Sziasztok!
Nem tudom ki volt a gyerkőcfesztiválon, de azt hiszem eljutottunk arra a pontra a lányokkal, hogy túl sok volt a jóból. Szombaton bementünk reggel 10-re úgy, hogy anyósomnál hagytuk az autót és bebuszoztunk a városba. Mivel nem sokat buszozunk, lányoknak már itt kezdődött a "buli", ahogy mondják.
A Kisfaludy szobornál kértünk karszalagot, körülnéztünk, aztán lementünk a Radóra a meseszigetre, mert már ment a Vitéz László. Na ott beültek nézni, de érdekes módon 15 perc múlva a rajongó lányom felállt és mondta, hogy menjünk át a sütis felére.
Pályi János volt a Vitéz László, és nem tetszett neki. Tény, hogy valahogy nem fogta meg igazán a Vitéz László lényegét ez a pasi, mert leginkább a brutalitásra és nem a humorra ment rá, ami az eredetinek a lényege. Nekem már a tavalyi Vaskakas beli előadása sem tetszett, de úgy látszik a lányaim is műértők, mert nekik sem jött be.
A sütiszigeten legnagyobb csalódásomra nem folyamatos volt a sütés, hanem időpontot kellett kérni. A Radónak ezen a felén állították fel a hempergőt is a kicsiknek, ami furcsa volt, hogy a legnagyobb tűző napra.
Szóval kértünk időpontot 11-kor 12:20-ra a sütiszigetre, aztán elmentünk megkeresni a szörpök utcáját, mert elfogyott a szörpünk, gondoltam hátha tudok venni valami finom házi szörpöt. Itt minden volt, csak szörp nem. Egy helyen árultak ilyesmit, de az lekvár volt, bár vettem egy kis üveggel belőle.
Utána a lányok csináltak kosarat meg madárkalitkát 850 Ft anyagköltségért (apa és én csináltuk
), és elmentünk a Bergmannhoz fagyizni útban a Széchényi tér felé. Oda már nem értünk el, mert a csajok buszozni akartak, így visszamentünk a buszmegállóba és hazamentünk. A mi gyerekszigetünk 10-től 12:30-ig tartott csupán és nem is kívánkoztak vissza egyáltalán, úgyhogy nem mentünk. Itthon maradtunk az új medencénkben fürödni.
Ja, merthogy nem lett kész a kerítésünk, majd valószínűleg csak 2-3 hét múlva lesz leszínezve, utána jön csak a lakatos és az asztalos munka, ezért bánatunkban vettünk egy medencét.
Nem tud valaki egy nagyon jó és viszonylag olcsón dolgozó hidegburkolót? A teraszt kéne lejárólapoztatni, és két kis lépcsőt, az egész nincs 23 nm, és 90 ezer Ft munkadíjat akarnak leakasztani rólunk érte. Ez csak munkadíj, anyag még nincs benne, és a járólapot már megvettük.
Nekem már elkezdődött az allergia szezon, ahogy kell, augusztus 1-jén, szép névnapi ajándék volt
Na puszi mindenkinek!
Bogi