Új privát üzeneted érkezett!

Szia Zsu!

www.kokas.hu oldalon meg tudod nézni mi a lényege.
Kokas Klára módszerét alkalmazzák nálunk is, majd jönni is fog hozzánk vendégségbe Klára, mert a mi terapeutánk pótmamája.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Zsu
Biztos nagyon szép lesz. Van valami sablonod, vagy szabadkézzel rajzolod? Van verdás és hercegnős függönyöm is. :lol:

Bogi
Hát igen rend szempontjából jobb a tv, és a kert. De mióta Zsezsi ovis már nem szeret olyan sok időt a kertben tölteni. :cry: Lehet, hogy egyedül unalmas neki. Engem érdekelne a dvd, még soha nem láttunk ilyet.

Mindenjárt itt a hétvége!!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly

Sziasztok!

Szomat délután 3-6 között társasjáték bemutatót és vásárt tartunk Győrújbaráton a Művelődési Házban.

Gyertek el, ha nincs jobb programotok.

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros

Szép estét!

Orsi. Kézzel. Látszik is...Szívesen vennék új függönyöket, de azt hiszem majd csak akkor, ha lesz szép új külön szobájuk a törpéknek. Addig maradunk az unisex nari sárgánál. :lol:

Bogi!
Köszi, meg is nézem majd az oldalt.

Piros!
Jó nagy forgalmat kívánok neked!!

Jó éjt, sziasztok: Zsu

Kép
Kép
deaknezsu

Szia Zsu!

Köszönöm! :-)

ne felejtsd el majd lefotózni és felrakni képet a szobáról. Irigyellek, hogy bele mersz vágni egy ilyen átalakításba.

Bea!

Voltam én is Müllerben, de nem láttalak. Mikor dolgozol?

Csajok!

nem tartunk egy Mikulás-talit? vagy sok a munkahelyi buli? Szervezhetnénk valakit, aki beöltözik Mikulásnak és végre összejöhetne a csapat. Mit gondoltok?

Piros

Kép

Kép

Kép
piros

Sziasztok!

Piros!
Szerintem jó ötlet. Nem komplett festem ám a szobát, csak egy kis falrészt!!

Szép estét, Zsu

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!

Piros!
Szerintem is jó ötlet a mikulás, jó lenne összehozni!!!!!

Ha nem láttok az üzletben az nem azt jelenti,hogy nem vagyok ott,csak sajna nagyon sok háttér munkám van az irodában. Ha bárkinek szóltok, kihívnak. Az a ritkább ha nem vagyok ott,még a szabadnapjaimon is be szoktam menni :roll:

Zsu!
Jöhetnél a labdákért amíg megvan,mert sokan szemet vetettek rá,attól tartok egyszer csak lába kél :wink:
A Cimbit néztem, még nem jött,de a nagy piros/asszem Villám akárki :shock: / az jött,én raktam is el Marcellnek.
A kamionos autópálya is van,de nem beszél magyarul......de attól függetlenül nekem nagyon tetszik.
Megjött Marcellnek az autópályás szőnyeg,marha jó, azóta tele van kis autókkal,mert dugót játszik/ tudod anya dugó van,mint reggel ha megyünk bölcsibe/ :lol:

Orsi!
Sajnálom,hogy nem tudtam elmenni a vásárra itt Csanakon. Jövő héten hol lesz? Elvileg szabin leszek több napot.

Szép napot!
Bea
beátab

Szerintem jó lenne egy kis összejövetel. Szúrjunk ki egy napot és szervezzünk rá. A péntek (dec. 5.) és a szombat (dec. 6.) este szerintem biztosan gázos. Ha van program, akkor az ezeken az estéken van. Mit szólnátok a vasárnap délutánhoz? Mondjuk 3-6 között.

Ha jó, akkor már csak helyszín kell és önkéntes Télapó :-)
Nekünk van gúnyánk (sapka meg köntös és szakáll), meg egy pásztorbot is. Nem valami nagy minőség, de hangulatkeltésre jó. Csak a mi apánk már kihízta kicsit :-(.

Kinek lenne jó az időpont? Vagy van más ötlet?

P.

P.

Kép

Kép

Kép
piros

Jó ötlet a mikulás, én a helytől és megközelíthetőségtől meg időjárástól teszem függővé, de megpróbálom apát is megdumálni autó ügyben.

