Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hogy telik a nyárvége?

Judit már nagyon közeledik a nagy találkozás! Mikor is pontosan?

Kata egy pocis lépet megnéznék Rólad is!Kép Az albumodban én nem látom a képeket.Kép

Timi!
Mikor engednek haza egy ilyen pici babát?Úgy értem mennyi ideig jártál hozzá Pestrer?
Nagyon édes lehetett!

Repülnek a hetek, Bálint már betöltötte a 3 hónapot. Még mindig csak szopik, átalussza az éjszakákat. Képzeljétek el, hogy hetente egyszer kakil. Bulcsú is így volt, amíg csak anyatejet kapott. Mikor elkezdtük a gyümölcsöket, akkor állt be a dolog a napi 1-re.Kicsit ijesztő, nem gondoltam volna, hogy még ebben is teljesen egyformák lesznek.Valószínűleg sűrű a tej.

Bölcsinek már vége, eltelt a nyaralás is, és hipp-hopp jön az ősz. Nem könnyű itthon a két gyerkőccel, pedig Bulcsú nagyon szereti Bálintot, néha túlságosan is ölelgeti.
Hétvégén anyósék elvitték 3 napra hozzájuk, Hajdúböszörménybe. Még nem volt ennyit távol tőlünk, hát ríttam is mikor elindultak az autóval.Nagyon jól érezte magát, vitték vidámparkba, állatkertbe stb.
Festettük a szobá
ját, meg a Bálintét is. Mikor hazajött nagyon örült az új szineknek. Erre ma délelőtt piros cerkával mintákat rajzolt a frissen mázolt falra.... Szóval zajlik az élet?
Felkelt Bulcsú.Mennem kell!

Tsók mindenkinek
Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok!

Úgy látom, mindenhol zajlik az élet! Kép Nálunk is minden rendben, kedden betöltöttem a 33. hetet, gyorsan megy az idő, okt. 4. a nagy időpont. Már minden megvan, bevásároltunk, kész a szoba, csak Botond kell. Kép A 2. terheléses cukor is jó lett, a 32 hetes uh-n pedig azt mondták, 1775 gramm a nagylegény.

Betti, jó lehetett a nyaralás, ilyen jó babával, mint Bálint, pláne. Nagyon ügyesek vagytok, hogy átalussza az éjszakát! Ez a kakilás tényleg meglepő. Az elejétől így van? Mert azt mondják, az újszülöttnél ahány szopi, annyi kaki. Kép

Kriszta, Orsi, merre jártok, hogy telik a nyár? Persze ilyen időben... Sajnálom azért, hogy csak egy hétig volt strandidő, akkor is már túl meleg...

Andi, jelentkezz, mesélj! Kíváncsiak vagyunk, hogy érzed magad Pesten!

Kata, nekem sem jönnek be a képek, szerintem nem jó weboldal-címet adtál meg a bemutatkozó oldaladon. Majd nézz utána, mert nagyon érdekelnek a képek!

Timi, Isten hozott köztünk, köszi a jótanácsokat! Soha nem érzem úgy, hogy bármelyiken beleszólnátok, sőt nagyon jól esik, hogy segítetek, mert néha úgy érzem, teljes a tanácstalanság... Mivel foglalkozol egyébként?

Zita, remélem, múlik a hasfájása Jázminnak! Tündéri baba! Kép Én is hallottam a csecsemőosztály szörnyűségeiről, jót senki nem mondott a nővérekről.
Bár a VIP szobában egyedül vagyok, de bárki bent lehet velem. Van olyan jó barátnőm, akinek már van gyerkőce, ő biztosan sokat ott lesz, és segít. Na meg Pisti is bármikor, ha kiborulnék. Kép Tud valaki arról valamit, hogy kinek kell eü. dolgozónak lenni, hogy féláron kapd meg ezt a szobát? Mert azt hallottam, h. ha van a családban valaki, akkor félárú. Csak azt nem tudom, hogy muszáj-e az egri kórházban dolgoznia, mert nekem a sógornőm Ózdon főnővér. Jó lenne, ha menne a kedvezmény, akkor pláne nem gondolkoznék rajta.

Na megyek, mert kukoricát főzök, és már elfut! (Szinte minden nap veszek, annyira szeretem! Kép )

Jók legyetek, vigyázzatok a picikre! Várjuk a képeket!

Puszi, Judit
Vendég

Kata!

Megtaláltalak Benneteket.Klassz az album és naggyon szépek vagytok! Kép

Judit!
A kakcsizás csak kb 1 hónapja van így, az elején nálunk is megvolt az 1 szopi 1 teli pelus arány.

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok!

Nincsenek jó híreim, tegnap a dokinál voltunk, aki megállapította, hogy
1 centire nyitva van a méhszájam, úgyhogy teljes pihit javasolt. Eléggé
megijedtünk, bár nyugtatott, hogy ez nem olyan vészes azért, de 2-3
hét múlva lenne csak normális, nem 33 hetesen. (A kiskönyvembe 1100-
as értéket írt be, amiről fogalmam sincs, mit jelent. Ma láttam meg,
ezért nem tudtam megkérdezni. Valaki érti? ) Azt mondta, nem javasol nagyobb
utazást sem, az ágy a legtutibb, felejtsem el kicsit a háziasszony
szerepet is.

Ma próbáltam utána olvasgatni - több-kevesebb sikerrel- olyan nagyon
sokmindent nem találtam... Hát igyekszem pihenni, jobbat nem
tehetek. Egyébként megnézte uh-n a picit, minden rendben van vele szerencsére. Én meg persze aggódom. A legérdekesebb az, hogy nem éreztem, hogy keményedne a hasam, de lehet, hogy csak nem tűnt fel. Magnéziumot kell innom, és 2,5 hét múlva megyek újra. Akkor már NST lesz. Bízom benne, hogy minden oké lesz. Furcsa ez az aggodalom, mert eddig minden olyan rendben ment...

Kata, a képeket én még mindig nem találom! Milyen néven van az albumotok?

Vigyázzatok magatokra és szép hétvégét mindenkinek!

Puszi, Judit
Vendég

Sziasztok!
Az 1100-as érték azt jelenti, hogy a méhszáj kicsit nyitva van. Ez tényleg nem olyan nagy gond, a barátnőmnek már 3 hónappal a szülés előtt nyitva volt, és éppen időre szült, minden probléma nélkül. Csak tényleg pihenni kell.
Ne aggódj, biztos, hogy e miatt nem lesz semmi gond.
Jázmin jól van, 2 napja már csak egyszer kel fel éjszaka, de ezt még nem akarom elkiabálni. Tegnap voltunk egy hónaposak, már több mint egy kilót hízott, igazi haspók, imád szopizni, és már nagyon sokat mosolyog, még álmában is.
Hétvégén már Beregfürdőn voltunk vele, anyáék ott nyaraltak, lementünk értük kocsival. Szeret autókázni, csavarogni, nagyon jó baba, és mintha a hasfájása is jobb lenne.
Holnap az unokahugomék esküvőjére megyünk vele, de persze csak a szertartásra, a lagzit most még kihagyjuk.
Kata! Megnéztem az albumotokot, nagyon aranyosak vagytok! A hétvégén már én is tényleg megpróbálkozom vele, mert olyan sok képünk van.
Addig is teszek fel egy újat.
Betti! A férjed Böszörményi?Én odajártam fősulira, és nagyon sok ismerősöm, barátom van ott, nagyon szerettem ott lakni.
Puszi
Zita
anzizi

Sziasztok!

Kata!

ÉN most nem várok babát, csak nevelgetem 14 hónapos lánykámat. TAlán majd két, de lehet, hogy három év múlva jöhet a tesó. Ez attól függ, hogy a doki mit mond.Kép

Betti!

Lillával szerencsére nem volt semmi probléma, így 23 napot töltött Pesten. Ebből két hetet a Pic-en, oda jártam, mert nem lehetett befeküdni. Egy hetet pedig a hízás miatt volt egy másik osztályon. Ide már befekhettem vele.

Judit!

Köszi a fogadtatást! Én mindig örülök, ha segíthetek.
Tanulok még, matekszakra járok, és most szeptemberől kezdem a tanító szakot.Kép

Teszek fel a csajsziról egy pár napos, és egy mostani képet!Kép

Itt négy napos a kisasszony, 1560 g, 46cm.Kép

Kép

Ezen pedig 14 hónapos. 9720 g, 80cm, és 12 fog.Kép

Kép

Megyek, főzök ebédet a Kisasszonynak, nemsokára ébred!

Sziasztok!

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok,

megjavítottam az album címét! Tényleg rossz volt!!!
Zita, még ilyen tündéri, álmában mosolygós babát!!!Szuper aranyos gyerekek születnek mostanság!!

Judit, tényleg nincs nagy baj, de tartsd be a pihenést, így a vége felé már úgyis jobban esik feküszkélni, nem? Én legalábbis úúúúgy feküdnék! Lehet, hogy közel egy időben fogunk szülni, mert én okt. 27-re vagyok kiírva, de nagyobb Csipiszke. Meglátjuk.

Voltunk néhány napig a Balcsin, megint a SZAR ÁGYON!!!Ez volt az utolsó ilyen eset. Kidobom. Vicc nélkül. Legközelebb veszünk egy új ágyat!

