Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!
Szeretnék némi infót kérni.
Az ujpesti kerületi lapban egyszer olvastam egy hirdetést, h valahol (talán a közösségi házban?) délelőttönként van játszóházszerű gyermekmegőrzés, sajnos azóta sem találkoztam a hirdetéssel és neten sem találtam semmi információt.
Hátha ti tudjátok, hol van ez és milyen napokon?
Előre is köszönöm
ispiláng
ispiláng

Sziasztok!

Kriszta!
Mentem volna, de sajnos eddig mindig közbejött valami. Most is betegek a gyerekek, bárányhimlő.Kép

Ispiláng!
Talán a Kanga klub lehet. Kép

Eri
simones

Sziasztok!
Ez borzasztó hogy megint esik a hó .Mikor lesz már vége?Már nagyon várom a tavaszt.
Eri!
Nem baj majd csak jőn a jó idő és akkor megbeszélünk valamit.
Gyógyulást kivánok nektek.
Üdv:
KrisztaKépAz én hajam is igy áll ha kinézek az ablakon.
pruedance

Sziasztok Lányok!

Azt hiszem novemberben neteztem utoljára ezen az oldalon.:-( Akkor még pocakosan, azóta megszületett kisfiam Bálint, aki most már 3 hónapos,és így ismét van egy kis időm írogatni. Bár azelőtt sem írtam sokat.:-(
Nagyon imádom és most már egyre több dolgot csinál, amit egy 3 hónaposnak kell is.
Sajnos a felén a koszmó mellett megjelentek összefüggő, vörös, hámló foltok és most várom a doktornénit, hogy megmondja mi ez. Remélem nem ekcéma, vagy pikkelysömör. Volt nálatok ilyesmi, és ha igen mivel kezeltétek? Gyógynövényes dolgot használtatok, vagy patikai krémet amit az orvos írt fel?
Mi is várjuk már a tavaszt, mert Bálint nem szeret öltözködni. AZ overálban nem tud mozogni és utálja felvenni, mindig tiltakozik ellene, aztán szegény beletörődik. Ti gyerkőceitek sem szerettek télen öltözködni? És mit szóltak a sapkához?

Remélem jövő héttől már egy kicsit melegebb és naposabb idő lesz és többet lehet a gyerekekkel kalandozni a szabadban:-)

Üdv Mindenkinek
Hajni
borzy

Sziasztok! Egy rendezvényre szeretném felhívni a figyelmeteket, amely a XV. kerülettől nem esik túl messze:

ZUGLÓI BABABÖRZE!

Rozgonyi Zoltán alpolgármester és a Mező Tandem Egyesület

április 1-jén, szombaton 10-14 óra között
használt bébi- és gyermekruhavásárt rendez a
Dr. Mező Ferenc Általános Iskola aulájában
(1144 Budapest, Ond vezér park 5.).

Eladóknak kapunyitás 9 órakor.
Szeretettel várjuk azokat a szülőket, nagyszülőket, akik vennének, eladnának bébi- és gyermekruhát, játékot, könyvet, diafilmet és egyéb hasznos felszerelést.

Asztalfoglalás
a szigetigabo@freemail.hu e-mail címen, vagy az
Egyesület 06/30-517-1618 telefonszámán.

Alacsony árak várhatók, a vásárlóknak a belépés ingyenes.
A vásár idején büfé is a kedves vendégek rendelkezésére áll.
Kereskedők jelentkezését nem áll módunkban elfogadni.

Mindenkinek jó vásárlást kívánunk!

Rozgonyi Zoltán és a Mező Tandem Egyesület
gabó

Sziasztok!

www.auchan.hu
Auchan oldalán március 17-én, azaz ma feltöltve 20 db ingyenképet lehet előhívattatni.
A ma kapott 20 kép ingyen kóddal márc. 24-ig lehet feltölteni a képeket Kép

Eri
simones

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, ha valakinek van tapasztalata a Kavicsos közi Kék ovival kapcsolatosan ( sajnos a pontos nevét nem tudom) megköszönném ha írna róla.
dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90

Sziasztok!

