Új privát üzeneted érkezett!

DodusKép
Te már dolgozol? Én még itthon ülõk, bár már indulni kéne, ugyanis 8-kor kezdõdik a munkaidõ.

Mi is voltunk babalátogatóban szombaton. Annyira aranyos volt a bébi és õ is már kicsit nagyobb, mint amekkorának saccoltuk.

Örülök, hogy alakulnak a szekrényeitek. Mikorra tervezitek a költözést?

Mi jól vagyunk, egy kis hánynigert leszámítva nincs is semmi tünetem. Néha nem is érzem magam terhesnek. Úgy tûnik elkezdõdött az alvós idõszak, tegnap szinte egész nap aludtam és éjszaka sem volt semmi gondom.Kép Az a legrosszabb az egészben, hogy az ismerõsök allandóan kérdezgetnek minket, hogy mikor jön már a bébi? Mi meg a 12. hétig nem akarjuk elmondani senkinek, még a szülõk sem tudják. Így hát ilyenkor jópofit vágunk és valamit mindig kitalálunk. Majd szept-ben néznek nagyot.

Na most már eldugulok.

Mindenkinek szép napot!

Üdv, Panka

panka

Szia Mindenkinek!

Régen voltam errefelé. Mostanában elég sok probléma adódott amivel nehezen bírkózom meg. Többek között az egyik, hogy iszonyú méretûre dagadt a bokám. Már másfél hete le sem megy. Ha valakinek van valami bevált módszere szívesen venném. A pihenés és só nélküli kaja nem jött be, vízhajtót nem adhatnak.
Nem hiszem, hogy bármi köze lenne a cukor-diétámhoz ?!?! (idõben megegyezik,de ilyet még nem hallottam)
Köszi
neva
neva

PankaKép

Te tudsz visszafele menni az idõben?? Ezt nekem is megtaníthatnád... HA ugyanis 8.05-kor azt írod, hogy indulnod kéne, mert a munkaidõd 8.00-kor kezdõdik, akkor gondolom, hogy csak úgy érhetsz be idõben, ha Te egy idõutazó vagyKép Kép Kép
A másik. Nagy megtiszteltetés ez nekünk, hogy még a szülõk, rokonok elõtt megtudhattuk, hogy jön a kis trónörökös. Azt hiszem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy köszönjük a bizalmatKép
Költözés? HÁt... Nem akarom elszólni magam (kop-kop-kop), de lehet, hogy már a JÖVÕ HÓNAPBAN!!!

Neva!

Bokadagadásra sajnos nincs semmi ötletemKép A gyógyszertárban lehet kapni valami brómos vagy milyen borogatást, esetleg azt is próbáld ki. Lehet, hogy nem ez a neve, de valami hasonló.

Szombaton lagziba megyünk. A barátnõm megy férjhez. Szombaton volt egy kis leánybúcsú-féle. Nem ám chipanddale-ekkel... Csak szolídan. De én azért csináltam a barátnõmnek egy szakácskönyvet, amiben vágykeltõ receptek voltak. Ilyenek: Szerelmes csibecombok, Szív küldi szívnek. És italok is, ja és a végén egy koktél is. (Sex on the beach) Szerintem nagyon jó lett, mire a másik barátnõm is férjhez megy, addigra kibõvítem, mert találtam még a neten tök jókat a témábanKép

Na, legyetek jók!

Dodus
Dodus

Panka!
Tegnap (7 hetes és 5 naposan) voltam UH-on. Kicsit hátrahajlik a méhem, de amúgy minden rendben van, már dobogott a kicsi szive is! :-)

Dodus!
Nekem is szombaton lesz az esküvõm!!! A barátnõd nem "parázik"? Mindenhol azt hallom, hogy hideg, szeles, esõs idõ lesz... :-(((

Roxane
roxane

Roxane!

Hát ezt eddig nem is írtadKép
NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK NEKTEK!
És vedd úgy, hogy most virtuális rizst is szórok Rátok, hogy bõségben éljetek! És természetesen a babához is nagy gratula, biztosan nagyon megható volt az uh.
A barátnõm is "parázik" kicsit, de nem nagyon. Náluk elég nagy a konfliktus a két család között, mindenki másképp akarja az esküvõt, mint ahogyan a másik fél.Kép Ez nem túl jó, mert a végén szerintem mindenki úgy fogja érezni, hogy minden úgy lett, ahogyan a másik fél akarta és sértõdés lesz belõle. Ezért sajnálom kissé az ifjú párt.
Az idõ miatt ne aggódj, szólunk Holle anyónak, hogy csodás szép napos idõt csináljon fentrõlKép Kép

Volt lány és legénybúcsú??

Lányok, Ti is mind szorítsatok, hogy jó idõ legyen szombaton!!!

Dodus
Dodus

Kedves Neva!

Lábvizesedésre próbálj meg napi egy-két kávéskanál mustárt enni.
Én nem próbáltam, de olvastam, hogy vízhajtó hatású, és
biztosan nem káros.
Amúgy én új "fiú" vagyok itt, mindenkinek üdvözlet.
Frankie
fecohome

Dodus!

Mindenféle búcsúk nem voltak. Mi már "öregek vagyunk bohócnak". Volt egy közös buli elõtte a baráti társaságunkkal, de ennyi. Amúgyis van már egy babánk, 1,5 éve együtt is élünk, már itt a tesó is a pocakomban, szerintem elég hülyén nézett volna ki a leány-legénybúcsú. Nem is éreztük szükségét.

