Új privát üzeneted érkezett!

Vagyok, csak kicsit ki vagyok purcanva... Mostanában nem vagyok nagy hangulatban. De majdcsak jobb lesz már. :roll:
szilbee

Szilbee: No, ezért volt a nagy csend? Mindjárt félidős vagy, hányinger elmúlt, itt a nyár....Csak jó dolgok történhetnek mostanában... :wink:

Réka baba megszületett 2007.12.12-én!
jaimee

Sziasztok!

Diácska! Remélem továbbra is jól halad Dius a wc használattal.
Nem is lett rossz Zolika bizije, a 4- es is nagyon szép, kár hogy az angol tanár nem birt magával és 3-ast adott.

Hová szeretnétek utazni?

Judit! Húha, akkor ti most jól belehúztok a nyaralásba, de jó lesz nektek.
Azért tudsz majd nekünk irni?

Egyébként a rendelöt én is sokszor nehezen érem el.
Hétfön és kedden délutánosak, akkor 14:00- tól lehet öket hivni,
Szerdán csüt.-ön és pénteken 8:00-tól rendelnek
tel.szám:06/53-361-092

Szilbee! Sajnálom, hogy a múltkor nem rendelt a doki tudom, hogy nem egyszerü megszervezni a gyerekfelügyelet.

Ildi! Én is szoktam olvasgatni a másik topicot, hát látom ám, hogy micsoda háziasszony vagy.
Hogy jut idöd ennyi mindenre a gyerekek melllett?

Betti! Mi újság van a nyári gyakorlattal?
Megnéztem a kislányod képeit, csodaszép nagylány.
Az ovikezdés már akkor biztos ösztől?

Cleo! Engem is érdekelne a tali, hátha tényleg egyszer összetudnánk hozni.

Aki kimaradt attól most elnézést kérek.

Kép
Kép
mongi

Ide is írom hogy a taliba mi is benne lennénk csak érjünk rá.
Valaki találjon ki egy helyszínt és időpontot!

Jaimee
Elvileg érezheted már a pocaklakót csak az elsőnél nem tudjuk milyen is lesz az. Vékony vagy? Azok még hamarább szokták érezni.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Pircsi: Nem vagyok kifejezetten vékony, viszont a HSG sok mindent megváltoztatott, hirtelen éreztem a pé-t és egyáltalán, jobban érzek ott lenn mindent. Most is fogorvosnál voltam, tiszta stresszes persze, mint Pavlov kutyája és éreztem is, hogy ő is aktívabb...Lehet, hogy tévedek, majd kiderül előbb-utóbb...

Szilbee: Tényleg, akkor privi dokihoz mikor mégy legközelebb? Úgy kíváncsi vagyok, mit mond a baba nemét illetően....

jaimee

Betti! Most olvastalak a másik topicban. jó, hogy pont a gyakorlatról irtál :D :D , ne ird le még egyszer.

Ne legyen lelkiismeret furdalásod a kislányod miatt, bizti sokat foglalkozol vele és amig tanulsz addig gondolom a nagyszülők és a párod is sokat játszanak vele.

Mintha olvastam volna a multkor, hogy szopiztok még, de jó :D :D :D , még Anta is.

Bocs, hogy ide válaszoltam. A másik topicban még nem teljesen tiszta, hogy ki kicsoda.

Kép
Kép
mongi

Mongi!
Nagyon beletrafáltál abba, hogy engem mi bosszantott a múltkori elmaradt vizsgálat miatt. Kész csoda volt, hogy egyáltalán találtunk valakit, aki tudott volna vigyázni a törpére. :roll: Na de most majd egy nappal előtte megint megnézzük mi van kiírva a rendelésnél...

Jaimee!
Olyan fittnek is éreztem magam... csak úgy pörörgtem, de aztán hétvégére úgy kimerültem, hogy egyfolytában szédültem, meg hányingerem volt, még vízszintesben is. Miután aludtam 2-3 óra hosszát, már tök jól voltam. De hát ezt teszi, ha az ember gyerkőce hajnalban kel egy héten keresztül. Nem'tom most miért szokott erre rá Levente, de nagyon kimerítő ez így. Mára virradóan is csak 4 órá tudtam aludni... mert ugye párom is veszettül horkol... :roll: , a pocilakó is ébren van, ha én is... Már most szolidalít az anyjával. :lol:

Dokihoz jövő héten megyünk pénteken. Ha valami oknál fogva nem lenne akkorra rendelés, akkor bemegyek a kórházba uh-ra, mert oda meg pont júli 6-ra rendeltek vissza. Ti is a jövőhéten mentek,ugye? Melyik nap?
Megtennéd, hogy megkérded Mosonyit, előreláthatóan 6-án lesz e rendelés?! Nagyon megköszönném. :)