Ez a topik már egy ideje nem él, de úgy gondolom, hogyha valaki még benéz ide tudnia kell róla - ha még nem hallotta - hogy Lau meghalt.
Én ezúton kívánok sok erőt a családjának: gyönyörű gyerekeinek és férjének!
Õszinte résztvétünk!

Péter család
tigribigri

Hajni!
Megelőztél.
Én tegnap tudtam csak felmenni a netre. ( A gépem rosszalkodott)
Sajnos tegnap olvastam a rossz hírt.... Kép Kép

Tony! Ha olvasod ezt a topikot is, akkor fogadd még egyszer őszinte részvétünket!

Gyöngyi és családja

KépKép
Kép
moszmota

Most magunkról: Viki már lassan 1,5 éves. 11 foga van. Nagyon huncut, és sok mindent megért, de keveset beszél, azaz csak pár szót. De gügyögés az megy. Kép Egyre ügyesebb, már formabedobózik, ha megmutaom mit hová kell bedobni.

Dike! Sajnos nem tudok segíteni.

Gyöngyi

KépKép
Kép
moszmota

Most magunkról: Viki már lassan 1,5 éves. 11 foga van. Nagyon huncut, és sok mindent megért, de keveset beszél, azaz csak pár szót. De gügyögés az megy. Kép Egyre ügyesebb, már formabedobózik, ha megmutatom mit hová kell bedobni.

Dike! Sajnos nem tudok segíteni.

Gyöngyi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Nagyon szomorúan olvastam, mi történt Lauval. Kép
Õszinte részvétem a családjának. Kép

Eriék
simones

Nagyon-nagyon sajnálom őket én is. Kép
Õszinte részvétem.

Klára
klara

Mindenkinek köszönöm, hogy együttérez velem..Higyjétek el, nagyon sok erőt merítek belőle

Tony (Lau férje)
lau

Sziasztok lányok!!
Istenem mi történtKép Annyira rossz olvasni ezeket a sorokatKép
Õszinte részvétem Tony!!-nagyon sok erőt kivánok neked a továbbiakban!-a gyönyörű gyermekeid miatt ki kell tartanod!
Üdv Ildikó
evetke

Sziasztok!

Részvétem Tony..még most sem hiszem el!
Annyira sajnálom és, ha bármiben tudok segíteni szólj!
Nem lehet tudni Isten miért akarta, hogy így legyen, de hidd el-most már fenntről vigyáz rátok.
Nagyon szeretett titeket.
Most csak ennyi, mert potyognak a könnyeim.
Én Lau-t a munkahelyéről ismertem, párom volt koleganője..

Puszi: Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Gyűjtést rendezünk a 2004. őszibabaái topik lakói. Szeretnénk segíteni a családot, így nyitottunk egy bankszámlát, és aki akar, és tud az utalhat ide a családnak.

Számlaszám: 10700660-54703140-51100005
CIB bank, Illésné Orosz Gyöngyi

Gyöngyi

KépKép
Kép
moszmota

Õszinte részvétem Lau családjának!

Kati
kfk

Sziasztok!

Segítséget kérek tőletek. Most fogunk a kerületbe költözni, a Sárfű utcába. Tudnátok jó gyerekorvost, és felnőttet is, ajánlani? Még azt sem tudom, hol van a rendelő... Valamelyikőtök lakik arra?

Előre is köszi.

Kép

Kép
csacsi

Szia Csacsi!

Gyerekorvosunk: Dr. Király Balázs (Zsókavári utcai rendelőben). Bár még csak kb 1 éve vagyunk nála, de szerintem negyon jó doki.
Házi orvosunk a Szilas parkban van, Dr. Márhoffer Ildikó. Mi a férjemmel elégedettek vagyunk vele.
Mind két orvosunknak nem a körzetébe tartozunk, de szerintem szívesen vállalnak még másokat is.

