Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönöm a dicséreteket Alexandra nevében is.

A szülinaposoknak és a névnaposoknak utólag is minden jót kívánok!!!

A kismamáknak meg nagy gratula !!!!

Nagyjából az előző oldalt átolvastam,de arra mát nem emlékszem pontosan ki mit kérdezett,de azért próbálok válaszolni.

Rik, mi is rajta vagyunk az utánpótláson,de sajnos idáig minket is elkerült a gólya pedig mi nem is költözködtünk mint ti.Annak örülök, hogy tetszik nektek az új otthonotok.

Viol,igazándiból elötte nem nagyon bilizett .Én már nyár eleje óta próbáltam a pellusról leszoktatni, de elzárkózott a kisasszony elöle.Volt olyan, hogy amikor mondtam neki menjünk csurcsurozni a bilire elkezdett sírni aztán nem erőltettem, mert mindenki azt mondta annál rosszabb és majd eljön az ideje.Próbálkoztunk úgy is, hogy kint az udvaron csak bugyi van rajta ,de csak már akkor szólt amikor folyt a pisi.Aztán a nyaralás alatt szinte egész nap a tengerparton voltunk vagy fürdőgatyó volt rajta vagy semmi és mondtuk neki ha kakilni kell szóljon mert akkor kap pellust aztán egyszercsak elkezdte mondani,higy csurcsur lesz és szépen maga legugolt és pisilt.Próbáltuk, az apartmanban is , hogy csak bugyiba van és mindig szólt amikor pisilnie kellett.persze se bili se ülőke a WC-re maradt a tusoló oda maga is betudott menni és legugolni ez nagyon tetszett neki.Itthon meg folytattuk, hogy napközbe nem adtam rá pellust csak bugyit az első pár napba a bilire ment aztán egyik reggel mondta, hogy a WC-re szeretne ülni és azóta oda járunk.Alváshoz még kap pellust és ha valahova úgy megyünk ,hogy tudom nincs rá lehetőség pisiltetni.Na most jó hosszú lettem remélem nem baj.

Usziba még nem voltunk majd talán jövő héten elérünk.

Dzsezmin, papád miatt részvétem! :( Hogyhogy megváltoztattad a nevedet?Levi nagyon ügyes a bölivel.Megértem ,hogy nehéz volt neked is az elválás tőle én már most lelki betege vagyok, hogy Alexandra jövőre oviba megy és nem lesz velem.Pedig olyan aranyos már most mondogatja, hogy jövöre oviba megy.

Na most megyek bocs ha nem reagáltam mindenkinek.Igyekszem most már majd többet jönni.Mindenkinek szép napot!

Zília

Kép
kertész ákosné

Anikó!

Köszi a tippet, de pár hete már azt is próbáltam, de sajnos nekem az sem jött be :(
Hogy vagytok? Eltűntél....

Amica!

Nem láttam, hogy kerestél, nem volt nem fogadott hívásom, se az itthonin, se a mobilon :shock:
Ügyi Janka, gratula neki, meg Mártonnak is a fogacskához, volt a fog tündér este?

Igen lefektettem az 5cm, 88cm és a 162cm is :lol:

Rik!

Örülök, hogy jobban vagy :D

Üdv Juti!

Mint látod a vonalzómon egy kétéves kisfiúnk van (akit lánynak éreztem :lol: és elképzelni sem tudtam, hogy fiam lesz, kicsit csalódtam is mikor megmutatta a kukiját)
És tavasszal egy kistesó akit most fiúnak érzek, és el sem tudnám képzelni mit kezdek egy kislánnyal, de persze nagyon örülnék neki. :D

Hol dolgoztál? Merre laktok? Ki a dokid?

katus78

Viol, igen mondja, hogy csurcsur és kaki lesz.Sőt van hogy megkérdezi amikor még az ebéd utáni alvás után nem veszem le a pellust, hogy mehet-e a pisi vagy a kaki a pellusba.Olyan kis okoska!

Zília

Kép
kertész ákosné

Sziasztok!

Szia Zília!

Gratulálok Alexandrának, szuper ügyes!

Én is mindig mondtam egy ideig Máténak, hogy a bilibe pisiljon, kakiljon, de határozott nem a válasz és elszalad, Nyáron egy pár napot próbáltuk pelus nélkül, de még akkor sem szólt ha már pisis, vagy kakis volt a gatyája...
Szóval még kicsit éretlen...hagyom.

katus78

Sziasztok!

Zilia!

Nagyon ügyes Alexandra, remelem nekünk is hamar eljön ez az idö, na tegnap ota egyszer sem pisilt a bilibe, de remelem mar nem sokat kell ra varni. :wink: Ha Alexandra oviba megy vissza mesz dolgozni? Vagy terveztek egy masodik babat?

Rik!

Akkor ha jol olvasom minekünk kellenne követni a pocakos csapatot! :)

Juti!

Üdv itt a csapatban. ahogy latod nekünk egy kislanyunk van, aki lassan mar 2 eves lesz. en 3 es fel eve kinnt elek Ne.-ba, de elötte Sopronba laktam es dolgoztam.

