Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Először is mindenkinek nagyon boldog Új Évet kívánok!

Jó ideig nem voltam netközelben, de igyekszem bepótolni a lemaradást!

Kinek hogyan teltek az ünnepek?

Mi szenteste Maglódon voltunk az uram családjával, másnap pedig indultunk le anyuékhoz vidékre. Azóta is itt portyázunk, pénteken megyünk majd haza.
Sajnos 24-én a kiscsaládunk mindhárom tagja lerobbant, benyeltünk valami rohadt vírust és még csak most lábaltunk ki belőle. Nórit szerencsére nem nagyon viselte meg pedig állati taknyolt szegénykém és a torka is csúnya volt, nekem viszont lett egy frankó kis arcüreggyuszim. 3 napig magamon kívül voltam a fájdalomtól. Hát, senkinek se kívánom! A legjobb h még szoptatok, így gyógyszert sem szedhettem... de azért elmúlt magától is szerencsére, csak elég nehezen.

Egyébként Norcus iszonyú gyorsan nő és napról napra ügyesebb. Már szinte egyedül ül, alig kell egy picit fogni, kúszik mint a csík, négykézláb hintázik és áll is, ha tud kapaszkodni, de az még elég vicces :lol:

Na ennyit rólunk!

Teranita
Üdv köztünk, én mindig nagyon örülök az újaknak!! :wink: Várjuk a képeket a családodról! :)
Nekem még elég pici a manóm, de már én is tervezem hogy nemsokára elkezdünk járni ilyen-olyan programokra. Ha jól tudom a Rákóczy kertben szoktak lenni dalos-verses foglalkozások kicsiknek, az elég csalogató nekem. Majd utánajárok hogy mikor és hogyan vannak.

Aida
Gratulálok Noli babához! Sajnálom hogy nehéz vele, de hidd el, nem lesz ez így mindig! Sok babának ilyen sírós az első időszaka, de kinövik, csak addig kell kibírni! :wink: Mennyire nem hízik rendesen? Mert ezt nagyon ki tudják ám sarkítani a dokik. Engem is tökre beparáztattak az elején h ennyit meg annyit KELL híznia a gyereknek, pedig ez tök hülyeség. Persze ha fogy az más tészta.
Nagyon szépek vagytok! Mennyire hasonlít rád, tökjó! :D
Vendég

wera de jó hogy ujra vagy!!!!!!!!!
szépen halad a kis norci!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Igyekszem hamarosan feltölteni képeket, csak a párom kiírta a gépen lévő képeket dvd-re, aztán a dvd-t jól elkeverte, a gépet meg újratelepítette...

A nátha sajnos minket is elkapott, elég kellemetlen, hogy a terhesség-szoptatás alatt semmit sem lehet szedni. Én ilyenkor gyógynövényes teát iszok, az segít. A doki ajánlotta a homeopátiás Homogene 9 bogyókat is, de nem sokat ért.

Gyrekprogramokat én is nézelődök,úgy hallottam, hogy talán az ÁMK bölcsijében is szoktak lenni játszónapok?

Mennék én messzebbre is, de a babakocsi emelgetésnek a BKV-n a párom nem örül, autót sem szeretné, hogy vezessek, mert az előző terhességemnél elég gyakran elájultam sajna még a kocsiban ülve is.

Most szerencsére eddig nem volt ilyesmi.

Aida, mondott valamit a gyerekdoki?

Kép
Kép
Kép
teranita

teranita akkor jobb is ha nem vezetsz autot.....meg a babakocsit emelni neked az se éppen jó most........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Volt nálunk a gyerekorvos. Ha holnapig nem szedi vissza a születési súlyát pici Noel akkor beutal az I.számú gyermekklinikára. :( Remélem "összeszedi" magát Nolikám..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida megy a drukk ügyes a kis noel!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Aida:
Ne izgulj, ez hülyeség! Nem kell mindig hinni az orvosoknak, egyébként meg hamar hízásnak indul a pici, ne aggódj! Roliról tudom, hogy állandóan sírt és csak a cicivel a szájában nyugodott meg. Nem mindig evett, inkább aludt, végül sikerült kiváltanom magam cumival. Evés után pedig tartsd szinte ülve, ne fektest le azonnal és ügyelj arra, hogy mindig büfizzen legalább egyet. Barátnőm babája is büfivel hányta le állandóan a hátát, de őt nem fenyegették kórházzal, azt mondták, kinövi. Igaz, háromszor annyit mosott segény, mint én, de kinőtte (májusi baba). Noli is ki fogja nőni.