A jókivánságokat pedig köszönöm és tényleg szurkoljatok az idõ miatt!!
roxane

Roxane!
Hogy a Társalgóból kell megtudnom, hogy szombaton lesz az esküvõtök?!?! Nahát fel vagyok háborodva Kép
Nem tudtam miért nem írsz mostanában, de így megbocsátható.
A nagy szavakat mellõzve szeretnék sok-sok boldogságot kívánni, bár semmi nem fog változni akkor sem ha már xné lesz a neved.
Az idõ szép lesz szombaton!
Minden jót nektek!
neva
neva

Roxane!
Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok NektekKép Szombatra pedig jó idõt!
Pénteken megyek UH-ra, majd beszámolok a méretekrõl. Dokinéni szerint akkor már hallani fogjuk a szívdobogását is.
Panka

panka

Sziasztok!

Roxane!
Nagyon sok boldogságot, hosszú, boldog együtt töltött éveket kívánok nektek. Kép
Legyetek boldogok mint eddig, hiszen ha már a 2. babátokat várjátok bizonyára jól megértitek egymást.

Szombatra pedig rendeltem nektek jó idõt!!! KépKépKép

Panka!
Hallanotok kell a szívverését! Kép Mi Dórikának már 7 hét 4 naposan hallottuk. Papírzsepit készíts! Kép Könnybe fog lábadni a szemed! Kép

Frankie!
Üdv köztünk! KépKépKép
Fõleg mint elsõ "fiú"!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok Lányok és "Fiú"Kép

Frankie!
Szabad még valamit megtudnunk Rólad? Vagy õrzöd a titokzatosságod a sok lány között? És hogy keveredtél a babanetre? Bocs, ha túl kíváncsi vagyokKép

Panka!
Ma lesz a nagy nap, hogy meghalljátok a kicsit, ugye? De jó Nektek. A prolidra mit mond a dokinéni, a terhesség miatt magas? Remélem az enyém már visszamászott alacsonyra, de a jövõ héten kiderül.

Kata!
Láttam a fényképet, "Három a kislány" címmel. NAgyon szép lányaitok vannak, gratulálok hozzájuk. Gondolom nagyon büszkék vagytok rájuk. A nagyobbak segítenek Neked Dórika ellátásában, házimunkában? Ezért jó a nagyobb korkülönbség. Nálunk is így volt, a hugommal.

NA, hát akkor mára ennyit. Reméljük holnap jó idõ lesz, nem túl meleg és nem is esõs.

Dodus
Dodus

Sziasztok Lányok!

nem akarok senkit kiábránditani, de én is lány vagyok, a
Frankie csak úgy eszembe jutott. A férjem ugynis Ferenc, és
néha igy szoktam hivni. Sajnálom, ha kiábrándítottalak
benneteket. Mi egyébként Németországban elünk, van egy kisfiam (2 éves), és igen nagy örömmel olvastam, hogy van
miskolci "aloldal" is a babaneten. Régebben csak olvasgattam
az irásokat, de a minap úgy döntöttem, hogy " belekotyogok".
Egyenlöre ennyit magamról
<sziasztok

frankie
fecohome

Sziasztok!

Na ma megvolt az UH. Van egy 5mm-es embrióm. És a szívhangját is hallottam. Tényleg nagyon megható volt. A könnybelábadt szem is megvolt. Márc. 16. a szülés várható ideje.

DodusKép
Képzeld az UH-s ismerõsöm Kerchner Csabát ajánlotta, már beszéltem is vele és szimpi volt. Ma már meg is vizsgált, és most úgy tûnik, hogy nála fogok szülni. Mondtam az ismerõsnek, hogy olyan valaki kéne, akinek még nincs olyan nagy neve, de tudása az van, rendes, lelkiismeretes és egybõl az õ nevét mondta. Te mióta jársz hozzá? Meg vagy vele elégedve? Van magánrendelése is vagy te is a kórház fõépületébe jársz hozzá?
A proliszintre azt mondta a dokinéni, hogy valószínûleg már pöttömke miatt volt magas. De olyan mérges vagyok, a progeszteronom eredménye csak jövõhét csüt-re lesz meg, és a 23. nap levették a vért, most pedig a 48. napon vagyok.

FrankieKép
És elõtte Miskolcon éltél? Mit csinálsz NO-ban? Írhatnál pár sor magadról.

Lányok segítsetekKép
Nekem ez a védõnõs dolog még egy kicsit magas. Dokitól kaptam egy papírt, amivel a körzeti védõnõhöz kell mennem, akitõ megkapom a kiskönyvet. Kérdezte, hogy hol lakom, mondom Népkert környéke. Erre õ, hogy akkor a Semmelweissbe kell mennem. Most hogy is van ez? A körzeti gyerekorvosi rendelõnél is van védõnõ, én eddig azt hittem, hogy majd ahhoz kell járni? Már most teljesen tanácstalan vagyok, hogy akkor hova menjek. Nektek hova kellett menni?

Panka

panka

Sziasztok!

