Sziasztok!
Szia Erika! Akkor most már Te is csatlakoztál hozzánk?
Frézia, tényleg maradj velünk. Mi már itt sokat megélt utasok vagyunk. Hátha segíteni tud kis közösségünk. Remélem, nemcsak a magam nevében beszélhetek... nekem nagyon sokat számít az, hogy van kivel megosztanom az örömöm, bánatom babavárás, egyebezés ügyben. Persze a Férjemmel is megbeszéljük, de az más. Nála van tűrésküszöb, mindennel, állandóan nem lehet nyaggatni, és nem is szeretném. Szerintem eléggé fáj neki így is az én szerencsétlenkedésem.
Nagyon kedvesek vagytok, hogy így drukkoltok nekünk. Igyekszünk nem csalódást okozni. Jelentem, mi mindent megteszünk a siker érdekében, de a kétnaponkénti akciózásnál nem megy több. Hiába, dolgozik az apajelölt, nem könnyű az élet. De azt hiszem, jól időzítettünk. Ha kedden még petefészekben volt a 18 mm-es, akkor leghamarabb szerdán szabadulhatott (akkorra lett akkora). Mi együtt voltunk kedden és csütörtökön. Tehát vagy ez előőrs, vagy az utóőrs el kellett, hogy kapja, nem?
Majd kiderül.
Hihetetlen, hogy mit le nem vágnak az iskolai, óvodai beiratkozások körül. Szülő legyen a talpán, aki meg tudja oldani dilemmázás nélkül. Úgy tűnik, már a gyerek 2 éves kora körül szét kell nézni, és le kell foglalni az óvodai férőhelyet. De nem várom ezt az időszakot. Vagyis DE, DE, DE. Már nagyon várom!!!
Annyira szépek a gyerekeitek!
:
Én is csatlakozni akarok a szép gyerkesek táborához!
A francba, ma nagyon egoista vagyok. Mindig magamhoz lyukadok ki. Bocsássatok meg ezért!
A házasság, párkapcsolat témában teljes mértékben egyetértek. Mindig is azt hangoztattam, hogy egy jó házasságért, kapcsolatért tenni is kell valamit. Sokan v.szeg ott rontják el, hogy jön a nagy szerelem, és azt hiszik, ez örökké tart. Persze, egy darabig lángol, de nekem nem tudja senki bemagyarázni azt, hogy egy akármennyire is nagy szerelem sem fakul meg az évek során. És ha már nem tündököl a régi fényével, azt hiszik, hogy már nem is jó, és inkább továbblépnek. Szerintem, ha valakit szeret az ember, akkor őt szereti a hibáival, gyarlóságaival együtt, és képes a megbocsátásra. Ha probléma van, azt meg kell beszélni, tudatosan, higgadtan, hideg fejjel. Nem akkor, amikor kirobban az emberből a parázs. Azt hagyni kell ellobbani, és később megbeszélni mindent. Az őrület hevében olyan szavak, gondolatok hagyják el az ember száját, amiket ezerszer megbán még, hogy egyáltalán kiejtette. Tenni kell azért, hogy jó legyen. Magától semmi sem történik az életben. Mindenért küzdeni, dolgozni kell, és így fejlődünk, így leszünk többek. Van akinek sokat kell, van akinek kevesebbet. Ki mit kapott a sorskönyvébe. Viszont mindenki maga alakítja a sorsát, ezt ne feledjük. Rajtunk múlik minden!
Györgyi, örülök, hogy Nikike már jól van. Gyönyörű kislány, ebben nincs vita. Tényleg fantasztikusan kék szemei vannak a sötét hajához. Néha a természet igen finoman válogatva adakozik.
A mi családunkban is vannak ilyen furcsaságok. Én a sötétbarba hajamhoz zöld szemet kaptam, míg a szőkésbarna (inkább szőke) húgom sötétbarna szemeket. Ráadásul ez a zöld szem családi kuriózum. A dédnagymamának volt ilyen. Akik örököltük: egy unokaöcsém, egy másodunokatesóm (akivel teljesen véletlenül ugyanazon a napon születtünk, ugyanabban az évben, csak ő pár 100 km-rel távolabb) és én. Remélem, majd a gyerekemnek át tudom adni. A Férjem is teljesen oda van a színjátszó zöld szemeimért. Na jó, elég volt az önajnározásból.