Amúgy most egy darabig megint itthon leszek, Zalán bárányhimlős lett. A drága, igazi hősként bírja, alig vakargatja még. És épp most jött meg az új ágya vígasztalásul, úgyhogy azzal jobban el van foglalva.

Most ennyi a héten még jelentkezem úgyis. Üdv

Niki és Zalán
Kép
A világ anya szemével
kancellar

Sziasztok!

Jó ötlet a mikulásozás. Elvileg nekünk is jó az időpont. Ha a Piros férje kinőtte a mikulásruhát, akkor sajna az én páromnak is kicsi. Valamelyik játszóházban talán lehetne vagy művházban?

Bea
Csütörtökön lesz vásár 1-fél 4-ig Győrújfalun. Ha jól láttam aznap pont dolgozol. :(

Niki
Sajnálom Zalánt. Ezek szerint tetszik neki az ágy? Mikor jött ki Zalánon? Ha Zsezsi elkapta volna akkor már kijött volna rajta?

Kép
sorsoly

Sziasztok!

Esetleg mehetnénk a Kikába is, bár lehet, hoyg gyanús lenne, ha véletlenül egyidőben jelenünk meg és még saját Mikulást si viszünk. Megkérdezem itt Győrújbaráton is a Civilházat, bár nálunk mindent pénzért mérnek és hát nem vagyunk igazán a városközpontban :-(.

Bea! A Csabi nem vállalná be? Esetleg a nagyfiad? Neki biztosan jó a gönc. Vagy Bogi Atija?...

P.

Kép

Kép

Kép
piros

Nicsi!

esetleg Sato?...

P.

Kép

Kép

Kép
piros

Piros!

Megkérdezem a fiúkat,de szerintem egyikük sem Mikulás alkat,túl alacsonyak,meg vékonyak,főleg Dani.

Sato jó lenne,ő biztos vállalná is,de úgye ha megszólal....a nagyobb gyerkőcök tuti kiszúrnák. Ágiék ma jönnek haza Japánból.

Most jutott eszembe, Zsu férje remek Télapó lenne, magas is, mély dörmögő hangja van, ő ideális lenne. Már csak rá kéne őt beszélni :wink:
Zsu, szerinted bevállalná?

Hellyel kapcsolatban nekem sajna nincs ötletem. A Civil Ház nem rossz,gondolom nem kéne túl sokat fizetni sem,bár tényleg elég messze van /na nem nekünk :) /

Most mennem kell,indulunk.
beátab

Sziasztok

Bea :shock:

Tamás mint télapó? Szerintem ő akkora mint Piros férje, már ami a ruhát illeti.

Niki!
Jobbulást Zalánnak!!

Csajok!
Nem láttatok valahol helyes télikabátot,Kittinek valót?

Bea!
Hogy melózol?

Üdv: Zsu

Kép
Kép
deaknezsu

Orsi!
Múlt szerdán jelent meg rajta az első pötty (akkor még nem tudtam, hogy az), másnap a bölcsiben fedezték fel rajta is, meg még jó néhány gyereken. Szerintem nem kapta el Zselyke, sokkal előbb voltatok itt, amúgy meg ha jól tudom kb 3 nap a lappangása. Most még elvileg fertőzünk, mert még vannak hólyagosak is. De amúgy semmi baja nincs vele. Az ágyat nagyon élvezi még.

Télapó!
Hát most kezd nálunk képlékenyedni a dolog, úgy néz ki nálunk pont vasárnap lesz a családi télapózás, bár még a sógoroméktól függ. De ha helyileg közel lesz akkor utána még benézhetünk. Még semmi nem biztos.

Üdv

Niki és Zalán
Kép
A világ anya szemével
kancellar

Sziasztok!

Holnap 1/2 12-től 1/2 7-ig sminkelés lesz a Müllerben. Ha valaki szeretne egy profi sminket, gyorsan írjon nekem,még vannak szabad időpontok. Érdemes!!!!!! Nincs semmilyen vásárlási kötelezettség.

Bea
beátab

Sziasztok!

Zsu!

tegnap jártam a Dechlatonban és egész aranyos télikabát volt ilyen kicsi lánynak. Nézd meg, ha arra jársz. Itt megnézheted: http://www.decathlon.co.hu/HU/product_8073269-48087464/ a honlapukon. nem olcsó,d e nagyon tuti a kivehető béléssel. Szerintem. :-)

Lányok!

Jó lenne tudni ki mennyire gondolja komolyan a közös Mikulást, mert lehet, hogy csak díjköteles helyszín akad és akkor nem mindegy hány emberre számítsunk.

ja, és Télapó sincs még!