Egy kepet szeretnek mutatni Lararol. Ma van itt a varosban egy kisebb October Fest azert van Lara börnaciban. Kép

Kép
Kép
reni76

Juti!

Épp hozzá készülök, még nem voltam, mert eddig Pécsre jártam(meg fogok is közbe :D )

Szóval, tök, jó hogy írtál épp most akartam kinyomozni hol és mikor van magánrendelése, és mikor van a terhes gondozóban, ma voltam a védő nőnél és nem tudta megmondani....

Privibe megírhatnád a véleményedet róla, meg hogy mennyi egy vizsgálat nála magánba, köszi

vagy a tanti78@gmail.com -ra

katus78

Sziasztok!

Majd este jövök,most csak egy kép gyorsan: Kép

Kép

Kép
hajnus

Reni!

Gyönyörű Lara!

Majd teszel képeket az October Festről? Kíváncsi vagyok! :D

katus78

Katus!!
Nem volt nalam fenykepezö! :(

Kép
Kép
reni76

Reni,köszi a dicséretet nagyon aranyos Lara és ez a piros bőrnaci igen dögös.Nyár folymán nálunk is volt, hogy egyszer-kétszer pisilt a bilibe mi meg nagyon megdicsértük és aztán meg semmi.Volt látta kis barátnőjét is(neki már tavasszal csak alváshoz adtak pellust) aki annyi idős mint Alexandra, hogy az udvaron gugolva pisilt példálóztunk vele is ,de igazándíból nem hatotta meg.Hidd el ha ,hogy majd egyik napról a másikra fog leszokni ,ha elég érett lesz hozzá és ezt most tapasztalatból mondom.Kényszeríteni nem lehet,nálunk a Dédi mondogatta a nyáron , hogy miért nem ültetem rá a bilire mert így nem fog leszokni a pellusról,de mondtam erőszakkal nem lehet ráültetni mert annál rosszabb lesz .Aztán mostmeg egyik napról a másikra jött magától az egész.Igen,szeretnénk kistesót Alexandrának.

Katus,neked is csak azt tudom monani türelem eljönn a bili ideje is.

Juti.nekem egy kislányom van aki nyáron mulott 2 éve és Lövőn lakunk ,de Sopronból költöztünk ide.

Zília

Kép
kertész ákosné

Katus
sajnálom hogy az se jött be!!Azt kivánom Neked hogy muljon el,de gyorsan!Egy kis pozitiv enerdzsi++++++++++++++++++++++++++
Sajnos
Tesómnak mégis SM-je van,most hivott(dokinál volt) :(

Zília
akkor most már 3-man vagyunk babaügyileg!!!Valakinek össze kell jönnie hamarosan!!Vagy egyszerre!! :lol:

Juti
én is ott lakom!!Nyáron költöztünk ide,és nagyon tetszik(közel van minden,és vanb játszi is ,nem is egy!!Ez most jól jön,hisz Petrám állandoan ott akar lenni!Csak én birjam! :wink: )
Mit dolgoztál??

Reni
micsoda gyönyörű haja van Larának.A hajszine is!Hallod!!??

HAjnus
A két tesó!!:)Aranyosak!:)
gyere este,ne ugy mint a multkor! :wink: Mesélj!!!
Vendég

Sziasztok!

Megint jo regen voltam, bocsanat!

Erika, Gratulalok a kistesohoz!! Milyen sok pocakos van megint a topicban! Tok jo! :D

Szuletes es nevnaposoknak sok boldogsagot!

Hajni, Mekkora Bence! :shock: Meg sem ismernem, ha nem latnam a nevedet mellette!

Reni, Zilia, Gratulalok a bilizeshez. Egy kicsit irigykedem, mert mi meg SEHOL sem tartunk ezugyben. Kezd aggasztani, hogy mi lesz, mert egyaltalan nem ul a bilire, nem is beszelunk rola. Volt par hetunk amikor kinlodtunk a kakival, iszonyu szorulasa volt valami miatt, volt 4-5 nap is, hogy nem kakilt, ugyhogy teljesen tanacstalan vagyok, hogy mit kene csinalni. Ha eroltetem, talan visszatartja es megint jon a kinlodas? Most mar hideg van ahhoz, hogy meztelen fenekkel futkarozzon, es a nyaron egyaltalan nem zavarta, ha pisis volt pl. a furdobugyija. Siman homokozott tovabb. Szoval nem tudom mi legyen?

