényleg fizetni akkor.

Én is vettem tegnap ORsinak félcipöt a Deichmannban.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen, én annyira nem sajnálom...valahogy az Elisabeth nem is az én világom, biztosan szép, meg aki szereti, annak nagy élmény, így lehet, jobb is.
A Zászló u. nagyon sokáig ül a lábbelin? Egyébként én is meglepődtem, hogy ingyen lesz, legalábbis ezt mondták. Majd beszámolok.

Ági és
KépKép
exdeus

Nálunk is volt az oviban, itt Bordányban, az ortopéd orvos. De a Kossuth Rádióban is azt hallottam, hogy 5 éves kor alatt vétek gyógycipőt csináltatni lúdtalp miatt, mert pont akkor erősödik a lábboltozat, ha nincs alátámasztva. Nagy üzlet ez is :roll:
Vendég

Karmen: tudnál dobni egy fotót a Deichmannos cipiről? Milyen árban vannak a lábbelik? Az összes gyerekemnek kell majd őszi cipő....

Haragosi: Acca egy mélcímet? Átlőném a fotókat :wink:

Bocs tudom, h nem ide tartozik, de muszáj feldobnom egy képet a készülő galériáról, így néz ki most:
Kép
és egyedül csinálta.... ( a kovácsoltvas kerétésnél jött egy barátja segíteni, mert fizikai képtelenség a hosszú íves bazi nehéz vasat tartani is meg közbe hegeszteni is) egyébként mindent ő csinált, ő találta ki, meg minden :)

Megyünk festéket venni, le kell mázolnom a galériát....apuka meg a lépcsőket csinálja és kész is van :) Aztán készül Marci galériája (az egyszerű lesz sima kocka-fa kb 3 óra alatt összedobja apánk... :D
Pusz

ceniko
Szeged

Exi! Én imádom a musicalleket. Mondom én már 3x láttam és még szivesen megnézném máskor is, annyira tetszett. Zászló u nekünk 3 hétre vállalta a cipöt. Jol dolgoztak, csak a választék volt ott sokkal kisebb, ahhoz képest ahol NOrbinak csinálták. Ott szebb, mutatósabb lett a cipő, a fazon is többféle volt, meg lehetett kérni más szinü szegélyeket. Persze egy gyógycipönél tudom én nem az a legfontosabb hogy mennyire szép.

Haragosi! Azt szokták mondani hogy ludtalp miatt kell a cipő, de ez nem egészen igy van. Nekünk is mondta az orvos hogy igazábol 6 éves korra alakul ki a lábboltozat, cipő azért kellett mindkettönek mert a ha hátulról nézik a bokájukat, akkor ferde a bokánál a csontjuk (ja bokacsont v mi a neve)

Enikö! itt van a D. katalógus a babaneten is a bal oldalt ott a hirdetés. Orsinak a rózsaszinű, lábfejen cipzárosat vettük (nem is láttam még ilyet). 3 eft volt, igaz nem bör, legalábbis nem néztem, de szintetikusnak gondolom. De ORsinak fél éve is ilyen volt, fára mászott benne, stb. nagyon jol birta a strappát, sokkal jobban mint más cipők, csak kinötte most. Amugy a D. 2 év garit vállal a cipőkre!! nem ugy mint másutt ahol csak 1 évet.
Galléria szuper lesz!! Marcié melyik szoba lett?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő, szupi a galéria!

Kármen, na akkor ezek szerint talán nekem is hamarosan telefonálnak. Nekem nem voltak nagy igényeim, kék színű lábbelije lesz Petinek, fazonra olyan, amiket eddig is használt, elől két csatos pánt, a bokájánál meg tépőzáras.

Ági és
KépKép
exdeus

Karmen!

Így érthető. Akkor a bokasüllyedés nem egyenló a lúdtalppal, és ez ami nálatok van bokasüllyedés? Nekem is az volt, és olyan 10 éves korom körül már fájt is miatta a bokám. Én akkor kaptam talpbetétet.
Vendég

Haragosi, jól írod, a szakszövege: a láb hossz- és harántboltozata süllyedt.
Szvsz elég sokan keverik, hiszen sose azt mondják, hogy vkinek bokasüllyedése van, hanem azt, hogy lúdtalpas. :wink: Én egyébként úgy vélem, hogy hároméves korban azért nem árt egy kontroll, de előbb én sem voltam Petivel ortopédián. A bnőm pl. elvitte a lányát, de náluk más gond is akadt... Aztán nem feltétlenül kell magadévá tenni a leleten szereplő dolgokat. :lol:

Ági és
KépKép
exdeus

Szilcsi,nagyon szupik a képek!!!!

Lányok nem kell valakinek INGYEN Cam babakocsi,fehér,jó állapotú,mózeskosaras jellegű???