Sokkal több mindent nem igazán akarok magamról irni, mert
"szakmabeli" vagyok, és talán mégsem olyan bátor mint a
Csákány Doktor, aki szorgalmasan ad tanácsokat, és akivel
én is maximálisan meg lennék elégedve, mint aggódó vagy. érdeklödö kismama. Tulajdonképpen meg is vagyok vele elégedve, én is nagyon sokszor olvasom a véleményeit.
Lehet, hogy majd egyszer többet is "papirra" vetek, egyenlöre nem igazán jut eszembe semmi, meg a gyerek is mindjárt felébred, ugyhogy mennem kell.
Amúgy a fórum nagyon klassz, mar elég régóta olvasom.
A friss kismamáknak és anyukáknak pedig gratulálok, és sok
sikert és boldogságot valamint jó egészséget kivánok.

Sziasztok

frankie
fecohome

Szia Roxane!

Szombaton láttam több menyasszonyt is és Te jutottál eszembe. Ugye mondtam, hogy jó idõ lesz? Kép
Remélem kellemes emlék marad számodra a mai nap.
Sok boldogságot!
neva
neva

Sziasztok!

frankie!
Akkor bocs! Kép
Akkor is üdv köztünk!!!! KépKépKép

Panka!
Terhestanácsadásra tényleg az SZTK-ba kell járnod. Majd ha meglesz a baba, akkor kell a gyerekorvoshoz járni tanácsadásra.
Én elõször elmentem a körzeti gyermekrendelõbe, és ott megbeszéltem a védõnõvel, hogy az SZTK-ban hányas tanácsadóba kérjek sorszámot.
A babókádhoz gratulálok! Én mondtam, hogy könnyes lesz a szemed! Kép

Dodus!
Köszi a dícséretet! Kép
A két nagyobbik az elsõ házasságomból van. A nagyobbik lányom az apjával él, de ez hosszú és szomorú történet. Sokat van nálunk, úgyhogy tényleg sokat segítenek.
A kicsi közös csak a párommal. Neki õ az elsõ.

Kata

KépKép

KépKép
kata007

KataKép
És a terhestanácsadáson adják a kiskönyvet? Nem emlékszel rá, hogy itt hogy van rendelés, vagy minden körzetnek máskor van? És azokat a pecséteket is itt adják ami a szüléskori egyszeri juttatáshoz kell?
Bocsi a sok kérdésért, de még annyira zavaros nekem ez az egész.

Dkriszta, GyöngyöskeKép
Merre vagytok? Ugye minden rendben van veletek és a bébikkel?

Puszi, Panka

panka

Szia Panka!

Egyelõre csak annyit, hogy a héten szerdán kiderült, hogy terhességi cukorbeteg lettem Kép .
Elõször nagyon megijedtem (miután elolvastam jónéhány információt ez ügyben), de a rossz gondolatokat "elhesegetem". Az bosszant, hogy a terheléses vércukor vizsgálat még június 20-án volt (28 hetesen, több, mint egy hónapja!). Én egy hét múlva mentem Tanácsadásra a táppénzes papírért, az asszisztens pedig a kezembe nyomta a leletet, hogy negatív, minden rendben. Erre most megyek szerdán Tanácsadásra és a dokim megnézi a leletemet, és közli, hogy nem jó, diétázzak, vegyem komolyan, és hogy mennem kell terhességi cukorbeteg vizsgálatra, 31-én, szerdán. Az aszisztens még meg is jegyezte, hogy majd akkor megmondják, hogy mit kell tennem, még az is lehet, hogy szülésig (!) befektetnek a kórházba Kép .
Hétfõn megyek UH-ra, remélem ott minden rendben lesz.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Gyöngyöske!

Sajnálom ami történt én igazán át tudom érezni a helyzeted, mert velem ugyanez történt. Az Sztk rendelõben nem veszik ezt túl komolyan. Csak a megyeiben foglalkoznak a cukrosokkal. Nem kell aggódni, mert végig lehet csinálni. Be fognak küldeni a megyei kórházba és ott megtanítják, mi is az a diéta. Amit mi diétának nevezünk annak semmi köze a dologhoz. Ha megtanulod akkor utána egy nagy adag kitartás és menni fog. Nekem 10 hetem van még szülésig. De örülök mert diétával beállt a cukorszint. Ha részletek érdekelnek írj níugodtan, hiszen 2 hete estem át ezeken a dolgokon.
neva
neva

Gyöngyöske!

Én is szerdán megyek Tanácsadásra. 13 óra II. terhesgondozó

neva
neva

Sziasztok Kedves Lányok!

A megrendelt jó idõ szombatra megérkezett, egy menyasszonynak sem lehet kifogásaKép A miénknek legalábbis nem volt, nagyon örült a jó idõnek. Szép esküvõ volt. Mikor bevonult a templomba az édesapjával, rendesen kirázott a hideg, annyira meghatódtam. Roxane! A Tiétek is jól sikerült? Nem volt semmi "gáz"? Hallottam már olyan esküvõrõl, ahol összeverekedett két nõ, vagy éppen elment az áram, és ültekKép Kép

Panka!
Hát nagy gratula a kis embrióhoz! Kép Biztos nagyon jó lehetett. Kerchnerhez nem régóta járok, de nekem is szimpi. Komolyan veszi a dolgokat, minden kérdésre válaszol. Van magánrendelõje is, a fõutcán, a villanyrendõrnél, ahol a Budapest Bank van, abban az épületben. Éppen pénteken szült nála egy ismerõsöm, akit majd jól kifaggatok róla. De én is csak ajánlani tudom õt Neked. Tanácsadásos dologban sajna nem tudok segíteni. Nem is gondoltam, hogy ez ilyen bonyolult ügy. Én kis vidéki libuska, ugye ahhoz vagyok szokva, hogy egy településen van egy védõnõ és slussz, hozzá kell járni, megadott idõpontokban. Eszembe sem jutott, hogy városon ez ilyen komplikáltKép

Neva!
Enyhült már a bokadagadásod? MIt használtál rá? Mondtak valamit Neked a kórházban, hogy miért alakul ki a terhességi cukorbetegség? Mire kell vigyázni?