Puszi,
Kata
Vendég

Sziasztok!
Itt vagyok csak informatikust játszottam és újraformáztam az úrafomázandót! Kép
Úgy fest sikerült, bár.....vannak még érdekes dolgok!
Nyaralás? Idén semmi! Kép 1 napot voltunk Bogácson. Jól össze is szedtem valami nyavaját! Kép Már gyógyulok!
20-n Debrecenben voltunk! Tudtátok, hogy nem igazi virágok vannak a kocsin? Mármint nem élő, hanem szalma. Kép Nekem csalódás volt!
Kezdődik az ovi. A gáz, hogy még nem irattam be sehová. Nagyon tanácstalan vagyok.
Költözés: egyenlőre maradunk.
Kitaláltam, hogy csináljuk meg anyáméknál a tetőteret, de .... Nem egyeznek bele. Mondván ők már idősek és nekünk más a ritmusunk és a dobogás és a bla-bla-bla. Nagyon jól esi! Kép
Szóval ez ügyben is várólista!
A gportalomon találtok nénvnapi képeket! Kép

Kata!
Ágy: kevés pénzért lehet kapni olyan felfújhatós ágyat! Kép

Timi!
Isten hozott itt! Kép
Milyen pici manócska volt! És milyen szép nagy most! Nem is látszik az a pár nap! Kép Nagy-nagy gratula! Kép

Judit!
Pihenj! Sokat! Lesz még elég időd behozni a lemaradást ami a kilóméterket illeti! Kép Amióta járni tud Bence nincs megállás! amióta beszélni tud nincs gyakran csend! Kép

Orsi!
Merre vagy???

Gyerekorvos téma: tudtátok, hogy pár ezer ft-t meg lehet kérni őket, hogy házhoz jöjjenek? Nekünk Pesten kijött. Eleinte 2e-t kért (3,5éve). Nagyon jó volt. 0 sorban állás/ülés;0 egyéb fertőzés; mindere volt idő és így mindent meg tudtunk beszélni. Nekem ő volt a védőnőm is, mert a körzeti illetékes védőnő 1* látogatott meg minket és akkor is jobban jártam volna ha nem jön! Kép

Lelölvöm magam!
Mindenkinek szép napot!
k
kriszta13

Sziasztok!

Kriszta!

Én úgy tudtam, hogy a virágok az autókon vegyesek. Van szárazvirág is és van élő is. De nem is lehetne élőből megcsinálni, szerintem elhervadnának, mire azt a rengeteg virágot felrakják.

Gyerekorvos: Itt is van aki pénzzért házhoz jön. Ezt szépen meg kell kérdezni attól a dokitól, akit választani akar az ember. Legfontosabb kérdések, hogy ad e telcsiszámot, és hogy kijön e házhoz.Kép Mi dokinénink is kijön, bár ő még nem fogadott el pénzt. De gondolom azért van, mert mikor hazahoztuk LIllát, akkor hetente jött, aztán kéthetente...folyamatosan szemmel kísérte fejlődését.Kép
Védőnővel nekünk nagy szerencsénk volt. Ez alatt a 14 hónap alatt, plusz a terhesség alatt 4 védőnőnk volt. Az egyik kétszer is.Kép Ezek közül egyet egyszer láttam, mikor a kiskönyvemért mentem a terhesség elején. Egy másikat szintén egyszer...de nem is baj, elment. A maradék pedig nagyon jó védőnő, jönnek-jöttek rendszeresen, és csupa okosságokat mondanak, és még sose szóltak rám semmiért...Kép

Megyek, mert nem rég értünk haza nagymamázásból. Csajszi alszik, én kicsit fáradt vagyok.

Jóéjt!

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki jól van, köszönöm a nyugtatást, nagyon jól esik. Azóta még nem voltam dokinál, egy hét múlva kell mennem, akkor már NST is lesz. Nem érzem azóta sem, hogy keményedne a hasam, remélem, nem lesz semmi gond. Igyekszem pihenni, bár ez nem mindig sikerül, mert tegnap pl. kerszteltünk. 4 hetes a kersztlányunk, tündéri baba! Azóta a szomszédasszonyom is megszült, tegnap jött haza, és volt még egy terhes barátnőm, aki tegnap hajnalban szintén. 39 hetes volt. Már tényleg csak én maradok, a környezetemben annyi baba született! Kata, mi még bírjuk! Kép

Egyébként tegnap a barátnőm szintén Ildikónál szült, és nem volt vele annyira megelégedve, azt mondta, legközelebb nem őt választja. Mi végülis Hasilló Annamari mellett döntöttünk, de már most érzem, hogy jó döntés volt. Pénteken behívott bennünket Pistivel, és mindent elmondott, megmutatott a szülőszobán és környékén, 2 órát ott voltunk. Még szeretné, ha egyszer bemennénk, amikor a légzésről és a szülés utáni dolgokról beszél majd. Tündéri nő, Pistinek is szimpi volt. Remélem, a szülés után is ez lesz a véleményünk!

Timi, Kriszta, nagyon jók a képek! Édesek a gyerekek nagyon. Jó tudni a gyerekorvosról, sok esetben tényleg jobb, ha hívjuk. Az elején meg jön egyszer magától, miután hazajöttünk. Akkor kell neki fizetni?

Legyetek jók, kitartás az ovihoz és a picikhez, akik még nem ovisok!

Puszi, Judit
Vendég

Sziasztok!

Egyszerűen mire végigolvasok Bálint mindig rákezd, és nem tudok írni. Nincs ez másképp most sem!

Timi!
Nagyon cuki a kislányod, mindkét kép tündéri!

Kata!
Hogy birod a nagy pocit meg a kis Lizát egyszerre. Most egy hónapig nem volt Bulcsú bölcsiben, engem nagyon leszívott itthon a két kis Manó. Bálint ráadásul minden perben szórakoztatást igényel amikor nem alszik, Bulcsú teljesen leszokott az ebéd utáni pihizésről, úgyhogy nincs megállás kora reggeltől estig.

Kriszta!
Melyik oviba mentek?

Mi ma voltunk Bulcsúval először. Ma még egész nap ott maradhattam Vele, holnap már délig egyedül lesz. Tetszett neki, de olyan fél 11 körül azt mondta: -Anya! Mostmár menjünk haza!
Persze még maradtunk, mert utána volt a bemutatkozás. Ovó nénik szimpik, van sok játék. Szép az ovi, kuturált a mosdója is, szép fenyő bútorok vannak. Mackó lett a jele.

Judit!
Pihenj sokat, lassan már úgyis a kiírt időponthoz közeledsz!

Zita!
Jázmin nagyon szépen fejlődik, Bálint is havi 1 kg-t szedett fel az elején. Mostmár én adok neki őszibarit. Nagyon szereti.

Mennem kell! Puaszi mindenkinek!Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Csajok!

Nagyon sok puszi innen!!!
Vigyázzatok magatokra és a Manókra!!!
Pihenjetek sokat -ki mennyit tud Kép

pussz
andi
messyke

Szia Andi,

de aljas ez a babanet. Nem küldte el a tegnapi üzimet. Mi újság Pesten? Már beilleszkedtetek? Zazus hogy bírja? És Te?

Én tegnap voltam uh-n, Csipiszke 34 hetes méretekkel rendelkezik, pedig papíron még nem töltöttem be a 32-t. Fejátmérője 8,3 cm...

Kata
Vendég

Sziasztok!

Kicsit panaszkodom.
Annyira el vagyok keseredve, mert olyan szerencsétlenül jártunk az oviban.Kép Ma reggel nagyon sírt Bulcsú, nem akart ott maradni. Nem volt ott egyik ovónéni sem, csak a szomszéd csoporté, akit ugye nem ismer, meg még a gyerekek is idegenek neki. A szivem szakadt meg, amikor otthagytam.

Kiderült, hogy az egyik ovónéni táppénzre ment, mert beteg a kislánya. Ez eddig rendben is van. A másik pedig elment Erdélybe. Pont most, az elején. Nem ismondta, hogy nem lesz itt. Csak azért telefonáltam rá, mert azt hittem 8 után már ott lesz, és meg akartam kérdezni, hogy Bulcsú megnyugodott e. Erre mondja, hogy ő Erdélyben van. Nem értem miért nem a nyári 7 hetes szabi alatt ment el, de niztos megvan az oka, csak kicsit szarul jött ki, hogy azok közül akik múlthéten pátyolgatták a kicsiket ma már egyik sem volt ott. Szokjon be a gyerek az oviba, és szeressen odajárni. Ilyen kezdés után, mégis hogy?? Kicsit elvették az én kedvemet is.

Zita ne vedd zokon amikjet írtam, hiszen Te tudod kikről beszélek!!!

Remélem mindenki jól van, nekem gombóc a torkomban, sírás kerülget. Nem volt szerencsém.
Drukkoljatok, hogy valahogy Bulcsú egyenesbe jöjjön az oviban.

Puszi: B

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok!

Betti, kitartás, hamarosan elmúlnak a kezdeti nehézségek, hidd el! Én egy hónapon át bőgtem annak idején az oviban, noha semmi bajom nem volt ott senkivel, és amikor anya elment, egész jól éreztem magamat. Kép
A szomszédból is jár az oviba most 3 kisfiú, szerintem másik csoportba, talán a napsugár a csoport? Nem tudom pontosan, de az tény, hogy nekik is vannak nehézségeik, csak annyival jobb a helyzet, hogy ők 3-an ismerik egymást. Mert mi itt lakunk a szomszédban, nem tudom, tudod-e! Az ablakból odalátok az udvarra, majd holnap kinézek, megismerem-e Bulcsút a képek alapján, ha az udvaron vannak. A zöld erkélyes sorházból a legszélsőben lakunk.
Az ovónénik "eltűnése" szerencsétlen véletlen, nem gondolták, hogy ez lesz, amikor kitalálták az Erdélyt... Annál nagyobb lesz az öröm, ha újra ott lesz mindkét ovónéni! Rendben lesz minden, ne aggódj, és ne félj, jót tesz neki a közösség, és ezt ő is érzi, csak hiányzol neki...