A Bence megtanult ketkereken bicozni, csak leszedtuk a potkereket es ment. Egyszer sem esett el vagy ilyesmi. Az iskolaval vegyesek az erzeseim. Meg mindig nem tudunk semmi reszletet, hogy mi hogy zajlik, nagyon o sem mesel sokat, hogy miket tanultak, viszont olyan hazifeladatokat kapunk, hogy: kettesevel 20-ig, tizesevel 100-ig szamolni! :shock: Nem tudom hogy gondoljak, mert ha ok ezt nem tanitottak meg (a Bence szerint nem), akkor hogy varjak el, hogy otthon ezt gyakoroljuk. Ill. ha itthon kell megtanulni, akkor minek jar iskolaba? Szornyu!
Ma meg kapott egy meghivot az egyik osztalytarsatol, aki a szulinapjara meghivta, es ez egy sport kozpontban lesz megunnepelve. Jart a meghivohoz egy papir, amit ala kell(ene) irnom, hogy a sportkozpont minden felelosseget harit magarol, ugyanis az osztalytars anyukaja rairta a meghivora, hogy a sziklamaszo falra is fel fognak menni. Na ezert kell ez a papir, ahol reszletesen le van irva, hogy ok nem vallalnak felelosseget semmifele balesetert, meg akkor sem, ha a kotel elszakad, vagy a hammal tortenik valami. Bukosisakot nem adnak, ezert leirjak, hogy fej, agy, arc, szem serulesnek nagyobb a kockazata, es meg halal eseten sem felelosek. Na szoval nem megyunk! Hogy lehet ilyen hulye valaki, hogy ilyesmit talal ki egy 6 eves szuletesnapra :?: :!: :twisted:
Egyebkent is az o szulinapjat is azon a hetvegen unnepeljuk majd, ugyhogy ez jo indok lesz.

A hetvegen voltunk allatkertben, olyan szep volt az ido, nagyon jo volt!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
agi

Szia Rik!

Felszolgáló voltam, meg műkörmös. Óvónő a végzettségem, de itt Sopronban nem lehet óvónői munkát találni.

jutiboszi

Szia Katus,
írtam neked a dokiról.

Üdv Juti,
akkor ez most tök szép időszak az életedben.
Hogy fogják hívni?

Tényleg Katus és a tiéteket?
Nercsi, nálatok?

Kép

Kép
ábibaba

Ja, Reni, asszem te kerdezted, hogy mekkora az esely teherbe esni mehen kivuli utan?
Nekem ugye volt egy tavaly nyaron, es ki is vettek a bal petevezeteket. Azt mondtak, hogy teherbeesesnek nincs akadalya, de mivel hianyzik a kurt a petefeszek es a meh kozott az egyik oldalon, igy egy ujabb mehenkivulinek sokkal nagyobb az eselye. Mert jo esetben havonta hol egyik, hol masik oldalon erik meg egy petesejt, es amikor azon az oldalon erik es lokodik ki ahol nincs kurt, ott, ha nem termekenyul meg, akkor a hasuregben elsorvad. Viszont ha megtermekenyul, akkor nehezebben vandorol a mehbe, mert nincs min keresztul odatalalni.
Ennyit tudok.

Kép
Kép
agi

Csajszik!

Nem szeretném senkire rátukmálni magam, de ha valakit érdekelne gyerekszobába falfestés, szívesen megcsinálom, van időm. Mostanában megyek a barátnőmhöz, tündéreket festek a babák ágya fölé. Ha kész lesz, teszek fel képet róla.
Ha valakit érdekel, szóljatok bátran!

jutiboszi

Sziasztok!

Üdv Juti, mi sokan vagyunk...

Ági, hétfőn eszembe jutottál, kiesett a mozgós fog :lol: :lol: :lol: :lol: Majd teszek fel képet ha lesz időm a fogatlan Mártonról :D
Képzeld tegnap Janka is levetette a pótkerekeket, mert Mártonnak már nincs. Már a városban is úgy bicajozott :P
Hihetetlen, hogy mennyit tanulnak egymástól a testvérek, Ágnes majd rögtön rollerezik :lol: :lol: :lol:
Pelenka ügyben pedig ne aggódj!!!!!!! MAjd egyik napról a másikra. Ebben a topikban én vagyok a legnyugisabb pelenkázó. Szerintem az a legjobb ha egyszerre elhagyja éjjelre is. Sokan büszkélkedhetnek korai nappali szobatisztasággal, de néhány ovist is pelenkáznak még éjjelente...

Noelnek és Mártonnak is pár nap múlva lesz a szülinapja!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(A többieket nem kuksiztam meg
:oops: )

Katus, ezt neked is írtam :lol: , máté pedig testvért kap, kár is lenne kísérletezni :wink:

Kép
Kép
Kép
amica

Amica

az igaz hogy ovist is pelenkáznak éjjelre.De azt se tudod megakadályozni,hogy 2 évesen leszokjon magátol a nappali pelusrol!
Az egyik barinőmnek Sz.fehérváron is 3 gyereke van.Most irt nagy örvendezve arról,hogy 7(!) év után végre nem kell babakocsit tolnia!! :lol: Megmososlyogtam szegénykém!!
A Réka is Noell ünnepel egy napon!!!! :)

Juti

Szép nevet választottatok!!Ugy néz ki lányban reménykedtek!!!(nekünk mindig lánynevünk volt először, lányok is lett) :wink:

Ági

szia!!De szuper állatkertben voltatok!!!
A pelus ,miatt ne aggodj,azt mondják a fiuk késöbb érnek!Aztán lehet Amica számitása bejön,és egyből éjszakára is elhagyhatjátok! :wink:
Suliba ilyet tanulnak elsőben????????????Jessszus!!!KIcsit meredek!!
Na arra a szülinapi"zsurra",bár annak nem nevezhető kiváncsi lennék hány gyereket engednek el!! :shock: Bolondok azok a szülők! :!:

Ábizsani
Hogy vagytok??Nem irsz magatokról!!