Gyöngyöske!
Ne izgulj, segítenek majd Neked és szépen visszaáll a cukrod. Legalábbis én így gondolomKép és Neva is ezt mondta. Amúgy hogy van a kis pocaklakód? Mennyi idõs is már? 28 hetes? Akkor már jóval túl vagytok a felén.

Holnap és holnapután nem dolgozok, megyek suvickolni a kis otthonunkat. Tegnap délután is voltunk, és szépen le is jött a szombati körömlakkomKép Ami azért kár, mert én nagyon ritkán szoktam festeni a körmömet, még ritkábban színes lakkal, ez a bordó meg az elsõ alkalom volt. És ráadásul magamhoz képest elég szépen sikerült. Így este le kellett mosni. Pedig tényleg olyan jó volt...Kép

Pusz, Dodus
Dodus

Dodus!
Bokadagadás némileg enyhült. Szerintem a minden só nélkül,a pihenés és kevés járkálás és persze a hûvösebb idõ befolyásolja. Kaja: uborka,paradicsom, paradicsomleves szintén érezhetõen vízhajtó volt.
A terhességi cukorbetegségrõl nekem a dokinéni ezt mondta: A terhesség során olyan hormonok szabadulnak fel ami gátolja a hasnyálmirigy mûködését, mellesleg már a baba is nyomja a kismama gyomrát tehát még nehezebben mûködik. Ezért könnyíteni kell rajta diétával, ha ez sem elég akkor inzulin. De ettõl sem kell megijedni hiszen a szervezet is termeli (normális esetben) tehát nem idegen anyagot oltanak beléd. Ha megszûmik ez az állapot az esetek 95 %-ban újra kezd termelni a hasnyálmirigy. Viszont a terhesség alatt a magas cukorszint a babára kedvezõtlen és ezért muszály minden áron szinten tartani. Esetemben még elegendõ a diéta.
neva
neva

Dodus!
Köszi a biztatást. Jelenleg 32 hét 5 napos terhes vagyok.
UH-n ma voltam, aszerint minden rendben a babával.

Neva!
Mailt megkaptam, válasz ment. Remélem nekem is elegendõ lesz a diéta.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Panka!
Nekem a gyermekrendelõben adta, és töltötte ki a kiskönyvet a védõnõ, mert az elsõ tanácsádáson éppen elfogyott az SZTK-ban.
Kicsit csodálkoztam is, hogy terhestanácsadáson éppen terheskönyv nincs, de hát így volt! Kép

A pecsétet õk adják, és haragszanak ha a fogadott orvos belefirkál bármit is a könybe.

Az enyém egyszer megtette, kaptam is érte a fejemre a legközelebbi tanácsadásom. Persze mondtam rögtön az asszisztensnõnek, hogy már bocs, de nem látom sehová kiírva, hogy az orvosom ide nem írhat! Kép

Minden körzetnek máskor van, úgyhogy inkább keresd meg elõször a védõnõt akihez tartozol a gyermekrendelõben.

Azt viszont tudom, hogy az igazolást a 13. hétrõl, és a szülés elõtt kérni kell, mert elfelejtik! Kép

Kérdezz nyugodtan, ha még valami nem tiszta!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok Lányok!

Nem vesztem el, csak rengeteg a munkám, amit még így szülés elõtt jó lenne befejezni. Értem ez alatt a könyvelést.
Nem is gyõzöm lekövetkni az eseményeket.

Roxane!
Így utólag is fogadd gratulációmat az esküvõvel kapcsolatban. Én nagyon élveztem a mi esküvönk minden pillanatát. Tényleg 2 nap múlva 4. házassági évfordulónk lesz.

NEm tudom, ti hogy vagytok vele, de én olyan szórakozott lettem (állítólag a terhességtõl), hogy a saját születésnapomat is elfelejtettem.

Gyöngyöske!
Hogy vagy? Biztos, hogy nem lesz semmi baj!!!!

Elvileg velünk minden rendben. A múlt héten voltam tanácsadáson, a doki azt mondta, hogy talán még van 2 hetem. Jó is lenne. Bár most vagyok 36 hetes.
HOlnap megyek NST-re. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.
Majdnem össze is "szólalkoztam" az ottani hölggyel, mert nekem állt, hogy mi az,hogy nem tudom, hogy hova meg mikor kell mennem, hiszen már második babát várom.
NEkem se kellett több, és közöltem vele, ha tudnám nem kérdezném, másrészt az elsõ babám 34-hétre született így vele nem kellett járni. Erre persze nagy csönd következett.
Szeretnék még UH-ra is bemenni, hátha megint csinálnak súlybecslést. Kíváncsi vagyok, hogy mekkorát nõtt a csöpp fiam.