Petri!
Hogy Timi mekkorát nőt! :shock: De jó hogy nektek ilyen szépen megül a lánykátok a bevásárlókocsiban :) , nálunkleginkább csak akkor marad benne Levente, ha kap egy kiflit. :roll:

Elnézést, ha valakinek nem reagáltam. :oops: Majd jövök még és írok, csak töltődnöm kell még egy picit.
szilbee

Mongi semmmi baj ide is meg oda is járok, szóval meg kapom az üzit:-D

Hát amugy tényleg reménykedem benne hogy nem fog majd 15 év múlva ezért utálni Bettike vagy valami.....mert ezt ugye nem lehet tudni

A taliba én is benne vagyok, mint már írtam tavaly is csak a másik topicba:-D de akkor senki vagyis nem sokan reagáltak rá :(
szóval időpont meg hely kell és ha nem vagyok gyakszin elmegyünk.

puszika

Kép
kbernadett

Mongi semmmi baj ide is meg oda is járok, szóval meg kapom az üzit:-D

Hát amugy tényleg reménykedem benne hogy nem fog majd 15 év múlva ezért utálni Bettike vagy valami.....mert ezt ugye nem lehet tudni

A taliba én is benne vagyok, mint már írtam tavaly is csak a másik topicba:-D de akkor senki vagyis nem sokan reagáltak rá :(
szóval időpont meg hely kell és ha nem vagyok gyakszin elmegyünk.

puszika

Kép
kbernadett

Nem kicsit sovi, de poénos... :lol:

Szakácskönyv férfiaknak

1. Először is, moss kezet!
2. Igenis, moss kezet . Ez elengedhetetlen.
3. Ebben hajthatatlan vagyok: moss kezet!
4. Rendben van. Most menj a hűtőhöz, és vegyél ki 5 tojást.
5. Azt a 4 tojást, amit sikeresen kivettél a hűtőből, törd fel egy tálkába.
6. Emeld fel a tálkát a padlóról, és töröld fel a kiömlött tojást.
7. A jövőben ügyelj arra, hogy semmit se verj le a másik kezeddel.
8. Vegyél ki a hűtőből újabb 5 tojást, és azt a négyet, ami megmaradt belőlük, törd fel egy tálkába.
9. Vegyél ki a konyhaszekrényből egy pohár lisztet és egy fél pohár cukrot.
10. Csukd be a tisztítószerek szekrényét, és nyisd ki a konyhaszekrényt.
11. Ez só. Tedd vissza a szekrénybe, és vedd ki a cukrot.
12. Próbáld a cukrot a pohárba önteni. Söpörd össze a cukrot, ami kiömlött.
13. Vedd elő a mixert, és és keverd benne a tésztát, amíg sűrű lesz.
14. Tisztítsd meg a falakat, a plafont és a padlót a tésztától,amit kevertél.
15. Nem, ez nem elég. A kutya nyalogatja a falat. Vegyél egy kendőt, és tisztíts meg mindent.
16 Legközelebb próbáld meg óvatosabban indítani a mixert. Ez nem egy légpuska. Így szokták a fedelét rátenni, felülről.
17. A töltelékhez végy 10 almát, hámozd meg és vágd fel őket.
18. Tegyél ragtapaszt a sebekre az ujjadon. Jegyezd meg: felvágják az almákat, nem meggyilkolják.
19. Göngyöld be az almákat a tésztába, és tedd be őket a sütőbe egy fél órára.
20. Ha egy fél óra múlva a tészta még nem sült meg, ez azértvan, mert elfelejtetted begyújtani a sütőt. Gyújtsd be, és várj újabb fél órát.
21. Letelt a fél óra, hagyd abba a tévézést, és vedd ki a tálcát a sütőből.
22. De most már komolyan! Hagyd abba a tévézést, és vedd ki a tálcát a sütőből!!
23. Vedd ki a tálcát most rögtön!!
24. Gyönyörű, nagyokos! Ez már elégett. Most menj a legközelebbi cukrászdába, és vegyél almáspitét.
25. Menj haza, és fogyaszd el a vásárolt almás süteményt.
26. Előbb vedd le a nylon csomagolást róla, tökfej!
szilbee

Szilbee: Jó, megkérdezem, hogy jövő pénteken lesz e rendelés. Bár sztem ez még csütörtökön is változhat....Mi hétfőn megyünk.