HAjnus?? :)
Vendég

Sziasztok Csajok!

Most azt szeretném kérdezni tőletek, hogy szerintetek mennyire bajos az, ha az Adélnak még most is olyan nehezére esik a forgás?
Hason még mindig utál, azonnal visszafordul ha így leteszem. Csak az a baj, hogy most már a hátán fekve is állandóan csak sír, panaszkodik szegénykém. Ilyenkor felültetem, mert az meg tetszik neki, megnyugszik és el tesz-vesz a kezeivel.
De az ültetést meg kifejezetten megtiltotta a gyógytornász. :roll:
Szóval most már kezdek egy kicsit aggódni. Főleg ha hasonló, vagy fiatalabb korú gyerkőcöket látok.
És még fogacska sincs. Továbbra sem. Bár azt mondta a gyógytornász, hogy valószínűleg majd azok is csak a mozgás beindulásával kezdenek el kibújni. :(

Szia Juti!
Én is üdvözöllek itt. :) Te mikor végeztél az óvóképzőbe? Én is odajártam ám! :lol: 2005-ben diplomáztam, nappalin. Nekem szerencsém volt, én azonnal el tudtam helyezkedni, de sajna nem a közelben. Így egy tanévet kihúztam, aztán megszületett a kislányom, Adél. Azt még egyenlőre nem is tudom mi lesz ha letelik a gyes, mert itt tutira nem tudok majd elhelyezkedni óvónőként. :( Bár az még egy kicsit várat magára. :D

Kép
wirág&

Szia Wirág!

2003-ban végeztem, és 1 hónap munkanélküliség után feladtam az óvodakeresést! Mindenhol megvan már a következő jelölt, nagyon nehéz bekerülni. Lehet, hogy gyes után újra megpróbálom, még nem tudom mit fogok csinálni.

Amica!

Mire értetted, hogy sokan vagytok?

jutiboszi

Andi!
Jo gyorsan ment a fog kieses! A Bencenek meg mindig csak "gyengen" mozog. Meg Marton egy evvel fiatalabb Bencenel! :shock:
Koszi a biztatast pelus ugyben, csak valahogy nem latom, hogy hogyan lesz vege. Mert ha soha nem ulunk ra, akkor mire fel kerne egyszercsak? :roll: Ejszaka is csurig telepisili a pelust egyebkent meg.

Wirag!
Miert jartok gyogytornara? Es hova? Miert tiltjak az ulest? Az en baratnom is gyogytornasz, a korhazban csinalja a Deveny tornat, Ori Katinak hivjak. Szerintem ez a Deveny modszer nagyon jo! Hihetetlen eredmenyeket tudnak elerni vele!
Amikor a Balint fel eves volt, megnezte a Kati, es azt mondta, hogy minden ok, de a vallanal kicsit laza. Lejartam hozza a korhazba hetente parszor amig otthon voltunk, es olyan hihetetlen valtozasok mentek vegbe, hogy magam sem akartam elhinni. Pl. az elso kezeles utan kinyomta magat negykezlab allasba, mig addig csak a felso testet emelte fel, de a hasa mindig lennt maradt. Es szinte minden alkalom utan produkalt valami ujat.

Juti!
En is udvozollek itt! En is soproni vagyok eredetileg, de 11 eve Kanadaban elek. Viszont a nyarakat otthon toltom minden evben! :wink:

Kép
Kép
agi

Ági :wink:
A fiúknak talán később megy tényleg :roll:

Rik,
én nem azt mondom, hogy ha egy két éves lekéri magáról a pelust akkor vissza kell adni :lol:
Sokan még mielőtt lekérné a gyerek órákat ültetik a bilin és szerencsétlen azt sem tudja minek, maximum játszik rajta. Egész kicsi korban...
Nem szeretném ám kirobbantani a pelenka háborút :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , mert persze minden gyerek más :P

Wirág,
Ági tanácsánál jobbat én sem tudnék ajánlani.
Ne hasonlítgass másokkal, csak stresszeled mag. Persze ez nem könnyű, de teljsen felesleges. Számtalan dologhoz megfelelő idő kell egy kisgyereknek!!!!!!

Kép
Kép
Kép
amica

Juti,
épp nem volt időm sorbavenni a gyerekeket :lol: :lol: :lol: :lol:
Meg én már az öregebbje közé tartozom :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
amica

Jó reggelt!
Amica Isten ments!!
Minden gyerek más,ezért nem is lehet általánositani! :D De igy jó!!(Szerintem)

Wirág
én is a gyógytornát ajánlom.KIhez jártok Ti?Beszéltél erről a védőnővel?