Az egyik ismerősömnek nem kell,és azt mondta,hogy ingyen adjam oda valakinek,mert ha kiteszi az utcára,elviszi a szemét kisebb...,és azoknak sajnálja odaadni!!!!!!!!!!!!!!!!!
bibi226

Igen, a rossz talpazatot ludtalnak nevezi a köznyelv. Nálunk a gond hogy a bokacsontja ferde, meg is van milyen szögben a leleten ugy rémlik. Ez a dölés alapján csinálták ugyanis a gyógycipőjét, megadták ott is hogy milyen dőlése legyen a sarkánál a cipőnek. Kivülröl amugy nem látszik, a belsejében oldják ezt meg. Nekünk sem mondta sosem orvos menjünk ortopédiára, én vittem öket nézzék meg, gondoltam ennyi fáradtságot megér.

Bibi! köszi mi már nem használunk babakocsit, én is eladtam nemrég minkettöt ami volt. De kérdezek majd másokat is, ha még meglesz addig majd megkérdezem és megbeszéljük.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
És javult Orsi lába?Hannának is ugyanaz a baja,mint Orsinak.
Mert Hannánál nem látok javulást...,pedig gyógyszandija is volt.
Remélem az úszás,meg a balett(ha megyünk) jobban rendbeteszi...

Most néztem olyan fazonú szandikat a Centrumban,mint amit Exi írt.
Én nagyon szeretem.Nagyon bevállt.Viszont csak 27-ig voltak.Hannára éppen még jó,de egy hónap múlva vehetnék másikat..
Az ára is nagyon barátságos volt.
2650Ft:)
Több színben is volt..Kifejezetten szépek voltak.
Sajnáltam nagyon,hogy nem tudtunk venni.
Ha láttok ilyen fazont jó áron,kérlek szóljatok!!!

Volt egy szép rózsaszín elől zárt,sok szíjas kis szandi,gyógypuklija is volt,de az is pont passzentos...:(
Ha vkit érdekel,sztem startoljon rá,amint lehet..

Kis méretben pedig mindenféle szandi volt még..,sokféle színben,gyógyos is.A kicsiknek a legjobb.. :lol: :lol:

E.

szilde
Szeged

Hefe
Örülök,hogy láttalak benneteket!!:)
Gondolom Hannáról te is megismertél?

E.

szilde
Szeged

Edit, Karmen dobjon már valaki egy fotót erről a gyógyos cipiről, mégis milyen ez?

Párom elvitte a gyerekeket Tótkomlósra búcsúba, meg este lesz kormorán koncert, én meg festek/takarítok (van mit :lol: ) kész a galéria, csak lakkozni kell majd a hajópadlót, ha megszárad a korlát. Egyedül vokk bömböl a zene és közbe takarítok, ilyen is ritkán van :D :D Élvezem is :D és már megyek is... :D
Pusza

ceniko
Szeged

Szilde, én ilyenfajta szandit a cserkón veszek Petinek, ott a legolcsóbb, 2200 Ft-ért veszünk egy párat. Egyelőre, amilyen gyorsan nő a fiunk lába, bőven megteszi. :)

Na megyek, aludni is kéne, Orfűn vagyunk, csak Feri hozott laptopot, a baráti házaspár pedig USB-s netet...így nem unatkoztunk ma annyira...

Ja, és persze a gyerekek is tiszta nyügik voltak, Peti különösen, mert egy kicsit sem szunyált, de legalább hét előtt már alukált.

Ági és
KépKép
exdeus

Kész a galéria :)
Kép

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikő:
Nem semmi ez a galéria!!!! :shock: Nagyon-nagyon ügyes az "Urad" :D Gyönyörű munka, tényleg. Másnak is vállal Apátok galéria-gyártást? (Igaz, nekünk még nincs hová galériáztatni, de ha lenne...?) :lol:

Edit: Hol találkoztunk? :shock: Tegnap a töltésnél Te integettél? :oops: Hát kérdeztem apámat, hogy az Ő ismerőse integetett-e, de letagadta, én meg kinevettem, hogy még a régi osztálytársait sem ismeri fel. :lol: Bocsika, tényleg nem ismertelek meg benneteket! :oops: Bár csak egy pillanatra láttalak, és Hannát nem is figyeltem. :oops: Még egyszer bocsi, majd legközelebb jobban odafigyelek, persze vissza szoktam integetni :lol: . Erre felé laktok?

Szilcsi: Nagyon szép helyen voltatok!!! Neked mióta rövid a hajad? Jól áll! :D

Bea: Mikor fussunk össze? És hol? :lol: :lol: :lol: Rajtam ne múljon!!! :D Jövő hét kedd után jó!