Kép

Kép

Kép
piros

Jó reggelt!

Piros!
Bocsi,hogy tegnap nem tudtunk beszélni skype-on,későn jöttem haza és nagyon fáradt voltam.
Már összekészítettem amit gondoltam Neked. Majd beszélünk.
Nagyon szép lett a sminked,remélem kedvet kaptál hozzá és ezentúl Te is sminkeled magad otthon, hidd el érdemes!!!!!! A szép smink az arcra irányítja a figyelmet, tudod mire gondolok :wink:
És ha Te tetszel magadnak, szépnek látod magad,akkor a környezeted is így látja. Tudod csak önbizalom kérdése!!!!!!

Bogi!
Örülök,hogy találkoztunk,csak kár hogy beszélgetni nem volt idő :roll:
Majd talán Mikuláskor.
Ja akartam Neked is adni kis mintákat,de mire volt egy kis időm már elmentetek. Keress ha újra nálunk jársz!!!!

Bea
beátab

Sziasztok!

Most egyeztettük le sógorékkal, mi vasárnap télapózunk nagy családilag, úgyhogy mi nem tudunk majd menni.

Üdv

Niki és Zalán
Kép
A világ anya szemével
kancellar

Sziasztok Lányok!
Újra itthon vagyunk, igaz, hogy már kedd éjszak megérkeztünk, de az idő eltolódás miatt elég rendesen meg voltunk kavarodva.
Nagyon jól éreztük magunkat. Kellemes volt az idő, 3nap kivételével 18-20 fokok voltak. Sokat sétáltunk, kirándultunk a hegyekben, játszóházaztunk, még úszodába is el tudtunk menni.
A gyerekek elég jól birták az utazást, pedig nagyon kimerítő volt, gyakorlatilag egy napos utunk volt a repülés és a vonatozással együtt.
Jól el lettek kényeztetve a csajok, úgy hogy itthon nehéz lesz őket helyre rázni, de muszály lesz mert az akaratosságukat nem fogom sokáig bírni.
Anna már holnap megy ovi talán az majd segít a rendszeres elfoglaltság.

Pénteken körülnéztem a family centerben is. Bea nem láttalak és nem akartalak zavarni azzal, hogy kereslek.
Szép dolgaitok vannak, még biztos visszamegyek valamikor.

Piros!
Hol van az üzletetek?
Ha már ismerős vagy a játékkereskedőknél. Felkutatnál nekem felfújható lovacskát, amire fel lehet ülni és ugrálni vele. A Norié tönkrement és azóta égen földön nem találok helyette, még a Tomonak is vennék ha lenne.
A Mikulásos összejövetel érdekelne, de vasárnap Pesten leszek, valami más időpont? Sato biztos nem lenne jó Mikulásnak, de lehet hogy anélkül is találkozhatnánk.

Röviden ennyi.
Üdv. Ági
nicsi1

Szia Nicsi!

Üdv itthon!
Sajnos lovacska ügyben nem tudok segíteni, mert mi csak társasjátékkal és kirakókkal foglalkozunk. De abban nagyon jók vagyunk :wink: Talán Bea tud segíteni, náluk többféle játék van...

Mikulásra eddig Zsu,Orsi és Bea jelentkezett, Nikinek sem jó az időpont, Bogi még nem válaszolt.
Tőlem lehet máshol és máskor is, csak próbálkozom. Úgy tűnik ez a vasárnap nem jön össze. Ha van jobb ötlet, én szívesen alkalmazkodom. :-)

Kép

Kép

Kép
piros

Sziasztok!

Ági!
Üdv itthon!
Ilyenre gondoltál?
http://www.vatera.hu/rody_felfujhato_ug ... 67936.html

Mikulással kapcsolatban, ha lesz végleges időpont akkor mondom, hogy jó-e vagy nem, mert mi is tulajdonképpen attól függünk, hogy a többi rendezvény mikor van.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Péntek este nem jó a Mikulás bulira? Hétvége nekünk is necces, mert azon a hétvégén tartom a szülinapom, és nem tudom mikor jönnek a vendégeim.

Pedig nagyon jó lenne. Tamás nem akar Mikulás lenni. :(

Piros!
Köszi tippet, kabátka ügyben, már vettem, a Brendonban, meglepően jó áron.

Ági!
Üdv újra itthon!!!!

Puszi, most lépek!!
Zsu

Kép
Kép
deaknezsu

Ági!

