Új privát üzeneted érkezett!

Hajni, vmi balhé miatt mentetek a családira?
Most az ősziben dúl a vihar...
Vendég

Sziasztok!

Szia Hajni!

Nagyon aranyos a kisfiad. Az a nagy göndör haj neki. :)

Tündi

Egyszer ha lesz időm belenézek az őszi topikba, hogy min lehet veszekedni. :) Volt már egyszer ilyen veszekedés ott, nem?

Megtaláltam a brendon kuponokat, ha érdekel még valakit, akkor szivesen odaadom.

Vasárnap révén Zseléyke persze 6-kor kellt, szülei nagy örömére. :)

Szép napot mindenkinek!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly

Havtünde:
nem, nem balhémiatt. :) na az is volt pár már, de az a családineten is. :))
Ami miatt költöztünk, hogy abban az időben volt a szervercsere itt és sokszor nem működött a fórum. :roll:
Ezért ideiglenesen váltottunk, de aztán ott ragadtunk. A babanetes topic újraindulásával sokan visszatértek ( Johi, Bannamari, Minyu, Bkriszta) ez kicsit kettétörte a társaságot. Én próbáltam mindkét helyre írni, de sajnos nem tudtam. Így maradtam a családineten.
De volt 2 hónap hogy oda is be-be néztem. Vizsgáztam, festettünk, a munka... szval most kicsit nyugisabb időszak van. :)

Gratula a kistesóhoz. :)

Sorsoly:
köszönjük. :) Azóta kopasz a lelkem, 1 hete megnyírtam. :)
Halálos úgy is. Mint egy süni. :wink:
Vendég

Jó reggelt!
Bogi: engem is érdekelnek a teszt bodyk, mi még nem nőttük ki :D Pelust is majd tőled. Megkérem Beát, h vigyen magával, amikor megy Hozzád.
Kellemes vasárnapozást!
Juci

Kép
juciferr

Orsi: van hálóinges kuponod?

Kép
juciferr

Sziasztok,
végre egy kis hűs, de lehet h most túl hűs...de asszem a virágkarneválra benézünk

Bogi,
nekünk még nagy a 74es, kb ahhoz félévesnek kell majd lenni ugye? nekünk akkor tél lesz..van hosszú ujju is a kollekcióban?

csak halkan mondom..nehogy elkiabáljam..h Barnus nagyon!!!!!!!!!! jó baba :D
férjem mindenkinek mondja h hallottunk már ilyen jó alvó babáról de nem hittük h télleg létezik :D
pénteken volt 3hetes, ime:
Kép

kérdeztétek h a teókkal mi a helyzet.

tesók jól birják a gyűrődést :D
Marcell szabályosan felnőtt lett ahogy a tesó megszületett, rögtön minden terhet le akart venni a vállamról, nagyon segitőkészés alkalmazkodó lett.
Detti igazán ugye nem tudta h mit is jelent a tesó kicsiben, mert csak nagy van neki :D szereti BArnust és simogatja, meg mondja h jajdeédes, de nagyon hisztis lett és makacs,főeg anyukámmal,aki heti pár nap ideutazik segiteni...anyu hiába akar neki pl vizet adni mikor én szoptatok és jön Detti h anya szomjas vagyok, anyutól inkább nem kér..szal ő igy reagálja le a tesót, szerencsére nem a Barnus felé irányulnak az indulatai, de persze h vhol ki kell jönni..jobb is igy, mint Marcikámnál anno, mert nála semmit nem lehetett látni h naittatesó..pedig addig télleg csak ő volt a középpont, ugye Dettinél kicsit más h ketten voltak eddig is osztozkodtak a szülökön :D szal Marcinál pár hónap múlva Detti születése után, dadogás jelentkezett :( ami szép lassan elmúlt..
na megyek szopiztatni
sziasztok
Erzsi
erzsi100

Sziasztok!

Hajni!
Tééééééééééényleg!
Erről el is feledkeztem, hogy együtt volt a keresztelőnk.
Ti merre is laktok Gybaráton? Emlékszem valamire, de nem akarok hülyeséget mondani, inkább megkérdem.

Juci!
Oké, gyertek. Majd megbeszélem Beával, hogy mikor. Sajnos nem küldték el a csomagot pénteken, mert a csaj, aki küldi a bodykat rosszul lett, és az összekészített csomag a kocsiban lapult, és ott is maradt.
Hétfőn adja fel, kedden itt is lesz.

Miniben nagyon csúcs pelenkám van. Elöl-hátul gumis, és kicsit szélesebb, mint a nagyobbak, mert az újszülötteknél fontos a lábtartás a csípő miatt. Nagyon szeretik a kismamák, csak hamar kinövik a babák.

Most a maxi pelenkáim, a zöld békások is nagyon szuperek lányok. Igaz, hogy nem gumis a derekuk, de én már egy hete ezt adom rá a lányokra, és egyszer sem áztunk át, sőt, baromi sok pisit elbír.
Pedig most edzés alatt van a pelus, mert dinnyeszezon van :)

Képzeljétek tegnap este Lili mit énekelt lefekvéskor:
Sleep & Play, Sleep & Play...

Nem semmi mi? Mondtam neki, hogy a konkurenciához már elmehet reklám arcank, és hangnak :)

Akkor majd beszélünk, hogy mikor talizunk.
Hajni, akár Te is átjöhetsz a lányokkal, és tartunk egy rögtönzött babanetes bababörzét :)

Puszi: Bogi
farkasbogi

Juci!
Remélem erre nézel ma még.
Szóval a mai előadás beleférne, bár tornára nem készültem én balga, hazamenni meg hát nem tudok, de ha ki is marad a torna se gáz az előadás még jó volna. Nekem is a korábbi, előbb előadás aztán a torna tetszene jobban. Amúgy tudom melyik az a kollégium, a Szigethy-n laktunk eddig.
Megpróbálom leegyeztetni a mait a főnökkel meg a férjecskével, aztán még jelzem ide, hogy mi a helyzet. Bár azt hiszem biztos ami biztos átküldöm priviben a telszámomat mindjárt.
Köszi az infózást.
Ja még az jutott eszembe, hogy szerinted így is mehetek meg beleférek, hogy nem jelentkeztem?

kancellárka

Sziasztok!