Hááát, pont a minap gondolkodtam, hogy hogy bírnám ki ezt az időszakot, ha lenne egy másik csemete is...Fogggalmam sincs, ellátni nem tudnám szegényt sztem....Főzni sem tudok, mert a konyha közelébe is hányok... :? :? De egyelőre ezt a gyereket kell szépen megnöveszteni. :lol: (Majd nem mellékesen kitolni, nevelni stb...)

jaimee

Az ovi kérdés!

hát az nagyon ugy látszik mivel nagyon ügyesen pisil már Bettike bilibe tegnap is már bilibe meg wc-be pisikt egész délután, igaz ma a nagy dolog a pelusba ment de hát volt már bilibe is.

Majd lehet ma vezetek az ovoda vezetőjével ugyis megyek nem sokára unkaöcsémért mert ő meg most itt van nálunk mert a nővérem ma feküdt be a kórházba.
Majd egy félóra múlva biztos többet tudok, vagyis remélem hogy ott lesz még.

Meg hát ugye kellene mert egyrészt ugye a suli miatt mert anyának mennie kell dolgozni, meg most lehet nah nem kiabálok el semmit majd mindent a maga idejében :lol: :D
szép napot

Kép
kbernadett

Szilbee: :lol: :lol: Egy az egyben elmondhatnám ezt a páromnak....Minap jéghideg vízbe tette a tésztát a spagettihez.

jaimee

Húha de egyszerre írtunk:D

Kép
kbernadett

Igen, erre én is gondoltam, pont ezért akarok majd csüt. du-án elmenni és megnézni, hogy ír e ki valamit, de aha esetleg már most is tudja, hogy akkor éppen nyaralni megy, akkor úgy alakítom a pénteket, hogy kórházi uh-ra megyünk.
Köszi, hogy megkérded. Ha krdezné, hogy kinek kell ez az infó, nyugodtan, mond el neki, hogy Szilvásiné Kálmán Szilviának.

Egybként nem olyan nehéz gyerek mellett várandósnak lenni. Olyan kis türelmes volt velem Levente a rosszullétes időszakban, csak ez a fránya alváshiány... de ez se tart soká szerintem. Van egy olyan érzésem, hogy bújik a foga és azért ilyen kis koránkelő
.
szilbee

Sziasztok!

Mongi: köszi a telefonszámot, azt hiszem, ez van meg nekem is, és tegnap sikerütl felhívnom. Jövő hét péntekre kaptunk időpontot.
Igyekszem majd írni amikor csak tudok, azaz net-közelben leszek!
Szóval még két hétig leszünk Szolnokon.

Betti! Mit sikerült intézni az ovi ügyben? Nem vagytok még elkésve a jelentkezéssel?
judit_79

Sziasztok!

Egy gyors hír a mai napunkról, majd jövök reagálni, bocsi.

Voltunk allergia vizsgálaton. Áhhh, majdnem agyvérzést kaptam. 11:50-re volt időpontunk, fél 12-kor már ott voltunk, az adminisztráció 20 percig tartott. 12-kor elment a Kürti doktorúr, pont előttünk, majd 3/4 1-kor jött vissza. Megcsinálta a vizsgálatot, mondta, 10 perc. Majd újra elment. Látszott egy-két helyen, hogy pirosabb, de mire 3/4 óra múlva visszajött még az sem látszott, amihez viszonyítják. Én már azt hittem megőrülök. Dugig a váró kisebb-nagyobb gyerekkel, és nem haladtunk sehová. A lényeg, hogy az eredmény negatív lett. De mondtam neki adjon valamit legalább amivel a tüneteket enyhíthetjük. Írt fel Zyrtec-et. De ezt állítólag a körzeti orvos is felírhatja. És mivel nincs papírunk arról most sem, hogy allergiások vagyunk, a támogatást el is felejthetem. Brrrr... elment vele az egész napom. A gyerek tuti allergiás, nem tudom, hány év kell még, hogy egy ilyen vizsgálatnak legyen eredménye???

Évi és
Kép
csongianya

Szilbee
Általában mi is kiflit adunk Timinek hogy megmaradjon a kocsiban. Az első pár percben van meg nélküle.. egyébként a hajam égnek állt a mutatványától, épp valamit néztünk talán a felvágottakat mikor egyszer csak a kiscsaj megunta az ücsörgést és felállt a bevásárlókocsiban, még szerencse hogy kapaszkodott de a lába már nem lógott hanem nyomta fel magát. :x ezután már nem lehetett visszatenni inkább kimentem vele. Jót szaladgált és megnézte a kiállított macikat, babákat.
Nem csoda hogy kivagy a hajnali kelésektől. Én nem ébredek korán és pocakos se vagyok mégis ma egész nap olyan lusta, levert voltam egész nap.

szakácskönyv :lol: :lol: :lol: van benne egy-két pont ami nagyon igaz :lol: :lol: :lol:

JAimee
Még mindíg rosszul vagy? Nem akar múlni?