LÁNYOK SEGÍTSÉG!!
Még mindig nem sikerült tökéletes nevet találni a gyerkõckénknek. Ha van valami jó és nektek tetszõ fiú nevetek írjátok meg.
Elõre is köszi

Kriszta
dkriszta

Kriszta!

Ha fiunk lesz Levente Botond lesz a neve. Persze ez attól is függ, hogy a vezetéknév hogyan hangzik. Nekünk nagyon rövid (1 szótag)ezért kell valami hosszabb, hangzatosabb név.
Mostanában minden fiú Ákos, Balázs, Bence, remélem nektek lesz valami jobb ötletetek. KépKépKép
neva
neva

Sziasztok!

Nos, ma elmentem a terhességi cukorbeteg rendelésre, holnaptól 1 hétre be kell feküdnöm a kórházba. Majd jelentkezem.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Tegnap mentem az eredményért, és képzeljétek, lement a prolim! Úgy örülök neki. Igaz most meg már az alsó határnál van, de normális, és ez a lényeg. Kép

Gyöngyöskére gondoljunk, hogy rendbe jöjjön a cukra és hazamehessen hamar.

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!

Dodus
Dodus

Sziasztok!

Dudus!
Örülök, hogy jó lett az eredményed!! Kép
Gyöngyöskét sajnálom, hisz neki is ott a kicsi lánya otthon, elég lett volna a szüléskor korházba vonulni. Kép

Én szerdán voltam életem elsõ NST-jén, hát nem mondom, hogy el tudtam menni a papíron amit adtak, de a doki azt mondta, hogy tökéletes. Voltam UH-n is ahol közölték velem (amit már magamtól is sejtettem), hogy ÓRIÁS bébim lesz. Kép
Megvan adva, hogy a BPD méret pld. a 36. héten 86-93 mm között a normális nekem 92 mm. Súlybecslést nem tudtak csinálni, mert a kicsi fiam úgy elbújt, hogy nem tudták megmérni a kis combcsontját. Az pedig kell hozzá. Hát ez van.

Mindenkinek kellemes munkamentes hétvégét kívánok.

Kriszta
dkriszta

Sziasztok!

Kriszta!
Dórinak a 36. héten volt 92 a BPD, és 95-el született, 5 nappal a kiírás elõtt. Ne izgulj!!!!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Én még új vagyok itt, de már elég régóta olvasgatom ezt a jó kis fórumot. Gratu az ötletgazdának. Remélem engem is hamar befogadtok és hozzátok hasonlóan én is nemsokára "régi motoros" leszekKép

Most éppen egy költözés elött állunk, Miskolcra fogunk beköltözni, remélhetöleg még ebben a hónapban. Itt kezdödnek is a "problémák". Pankához hasonlóan pici babát várok, csak én március 15-reKép Most éppen orvost keresek Miskolcon, ami nekem óriási problémát jelent. Itt volt 2-3 orvos és választottam. Most meg válasszak kórházat is és még orvost is vele, valami borzasztó. Aztán a védönö kérdés. Nem tudja valaki, hogy ha észak kiliánon lakom, akkor hol van ott az orvosi rendelö és a védönö? Ha tudtok segitsetek.

(Ja hol van a hosszú ö és ü betü a magyar billentyüzeten, mert a helyükön Q és q vanKép)

Igérem legközelebb irok valami érdekeset isKép Segítségeteket elöre is köszönöm.

Hriczó Mária (hriczom)

Szia Kedves Új Tagunk!

Üdv közöttünkKép és gratula a kisbabához! Nekem az anyukám és a férjem nagymamája is március 15-én született. Szóval lehet, hogy Nálatok is dupla ünnep leszKép Kép Ez a név, ahogy bejelentkeztél elég hosszú. Hogy lehet szólítani? Marcsi, Marika, Marica? Vagy csak egyszerûen Hriczom?
Én sajnos nem tudok segíteni Neked a védõnõs problémában, mert én nem miskolci vagyok, de ha jönnek a többiek, õk bizti tudnak valamit tanácsolni. Az orvos/kórház választásban talán segít, ha elolvasod amit még a fórum elején írtam a megyei és a Semmelweis kórház szülészetérõl. És ha már kórházat választottál, találunk orvost isKép

Jaj Lányok, már megint dög meleg van! Esõt ígérgetnek, dehát Szili megbízhatatlan ilyen téren... Anyósomék a hét végén elutaznak egy hétre pihenni, nekik mondjuk jó lenne a napos idõ.

A hétvégén a férjemék lerakták a parkettát. Nem is gondolná az ember, hogy milyen sokat lendít a lakáson, ha már nem a betont látod, hanem a parkettát. Mások még a színek is a falon. Már nagyon várjuk a költözést. Reméljük mielõbb bekövetkezik.

Remélem mindenki jól van, kevés a munkájaKép... De azért írjatok, ha van idõtök!!

Dodus
Dodus

Gyöngyöske!

Remélem már túl vagy a nehezén és hamarosan hazaengednek a kórházból. Szorítok, hogy jók legyenek az eredmények. Fontos, hogy ne idegeskedj, mert az megemeli a cukor értéket.
Várunk vissza!
neva
neva

Sziasztok!