Nagy hírem van: Roli ma délután felállt!!!!!!!
A Renátó ágyán szúrt ki magának valami játékot, mikor is úgy gondolta, hogy ő végülis eléri :lol:

küldök képet is róla:
Kép

Kép

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

nagggyon ügyes a kis rolika!!!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Régen jártam erre...

Aida, nagyon gratulálok a kis Noelhez! És tényleg ne aggódj a súlya miatt. Hány kilósan született és most mennyi? Sokat bukik?
Biztosan hamarosan beindul a gyarapodása jobban... És ahogy téged elnézlek, rajtad sincs sok felesleg, nem nagyon látszik, h éppen most szültél. :) Lehet, hogy csak hasonló a testalkata.

Teranita, üdv a topikban! Hogy vagy így a terhesség elején?

Móni, nagyon ügyes Roli! Gratula!

Kinga, mikor költöztök?

Hú, most ennyire emlékszem hirtelen. Mi jól vagyunk, még dolgozom, bár egyre lightosabban. Most már csak hetente 2-3 alkalommal megyek be a munkahelyemre, sok mindent itthonról meg tudok csinálni.

Viszont jó késő lett, megyek aludni. Jó éjt!

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

erpé vigyázz is magadra.... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

A gond azzal van Noel esetében, hogy bukik ÉS nem hízik. A kettő együtt sajnos lehet szervi baj miatt. Remélem ma felbillen a mérleg 3.34 kg felé!

Móni, ügyes a kis Roland! :)

Első pancsolásunk (imádja :D):

Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Szia aida,

drukkolok Nektek biztos minden rendben lesz. Minden baba változó, van aki nehezebben nyeri vissza a súlyát, van aki eleinte többet eszik, majd aztán kevesebbet, s van aki fordítva.
Egy barátnőmnél is hasonló volt a helyzet a kis Noelhez, illetve legalábbis nagyon sokat bukott a kisfia. Állítólag valami reflux?) gondja volt, ami abból akad, hogy a nyelőcső(?) még nem záródott rendesen. Próbálkoztak anyatej mellett többféle tápszerrel is. A BEBA-nak van egy speciális tápszere refluxos babáknak. Ezt is kinővik hamar, nem tart soká.

Beszélj a dokival, hátha segít az első időben az anyatej mellett ilyen tápszer kiegészítés. Ha van bőven tejed, akkor a többletet mindenképp fejd le, és fagyaszd le. Amint rendbejön a kis Noel az is hamar el fog fogyni meglátod.

Móni, nagyon ügyes a kis Rolika, gratula neki! Hamarosan ő is pakolni fog mindent :-)))

Szia erpé,
most kezdek jobban lenni, eleinte elég gyakaran kavargott a gyomrom. Most meg már kezd megjönni az étvágyam is, szóval vigyáznom kell. És te hogy érzed Magad, hol fogsz szülni?

Kép
Kép
Kép
teranita

:D Noel ma 3450 grammot nyomott!!! Múlt héten 3240 gramm volt. Éljen! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Aida, de jó! Na látod! Ügyesek vagytok. Bukás meg gyakori, meg kell birkózniuk a picuroknak azzal, hogy most már nem a köldökzsinóron keresztül jön az ennivaló, hanem nekik kell ezért jobban megküzdeni.
És ezt tényleg hamar kinővik, ritkán áll valódi betegség a háttérben. De szerencsére azon is lehet segíteni.

Teranita - nekem is zűrösebb volt ennek a terhességnek az eleje, mármint az előzőhöz képest, amikor is szinte semmi panaszom nem volt. Most volt émelygés, hányás, de tényleg csak 3 hónapig.
Előző gyerköc fiú, a mostani kicsilány :) lehet, hogy ez magyarázta a különbséget, bár ki tudja...

Nita, vigyázok magamra :) Veletek mi van?
Mennem kell, Samu nehezen alszik el.

erpé

erpé köszke megvagyunk......én beteg vagyok...máténak már csak az orra folyik...páromnak persze semi baja...... :)
aida ügyes a kis noel.....csak így tovább!!!!!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Aida, meglátod minden rendben lesz a kis Noellel, belehúz a növekedésbe. Nálam Krisztián és Vivi is kicsi volt. Krisztián 2400 grammal született, Vivit a szülés napján Uh szerint még 2221 grammra tippelték, de szülésnél szerencsére ütötte a lécet, 2770 gramm lett, és a fogyás ellenére hazahozhattam a kórházból. Mindketten behozták a lemaradásukat, idővel szépen növögettek.