Bízom benne, hogy azóta már jobb is a helyzet.

Kata, szerintem Csipiszke hamarabb jön majd! Kép De ezt biztosan nem bánod. Nos, én tegnap töltöttem a 36. hetet, voltunk a dokinál, aki mondta, hogy a belső méhszáj is nyitva van már 1 cm.re, tehát 1110-es lett a méret 1100 helyett. De azt mondta, ez most már nem gond, már magnéziumot sem kell szednem. Lehet, hogy hamarabb jön majd Botond, de nem bánnám. Bár a hasam még fent van, és azt hallottam, hogy első gyereknél az hetekkel ezelőtt leszállhat. Ti hogy voltatok ezzel?
Az NST-t végigaludta a kis rosszcsont, persze utána éjfélig rugdosott. Kép Holnap megint elmegyünk a dokihoz, és megismétli, tegnap nem akarta zaklatni. Kép

Mondtam, hogy Tóthné Hasilló Annamari lett a szülésznőm? Szerintem igen, bocs, ha ismétlek. Kép Tündéri nő, már voltunk bent nála, és egyszer még megyünk hamarosan. nagyon jónak tartom, hogy mindent alaposan elmagyaráz és megmutat. Na és persze közben közvetlen viszony alakul ki köztünk, ami nem hátrány a szülésnél...

Kicsit kezdek ám izgulni, már nem alszom valami jól, mert mindig ez jár a fejemben... Összepakoltam, ha a csomagra nézek, görcs áll a gyomromba... Kép

Na megyek, mert már sokat fecsegek! Jók legyetek, sok puszi, Judit
Vendég

Hali Lányok!

Csak gyorsan egy kérdés, mert a kisasszony mindjárt ébred.

Aki nem volt megelégedve Ildikóval, az miért nem? Már ha meg szabad ezt kérdezni. Igaz, nem most akarunk még tesót, de jó tájékozódni előre.Kép

Sziasztok!

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Judit!

Mostmár tényleg bármikor jöhet Botond, de nagy boldogság is ha majd a kezedben tarthatod.És az illatuk, az felejthetetlen. Csak pár napig van egy olyan újszülött szaguk, énm mind akettőt állandóan szagolgattam. Főleg a tarkójuknál éreztem.Ha visszagondolok még most is érzem.Kép
Végülis a VIP szobát illetően hogy döntöttél?

Biztos vagyok benne, hogy jól döntöttél a szülésznőt illetően, bár én nem ismerem. A méhszáj miatt mostmár nem kell izgulnod, annál kevesebbet kell tágulnia élesben...

Köszönöm a vígasztaló szavakat. Persze Bulcsú aznap csak addig sírt amíg bement, aztán nem volt semmi gond.Azt mondják általában így van ez.
Nem sokat mesél ha kérdezzük, inkább csak magától, mikor mi jut eszébe.

Volt szülőértekezlet, jövő csütörtökön mennek kirándulni Szilvásváradra.
Nagyon jó programok vannak. Hagyományőrző ovi lévén minden hónapban készülnek valamire.Most vásárra pl.

Lehet, hogy néha előttetek parkolok mikor megyek Bulcsúért. Kép

Szia Timi!
Én Bulcsút és Bálintot is Ildikóval szültem. Bulcsúnál az utolsó fél órát töltöttük együtt, mert Pestről érkezett haza este 11-re, dec 25-én. Engem ez nem zavart, amúgy is olyan kihalt volt a kórház.
Bálint hétköznap született, akkor végig ott volt, nagyon készséges volt,hozott szülőszéket, nedves gézt.Tényleg odaadó volt.
Egyetlen negatívum: mindkét szülésem előtt felhívtam, hogy szerintem eljött a nagy nap. Õ telefonon keresztül megállapította, hogy még több nap is lehet addig. Igaz Bulcsúnál csak 5 perces fájásokkal indult. Bálintnál viszont időszakonként folydogált a magzatvíz.Újra telefon, "Ó Beácska az biztos csak a nyákcsap". Ha akarsz gyere be.Mikor beértem 1 újjnyi méhszáj, baba feje nem volt beilleszkedve, ilyenkor a köldökzsinór előreeshet, fertőzésveszély stb.

Biztos sok téves riasztást is megélt már huszon x év alatt, de ugyanúgy, mint ahogy Nálad mellétrafált, nálam is. Szerintem inkább menjünk 2-szer feleslegesen, mint egyszer későn.

Bocs, ha túl hosszú lett.
Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok!

Betti, örülök, hogy rendeződik az ovi! Egyre jobb lesz, meglátod. A szomszéd kisfiúk sem nagyon mesélnek, annyit mondanak, hogy jó volt. Kép

A V.I.P. szobába megyek, lehet, hogy a sebészetire, ott zuhanyzó és wc is van. Megnyugtat a tudat, hogy legalább a körülmények olyanok lesznek, és ha kell be tud hozzám jönni bárki segíteni.

Nekem most Ildikónál szült két hete egy barátnőm, és úgy jellemezte, hogy semmi különös. Pont ezért nem választja legközelebb, azt mondta. Nem érezte elég kedvesnek és készségesnek, bár a munkáját jól végezte. Õ hiányolta azt is, hogy első gyerek lévén elmagyarázzon dolgokat. Még közben sem világosította fel, mi fog történni, nemhogy előtte. Én már most tudom, hogyan megy majd a dolog, mi hol történik, és ez nekem sokat jelent. Persze mindenki más, és van, aki arra vágyik, hogy hagyják békén. Nekem fontos, hogy mindent tudjak, tudjam, mire számítsak és ha kell, legyenek hozzám nagyon kedvesek.Hiszen ezért fogadok szülésznőt előre. Különben úgyis lenne bent ügyeletes, és a legtöbb szülésznőt dicsérik.
Na remélem, nem kapunk, hogy itt kivesézzük a kórház dolgozóit! Biztosan sok egri olvassa, miket írunk... Én egy kismamaát biztosan tudok, hogy gyakran felnéz ide tájékozódni, de sohasem ír... Pedig szívesen látnánk! Kép

Na megyek, vacsit főzni, legyetek jók! Ja, most voltam NST-n, már felvolt a kis rosszcsont szerencsére, úgyhogy sikerült. Ultrahangon is megnéztük, tündéri volt! Úgy kikerekedett az előző 4 hétben! A BPD-je 91 mm. Ez a fejátmérő, ha jól tudom. Ez nem nagy szerintetek? A doki szerint normális, de a keresztlányom - úgy rémlik- ekkora mérettel született... Nem is bánnám, ha hamarabb jönne!

Na tényleg sziasztok, bocs, hogy ennyit fecsegek!

Puszi, Judit
Vendég

Sziasztok!
Jázi elaludt, talán most tudok írni pár sort.
Betti!
Örülök, hogy Bulcsú már jól érzi magát az oviban. Elhiszem, hogy csalódott voltál, ez tényleg nagyon rosszul jött ki, hogy pont most nem volt óvónéni, mert ilyen még évközben sem szokott lenni, nem hogy beszoktatáskor.
Voltam az oviban csüt., kerestem B-t, de nem volt ott, mondták, hogy nemrég vitted haza. Mi volt akkor a gond?
Timi!
Én is Ildikónál szültem, de nála soha többet. Olyan volt a szülésen, mint egy idegen külső szemlélő. Egyáltalán nem éreztem, hogy figyelne rám, nem próbált meg segíteni, biztatni, nekem ez nagyon nagy csalódás volt. Előtte sem mondott semmit, amikor kétszer bementünk hozzá szülés előtt. Tőmondatokban válaszolt, még én éreztem magam hülyének, hogy kérdezni merek.Szerintem nagyrészt neki köszönhető, hogy sokáig nem olyan szép élményként maradt meg bennem a szülés. Csakmost az idő múlásával szépült meg, mert ezek a kellemetlen élmények elfelejtődnek.
Úgyhogy Judit szerintem nagyon jól tetted, hogy mást választottál. Én csodálkoztam szülés után, amikor láttam a kórházban a szülésznők milyen sokat beszélgetnek, milyen készségesek a hozzájuk bejövő nagypocakos anyukákkal. Hát nekem ez kimaradt..
Judit, Kata!
Szülés után azt mondtam, de jó túl lenni rajta, nem írigylem azokat, akik még előtte állnak, de most már nagyon írigyellek benneteket! Akármilyen nehéz is volt, de mindent megér egy ilyen kis Manó, én még most sem tudok betelni vele. De ezt az érzést te már ismered Kata. Nekünk valószínű nem lesz több babánk, (kizárólag anyagi okok miatt nem merünk többet vállalni), és nagyon rossz érzés, hogy többet ezt már nem élhetem át.
Jázi tündéri baba, már 5 kg, mindig mosolyog.Próbáltam albumot készíteni, de 2 képet feltöltöttem, utána mindig kiírja, hogy hiba a kép mentése során, és többet nem hajlandó feltölteni. De majd még próbálkozok. Így most csak a profilomba teszek fel egy új képet, a kedvencemet. Amúgy a szoptatással nagyon szenvedek. A múlt héten megint 39 fokos láz, elzáródott tejcsatornák, és megint ugyanaz a mellem. Állandóan abból szoptattam, hogy meginduljon, attól kisebesedett, így jól elvoltunk. Azóta begyógyult szerencsére, de még mindig minden szoptatás egy kínszenvedés. Nem értem hogy lehet, hogy mindig csak az egyikkel van problémám, de állandóan, a másikkal semmi. Nem hallottatok róla, hogy Egerben lenne ilyen tanácsadás szoptatással kapcsolatosan?
Mert a védőnőm semmit sem ér. "Nem fejte ki rendesen, Zita!"-és ezzel le is zárta a témát.
Pedig ez nem így van, rengeteg tejem van, 2-3 naponta olyan 2 litert adok le!
Még egy kérdés! Utána befejezem, mert nagyon hosszúra sikerült! Mit tudtok az egri babaúszásról, ami az usziban van? Mi szeretnénk vinni Jázmint, de még semmit nem hallottam róla, se jót se rosszat. Tesóm hordja Pesten mind a 2 gyereket 3 hónapos kora óta, nagyon szeretik. JÁzmin is imádja a vizet, de persze még a doki néni tanácsát is kikérem. Nem tudom ő mit szól hozzá, mennyi idős kortól javasolja.
Andi! Ha tudsz, írj egy pár sort mi újság Pesten.
Ez már nem pár sor lett, be is fejezem!
Puszi: Zita
anzizi