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Évi: Részvétem, klassz napotok volt akkor tegnap...

Petri: Hááát, mintha múlogatna, de tartott már 2 nap tűzszünetet, hogy aztán annál nagyobb erővel térjen vissza, úgyhogy még nem mondok semmit. :D

Pont tegnap az OBI-ban láttunk több babát is a bevásárlókocsiban nézgelőni. Irigykedtem egy picit. Bár az egyik céklára ordította a fejét, olyan elege volt szegénynek, párom jól tűrte le sem sáppadt. :lol: :lol: A másik nagyobb volt, majszolt valamit, bizti az segített.

jaimee

hali.

Egy gyors kérdés:
Nyíregyházán járt már valaki??? Csak azért kérdezem mert tudom,hogy van élményfürdő és arról érdekelne ez-az...mert ugye hétfőn már mennénk nyaralni Hajdúszoboszlóra és hát..mondanak ám esőt arra a hétre...próbálok alternatívákat találni pancsizásra :lol:

Pusz mki.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Andi: Nyíregy-Sóstón tényleg van egy élményfürdő, magam nem voltam még ott, de sógornőmék a gyerekekkel sokat járnak oda és nagyon szeretik. Egy szép nagy parkban van, szép helyen, szóval sztem szupi. Én elmennék. Élményfürdő egyébként Debrecenben is van, a csónakázó tónál, az állatkertnél. Ott sem voltam mondjuk, de ezer méterről hallani, hogy a gyerekek benn marha jól érzik magukat.

Szóval, okos vagyok, mindent tudok, csak egyik helyen sem voltam még. Szoboszlón igen, na, az szupi nagyon!!!!! Ha nincs tömeg.

Ha nincs strandidő, van Nyíregy-Sóstón egy remek állatpark is, egyedül ott vannak gepárdok az országban. De csak túracipővel bemenni, mert nem állatkert, hanem part, vagyis sokat kell gyalogolni.

jaimee

Andi, nekem is Debrecen jutott eszembe. Az állatkert klassz, kisgyereknek éppen elég. És át tudtok menni a vidámparkba is, ami szintén nem nagy, de azért a pénztárcádat nyithatod hozzá. És ott a Nagyerdő, tóval, ahol lehet vizibiciklizni.
A nyíregyház vadasparkkal én is szemezgetek már évek óta, de még nem szántam rá magam, hogy olyan messzire elmenjek!

Csongi imádta régen a bevásárlókocsikat ( az autós a halálom, tuti izomláz egy bevásárlás után). Most már ő tolja a bevásárlókocsit, hát kérem, kész nagyfiú!

Betti, beszéltél az óvoda vezetővel? Nálunk már tuti jelentkezni kellett ahhoz, szeptembertől valaki óvodát kezdhessen!

Jaimee, hát nem irigyellek a rosszullétekért! Doki mit mond, mikor lesz vége?

Évi és
Kép
csongianya

Évi: A doki nem mondott semmit, mondjuk nem is kérdeztem, mikor múlik el, annyi hozzáfűznivalója volt, hogy engem ismerve biztos nem is érezném jól magam, ha nem lenne hányingerem...És ebben igaza is volt az első trimben, de most már igazán örülnék, ha integethetnék a rókáknak. :D

Hát igen, marha messze van Nyíregy, nekünk vannak ott rokonok, ez a mázli. Szeretünk ott lenni abban a régióban.

A vadaspark szupi Nyíregyen, tavaly olyan mákunk volt, hogy egyszerre voltak tigriskölykök és oroszlánykölykök. Nagy élmény volt látni őket! :lol: Azóta tovább építették, szóval most még klasszabb lehet.

De ha már állatkert, a jászberényit is nagyon szeretjük, nagyon nagyon jó a méretéhez képest!

jaimee

oroszlán kölykök természetesen :lol: :lol: Ukrajna ugyan közel van.... :lol:

jaimee

Évi,Jaimee.