Niki, bocs, hogy belekotty, de sztem hívd fel a védőnőd az előkészítő miatt, és Ő meg tudja adni annak a védőnőnek az elérhetőségét, aki szervezi. Nekem anno levelet küldtek, és ki kellett volna tölteni egy jelentkezési lapot, az más kérdés, hogy én nem mentem. Csak azért írom, nehogy kellemetlen helyzetbe kerülj, hogy csak úgy odaállítassz.

Orsi, igen, volt már 1-2 "nagy vihar" az ősziben. Ha megyünk strandolni, küldök sms-t, ok? Bár ebben a "zimankóban" nem valószínű. :lol:

Erzsi, Barnus nagyon helyes, és igazán örülök, hogy jó alvó mintababa! Szopipárna bevált? Mi csak Zitát fektettük rá, most pedig ezzel lesz kényelmesebb a számítógép előtt a szék. :D
Vendég

Sziasztok!

Üdv. Hajni! Mi Csanakon lakunk, nekem is van egy Marcellom. :) Meg még két nagyobb gyerkőc is.Majd menet közben szerintem megismersz mindenkit. Csak gyere minél többször. Szoktunk babatalikat tartani.

Tegnap összefutottunk páran a Belvárosban, nagyon jó hangulat volt. Még a férjek is jót beszélgettek :lol:

Erika! /Juci/
Nekem van hálóinges kuponom, ha megyünk a Bogihoz majd odaadom.

Bogi!
Ének :lol: :lol:

Gyönyörű Erzsi kisfia! Tegnap dajkáltam egy kicsit :)

Niki!
Elküldtem Neked priviben az Erika /Juci/ számát, mert lehet nem olvassa a Babanetet.

Bea
beátab

Tünde!
Én védőnőm semmiről nem tud soha. :(

Bea!
Privi még nem jött, de sikerült msn felvenni Erikával (Juci :)) a kapcsolatot, lebeszélt engem is szervező nénivel. :)

Ezer hála neki érte! Kép

Úgyhogy ma megyünk felkészítőre!! Kép

kancellárka

Sziasztok!

Erika

Sajna hálóinges kupon nincs.

Tündi

Zselyke kicsit náthás, de szerdán vagy csütörtökön mehetünk. Legfejebb nem pancsizik, csak Zita társaságát élvezi majd. :)

Voltunk tegnap mi is bennt. Csak kicsit későn, mert mire beértünk a tömeg már velünk szembe közlekedett. De igy is jó volt. Kicsit szétnéztünk, ittunk egy kávét, ettem egy hambit, nehogy lefogyjak. :D

Niki

Szerintem is rendes a Tujmer Judit. Egy heppje van, a szoptatás mindenáron, de ha ezt leszámítjuk teljesen jó.

Szép napot!

Csók Orsi
Kép [img]mint két tojás :D :D
Kép kuponok

Kép
sorsoly

Sziasztok lányok!
Bocsi Bogi biztos lemaradtam valamiről. Milyen bodykat árulsz? Nagyobbaknak való is van. Annának 104-es körül kellene majd. Annyira szeretem a bodykat, jobban mint a polokat, hogy ameddig lehet a kicsinek azt szeretném adni. Szóval érdekelni, légy szíves ird le részletesebben a lehetőségeket. Köszi.
Most csak ennyi időm volt, majd holnap újra benézek.
Szép napot mindenkinek.
Ági
nicsi1

Szia Ági!

104-es most egy bodym van, narancssárga rövid ujja van, a teste fehér, és egy kis vakond van az elején.
Ezek Prince Oliver bodyk.
Kép

Ez 950 Ft nálam.

Most 104-es méretben ujjatlanokat tudok szerezni:
Kép

Kép

Mindegyik 950.

Puszi
Puszi
farkasbogi

Sziasztok!!

Köszönöm Mindenkinek a kedves fogadtatást. Nagyon aranyosak vagytok. :)

Erzsi:
Mennyi idősek a gyerekeid?

Fbogi:
tali részemről ok, bár biztosra én nem ígérem. Sajnos sokat dolgozom. Így előre nem nagyon tudok szervezkedni. :(

Beátab:
igyekszem olvasni és írni is, de hogy Marcusom hagy e mindig az még a jövő. :)
Neked mi a tapasztalatod a kis korkülömbségről?
Vendég

Sziasztok!

Mi ma délután a Balcsin voltunk. Kirándulásnak jó volt, strandolásnak nem igazán. Az elmúlt egy-két napban erősen lehűlt a víz.

Tegnap jó volt a "virágkarnevál" bár még mindig nem tudom hol voltak a virágok... Nem fáztál meg,Erika?

Hajni!

Én is köszöntelek itt. :wink: nekem egy 11 hónapos kisfiam van, Krisztofer. Én is mindig azon agyalok, mi lenne az ideális korkülönbség ! Mindig mást gondolok. :cry:

Maminti!
Itthon vagytok már? Várjuk az élménybeszámolót !

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!
Igen Niki, az eloadas akar jo is lehetett volna :D a "Vendeg a haznal" c. musorban tenyleg lehet hasznalhato infokat hallani es ingyert van.(na de kovetkezo bizti jobb lesz. remelem) Ja! kar, h nem maradtal a tornan, a magassarku es a nadragkosztum nem lett volna akadaly, ugyanis ugy tornaztunk, h nem is latszott rajtunk :D Az a szegeny 3 v. 4 darab pasi, akik ott maradtak szepen sorban felre is huzodtak :D szal csak fekudtunk es a noci meselte, h hogyan huzzuk ossze a huvelyunket, es egyeb nyilasainkat, es h ezeknek a gyakorlatoknak majd milyen hasznat elvezhetjuk :D a vegen pedig legzogyakorlatok es huhogas (sajnos kisparnat elfelejtettem vinni :wink: ).
Kuponok > nekem is vannak, akit erdekel.
Bogi > naon szepek a bodyk!!!
Orsi > hihi :D mint ket tojas :D
Zsu > mi lattunk kesobb viragszirmokat az utcan! de igen, addig maszkaltunk mig rank sotetedett es valoban huvos lett es most taknyolodok! na de megerte, mert hallhattuk Gyoziket!!!:D :wink: biztonsagos tavolsagbol :D
Bea > na majd zaklatlak a msn-en :D
Pussz!