Ági
az én lányom se bilizett,mert befeszitette magát mikor rá akarta ültetni.Igy elraktam a bilit,nem is volt elől.
Aztán az udvaron kérdezte egy csaj,hogy szokott otthon csak harisnyában lenni?Talán akkor ha becsurog érzékeli,és rossznak tartja majd,aztán leszokik.Januárt irtunk ekkor.HAzamentem,lekaptam a pelust.Én voltam a legjobban ledöbbenve,hogy a lányom szolt hogy pisi lesz. :shock: Szoval lehet már szobatiszta volt,csak anya kényelmeskedett?? :D
A Réka pedig bölis volt,ott szoktatták le,szintén hamar.De ő már az éjszakait is hamar letette.Most küzdünk még vel.Nem mindig megy bele,de ha nem teszenm fel,tuti elusztatja az ágyát! :?
Bocsi hosszu lettem!

JUti
Nem most mész 20 hetes UH-ra??Ha igen ott már megmondják,ha rákérdezel a baba nemére!! :wink:
HAmar összejött a bébi??
Hát a meló az fogas kérdés nálam is!
A kórházban kezdtema gyerekosztályon.Aztán a 3 müszak miatt nem tudtam menni,igy most időseket gondozok(jan. végétől megint)d.e..Ezt találtam!Gyerekkel már nem nagyon tudtam ugrálni.A mai munkahelyek nem kisgyerekes szülökkel empatizálnak! :?

HAjnus
látod-látod??? :)
Vendég

A kórházba járunk tornára. Eredetileg a csípője miatt küldtek minket oda, de aztán kiderült hogy nyaki hipotóniája is van, túlságosan lekötődtek a jobb oldali izmok. Ennek már 2 hónapja. Már akkor is aggódtam hogy le vagyunk maradva, most meg aztán közel 8 hónaposan, végképp. :( Mi Kocsis Erzsébethez járunk, nagyon aranyos, közvetlen, de nincs mit tenni, Adél végigordítja a félórás kezelést. :(
Azt mondta azért ne ültessem, mert túlságosan megterhelem vele a gerincét. :roll:
Apa azt mondja, ne aggódjak már annyit :oops: , dehát én látom hogy semmit nem változik szegénykém.
Tegnap az usziban találkoztunk a védőnővel, (Rokob Mária) neki is beszéltem az aggályaimról, végülis azt sütöttük ki, hogy jövő héten beszélünk a dokival, esetleg milyen vizsgálat lenne indokolt. Hát egyenlőre most itt tartunk. :(

Kép
wirág&

Rik!

Már voltam 19 hetesen ultrahangon, és sajnos szégyenlős volt a bébi, nem mutatta magát. Csak az egyik combcsontját lehetett látni oldalról. :(

jutiboszi

Juti
azért mert mi is tervezzük a harmadik babát már egy ideje.Várat magára egyenlőre!
A Petrusért pedig steril kezelésre jártunk évekig.Az nem segitett,mikor abbahagytuk akkor fogant spontán. :wink: Most is ebben reménykedünk.Közvéleménykutatásként minden babástól megkérdem! :wink: :D
A kis szégyenlős!! :D Kis leányka talán?? :roll:

Gyöngyi
szerintem a lehető legjobban tetted hogy szoltálk a védőnőnek!Az orvos megnézi,aztán tisztán láttok!!A férjek pedig mind ilyenek.Azt hiszik tulaggodjuk a dolgokat,pedig dehogynem!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A letapadt izmok masszirozása irtóra fáj.Azért sira pici lány a gyógytornásznál!De asszem minden gyerek sír ott!! :shock:
Vendég

Remélem, hogy kisleánka, de igazából midegy, csak erős és egészséges legyen! Gyerekkorom óta kislányra készülök, meglepődnék, ha kisfiú lenne. De persze nagyon örülnék akkor is. A bátyám és a férjem is szép legények, ha rájuk fog hasonlítani, akkor nekem lesz a világ legszebb kisbabája! Na, csak vicceltem, mindenkinek a sajátja a legszebb, persze!

jutiboszi

rik!

Különben sok sikert és kitartást kívánok a harmadikhoz! Szép a nagy család, ott aztán annyi szeretet van, hogy be se tudod tőle csukni az ajtót! :)

jutiboszi

Pont most megy a Petőfi rádióban az Anima Sound Systemtől a Csinálj sok-sok gyermeket c. szám! Szerintem neked éneklik rik!

jutiboszi

Sziasztok!

Juti, Ábizsani!

Köszi az infót!

Ági!

Szuper jók a képek, jól megnőttek a fiúk.
Nem semmi miket tanulnak a suliban :shock: kicsit hülye vagyok ehhez, már régen voltam elsős, de nálunk ilyenkor még nem csak a számokat tanulják???? :? :?:
Van könyvük, füzetük, órán miket csinálnak? Írás, Olvasás????
Bocs a sok kérdést, de nagyon kíváncsivá tettél!
Szülinapi buli :evil: , hát arra már nem is tudok mit reagálni, nehéz ezt mentalitást nekem megérteni....

