Szia!
Sajnálom, hogy rosszabbodott Dorka veséje,
, de ahogy te is írtad, ha nincsenek fájdalmai és pisil rendesen, csak nem lesz baj!
:) Az értéknél meg szerintem nem baj, hogy most a nagyobbat írták, újabb mérés nélkül semmiképp nem műtenek, tehát ellenőrzik. Általában a nagyobb értéket írják, mert az nagyobb gond lenne, ha a kicsit írja és tényleg a nagyobb a jó, mert azt gondolhatná az orvos, hogy minden oké, közben meg sürgős beavatkozásra lenne szükség. Szorítok, hogy fél év múlva rendben legyen minden!
Gratulálunk a 15. foghoz!
:) Képzeld, Dininek még mindig nem bújt ki újabb foga dec. eleje óta! Annyira közel vannak a szemfogai és az őrlők az áttöréshez, hogy már simán látni őket az íny alatt, de csak nem bújnak ki!
Szenvedünk is vele rendesen, mostanában újra sokat fájnak neki.
Nálunk is már nagyjából azt eszi Dini, amit mi (leszámítva a chilis babot és hasonló finomságokat
), ő egyáltalán nem eszik tápszert, megpróbáltam, mert párszor elfogadta vele a tejbegrízt, de 2-3 alkalom után egy falatot sem evett belőle. Viszont Dini még mindig szopizik, neki a reggelije így néz ki: szopizás, fél óra-óra múlva eszik velem együtt kiflit, sajtot, uborkát. Más nyers zöldséget nem eszik meg, csak a kígyóuborkát.
Anyja fia, én is azt szeretem.
Ebédre párolt zöldség vagy főzelék, rizs vagy főtt/sült krumpli hússal, ez attól is függ mi mit eszünk. Uzsira túró gyümölccsel, kölespép gyümölccsel, vagy csak gyümölcs, esetleg megint kifli (a kifli is nagy kedvenc), vacsorára megint hús valamilyen főzivel stb. Alvás előtt szopizik, de már elég keveset. És szopizik a déli alvása előtt is. Napközben akkor szopizik még, ha pl. nem vele foglalkozom, sokáig nem tudok vele játszani, mert csinálom pl. a házimunkát. Ilyenkor gondolom úgy érzi, már régen volt anya közelben, ezért mikor végre felveszem akkor mindig akar először egy kicsit szopizni.
:) De ha pl. a városban vagyunk egész délután játszótéren, meg sétálunk, az esti szopiig nem kér cicit.
Mióta ilyen szép az idő, állandóan a játszótéren vagyunk, vagy a házunk udvarán játszik a házbeli gyerekekkel. Nagyon szeret Dénes kint lenni, ha menni akar sétálni, hozza nekem a cipőjét meg a kabátját, kiabál és döngeti az ajtót.
:)
A tenger szerintem jó ötlet, Dorkának biztos tetszene! Mi idén biztos megyünk Grazba, mert a húgomék most ott élnek 8 hónapig, a férje dolgozik az ottani egyetemen. Megyünk valahová belföldön is, de még nem döntöttünk. Április végén megyünk Dobogómajorba (Hévíz mellett egy üdülő), ott leszünk egy hétig. Uszoda-szauna ilyesmik, szóval a szokásos wellness, vannak állatok is, nyuszik, lovarda, szóval Dininek is tetszeni fog.
Na befejezem, mert Dini nemsokára felébred!
Puszi: Zsuzsi