Nem tudom, erre gondolsz-e.
https://www.r-med.com/index.php?prodid= ... ookie_loop

Zsu

Kép
Kép
deaknezsu

Üdv!

nekünk jó a péntek délután is. Többiek?

kell még akkor Mikulás és helyszín is.

P.

Kép

Kép

Kép
piros

Sziasztok!

Nekünk is jó a péntek délután,vagy este.
És akkor hova megyünk? És ki lesz a Mikulás????

Ági!
Holnap mentek jazzbalettre? Én 4-ig dolgozom,anyu viszi Kyrát,de én megyek érte. Ha ott leszel, megyek előbb és tudunk beszélgetni.
Sokat gondoltam Rátok :wink:

Bea
beátab

Sziasztok Lányok!
Köszönöm a gyors reagálásokat.
Bogi, Zsu!
Erre gondoltam, de mégsem egészen.
Egy másik fajta modell volt, ami egyszerübb kivitelű.
Közben meg is találtam a www.jatéksarok.hu oldalon a készségfejlesztő áruknál.
Sajnos a cég a Pakson működik igy mindenképpen rendelnem kell. Még gondolkodom, hogy az egyik a lovacska lesz a másik micimackó (Fanni bolondul a micimackóért) bár attól tartok, hogy az elég széles lesz igy nem fog leérni róla a lába.
Annának mindenképpen lovacska (piros) azt igérte, hogy aki (Mikulás vagy Jézuska) neki lovacskát hoz annak neki adja a cumiját.

Találkozásra a péntek nekünk is jó, szerintem valamelyik játszóház. Mi az angol miatt a Tappancsba járunk, esetleg megkérdezhetem. Holnap megyünk újra.

Olvastam a reklámját egy Csanaki kávézónak, ami nemsokára nyilik és úgy hírdeti magát, hogy baba barát lesz.
Bea nem tudsz esetleg közelebbit? Mikor nyitnak? Milyen helyzetben vannak? Esetleg mi lehetnénk nekik az első vendégeik?

Szerintem, ha nem lesz Mikulás az sem baj, az ovikba ugy is megy, meg haza is, a lényeg hogy együtt legyünk.

Üdv. Ági
nicsi1

Sziasztok!

Igaza van, Nicsinek. Dobhatjuk a Mikulás ötletét és akkor találkozhatunk akár a Kika játszójában is. Mondjuk pénteken 4-től?!

P.

Kép

Kép

Kép
piros

Sziasztok!

Melyik péntekről van szó? Most vagy jövő héten?

Most semmiképp nem jó, mert Adventi vásár keretében pénzt gyűjtünk az ovinak, meg műsor is lesz, úgyhogy az nekünk nem oké, de jövő héten még nincs semmi egyenlőre.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

A mostani péntek nekünk jó. De mi lenne, ha az Erzsi kávézójába mennénk? A jövő péntek is jó, sőt akár gyerek nélkül is tudnék menni.

Kép
sorsoly

Fúú, Orsi, ez lenne az igazi!

December 5., péntekről beszélünk és Erzsiék kávézója is jó lenne (bár nem tudom hogyan lehet éppen megközelíteni, van még bontás előttük, nem?!).

Sőt! Apjukommal beszéltem és megegyeztünk, hogy megkaphatom Mikulásra azt a délutánt és bevállalja a kölyköket! Én is tudnék menni egyedül. Egy jó kis mama-tali!

Csak akkor inkább a krampuszt hívjuk vendégségbe :wink:

Mit szóltok?

P.

Kép

Kép

Kép
piros

Sziasztok!

Jó ötlet a mamatali is,nekem a péntek délutánom szabad,Csabi bevállalta a törpéket foci helyett :wink:
4-ig dolgozom utána ráérek.

Mondjuk a Mikulásos bulit is sajnálom,már beígértem a kicsiknek,de sebaj majd keresek valami programot nekik szombatra vagy vasárnapra. Tudtok valamit esetleg?