Szia erpé,
szerintem a lányokkal való terhesség tényleg problémásabb. Én Vivivel rengeteget küzdöttem kezdettől fogva. Mikor a 8. hónapban bevitt a mentő, és azt mondta a doki, hogy a szülésig már valószínűleg haza sem engednek, 1 hét után már könyörögtem, hogy szedje ki belőlem a gyereket. Szerencsére hazaengedtek, és időre megszültem. Most sokkal nyugisabbnak tűnik az egész, így az én megérzésem is az, hogy most fiú lesz. Reméelm 2 hét múlva az ultrahangon kiderül már :)

Vivivel ma volt a 15. hós oltáson, remélem nem fogja megviselni. A doki esetleges kiütésekről beszélt.

Kép
Kép
Kép
teranita

ilyen kiütéseket nekünk is mondott ano a doki.és semmi nem lett a gyereken...

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok,

Nita, mielőbbi jobbulást! Neked és Máténak is!

Teranita, és kisfiút vagy kislányt szeretnél inkább? Samu az MMR oltástól belázasodott (kb a 3. napon) és csupa pötty is lett - állítólag a kanyaró vírusa tudja ezt okozni, de 2 nap alatt túl volt az egészen, nem igazán lett beteg-nyűgös.
És hova költöztetek Csepelen belül? És hogy tetszik? Nagyfiad hogy viseli? - neki ez azért már nagy váltás gondolom...

Wera, majd tegyél fel képeket te is Nonóról - édes lehet, ahogy közlekedik, álldogál. Szentestei betegséget sajnálom.
Lépek, ma megyünk vidékre és pakolnom kellene. Plusz még ma vissza is kell mennem a munkahelyemre...

erpé

Sziasztok!

Erpé! Hogy el szaladt az idő. Mindjárt itt van a babuci. Milyen fura. Mit dolgozol amit itthonról is eltudsz végezni? Nekem is minden terhesség más és más volt és persze születés után is teljesen különbözőek. Mégis van rengeteg dolog amit hasonló képen csinálnak. Annyira érdekes.

Teranita! Merre felé laksz? Én már voltam az Amk.-ba most is tervezem, hogy megyek majd a kicsivel. Szerintem jó hely, régebben voltam. Azon kívül vannak baba klubok ahova érdemes menni. Mi is jártunk a nagyobbal is és most a kicsivel is. Én szeretem szívesen csatlakoznék hozzád ha mész az Amk-ba.

aida! Gratulálok! Nagyon szép baba. A súlya miatt ne aggódj annyit minden gyerek más és más. Botond nekem is nehezen hízott, volt, hogy szinte semmit, aztán egyszer csak megindult és mára már nyoma sincs aranyos kis pufók. Pedig engem is állandóan rémisztgettek, hogy baja van. Ha refluxos lenne akkor tényleg kaphat tápszer amit kaja előtt kell neki beadni, nem az anyatejet pótolja hanem segít azt bent tartani a gyomorban. A barátnőm fia is kapott, nem veszi el az étvágyát. Kérdezz rá a dokinál. Bukós babáknak adják.

Móni! Gratulálok Rolinak. Most aztán semmi sincs biztonságban.

Wera! Nagyon ügyes a kis babuci. Jól bele húzott a fejődésbe.

Vera! Hogy van a kis tündérke? Gabi mondta hétfőn mikor nála voltam, hogy nem megy minden simán. Remélem hamarosan megleheltek titeket is. Persze gondolom mostanában nem nagyon jártok kis a játszóra. Hamarosan itt a nyár.

nitacska! Szűkszavú vagy mostanában, gyógyuljatok meg.

Magunkról már nem maradt időm írni, majd este vissza jövök. Meg jöttek a nagyszülők, mennem kell.

Puszi!
Vendég

Szia Erpé, nagyon jó utat kívánok, vigyázz Magadra (Magatokra). Most én a kislány után egy kisfiúra vágyom, persze a lényeg hogy egészséges legyen.