ZIta,

Jázmin továbbra is gyönyörű, hihetetlen huncut arc és MENNYI HAJA VAN!!! Tudod, csak irigykedünk, Lizának még 14 hónaposan sincs ennyi. Azt mondják azért nő ilyen lassan neki, mert göndör.
Nagyon szar ám, ha a szülésről nem teljesen jó élmények maradnak meg, amúgy is olyan sérülékeny még az ember lelke ilyenkor. Tudom, mert nekem bár -szerintem- tökéletes szülésem volt, utána reggel az ügyeletes orvos rondán a lelkembe gázolt, és ez nagyon mély nyomot hagyott bennem is. De jó, hogy Jázmin feledtet mindent! És még vmi! Annyira tudom mit érzel következő baba témában!!! Én már most azon szomorodok el néha, hogy nem lesz 3., ill. nagyon kétséges. De Te még ne mondj le a kistesóról, még bármi történhet!!!
Szopi ügyben ha nagy kétségeid vannak, keress fel egy LLL tanácsadót, a neten is utána nézhetsz, de a Kismama magazinban mindig van elérhetőségük. Én is hívtam őket anno. Ki is a védőnőd? Nekem 1x durranr be, nagyon betojtam, de mindenféle hasznos tanácsot adtak és működött is!
A babaúszásra a nővéremék mennek, 3,5 hónapos a babájuk. 2 csoport van szombat de.-ként, teljesen tiszta új víz, és nagyon lelkiismeretes oktató. Nagyon élvezik a babókák, betegség nem szokott lenni. Arra kell csak figyelni, hogy ne fázzon meg hazafelé, ezért az előtérben kell kicsit időzni felöltözve hazaindulás előtt. A tesóm férje i gyerekorvos, és azt mondja, hogy addig jó elkezdeni, amíg megvan a baba búvár-reflexe. Szerintem pont időben vagytok.

Betti,

ovi-ügyben kitartás, sajnos még sok olyan pedagógussal fogsz találkozni, aki elkeserít majd...Lányok bocs, tisztelet a jelen lévő kivételeknek!!!
Nálunk is a gyerek tarkóján van az illat, de még megvan!!!

Judit,

kiartás, és várjuk nagyon Botondot. Én Csipiszkémmel elszenvedek. Imádom őt, de annyira durván rúg bentről, hogy sokszor fáj. Feküdni sem nagyon hagy. Szerdán már én is megyek CTG-re.
Liza meg már olyan nagylány, jár, inkább a szavak végét mondja, és szerelmes apukájába. Mondjuk ez náluk kölcsönös...KépDe még mindig nagy betyár, ha vmit nem szabad, felemeli az ujját, és mondja: mem! De azért csinálná...Ha meg elterelné vmiről a figyelmet, félrehajtott fejjel puszikákat dob. jaj, meg kell zabálni, és olyan nehéz csomószor nem nevetni rajta, nehogy megsértődjön, pedig annyira édes!!

Na, bocsánat a kisregényért! Jó éjt!

Kata
Vendég

Én kicsit megijedtem, mikor olyan gondolataim támadtak, hogy kár, hogy nem lesz több kisbabám, de akkor másnak is van ilyen. Sokszor mondják, hogy nem szabad sokat ölbe venni stb.... Ilyenkor arra gondolok, hogy Bulcsú mikor megtanult mászni már egyáltalán nem maradt meg ölben. Szóval én inkább kiélvezem, ahogy a nyakamon érzem Bálint kis szuszogását. Imádom, mikor megnyugszik a vállamon.

Zita!

Jázmin annyira különlegesen bájos kislány! Micsoda gyönyörű szemei vannak, olyan boldog kisbaba, látszik rajta!
Nekem is segítettek a LLL-ben. Biztos nagyon sok tejed van, ha ennyit le tudsz adni, szerencsés vagy.
Csütörtökön telefonáltak az oviból, hogy Bulcsú sír, nem akar kimenni az udvarra, mert fáj a nagylábujja. Ezért hoztam el. Bevittem a sebészetre, mert a körme rosszul lett levágva és begyulladt.Levágtak neki egy kis darabot. Pénteken vissza kellett vinni,úgyhogy ma ment ujra oviba. Azt mondta a sebészeten a dokinak, hogy az opvi udvarán belelépett egy gödörbe, megharapta a vakond, és beletört a foga a lábujjába. Nagy mesemondó kisfiú....

Bálint is szopizik még, napi egyszer már adok neki gyümölcsöt, a fentebb említett kakaprobléma miatt. Olyankor kimarad aszopi, de azt lefejem, nehogy azt higyje a szervezetem, hogy kevesebb tejcsi is elég. Így most újra fagyasztok le friss adagokat, és az megint eláláll 6 hónapig.

Én is fontolgatom a babaúszást, de tartok a betegségektől. A búvárreflex még megvan nálunk is. Szept. 29-től indul baba-mama jóga. Zita az nem érdekel esetleg?

Kata!
Liza nagyon cukorfalat lehet.

Nekem is sokszor fájt, ahogy Bálint-baby bent mocorgott, Bulcsúval soha nem éreztem úgy. Bálint izgágább és erősebb mint Bulcsú volt kint is. Ennek ellenére Bulcsú 4 hónaposan már hasrafordult, Bálintnak még eszében sincs.
Akaratlanul is összehasonlítgatom őket....

Jó lenne egyszer találkozni Veletek és a gyerkőcökkel!

Judit mi újság?

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok!

Jelentem,még egyben, de már úgy szeretnék szülni! Kép
Egyre türelmetlenebb vagyok, minden kész, úgyhogy nem bánnám már, ha túllennék rajta. Persze Botond jól érzi bent magát. A kis lusta! Kép Most már nem mozog olyan sokat, de nem is ment leljebb a hasam. Nektek mikor ment le az elsőnél? Van, aki azt mondja, ha nem szállt le a hasam, akkor még hetek vannak hátra... Kép
Tegnap voltam a dokinál, az nst-n minden ok, és továbbra is 1110-es méhszájjal rendelkezem. Kép

Megnéztem a sebészeti V.I.P.szobát, hát nem semmi! Még az ágyhoz is távirányító van, és a diatetikus nővér a kívánságaid szerint állítja össze a kajádat. Feliratkoztam, remélem, lesz hely, ha szülök. Most mind3-ban voltak, sőt a szülészetin is. Úgyhogy még várok pár napot. Kép

Zita, sajnálom, hogy így szenvedsz a szoptatással. A védőnő tehet egy szívességet... Ez lenne a dolga. Remélem, az enyémre jobban lehet majd számítani, mert én sem értek hozzá... Én is csak a netet javaslom, illetve a telefonos tanácsadást. Ha végképp nem tudsz megoldást, fordulj Varga Zsolthoz, ő biztosan javasol valamit vagy valakit. Elég, ha telefonon felhívod, tuti segít.
A 2. gyerekről, ne mondj le, hidd el, megváltozik még a véleményed. Olyan jó egy kistesó, és ha mindketten dolgoztok, biztosan eljön az idő, hogy bevállaljátok majd. Kár lenne eggyel beérni, mert Jázmin olyan édes! Jó érzés lehet ilyen tündéreket az öletekbe fogni, már én is nagyon várom!

Kata, ez a legény biztosan rosszcsont lesz! Ha kint lesz, tuti te leszel belé szerelmes, ahogy a férjed Lizába! Kép Ugye Betti? Az anyák szerelmesek a fiukba. Kép Pláne, ha ilyen szövegük van, mint Bulcsúnak. Hogy álltok az ovival? Remélem, alakul a beilleszkedés! Csütörtökön, gondolom, Bulcsú sem volt, kirándultak a többiek. Láttam, na meg mondták a szomszédok is. Itt sem ment a 3 rosszcsont.

Orsi és Kriszta teljesen eltűntek?!

Andi, írj, ha van egy kis időd és alkalmad!

Na megyek, főzök valami vacsit! Legyetek jók, vigyázzatok magatokra!
Vendég

Judit,

Te hova jársz CTG-re (NST-re)? A kórházba vagy magánrendelőbe? Nekem is kellene menni jövő héten, ezért az egyért nem mennék fel Pestre...
Köszi,

Kata
Vendég

Judit!

Elhiszem,hogy már nagyon várod a szülést!
A VIP-pel kapcsolatban: valóban nagyon szépek az első emeleti szobák. Én azért nem mentem oda, mert a babaát minden nap felviszik a harmadikra, mert a vizit ott van, és nem akartam, hogy a liftben húzgálják nap mint nap. Tök huzatos a kórház, ráadásul azokban a liftekben jónéhányan megfordulnak. Persze Te tudod, de a szülészeti szoba is minden igényt kielégít, régen ég az sem volt.