Képzeljétek Marcellommal valami baj van :( Doki nénink ma nagyon leszúrt a súlya miatt /11,5 kg/, szerinte alultáplált, ráncos a bőre, nagyon sápadt, lehet vérszegény is. Jövő héten megyünk vérvételre,meg szóba került a lisztérzékenységi vizsgálat is, meg valami gasztroentológia vagy mi :roll:
Én is látom hogy sovány,meg túl sokat nem is eszik,de hogy alultáplált azt azért nem hinném :?
A bölcsiben állítólag eszik rendesen,itthon sem engedem evés nélkül felállni az asztaltól. Szerintem ő ilyen alkat,mint az apja,Csabi is sokáig nagyon sovány volt,most kezdett el felszedni pár kilót,úgye a korral jár :D
Olyan elkeserítő amikor azt feltételezik,hogy nem etetjük rendesen a gyereket :cry: nagyon rosszul esik. Pedig a doktor nénink nagyon régóta ismer bennünket,tudhatná,hogy nem hanyagoljuk el a gyerekeket.......
Na nem panaszkodok tovább,megyek takarítani,aztán dolgozni.

Sziasztok!
Bea
beátab

Sziasztok

Tamás elvállalta mégis a Mikulás szerepet, de látom, már késő.

Most csak ennyi, puszi, Zsu

Kép
Kép
deaknezsu

Zsu!

Ne kapkodj a lemondásával!
Ha van Mikulás lehet gyerekes buli! Már csak helyszín kell.

A gyerekmentes tali csak egy alternatíva. (bár nekem tetszik nagyon az igaz :-) )

P.

Kép

Kép

Kép
piros

Halihó

Engem is érdekel minden megoldás ám. Ha többen éltétek bele magatokat a mama-partyba, akkor jó, legyen.

Krisznek ma szünet van az oviba, ráadásul Tamás is csak este jön haza, hosszú napom lesz. Lassan főzni kéne valamit.

Szép napot mindenkinek!!
Zsu

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok Lányok!
Nekem is tetszik a mamatali, már beszéltem is a nagyival bevállalja a gyerekeket, péntek délutánra.
Szerintem Mikulás bulijuk lesz a gyerekeknek az oviban, bölcsiben, és még ott van a szombat délutáni városi Mikulás is.
Szóval én a mamatali mellett vagyok. Bár a többség dönt, de mindenképpen köszönet a Tamásnak, hogy bevállalta.
Üdv. Ági
nicsi1

Sziasztok!

Elkészült a falfestésem, rakok fotót. Puszi: Zsu

Kép

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!

Zsu
Ez nagyon jó!! Igazán ügyes vagy. Tamás is nagyon rendes a mikulással kapcsolatban.

Bea
a doktornő biztos nem úgy gondolta, hogy nem etetitek a Marcellt. Nem mondom, hogy egy óriás, de nekem utoljára egészségesnek tünt. :)

Ági
Hozzhatnál képeket Japánról.

Nálunk sajna a céges Mikulás elmarad, a kedves csak magát regisztrálta, így mi nem mehetünk be. :lol: :cry:
De az oviban lesz Mikulás!!!

Sajna én pénteken nem tudok gyerek nélkül menni a bulira, sőt az elkövetkező hónapokban sem tudok gyerektelen lenni. Jön a kistesó!! :)

Kép
sorsoly

De jó, Orsi!!!!!!

Éljen, éljen, éljen!

Ahogy rákattintottam az oldalra szembeöltött az új szalagod egy régebbi hozzászólásod alatt és nem is akartam hinni a szememnek. A legjobbkor. Ugye most akkor már otthon leszel nyárig? Legalább lesz időd talizni . Szerintem egy ilyen kis titok részt vehet a mama talin is bátran :-).

Gratula!

Zsu!

Szuper lett a fal! Nálunk nem vállalsz? Dávid össze vissza firkálta a szobája falát. :-(

P.

Kép

Kép

Kép
piros

Orsi!! :lol: :lol:

Ugye? Ugye?!!!! Én kérdeztelek utoljára a kistesó projektről,te meg.....!!!!! A lényeg: fogadd őszinte gratulációmat!!!!!

Puszi: Zsu

Kép
Kép
deaknezsu

Szia Orsi!
Nagyon örülök nektek. Gratulálok. Vigyázz magatokra, pihenj sokat!

Japán képeket tervezem, hogy viszek, bár inkább családi képek lesznek, néhány tájképpel.
Üdv. Ági
nicsi1

Szia Zsu!
Gratulálok nagyon ügyes vagy. Gondolom sokat dolgoztál rajta.

Szia Bogi!
Most jutottam el, hogy megnézzem a zeneterápia általad ajánlott web oldalát. Nagyon klassz, de én úgy olvastam, hogy kisiskolásoknak van Győrben. Ti hova jártok és mikor, milyen feltételekkel.
Kis Fanninak keresnék valamilyen zenés programot, mert az ő életéből kimaradt a zenekuckós élmény, ami Annának volt és most látom annak kedvező hatásait.

