Sziasztok!
Fényképek feltétele: az a kérdés, hogy milyen képnézegető/képszekesztő programotok van (pl ACDSee, Microsoft Fotoeditor). Meg kell keresni a resize menüpontot, és ott lehet csökkenteni a poixelszámot, a mentésnél meg beállítani, hogy ne 1005-os minőségben mentsen, hanem mondjuk 80. Így kellően kicsi lesz a kép. Nem tudom, érthető-e.
Másik magyarázat: a PHDről elkezdtünk beszélgetni egy másik topikban, de kértem, hogy inkább jöjjünk ide, mert nagyon OFF volt. Ti meg úgyis szintén mind érdekeltek vagytok másoddiploma és társai ügyében.
Szóval PHD: hasonló nálunk is, az ókortud. doktori iskolában, ahová én tartoztam, évente ált. 1 védés van. De aki odáig eljut, azt már nem szivatják. Itt az ELTÉn szintén 1-2 jogi PhD-t avatnak évente. De azért összességében ez elég sok, mert rengeteg doktori iskola van, és pl angolból azért többen végeznek. Én nem is annyira a pénz miatt fordítok, hiszen annyira keveset kapok érte, hanem, hogy ne épüljek le teljesen agyilag. Egy jogászPhD mennyivel több, mint egy sima jogászdoktor? Ha kicsit nagyobb lesz a babód, annyiban könnyebb lesz, hogy ráhagyhatod másra, és elmehetsz pl könyvtárba.
Séta: mi is hadd!!! Meg bicajozni a mormonékhoz. De csak ha tényleg itt a tavasz. Előbb úgyis kész kell lennie a fránya fordításnak.
Eszter, az enyémek se szőkék, inkább világosbarna a hajuk.
A II. kerületben tanítottál, ugye? Hol? (Mi ott laktunk tavalyig.)
Gyerekek egymáshoz: hááát... kb mint cicus meg a blöki. Na jó, néha röhögtetik egymást, de főleg az megy, hogy ne nyúljon a játékokhoz. Gellért némelyik játékot inkább elő sem veszi, nehogy a hugi kezébe kerüljön.
És nálatok?
Latint persze, tanulhatsz egyedül, ha van elég önfegyelmed, hogy tényleg foglalkozz vele. Nekem mindig kudarcba fulladnak az ilyen akcióim... Ajánlok könyvet is, ha gondolod, vagy segítek. Nagyon örülök, hogy végre valakik pozitívan gondolnak a latinra.
Szerintem nagyon jó nyelv, érdekes és logikus. És mivel nem kell beszélni rajta, kevésbé frusztráló, legalábbis számomra.
Sziasztok, Klára