Nagyon köszi csajok.Debrecen benne van a programban.ha rossz idő lesz bizti elmegyünk az élményfürdőbe.Az állatkertben és vidámparkban is voltunk tavaly és idén is bizti elmegyünk mert nagyon klassz,a gyerekek imádták.
Mi is terveztük már tavaly is Nyíregyházát,de csak nem mentünk (amúgy ekkor is Szoboszlón nyaraltunk).Csak még azt nem tudom,hogy Nyíregyen van-e fedett élményfürdő vagy olyan mint Hajdúszoboszlón?! Néztem a weboldalukat,de onnan nem derült ki

ANdi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Évi: sok értelme van így az allergia vizsgálatnak... :? Ha negatív lett, akkor viszont mitől lehetnek a tünetek? S mire lehet allergiás?
Amúgy Marci is nagyon szereti az autós bevásárlókocsit :)
Olyanba csak akkor rakjuk, ha Apa is jön, mert én nem bírok vele manőverezni. Általában jól elvan a sima kocsiban is, főleg ha kap egy kiflit.
Most már a rekedt varjúhang is eltűnőben van. Még adom neki a Fenistil-cseppeket, és olyan aranyos, beveszi, és megtapsolja magát, hogy milyen ügyes volt.

Petri: Timike is nagy hóhányó lehet, hogy ilyen mutatványokat csinál. Nem semmi. :D
lehet, hogy az időjárás miatt van, de tegnap mi is elég nyomottak voltunk. Én nem is voltam álmos, csak nem volt kedvem semmihez.
Marcira nem panaszkodhatok, mert ma is fél 9-ig aludt. A kialvatlanság számomra a múlté :) (Kop-kop-kop.)

Cleo! Hétfőn mentek nyaralni? Jól hangzik a program, a gyerekek biztos élvezni fogják. Kár hogy Nyíregyháza ilyen messze van Szolnoktól. Egy napra nem nagyon lehetne menni.
judit_79

Judit, hát nem tudom, szerintem allergiás az tuti. Már 5 hónaposan tiszta anyatej mellett ekcémás volt, és volt már többször is ugatós köhögésünk, amit szintén allergiára fogtak a dokik.
A mostani tünetei meg teljesen azonosak az én szénanáthámmal, és még egy időben is kezdődnek. (Reggel a szomszédok azt hallják, hogy kórusban tüsszögünk). Azt mondják, hogy nem mindig mutatható ki ilyen idős korban. Most már tényleg utána kell járnom ennek a homeopátiának. Úgy voltam vele, először ezt megcsináltatom aztán meglátjuk. De most már nekiindulok és felhívogatom a lehetséges dokikat!

Évi és
Kép
csongianya

Judit és Évi!
köszi az érdeklődést az ovi ügyben!

jelentkezni már nálunk is kellett május 31-ig, de azért akartam volna beszélni az ovoda vezetővel hogy vihetem e szeptembertől, mert amikor beírattam kértem az ovónőt hogy irja már ezt bele . S azt mondta van rá lehetőség, de ugye bztos ami biztos alapon. A lényeg az hogy tegnap nem bírtam beszélni vele mert az én "buzgó mocsing" anyukám :D :oops: ment el unokaöcsémért az oviba

De még ma is meg holnap is kell érte menni, mert csak honap jön haza tesóm a kórházból :? .

Szóval a héten megírom hogy mi lesz Bettikével szeptembertől

sok puszi
Szép napot

Kép
kbernadett

Cleo
Debrecenben van fedett élvényfürdő! A barátnőmék voltak már ott többször nekik nagyon bejön. Az idén mi is ki akarjuk próbálni.
Nyíregyházán nem tudom milyen van.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sztem mindkettő fedett, kívülről mindenképpen annak tűntek! :wink:

jaimee

Judit,igen elvileg hétfőn reggel megyünk.:) (ilyenkor már tök depis vagyok,hogy nehogy pont akkorra betegedjünk le-hát már csak ilyen para-mami vagyok :lol:

Petri.

Nekem is nagyon tetszik a debreceni élményfürdő és a gyerekeknek is egy kis paradicsom,de egy egész napot bennt tölteni egy vagyon :? ,de az is igaz,hogy gyerekekkel elég egy 3-4óra is (igaz az is egy 10-es) :roll:

De közben csak nézegettem a Nyíregyi honlapját és tán ott is van fedett gyerek-világ
:lol:

Bernadett. A mi ovinkban szigorúan veszik,hogy betöltse a 3-at!igaz,addig szoktatás címszó alatt bizti megoldható :roll: -de szerintem ha megy nagyon fogja élvezni Bettike-olyan nagy csajszi már ő is.