Én egyébként a Páskomliget utcában lakok nem messze a Sárfűtől.
Milyen idős gyereked/gyerekeid vannak?

Gyöngyi

KépKép
Kép
moszmota

Szia Gyöngyi!

Köszi a gyors választ! Mesélsz Király doktorról? Idősebb, fiatalabb? Igazából főleg az érdekel, hogy hogy viszonyul a homeopátiás szerekhez. A régi dokink egyáltalán nem ismerte őket, de mi jópárat használtunk. És az is érdekel, hogy mennyire alapos. A régi dokink nem volt igazán az, bár idősebb volt, és volt egy adag rutinja, de előfordult, hogy félrekezelt valamit... A gyerekem amúgy nem igazán szereti az orvosokat, ugyancsak nagy türelem kell hozzá.

Szilas park, ez merre van? A Zsókavár utcai rendelőt már láttam, hogy hol van, mert elég sokat lófráltunk a környéken, amíg lakást kerestünk :-).

Két és fél éves Szabolcsom van. Egy darabig nem is lesz tesója, még kb. három évig.

Még azt szeretném kérdezni, hogy hova jártok játszótérre? A házunk mögött van egy szép új, de elég kicsikének tűnik, és ahhoz képest sokan vannak. És a Zsókavár utcai közösségi házban lévő zenés foglalkozásokról tudsz valamit? Jártatok esetleg?

Köszi.

Kép

Kép
csacsi

Szia Csacsi!

Igazából Viki nem nagyon volt beteg, csak nátha leginkább, de arra nem adott homeot, de antibiotikumot sem. Egy közép korú kedves doki, akinek úgy tudom 3 lánya van. Kép
Vikinél még nem tapasztaltam félre kezelést, de mint írtam szerencsére ritkán beteg. A vizsgálatoknál alaposnak ismertem meg, és bár Viki sem szereti a dokikat a szurik miatt (azt Király doki adta be), hamar megbékélt vele, és nem nyafizott, ha látta.

Szilas park a Pólus melletti park rész, ahol a Pólus hotel is van. Ha a hotel mellet mész be, (itt vannak új és régi építésű társasházak is), akkor a legvégén megtalálod az épületet, pont egy parkoló van előtte.

Nekem 19 hónapos nagy lányom van. Kép

Játszótér: Az öregekotthona mellettit szeretem a legjobban, mert az el van kerítve. (Lehet, hogy erre gondoltál?)
De járunk a Konytfa utcai suli bejárata előtt lévőre is, azza ami nagyon közel van a piachoz.

A Zenekuckóba jártunk, egy ideje kb 1 hónapja nem voltunk. Vikinek tetszett, aki tartja az elején gitározik, furulyázik, és közben mondükaákat játszunk és éneklünk.
Játszáshoz tudok ajánlani egy hétköznap 8-13 között működő játszóklubbot, azaz babaklubbot a Kangát, ahová gyakran járunk, hetente 2szer is, ha tudunk. Nem drága 1e/hó. Sok játék van, jó időben kint vagyunk az udvaron. Ez a Hartyán közben van a Zöld klub épületében.

Gyöngyi

KépKép
Kép
moszmota

Köszi a választ, Gyöngyi! Most a költözés eléggé leköt, de lehet, hogy a játszón össze fogunk futni - igen, az az a játszó az öregek otthonánál. Szóval ha idegen arcot látsz, nagyon magas, de még nem beszélő szőke kisfiúval, akit Szabolcsnak hívnak, az vagy én leszek, vagy a férjem :-))) És mindenképpen jelentkezem itt, ahogy végre túlestünk a költözésen, kicsomagoláson.

Kép

Kép
csacsi

Sziasztok!

Mi nemrég költöztünk a 15. kerületbe, a Bocskai utcába.
Lassan neki szeretnénk állni a baba-projectnek.
Tudja valaki, hogy melyik kórházhoz tartozunk?

Előre is ksözönöm:
gombika
gombika

Szia Gombika!

