Sziasztok!
Én sem vagyok túl búzgó topic tag,ezért bocsi...
Most viszont Angi én is pont aranygaluseket csináltam, már pár hete készültem, és végre összejött rá az idö.
Recept ugyanaz,mint Gabinál, csak én nem kinyútva szaggatom , hanem a tálból kanállal mint a galuskát szaggatom ki (olajba mártott kanállal könnyü.)
Egy sor galusek, megszórom (cukros-diós-FAHÉJ), langyos helyen még fél órát kell kellnie,mielött a forró sütöbe teszed. A többi stimmel
Az elökészitésnél meg az a fontos,hogy langyosak legyenek az alapanyagok, kicsit megmikrózom a lisztet, a tej az ugye az élesztö miatt langyos, a vajat is olvasztva teszem bele...
Olyan jó galuskakeménységü tésztát kell kapni,keverni, amig hólyagos nem lesz.(nyugi, csak pár perc...)
Kriszti, a vaniliasodót én igy csinálom (arányosan növelhetö az adag.)
1 tojás-2 evökanál cukor-1 kávéskanál liszt-fél liter tej-vanilia aroma.
A tojást cukorral+liszttel, pici hideg tejjel összkeveni, a többi tejet melegen hozzáadni,lassú tüzön addig kavarni amig besürüsödik. Én csalni szoktam,mert teszek hozzá egy kis vanilia öntet port (itt nálunk olyasmi zacsiban van,mint a vaniliáscukor)és akkor tutti jó lesz mindig...
Ha már ennyit regéltem róla, itt a bizonyiték, talán egy gondolattal tovább maradt a sütöben, de ettöl eltekintve jó lett nagyon...
Sziasztok!
Barbi