Dodus!
Leginkább a Marikát kedvelem, de bárhogy hívhatsz, ahogy tetszikKép A hriczom csak azért, mert mindenhol az a bejelentkezö nevem. Tuti, hogy egyediKép Köszi a tippet, már nézek is utána az archívumban.

Ne dolgozzatok sokatKép

Marika
Marika (hriczom)

Sziasztok Lányok!

Remélem mindenki jól van. Bocs, hogy régen jelentkeztem, de az utóbbi napokban lazítottam egy kicsit és netezni sem jöttem. Jól vagyunk, csak most élem álomkóros korszakomat. Úton - útfélen aludni tudnék.Kép

MarikaKép
Üdv itt nálunk. Gyere amilyen gyakran csak tudsz. Majdnem egy napra vagyunk kiírva, én márc.16. Nem akarsz bekerülni a táblicskunkba? Ehhez a következõ adatok kellenek:
- hány éves vagy
- hol laksz
- mi a foglalkozásod
- melyik kórházban ki az orvosod
- gyereked van-e, ha igen neve, szül.idõ
Ha ezeket megadod, dobok egy táblicskut, amiben már te is benne leszel. Jó?
Honnan költöztök be Miskolcra? Védõnõ dologban nem tudok segíteni, de nézd meg, hogy miket írt nekem Kata fentebb errõl.

DodusKép
Látod, azért csak ideért az az esõ.Kép Bizti nagyon jó, hogy így haladtok a lakással. Mikorra várható a költözés?
Örülök, hogy lement a prolid. Nem faggatad még ki a barátnõdet aki a dokinknál szült?

DkrisztaKép
Hogy vagytok? Ugye írsz majd, ha megszületett a bébi?

KataKép
Köszi a védõnõvel kapcsolatos dolgokat. Még nem volt idõm elmenni hozzá, de ami késik nem múlik.

GyöngyöskeKép
Holnap már letelik az 1 hét. Már biztos nagyon várod hogy hazamehess. Jelentkezz majd, hogy milyen volt.

NevaKép
És ti hogy vagytok? A te cukroddal mi újság?

RoxiKép
Az esküvõ óta nem jelentkeztél. Remélem nincs semmi gond. Várjuk ám a beszámolót.

Bocsi lányok, hogy egy kicsit hosszú voltam. Aug. 10-20-ig nem leszek, mert nyaralni megyünk. De 10-ig még jövök.

Írjatok!

Üdv, Panka

panka

SziasztokKép

Lányok, merre jártok? Már olyan régen írtatok Roxi, Kata, Dkriszta, Frankie és a többiek is. Hogy vagytok? És a babák?

Panka! Igazából nem barátnõm szült Kerchnernél, hanem a barátnõm sógornõje. De így is megpróbálok mindent megtudni. Az mát tuti, hogy császáros szülés volt, mert ahogyan Katának, úgy ennek a lánynak sem fordult meg a baba. A részleteket is leírom majd. A költözés? Hát, én magamban beterveztem a négynapos ünnepre, de azért ehhez még a páromnak is lesz egy-két szavaKép Kép

Tényleg itt az esõ. Kellemes most a levegõ, hogy nincs olyan meleg. Rokonaink viszont pont ma mentek Hajdúszoboszlóra, az Aqua-parkba, remélem ott nem esik. Közültek volt már ott valaki? Én még nem, de a belépõrõl már hallottamKép és elég kíváncsi vagyok rá, hogy milyen lehet.

Legyetek jók, pihizzetek sokat!

Dodus
Dodus

Sziasztok!

Marika!
Üdv köztünk! KépKépKép

Dodus!
Vagyok! Kép
Csak hát Dórikám már nem ujszülött aki egész nap alszik. KépMár csak de. és délután van szabadidõm, úgyhogy próbálok mindent megcsinálni amit tudok ezidõ alatt. Nem könnyû, de megéri! Kép
Már állandóan vigyorog, teli szájjal visong, szóval egy tündér!

Panka!
Jó nyaralást! Kép
Sajnos mi az éven kihagyjuk a kis hörcsög miatt. Bocsi, hogy így hívom, de olyan dundi a kis pofija mint egy hörcsögnek. Kép

Kata és Dórika (aki ma 10 hetes)

KépKép

KépKép
kata007

Panka!

A cukrom köszöni szépen jól van. Minden héten ellenõrzik, hogy elegendõ-e a diéta. Egyik héten 1 nap 1 vérvétel. Másik héten 1 nap 6 vérvétel. Kép
Ma is a 6-os nap van csak hazaugrottam enni. Akár be is feküdhetnék ilyenkor erre az egy napra a kórházba, de olyan macerás a hazaengedés, hogy inkább bejárok.
Remélem Gyöngyöskének nem kell ezt végigcsinálnia, mert mióta cukros vagyok egy perc szabadidõm sincs. Állandóan a kórházat járom.
Mellesleg elkezdett vizesedni a lábam, így állandóan mérik a vérnyomásomat is.
Már eltelhetne ez a 8 hét gyorsan. Bocsi, nem akartam panaszkodni.
neva
neva

Sziasztok CsajszikKép

Neva!
Én lehet, hogy ki sem bírnám ezt a napi hat vérvételt, egyet is nehezen viselek. Le a kalappal elõttedKép És gondolom mindig várni is kell... Az a nyolc hét, ami még hátra van, ripsz-ropsz elrepül, meglátod! És nyugodtan panaszkodj itt nekünk, mi meghallgatunk. Kép Szóval egész nyugodtan.