Csepelen a Rákóczi-ligetbe költöztünk, itt a II. Rákóczi Ferenc úton, a Karácsony Sándor utcai HÉV-megállónál.3 évet vártunk a lakásra a szerződésaláírás óta, mindig újabb határidőket ígértek. Szeptemberre már ide Csepelre írattam be suliba, de sajnos csak november második felében tudtunk beköltözni, addig a 2. kerületből ingázott. Azt mondták helyileg a II. Rákóczi Ferenc Ált. iskolába tartozik. Ott kezdett, de a suli nagyon gyengének bizonyult, egy osztálytársa, meg annak a bukott bátyja szinte mindennap verte. Ezt csak később az iskolai orvosi vizgsálat után mesélte el nekem, meg hogy szinte mindennap fáj a hasa. Iskolai javaslatra elvittem gyrekorvoshoz, aki azonnal iskolaváltást javasolt. Így a téliszünet előtt 3 nappal egyik napról a másik napra sulit váltottunk, most a Katona Józsefbe jár. Ez tetszik neki, az osztálytársai is kedvesek, és mint kiderült az óvodai szerelmével jár egy osztályba.

Csanikó, én még nem voltam az AMK-ba, nagyon kevés, minimális infót találtam erről a neten. Pontosan mi is van ott, tudnál mesélni? Hogy s mint, mikor lehet oda menni?
Merre van itt Csepelen baba-mama klub, az interneten nem nagyon találtam, bár lehet csak én vagyok béna.
Régebben jártunk babaúszásra, terveztem Tücsök Zene jellegű helyre is estleg elmenni, de azt se találtam a környéken. Bármi érdekel, csak a kis manóm jól érezze magát.
Én még sosem voltam az AMK-ba, így én is szívesen csatlakoznék hozzád, megbeszélhetnénk.

Mindenkinek jó hétvégét kívánok!

Anita

Kép
Kép
Kép
teranita

Sziasztok!

Ugy orulok, hogy vegre megtalaltam ezt a forumot. :) Egyedul anyukaskodom (elso baba). Vagytam ra, hogy mas anyukakkal is beszelgessek egy kicsit. Na es, hogy ismerkedjek csepeli anyukakkal :).

Teranita: mi is a Rakoczi Ligetben lakunk :) C epulet.
Ha jol ertem te most varod a 3. babat. Gratulalok! :D

Az en kislanyom majdnem 4 honapos. Eddig a dolgok rendben, zokkenomentesen mentek. Nagyon jo baba. 2 nappal ezelottig be nem allt a szaja, folyton gagyabalt. Valamiert 2 napja nem hajlando egy ket hangnal tobbet kommunikalni. Probalok rajonni, hogy mi tortent aznap ami esetleg az oka lehet ennek. Mar arra gondoltam, hogy ez egy ujabb valtozas. Amit meg eszrevettem, hogy amiota megtalalta a huvelykujjat es azt szopja, mintha 'onallobb' lenne egy kicsit. Friss anyai szivemnek ez kisse nehez. Olyan mintha lassan elkezdodne a levalas..
Ezt es a hirtelen csendet nem tudom mire velni es aggodok.
stailina

Sziasztok!

Újra itt vagyok! Tegnap este kicsit beájultam az ágyba, azért nem tudtam jönni.

Akkor rólunk néhány szót:
Az ünnepek jól és gyorsan teltek. A gyerekek nagyon élvezték a karácsonyozást. Boti az elején piszkálta a fát de hamar megszokta, hogy nem nyúlunk hozzá. Annyi mindent kaptak, hogy nem is sorolom.
Voltunk a Camponába megnézni a cápákat, meg korizni Taksonyba. Jó a jég csak olyan hideg van, hogy Botond nagyon hamar fázik. A sétákat is rövidre kell szabni, vagy baromira be kell bugyolálni és akkor jót alszik a babakocsiba.
Bius nehezen kezdte az ovit. Egész héten hisztivel ment be a csoportba. Nem is számítottam másra. Remélem a jövőhét jobb lesz.
Botond édes pofa, mindig azt lesi mit rosszalkodjon. Rengeteget beszél, sok mindent utánoz. Mindent megért, és addig rángat amíg amíg meg nem értem mit akar.

Anita! Az Amk-t hétfőre megkérdezem és megírom. Baba klubba én a Zöld almásba járok a királyerdei műv. házba, Vagyis most kezdtük. Régebben a nagyobbikkal a Rákóciba jártam, akkor ott laktunk a lakótelepen, most ez van közelebb. Páran vagyunk csak, akinek van kedve szerintem csatlakozhat bátran. Negyedév négyezer forint. Van sok játék meg félóra együtt mondókázás. Minden csütörtökön 9-11 íg. Jó móka.

Majd később jövök még mert a fiam rángat. Épp szüksége van rám.