Wirág!

Szerintem ne izgulj, bizti nincs baj! Mondom én aki hónapokig parázott, parázik! :D
De Máténak is le voltak tapadva a csípőjénél az izmok, mi tornásztattuk, sikeresen :D
Aztán kiderült, miután elmullott a has fájás, és nem sírt egész nap, hogy csak egy oldalra tartja a fejét, akkor a védőnő ajánlotta, hogy egy kiló lisztel támasszam ki a fejét, nap közben, hogy erőlködnie keljen a másik irányba a kiságyat is úgy forgattuk, ha látni akar erőlködnie keljen, férjem minden este tornásztatta, szépen rendbe is jött.
Ö is nagyon későn kezdett el forogni, kb 7 hónaposan, ülni meg csak 11 hónaposan.
Én is mindig mondtam a szüleimnek, hogy ez a gyerek, csak fekszik, mint egy darab fa :lol: Apukám mai napig ezen nevet, ha tudnád, azóta már nem csak fekszik, sőt bepótolja a lemaradást, pörög ezerrel egész nap :lol: :lol: :lol:
Elárulom én most épp azon parázok, hogy nem beszél :?
Remélem nem voltam túl sok, most be is fejezem....

majd még próbálok jönni....

katus78

Juti
köszi! :wink:
Én is elég láynos szülő vagyok.Most is lányt szereténk,de ha fiú lenne is örülnénk persze,hisz olyan még nincs,és tovább kell vinni a nevet! :D Na de annak örülnénk már ha pocakban lenne! :roll:

Katus
liszttel! :D Ez tetszik!!
Szerintem meg ne aggodj a beszéd elmaradásért?Elmaradásért?Hülyeségeket irok,hisz nincs elmaradva,mitől kitől lenne????Fog Ő még szóval tartani Téged! :lol:
13 hetes vagy már!!Lassan megmozdul az édes!!! :wink:

Erika
jól vagy??Hányi-mányi??
Vendég

Sziasztok!

Wirág-ha már gyógytornász kezében vagytok Adéllal, ne aggódj! Tényleg minden baba más. Mi is jártunk Kincsővel gyógytornára, Őri Katihoz (Ági, szuper a csaj!!! :lol: :lol: :lol: Egy csomó éneket és mondókát tőle lestem el :oops: :oops: , Kincső nagyon szerette őt.) Egyébként Nyuszi is sírdogált kezelés közben, de ő csak 20 perc után, órát lehetett hozzá igazítani :? . Az ültetést és a hordozóban való ülést nekünk is tiltották, amíg ő nem ül magától. Nálunk Kincső születésétől fogva (mikortól hazahoztuk) egész nap, az alvásokat-azt a minimális időt :? :? :? - mindig a nagyágyon, később a földön, a szőnyegen töltötte, szabadon mozoghatott egész nap. Szerintem az uszi is sokat fog segíteni, Marika pedig biztos segít (ő volt régen a mi védőnénink :cry: :cry: :cry: :cry: , nagyon hiányzik...).

Katus- írok privit vagy mailt, ami sikerül!

Juti-szia! Én Anikó vagyok, kicsi lányom pedig Kincső. Hivatásomat nézve a diákok rémálma vagyok: töri-magyar szakos tanár :twisted: . Mi májusban költöztünk el a Jerevánról, de nem messzire, szerettem ott lakni. Szép neve lesz a kislányodnak-ha kislány lesz (régen írtam egy novellát, ott hívták a főszereplőt Liliannának :wink: ) Én elfogult lányos anyuka vagyok :oops: :oops:

Anikó

Kép[/url]
quito

Nálunk férjem Kincső beszéddel való elmaradásával piszkál :twisted: :twisted: :twisted: Én mondtam neki, hogy ő most járni tanul önállóan, mindenre nem lehet egyszerre koncentrálni :roll: :roll: , majd eljön a beszéd ideje is 8) Egyre vakmerőbb a kisasszony, villámként térül-fordul, cipekedik, közlekedik és mindenkivel leáll trafikálni az utcán :lol: , és már egyedül is nekivág az utcának, félelmetes :twisted: :twisted: :twisted: , és továbbra is a lépcsők réme...

Anikó

Kép[/url]
quito

Köszi csajok! Kaptam egy kis pozitív energiát! :) Aztán majd meglátjuk, a kisasszony lehet hogy tényleg egyenlőre csak rápihen arra, amit majd ezután fog megtenni. :lol:
Megpróbálok feltenni egy képet róluk! :lol:

Kép
wirág&

Kép

Kép
wirág&

halloka,
mi is megvagyunk, csak hát tanfolyam, jegyzetek, basszus... :? :D

csak gyorsan olvastam, bocsi mindekitől, meg megnéztem a képeket és meg kell állapítanom, hogy még mindig gyönyörű mindenki! :wink: meg hát az is marad ugye.