Évi.itt a mi köretünknek a másik dokinője (vagyis nem a miénk)-na ezt jól elkezdtem-foglalkozik homeopátiával-többnyire ilyen szereket is ír fel.Nagyon jó dolog szerintem,de óvatosnak is kell lenni vele-Sziszi is egyszer nem kapott időben antibiót és majdnem kórház lett a vége...de az allergiás dolgokra +köhögésre tuti jók (mi is használunk több félét is)

szia mki

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Andi, megírod nekem ki az a doki, akiről beszélsz? Lehet privibe is. Egyébként én is mindig tiszta ideg vagyok, hogy nehogy akkora betegedjen le a gyerkőc, amikor éppen megyünk valahová. Azért az útipatikát már beszereztem, (több ezer forint volt). Remélem sosem lesz szükség rá!
De jó nektek, hogy hétfőn mentek! Mi meg 14-én, Horvátba és azt sem tudom, hogy fogok addig mindent elintézni és bevásárolni munka mellett.

Holnap megyünk anyósomékhoz, Nagyszalontán laknak (románia), ha minden igaz, Csongi marad még vagy 2 napot nélkülem. Olyan ritkán tudunk menni, sajnálom is a nagyszülőket, de hát ez van. Ketten megyünk, anyukám meg megy ki érte kedden, és vonattal jönnek haza :)

Szilbee, hogy vagy? Múlik már a depi? Jól rémlik, hogy ma mész UH-ra? A barátnőm akivel megyek szülni, most van tanácsadáson....

Évi és
Kép
csongianya

Évi!
Köszi! Már múlik (tegnap már sütit is csináltam), csak most meg sok a rendberaknivaló.... azért nem írogatok, csak olvasok. Ráadásul párom ma csak este jön haza.
Nem ma megyünk uh-ra. Az eredeti felállás szerint ma kellett volna mennünk, de Ádámot nem akarom kihagyni az első fotózásból. Így jövő hét pénteken megyünk, ha a doki nem lesz szabin.

Andi, Évi!
Úgy irigyellek benneteket, hogy mentek nyaralni. :) Remélem csináltok egy rakat képet ... nekünk!! 8)

No de vasárnap mi is leadjuk délután a csemetét anyuméknak 1 napra. Nekünk most csak ennyi nyaralás jut. Legalább addig alhatok hétfőn ameddig akarok... utána pedig megyünk ügyintézni... :?

No lépek ... mennem kell felmosni... :x
szilbee

Hát depi az itt is van, bár nem kifejezetten ennek hívnám...
Kikészít ez az állandó émelygés, hányinger, hányás...Ma reggel is ezzel indítottam. Mármint a legutóbbival. :? :? Idegileg jobban kikészít, mint fizikailag.
De nem nyavalygok, mert nagyon szerettem volna babát, csakhát...nem könnyű...Nade itt a hétvége, majd kipihenem magam. Péntekre mindig lestrapálom magam, lehet, hogy nem dolgozom én október végéig.... MIndek erőlködni, ha nem muszáj.

jaimee

Hali.

Szilvi.Hu...de telik az idő..már félidős leszel :shock: .Igazad van,ne is maradjon ki az Apuci :) .Képzeld mikor én voltam 4D-n-Zsoltika is elkísért,nézte egy darabig,de meg is unta :lol: .Nálatok is lassan itt a szülinap :shock: .És afp eredmény van már???

Évi.De jó lesz nektek is,bizti jó időtök lesz. Bizti rössz így a nagyszülőknek és nektek is kiesik egy kis segítség így.ugye?
Én még sajna nem is jártam külföldön. :(
Csajok,légyszi jövőhétre küldjetek meleget Szoboszlóra!!!sajna sok esőt mond :evil: ,na jó,kiegyezek hűvösebbel,de esőt neeeeee...!!!

Tegnap olvasgattam a másik topikban is-hát rá kell jönnöm már ide alig írogatunk,egy csomóan "elköltöztek".Sőt vissza is olvasgattam és Szirén,Szazsa stb,stb.már náluk is elmúltak a fiúk 1évesek,de hír
semmi nincs róluk sajna.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Jaimee!
Kiszámoltátok már, hogy ha táppénzzel mész gyedre, mennyit fogsz kapni (GYED-re). Vagy a 180 biztosított nap miatt kell még bent lenned? Csak azért kérdem, mert sógornőm szülés előtt táppánzen volt és többet kapott táppénzre, mint ha bejárt volna dolgozni, és hát a gyed max. lesz nekik így is.

No de most már tényleg megyek takarítani... :roll:
szilbee

Szilbee: Teljesen sötétben vagyok GYES-GYED ügyben, még az elnevezést sem ismerem. Ha annyit, vagy közelannyit kapnék, mint a fizu, hétfőn már kereket is oldanék. :lol: :lol:, nem érint a 180 nap, csak anyagi okokból maradnék október végéig. Az már a 32. hét lenne....Most hogy mondod, utánanézek a neten a dolgoknak...Köszi!

jaimee

Az INDEX-en van egy fórum, ahol ha kell tanácsot is tud adni egy szakértő. Szólj, ha kell a link, mert akkor elővadászom. :)
Esetleg ki kéne azt is számolni, hogy mennyit kapnál táppénzre, mert bizony lehet hogy többet, mintha bent melóznál.
szilbee

Sziasztok!