Gyöngyöske!
Ha net közelben leszel várunk Téged. Mesélj, mi volt? Reméljük minden okés.

Panka!
Jó pihizést kívánok Nektek! Hogy érzed Magatokat? Ha jól tudom, ma mész UH-ra, ugye? Majd mesélj Te is, hogy mi volt. Mennyi idõsek is vagytok? Nyolc hetes körül, nem?

Marika!
Nálatok mizújs? A költözéssel hogy álltok? Mikorra tervezitek? Mi is költözünk nemsokára, ha a jó Isten is úgy akarjaKép

Roxi!
Hát semmi beszámoló az esküvõrõl? Ezt nem teheted velünk, mert "különben dühbe jövünk"Kép Kép Kép

Kata!
Örülök, hogy szépen fejlõdik a kis HörcsögKép És akkor ha már nem alszik annyit, akkor mit csináltok ha ébren van? Játszani kell vele, hordozgatni, vagy mit?? Nekünk nincs még bébink, a hugom meg már elég régen volt ilyen kicsi, úgyhogy járatlan vagyok még a témában. Na?Kép

Kriszta!
Te is rég jártál nálunk. Mi a helyzet nálatok? Van már fiúnevetek? Ha lesz idõd kuksizz ide is!

Frankie!
Nálatok No-ban is esik az esõ, vagy trópusi hóség van felváltva? Nálunk ez a helyzet, de ez már nem normális. Nektek vannak gyerkõceitek? És a szakmádban dolgozol kint? Bocsi, ha túl kíváncsi voltamKép Én már csak ilyen...

Na, mára leállítom a számat. Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét kívánok! Pihizzetek és szórakozzatok!

Dodus
Dodus

Sziasztok!

Nekem gyönyörû szép kislányom született Miskolcon, 1995 -ben a Vasgyári korházban Dr. Hardonyinál. MOst Pesten lakom, de nemsokára rohanok Miskolcra mert a lányom ott nyaral a mamájánál. Egyébként Nyéken van házunk.
Jó babavárást!
Anita
Anita

Sziasztok!

Egy kicsit elhanyagoltalak titeket mostanában, de már kezdem megérteni mit éreznek a macik tél idején. A napom úgy telik, hogy kimászok az ágyból 8-kor, de már aludnék is visszaKép Délelött még teszek-veszek, ebédet is elkészítem, bár már a levesek illatát sem tudom elviselni, a húsokét meg pláne, szóval csak az apósom miatt teszem ki magam az émelygésnekKép Ebéd után irány az ágyKép Ahol elvagyok 4-ig, amikor elkezdem várni a pici párom, bár legyszívesebben még aludnékKép Este 8-kor már megint az ágyban vagyok, a párom meg várja, hogy aznap estére éppen mit találok kiKép
A munkám szempontjából szerencsém van, mert tanár vagyok, így most itthon töltöm az idöetKép Ha valakinek gondja van a matekkal csak szóljonKép Lassan bármilyen témában megint otthon leszekKép Aug. 26-án már megint mehetekKép

Panka!
Igazán együtt tudok érezni veledKép Milyen a doktor bácsid, mert én is azt keresek.
A táblázatba igazán szeretnék bekerülniKép 24 éves vagyok (ha jól számolom), Miskolcon (remélem már ettöl a hónaptól), tanár, orvos keresöben, babám még nincs, csak játék babáim, azok viszont elég idösekKép

Anita!
Egyik ismerösöm ajánlotta már a Vasgyárit. Tényleg olyan jó? Gondolom azóta változtak a dolgok, de nem hiszem, hogy sokatKép
Hardonyi most nem a Semmelweisben dolgozik?

Dodus!
Költözés: ma van a festö nálunk, remélem hamar megoldja, a probléma ott kezdödik, hogy a burkoló csak 22-en tud jönni, igaz csak a fürdöszobát burkolja, de nem hiszem, hogy kellemes lenne ott fetrengeni ilyen állapotban, arról nem is beszélve, hogy még aludni sem tudnék tölük biztosan. Szóval költözés elhalasztva 26-a utánra, mégpedig azért mert 24-én még esküvöre is megyünk, azt meg ugye ki kell pihenniKép Végülis a lakáson csak ennyi javitani való van, csak a mestereket nem találtuk meg idöbenKép Mindegy a lényeg még ebben a hónapban beköltözni.

Neva!
Igazán sajnálom a cukrodat, remélem nem lesz vele semmi nagy gond. Nem tudják beállítani, vagy épp azon vannak most?

Többiek!
Volt már valakinek cisztája terhességkor. Sajna nekem megállapított egyet a doktor bácsi, egy 40 mm-eset, remélem magától elmúlik és nem tesz kárt bennünkKép

Lassan befejezem, mert a végén meguntokKép Jó és esQmentes hétvégét, sajna itt esik, így nem tudok boltba menni, megyek és alszok egyet. PÁ

Marika
Marika (hriczom)

Bocsaz esömentes hétvége akat lenniKép
Marika (hriczom)

Marika!