Az üvegmatrica csuda jó dolog. Nekem nagyon tetszik. A húgom szokott csinálni mindenfélét. A legújabb munkája az akvárium kidekorálása. Lányok, ez a 11 éves csajszi annyi érzékkel, annyi ízléssel, olyan színharmóniával csinálta meg ezt a munkát, hogy le a kalappal. Öröm ránézni. Szeintem a halacska is élvezi (mostanra már csak egy halacskája maradt, de ő jól bírja). Egyszer én is ki fogom próbálni. Majd szerzek Snoopy-s sablont.
Györgyi, ne add fel a képbeszúrogatást. Menni fog, hidd el. Word-dokumentumot szerintem nem hagy beszúrni. De ha csinálsz belőle kép-kierjesztésű file-t, akkor menni fog. Próbáld meg a Paint nevű programba bemásolni, és onnan megpróbálni beszúrni. Talán... még így nem próbáltam.
Eleni, már biztosan jobban vagy. Kellemes húsvéti készülődést. A két lányod mellett biztos nem unakozol ezekben a napokban. Köszönöm, hogy így izgulsz értem.
Te milyen ételekket szoktál ilyenkor készíteni?
Nálunk érdekesen alakul minden, mert a Férjemmel nem igazán vagyunk "húsvétosak". Majd, ha gyerek lesz, biztos megváltozik, de most csak úgy vagyunk. Anyukám már főzi a kocsonyát, süti a süteményeket, Mamák szintén. A Férjem teljes mértékben ellesz látva mindenféle földi jóval (ami neki jó). Engem nem hat meg az ilyesmi. Hogy ne érje szó a házamat, ezért én is készítek ünnepi kaját magamnak. Töltött tojást (spenótos, paradicsomos, ill. túrós töletelékkel), gabonafasírtot fogok tálalni holnap. A salátákról a saját magam hülyesége miatt lemaradtam. Ugyanis elindultam korán reggel a könyvkötőhöz a szakdogámmal, mondván, majd utána megyek piacra. A pénztárcámat otthonfelejtettem. Annyira fáztam hazafele jövet, hogy én már vissza nem megyek. Ennyit erről. Van még répám, zellerem, almám, majd lesz ebből salátám. A primőr úgyis tele van még vegyszerrel ilyenkor, a "bio" árusok pedig úgysem biztos, hogy ott lettek volna.
Van esetleg valami ötleted húsvéti húsmentes ételre?
Tudod mi jutott eszembe? Mi aztán igazán megtartjuk a Húsvét előtti nagyböjtött. Nem lehet panasz ránk!
Mona, kicsi fiad most szárnyalhat a boldogságtól. Kívánom, hogy érezzétek nagyon jól magatokat hármasban. Pihenjetek sokat, használjátok ki az időt mindenféle jóra. Semmi heveskedés, csak nyugodtan.
Beatrix, írtad, hogy "még ebben a ciklusban megtörténhet a csoda". Jól beletrafáltál. Már egy ideje mi is úgy emlegetjük a teherbeesést, hogy "csoda".
Csabika fantasztikus kölyök. Nagyon tetszettek a képek. Most már biztos teljes izgalomban van az utazás miatt.
Tudod mit nem értek? Hogy miért kell most az ajándékozás? Én úgy tudtam, hogy a Húsvét nem erről szól. Ennyire megváltoztak már a szokások?
Jól gondoltad, hogy izgultam UH előtt.
Bár ez most inkább kíváncsiságból eredt. Szerencsére a Dokinak némi humorral sikerült oldania minden feszültséget. Amikor a jó hírekkel előrukkolt, majd kibújtam a bőrömből.
Már biztos csak akkor olvasod, ha hazajöttök, de jó utat kívánok, és nagyon kellemes pihenést, időtöltést. Majd mesélj, hogyan teltek az ünnepek. Biztos szép vidék lehet Szajk. Kíváncsi vagyok rá. Majd tegyél fel képeket is, légyszi'.
Remélem, senkit nem hagytam ki, mindenkinek válaszoltam. Ilyen hosszú hozzászólás még szerintem nem volt a topik életében. Így jár az, aki elvonul egy hétre babát-gyártani, Uh-zni és szakdogázni.
Legyetek jók! Kellemes pihenést! Aki ráér, az jöjjön.
Puszi: Vera