Puszi
Vendég

Sziasztok!

Stailina, örülök, hogy itt laksz a közelben. Igen, most vároma 3. is manónkat. Ha gondolod egyszer majd talizhatunk, sétálhatunk együtt is a gyerkőcökkel. Ne aggódj amiatt, hogy most 1-2 napig csöndesebb, majd rákezd újra, ilyen kis korban még szinte minden nap változnak. Nálunk is volt evés sztrájktól kezdve ebben a korban minden. 4 hónaposan még biztos nem fog leválni, ne izgulj! Sőt majd még csak kélsőbb, nálunk 1 éves kor körül jött, a csimpaszkodom anyába korszak. Sőt ilyenkor kezdődött a fogzás is. Az ínye alatt már nő, már az is fájhat neki. Igaz az első nekünk cska 6 hónapos korra törte át az ínyét. Most kijött egyszerre 3 is, megszenvedett (szenvedtünk) vele pár éjszakát.

Csanikó, érdekel az AMK, és a Zöld almás is. Az ára sem vészes, és az időzítés is pont jó. Vivi általában 11-1 között alszik, aztán már csak lefektetéskor.
Én ezt a Zöld almást sem találtam a neten, merre van?

Kép
Kép
Kép
teranita

A Királyerdei művházat megtaláltam, tőlünk 8 megálló a 152-es busszal, nem vészes. A Királyerdei művház honlapja jelenleg feltöltés alatt...

Kép
Kép
Kép
teranita

Sziasztok!

Stailina, üdv itt, örülök, hogy ránktaláltál. Tényleg ne aggódj a babád "szótlansága" miatt, ilyenkor valóban nap mint nap rengeteget változnak. Most úgy zünik, nem a hangja próbálgatása az érdekes, de nem fog így maradni :) Hogy hívják a kislányt?

Teranita, akkor nagyon közel lakunk egymáshoz (és Stailinához is) - én ugyan nem a Rákóczi Ligetben, hanem sajnos egyelőre panelban, de szintén a Karácsony S utcai megállónál, és az ablakunkból látszik a Rákószi Liget.
Végignéztem, ahogy építették :) amikor samu pici volt és sokat éjszakáztunk, akkor az ablakból a kivilágított darukat nézegettük :)
Hu, nagyon durva, amit a II. Rákóczi F iskolásról írtál. Örülök, hogy a második isi jónak tünik. Sajnos áltisikről nem vagyok képben a kerületben, nem vagyok én sem idevalósi, a párom sem...
Mennem kell, majd még jövök.

erpé

Pedig Peti fiam oda a karácsonyi suliba megy majd mert ott van a logopédiai osztály. Na de majd kiderül tavasszal hova megy.

Üdv itten az újjaknak. rólam annyi hogy van 4 fiam és egy 6 hetes jányom aki sajna ő is súlyos reflux beteg annyira hogy merev eszméletvesztéses görcsöket kap tőle. Úgy néz ki műtét lesz belőle de ez amjd jövőhéten csütörtökön kiderül sztem.
ez került 5 hétbe, 4 kórházba és sok erőszakoskodásba hogy kiderüljön

harivera
Budapest XXI. kerület

Hú Vera, ez nagyon rosszul hangzik. Szegény kicsilány! Nagyon szorítok nektek, hogy mielőbb meggyógyuljon Izabel! És miért tartott ennyi ideig, hogy ez kiderüljön? Majd mesélj, ha lesz egy kis időd! Fiúk jól vannak?

Csanikó, örülök, hogy jelentkeztél, és hogy jól vagytok. Boti megy majd bölcsibe, vagy otthon maradsz vele oviig?

Teranita, a Rákóczi suli egyébként is gyenge, vagy "csak" ez a két vadállat gyerek volt a gáz?
Jó éjt, megyek aludni.

erpé

Sziasztok,

nekünk nagyon nem jött be a II. Rákóczi, ill. most már Karácsony S. suli, de ez nem jelenti azt, hogy minden osztály, gyerek, tanár ugyanolyan.

