2006.03.01 11:18
Szerző: cocas
Sildike:
A "fű alatt" úgy értem, hogy hivatalosan más védőnő "nem vállalhat" el téged ill. bárki mást.
Nem ismerlek sem téged, sem a védőnődet, elnézést, ha félreérthetően fogalmaztam, nem konkrétan neked és a te védőnődnek szántam a dolgot.
Viszont - pont mivel érintett vagyok - nagyon jól tudom, hogy mostanában "bizonyos körökben" csak szeszélyből nagyon trendi dolog az, amire gondoltam, és bizony többek közt a "jópofizás, telefonon látogatás" is dívik, illetve szempont a "védőnőválasztás" esetében.
Tényleg örülök, hogy te azért "tartasz" védőnőt, olyat aki szakmailag is megfelelő, te is megbízol benne, hisz itt a bizalom is egy nagyon fontos tényező.
Egyébként valóban kell egy kis rugalmasság a védőnő részéről (is). Amit magatokról leírtál, ott valóban elkellt volna belőle egy kicsi.
Én nap mint nap végigélem a feleségem "kínjait", hisz nekem önti ki a lekét akkor is ha gondja van és akkor is ha öröme.
Nagyon sokszor olyanok utasítják el, nem engedik be - még előre megbeszélt időpontban is - , nyilvánvalóan a szemébe hazudnak és hülyének nézik olyan dolgokban, amik egyébként az ő és (leendő) babájuk esetleges egészsége/életbenmaradása miatt fontos dolgok lennének, akiknek bizony nagy szükségük lenne a valóban szakmai segítségre, iránymutatásra, stb..., ugyanakkor meg olyanok is kikérik a tanácsát, akik esetleg már a negyedik babájukat várják, tapasztaltak, lehet hogy nem is lennének rászorulva, stb..., mégis.
Nagyon sokan választanak maguknak "jól menő, divatos" nőgyógyászt, kifizetnek neki vagyonokat, és ezért meg vannak róla győződve, hogy a "doktor úr" mindent jól csinál.
Tudod mennyi idegeskedése, utánajárása, telefonálgatása van ilyenek miatt?
Nagyon sokszor előfordult már, hogy ő hívta fel a nőgyógyászt és - persze finoman - ő hívta fel a figyelmét egy-egy elnézett vagy nem észrevett laborérték eltérésre. Volt aki még -utólag is- megköszönte a figyelmeztetést, odafigyelést, volt aki gőgösen felháborodva kikérte magának a dolgot. (Persze aztán utóbb kiderült, hogy figyelembe vette a "figyelmeztetést", csak derogált a DR-nak, hogy egy "mezei védőnő" észrevett olyat, amit neki kellett volna észrevennie.)
Volt olyan is, hogy a kismamát nyilvánvaló toxémiával többszöri "figyelemfelhívás" ellenére is otthon aszalt a doktor, elvonult hétvégére üdülni. A feleségem mikor megtudta hogy hazaküldték a kismamát, kirohant, megnézte és gyorsan visszaküldte a kórházba. Ott egy "egyszerű ügyeletes orvos" - aki nem tudta hogy ki betege - felháborodott, hogy ki volt aza a m...ha aki ilyen állapotban hazaengedte.
Megindítoták a szülést, a pici (éppenhogy) élve megszületett, mentővel elvitték egy intenzívre (ott ne volt), és hál'Istennek mindketen túlélték, de ha otthon maradnak, akkor lehet hogy most egyikük sem lenne az élők sorában.
Bocs hogy hosszú voltam, ez csak úgy kiíródott belőlem, mint "tiszteletbeli védőnő"-ből.
A lényeg részemről:
- ne a divat meg a trendek után menjetek akkor, mikor Rólatok és a Babátokról van szó!
- aki sokat "csesztet" Titeket, az lehet hogy kellemetlen, de egy biztos, a Ti érdeketekben csinálja! (A legtöbbjük.) Amelyiktek akarja, az úgyis észreveszi, hogy valaki "csak adminisztratív kötelességből" vagy szívből csinálja a terhes/csecsemőgondozást.
- ha mást mond a védőnő mint az orvos, nem biztos hogy a védőnő a h....lye!!! Érdemes megfontolni, szakmailag megbízható helyről utánakérdezni, stb... (Nem biztos, hogy a barátnő, netes ismerős mindig jó támpont, persze ezt se vegétek magatokra! :-) )
No ennyit! Vigyázzatok magatokra, a már kinntlévő és a még benti (esetlegtervezett) gyermekekre! :-)
Eszmbe jutot egy régi poén, kérem senki ne sértődjön meg, még a feleségemnek is tetszett annakidején, mikor várandós volt.
- Honnan tudod, hogy egy hölgy állapotos?
???
- Bohóc van a fiókjában!
Bocsi mindnekitől!!! :-) ;-) :-)