Sziasztok!
Ma kiengedtek minket, miután a lányoknak már jók voltak az eredményei.
Hát akkor mesélek:
Már múlt héten kedden kezdődött egyszerre mindegyiknél a hasmenés, de elég rapszodikus volt, nem állandóan ment a hasuk, csak reggel, meg este, nap közben Lilinek pl. normális volt, Katicának meg nem is volt semmi.
Aztán próbáltam őket diétáztatni itthon amennyire lehetett, de nem lett semmi változás az állapotukban. Ittak is a megszokott módon csak cukros teát raktam nekik, napi kétszer kapták a Normaflore-t, de már szombaton, miután a háziorvosom egész héten nem volt elérhető, felhívtam az ügyeletet, hogy mit csináljak. Elmondta, de annak ellenére sem változott semmi. Hétfőn reggel beszéltem a háziorvossal, de azután Lili elkezdett hányni is. Akkor gondoltam, hogy hiába minden, beviszem a kórházba, mert ha már hányás is van, semmi nem marad meg benne, a vizet is kihányta, hogy akkor ki fog száradni, nem akartam kockáztatni.
Katica már egész jól volt, normális volt minden reggel nála, úgyhogy adtam neki egy fél virslit (orvosi engedéllyel), na aztán egyszercsak ő is megivott egy pohár vizet, kiabált, hogy fáj a hasa, rohant a fürdőbe és kidobta a taccsot. Úgyhogy mindegyikkel elindultam a kórházba.
Tanácsra egyből a gyerekosztályra mentünk az 5. emeletre, vártunk egy darabig, se bú se bá, aztán megkérdeztem, van-e orvos. Egyből mondták, hogy ott nem nézi meg az orvos őket, menjünk le az ambulanciára. Lementünk, ott meg nem is volt orvos, várni kellett, aztán jött egy asszisztens, ő egyből a beutalót kérte, ami persze nem volt, merthogy a dokink csak délután rendelt. Azt mondta majd megkérdezi az orvost ha megjött, hogy megvizsgálja-e a gyerekeket, de addig is adjunk vizeletet, megnézik.
Mikor mindegyiké összejött egy jó 3/4 óra múlva, már megjött a doki is, mindenkit megnéztek aki utánunk jött, akkor jött ki az asszisztens egy kupac papírral, hogy menjek át vele egy másik szobába. Bementem vele, mondja, hogy azonnal felvesznek mindegyik gyerekkel minket, mert 5 keresztes aceton és 2-3 keresztes fehérje van a vizeletben, azonnal infúzióra kerülnek. Előtte meg azt mondta, hogy nem indokolt a kórházba menetelünk, mert nem elég betegek. (Kicsit felélénkültek az izgalomtól, de amíg vártunk, már mind a kettő eléggé elfeküdt).
Úgyhogy a csecsemő osztályra mentünk, ott voltak a hasmarsosok.
Az osztály szép, kultúrált, tiszta, nagyon nagyon normális és kedves volt mindenki, nővér, doki, takarító, tényleg le a kalappal előttük. Egyetlen negatívum volt, amikor beszúrták nekik a branült, nem engedték, hogy ott legyek, pedig lehet, hogy a gyerekeknek jobb lett volna, ha ott vagyok. Nem vitáztam velük, pedig tudom, hogy jogom lett volna ott lenni, de azért bementem a szobába, nem engedtem kizavarni magam.
Két palack infúzió és több liter tea ment a gyerekekbe, úgyhogy tegnap délutánra már negatív volt a vizeletük.
Lilinél azért volt ez az egész gáz, mert ő kis gebe és még fogyott is jó sokat 4 hónappal ezelőtti súlyához képest is fogyott, akkor 14,8 kg volt, most 14 kg volt, mikor bementünk. Katica meg 15 kg volt 4 hónapja, most is annyival mentünk be, ott mindegyik "hízott" 1 kg-ot.
Mondták, hogy már a legvégére mentünk be, csak egy kis rásegítés kellett, de ha nem viszem be őket, akkor rosszabbodott volna az állapotuk és hogy a kiszáradás meg nagyon gyorsan változtatja az állapotukat, úgyhogy vigyázni kell vele.
Mázli, hogy egyszerre voltunk bent a két gyerekkel, mert így nem kellett megoldani az elhelyezéseket
Egy kórtermet kaptunk, úgyhogy el voltunk különítve másoktól is, a kórteremből sem léphettek ki a lányok csak én.
Na ennyi, mi most egy darabig még nem megyünk gyerekek közé, bár mi már nem fertőzünk, de gyenge az immunrendszerük, így még nem mehetünk.
Nektek minden jót a talihoz, lélekben veletek vagyunk!!!
Puszi: Bogi