Vera, ha a logopédiai osztály miatt ott szeretnétek kezdeni, vállaljátok be. Ha mégse megy talán kereshettek ti is másik sulit + külön logopédust. Nem tudom Petinek mennyire vannak logopédiai gondjai, de majd meglátjátok. krisztiánnak is volt némi gondja, de az oviban volt logopédus 1 évig hetente 2-szer foglalkozott Krisszel, így a sulikezdésre nem volt gond. Többen mondták már az ismeretségemben, hogy gyenge a suli, a gyerekdoki is meghallva a nevét, mondta, hogy azonnal szedjem ki onna. Ez is persze ízlés dolga. Krisztián a régi sulijában, még a 2. kerületben egy erősebb szintet szokott meg. Foglalkoztak velük, voltak különböző versenyek (ének-, vers- és próza-mondó, helyesírási, rajz, atlétikai stb.) Volt külön differenciáló óra, ahol a gyengébbekkel ismételtek, az erősebbekkel pedig nehezebb feladtaokat vettek. Voltak kötelező olvasmányok. Szóval mindig látta értelmét a törekedésnek.Itt a II. Rákócziban semmi. A fiam nehezen illeszkedett be. Jelentkezett sokat, és az osztálytársai ezt nehezen vették, mindig olyat mondtak neki, hogy pl. maradj már hülye köcsög Einstein. Állítása szerint most félévkor is kb. 6 osztálytársa bukik ott. A gyerek képességei szerintem a saját képességein túl a szülők és a tanárok hozzáállásától is függ persze. A fiam pedig kénytelen volt visszafogni magát. Itt is szinte mindenből 5-s volt.
A többi osztály gyerekeiről nem sokat tudok, de pár hónapja nálunk a Rákóczi-liget fórumán fenn volt 2 gyerek képe, aki bejött a ligetbe, a házak tetejéről dobálták a köveket, a lábtörlőket lopkodták. A fiam felismerte őket, 2 Karácsony sulis gyerek volt.
Ha van, lesz lehetőséged én másik sulit javasolnék. Nekem a gyrekdoki még a Mátyás általános iskolát említette, hogy az egy állítólag egy nyugis, jó iskola.
Drukkolok a kicsilányodnak, hogy minden rendben legyen vele. Gondolom, jó sok idegeskedésen mehettetek keresztül az elmúlt időben, de biztos minden rendben lesz.

Kép
Kép
Kép
teranita

sziasztok
februára várom kislányomat és akki tud segiteni kisruhákat keresek ingyen vagy olcson az irjon petra45@freestart.hu

Kép
petra21ker

Teranita: koszi a viszajelzest. ma mar megint 'beszedesebb' volt a mokuskam :) Igen, o lenne ha talalkoznank :). Mi altalaban delutan megyunk setalni vagy ha nem sikerult akkor este. Ti mikor jartok? Ha sikerulne egyeztetni akkor mar a heten talizhatunk. irj az air_monika@yahoo.com e-mail cimre es egyeztetunk. :)
stailina

Sziasztok!

Hű, de jó, ismét felélénküli látszik a topikunk! Kép

Szombaton Nóri unokatesójának volt az 1. szülinapja, onnan hoztam nektek néhány képet! :)
Kép Kép Kép

És végezetül egy karácsonyi
Kép
Vendég

Szia wera, tündériek a lányok, nagyon jól sikerültek a képek!

Kép
Kép
Kép
teranita

Móni
Nagyon ügyes Roli hogy egyedül felállt! Olyan cuki a képeken!! Megint lehet mindent feljebb pakolni Kép (Bocsi :wink: )
HOgy bírjátok ezt a hideget? Így is mentek sétálni minden nap? Renátó jól van?

Stailina
Örülök h ránk találtál és csatlakoztál hozzánk! Előszöris gratulálok a kislányodhoz. Hogy hívják?? Mi sem lakunk messze tőletek, a Kossuth Lajos utca elején, a Plus-nál! Szívesen csatlakozunk a sétásokhoz ha vége a szmogriadónak! :wink:
Csinálj vonalzót a lánykádnak és fotót is kérünk ám! :D Ha rákattintasz valamelyikőnk vonalzójára, előjön az oldal ahol meg tudod szerkeszteni, aztán a Profilodba kell az aláírás részhez beilleszteni a linket amit kapsz.

Nagyon durva amiket a Rákóczi suliról írtatok! :evil: Jó ilyeneket is tudni! Nem tudom ki hogy van vele de engem annyira elszomorít h ilyenek az emberek, főleg hogy a gyerekek is! Hát, ha a Jóisten is úgy akarja mi már nem itt fogunk lakni mire Nóri iskolába megy. Egyre több minden szól amellett hogy el kell innen költöznünk. Na de nem akarok itt negatívkodni! 8)

Vera
Felháborító hogy egy ilyen picike babával úgy kell kiharcolni a kórházakban hogy ugyan vizsgálják már ki mi baja! A nyári topikban is van egy kisfiú akinek nagyon súlyos evésproblémái vannak. 7 hónapos és még mindig nem tudják pontosan mi baja, pedig az ő anyja is vitte már vagy 6 helyre is.
Remélem nem kell műteni Izát, vagy ha mégis akkor a műtéttel vége is lesz minden szenvedésének.