A cukor most még szinten van, csak szigorú diétát kell tartani. Ez nem probléma. Az már viszont igen, hogy minden héten ellenõrzik a cukorszintet(vérvétel, vizelet).
Tapasztalatom alapján egy ilyen napi 6-szoros vérvétel után vagyok a legvacakabbul. Szédülök és ilyenkor dagad be a legjobban a lábam.
Mellesleg kicsit megfáztam ebbe a hülye idõben. Az asthmám sajnos napról napra rosszabb. Már kénytelen voltam a spay-hez nyúlni, pedig nem szívesen teszem. 3 hét múlva lesz légzésfunkció és röntgen, akkor kiedrül mire számíthatok szüléskor.
Ciszta a legjobb barátnõmnek volt, ill.van. Semmilyen probléma nem volt. Figyelték hogyan változik a terhesség alatt. Rendesen szült. Nem kell mûteni, mert kisebb lett.
Nekem egy miómám van, azzal nem is foglalkoznak. Lehet, hogy azóta már el is tûnt Kép
neva
neva

Sziasztok!

Köszi mindenkinek az érdeklõdést, csütörtök óta itthon vagyok. A cukoreredményeim rendben voltak, ennek ellenére szülésig hetente kell vérvételre járnom (egyik héten 1 pontos, a köv. héten 4 pontos) illetve diétát kell tartanom (napi 180 gr szénhidrát-1800 kcal).

Gyöngyöske
gyöngyöske

Gyöngyöske!

Örülök, hogy végre hallunk rólad. A hír a körülményekhez képes -szerintem- jó. (Nekem miért 6 pontos kell kéthetente? Kép már alig van vénám)
Viszont én többet ehetek Kép A testalkatom alapján 200 gr-ot. De vallom, hogy az 1800 kcal nincs meg, pedig egy terhes nõnek még ettõl is többre lenne szüksége. Bár az is igaz, hogy én egy ideje képtelen vagyok magamba tuszkolni még azt a kevés kaját is. Ha eszek úgy érzem megfulladok. Ezét inkább kihagyok egy-egy uzsonnát, utóvacsorát.
Hová kell járnod majd vérvételre?
neva
neva

Szia Marika!

A korház szerintem olyan mint a többi. Az a baj, hogy nem tudom összehasonlitani másik korházzal, mivel egy gyerekem van. A Hardonyi tényleg már a Semmelweisben van. HA én ismét szülnék és Miskolcon akkor mennék a Hardonyi után. Szerintem szuper orvos. Határozott, tudja mit csinál. Amilyen hisztérika én voltam pont erre volt szükségem. (Egyébként epidurális szülés volt.)
Egyébként melyik iskolában tanítassz? Annak idején én is rengeteget aludtam, és legszívesebben most is egyfolytában csak aludnék.
A Vasgyáriról egyébként tényleg csak jókat hallottam, bár tudnék rosszat is mondani, de inkább nem . VAnnak azért rossz tapasztalataim is.
Hol fogsz szülni?

ANita
Anita

Neva!

Nekem a cukor vizsgálatokat a Semmelweisben végezték, ott is fogok szülni, és oda is kell járnom hetente vérvételre. Ma voltam az elsõ ellenõrzõ vérvételen. Ha 7 felé megy a vércukor szintem, akkor ismét be kell feküdnöm. Már csak 5 és 1/2 hét van a kiírásig, addig pedig odafigyelek.
Ma voltam NST-n is, a picúr szerencsére mocorgott,(kis noszogatásra).

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok Lányok,

Lenne egy kérdésem, remélem tudtok segíteni.
A Megyei Kórházban fogok szülni október elején, és szeretnék szülésznõt választani. Tudtok esetleg valakit ajánlani? Már 32 hetes vagyok, lassan aktuális lesz.
Az elsõ szülésemnél is volt választott szülésznõm, nagyon megérte, csak akkor más volt a kórház.
Elõre is köszi a segítséget, mindenkinek jó egészséget és kellemes várakozást/babázást.
Jutka
bolegajudit (bolegajudit)

Gyöngyöske!

Ahány ház, annyi szokás. Az jó, hogy nem kell átjárnod a másik a kórházba. A hátralévõ idõ pedig napról-napra fogy Kép
Kitartás!

Jutka!

Üdv neked. Én is a megyeiben fogok szülni várhatóan október 4-én. Nagyon érdekel a szülésznõ téma, mert azt hallottam, hogy többet ér, mint egy választott orvos! Igaz nekem már van orvosom. De fogok érdeklõdni szülésznõ ügyben is.

neva
neva

Szia Neva!
Én október 9.-re vagyok kiírva. Lehet hogy találkozunk?
A szülésznõ nekem már csak azért is fontos volt, mert nem mindegy, hogy nem egy tök ismeretlen ember borotvál, meg ad beöntést, és ugye eleve szimpatikusat választ az ember. Én örültem, hogy annak idején választottam, mert az egyik szülésznõ, aki akkor pont ügyeletes volt, egy markotányosnõ kedvességével utasítgatott a felvételnél, és még csak a szemembe se nézett közben. Mint aki már unja a futószalag munkát. Na vele nem lett volna egy leányálom "együttmûködni".
Sajnos nekem nincs olyan ismerõsöm, aki Miskolcon a megyeiben szült volna, tõlünk inkább a Semmelweisbe, illetve a legtöbben Egerbe mennek.
Hali,
Jukta
bolegajudit (bolegajudit)

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?