Kép
juciferr

A vendég a háznál műsort nem ismerem, vagy csak most nem ugrik be. Viszont a spektrumon megy Az embergyerek címmel egy igen érdekes kis sorozat, már egyszer adták én akkor láttam, nagyon tetszett.
Remélem a többi előadás majd jobbra sikeredik, én bizakodom.

kancellárka

Sziasztok lányok!
Bogi köszi a body ajánlatokat, igazán aranyosak és szépek, még gondolkodom róluk. Mennyivel előbb kell megrendelnem nálad?
A pelusok milyen árban vannak 14 kg-os babának kellene, ha lehet akkor belebujos (bugyis forma), mert már nem hajlandó lefeküdni, csak állva, hogy ő is tudjon nekem segíteni az öltözködésben.
A terhes felkészítés nekem is nagyon tetszett annak idején, bár a tornának nem sok hasznát láttam a szülésnél. Ugyanakkor korábban már írtam, de többen vannak újak, én jártam intim tornára az ott elsajátítottakat viszont maximálisan tudtam használni. Nem tudom mennyire kellene részleteznem, de én nagyon örültem, hogy előtte gyakoroltam. A szülés utánra is vannak gyakorlatok, amik a regenerálódást segítik. Szóval ha valakit érdekel szívesen adok elérhetőséget ezzel kapcsolatban.
Lányok!
Ki tud segíteni Annának keresek titok zoknit, 23-25 méretben, de sehol nem találok. Vagyis egy darabot találtam a Tescoban, de annak nem volt kódja így nem tudtam megvenni.
Tündi!
Bocsi egy kicsit hanyagoltalak, de elég sok minden összejött. De úgy látszik rendeződnek a dolgok. A férjem újra dolgozik, egyenlőre csak határozott idős, de remélem majd véglegesítik. Így viszon hajnalban kelünk, útbaindítás, utána a pici készítése, hogy még a munkahelyemre is beérjek. De legalább kicsit látom az alagut végét, csak a híreket ne hallgassam, a csupa szép kilátásokról, megszorítás, áremelések és ilyen nyalánkságok.
Nálatok minden rendben? Gondolom te már megszoktat, hogy a párod sokat van távol. Nem rég írtad hogy szomorú vagy azért nem jössz el a talira. Remélem már jobb kedved van.
Szép napot mindenkinek.
Ági
nicsi1

Sziasztok!

Orsi, csütörtöki strandolás jó Nektek? Többiek?

Ági, örülök, hogy alakulnak Nálatok a dolgok! Köszi, már nincs rossz kedvem!

Zsu, mikor mentek horvátokhoz?

Eszter, hol bújkáltok???
Vendég

Tünde!

Jövő héten csütörtökön hajnalban indulunk Horvátokhoz! Hogy bírod pocakosan a meleget?

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!

Tündi

Ha apa ma elintéz mindent, akkor holnap mehetünk. Ha nem tudja elintézni a dolgait, akkor kell neki a kocsi. De ha értünk jönnétek... :) :oops:

Ági

A Deichmann-ban nézd meg a zoknit, ha jól emlékszem ott volt kicsi méretben is.

Zsu

Nálam maradt a fa tányérod.

Képzeljétek Zselyke már próbálkozik az egyedül állással. Főleg akkor sikerül neki, amikor a szomszédban nézi a kutyákat. :)

További szép napot!

Kép
sorsoly

Zsu, még nincs igazán pocakom, de sajnos alapból nem vagyok oda a nagy nyári melegért, főleg, ha itthon kell lenni.

Orsi,
ok, megoldjuk! Holnap írj, hogy lesz-e kocsid. Én úgy gondoltam, hogy 1 körül indulnánk, jó Nektek is? Ha menjek értetek, légyszi adj útvonaltervet, mert már elfelejtettem. :oops: :cry: :lol: :lol:
Vendég

Szia Mindenkinek!

Szombat este hazaértünk a nyaralásból.Nagyon gyorsan eltelt a hét.Felejthetetlen volt.Kirándultunk és strandoltunk minden nap.Igazi verőfényes kánikulai időnk volt.A lábam kicsit le is égett,pedig bekentem magam naptejjel.Lehet nem elég szorgalmasan...Vagy Gáborommal kellett volna bekenetni magam... :) Annyi látnivaló vett körül bennünket,annyi minden történt,hogy a magam bekenegetése már másodlagossá vált.
Pálköve-Kővágóörs elragadó.A késő délutáni séták alatt néha még a szavam is elakadt a természet szépségétől,pedig nálam ritkán fogynak el a csodálat jelzői... :wink: A zöld megannyi árnyalata borult fölénk,miközben a horizonton a Balaton csillámló kékje egybeolvadt az éggel.Nem túlzok,olyan érzésünk támadt,mintha lebegnénk.
A víz meleg volt.24-26 fokos.Mély és tiszta.Marci babinti úgy lubickolt benne,mint egy sellő.Egy-egy strandolás alkalmával többször is be kellett vinnünk,annyira kérte.Durmolt is nagyokat utána.Előfordult,hogy már a füvön ledőlt és elszenderedett,aztán kézben vittük a házig.Annyira lefoglalta csöppünket a nyaralás élménye,hogy el-elfelejtett enni nappal,amit éjjel akart pótolni:álmában szívta a cicimet,akár egy órán keresztül is.
Én is úsztam nagyokat.Le is adtam 4 kilót!Azt hiszem,amint megoldható lesz,elmegyek úszni rendszeresen.
Átsétáltunk Révfülöpre,hajókáztunk is.Úgy zsibongtam,mint egy kisiskolás... :lol: Na nem mintha öreg lennék,de egészren megfiatalodva tértem haza.Párom is sokkal kiegyensúlyozottabb,és Marci is jobb alvó lett.Épp csak kevesebbet eszik.De persze egy pintyőke,tipegő művész efféle földi hívságokkal nemigen ér rá foglalkozni... :wink: :lol: Mert bizony Babinti,noha még mindig félszegen,egyre többet tipeg,és újabban kedvenc elfoglaltsága,ha a nagy jövés-menésben elfáradt a rajzolgatás (vettün neki babaceruzát,ami könnyű,és kedvére rágogathatja).Látnotok kéne,micsoda átszellemültséggel húzza a vonalakat,néha még színeket is vált. :) Egészen nagy fiú lett.Megnyúlt.Nagyikája alig ismert rá,amikor végre megölelgethette.
Ennek ellenére még mindig sokan lánynak nézik.Helyesebben nézték,például Keszthelyen.Mert oda is átkirándultunk.
Elvegyültünk a helyi lakosok és túristák forgatagában.Kellemesen szédítő volt.A sokadalom után egészen üdítő volt a kastélypark forráskútjánál enyhíteni tikkadtságunkat.A "piaci" forgatagból az elegáns környezetbe és történelmi hangulatba csöppenve átélhettük picit <sodeló delakló> Veszedelmes viszonyok című regényének légkörét.Úgy pipiskedtünk,puszizkodtunk,mint egy márki és egy grófnő. :oops: :wink: Marcus persze végig kacarászott.
Mindhármunkat csiklandozott belülről a nevetés. :lol:
Most már le van nyírva picúrkánk haja.Egész komoly fiús lett.Hát bizony:elmúlt egy éves... :D
Így utólag köszönjük a szülinpi jókívánságokat,és kedvességeket!
Édesek vagytok.