Nitácska
Tényleg nagyon szűkszavú lettél. Ugye nem miattunk? Jobban vagytok már?

Évi
Most néztem csak rá a vonalzóda hogy már 30 hét!!!??? Hogy rohan az idő! Már biztos szép nagy pocid van! Kicsit irigyellek ám, bár ebben a hidegben terhesen nem lehet vmi egyszerű!

Teranita
Szörnyű lehetett mikor kiderült h bántják a fiadat a suliban! Én nem is tudom mit csinálnék. :evil: Sajnos elég általános a mai világban hogy a nemtanulás és a verekedés a menő a gyerekek körében. Örülök hogy sikerült most egy jó osztályt találtatok, remélem nem ment el Krisztián kedve a tanulástól!

Anikó
Látom Te már több baba-mama klubban is jártas vagy. :D Milyen idős kortól lehet vagy érdemes odavinni a babákat?

Niki
Remélem már nem olyan rohanósak a mindennapjaid és sikerült kipihenned az ünnepek fáradalmait. Várjuk a beszámolót és persze a képeket! Kiara kilábalt már a megfázásból végre? Remélem!! :wink:

Aida
Szenzációs a pancsolós kép Kép
Örülök hogy hízott végre egy picit Noli baba. Most néztem meg (van egy füzetem amiben vezetem a gyermekem adatait) Nóri is 3 hetes volt mire visszaszedte a születési súlyát. Mondjuk nem volt kis bébi, 3890-nel született, de 3 nap alatt lefogyott 3470-re, ami azért nem kevés. De aztán szerencsére minden jól alakult.
Egyébként ha van elég tejcsid, nem kell Nolinak tápszert adnod a bukás miatt!!!!!! Létezik egy sűrítő, amit ha megetetsz vele kiskanállal (nem egyszerű, de megoldható!) evés előtt, akkor az megfogja a gyomrában a tejcsit és nem enged annyit vissza. A nyári topikban 2 gyerekorvos is van köztünk, mindkettő ezt adta a saját gyerekének! :wink:
Vendég

wera,csanikó....nem miattatok vagyok ilyen.nem tudok mit írni........
Ma voltunk oviba.máté első napja volt......nagyon megdicsérték..azt mondták nagyon jó fiu!!!!!!!! :lol:
vasárnap megcsináltam a tanfolyamon 10 tipp+porcelán körmöt....majd ha tudok képet is teszek fel....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Ha megengeditek megint jövök képekkel :D Mai pancsizásunk is jól telt. :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Anita! Az egész Művelődési házat most építik át, valószínű nagyon szép lesz. Szerintem is elég durva, amit írtál a suliról. Az én lányom is a Katonába jár. Jó suli. Ő ott kezdte elsőtől, akkor még a majori lakó telepen laktunk. A nyáron költöztünk ide. Bocsi de elfelejtettem felhívni az Amk-t. Kiírom az asztalomra a figyelmeztetőt, holnap intézem. Szita agyam van.

Vera! Korábban én nem hallottam hasonlót erről a suliról. Meg is lepett. Szegény kis Iza. Remélem minden rendben lesz.

Erpé! Nem tudom. Igazán nem szeretnék dolgozni de majd az anyagi eldönti. Tudod éppen most fogunk bele az építkezésbe nyáron. Jobb lenne itthon maradni, mert munka mellet a suli is nehezebben megy majd. Ha elvégzem, akkor talán jobb állást is kapok majd.

Wera! Nagyon jók a képek. Tisztára egyforma a két lány szeme. Édesek. Minden klub babafüggő. Tapasztalatom nem olyan nagy, de én is mindig kerestem a babák és a mamák társaságát. Nem vagyok az a popsin ülő típus. Szerintem ha már totyog akkor lehet velük menni. Az Amk bölcsi, pont kicsiknek van kialakítva, úgy kell elképzelni mint egy bölcsit, csak a mamik is ott vannak.

Nitácska! Oké. Majd írj. Vallom a próba nyuszi szerepét, ha szükséged lenne valakire. Sok sikert. És várjuk a képeket.