Szia Bea!
Holnap találkozunk a jazzbaletton?

Szia Piros!
El tudnád nekem hozni pénteken a kért játékot? (ha mamatali lesz, ha gyerekkel együtt akkor inkább belépek hozzád).
Üdv. Ági
nicsi1

Nicsi!

Szívesen, bár lehet, hogy biztosabb, ha beugrasz érte. Ugyanis mint kiderült pénteken Pestre kell mennem, plusz este Dávidot köszöntünk. Azért még nem adtam fel, hyog közben beugrom a mama-talira!

Lassan körvonalazhatnánk az időpontot és a helyszínt is. Mehetünk Erzsi kávézójába? Mondjuk 3-5 között?

P.

Kép

Kép

Kép
piros

Sziasztok!

Ági!

A mi zeneterápiánk ahogy a neve is mutatja terápia, úgyhogy szakvéleménnyel lehet csak járni hozzánk. Olyan szerencsénk van, hogy aki tartja, ő győrújbaráti, és a helyi pedagógiai szakszolgálaton keresztül ingyen tartja, mint fejlesztést. Nekünk igazából azért van rá szükségünk, mert Lili egy kicsit szorongó gyerek, rágja a körmét, nehezen oldódik fel, Katica meg néha túlságosan pörög, neki le kell nyugodni. Bár Katicáról úgy szól a vélemény, hogy az egyetlen baja, hogy túl okos, és mivel túl muzikális is, ezért neki nagyon ideális ez a foglalkozás. Lili pedig egyszerűen csoda, ahogy hétről-hétre egyre jobban kinyílik, bekapcsolódik a feladatokba.
Egyébként ezt úgy kell elképzelni, hogy az elején egy gyerekdalt énekelünk el többször, többféle módon. Pl. eljátszuk, hogy mindenféle állatok vagyunk, úgy mozgunk és a dallamot az állatok "beszédmódján" énekeljük el. Ez tart kb. 15 percig. Utána meghallgatunk egy komolyzenei darab részletet, minden alkalommal mást, de egy foglalkozáson ugyanazt hallgatjuk egymás után többször. És a zene alatt csinálunk pl. olyanokat, hogy formázunk pl. egy ajándékot, amit aztán eldugunk valahová, aztán megóvjuk, aztán odaadjuk valakinek vagy elvarázsoljuk. És ez alatt mindig megy a zene. Ez is kb. 15 perc. A végén pedig leülünk a szőnyegre és a gyerekek jelentkezhetnek, hogy táncolnak valamit arra a zenére, amit addig hallgattunk. Ha egy gyerek egyedül táncol, az már elég nagy haladás. Katica már rögtön első alkalommal táncolt, Lili meg egyedül még most sem, sőt, a társaink közül egyedül csak a Katica táncolt, a többiek párban szoktak. Aztán elmondják, hogy mit táncoltak el, mire gondoltak közben. Katica volt már póni, hattyú, pillangó. :) A legvégén pedig meggyújtunk egy gyertyát és énekelve elfújjuk.
Pl. olyanok vannak, hogy aki táncolt, azt nem tapsoljuk meg, hanem megkérdezzük, hogy megsimogathatjuk-e és mindenki megsimítja. A pedagógus nem fegyelmez pl. a klasszikus módon, megkéri a gyerekeket, hogy mit csináljanak ha éppen valaki rosszalkodik, de nem szól rá fennhangon, csak visszatereli a zenéhez. Egyébként mint közös élmény is fantasztikus.
Szóval nekünk ez itt helyben van. :-)

Nekem a lányok most épp légcsőhuruttal itthon vannak, a héten nem lesz nekik így ovi, bár pénteken már a mikulásozásra elvihetem őket az oviba.
Katicának írt fel a doki Fenistil cseppet a köhögésére, és ma kétszer kapta és nem köhögött elalváskor sem. Úgy látszik mégis valami összefüggés van a fűtési szezon és Katica köhögése között. Tegnap éjjel már annyira köhögött, hogy kidobta a taccsot szegényem.

Orsi!
Most így akkor ne gyere a héten, majd megbeszéljük mikor tudsz jönni.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat. :)

Piros
Boldog születésnapot Dávidnak!!

Bogi
Gyógyuljatok, majd a jövő héten elnézek, ha jó lesz.

