Sziasztok!
Linda: tök jó, hogy ovistársak lesznek.
Mikor voltál szülőin? Mi most voltunk októberben... Mi is a Radetzkyhez tartozunk, hát igen, elég felületesnek tűnik (bár az is lehet, hogy egy nagyon tapasztalt orvos, aki szinte ránézésre megmondja, hogy mi a baj.
), meg mondta anno, hogy ő antibiotikum elleni, ehhez képest szinte mindig antibiotikumot írt fel KOpinak, amikor ott voltunk.
Kopi nagyon könnyen beszokott, de mi ugye már jártunk magánbölcsibe is, meg állami bölcsibe is. Az óvónők nagyon aranyosak, a hely nagyon szép és felszerelt, a gyerekek is tünemények, szerintem nem lesz gond Natival sem.
Ti most kezdtek közösségben, ill. márciusban? Semmi előzmény? Úgy lehet, hogy kicsit nehezebb lesz, de ugye mindent gyerek válogatja. Kopi még túl pici volt a magánbölcsinél, hogy elszakadjon tőlem, de muszáj volt, így volt 1-2 hét amíg sírt. Az állami bölcsinél már nem volt ilyen, 2 napig "fogta a kezem" meg vitt ide-oda, de utána már elvolt (meg addig is, csak akkor nézte, hogy hol vagyok, meg jött oda), meg volt, hogy bepisilt néhányszor (otthon is egyik éjszaka). Az oviba kb. fél óra volt, amíg fogta a kezem, 2x1,5 órát voltunk ott, aztán 3. nap már egész napos volt és semmi probléma nem volt.
Úgyhogy szerintem totál gyerekfüggő, meg a kor is számít, hogy már érti-e, hogy miért kell és nem lesz rossz, de látom Nati már elérte azt a kort.
Milyen gyerek amúgy? Hogy viselkedik?
Van egy honlap (talán itt láttam):
www.veresiovisok.hu
H1N1: nagyon vacilálok. Pedig én az az ember vagyok, aki amit a médiában hall, semmit nem hisz el, sőt, inkább az ellenkezőjét veszi, mivel köztudott, hogy a média, a politika szeret csűrni-csavarni, hazudni, bolhából elefántot csinálni és még sorolhatnám. Sőt, ebben a z egészben megint a gyógyszeripar pénzelését látom, amihez kiszabadítottak egy vírust, hogy fellendüljön a gyógyszergyártás, illetőleg úgyis sokan vagyunk a Földön. - és nincs üldözési mániám.
Viszont: ki tudja, hogy mi lesz itt tényleg. Ahogy haladok előre az idővel, úgy a megrögzött NEM-ből hajlok az IGEN felé, mármint oltás szempontjából. Mert mi van, ha Kopi mégis elkapja v. én? De még mindig várok, csak nem tudom mire. Mert szerintem túl van lihegve, de akkor is ott van. Hú, bocsi a zsibbasztásért... Ez persze mind a média és a politika miatt van, hogy az emberek azt sem tudják, hogy most melyik a rosszabb: ha oltat, vagy ha nem oltat, mert össze-vissza hazudoznak. Én ugye ahol dolgozok, itt 2500-an dolgozunk. Naponta több száz ember fordul meg itt vidékről, külföldről, stb. Emiatt hajlok az oltás felé. Viszont soha nem voltam beoltatva a sima infu ellen sem és soha nem is volt bajom, még tüdőgyulladásom se volt. Jó, a torok- mandulagyulladásokat és néhány infut leszámítva. Emiatt ellenzem. De mi van, ha mégis elkapjuk és súlyos következménye lesz? - hogy nézek tükörbe (ha egyáltalán még lesz lehetőségem tükörbe nézni)? Na jó, befejeztem, nem fárasztok senkit tovább.
Bocsi!
Gabi: torokszúrás? Sajnálom a babaprojektet, de ahogy valaki itt írta, még "becsúszhat" véletlenül. Valahol megértem párodat a felfogása miatt, valahol nem. Megértem, mert én sem merek szülni amíg nem leszünk jobb anyagi helyzetbe,, de mondjuk mi nem is utazgatunk, meg napról-napra élünk. Viszont nem értem meg, de kérlek emiatt ne haragudj meg, de ahogy olvasom, ti nem vagytok olyan rossz anyagi helyzetbe, (mint pl. mi), hogy ne tehetnétek meg, hogy vállaltok egy másikat. A meló: szerintem sokkal rosszabb, ahogy te is írtad, hogy visszamész, majd 9 hónap múlva újra eljössz. Nincs meg a folyamatosság, nem tudsz tervezni, a melóhelyeden sem tudnak veled tervezni ugye és hát valahol felborítja a megszokott életvitelt is az a 9 hónap. Remélem nem haragudtál meg rám emiatt. Ha igen, máskor megtartom a véleményem.
Tök jó, hogy te így mersz autókázni. Lehet tényleg dokihoz kéne mennem, hogy miért félek ennyire tőle (biztos, hogy közrejátszik az, hogy sok kártérítési perünk van és vannak közte olyanok, hogy az autó elütötte-meghalt, az autó előzőtt, fékezett, hátulról belement a vétlen és meghalt, stb. szóval sok olyan, ahol autóbalesetben a vétlen halt meg), meg az alap félelem az autóktól. Úgyhogy már nagyon várom, hogy Gyula végre elkezdhesse a jogsit.
Ahogy megvan neki, rögtön nyugodtabb leszek, mert ő fog vezetni, ha kell.
Prüntyi: gratulálok az álláshoz!!!
Örülök, hogy sikerült valami jó melót megcsípned és viszonylag hamar.
A bölcsi megy Timikének? - úgy rémlik, hogy már elkezdtétek, nem?
Esztó: nem tudom írtam-e már, de Álmos gyönyörű a képeken. A legjobb szerintem az, amelyiken csak az arcocskája látszik a hatalmas szemekkel, szerintem ezzel pályázaton simán tarolnál. Meggyógyultál már?
Kora,
Tappancs,
kismamák?
Ildi meggyógyultatok? Ovi milyen? Neked a suli? Házat sikerült eladni?
Mennem kell, ideje elkezdenem dolgozni.
Bocsi a h1n1-es zsibbasztásért és ha olyat kérdeztem, amire már válaszoltatok, de nincs időm visszaolvasni rendesen...
Szép napot!