Bulcsú is volt kirándulni. Nagyon élvezte. A csoportjukban az újak közül csak ketten mehettek, a többieknek nem javasolták.Nagyon örültem, hogy mehetett.
Azóta nem volt gond az oviban szrencsére.

Zita!
Hogy vagytok?
Bálintnak most elég nyűgös időszaka van, nem tudok rájönni, hogy mi a gond. Lehet, hogy kevés a tej? Napközbennemhogy 4, de 2és fél, 3 óra alig telik el két evés között, keveseket alszik nappal, éjszaka is fel-fel ébreed olyan 3 körül. Ez eddig nem volt. Holnap megyek tanácsadársa, hátha mondanak valamit. Mindenestre szoptatok rendületlenül.

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok!

Kata, én hol a dokim magánrendelőjébe járok, hol a kórházba. Ha ügyeletes, akkor a kórházba hív délutánonként a terhes ambulanciára. Oda te is el tudsz menni, minden délelőtt van, azt hiszem, a harmadik emelet, de talán a többiek tudják, akik többet voltak ott. Ha gondolod, emailben megadhatom a dokim számát is, ha oda szeretnél, de azért fizetni kell biztosan. Bár ezt pontosan én nem tudom. Zita, te fizettél az NST-ért?
Jut eszembe, még jössz egy szülés történettel, nem írtad meg, milyen is volt Jázmin születése! Zsolttal elégedett voltál?

Na most csak ennyi, legyetek jók!

Puszi, Judit
Vendég

Sziasztok!
Itt vagyok!
Most nem sok időm van! Így nem tudok utánatok olvasni!
Két reklám értékű hír miatt írok most, de igérem amint beszoktunk Bencussal az oviba írok annyit, hogy győzzétek! Kép

Bence elaludt így most van egy kis időm!

Úgy alakult a helyzet, hogy maradunk BAZ megyében. Apa megkapta ezt a megyét is, így most Heves is az övé. Ami egyrészről jó, de másrészről nagyobb az elvárás.
Ovi:itt kezdtük el járni. 15-n vannak egy csoportban, egyenlőre. Januártól többen lesznek. Az ovónénik aranyosak, bár még csak ma kezdtük. 1,5 órát voltunk bent. Azaz csak Bence, én kijöttem! Akik már voltak hasonló helyzetben tudják, hogy mit éreztem a folyosón. Gyomrom görcsben, szívem összeszorulva. Nem sírt!
Nagyon ügyi volt! Kép

Mennem kell!
Ami miatt jöttem:
- csütörtökön indul az MM, akit érdekel toth.cili@freemail.hu-n kaptok választ;
- www.bababolt.com pénteken megyek pestre, szóval ha valaki szeretne vásárolni akkor innen ki tudjátok keresni és posta ktg nélkül szállítom! Kép
Légyszi még ma küldjetek e-mailt ha érdekel Titeket! Kép
Szép napot!
K
kriszta13

Sziasztok!

Tegnap a tanácsadáson megállapították, hogy kevés a tejcsi, mert Bálint 2 hét alatt mindössze 15 dekát gyarapodott. (ebben a korban heti 15 dkg- kellene) És ha már ot voltunk, gyorsan meg is katuk a 4 hós szurit, 1-1 szuri indkét popsiba, + 1 kanalas.
Mondták, hogy mostmár tápszerrel egészítsen ki az étkezéseket. Mivel nem szeretném, hogy Bálint éhezzen, meg is tenném, de elutasítja a cumisüveget, üvölt tőle, és nemcsak a tápszert, hanem a lefagyasztott tejcsi sem kell neki.
Kihoztam egy mérleget, most újra mérem a szopikat, elég változó, de a mérleg szerint is kevés.
Szóval nem vagyok nagyon feldobva,nem szeretném még a szopizást feladni, valszeg életemben semn fogok többé szoptatni, pedig imádom.

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok!
Előkerült az elveszett Orsi.

Egyébként nem tudom hova vesztem el, csak egyszerűen nincs türelmem kivárni ezt az analóg internetet.

Nagyjából végigolvastalak Titeket. Nálunk is elkezdődött az ovi és, bár Csenge már tavaly is járogatott, nagyon döcögősen indult... Jól el is voltam keseredve.

Juca!
Ez a rész már valóban terhesség. Én úgy hívtam, hogy a "partravetett bálna-effektus", nem jó már sehogy.
A múltkor a Sas úti Sparban volt egy kismama a férjével arab feliratú pólóban, valamiért úgy gondolom, hogy Te voltál, de lehet hogy mégsem (ezüst színű autó?). Na, Sherlock ismét nyomoz!

Az az igazság, hogy az óvoda csak akkor megy, ha az anyának sikerül leválnia a csemetéjéről, na nekem ez nem igazán sikerül, pedig egész önálló nagylány vagyok má'

Betti!
Semmiképp ne add fel a szopit!!!! Főleg ha az ifiúrnak bejön.
Na, egyenlőre ennyi, nagyon zilált az agyam ebben a trágya időben.

Tsók Mindenkinek!
Orsi

Kép
Kép
Kép
borsolyka

Betti!
NYUGI!!!! Félre a tápival! Kép Kikapcs! Tudom könnyű kintről dumálni! Nyugi! Én is álltam sírva hajnal kettőkor a fürdőszobában kezemben a fejővel, mert anyám szerint azért üvöltött a ded, mert nem kapott eleget enni! egy csepp jött ki! Kép
Vannak teák, hoemos bogyók /ha nincs a ptaikában akkor meg kell rendelniük! /
Mérleget is tedd fére! Nem kell, hogy még az is nyúzza a gondolataidat, a lelkedet, TÉGED, hogy milyen anya is vagy, hogy Emberke csak a cicis és csakis a cicis kaját enné, TE meg nem tudsz teljesíteni! Ezeket a gondolatokat is félre. Levendulás, gyertyafényes fürdő, Apa maszival, két szopi között és gondolj arra, hogy TE VAGY A VILÁG LEGJOBB MAMIJA!!!!!

Babaúszás:
ha jól tudom akkor Belláné Zsuzsa tartja az úszást! NAgyon jó fej! A program amit csinálnak is nagyon jó! Kép Tudom! Én is csináltam! Kép Jó kis muri! Manók nagoyn élvezik! Annyi a feladat, hogy addig amíg rászánjátok magatokat hűteni kell a vizet. Fél-egy fokkal. És ha iabál, hogy ez neki nem jó akkor no para. A vízben azért mozogni is fog! Kép

Szülésznő:
Pesten szültem a híres neves Szent mrében. A szülésznőm egy angyal! Más szerint is! Kép Apa kávézott, homeoztunk, családi légkör, nem volt kiabálás, nem votl macera! Ha Isten is úgy akarja akkor a köv. Manó is ott bújik ki!

Betti!
Kiscsoportban voltak kirándulni?
Itt nem viszik őket sehová, mert kicsik! Kép Ez olyan szomorú!

Ha még nem untok akkor átmásolom a mai délelőttömről szóló leírásomat:

Bocsi, hogy ebben a szutymák időben még én is nyomom a depit, de el kell bőgnöm valakinek, hogy mi történt!
Este alig akart elaludni Móci, így reggel is nehezen ment az ébredés. 1. Anyai szívszaggatás: nem akarok menni oviba - mindezt becsukott szemmel. Ráadásul az eső is szakad és Apának pont ma kell korán mennie. Szóval így indultunk! Bennem a para, hogy ebben a gáz időben mi jót fogok csinálni.
Bencus énekelve mosott fogat.
Öcsém bartánője végül elvitt minket, bár furi volt, hogy Móci ez ellen is tiltakozott, mondván ő gyalog akar menni. Mondja ezt egy autómániás kispasi!
Oviba be, semmi gond! Átöltözünk semmi gond!
Bemenni egyedül már nem szerett volna. 2.Anyai szívszaggatás. Cipő, kabát le. Anya be a terembe. Pár perc. Anya feláll. Odasúgom Mócina, hogy mennem kell, mert Apa megkért, hogy vigyel e lvalamit a postára. Gyerek nem hülye! Nem veszi be! Mondom visszajövök! Nem. Kapaszkodik, követ. 3.Anyai szívszaggatás. Óvónéni ölbe veszi és elindul vele a játékok felé. Közben Móci kapaszkodik a pulcsimba. 4. Anyai szívszaggatás. Anya ki a terembóől és nem bírja tovább,mint ahogyan most sem, milüzbenírom ezen beszámolót. Anyai szív megszakad és előtörnek a könnyek! A könnyek amiket le kellett nyelni és most is le kell nyelni! Már csak 3 óra és megyek az én drága kicsi fiamért!
Befizettem a kaját. amikor benéztek rá már játszott, de mit gondol most a kicsi buckójában? Vagy eszébe se jutok, mert ott van a sok játék! Bár így lenne! Most nagyon rossz! Csend van! NAgyon nagy! Fájdalmasan nagy csend!
Tudom, hogy ez az életnek a rendje! De nagyon fáj!
Azóta elhoztam!
Orsihoz csatlakozva, nagyon nehéz a leválás!
Amikor érte mentem semmi szemrehányást nem láttam az arcán! Aztán majd kiderül ha lefekvés után még lesz ereje gondolkodni! Olyankor jönnek a nagy elmélkedések! Pl. tegnap az volt a gondja, hogy ott hagytuk a cuccait és el fogják vinni. Ma közölte az óvónénivel, hogy csomagolja össze, mert ő viszi el! Kép

Szebb napokat!
k
kriszta13

Már megint én!
Betti!
Itt talász bogyókat! Kép
http://home.tvnet.hu/~a3807/homtart.htm

Pusza!
k
kriszta13

Sziasztok!