Szép estét!
Vendég

Aida!

Most látom csak a képeket. Nagyon édi.

Kicsinálta az oldalatoka? (KISMAMANET)
Vendég

Én csináltam még terhességem alatt a kismami.net oldalt. Volt rá bőven időm a sok fekvés mellett..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

csanikó szolj mikor érsz rá....és már megyek is gyakorolni.de ha akrsz jöhetsz modellnek is...

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

aida iszonyatosan helyes a kisfiad!!!!!!!!!! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Anita!

Azt is elfelejtettem írni, hogy a műv házhoz a 148-as busz megy. kb 9 megálló. A MC előtt vagy a badi hami előtt tudsz felszállni. Pár perc alatt ott vagytok.

Üdv! Azt hiszem ma korán lefekszem, szét vagyok esve.
Vendég

Aida
Annyira cuki Noli ebben a pancsivödörben! Meg kell zabálni! Olvastad amit írtam a sűrítőről??? Kérdezz majd rá a gyerekdokitoknál, tényleg nagyon jó!

Nita
Lemaradtam valamiről??? Te körmös suliba jársz??? Dekiráááály! Nekem annyira tetszik, egyszer ha sok időm lesz én is meg akarom csinálni! Nekem van műkörmöm, jöhetsz hozzám is gyakorolni, nagyon örülnék is neki ha nem kéne kimozdulnom itthonról hogy szép legyen! :lol:
Vendég

Köszönöm a dícséreteket! :)

Wera, hallottam már arról a szerről, a védőnő is említette. Egyelőre azért nem alkalmaztuk még mert most elkezdett szépen hízni. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Csaniko, köszi szépen, hogy megérdeklődöd, nagyon ari vagy!

Aida, édes a kis Noel, bizti nagyon élvezi a pancsizást. Mi már annak is örültünk eleinte, ha a Vivi nem ordította végig azt.

Kép
Kép
Kép
teranita

lányok szivesen gyakorolok mindenkin.......... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok,

nem tudjátok véletlenül, hogy itt a csepeli SZTK- s rendelőben leveszik-e az AFP-hez a vért?

Eddig a körzeti doki asszisztensnőjénél elintéztem a vérvételt, de azt mondta az AFP-levétel a terhesgondozás feladata, de beutalóval talán leveszik az SZTK-s rendelőben is.
Ha nincs más, emiatt el kéne majd mennem a Nagyvárad térre vagy a MÁV-ba a XIII. ker.-be. Egyikért sem rajongok. Amikor múltkor is a Nagyvárad térre a SOTE-re kellett menni reggel már minden bajom volt kávé nélkül. Álmos, nyűgös, kómás, éhes is voltam már, plusz vinnünk kellett Vivit is, rá a párom vigyázott volna a vérvétel ideje alatt.

Kép
Kép
Kép
teranita

[quote="teranita"]n írta:teranitaem tudjátok véletlenül, hogy itt a csepeli SZTK- s rendelőben leveszik-e az AFP-hez a vért?

Nekem itt csinálták. Beutalóval. Annyi volt, hogy nem a saját orvosom, hanem az SZTK-s terhesgondozótól kellett kérnem beutalót.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Szia aida,

köszi az infót. 23-án töltöm a 16. hetet, és 01.26-án kell legközelebb mennem a nődokimhoz, azt hittem majd ő ad akkor beutalót. Ezek szerint ha időben leszeretném vetetni az AFP-t, akkor jelentkeznem kell még az SZTK-s rendelőbe is beutaló miatt. Jövő héten elnézek arra. Eddig mindig a választott szülész-nőgyógyászom adta a beutalót.

Kép
Kép
Kép
teranita

Teranita
Igen, nekem is úgy volt ahogy Aida írta! Magándokihoz jártam de az itteniek adták a beutalót az AFP-re. Viszont kedvességre ne számíts! Akkora bunkó volt a doki mint egy ház (nevére nem emléxem már). Mondtam hogy magánorvoshoz járok, ide csak egy beutalóért jöttem, hát, attól fogva rám se nézett. Épp csak nem köpött le... :roll:
Vendég

Wera, nekem szerencsére nem volt ilyen rossz tapasztalatom. Teljesen normális volt velem az orvos, kérdezte, hogy van e probléma, ha igen mi stb. És nekem egy napon lett elintézve. Reggel fel, beutaló kikér, utána le a vérvételre. Nem volt vészes, meglett jól.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?