Ne haragudjatok,amiért sokára jelentkeztem,de egy vasárnap elfogyasztott McDonald's-os salátától gyomorrontást kaptam.Egyszer eszek gyorsétteremben,akkor is megjárom... :cry: Seninek nem kívánom azt a fájdalmat,amit a görcsök okoztak.Azt hittük,szalmonella,de ma már egészen jól vagyok.Se hányás,se hasmenés,már csak pici gyomorégés emlékeztet az előző napokra.
Már nagyon éhes vagyok... :lol:

KépKép
KépKép
babinti

Ím "néhány" fotó a nyaralásról.Helyesebben:többnyire portrék marciról a balatonnál.
Sajna Keszthelyen nem készültek képek,mert a házban felejtettük a gépet.Hát van hozzánk hasonló szeleburdi család?! :lol:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
babinti

Szia mindenkinek ismét! :lol:

Igyekeztem figyelmesen visszaolvasni a távollétem alatt elhangzottakat.Húúú,de jó sokat csevegtetek! :)Azért nézzétek el,ha butaságokat kérdezek,vagy értelmetlennek hat a hozzászólásom... :oops: :)
Hova mentek csütörtökön strandolni?Mindenki megy,aki ráér?Mi is veletek tarthatunk?Ez a program egy újabb babanet tali?Jó volna már találkozni Veletek! :)
Vasárnap,ugyan kicsit megkésve,mi is bementünk a virágfesztiválra.Beával találkoztunk.Végre :!:
Bea!Nagyon szimpatikus vagy,és élőben csemetéid még gyönyörűbbek!Remek lenne,ha beszélgethetnénk egy kiadósat.
Csalódottan hallgattam,és kissé irigykedve,hogy a szerencsének köszönhetően babataliztatok a Patioban.Valahogy mindig rossz az időzítésünk... :)
Elnéztünk párommal és Marcussal a Győzike "show"-ra,de hamar továbbsétáltunk,mert röhejesnek és szánalmasnak találtuk szegényke erőlködését.Persze felfoghattuk volna viccesen is,de mi meghittségre vágytunk,amúgy is csalódottak voltunk a virágok hiánya miatt.(Én ugye duplán voltam csalódott a Patio miatt is...)
Virágfesztivál,virágok nélkül... :!:

Csilla!Mi lett a csípő uh és a hallásvizsgálat eredménye?Jól viselték a picik?Vagy már leírtad?Hogy telnek a napjaitok?

Niki!Vércukorvizsgálatot sikerült átvészelned?Remélem,ettél azóta valami jóízűt.Rendben van minden?

Tünde!Kitartást ebben a nagy melegben!Elmúltak már a rosszulléteid?

Osia!Nagy gartulációt küldünk kisbabád megérkezése alkalmából!Jó egészséget és sok vidámságot!
Álomszép csöppség.

Hajni!Üdv köztünk újra!Nem bírom elégszer elmondani,hogy minden új vagy régi/új társalkodónak nagyon örülünk.Minél többen vagyunk,annál szélesebb látókörben vitathatunk meg egy-egy felvetett témát.Tehát:szia,szia! :D
Mi is mostanában szeretnénk belevágni a kistestvér projektbe :) ,így viszonylag kicsi lesz a korkülönbség babuink között.Persze viszonylagos,hogy mi számít kis vagy nagy korkülönbségnek.Már korábban vitáztunk erről a lányokkal. :) Sajna,tapasztalatom még nincs e kérdésről.Majd megosztjuk egymással tapasztalatainkat. :wink:

Orsi!Zselykének gratula a felálláshoz!Tüneményes lehet.Nemsokára el is is indul majd.Együtt futhatunk pindúrkáink után...

Ági!De jó hallani Rólatok!Az pedig külön öröm,hogy jó hírekkel kukkantottál be ide.

Juci,Niki!Az embergyerek című műsort mi is nézzük.Nagyon tetszik.Annak ellenére,hogy a Miből lesz a cserebogár? sorozat is nagyon sok témát érintett,még mindig hallunk új dolgokat.És emellett én is az a típusú anyuka vagyok,aki bár többnyire a megérzéseire hallgat,mindent elolvas a gyermeknevelésről,ami csak a kezébe kerül.Most éppen a Kell a gyereknek a korlát,és a Szülői hatékonyság tanulása című szakirodalmakat.csak ajánlani tudom mindenkinek ezeket az írásokat.Valahogy magabiztosabbá válik tőlük az ember.
Egy dologban azért határozatlan maradtam.Most vált esedékessé a választható,agyhártyagyulladás elleni oltás beadatása.Kinek mi a tapasztalata?Beadattátok?A háziorvosunk és a védőnőnk is ajánlja,azért megkérdezlek Benneteket is.

Puszi Nektek a mai napra!

Ui.:Azt elfelejtettem elmesélni,hogy a Balcsin délután öt körül minden nap együtt úsztunk egy hattyú családdal.Szépek voltak.