Hát nem sok jó történt ma velem... Az uh-n megállapították, hogy Botond bal veséjében van egy 12 mm-es tágulat... Csak mellékesen mondta az egyik nő a másiknak, hogy azért írjuk oda, hogy tágulat. Rögtön felkaptam a fejem, ugyanis a keresztlányomnak is ez volt, illetve van, hordják nefrológushoz.
Kérdeztem, mit is jelent ez pontosan, erre a nő annyit mondott, hogy nem kell aggódni, ez fiúmagzatoknál gyakori, általában kinövik, van, amikor már születéskor sincs. Majd akkor csinálnak egy uh-ot, amikor megszületik. Hát nem nyugodtam meg teljesen, de próbáltam utána olvasgatni, és kiderült, hogy ez tényleg gyakori és műtéttel csak a legvégső esetben jár, de az ritka, és nem olyan nagy beavatkozás. De szörnyű érzés volt. Kiderült az este, hogy az egyik szomszéd kisfiúnak is volt, de el is múlt, amikor megszületett. Remélem, Botonddal is így lesz, mert olyan rettenetes belegondolni, hogy bármi baja lehet... Kép
Egyébként 3255 gramm, minden ok vele, a lepény II. fokban érett. Ez mit jelent pontosan, tudjátok? Akár már szülhetek? Nagyon szeretnék már! Kép Az éjszakám szörnyű volt, 1-5-ig aludtam, de ez alatt a 4 óra alatt is felkeltem pisilni 4x és fájt a hasam is. Ezek a jóslók továbbra is, olyan, mintha megjönne, folyamatosan fáj és a derekamban is érzem. napközben is volt többször, szóval nem biztos, hogy egyben töltöm már ezt a két hetet...
Holnap megyek a dokihoz és a védőnőhöz, remélem, ők is megnyugtatnak majd ezzel a vesetágulattal kapcsolatban...

Orsi, én voltam szerintem a Sparban! Kép Persze én nem ismerhetlek fel, mert nem láttam még képet! Ez szemrehányás akart lenni, jó lenne már egy album! Kép Egyébként emlékszem, hogy akkor szabadidőben mentem, gyorsan döntöttünk egy rövid vásárlás mellett. Mondtam is Pistinek, hogy remélem, nem találkozom ismerősökkel, mert nem voltam valami igényes öltözékben. Kép

Kriszta, édes volt, ahogy az oviról írtál! Úgy tűnik, nektek nehezebb, mint a gyerekeknek! Kép

Betti, bár én nem értek annyira hozzá, de szerintem se add fel a szoptatást, és légy kitartó! Biztos vagyok benne, hogy sokáig tudod még manócát szoptatni! Egerben a Zalár patikában érdemes homeopátiás bogyókat venni.
Én is gondolkodtam, hogy a szülésre nézek valamit. Van valakinek ötlete? Kriszta, te mit használtál? Beváltak?

Zita, Kata, hogy vannak a csajok? Kata, mikor mész fel Pestre? Sikerült itt menni nst-re? Zita, szoptatással mi zujs? Remélem, egyre jobb a helyzet!

Vigyázzatok magatokra!

Puszi, Judit
Vendég

Judit!

Nyugi. Nekem is van az ismeretségi körömben ilyen, és ott is kezelés nélkül kinőtte a baba.
Jó is ez a sok uh, meg nem is.Tényleg igaz, hogy miután mgjelenik a 2 csík a teszten, állandóan izgul az ember: a cukor, a lepény, a méhszáj és nem utolsó sorban, hogy mit mondanak az uh-n a bébiről.És miután megszületik, ez így megy tovább. Mennyit hízott, mennyit szopott, mekkora feje, milyen hosszú, mikor kakilt...

Nekem is másod fokban volt érett a lepény, és pár nap múlva meg is született Bálint. Nagyon szurkolok, hogy mielőbb jöjjen Botond, ha már szeretnéd!

SZOPIZUNK EZERREL. Tegnap pl. délután 1-kor szopizott, aztán 2-5-ig aludt. Gondolom nem volt nagyon éhes...

Pénteken viszik Bulcsúékat szüretelni. Illetve visszük, mert vállaltam gyerekszállítást. Nagyon klassz programokat csinálnak a gyerkőcöknek az oviban. Nagymamám fog vigyázni Bálintra.

Judit mindig figyellek, de sosoe nézel ki mikor Bulcsúért megyek.

Tejszaporító homeobogyó: Urtica Urens 5.
Napi 3*5 szem a nyelv alá, elszopogatni.Előtte-utána fél óráig nem inni, nem enni.

Orsi,Kriszta!
Kösz a tippeket. Nem adom fel, Bulcsúval 14 hónapig ment, akkor most miért ne?!
SAzilvásváradon voltak kirándulni. Szoktak menni messzebbre is, de oda a kicsiket itt sem viszik. (Nyíregyháza, vadaspark)

Kriszta!
Szinte kirázott a hideg az írásodtól. Ez tényleg ilyen, nehéz az elválás a szülőnek is ,nemcsak a kis porontynak.
Általában tényleg addig sírnak, amíg ott nem hagyjuk őket. Bulcsúnál is volt egyszer, fentebb leírtam. Délután mondták, hogy mikor eljöttem megnyugodott, és játszott egész nap..

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok!

Kriszta!
Az én fényképem nyomdafestéket (v. mifene van ezekben a monitorokban) nem tűr! Sajnos, nemcsak a se**ggem (bocs, de erre nincs jobb szó!) nőtt, hanem a lábam is 2 számot 1 méret/terhesség, úgyhogy az amúgy sem apró méreteim, még nagyobbak lettek (a lábam pl.:42-es) SZÖRNYÛ!!!
Azelőtt úgy dobáltam le-fel a kilókat ahogy akartam, de mostanra nem megy...Tudom, tudom, akaraterő!

Az óvoda egyébként nálunk is nagyon jó, nem igazán lehet rá panaszom.

Nekem problémám leginkább az ellenkezzéssel, illetve annak lereagálásával van. Tudom, hogy gyakran vagyok türelmetlen, pedig igyekszem és már javulófélben vagyok, de mégis. Főleg Csengével. Nagyon érdekes, de egészen más a viszonyom (ez persze nem azt jelenti, hogy jobban vagy kevésbé szeretem, ez nagyon fontos!!!!!) Ambrussal, aki egy óriás (rám ütött Kép Kép) és igazi pasi. Vele úgy viselkedem, ahogy egy nőa férfival, igyekszem hátúlról irányítani Kép.
A lányommal pedig, aki gyönyörű és iszonyatosan cserfes (Na, Õ vajon kire ütött? Kép ) sokkal türelmetlenebb és ami sztem a legdurvább, hogy ingerültebb vagyok.
Tessék, én ezen szorongok.

Most nem akarom nagyon elhúzni és még fotót is akarok mellékelni, úgyhogy sziasztok!

Ja, Judit!!!!!
A legfontosabbat majdnem elfelejtettem. SEMMI BAJA NEM LESZ A FIADNAK! Rengeteg példa mutatja, csak ne idegeskedj, mert azzal itt a végén vigyázkodni kell!

Sziasztok
Na, mégis egy amin én is rajta vagyok!
Kép

Kép
Kép
Kép
borsolyka

Sziasztok!

Judit, még egyben vagy???

Betti, Zita ktartást szopi-ügyben, ügyesek legyetek!

Én egy kis időre eltűnök, hétvégén költözünk Pestre, szülés után jelentkezem! Tegnap az uh-n Csipiszkét 38 hetesnek és 3500 gr-nak mérték...Kép

Vigyázzatok magatokra, Juditnak csupa pozitív élményt és komplikáció-mentes szülést kívánok!

Puszi
Kata
Vendég

Kata!

Szorítok Nektek és várjuk nagyon, hogy majd jelentkezz Csipiszkével és Lizával!

Judit, hogy vagy? Botond?

Orsi! Jó ez a kép, látszik, hogy nagy munkában vagytok.

Kriszta mizújs az oviban? Bulcsúéknak elmaradt a szüret, mert sár volt. Holnap vásárt rendeznek.

Zita nagyon rég jelentkeztél!

Nálunk szopi ügyben helyre állt a rend, ugyanis az elmúlt héten 300 grammot szedett magára az én kis Buksibabám,úgyhogy megnyugodtam. Nagyon jó husiban van. Tényleg nem érdemes egy heti súlygyarapodásból semmit se levonni.

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok!

Betti, nagyon örülök, hogy rendben van minden a szoptatással! Ügyesek vagytok mindketten!Kép

Kata, nagyon szorítok, kár, hogy nem leszel netközelben. Az e-mail-címedre elküldöm a telefonszámomat, és akkor tudsz üzenni, ha bármi van, én pedig szólok a többieknek is. Gondolom, akkor én már itthon leszek... De jó lenne!

Most egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttem, a többieknek is elküldöm a számomat az email-címére. Jó lenne, ha ti is elküldenétek sms-ben vagy levélben. Ez azért lenne jó, mert ha megérkezik Botond, tudnék szólni. A Zita számát tudom, de ő elég ritkán jön. Már az is jó lenne, ha egy valakinek üzennék, és akkor közölné a remélhetőleg jó hírt.