juti,
szia, üdv itt nálunk! :)
most megint van pár kismamánk!! :)
én viol vagyok, dorka lányom 17 hónapos múlt, imádom! :) hegykőn vagyunk, de korábban jerevánon laktunk.
nagyon szép nevet választottatok! :) biztos van vmi tudatalatti oka, hogy fiúnevetek még nincs, valszeg azért, mert tényleg kislányotok lesz! :wink: dorka sem mutatta megát egyből, csak a 25. héten. bent voltam pár napig a kórházban, ott forult meg :)

hányósaknak kitartás!!

dorka szerencsére nem ellenkezik a bilire, az esetek 90%-ban bele is pisil 2-3 percen belül. magától nem ül rá, de belecsurgat. a továbbiak meg majd alakulnak.

andi,
mi vasárnap délután voltunk kint bucsuban, illetve hétfőn reggel a vásárban. és én sem láttalak titeket, még messziről sem, hogy kiabálhattam volna... :( :P :roll:

cajok,
majd jövök még, csak most rohanok, mert a lakás is szalad... :? meg főzni is kellene valamit...

bocsi ha nem írtam mindenkinek... :oops:

jaaaa, anikó, kálmánnak üzenem ne aggódjon, dorka idősebb, mint kincső, de ő sem beszél. baba, mama és a nemhez hasonló felkiáltás, kb olyan, hogy: "dem!" megérteni szinte mindent megért, jókat is szoktunk "beszélgetni" :D , de dokinő mondta - mert én is megkérdeztem :oops: :D - hogy ne aggódjak, semmiről nincs lemaradva, valaki később kezdi, ez teljesen normális.
dorka pl, ha mondom neki, hogy rajzoljon karikát, rajzol vmi olyasmit. ha azt mondom húzzon vonalat, húz egy vonalat. ha azt mondom pöttyöt, rajzol pöttyöt. nyávog, ugat, kukorékol, de nem beszél emberi nyelven... :oops: :roll: :D

KépKép
viol81

mesekönyvekben, ha végigkérdezem "melyik a.....?", megmutatja. legyen az ajtó, ablak, virág, kutya, macska, labda, madár, lepke, virág, cipő, kocka, tükör, hal - ja, a halnak tátog is :D - víz, buborék, ceruza, majom, stb, megmutatja.
tegnap este, amikor megjöttem, kérdeztem hol fürdött. megmutatta a fürdőt. kérdeztem szép tiszta-e mindene? bólogatott. megkérdeztem mit mosott meg. nem kérdeztem rá konkrétan a testrészre, csak azt hogy mit. mutat az arcára. tovább kérdeztem, hogy és még mit. és mindent elmutogatott sorba - pocak, kéz, láb, popsi, stb. szóval érti a lelkem a dolgokat, de nem mondja. :roll: ez van. majd egyszer.

KépKép
viol81

Sziasztok!

Egy kép a mi kis Minidiktátorunkról:
Kép

Ez után merek én szólni????
Kép

Anikó

Kép[/url]
quito

Anikó,
és Kincső azzal az övvel kinek látta el a baját? :wink:

KépKép
viol81

Anikó!
Kincső már milyen stabilan áll!!! :D :D :D Emlékszem a babatalin még olyan kis bizonytalan volt, most meg már! :lol: Nagyon ügyike!
Szerdán voltatok usziban? Mert ismét figyeltünk, de nem láttunk benneteket, bár most nagyon sokan voltunk. :roll: :D

Kép
wirág&

Sziasztok!

Már megint csak én vagyok a gépnél ilyenkor! :oops: :P

Ki, mit csinál a hétvégén? :lol:

Kép
wirág&

Azért itt is megemlítem...

Olyan babakocsit keresek, aminek a háttámlája 3-nál mindenképp több pozícióba dönthető, (lábzsákkal téliesíthető).

A mostani azért nem jó, mert Adél vagy nagyon ül benn, vagy félig fekszik és azt meg már kikéri magának. :) A könnyű kocsit meg akkor használjuk, ha autóval megyünk valahova. Szóval olyan stabil, masszív kis kocsira gondolok,nagyobb sétákhoz.
Ha esetleg valaki tudna valamit, kérlek szóljatok.
Köszi!

Kép
wirág&

Sziasztok!!!!!

Talán végre sikerül írni,el sem hiszem.Egyik nap már elkezdtem,de nem tudtam befejezni...

Szóval:jól vagyunk,kicsit fáradtan,de egész jól szerveződik az életünk.Bence nem ment bölcsibe mégsem,Apával van délelőttönként és szuper jól elvannak.Szerencsére túlóráznom nem nagyon kell,úgyhogy 3/4 3 körül már itthon is vagyok.Isti ügyesen megtanul egyedül,erre sincs gond.Bence meg tök sokat fejlődött,rengeteget dumál,kezd mondatokat mondani.

Bocs,hogy most nem szólok hozzá a dolgokhoz,rossz,hogy így lemaradtam mindenről,de próbálok aktuális lenni ezentúl :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
hajnus

Na szép napot!!!
Mi is megvagyunk ám bár látom senkinek nem hiányzunk!! :D :D :D :D :D
Levus elaludt gyors visszaolvasok!