Bár én is 15 ker-i vagyok, de nem tudom, hogy hova tartozom, de én a Szt Imrében szültem a 11.kerben. Szerintem te választhatod meg a kórházat, ahol szülni akarsz. Gondolom, ezért kérdezted.

Gyöngyi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!
Remélem, jár még erre valaki.
Szeretném megkérdezni, tudja-e valaki, hol van az a rendelő, valahol a zsókavár utcában, ahol fizetős audiológia is van.
Kisfiamnak kellene a vizsgálat, ettől függ, felszúrják-e a fülét. A kerületiben egy hónappal későbbre adtak időpontot, ott mondták, h van valahol ez a fizetős lehetőség.
neten nem találtam infót:-(
köszi előre is, ha tud valaki segíteni.
ispiláng

Szia Ispiláng!
A rendelőintézetet tudom, de nem tudom, hogy van-e audiológiája.
Zsókavár 44 szám, ha jól emlékszem. Ha a piac felől mész, akkor a "bevásárló"rész (emeletes kis üzlet központ alól CBA-val) mellet van a rendelő intézet. A gyerekgyógyászati rész, ha innen jössz akkor a túl oldalon van.

KépKép
Kép
moszmota

Kati, Hajnalka, Ilkdikó, többiek merre vagytok?
Csak nem kihal a topik? :cry:

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!
Részben új vagyok itt, mert kb. három éve már írogattam nektek, mikor belefogtunk a babaprojektbe. Akkor azt hittem hamarabb sikerül. Két év kezelés után végre nyolc hónapos kismama vagyok. Igazából azt szeretném megtudni, hogy a Zsókavár utcai gyermekorvosi rendelőből melyik orvost ajánlanátok. Most járt itt a védőnő, és szerinte már el kellene döntenem, melyikükhöz fogok járni. Remélem néhe még benéztek ide, és talán ismeritek is az ottani orvosokat. Most költöztünk vissza ide a XV. kerületbe, és nem ismerek itt kismamákat, akiktől érdeklődhetnék.
De végül is bárhol választhatok gyerekorvost, úgy tudom. Ismertek olyat, aki nem erőlteti a tápszereket, a természetes gyógymódokkal jóban van, és még kedves is???
Remélem, tudtok segíteni.
Köszönöm
Vera
verona

Szia Vera!
Én a Zsókavár utcai rendelőben csak Király Balázst ismerem, de őt tudom ajánlani. Kedves, és nem a gyógyszerrre helyezi a hangsúlyt. Soha nem problémázott azon, hogy Viki mennyit hízik, mert volt hogy nem hízott korának megfelelőt.

Szerintem olvas vissza, hátha van még infó valamelyik orvosról. Merre laktok?

KépKép
Kép
moszmota

Szia Gyöngyi!
Nekem ennyi ajánlás egy anyukától teljesen elég. A védőnő is Király doktort említette, úgy emlékszem, hogy utca szerint hozzá tartozunk, de nem akart befolyásolni.
A Páskomliget utcára költöztünk, nincs messze a rendelő. A leírásod alapján szimpatikus a doki.
Köszönöm!
Gondolom te is itt laksz valahol a környéken. Ismersz tuti bababoltot a közelben? Főleg ruhák miatt, ahol könnyű beszerezni az utánpótlást.
Vera
verona

Szia Verona!

Egy bizonyos Mórik doktornőhöz semmiképp ne menj. A barátnőm kisfia (5 hó) tartozik oda és egy hónaposan egy megfázást másfél hónap alatt kezelt ki nála, mert félvállról veszi. Kérdezni se lehet nagyon tőle, mert ideges lesz. Itt a játszótéren is mindenkinek van egy negatív története vele.