Pisti nem tudom, milyen hangulatban és állapotban lesz, még nem mutattam neki, hogy működik a babanet, ezért lenne jobb, ha közületek tudnék valakit értesíteni.

Az idő eléggé közeleg. Keddre vagyok kiírva, voltam ma dokinál, aki magzatvizet is nézett. Tiszta, semmi gond, de azt mondta, elképzelhető, hogy hamarosan folyni fog a víz, mert feszes már a magzatburok... Szóval bármi lehet... Ráadásul amióta eljöttem tőle, fáj eléggé a hasam. Persze ez a vizsgálat miatt is, gondolom, de nem nagyon szűnik, noha már 3 órája voltam. Szóval akár ma este is mehetek... Nem bánnám, az biztos. Kép

Szorítsatok nagyon, ha a hétvégét kihúzom, akkor még írni fogok mindenképpen. Vigyázzatok magatokra, sok puszi, Judit

Akkor megy a telefonszámom!
Vendég

Sziasztok!
Judit!
Az enyém is Neked! Kép Mindenesetre szorítok!

Lányok!
Én lemaradtam valamiről a Katáék most hogyhogy elköltöznek Pestre?!

Egyszerűen nem tudok betelni ezzel a vídéki-élet "fílinggel", annyira jó, hogy ilyen nyugalom van, senki sem siet (gondolom akik mégis, azok elrohannak reggel 8 előtt).Komolyan mondom, hogy amitől a legjobban féltem még az sem gáz, hogy minden 60 év feletti megkérdezi, hogy hová megyünk, vagy honnan jövünk Kép!
Most óriási kertépítésben vagyok, ha megvalósul Szemirámisz függőkertje, kiskutya füle lesz ehhez képest (még adok magamnak úgy 10-20 évet, de azért haladok). Csak az a gond, hogy a gyerekek előtt necces, mert rögtön jönnek segíteni, és a virágok is gyakran áldozatául esnek a buzgóságnak...

Szegény Ambruskám egy merő takony, ígyhát elég vacakok az éjszakáim.Ez van.

Kriszta
Már megint FORMAT C:, hogy így eltüntél? Ezek a többgenerációs együttélések, főleg ha a kényszer szüli elég húzós helyzeteket tudnak szülni.Aztán meg ha nem jön be, van egy eladhatatlan ingatlanod, ha nem akarsz vadidegent a szüleid telkére és feje fölé.

Betti
Kösz a dícsérő szavakat, olyan furcsa így látni magunkat, mintha valami újságba kerültünk volna. Ez nagy hülyeség szerintetek? Én az albummal is így vagyok, egyenlőre ezért nincs.

Na, itt van az ősz és belőlem hullanak a szavak... (Ah, mily költői!)
Tsók
Orsi

Kép
Kép
Kép
borsolyka

Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy ismeretlenül jelentkezem. Judit komaasszonya vagyok (ők a kisebbik lányom keresztszülei)és tudom, hogy mindig jelentkezik itt. Most telefonált, csütörtök este 22.39-kor, hogy mennek a kórházba, mert 2 perces fájásai vannak és valószínűleg a nyákdugó is elment tőle. Gondoltam szólok nektek is, bár lehet, hogy mire ezeket a sorokat elolvassátok, addigra Judit már anyuka! Csak annyira örülök, hogy nemsokára megszületik Botond és gondoltam, hogy közlöm veletek is a jó hírt!
Sziasztok!
tündüs

Sziasztok!

Biztos már tudjátok, hogy hajnalban 2.24-kor megszületett Judit kisfia Botond! 51 cm, 2950 gr.
Nagyon örülünk, nagy gratula, és várjuk a szüléstörténetet meg a képeket ha összeszedik magukat!!

Kata
Vendég

Orsi!!!

Csak a szülésig költözünk, mert a SOTE I-en szülök! Utána jövünk haza!!!

Kata
Vendég

Judit!
Én is gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kata!
Ez engem nagyon érdekel, mert én is gondolkodom rajta, hogyha mégegyszer szülnék az csakis ugyanabban a khban lehetne, mint az előző két alkalommal.
Te miért a Sote I-en (az a Szabolcs v. a Baross utca?)?

Orsi

Kép
Kép
Kép
borsolyka

Éljen a kis Botond és újdonsült anyukája és apukája!!!!!
Nagyon jó egészséget mindhármuknak, sok tejcsit!

Judit nem tudtam válaszolni az sms-edere mert totál kész a kártyám.-...

Tündüs! Tök jó, hogy szóltál, igaz már csak reggel olvastam! Juditnak még erre is volt ideje, hogy minket értesítsen este, nem semmi!
Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Gratulálok Judit!
Nagyon sok boldogságot és jó egészséget a kis Botondnak és neked is! Olyan jó, hogy megint bővült a "csapat"!
Nagyon ügyi voltál, ha ilyen gyorsan megszületett! Várjuk jelentkezésedet, amint tudsz írj!
Már csak rátok várunk Kata! Szorítok nektek is!
Puszi
Zita
anzizi

Meglepetés!

Itt a VIP részlegen,a sebészeti szárnyban,ahol vagyok a 4 napig, laptop is van,most le tudtam elé ülni.Botond alszik,Pisti még nem jött be,gondoltam,irok egy rövidet. A szülészeti VIP szoba foglalt volt,dehát ez attól is sokkal jobb...A küllemét a levélnek ne nézzétek, nem nagyon igazodok el a laptopokon... Pl. mosolyjelet sem tudok,ide most azt akartam...

A szülés történetét részletesen elmesélem,ha hazamentünk,most legyen elég annyi,h.sokkal rosszabbra számitottam,és szerencsém volt mindenben. A kórházba éjszaka 11.kor jöttünk be,és fél 3 előtt megszületett ez a drága!

Jól vagyunk szerencsére,bár a pihenés még nem megy.Tegnap későig voltak látogatók,mindig volt valaki napközben, éjszaka pedig Botond elég nyugtalan volt,úgyhogy szinte semmit nem aludtam. A szülés óta 6 órát maximum,de nem érzek fáradtságot.De vigyázok magamra. A gátsebem nem nagy, és szerencsére nem is nagyon fáj, szóval a szokásos kellemetlenségek sem olyan vészesek.Szuper,h.a doki felszivodo varratokat használ kivülre is.

A látogatókat majd össze fogom számolni,mert szerintem rekordot dönt a számuk... Persze jó,h.jönnek,meg szeretem őket,de sok,még ha nem is maradnak sokáig,mert sokan jönnek.Ezek ilyen napok...
Pisti egész nap itt van velem,ez nagyon jó mindhármunknak.Hihetelenül boldog és büszke...A szülésnél mindent megért,h.ott volt velem.

Botond édes baba,nem hasonlit senkire,bár mindenki lát benne valamilyen családtagot. A legtöbben azt mondják,apára hasonlit,bár több a haja... Nagyon hosszú fekete haja van és olyan formás! Szerintem csodaszép baba,de én szörnyen elfogult vagyok. Kép)Megvan a mosolyjel!

A mai nyugtalanságát az okozta,hogy eddig folyton aludt,úgyhogy éjszaka tanultunk szopizni,ami nem megy olyan könnyen. Ma reggel már minden oké volt,remélem,egyre ügyesebb lesz.Még nem indult meg az igazi tej,de jókat csemegézget az előtejből.

A doktornő szerint minden rendben vele,ha addig nincs gond,holnap délelőtt hazamehetünk. Holnap csinálják meg a veseultrahangot,utána irány haza! Nagyon várom,bár tény,h.ebben a szobában remek helyem van,mindenki kinyalja a fenekem... Persze azért ,mert fizetek.De nem érdekel,mert igy nem kell semmi miatt aggódnom,és ez minden pénzt megér. Hihetetlen a különbség abban,amit én kapok ez alatt a 4 nap alatt,és amit a többiek a szülészeten...

Na megyek, mert az idövel hadilábon állok. Kép) Vigyázzatok magatokra és a manókra!Kata,szoritunk!

puszi,Judit és Botond Kép
Vendég

Sziasztok!

Csak pár sor, mert küldeni akarok képet nektek. Ha megírtam, megpróbálom a galériámba tenni. Pörgősek az első napok, még nem állt be minden, de jól vagyunk nagyon.

Tegnap hazajöttünk, minden oké a kis manóval, ma már a gyerekorvos is megnézte, kint volt nálunk. A vesetágulata szinte teljesen eltűnt, egy rutin ultrahang lesz még, aztán reméljük, annyi. Kép

Közben felébredt Boti, itt szopizik az ölemben, nagyon profik vagyunk
már! Kép Először nehezen ment, de egy
csecsemős megmutatta vasárnap éjszaka, és azóta belejöttünk,
mindketten nagyon élvezzük. Kép

A kórházban egyébként döbbenetes volt, mennyire másképpen bántak
velem, mert a VIP szobában voltam. Azok a nővérek, akik másokhoz be
sem mentek, hozzám naponta 2x. Pedig át kellett jönni a sebészeti osztályra... Aki mostanában szült, mindenki
kiborulva ment haza, én elégedetten, bár kicsit fáradtan. Olyan volt
pont, mint egy hotelben.

Na csatolom a képeket, mert nincs több időm. Vigyázzatok magatokra!
Vendég

Judit!

De jó, hogy már láthatjuk is Botit! Nagyon cuki, rengeteg haja van, gyönyörű kis bébi! És Te is tök jól nézel ki!

Kata Téged is nagyon kiváncsian várlak!

Zita!
Magatokról nem is írtál semmit!!!