KépKép
KépKép
babinti

Babinti!
Ez igen, ez korrekt volt!
Beszámoló képek visszaolvasás. le a kalappal. :) Édesek a képek nagyon. Azért nem csak Marci, hanem ti is rajta vagytok :)
Amúgy cukrost kibírtam, bár Buboréknak nagyon nem tett jót, azóta a gyomromban tornázik, figyelnem kell mit eszem, de nem vészes.
Én már most beszereztem csomó könyvet a nevelésről, aztán majd lesz ami lesz, de legalább mankónak jó :) Most a suttogósat nem bírom épp lerakni.

kancellárka

Babinti, az Achilles parkba készülünk ebéd után. Gyertek Ti is!!!!
Vendég

Babinti, elolvastam a hsz-eidet, nagyon jó lehetett a nyaralás!

Oltás: én csak a kötelezőt adatom be, és az orvosom se lobbizott mellette, hogy márpedig az kéne. Én magamnak se adattam be soha az influenza ellenit, pedig 10 évig betegek mellett dolgoztam.
Vendég

Babinti:
nagyon jóóók a képek. Szép család vagytok. :)
Mi pénteken készülnk Balcsira pár napra.
Mikor indul a tesóprojekt? Lányt vagy fiút szeretnél? Most nézem h kb. 1.5-2 hét van a fiaink között. :)) ( jún 4-én született az enyém 10 nap túlhordással. )

Tényleg!! Lányos anyukák figyelem. :))
Lányra gyúrunk majd a Mókus mellé... van valami tipp? Tuti recept??? :wink:

Kancellárka:
vércukorvizsgálat fújjjjjj. én ann o azt hittem meghalok tőle.
Akkor mondtam is a dokinak ha mégegy baba lesz tuti kihagyom... Most azt mondom nem fogok elmenni, de aztán majd meglátjuk. Én elég paramama vagyok. :oops:
Szerintetek ha elsőnél nem volt gond a cukrommal, sőt soha nem volt gond akkor a másodiknál még lehet??

Hajni
Vendég

Hajni, apa már nem emlékszik, hogy milyen technikát alkalmazott, hogy Zita nem Zalán lett. :oops: :lol: :lol:
Én csak bízom benne, hogy most is ugyan úgy csinálta... :oops:

Vércukorvzsgálatra menj el. Ha nagyon eljátszod a hattyú halálát, ehetsz zsemlét tejjel vagy kefirrel, sírd ki az orvosodnál.
És igen, lehet terhességi cukorbetegség 2. babánál, a sógornőm is így volt.
Vendég

Sziasztok!

Mi ma voltunk a Balatonon. Háááááát. Almádiba mentünk, ahová múlt héten is. Akkor 26 fokos volt a víz, most csak22-23. Érezni lehetett a különbséget.

Lili belelépett egy méhecskébe, meg is csípte a talpát, de lányom egy hős volt!

Katica felszedett magának pár ismerőst. Úgy kezdte, hogy amíg kipakoltunk, levettük róla is gyorsan a pelust, hogy futunk a vízbe, és ez idő alatt ő odasétált egy családhoz, odaállt eléjük, félrebillentette a fejét, vigyorgott, és jól lepisilte a törölközőjüket. Mindezt két kamasz, 14 év körüli csaj előtt. Értetlenül, és idétlen fejjel néztek. Az anyukájuk volt viszonylag normális.

Ja, meg egy német házaspárt is felszedett Katica, és nagyon jókat játszott a nénivel.

Ági!
Sajnos nincs bugyipelenkám, és ezeket az olcsóbb fajtákat több okból sem ajánlom. Nem tudom vásárol-e valaki a Mester utcában pelenkát, ott lehet kapni bugyipelenkát ötvenakárhány forintért. Egy darabig én is árultam, de nagyon sok panasz jött rá. Az oldalán ahol szét kell tépni használat után, már feladáskor elszakad. Nem olyan strapabíró, mint a jobb márkák. Nem tudom miért, de mindegyik csomagra rá van írva, hogy esztétikai hibás, ami nem tudom mit jelent, mert esztétikailag nincs vele baj, csak máshogy. Ezek csak II. osztályú pelenkák.

A bodyk nálam vannak, van készletem belőlük, úgyhogy nem kell előre rendelni.

Kriszti!
Te és a párod nagyon ismerősek vagytok Nekem. Na most aztán nyomozza az ember, hogy honnan.
Passz. De abban biztos vagyok, hogy nem csak fényképről, hiszen a párodat eddig nem nagyon láttam fényképen.

Bea, Erika!
Mikor jöttök ki? Vagy találkozzunk Beánál?
Majd megdumáljuk.

Lány póz :)
Hát tudjátok, hogy nekem mindenhez van hozzáfűzni valóm.

Nálunk Lili tuti lánynak készült, és szerintem sokan emlékeznek az erőspaprika receptre, ami tuti bevált :)
Katica fiúnak készült, nem volt erőspaprika, mégis lány lett. Hát ez van. Viszont a kínai fogamzásnaptár sem jött be, csak egyszer, Lilinél. Katicánál körbe voltunk lőve fiúkkal, és őt is annak jósolta.
Persze aztán ki tudja. A lányok valahogy ritkábban olyanok mint Katica, úgyhogy megérzett belőle valamit.

Puszi: Bogi
farkasbogi

Sziasztok!

Bogi, szegény Lili, remélem már nem fáj a talpa. :cry:
Katica nagyon ügyes, ,hogy nem a ti törülközőtöket pisilte le! :lol: :lol:

Orsi
, csörgess meg, ha géphez kerülsz, és skype-on megdumáljuk a mai napot, ok?
Vendég

Hajni!
Hát túléltem, de Buborékot megviselte, azóta is a gyomromban tornázik :) Viszont szerintem sem lehet kihagyni, attól még, hogy elsőnél nem volt gond. De tényleg ahogy Tünde írja valahogyan ki lehet játszani, hogy zsömle tejjel vegyék le. Állítólag Eger felé mindenkinek így veszik (mostani védőnéni odavalósi), mennyivel humánusabb.

Tünde!
Fiúnév nálunk is Zalán, a lány meg Napsugár.