Zsu
kispiskóta

Zuglói Közösségi Nap és babaruha börze

Zuglói Közösségi Nap 2006
Zuglói Sport és Szabadidő Központ (Csömöri út 19.)
Szeptember 9. szombat, 10 órától

Védnök: Rátonyi Gábor polgármester

Program:
Ökumenikus nyitó imádság
Gyerekprogramok
Főzőverseny
Közös ebéd
Sportprogramok
Babaruha börze (ha árulni szeretnél, jelentkezz a szigetigabo@freemail.hu E-mail címen)
Egészségügyi tanácsadás és szűrések
Zenés műsorok

A belépés díjtalan!
Támogatók: IKEA, Volksbank, MAHID Rt
gabó

Szia Vera!
Én is Páskomliget utcában lakok!
Tuti bababolt? Ruhákat inkább Visegrádi utcában veszek, vagy a neten, használtak, de én sokat kaptam is. Szerintem nézd meg az utcában a 34 alatt (ha jól emlékszem a számra). Jó kis üzlet, bár még nem vettem ott ruhát.
Te merre laksz? ÉN a CBA mögött. Milyen idős a csemetéd? Fiú, lány?

KépKép
Kép
moszmota

Köszi Zsu és Gyöngyi!
Maradtam Király doktor mellett. Ma voltam először a védőnőnél, úgy nézem minden itt lesz a közelben. A baba most 32 hetes, és még a pocakomban van, de már kaptunk recepteket az ő nevére, és a szívhangját is meghallgattuk, szóval már nagyon közel a találkozás. A Bajcsyban fogok szülni, mert a X-ből költöztünk ide, érdekes lesz, ha sietni kell, és mondjuk csúcsidőben indul a szülés. A bababoltokat már én is végigjártam, és szerencsére 2-3 elég jó van itt a közelben. Jól ellátott ez a környék minden szempontból. A Vásárcsarnokkal szemben lakunk, a 20-ban. A Visegrádi utcában melyik boltra gondolsz?
Vera
verona

A Mária nagykerre gondoltam. Szép kisruhák vannak, jó strapabírók, de normál áruk.
Olcsóbb új cuccokat a nagy bevásárló központokban érdemes venni, Auchan, Cora. Mindig van valami akciójuk, nézd meg a webjüket. Cora jobb kisruhák minőségében, legalábbis a Disney féléket én ott vettem, és nagyon bevállt, de Auchanban is vettem már olcsó noname nevű kisruhát, ami nagyon jó.

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért, de szeretném figyelmetekbe ajánlani honlapunkat amely reményeink szerint elnyeri tetszéseteket!
Köszönettel: H. Anikó

Dekorációs falfestés, nem csak gyerekeknek!

http://www.dekofalfestes.atw.hu/
Kép
falfestolanyok

Sziasztok!

Moszi mit látok?! Gratula a Picurihoz! :)

Pusza
Hajnalka
tigribigri

Hajni!

Én is gratulálok neked!

Mik derülnek ki. :D

KépKép
Kép
moszmota

Köszi :)

Hihi még a centink is egyforma! De én már nagyon szeretném lecserélni :wink:

Kép
tigribigri

Sziasztok!

Rákospalotai anyukákat keresnék közös sétákhoz a kicsikkel- az én lánykám 2 hónapos és az Ujpesti Szülőotthonban született!

*
Vendég

Hajni! Kitartás!!! Hamarosan megérkezik az a gólya. :D

Menyasszon! Merre laksz? Mert elég nagy rákosplaot, és újpalota is.
Mi a piactól nem messze lakunk a Páskomliget utcában.

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!
Lenne egy fura kérdésem, ha jár erre valaki:
Keresztelés!
Nem vagyunk összeházasodva a párommal, de katolikus templomban szeretnénk keresztelni a babánkat (aki még mindig nem méltóztatott megszületni), de úgy tudom, hogy így nem keresztelik meg. Tudtok a közelben olyan papot, aki megkereszteli így a gyereket???
Köszi
Vera
verona

Szai!
A Pestújhelyi téri templomban Béla atya megkereszteli.A parókia a tér túl oldalán a Klebersberg Kunó utcában van.

evab

Sziasztok!
Én még tök új vagyok a terepen.Most 27 hetes terhes vagyok,a környéken nem nagyon ismerek senkit gondoltam benézek hozzátok.
Bea
trix