Orsi!
Hogy van Ambrus?
Mikor nyugira vágyom, kimegyek nagymamámhoz Hevesaranyosra, kb. 2000-es település. Ott még a levegőnek is jobb az illata, napi 2-3 autó megy el. Imádom!

Timi!
Merre vagy mostanság?

Bálint hétfőn már 5 hónapos lesz, nagyon cuki, már külön szobába tettük. Szopizik továbbra is gőzerővel és egyszer kap gyümit naponta. Éjszaka kicsit nyugtalanabb, továbbra is szivesen kajcsizik iccaka....Már nagyon próbálkozik a hasrafordulással, egyelőre kevesebb, mint több sikerrel.
Bulcsúka szorgalmasan dolgozik az oviban, múlt csütörtökön volt vásár náluk.
Próbálok feltenni egy pár képet róluk az albumba.

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok!

Megint írok, mert tanács kellene. Ti tapasztalt anyukák vagytok, biztosan jobban értitek egy újszülött viselkedését...

Jól vagyunk, kezdjük megszokni a helyzetet, bár az életünk teljesen megváltozott. Tudtam, hogy így lesz, de hogy ennyire... Mintha csak a lakás lenne ugyanaz, minden más új...

Botond jó kisfiú, de néha vannak időszakai, amikor 2-3 órán át nem alszik. Nem is sír, de ha az ágyban hagyjuk, rázendít... Ilyenkor fél-egy óránként eszik, elalszik, aztán ahogy az ágyba kerül, felébred. Van, hogy egy büfi, egy puki megnyugtatja, de utána nem alszik el, hanem az öklét rágja, és utána jóízűen szopizik. Ma délelőtt is ezt játszotta. Néha kicsit megijedek, hogy esetleg a tejem nem elég, mert egy óra, és ébred. De aztán 3 órát simán végigalszik, úgyhogy csak nincsen gond... De persze aggódom... Tudom, az első két-három hétben nem várhatok csodát, még nem állt át a szervezete erre a kinti létre. Nálatok volt hasonló?

A tej miatt azért is aggódom, mert nem érzem, hogy olyan nagyon feszülne a mellem. Persze elég nagy volt egyébként is, talán ez az oka.

Zita, a csomót úgy érezted meg, hogy fájt? Vannak előjelek? Mekkora a göb? Hogy állsz most ezen a téren? Remélem, már jobb! Hívtál szoptatási tanácsadót? Nekem vannak mobilszámaim, ahol telefonos tanácsadás megy, ha gondolod, megadok többet is!

Betti, a vásáron szerintem láttam Bulcsút az udvaron. Kukucskáltam az oviba csütörtökön, olyan aranyosak voltak ezek a picik! Délután fél 4 körül volt, Bulcsú egy kislánnyal kergetőzött. Nekem akkor kezdtek rendszeressé válni a fájások, az órát néztem, hogy hány percenként jönnek... Olyan furcsa, hogy megvolt a szülés és már itthon is vagyunk!

Nagyon nagy boldogság ez a kis manó, annyi szent! Naponta többször elérzékenyülök, ha ránézek, és még mindig hihetetlen, hogy itt van.

Na megyek, mert még semmit nem csináltam ma a szoptatáson kívül... Kép

Vigyázzatok magatokra!

Katáért nagyon izgulok!

Puszi, Judit
Vendég

Judit!

Nyugi!! Ez a legfontosabb. A kisbabád viselkedését Nálad jobban senki sem értheti.
A tejcsi tutti, hogy elég!!! Ha van 24 óra alatt 5-6 pisis, és 4-5-kakis pelus, akkor elég, a többi nem számít!! Ha olvastad amiket írtam, akkor látod, hogy Bálint is jó példa arra, hogy a korai ébredés, gyakori szopizás nem jelenti azt, hogy kevés a tejcsi. Csak ezt akkor nehéz elhinni.
Boti persze, hogy sír, ha az ágyába teszed. Gondold el, 9 hónapig még a szived dobogását is hallotta, most pedig ha a szobából kimész az illatodat sem érzi (a tejcsi illatát) és kiabál utánnad. Téged akar, a közelségedet.

Nálunk ilyenek voltak:
Mikor Bulcsút hazahoztuk a kórházból, és este szopi után betettem az ágyba, elkezdett sírni. És ez így ment hajnal 4-ig!!! Akkor már annyira kétségbe voltam esve, hogy elvittük az ügyeletre, mert nem tudtuk megvígasztalni, és szopizni sem akart. Ott adtak neki valami szurit! Ettől aztán annyira bealudt, hogy aznap végig aludt, és másnap reggel meg képtelen voltam felébreszteni. Akkor emiatt voltam kétségbe esve. Hossza próbálkozás után ,kb.2 óra, végül sikerült.

Bálint sem maradt meg a kiságyában, első két éjszaka közöttünk aludt. Persze prbáltuk a kiságyat, de nem akarta, én pedig nem erőltettem. A nagyágyon meg olyan nyugisan aludt, hason, a pólyában....
A mai napig sokszor szopizik fekve, ilyenkor mindketten elszenderülünk, bebújunk a pléd alá, és ott pihizünk.

Szerintem az első hetekben minden várhat, csak a bébi nem! Pihenj minél többet!

Telcsizhetsz is, szivesen segítek, ha tudok.

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Sziasztok!
Judit!
Nagyon aranyos baba Botond, és olyan nagy haja van mint Jázminnak, csak az övé világosabb.
Nekünk a szopizással egy ideje szerencsére nincs gond, remélem már nem is lesz.
Én már a kórházban is éreztem csomót a mellemben, már ott elkezdődött.Később volt amikor az egész mellem bekeményedett, sehogy sem tudott kiürülni a tej,úgy elzáródtak a tejcsatornák, az nagyon fájdalmas volt. Olyan is volt amikor csak akkor volt érzékeny, ha megnyomtam. Furcsa módon mindig ilyenkor lázasodtam be. Azt hiszem én már mindenen túl vagyok, ami probléma lehet a szoptatással.
Ilyenkor mindig abból a mellemből szoptattam először, és sokat segített a meleg, forró vizes zuhanyozás, masszírozás, és persze minden szopi után kifejtem.
Most úgy tűnik beállt, szerencsére még mindig rengeteg tejem van, és leadom, csak most sajnos Jázika nem eszik. Napok óta nem evett rendesen, már fogyott is,4 nap alatt 15 dkg-ot. Ma kihívtuk a doktor nénit, kiderült, hogy torokgyulladása van szegénykémnek, azért nem volt étvágya. Kapott antibiotikumot, 5 napig szedni kell. Biztos, hogy tőlem kapta el, pár napja nekem is nagyon fájt a torom, Bioparoxal jött rendbe valamennyire.
úgy sajnálom, olyan rossz, hogy még nem tudják elmondani mi a baj, hol fáj. Mi azt hittük csak a kaki miatt nincs étvágya, mert azzal is kínlódunk két hete.
Betti! Ebben te tudnál tanácsot adni, mert tudom, hogy Bálinttal is volt iyen gondotok. Jázminnak a múlt héten 7 nap után sikerült csak kakilni. Ez volt pénteken, azóta megint semmi. Eddig meg napi 2-3 kaki is volt. Tudom, hogy normális a heti egy is, de az már nem ahogy szenved tőle szegény. Nagyon fáj a hasa, sokat sírni és szinte egész nap próbál nyomni, de nem sikerül neki.A doki néni kúpot, lázmérőzést, cukros kamilla teát javasolt, de ezek sem igazán használnak. Ma már 2 kúpot kapott, de semmi.Most 3 napja adok neki egy kis őszibarack levet, bár tudom hogy még ezt sem igazán lehetne 4 hónapos kora előtt, nem is mondtam a dokinak, de úgy vagyok vele inkább pár kanál gyümölcsöt egyen, mint a cukros teát, ami elveszi az amúgy is rossz étvágyát most, és még kevesebet szopizzon. De sajnos eddig ez sem használt. Nektek megoldódott már ez a probléma, hogy?
Orsi nektek nem volt ilyen gond?
Jó hosszúra sikerült ez a levél, remélem nem untatlak benneteket. Csak ritkán jutok ide a gép elé, ilyenkor annyi minden jut eszembe.
Képzeljétek járok fősulira. Pedagógus szakvizsgát csinálom.2 év ki kell használni, mertamúgy 88ezer lenne egy félév. Már volt konzultáció, 3 nap, Jázmin Rolival volt itthon. Nagyon jól elvoltak. A szopizást sikerült megoldani, hol ők jöttek be, hol én jöttem haza, csak egyszer kapott cumisüvegből lefejt tejet, de ez sem volt neki probléma. nagyon rendes baba.
Tettem fel a profilomba egy új képet rólunk.Ez a múlt héten készült a Népkertben.
Betti! Mit tudsz a baba-mama jógáról? (Hol, mikor, mennyiért?) Lehet, hogy érdekelne, mert a babúszást elhalasztottuk tavaszig. A doki nénink ugyanis nem javasolja, még meg nem kapta a kötelező oltásokat 6 hónapos koráig. Sajnos addigra valószínű már nem lesz búvárreflexe, de Roli nem szertené, hogy vigyük, ha a doki ezt mondta. Pedig sokan járnak 3 hónapos koruktól, de mi ezt kihagyjuk.
Judit!Azt még nem írtad milyen volt Zsolt és a szülésznő! Meg voltál elégedve? Én azt hiszem új orvos után nézek, de ezt hosszú lenne már elmesélni.
Már tényleg befejezem, mert nagyon hosszú lett.
Jó éjt mindenkinek!
Zita
anzizi

Most látom csak mennyit írtam! Bocsi!
Zita
anzizi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?