Betti! Én is úgy tudom, hogy a legtöbb oviban szigorúan veszik, hogy a gyerek betöltse a 3. évet. Úgyhogy rendesek nálatok, hogy eltekintenek ettől. Emlékszem, amikor én jártam oviba, volt minicsoport is, ahová 2 éves kortól járhattak. Kár, hogy az már megszűnt.

Cleo! Én is aggódom kicsit, nehogy gond legyen, mire indulunk nyaralni. Marci most már túl van ezeken a nyavajákon, amúgy sem jellemző rá, hogy beteg legyen. Biztos nálatok is minden rendben lesz. Kellemes nyaralást nektek!! Vasárnaptól amúgy kánikulát mondanak. Úgyhogy hét elején még tuti jó idő lesz.

Évi! Mi is 14-én megyünk Horváto.-ba! :) Ti melyik környékre mentek? Mi Seget Vranjicába (Trogir mellé). Egy hetet leszünk, és visszafelé megállunk a Plitvicei tavaknál. Marcika addig Anyuéknál lesz, mivel szeretnénk pihenni egy kicsit...
Utána pedig megyünk a Balatonra. Már alig várom.

Jamiee! Hát nem tudok mást mondani, mint hogy kitartás, most már csak elmúlik a rosszullét...
Te ugye jövőre fogsz szülni? Vagy még idén? Mert akkor gyed szempontjából a tavalyi év számít.

Sajnálom azért, hogy már egyre kevesebben írunk ide. De valóban, sokan átmentek a másik topicba.
judit_79

Szilbee: Nem értem, hogyan kapnék többet táppénzre, mintha dolgoznék. :shock: :shock: Kizárt, hogy én többet kapnék. A bérem egyébként nem veri sajnos az egeket. :cry: És akkor finom voltam.

Judit: Dec. 26-ra vagyok egyelőre kiírva UH alapján, ciklus alapján 24 volt. Bér szempontból egyébként mindegy, hogy tavalyi vagy idei számít, ha a béremelés mértéke 0,00% :cry: :cry: volt, nem?

jaimee

Nem tudom sógornőmnél hogy volt, de egy pár ezerrel többet kapott táppénzre, mint normál. Majd megkérdem tőle a hétvégén, mert most babázik. Mondjuk neki a párja számolta ki.... még szerencse, mert a a melóhelyen rosszul számolták neki.
szilbee

Sziasztok!

Judit, mi Krk szigetre megyünk Omisalj-ba. Nem tudom, messze leszünk egymástól??? Mi is beterveztük visszafelé a Plitvicei tavakat :lol: Mi nem voltunk még Horvátországba, sőt, mióta Csongi megvan, azóta max. erdélyi rokonoknál voltunk. Mi már visszük, bár biztos pihentetőbb lenne egyedül, de nem akarom megfosztani a tenger élményétől!

A táppénz azért lehet több, mert nem vonnak belőle csak SZJA-t és nyugdíjjárulékot. Gyakorlatilag a bruttó fizetés 70%-a, és ebből vonják ezt az adót és a járulékot. Ezért lehet több, mint a fizu, mert abból több járulékot vonnak. Viszont most változott, hogy 90 napig jár, de nem tudom, hogy ez a terhesség időszakára hogy van.
A GYED-nél ha jól tudom, a szülés előtti 12 havi átlagjövedelmet veszik figyelembe.

Évi és
Kép
csongianya

Évi: Igen, én is arra jutottam, hogy eü-t nem vonnak belőle, azért lehet magasabb. Még mindig homály az egész, de majd a barátnőmet kifaggatom, ő profi az ügyben.

Lehet, hogy csak pihenni kellene, elmenni szabira, utána frissebb lennék, de várom a hányinger végét még mindig... :?

jaimee

Sziasztok!

Megint jó sokat irtatok.

Cleo! Én is ilyen félös vagyok, mint te. Februárban Németországban voltunk, de utazás elött már jó 1 héttel megkezdtük az óvintézkedéseket, nehogy Anta valamit összeszedjen.

Biztos nem lesznek betegek a gyerkőcök, jó utat és jó pihenést nektek.
A meleget meg mindenképpen felétek küldöm, mert én nagyon nem birom.

Ja igen, én is sajnálom, hogy egyre kevesebben vagyunk.