Kép
dzsezmin

Na egy kis helyzetjelentés!
Jól vagyunk Levusnak már semmi gondja a bölibe a héten pár napot busszal ment(szerelőnél volt a kocsi)apjával és marhára élvezte a sok kis nebulót a járaton!Már semmi kis pityi sincs a bölibe apukája elmondása szerint jól is viselkedik szépen eszik,alszik csak mikor megyek érte és meglát akkor törik el a mécses,de nagyon!Hát igen az örömkönnyek! :) :) :) :)
1-hónapja járunk,de hál isten(kopp-kopp)még nem volt beteg leszámítva az azóta tartó taknyosságot hol kevésbé hol nagyon!
Én hétfőn kezdem a melót már nagyon várom csak ez az utazgatás nem hiányzik majd,de remélem csak két hétről lesz szó!
Ja és alkalmasnak nyilvánított a doki!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Viol!A név nem gond nyugodtan Gabózhattok tovább a várost is vissza fogom írni eredetire,de a dzsezmin marad!
Nem kavarja meg ilyen nagyon ritkán fordul elő ugye elaludt 6-körül aztán megébredt 7-után átöltöztünk pizsibe és már aludt is tovább!Akkor csinál ilyet ha beteg lesz,de hál isten nem lett csak hulla fáradt volt mint minden nap.Nem tudom mit csinálnak a bölibe,de nagyon elfárad!

rik!Utólag nagyon boldog névnapot Petrának!
Megkérdezhetem,hogy mi az az SM?

Katus!Mikor haza jöttetek írtam privit megkaptad?
Örülök,hogy minden oké a lurkóval!! :) :) A beszéd miatt meg ne aggódj még eleged is belőle ha beindul!Levi nemsokkal 2-éves kora előtt állt neki és azóta nem lehet lelőni!

Reni!Mint mindíg gyönyörű Lara kisasszony!
Ti most akkor ugye babaprojekten vagytok ugye?

Amica!Gratula a fogacskához és a bicajozáshoz ügyik vagytok!

Zília!Hová mész vissza melózni majd?Ugye,hogy hipp-hopp leszokott Alexandra a pelusról nagyon ügyes!!
Volt egy kis családi zűr és azért változtattam meg a nevem!

Ági!Szia rég voltál!És te hová mész melózni majd?Olyan jó szakmád van irigyellek!!A bilizés miatt ne aggódj ő majd tudni fogja mikor kész rá.egyik napról a másikra fog leszokni róla!A barátnőm kislánya 3-volt mikor leszokott!Nyugi!Levus is 3-naponta kakil nem tudom miért erre állt be ami nem igazán jó és persze,hogy szorulásos mint én!Az elején félt is wc-re menni,mert tudta,hogy fájni fog neki!!
A képek nagyon jók és szépek a fiúk pedig hatalmasat nőttek!

Anikó!Haláliak a képek Nyusziról!!azzal az övvel az kezében....!! :lol: :lol: :lol: Tényleg egy diktátor lesz belőle!

Hajnus!Jó,hogy néha te is tudsz jönni és nagyon ügyike vagy,hogy ilyen jól alakul minden otthon!!

Kép
dzsezmin

Ági!Ja még a suli meg a szülinap!
Hát nem térek napirendre az iskolátok felett!Elképesztő!!Mit el nem várnak egy elsős gyerektől!! :shock: :shock: :x :x
Ez az szülinap meg....!!!Meg áll az ész mit ki nem találnak!!!Ez egy ilyen sajtkukac család?

Wirág!Én csak kitartást tudok neked tanácsolni akár milyen fájdalmas is a picinek,mert sajnos a környezetemben él egy család akik elcsesztés a gyereküket és két évesen(az ő,de főleg az anyuka hibájából)még mindíg nem tud menni a gyerkőc csak ha vezetik,de hamar el is fárad elég sok baja is van szegénynek egézségileg is!És az a drága anyja önkényesen nem vitte el gyógytornászhoz és többek között ezért tart ott a gyerek ahol tart,szellemileg is amit én felháborítónak tartok,mert ilyennek minek gyerek aki nem sokat törődik vele!! :evil: :evil: :evil: :x :x :x
Szóval ezzel csak azt akarom írni,hogy tarts ki menni fog ez jó szülők vagytok elhiszem,hogy nehéz,de áttörtök ezen és nem lesz semmi gond!!

Juti!Üdv kicsin családunkban a lehető legjobb helyre tévedtél be!
Nekem van egy 2 éves és 4-hós kisfiam Levente aki már megízlelte a böli szelét és egy igazi ördögfióka!Persze a bölibe semmi gond vele hanem amikor kijövünk akkor kezdi el a hülyeségeit!
De tudtam,hogy ez lesz a sorsom,hogy ez így fog történni és majd otthon tombol,de így jártam! :) :) :)
Amúgy Soproni születésű vagyok,de 7-éve Kanizsán élek!

Kép
dzsezmin

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?