Családi Napközi: Köszi a gratulációt, nem éppen életem legnehezebb vizsgája volt! :lol: Nem hiszem, hogy indítok napközit, jó lenne, meg szeretném is csinálni. Ha nyitnék, itt Petőfi telepen csinálnám mert itt nem tudok másik csanáról, de ha akad tanári állás, amit betölthetek, akkor inkább azt választom, mert jobban is szeretem a tanítást és azt tanultam hosszú évekig.

KépKépKépKép
hefe

Exi!
Köszi. :D
Akkor majd megnézem.Mostanában nem jártam ott..
Remélem ott van 28-as is...
Orfű!Hm...Az nagyon klassz..
Jó nektek!:):)

Hefe!
Igen,én integettem :oops:
Rögtön beazonosítottalak titeket.Nem volt nehéz. :lol:
Igen.Itt lakunk pont az Űrhajósban.És ti?
Gratula a vizsgához.
Régebben én is gondolkodtam rajta,de nagyon macerásnak tűnt... :roll:
Milyen tanár vagy egyébként?

Enikő!
Csodaszép a galéria.:) Nem semmi szép otthonotok lesz!!!:)
Képet nem tudok rakni a cipiről.Szandálokat néztem főleg.
Kint a Deichmannban már eléggé le volt fogyva a választék egyébként...:(
Nézzetek be a Centrumba,v. ki a Lengyelre,akkor olcsóbban megússzátok.Sztem jó minőségűek.Az 5000Ft-osak se jobbak.
Sőt 5000-ért láttam egy kifejezetten gagyi szandált a Centrumban,és még csúnya is volt...
De persze te tudod..

E.

szilde
Szeged

Enikö! Tényleg én is nagyon irigy vagyok a galéria miatt! :)

Hefe! Én ugy tudtam hogy Petöfin van a kétnyelvü ovi/napközi. Én régebben érdeklödtem és akkor azt mondták ott vannak. A nevét már nem tudom, kétnyelvü 2 van, a másik Ujszegeden. Talán Teddy a neve.

Enikö! A cipön nincs mit fotozni, mondom hogy nem látszik rajta hogy gyógyvipö, ez a lényeg ugy csinálják meg hogy rendes szandálnak látszik. Csak a belsejét alakitják ki ugy hogy a sarkában meg van oldva az hogy a befelé dölö bokát korrigálja. Amugy nekem jobban tetszik mint a korábbi szandik, nem a fazonja miatt, az nekünk is az amit Exi irt, 2 csat+tépőzár, hanem mert Orsi lábát még sosem fogta egy szandi sem ilyen jol mint a méretre készitett. Tavaly ugy mentünk el az ortopédiára hogy ha nem jár már a cipö akkor zsebböl fogok méretre készittetni saját cipöt Orsinak, megérte volna nekem 8e ft-ért, ha az is ilyen lett volna, nem pedig egy lötyögö valami

mi tegnap Mórán fürdöztünk, Orsit sokat el kellett egyedül engednem mindenfele, mert megint csak egyedül mentem ki, és akkor meg inkább NOrbit tartottam szemmel a vizben, de Orsi megbizhato megbeszéltük mindig merre megy, melyik vizbe és ahova kellett oda uszogumival engedtem csak. Este meg vele kettesben visszamentünk Anita koncertre és utána tüzijátékra. Hát tévedtem nem voltunk elég messze, nem tudtam hol fogják fellöni, én is nagyon féltem hogy ránkesik valami (volt már ilyen pár éve valahol megégette egy kislány szemét) de Orsi is többször kérdezte biztosan nem lesz baj. Jövöre igy tuti sokkal messzebb viszem, én aztán nem bizok másokban, akármilyen alaposan is készitik elö! AZ én felelöségem is lenne ha bajunk történne hogy miért nem mentünk messzebb

Hefe! Voltatok végül Doróval?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Edit: Hogy-hogy nem volt nehéz beazonosítani bennünket? :) Mi Petőfi telepen lakunk, kertes házban, de anyósomék laknak az Űrhajósban, így gyakran járunk arra, meg sokat vagyunk a Kati cukis játszókon. :lol: Matek-infó szakos vagyok. A csana elég macerás, de csak akkor, ha az állami normatívát is igénybe akarod venni. Anélkül viszont nem élsz meg belőle!!! Szóval sok követelmény van, de nem az eszköz, hanem a személyi feltétel és az adminisztráció a sok.

