Hello csajszik!
Én most a ketteskével semilyen vitamint sem szedek!
Majd ugy december végén elkezdem,hogy csaszi elött erős
legyen a szerveztem!Ugyanis az első császárnál a béka feneke alá esett az immunrendsz.kaptam egy jó kis herpeszt/hideglelés a franc sem tudja mi volt,de a babát nem adták ide szopni,igy szenvedtem a
fejéssel,az sem ment igezán igy az én drágám tápszeres lett,nos ezt szeretném most elkerülni a kistesóval....
Császár:bizti akarod tudni???????
No jó csak vicc...
Szóval egész terhességem alatt a csaszi felé hajlottam....de azután a végén mégis ugy döntöttem inkább természetes uton hozom a világra Fruzsit!26.-án éjjel elkezdett szivárogni a magzatviz,irány a korház(ujvidéki)felvettek,ott éjszakéztam a patológián 2opercesekkel.
Reggel ctg a baba egy óriásit rúg és nekem teljesen elfolyik a magzatvizem...(rengeteg van,basszus én törölközőt kellett,h a lábam közé tegyek,h felfogja,én csak nevettem,h szegény takaritó már 3.-szor töröl utánnam)akkor még semmi sem fájt igazán!
Megvizsgált a doki,4 ujjnyi azonnal fel a szülőszobára,klisztir,borotválás(brrr)azután vártam,hogy jöjjönek értem reggel 1o óra,mobil kikapcs,befeküdtem a vajúdóba,infuzió beköt fájások egyre sürübbek,az idő csigatempóba megy, a fájások egyre erősebbek már szünet sincs közte!Ugy d.u.3 óra volt,amikor átmentem a szülőágyra és ott kezdődött a csuhaj....
Tolófájások jönnek,baba sehol.A babóca feje be sem illeszkedett,tehát még lebegett
ezt meg sem nézték a bunkók...
Könyörögtem vigyenek császárra,nem birom,a baba szivhangja is esett,de nem,hisz 1o ujjnyit nyitva vagyok,mit akarok,szülök természetesen és kuss.....
D.u.3/4 5 jön a fődokinő megvizsgál.Azonnal császár...(kérdezi egyezek-e ha-ha-ha)
Visznek a műtőbe elötte szurnak mindenféle orvoságokkal,katéter...
Azt hajtogatja az altatóorvos,hogy:SAMO SEDAM I PO MINUTA I SVE JE GOTOVO....erre emlékszem,elaludtam...
Késöbb már arra,hogy keltegetnek,kérdezik hogy vagyok mutatom(
)hogy ok csak hagyjonak....
Lassan elszáll a fájdalomcsillapitó hatása,fáj de rögtön kapsz újat nem annyira szenvedsz,ki lehet birni,24 óra az intenziven,figyelnek láz,vérnyomi,szivdobogás...stb....
Azután átvittek a szobába,ott töltöttem a többi 4 napomat!
Már irtam a babát nem hozták rögtön szopizni,fejnem kellett 3 óránként és igy...
A baba félintenziven volt,mert nagyon megszenvedett a vajudás alatt,első 2-3 napban mindent kihányt
De azután lassan minden jóra fordult(lázam kb.fél napig volt ugy 37.8-38.5)a férjem egy barátjának a felesége dolgozik ott és ő segitett mindenben!
Neki köszönhetem,hogy nem őrültem meg az a pár nap alatt,amikor alig mondtak valamit a gyerekemről...ő felvezetett a babához,vele lehettem áldja meg őt a jó Isten ezért,örökké hálás leszek neki....
Segitett szopiztatni is és 5 nap után hazaengedtek!Hurrááááá!!!!
A csecsemősök nem igazán voltak segitőkészek,amennyira futotta nekik,sok baba van,elhiszem,hogy nincs idejük mindenkire....
Minden jó ha vége jó...boccs kicsit hosszú lettem...