Tali. Nekem jó 3-5ig, de utánna is. Öt körül fel kell szedni a páromat az Audinál és hazajutattni, Zsezse anyukámmmal lesz, így szabad vagyok mint a madár. :)
Erzsi is mondta. hogy szívesen benézne hozzánk, csak valami időpontot kellene neki mondani.

legyetek jók!!

Kép
sorsoly

Sziasztok Lányok!
Akkor maradhatunk a péntek 3-5 időpontban az Erzsinél?
Nekem 6-tól hivatalos rendezvényen kell az egyesületünket képviselni igy a mamataliról oda kell mennem még.
Zsu, Piros ti is jöttök?
Bogi ha a lányok meggyógyulnak akkor tudsz jönni?
Orsi akkor te már biztos leszel?

Bogi köszi a visszaválaszodat a zeneterápiával kapcsolatban.
Nálunk az Annának vannak konfliktus kezelési problémái és igazából nem tudom, hogy mit csináljak, már gondoltam, hogy szakember segítségét kérem. Azt gondolom, hogy én nem mutattam neki megfelelő példát és most már elég nehéz ezen változtatni saját erőből.
Fanni sokkal nyugodtabb, bár nála a cici függőség ami elgondolkodtat. Egész nap meg van nélküle, sőt tegnap már délben sem kérte, de éjszaka többször kéri és alkalmanként fél óra vagy még több is, de van hogy én nem bírom már és elveszem tőle, akkor teljesen kiborul. Megvonni nem akarom tőle, de már teljesen lemerülök fizikailag ettől. Ötletek?

Üdv. Ági
nicsi1

Sziasztok!

Ági!

Sajnos ez a konfliktus probléma nálunk is fennáll, és nagyrészt szülő függő a dolog. Ezen a zeneterápia sem segít. Ha úgy érzed, hogy tarthatatlan a dolog és esetleg az óvodában szólnak vagy szóltak miatta, akkor nyugodtan kérd ki az óvodapszichológus tanácsát. Nálunk rendszeresen nézik a gyerekeket, és akinek gondja van, annál szólnak a szülőnek és adnak tanácsot.
Sajnos nálunk biztosan én vagyok hatással a lányokra ilyen téren, hiszen velem vannak a legtöbbet, de apának is van ebben szerepe. Épp ma beszéltük meg, hogy mi lehet a probléma forrása, és hogy oldhatnánk meg. Csak tudatossággal lehet sajnos, ami meg rettenetesen nehéz, amikor az ember egész nap dolgozik, pörög.
Nálunk az a konfliktusok forrása, hogy apának nincs olyan erős idegzete, az ingerküszöbe alacsonyabb mint az enyém, és hamarabb felkapja a vizet. Ezt ellensúlyozandó, amikor tudom, hogy jön haza, én is hárpiává válok, képtelen vagyok nyugodtan beszélni velük, ha gyerekként viselkednek :) , mert tudom, hogy Atit az felhúzza. Így aztán mást se hallanak amikor hazajön az apjuk, mint ezt ne csináld, azt ne csináld, hagyd békén stb.
Persze amikor akklimatizálódik apa, akkor már nincs gond, játszik velük, minden oké, csak mondjuk eszébe jut, hogy ezt meg azt meg kéne csinálni, és akkor kezdődik elölről az egész.
Most megbeszéltük, hogy ha hazaér, azonnal kimegyünk együtt játszani, ő is lenyugszik, a gyerekek is megkapják az apjukat, aztán amikor bejövünk, akkor meg tudatosan próbáljuk a nyugalmat megőrizni.
A gyerekek viselkedésén ez úgy látszik meg, hogy egymással is veszekednek, nekünk is hisztiznek valamiért, szóval rendesen próbára teszik az idegeinket.

Nálad nem nagyon tudom elképzelni, hogy mutathattál rossz példát, hiszen Te egy nyugodt ember vagy. Persze a két gyerek sokat változtat az emberen, a türelme egyszeriben véges lesz. Maga a konfliktus kezelése részben tanult dolog, viszont a gyerekeknél ez sokat változik. Az alaptermészete megadja a választ bizonyos dolgokra.
Nálunk most újabban azt veszem észre, hogy annak ellenére, hogy nem bántjuk a gyerekeket, Lili pl. megint kicsit agresszívebb lett Katicával. Még jócskán a tűréshatáron belül van, de annak már biztosan van oka, hogy Liliben nőtt a feszültség.

