Sziasztok! Tigri, miért, mennyi a szülés tarifája? Szabott árak vannak? Hál'Isten nálunk egyik szülésnél sem így volt, tulképp olcsón megúsztuk mind2t, ráadásul terhesgondozásra végig a kórházba jártam, semmi magán. Biztos minden szülésznő aranyos, meg egy műszakon belül is többen vannak. A dokid csak szültetni szokott az Istvánban, de nem rendel ott? Tényleg, Kati, te hol szültél? Evetke mintha az Újpesti Szülőotthonban, ahol anno én is születtem. Jól emléxem?
Tigri, nekem is igen nehézkes lenne franciául írni! Nem szerénykedem ám, rengeteget felejtek, mióta itthon vagyok, teljesen passzív lett minden nyelvbéli tudásom, már amelyik egyáltalán aktív volt, mert az angol pl sose. Tigri, te sem jártál a Dózsába? Vagy akkor nem itt laktatok? Mondjuk nyilván jóval alattam jártál volna úgyis.
A konditermet megérdeklődöm, persze, biztos nem lehet beesni, csak megbeszélt időpontban. Pont az ovinál van egyébként.
Oviról jut eszembe: nagyon jó döntés volt áthozni Gellértet ebbe az oviba, úgy megnyugodtunk! És tegnap spontán módon felemlegette azt a másik ovit, ahová csak 1 hétig járt, hogy ő ott nem érezte jól magát, mert kiabáltak vele. Úgy megsajnáltam szegényt, akkoriban nem is panaszkodott nagyon. Kérdeztem, hogy ebben az oviban is kiabálnak-e, és mondta, hogy itt NEM! Azért szerintem elég szörnyű, ha az óvónénik ilyen türelmetlenek. Nem mintha én annyira türelmes lennék, de nem is vagyok óvónéni.
Tényleg, Kati, nézegettek már ovikat?
Tök jó, hogy mentek a Balcsira, a WagonR-t is felavatjátok igaziból. Vigyázzatok a kanyarokban.
Különben neked sokkal értelmesebb végzettséged van, mint nekem, biztos könnyebb vele elhelyezkedni, ráadásul most is biztos GYEDen vagy, míg én GYESt is csak méltányosságból kapok, 9 év egyetem után! Azért ez olyan szomorú. Vagy elmúlt már Bence 2 éves? Ciki, de nem is tudom pontosan.
Evetke, megnéztem az albumodat, ari, és jó a házijátszó is. Melyik vagy Te, és melyik a hugid? Hasonlítotok, meg a két kisfiú is! Megbeszéltétek, hogy egyidőben szüljetek?
Borcsa is szerkesztett? Szuper lenne, ha adódna valami ilyesmi, de nem siettetem az időt, örülök, hogy még itthon lehetek Jankussal pár évig. Őt nem akarom bölcsibe adni, Gellértet kellett, mert közben írtam a doktori dolgozatot, és ő nagyon sírós, nemalvós baba volt, ezért nem haladtam semmit. Aztán szuper bölcsit fogtunk ki, mindenki nagyon rendes volt, a dadusok, az anyukák, Gellért imádta. Máig összejárunk az ottani barátaival, pedig messze laknak. Szóval jól sült el, de Gellért úgyis kimondottam közösségi ember, Janka más típus, olyan apjafajta, csöndes, szemlélődő, itthonülős. Szerintem jól megleszünk 3 éves koráig, bár az oviba talán már 2,5-től felvennék, ez ugyanis vegyes csopis ovi, és nagyon toleránsok, lazák, rendesek. Ha ott a nagytesó, mehet a kicsi is. Emiatt az ovi miatt örülök, hogy ideköltöztünk, pedig egyébként nem szeretem annyira a környéket.
A kolostorról: ne olyan baglyos öreg várkastélyt képzeljetek el, öreg, fogatlan apácanénikkel. Magunkfajta, normális emberek ők is. Franciaországban meglátogattunk egyébként egy trappista női kolostort is, na ez kb olyan, mint amire gondoltok, pl egyáltalán nem beszélgethetnek egymással, néma csönd van mindig. De ahol én voltam, az nagyon szép, jó hangulatú, gyönyörű, többszólamú énekeik vannak, vidámak, kedvesek. Mit írjak róluk? Vendégként mehet oda bárki, hétvégenként sokan vannak, lelkigyakorlaton, vagy csak feltöltődni, főleg fiatalok. Van olyan is, aki hosszabb időre megy, hetekre, vagy akár egy évre, ún. hivatástisztázóra, vagy csak megpihenni a világ nyomásától. Így voltam én is fél évig, először Grenoble környékén, Fr-ban, aztán francia Svájcban. Utóbbi volt igazán szuper, onnan alig akartam hazajönni. A svájciak közelebb álltak hozzám, ráadásul ott más nemzetiségűek is voltak, a franciák eléggé bezárkózók, ott nagyon egyedül éreztem magam. Viszont előtte nagyon depressziós voltam, ebből ott gyógyultam ki nagyjából. Amúgy én sok apácát ismerek itthon is, pl egyik volt csoporttársnőm egyenesen rendfőnök (31 évesen) a domonkosoknál, és ehhez egy nagyon laza, jó fej csaj, mindenről lehet vele beszélgetni. Szóval az egyházban is sok minden megváltozott az utóbbi időben, ők is haladnak a korral, már nincs az a középkori szellem egyáltalán. Hát ennyit mára, szívesen írok róla, ha még kérdeztek, csak nem tudom, mi érdekel, és mennyire részletesen. Meg nem is akarom eluralni a monológjaimmal a topikot, mert ha véletlenül még valaki be akarna kapcsolódni, nem mer majd!
Puszi, Klár