Sziasztok!
Ildi, nagyon megorultem, hogy elokerultel!
Annyira hihetetlen, hogy Marci mar suliba megy szeptembertol. Lolli majd jovo szeptembertol megy csak, ha minden igaz. Most kezdett heti 15 orat jarni oviba. Maradt a regi helyen (Montessori nursery school), ugyanis oda 2 es fel eves kortol a suli kezdesig jarnak. Eddig csak 2 delelottot jart, most 4-et es ebbol 3 nap ott is marad ebedelni. Igy osztottuk el a 15 orat. Altalaban ugye 9-tol delig mennek heti 5-szor, de ebben az oviban lehet varialni es mi igy jobbnak lattuk. Igy egy kicsit nekem is tobb idom marad, amikor oviban van, penteken meg egesz nap az enyem a leanyzo. Pont ma beszeltem az egyik ovonenivel es mondta, hogy Lolli nagyon jol erzi magat mindig, latszik rajta, hogy mennyire elvezi az ovit. Ennek annyira orulunk, mivel az elozovel jol megszivtuk. Ott az ovonokon latszott, hogy nincsenek odaig a gyerekekert. Szinte nem is foglalkoztak veluk. Itt meg nagyon sok erdekes dolgot csinalnak es latszik az ovonokon, hogy elvezik a gyerekekkel valo foglalkozast. Az elozo nurseryt Lolli annyira utalta, hogy minden reggel ment a cirkusz, hogy o nem akar menni. Itt eszebe se jut ilyen. Lelkesen megy minden reggel.
Ildi, nekunk is volt regebben Siesta ciponk. Mostanaban e-bayrol szerzem be a cipoket. A francia, spanyol es nemet cipok jottek be a legjobban. A nemet Ricosta Peppino hasonlo kikepzesu, mint a Siesta. Ha szoktatok e-bayezni, akkor erdemes ott keresgelni. En mindig folyamatosan nezem es amikor latok olcson, akkor lecsapok ra. Mindig csak ujat veszek es meguszom max. 15 Fontbol. En tobbet egy gyerekcipoert nem vagyok hajlando adni, mivel kell tobb par is egyszerre es csak par honapig tudja hordani. Kozben meg eszembe jutott, hogy a spanyol Billowy ciponek is van olyan belso ludtalpas kikepzese. Mondjuk ezt nehezebb kifogni, ritkabban van az e-bayen. Viszont amikor van, tok olcson lehet kifogni.
Akkor irok nehany sort Belgiumrol is. Majd lesznek kepek is, csak kicsinyitenem kell.
Dorka, tenyleg, teljesen elfeledkeztem a szulinapi kepekrol! Na, majd azt is potolom.
Lolli elvezte a legjobban a hetvegi kiruccanasunkat, ugyanis ahol megszalltunk, a haziaknak van 3 lanya es az egyik egyidos Lollival. Sot, meg egy rokonkislany is volt ott Amerikabol, aki szinten 3 eves. Az udvaron rengeteg jatek volt, sot, tyukok es cicak is. Meg volt egy kis istalloszeruseg (allatok nelkul) tele szalmakazlakkal. Ez nagyon tetszett Lollinak, alig lehetett onnan kihozni.
Tulajdonkeppen tervbe volt veve, hogy megyunk egy kis varoslatogatasra is, de az valosznuleg ugyse kototte volna le Lollit, az udvaron meg nagyon jol erezte magat a gyerekekkel. Nalunk meg az is kozbeszol a programokba, hogy Lolli meg mindig nincs meg delutani alvas nelkul, ugyhogy igy nehez tervezni barmit is.
Nagyon szep idonk volt, gyonyoru napsutes (18-19 fok). Nigel konyvelojenel is jol ereztuk magunkat, penteken es szombaton is ott vacsoraztunk. Van ket nagy boxer kutyajuk. Lolli kicsit felt toluk, de nagyon vicces volt, ahogy masodik napra felbatorodott es a felig alvo kutyat probalta ingerelni. Na, nem komolyan, de jot nevettunk, ahogy kozelebb mereszkedett es idetlen grimaszokat kezdett el vagni a kutyanak.
Nigel konyveloje es a ferje vagy felesege (nem is tudom minek nevezzem, mivel ket ferfi es ossze vannak hazasodva) nagyon ertettek Lolli nyelven, ugyhogy o ott is nagyon jol erezte magat. Nigel konyveloje meg iszonyu jol foz, ugyhogy Lollinak is izlett a vacsora, pedig feltem, hogy majd kozli, hogy az nem jo. O eredetileg Hollandiabol szarmazik, ugyhogy egyik este holland vacsorat keszitett.
Voltunk egy helyi bolhapiacon is, ahol Lolli mindenfele jatekot ossze akart vasarolni.
Nagyon tetszett neki a kompozas is. Ha valaki autoval szokott hazajarni, annak nagyon ajanlom a Norfolk Line hajotarsasagot, mivel arban is altalaban ok a legolcsobbak es a hajoik is sokkal jobbak, mint a tobbi tarsasage. A kaja is megfizetheto a hajon es ami Lolli szempontjabol nagyon jo, van rajta soft play area, ugyhogy oda beszabadul es akkor nekunk van egy kis nyugtunk.
Ugy hivja a kompot, hogy "soft play ship".
Tavaly szeptemberben voltunk utoljara a kompon, de o emlekezett ra, hogy van soft play, ugyhogy amint kiszalltunk a kocsibol, maris a soft playt kezdte keresni a hajon.
Utazik valaki mostanaban haza repulon? Mi ket het mulva mennenk, remelem, addig helyreall a regi rend. Nem szeretnem kihagyni az unokatesom lagzijat!
Meg jo, hogy Belgiumba nem repulovel akartunk menni.
Picizoe, nem tudtam valaszolni az utolso prividre, mert utazas elotti nap egesz nap nem jutottam gepkozelbe, csak ejjel, lefekves elott futottam at az e-maileimet, de akkor mar nem volt erom valaszolni. Igy is csak 1 orat sikerult aludnom indulas elott. Napkozben Lollitol nem tudtam pakolni. Ha a jelenleteben pakolok, akkor amit en beteszek, azt o kiveszi.
Napkozben sutogettem az utra es csak ejjel tudtam pakolni.
Kiprobaltad a tortat? Vegul mivel toltod meg?
Na, mennem kell, mert elfogytak a hazi sutik, kekszek itthon, ugyhogy meg valamit ossze kell dobjak, amig a kisasszony alszik.
Kellemes hetet mindenkinek!
Olive