Bogi!
Lili egy hős! Én még 25 éves fejjel is képes vagyok hisztizni egy méhcsípésen :)
Katicán viszont bocsánat de jót mosolyogtam, alapvetően vizuális típus vagyok, és megjelent előttem a törölköző lepisilés és a két kamasz arca :)

Jó strandolást azoknak akik mennek, én azt hiszem délután csak hazáig, mert nem egy a légkondi és tegnap is írtó meleg volt, ha ma sem érnek ide a tisztítók akkor lelépek előbb.

Szép napot mindenkinek!

kancellárka

Niki, nem kérdezitek meg, mi lesz Buborék? Hogy bírod ezt a meleget?
Vendég

Mi megkérdeztük, csak a drága családunk hülyesége miatt nem mondjuk el senkinek, hogy mit mondtak :)
A párom családjában sok a fiú, ők is ketten fiúk sógoréknál is két fiúgyerek van, ezért ezerrel mondogatják, hogy de kislány legyen ám a múltkor már mondtam sógornak, hogy ne engem cseszegessen csináljon magának.
Az én családomban nem sok pici gyerkőc van, de apukám meg azzal idegesít, hogy minden rendes ember először fiút csinál. Nekem is bátyám van :)
Na ez egy darabig vicces, de hatszázadikra már idegesítő, úgyhogy úgy döntöttünk, pukkadjon meg a család és nem mondjuk el ha megtudjuk a nemét, viszont akkor már senkinek sem :)

Meleget nehezen bírom, ha ma se tisztítanak légkondit hazamegyek, ott legalább hűvösebb van, még bírják a falak.

kancellárka

Szép napot mindenkinek!

Ismét előkerültünk... :)

Niki, Erika! A szülésfelkészítőn mi is ott voltunk! Így visszanézve a talis képeket, olvasva a leírást Niki kosztümjéről :lol: emléxem is rátok :), a "szuszogós" tornát is végigcsináltuk, az előadás viszont tényleg nem mondott sok újdonságot... Remélem, lesz hasznosabb is!

A cukorterhelésest vígan túléltük, az eredménnyel sincs gond, nem volt olyan vészes az egész, mint amire számítottam :D

A légkondikkal nekem is meggyűlik a bajom folyton (emlékeztek, júniusban még azt ígérték, idén nem lesz nyár, csak majd szeptemberben... erre tessék!) Pestre járok dolgozni vonattal, és a halálom, ha az ic-n nincs légkondi, ablakot persze nem lehet lehúzni, be vagy zárva egy konzervdobozba... ilyenkor mindig megfogadom, hogy többet nem megyek melózni... aztán persze mégis... :D

Elsőbabások! Hogy álltok babakocsi/bababútor stb ügyben? Mi még nagyon az elején... Anyós szerint majd férjem meg ő mindent elintéznek, míg én a kórházban leszek (megveszi a babajárgányt, bútorokat, kisruhákat...), hát nem bírt meggyőzni, hogy ez a jó megoldás! A babaszobán már dolgozunk (festés, parkettázás stb)... Végülis van még három hónap :D

Lujza & Bogi
lujza11

Sziasztok!

Hú, jól beindultatok, nem tudtam mindent visszaolvasni!

Jól el voltunk tűnve, de sajna nem nyaralás vagy egyéb jó dolog miatt.
Kórházban voltunk :( :( :( Megint...
Aninak hőemelkedése volt néhányszor, de semmi komoly, viszont engem nagyon nyugtalanított. Bár 1-2 óra után a 38,1 is lement úgy hogy semmit sem adtam neki... A vér- és vizeletvizsgálat kimutatta, hogy gyulladás van a szervezetben, a vizeletben pedig baci és genny. A diagnózis: vesemedence-gyulladás. Szerencsére hamar észrevettük, így nem lett gond. És hogy mitől lett? A pelusból szerezte be szegénykém, a vizsgálatok kimutatták hogy érzékeny a szervezete arra a bizonyos baktériumra. A széklete nagyon folyékony, és mivel hasfájós, hason altatom, így nagyobb eséllyel folyik előre neki a kaki. És így könnyen feljut a húgycsőbe, onnan pedig még feljebb. Gyakorlatilag kivédhetetlen... 7 napos antibiotikum kúra helyett csak 6 napig kellett bent feküdnünk mert Anna jól reagált az antibiotikumra. Persze branülön keresztül kapta :(
A nővérek kedvesek voltak.

Na mennem is kell, mert szegénykém sír...

Puszi!!!

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok,

Eszti, még olvasni is rossz volt soraid a kis Annáról... :( hogy titeket is minden megér...ehhh...
Kismamáknak hajrá :) olyan fura h én már nem tartozom közétek..a hétvégén Barnus már egy hónapos lesz!! pedig most született...
hoppá hallom felkelt..
puszika
Erzsi
erzsi100

Szia Mindenkinek!

Eszti!Együttérzésünket küldjük,és egy nagy adag kitartást.Jobbulást gyönyörű csöppödnek.
Nem is tudom,ilyen nehéz helyzetben mit lehetne még mondani...Sokat gondolunk Rátok. :) :) :) :) :) :)

Bogi!Csatlakozom a korábban szólókhoz.Kislányod tényleg dícséretet érdemel.Bátran viselni egy rovarcsípést nem kis dolog.Főleg ilyen csöpp korban....
Engem is felzaklat,ha csípés áldozata leszek,bár én allergiás vagyok a legkülönfélébb csípésekre.Majdnem mindig van velem kalcium.A Balatonon is kellett bevennem,bár "csak" pókok csípkedtek össze...
Már előre félek,hogy a viszolygásomat beleplántálom kisfiamba,pedig szeretném elkerülni.Néha rémálmaimban Marcit megszállják a rovarok,s emiatt sírva ébredek;ilyen háttérrel nehéz lesz kitartanom elhatározásom mellett.Az előttem álló jó példákból merítek erőt. :)
Korábban írtam,hogy én is ismerősnek talállak.Együtt ki fogjuk találni,hogy hol találkoztunk. :wink:

Hajni!Karácsony körül szeretnénk belevágni a kistestvér projektbe,talán addigra le tudok adni annyit,hogy ne kelljen 140grammos diétát tartanom a várandósság ideje alatt.És addigra Babintim is elég nagy lesz ahhoz,hogy ne legyen a szopi elhagyás akkora törés.Persze,lehet,hogy ez butuskaság...
kislányt szeretnénk.De ha a második is fiú lesz,az sem lesz baj. :D Itthon úgyis sok nő sürgölődik (anyusom,két húgom,én,és még a háziállataink is lányok :D ).Biztos trükköt nem tudunk a baba nemének befolyásolására,de az biztos,hogy a peteéréshez közeli együttlétből inkább fiú (mert az xy-os hímivarsejtek gyorsabbak,de rövid életűek),az annál néhány nappal korábbi együttlétből lány (mert az xx-es hs-ek lustábbak,de hosszabb életűek és kitartóbbak) születik.Miket ki nem derít a tudomány!? :D
Szorítunk,hogy Nektek vágyatok szerint sikerüljön... :lol:

No,Jányok!Ma sem jutottunk el a baba-mama talira. :( Elindultunk,de annyi elintéznivalónk akadt odafelé ("egy éves" gyermekorvosi ellenőrzés,futóműbeállítás,bevásárlás...),hogy végül a cél előtt visszafordított a fáradtság.A meleg plusz kivesz belőlünk.Ne kövezzetek meg,de imádom ezt a kánikulát.Mindig is sejtettem,hogy mediterrán típus vagyok;csak legyen elég ásványvíz a kezem ügyében... :wink:
Reméljük,jól telt a délutánotok,pancsoltatok helyettünk is.Ha készültek fotók,szívesen megnézegetném.
Mennyi a belépő?Ma utánanéztünk a Cziráki árainak (arra is jártunk :? ).Kicsit megdöbbentünk.A 3 órás felnőtt belépő 1800.-ft.Csak 18 óra után 750.- a kedvezményes,és ha jól értettük,még a csöppségnek is váltani kell jegyet.Persze már zsibongott egy kicsit az agyam,így előfordulhat,hogy az első döbbenettől hallucináltam. :P
A talikkal kapcsolatban már nem is ígérek semmit.Most úgy tűnhet,hogy szavahihetetlen vagyok,ám ez nem fedi a valóságot:a körülmények áldozatává válok unos-untalan. :P :oops: :lol: Azért bizakodó maradtam.Éééééés továbbra is szívesen összefutnánk veletek. :D

Cukorterhelésen túlesett Kismamáknak gratula!Pocaklakóknak jó fejlődést!

Szerettem volna még mesélni Marcimról,mert sokat fejlődöttés számtalan olyan közös élményünk van,amit szívesen megosztanánk Veletek,de látom,már megint bő lére fogtam,úgyhogy legközelebb. :D

Puszilunk Benneteket!

KépKép
KépKép
babinti

Eszter! Sajnálom, hogy megint betegség volt! Remélem, hogy amilyen nehezen indult Anna kinti élete, annál boldogabb lesz!!!

Babinti, Orsival és Zsezsével voltunk strandolni. Képek nem készültek, egyikünk se mert fotóapparátot vinni. :cry:
Vendég

Sziasztok Lányok!

Nagyon gyorsan írok, és nagyon gyors választ várok. Van akciós 700 Ft-os body 62, 68, 74, 80, 86-os méretben.
74-es méretben van akciós napozó is, fiús, lányos.
A lányos kis body fodros fenékkel (Tünde ebből sajnos nincs nagyobb :) ), a fiús meg kis rövidszárú. Nagyon édesek. Ezek 900 Ft-ért vannak, de a rendes ára ennek is 1200 lenne, úgyhogy jó áron van.

A bodyk sajnos mindegyik csak 1-1 darabos, úgyhogy rá kéne izgulni ha kell valakinek.

A 68-as, amit rendeltem:
Kép

Kép

A 80-asok:
Kép

Meg mindegyik méretben van egy nagyon szép, kék csíkos a teste, és egy virágszál van az elején. Nagyon szép.

86-osról nincs még képem, az is ilyen kék. Kislánynak is nagyon szép.

Puszi mindenkinek:
Bogi
farkasbogi

Sziasztok!

Eszti

Annának jobbulást és kitartást neked. :)

Maminti

Jó lehetett a nyaralás! Kedvet kaptam a Balatonhoz én is. Tegnap nagyon jó volt a strandolás. Zselyke este félálomban újra pancsolt. :D

Hajni

Sajna biztos módszert én se tudok, hogy kislány legyen. Nálunk a kedvesem bátyának is 2 lánya van, úgy látszik ők "csak" lányt tudnak csinálni. :D :D A cukorvizsgálatra mindenféleképpen mennj majd el, mert a babára nézve veszélyes, ha cukros lennél. Én az voltam, sajna szurni is kellett magamat, de túlélhető. :?

Most egy időre el is köszönök. Holnap indulunk nyaralni. Még pakolászni kellene, meg valami ebédet összeütni. De ma teljesen lusta vagyok. :cry:

Szép hetet!

