Sziasztok!
Én is Boldog Valentin napot kívánok mindenkinek! Bár én nem szeretem megünnepelni, de miért ne...
Andi:
www.efeb.hu - itt rengeteg tanfolyam van. Én specko a társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó szakra megyek ami Gyedeseknek 115.000 Ft. Ezt 11 vagy 12 havi részletbe is be lehet fizetni (én ezzel fogok élni), 40ezer a vizsgadíj (ez 2009. március). 12 hónapos. Van kedden és csütörtökön oktatás vagy pedig szombaton. Én a szombatira megyek. Ez 9-15 óráig tart. Vagy a XIII. ker Frangepán utcában vagy a XI. ker Villányi úton van a tanfolyam, mindkettő könnyen megközelíthető vonattal és villamossal. Frang. utca: Újpestig vonat, onnan 14-es villamos, Villányi út: Nyugatiig vonat, onnan 6-os villamos.
A lényeg a lényeg, hogy minden tanfolyamra Gyed alatt 50% kedvezmény jár, lehet részletben fizetni, két tanítási idő között lehet választani (kedd és csüti délután v. szombat), de van ahol van távoktatás, az 3 hetente 1 teljes szombat (ezek olcsóbbak, bár én annyira nem bízom bennük). Ha Gyed-kedvezményt veszel igénybe, akkor egy igazolás kell a munkáltatótól, hogy Gyeden vagy, vagy egy olyan számlakivonat amin az szerepel, hogy gyedet kapsz havonta (és nem munkabér címszó szerepel rajta).
Remélem tudtam segíteni.
Ja, március 29-én indul, előtte kb. 2 héttel max. be kell iratkozni. Van on-line jelentkezési lap amit kitöltve pár nap és jön egy beiratkozási díj csekken (3000 Ft).
Bolha: én is szólok anyósnak, hogy ilyet vegyen és ne olyna Plusost (nem tudom a márkát). Nagyon szép a fogacska, de sajnos én nem tudok ellenszert a harapásra, idővel leszokik róla. Koppány is leszokott, pedig ő is sokat harapta, én meg sokat kiáltottam, hogy jaaajjjj meg auuuuuuuu, sokszor meg is ijedt és úgy hagyta abba a rágást.
Igen, pasik... pl. Gyula tudja, hogy nem szeretem a valentín napot (ahogy ő sem), mégis azzal kezdte a napot, hogy mms-ben küldött egy szép képet üzenettel aztán felhívott. Így vettem neki egy kis apróságot - pedig mint írtam, egyikünk sem rajong ezért a napért, mert műnek találjuk.
Nem lehet kiigazodni rajtuk (ahogy rajtunk sem), úgyhogy fel a fejjel, estére tuti a reggel ellenkezője lesz.
Nyelvtanfolyamon én is gondolkodtam, találtam is Veresen a Katedrának hétvégi tanfolyamot, de ott azzal volt a problémám, hogy egyszerre kell befizetni a 40.42ezer Ft-ot, nincs részlet. Az meg nem megy.
Én németet szeretnék meg angolt meg spanyolt. Aztán idővel franciát, meg héber, meg a roma nyelvet is megtanulnám. Úgyhogy ezek a tervek.
A lényeg, hogy Veresen a piacnál valahol van a Katedrának tanfolyama hétköznap és hétvégén is, ahogy összejön a 4 fő.
Kati: megvagyunk, élünk, csak szenvedünk. Anyunak nincs munkahelye, Gyulának holnaptól megint kétséges a hazajutása a sztrájk miatt, ma jön a bankos pali és megtudjuk, hogy számíthatunk-e hitelre vagy sem (olyan pozícióban dolgozik, hogy ha ő eltudja intézni, akkor kapunk hitelt, ha nem, akkor sehol nem fogunk ilyen feltételekkel kapni), úgyhogy DRUKK nekem!
kislány: gyógyulj meg és ne menj ki hajszárítás után az utcára, mert a fejbőr megfázhat, mert annak több idő kell, hogy megszáradjon, úgyhogy Rád van szólva!
Jobbulást!
Csak hogy fokozzam, Koppánykának jövő hét vasárnap lesz a szülinapja.
Nagy tortát nem kap, mert amit csináltattam volna az kb. 12000 Ft, azt meg soknak találom egy 1 éves babának, aki még nem fogja fel, hogy mi az, úgyhogy kap egy egyszerű 8 szeletes csokitortát marcipánnal vagy sütünk neki valamit. Már vettünk neki egy hatalmas dömpert amiben volt még két kisebb, meg kapott egy homokozókészletet. Ennyit kap.
Puszi mindenkinek, megyek takarítani.