Karmen: A Teddy az valóban itt van hozzánk közel, de én úgy tudom, az csak ovi. És 70 ezer a térítési díja (horror!!! Én max 45ezret kérnék el :lol: ) és nem is nagyon lehet bejutni, mert minden helyük foglalt. Az viszont lehet, hogy családi napközi néven futnak, úgy sokkal több mindent ki lehet hozni a helyből anyagilag (játszóház, délutáni foglalkozások, stb...) Szerintem úgy is hírdeti magát, hogy 3 éven felülieknek, nem???? Szimpatikus, mert a neten meg lehet nézni a szülőknek, hogy éppen mit csinál a gyerek/mit csinálnak a gyerekkel, be van webkamerázva a hely. :)

KépKépKépKép
hefe

Karmen: Mi nem mentünk el, bár készültünk rá, de Doró most sem volt hajlandó délben aludni egy cseppet sem (milyen meglepő :lol: ), így totál fáradt volt már este 7-kor, nem indultunk el vele! Mi is jó messzire akartunk menni egyébként, nehogy megijedjen a durranástól, az újhídra felmenni, vagy a Hungáriához, talán az messzebb van a tűzfészektől. Hol lőtték végül??? Ti hol voltatok? Azért jó volt? Tetszett Orsinak?

KépKépKépKép
hefe

Hefe! jesszum, ilyen drágák! Én már a 44e is sokaltam amikor 2 hete irtam itt róla annyiba kerül az Alsóvárosi. Igen, ugy hirdetik magukat hogy 3 év felett, de más családi napközi is van ami 3 év felett is viheted a gyereket mégsem hivja ovinak (lsd. az Ujszegedi amin gondolkoztam Norbinak nemrég). Én ma kerestem nem találtam meg a Teddys honlapját, ami cim meg volt adva az nem ment. Igy nem láttam milyen belülröl.
Nálunk is feltétel volt hogy Orsi aludjon du. ha este bulizni akar. Mert ö is "nagylány" már, joideje nem hajlandó itthon aludni. Oviban még csak elalszik mert ott muszáj fekve maradni, de ott sem mindig, de itthon cirkusz van belöle. Most is kinlodott kicsit de megmondtam és tudta betartom az ilyet, ha nincs alvás nincs esti program:)
Irtam mi Mórán voltunk, itt volt a tüzijáték is. De korábban sosem mentem ki, Orsi még kicsi volt hogy 9re kivigyem, nálunk 8kor fekszenek, igy én sem tudtam hol fogják fellöni, a fürdö mellett volt, szoval én sem éreztem biztonságosnak a távot. Amugy a zaj hatalmas volt, néha én is megijedtem egy-egy váratlan durranáson. Orsi az nem, ö csak attol félt hogy ránkesik és meggyulladunk. Mondtam neki ilyen nem lehet ill mögöttünk vannak a medencék, igy nincs nagy veszély (a fürdöben voltunk). Orsinak nagy élmény volt, élvezte nagyon MÉg a koncertet is pedig azokat nem szokta szeretni:)

Szilde! Voltatok már Daninál? Milyen?:) Orsi végre most nagy kedvet kapott, ugye már ügyesebb, igy jobban élvezi a dolgot, legutobb ott maradt magátol még gyakorolni ill most sajnálja nem mehet napokig:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő, klassz lett a galéria! :)

Szilde, van 28-as, Petinek próbáltuk a lábára, de neki még nagy a lábfejénél, így egyelőre maradtunk a 27-esnél. De akkor volt, remélem, amikor te mész, akkor is lesz!
Orfű...hát egyelőre uncsi. Ma geo-rallyztunk egyet háromasban, hát jól elfáradtunk...kíváncsi leszek az eredményünkre. De az tuti, hogy a végén levő ügyességi pályán, mikor mi kerültünk sorra, Ferié volt a legjobb idő. :D

Ági és
KépKép
exdeus

Hefe!
Hát úgy,hogy igaz téged még nem láttalak,de a párod múltkor rajta volt egy fényképen.Őt ismertem meg előbb,de még bizonytalan voltam.Miután viszont megláttam Dorót,és láttam a létszám is stimmel,bátorságot vettem és integettem remélve,hogy közben rájössz ki vagyok... :oops: :lol:

Akkor a Teddy iszonyú drága.Kinek van csak erre havonta ennyi pénze? :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilde 2009.08.21 22:13-kor.

szilde
Szeged

Karmen!
Dávidnak hívják.:):)
Voltunk nála kétszer,de most a Viki helyettesítette.Ő is aranyos.
Hanna szorgalmasan gyakorol.Nagyon lelkes. :lol:
Ti kihez jártok,és mikor?
Örülök,hogy Orsi is belendült!!!

Hanna szokott tüsszögni a klórtól.Lehet,hogy kellene neki orrcsipesz.Van aki hord.Orsi nem allergiás a klórra?

Amúgy jó nagyon az úszás.Jól lefárasztja,tüdeje,lába erősödik...lelkileg is fel van dobva.szóval jó.Csak én is totál fáradt vagyok.Kevin kel újra éjjelente.Így nehéz kicsit.

Exi!
Geo-Rally?Az milyen?
Ügyesek vagytok!
Férjed autóversenyző?Mintha lenne vmi ilyesféle érintettsége...

E.

szilde
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?