Szia!
Hát nem biztos,hogy jókor.Már totál kihalt a topik.Én is itt lakom a kerületben,de inkább csak olvasgatni szoktam itt a babaneten.Azért ha kérdésed van kérdezz csak,az én kislányom már 2 éves és orvosok,játszóterek,bölcsik ügyekben jó vagyok.Bár azt nem tudom,hogy te melyik részén laksz a kerületnek.Én a Drégelyvár utcaiban.

evab

Már feltűnt,hogy nemigazán van mozgás.Ilyen az én szerencsém.
Gyerekorvos kérdésben viszont kérnék tanácsot.Azt hiszem lassan ideje lenne orvost választanom de nem tudom ez ,hogy működik.A védőnőnél se került eddig szóba.Van a dokiknak valami fogadó órájuk vagy csak kinézek egyet és besétálok hozzá?
Szóval elég tanácstalan vagyok.A Kontyfában lakom a Vásárcsarnok mögött.Előre is köszi a segítséget.
Bea
trix

Sziasztok!

Bea!
Én a Páskomliget utcában lakok. Körzetileg a Rákos úthoz tartozok, de gyerekdokit a Zsókavár utcai rendelőből választottam, mert a busz járat az SZTKhoz nem túl jó, pláne beteg gyerekkel 20 percet várni a buszra. :(
Ha visszaolvasol Verának íram aug. elején, hogy ki a gyerekorvosunk, aki ajánlok.
Ha érdekel megadom a tanácsadás idejét, amikor nyugodtan mehetsz hozzá. Szerintem a tanácsadás idején menjél bármelyik orvoshoz, mert a betegrendelésnél nagyon sokan vannak, és szerintem nincs idejük igazán ezzel foglalkozni.

KépKép
Kép
moszmota

[quote="verona"]S írta:veronaziasztok!
Lenne egy fura kérdésem, ha jár erre valaki:
Keresztelés!
Nem vagyunk összeházasodva a párommal, de katolikus templomban szeretnénk keresztelni a babánkat (aki még mindig nem méltóztatott megszületni), de úgy tudom, hogy így nem keresztelik meg. Tudtok a közelben olyan papot, aki megkereszteli így a gyereket???
Köszi
Vera

Sziasztok!

Kedves Verona!
Mi is épp hasonló cipőben járunk.

Az nlc.hu forumtémái között van egy Katolikus keresztelő cimmel, vannak érdekes infók, olvass bele,ha gondolod!

Van ahol csak házasságrendezés után, van ahol akkor sem ,ha nem voltál elsőáldozó,van ahol a keresztszülők kiléte is nagy szempont,van ahol az sem érdekli a papot ..

Mikorra várható a baba?

------

Kedves Anyukák!

Mi a XV.ker, Rákospalotán lakunk, Fanni az Újpesti Szülőotthonban született, a Rákos úti SZTK-ba tartozik, a családunk már ugy 40 éve lakik ebben a kerületben anyu ágáról- és ha ezek közül bármelyik eggyel több infó let volna mint amit tudni akartatok akkor elnézést :)

Én most épp nagy kalandként élem meg,hogy le tudok surranni reggelente 7-re alakformáló tornára, a baba pedig,hogy jön a foga és hogy tulajdonképpen az egész ökle befér a szájába nem csak az ujjacskái külön-külön...:)

Következő kihivások: hóban babakocsit tolni
mire jó idő lesz kinövi a második kenguruját
hozzátáplálás
mit szól az Első Fenyőfájához

...

8)

*
Vendég

Gyöngyi!
Nekem is a Zsókavár utcai lenne a legjobb.Én mondjuk azt se tudom hova tartozom,védőnöhöz mondjuk oda járok.Amióta ideköltöztünk dokira nem volt szükségem,úgyhogy fogalmam sincs hova kéne mennem.Azt megköszönöm ha elküldenéd a doki fogadóidejét,lemegyek hozzá aztán meglátjuk mi lesz.
trix

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?