Évi! Hát tényleg elég dühitő, hogy igy jártatok az allergia teszttel.
Ennél már csak az volt a jobb,amikor Anyukám is csináltatott egyet, amit vérből állapitanak meg és elhányták a leletét, ami a mai napig nincs meg.
Azt tudni kell még hozzá, hogy ö folyamatosan Zyrtec- en él és a vérvétel elött már 1 héttel abba kellett hagyni a gyógyszer szedést, szegény addig alig kapott levegöt.

Szilbee! örülök, hogy jobb már a hangulatod. Amikor Antóniát vártam nekem is volt olyan idöszakom, hogy minden nap bögtem hol ezért hol azért, elég szörnyü volt.

Jaimee! Azért tudsz enni a rosszullétek ellenére? Most már lassan csak elmúlik.

Nyaralók! De jó nektek! Idén én is szeretnék már azért legalább 1 hétre kimozdulni itthonról.

Szép napot Nektek

Kép
Kép
mongi

Sziasztok!

Hát el sem hiszem, hogy valaki még emlékszik rám/ránk!!!:)))
Andi, igazán jól esett, hogy a visszaolvasásod alkalmával felidéztél emlékeidben.
Kedves Többiek! Ne haragudjatok, hogy csak így váratlanul be(vissza)toppantam a topikba, de ezt a kedves gesztust nem hagyhattam szó nélkül.
Az igazság az, hogy eddig is olvastam a topikot, csak sajnos nem napi rendszerességgel. :oops: Kiszámíthatatlan, hogy a fiúk mikor hagynak egy kis időt nekem ilyesfajta kikapcsolódásra. Általában csak este tudok gép mellé ülni és mire bármire is reagálhatnák, már idejét múlt dolog lesz, oly sokat írtok. Na, ennyit elég is a magyarázkodásból.
Szóval, ha beállhatok újra a csapatba, szívesen írok magunkról és cserélnék eszmét veletek a gyereknevelés nehéz és csodálatos feladatáról.

Üdvözlettel: Szirén

Kép
KépKép
szirén

Szia Szirén, mi még nem találkoztunk, jó lenne, ha újra írnál :lol: Ikreid vannak? Gratulálok! Nem lehet könnyű, két pici gyerkőccel. Mesélsz majd, hogy milyen az élet ikrek mellett?

Mongi, brrr, szegény anyukád! Újra kellett venni a vért? Ha jól rémlik heteket kell várni az olyan véreredményre!

Évi és
Kép
csongianya

Szia Évi!

Üdvözöllek én is! Gratulálok az rendkívül ügyes focista nagyfiadhoz!!! Igazán büszke lehetsz rá. :D
Köszönöm a gratulációt a fiaimhoz, igazán remek kispasik. Mire vagy kíváncsi az ikrekkel kapcsoltban? Én nagyon remekül elvagyok velük, pedig segítségem sincs a férjemen kívül, aki hétköznap dolgozik, mint mindenki más. Pontosabban, ha kellene, lenne segítség, de sokkal jobban megvagyok velük, mint ha itt van valaki. Remek kis napirendünk van, ami a "segítség" segítségével rendszeresn fel is borul. :? Így csak akkor kérek segítséget, ha valóban szükség van rá.

Szirén

Kép
KépKép
szirén

Halihó mindenkinek!

Szirén, üdv a csapatban!

Csajszikáim, lehet, hogy most ritkábban jövök felétek, de a másik topikban megtaláltok, nem akarok hűtlen lenni, de most elég nehéz a két topik közöt ingáznom.

Kép

Puszi mindenkinek, a nyaralóknak jó nyaralást, a gyerkőcöknek balesetmentes nyarat.

Ildi

Kép
Kép
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
vona ildikó

Jaimee!

Te nagyon hasonlóan ,,működsz" kismamaként mint én. Én is végig szarul voltam. Ja és ahogy Te leírtad, én is azt éreztem amikor Szonja babácskám megmozdult.

phpBB: Kép
phpBB: Kép
kati74

SZIA SZIRÉN

Nagyon örülök,hogy visszatértél.Megmondom őszintén,hogy már többször érdeklődtem így a többieknél hátha tudnak rólatok (+Szazsa stb)valamit,és arra gondoltam,hátha írogatsz más topikba és megtalálok valakit :)

De nem is számítottam rá,hogy ilyen gyorsan tudunk híreket.
Majd teszel fel friss képeket mind a 3 gyerkőcről??légyszi.

Én már úgy.....ezt a 2topikos dolgot.Ildi is elköltözik :cry:
nem tudom mi lenne a jó megoldás,mert sz é t h u l l un k teljesen
:roll:
LEgyen egy új 3ik? :lol: :twisted:

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?