Kemény és nagyon nehéz dolgok ezek, és nem elég átvészelni ezt az időszakot, bizony utat kell mutatni a gyereknek, ha nem akarod, hogy később gondjai legyenek ebből.
Én bevallom férfiasan, hogy sokszor nem tudom kezelni a helyzetet, vagy rosszul reagálom le.
Akikkel beszéltem eddig szakemberek, azt mondták, hogy ha a gyerek olyat csinál, ami nem tetszik, ne ordítsak neki, mert a gyerek nem fogja fel. Pl. ha mosogatás közben fél szemmel figyelsz rá és rosszat csinál, és rászólsz, a füle botját sem mozgatja. Ha kiabálsz, az sem izgatja. Ilyenkor félbe kell hagyni a mosogatást és az öledbe húzni a gyereket és úgy megmagyarázni neki, hogy amit csinál az rossz, Te szereted őt, és megkéred, hogy ne csinálja.
Na el tudod képzelni, hogy ez micsoda erőfeszítésbe kerül, eleddig még nem is tudtam megvalósítani. Két gyereknél egy mosogatás alatt ha csak kétszer csinálnak hülyeséget, az már annyi energia, hogy egész napra nincs annyi :)

Na dugulok, bár azt hiszem ez egy fontos kérdés, és helye van itt is szólni róla, de fejtsétek ki Ti is a véleményeteket :)

A pénteki talira nem tudok menni sajnos, mert céges bulink lesz Nagybajcson. Pirosnak már mondtam, csak elfelejtettem itt is szólni.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Péntek nekem sem jó, Orsival már beszéltem.

Kicsit sűrűsödnek az év végi bulik.

Piros!
Dávidnak Boldog születésnapot!

Bogi!
Mi is kis ingerküszöbbel rendelkezünk és Zalán szerintem kitesz két gyereket ha arról van szó, ha pl. maradjunk a mosogatásnál és nem figyelek már tuti csibész és ha rászólok semmi ha kiabálok akkor a második rászólásra elkezd hisztizni majd rendesen sírni, na akkor jutok el addig amit mondtál is, hogy kéne csinálni, hogy elzárom a csapot, odamegyek és elmagyarázom... És addig már nem jutok el, hogy mennyivel egyszerűbb és nyugodtabb lett volna, ha a kiabálás rész kimarad...

Na megyek, mert én elvileg dolgozom (gyakorlatilag az ebédet emésztem :))

Niki és Zalán
Kép
A világ anya szemével
kancellar

Köszönjük a gratulációkat!

Péntek délelőtt Pesten leszek, de ha minden jól megy, 3-ra már itthon tudok lenni. Ugye mehetünk Erzsi kávézójába? Nyitva vannak?

Nicsi!
Vigyem a játékot vagy bejössz érte valamikor?

Bogi!

Konfliktuskezelés-ügyben engem nem érdemes kérdezned, nálam bizony sokszor elszakad a cérna :oops: Azzal viagsztalom magam, hogy nem vagyok tökéletes, de kiszámíthatóan tökéletlen vagyok. Legfeljebb a gyerekek sem lesznek tökéletesek. De a világ sem az.

Kép

Kép

Kép
piros

Sziasztok!

Talán van még, aki emlékszik rám. Egy időben gyakrabban jártam errefelé, aztán jó ideig nem is volt netem.
Mostanában újra olvasgatlak titeket, s gondoltam bejelentkezek. Remélem nem gond. :)

Talán mióta megszületett a 2. lányzóm, Hilda még nem is voltam. Szóval a 2 lány jelenleg 6 és 1 éves. Abszolút különbözőek. Hanna sokkal nyugisabb, míg a törpi egy energia-bomba és már ismerkedünk a hiszti fogalommal is. :roll:

Ági!

Mennyi idős a kisebbik gyerkőcöd? A szopival kapcsolatban én is így vagyok, mint te. Egyrészt jó, mert biztos mennek vele a vitaminok, meg csak azzal tud elaludni. Másrészt viszont éjjel rettenetes, amit művel. Sokszor fél órákat alszok egyszerre.
Reggel elég érdekes fejem van. :lol:

Bogi!

Hát apa nálunk is nehezebben viseli a gyerkőcök okozta zsibvásárt, főleg hazaérkezés után. Neki is kell egy kis idő, amíg rájukhangolódik. Csak persze mindegyik rajta lóg, és egyszerre kéne velük játszania. :P

Na, így elsőre kb. ennyi.
Próbálok feltenni egy képet a lányokról.

Puszi mindenkinek:

Judit Kép Lányok
juditta2

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?