Kép
sorsoly

Sziasztok!
Régen írtam már, sok minden történt itthon. Például, hogy próbálok beleszokni a hajnali kelésekhez. Ákos még mindig tündéri gyerkőc, pár néha fáj a poci. De hát aki hirtelen eszik… Jelenleg 3 hetesen 61 cm, és 4950 gr. Szóval hatalmas baba hatalmas férfias hanggal J
Apa elkapott egy vírusos hasmenéses fertőzést, úgyhogy rohangálhatok a két pasi között úgy, hogy második napja nem alszok többet 3óránál. L De majdcsak túléljük.
Azt hiszem, lógok nektek egy történettel J
Június 21-re voltam kiírva, de kismanó nagyon jól érezte magát odabent. Úgyhogy jöhettek kétnaponta az NST-k és az amniok. Aztán 28-án befektetett az orvos a terhespatológiára. Legalább jó helyre kerültem, nagyon jóban lettem a két szobatársammal. Néztük a frontokat, és drukkoltunk, hogy én szüljek, a többiek ne.J Aztán 30-án hajnali 2 körül fájásokra keltem. Csak jóslófájások voltak, de borzasztó erősek, és 3-5 percesek. Délelőtt hívtam a párom, hogy legyen velem, mert ez fáj! J(akkor még nem tudtam…) Enni nem tudtam, aludni pláne nem. A déli vizitnél küldtek fel a szülészetre, hogy 2 ujjnyira tágultam. Ott megvizsgált Hillier doktor, és közölte, hogy ez a két ujj ez csak bő egy. L A fájások enyhültek. Aztán kaptam egy injekciót, ami vízválasztó volt, vagy leáll a folyamat, vagy felerősödik. Na nekem erősödött, viszont nagyon rendszertelen lett. Ezért befektettek a szülészet 1. kórtermébe, hogy ma már nem szülök. Itt már sírógörcsöt kaptam, mert nem akartam az egészet újra elkezdeni, és már akkor nagyon fáradt voltam. Ez olyan 7 óra körül lehetett. Az időérzékemet teljesen elvesztettem, a párom elmondásából tudom csak. Szóval berendezkedtem a kórteremben, még jó, hogy nem pakoltam nagyon ki, mert elfolyt a magzatvíz, a fájások erősödtek. A próbainjekciókat még a kórteremben kaptam meg (penicillin érzékeny vagyok), de a fertőtlenítőt már a szülőszobán. Oda végre jöhetett a párom is. Eleinte borzasztó lassan tágultam, aztán kaptam „fájdalomcsillapítót”, amitől még álmosabb lettem, nem mintha nem lettem volna eddig is az. Aztán jött az oxitocin, ami felgyorsította a folyamatot, aminek nagyon örültem. Iszonyatos fájdalmaim voltak, fájások közben meg hallucináltam. Közben azért próbáltam egyezkedni a szülésznővel, hogy jobb lenne az a császár, mert én ezt már nem bírom… J Nem ment bele. Most már örülök is neki! J Párom rengeteget segített, már csak azzal is, hogy ott volt, tartotta bennem a lelket. Nem gondoltam volna, hogy végig bír nézni akár egy vizsgálatot is, és mégis. Sőt… Azóta azt hiszem, még jobban szeretem, ha ez még lehetséges! J
Éjjel 11 körül értünk a kitolási szakaszhoz. Nem szabadott nyomnom, hogy a picur szép lassan tudjon lefelé ereszkedni. Nagyon nehéz volt. A kitolás meg kész öröm volt! Végre nyomhattam!! Az orvos a párommal együtt a hasamat nyomta, és jól esett. Éreztem, hogy van segítség! Nem emlékszem hány fájásra jött ki a manó, de nem volt kevés. És az a feszítő érzés, na akkor nem éreztem a fájást, saccra nyomtam. De utána azt a megkönnyebbülést! Megszületett, felsírt, aztán nyögött. Elfáradt szegény. Lemosdatták és átkiabálták mekkora. 58cm, és 4860 gramm. Nem akartam elhinni! Apa nem tudott fényképezni, mert köldökzsinórt vágott, aztán meg babát adtak a kezébe! J Büszkén mutatta nekem is. Én annyira ki voltam merülve, hogy megfogni sem tudtam, a varrás közben el is aludtam. Picur inkubátorba került, amit végigért. J Én hajnalban keltem, amikor toltak ki, és akkor végre megfoghattam Ákost! Gyönyörű volt, már nem volt csúcsos a buksija, és szépen aludt. Délután szoptathattam is, sajnos este átvitték a koraszülöttre, mert valamilyen fertőzést kapott. De pénteken, 7-én hazaengedtek minket, azóta csak gyönyörködünk benne! A szülés meg hiába volt nehéz, jöhet a következő! Csak azt sajnálom, hogy nagyon elfáradtam, és nem tudtam kiélvezni a fiam születésének pillanatát! Az csak apának jutott. J
Hát ez egy kicsit hosszúra sikeredett, bocs érte!

Kép
osia

Sziasztok!!!

Jó rég nem voltam, de Nektek, mint gyakorló anyukáknak, gondolom, nem különösebben kell magyarázni, hogy mennyire kitölti az időmet az én kis gazfickóm... :D

Eszti!
Remélem, Annácska jobban van már!

Maminti!
Imádom a stílusodat!!!! Ahogy leírtad a nyaralást, annnnnnnnnnnyira rámjött, hogy énisénisBalatont!!! Eddig minden évben legalább 10 napot voltunk lenn, de sajnos az idén nem tudunk lemenni hosszabb időre, egy napra talán lejutunk, de jövőre semmiképpen nem hagyjuk ki!!! A képek szuperjók!

Lujza!
Nem lehet könnyű Neked ebben a melegben... Meddig dolgozol még?

Osia!
Nagyon szép a szüléstörténeted, a hideg is futkosott a hátamon, mikor olvastam... És én is úgy éreztem azonnal, amint a pocimra tették Kende babát, hogy jöhet a következő minden nehézség ellenére!!!

Erzsi!
Nagyon gyönyörű a kisfiad, gratulálok hozzá még egyszer!!! Ez igen, hogy ilyen jó alvókája van!

Hajni!
A cukorvizsgálatot semmiképp ne hagyd ki, lehet, hogy borzalmas, de inkább, mint hogy gond legyen!

Velünk minden oké, Kende babám hurkái gyarapodnak rendesen, mondjuk nem is csoda, ebben a melegben állandóan cicizik... Nem baj, annál több lesz a tejcsi. :D Elég jól viseli a meleget, jobban, mint az anyja... :roll: Éjjel egyszer kel fel, utána csak reggel 6-7 között szokott enni. Szerdán ebédre meg még pogit is tudtam sütni, úgy elaludt... :D

Puszi mindenkinek, menjetek vízpartra, ha tehetitek!

Sziasztok!

Kép
Kép
norwell

Sziasztok!

Osia,
háát, nem volt könnyű szülésed! Apának jobbulást, drukkolok, hogy a pocifájás ne tartson sokáig!
Hmm.... a szakagodon vmit elírhattál, vagy így megy az idő, és Ákos már fél éves? :shock: :roll: :lol: :lol:

Norwell,
jó hallani Rólatok is, de jó, hogy minden megy, mint a karikacsapás!
Vendég

Tényleg elírtam! Bocsi :D

Kép
osia

Nnna, hol van mindenki????
Vendég

Sziasztok!
Mi vagyunk, és szenvedünk.
Marha meleg van.
Megyek, mert csomagolnom kell, postára megyek.

Puszi
farkasbogi

Már én is vagyok és én is szenvedek, de most legalább rájöttek,hogy hogy nem büdös a légkondi.
Szép napot mindenkinek!

kancellárka

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?