Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Klára: Nagyon aranyosak a gyerkőcök!!!!!!KépKép
Gratula hozzájuk!!

Tigribigri: Amíg babás voltam addig nem adták át a helyet de hála az égnek általában a férjem vitt kocsival mindenhova úgyhogy nem sokszor kellett ezzel a problémával szembesülni.
Viszont amióta a gyerekkel buszozunk mindig átadják a helyet. Nem férfiak és fiatalok hanem nénik és asszonyok. Most az egyszer nem tudtunk leülni mert a mellettünk levő (mármint a lépcső mellett levő) ülésen fiatal lányzók ültek és nagyon fáradtak voltak!Kép Oda is szólt egy nő hogy adjak már át a helyet, de "nem hallották"!Kép
Nagyon köszi hogy a párod megnézi hogy hol lehet letölteni. Mi már sok helyen kutatkodtunk de sikertelen volt.
Na mára ennyi belőlem, jók legyetek!
Puszi mindenkinek: Kati
kfk

Sziasztok! Hát igazából én nem akartam képet felrakni, csak egyedül a ti kedvetekért. Lehet, hogy ha megnéztétek mind, le is veszem, ki tudja, miféle emberek kukkolnak itt, a neten, hallottam már ezt azt. (Férjem meg aszongya: minek rakod fel, minden gyerek egyforma Kép)
Na, BKV-s közlekedés, kedvenc témám. Írtam, hogy szeptemberben kétszer is ránkcsukták a troliajtót? De komolyan, nagyon félelmetes volt, csukogatta, mert észrevette, hogy akad, és már csöngetett, és majdnem elindult, én meg még lent álltam, a babakocsi félig fent, Gellért egészen... Szóval ilyenek miatt tanultam meg vezetni! Utálom egyébként ezt a sok autót Budapesten, de ilyen viszonyok között néha magam is beállok a sorba. Ha pedig mégis a tömegközlekedés mellett döntök, legtöbbször keservesen megbánom. Tulképp szívesebben vezetek dugóban, kisebb stressz, mint buszozni babakocsival! A legjobbak a hannoveri vilcsik, amik pont nálatok járnak, Tigri. Esélytelen babkocsival! Téboly!!! Míg kismamcsi voltam, csak középkorú nők adták át a helyet, ha valaki. Akkoriban a 2. kerületben laktunk, ott még rosszabb volt. A sok újgazdag úriember bunkóbb volt ebből a szempontból, mint a cigányok a metrón! Inkább segítettek hajléktalan külsejű szakadtak. Szóval rettenet. Gyakran megesett, hogy inkább km-eket gyalogoltam, csak hogy ne kelljen semmire felszállni (ráadásul a hegyen), aztán meg vagy kendőben, vagy kenguruban vittem a kicsiket. Ezzel csak az a gond, hogy mint látjátok, husik valóban, én meg megszakadok alattuk. Na de elég ebből, csak örültem, hogy végre kipanaszkodhatom magam ez ügyben egy kicsit. Szóval Kati, részvétem. Ilyen napokon szoktam bőgni igazán.
Evetke, végre én is megnéztem a te képedet, NAGYON édes! Profi beállítás. A lányod kész kis ovis hölgy! Ez a szép, hosszú haj! A fiad is drága. Kati, a ti képetek is nagyon érdekes és találó. Tigri, a tiédet már megkuksiztam korábban, sőt, az albumodat is. Izgi ez a 3D, szívesen megnézném élőben is. A monitoron is így látszik, mint a képen? Tudom, nem végig, csak néha váltanak át a 2Dről. Nagyon érdekes. Szerencséd volt szombaton ezzel a nem várt enyhüléssel! Hol laknak egyébként anyósodék, kis faluban? Merrefelé? Romantikus lehet.
Gellért elment ma oviba, bár nem igazán jó lelkiismerettel engedtem, mert még köhög. A doktornéni kiírta, azt mondta, lement a vírus, de akkor miért maradt a köhögés? Remélem, nem esik vissza. De már annyira akart menn9i, meg nekem is könnyebb így.
Érdekes módon Janka egyre kevesebbet alszik nappal is, nem tudom, hogy bírja. Kis örökmozgó. Gellért sem arról volt híres, hogy sokat aludna, ráadásul ő egész nap bőgött is mindehhez, de Janka éjjelente nyugtalanabb nála is. Na nem panaszkodom, tulképp nagyon rendes gyerekek. Hát sziasztok, írjatok! Kép Klárus
klara

Sziasztok Lányok!
Jó késő van már de egy pill beugrottam:Klárus nagyon aranyosak a gyerkőcök,és nincs igaza a párodnak,minden gyermek igenis más!!Hozzátok képest az én kölkeim kis giliszták,de már megszoktam és nem aggódok.Anyja fajta mindkettő egyenlőre,aztán ki tudja lesznek e akkorák mint az apukájuk.Köszönjük a dicséretet,hát Niki valóban tünemény,igazi kis hölgy,bár én elfogult vagyok velük szemben nézzétek el nekem!Gergő is formásra sikeredett igazi szerelem gyerekek!
Nálunk is az oviba egyik gyerek jobban köhög mint a másik,sajna ez lesz tavaszig csak az a szomorú igazán most megyünk a télbe.UTÁLOM ezt a beteges időszakot,egész nyáron orvost nem láttunk,ugy üzengetett a dokinéni hogy üdvözöl minket,most meg??!!Egyenlőre ugy tünik megint kimásztunk belőle Gergővel,majd kiderül de ez sajnos ilyen hullámzó lesz,őt ez a reggeli hideg szerintem picit visszaveszi oviba menet ,de mit tegyek nem tudom másképpen megoldani.
A közlekedésről csak annyit ha ujpestre át kell mennem a bankba befizetni itt még csak segitenek ismerősök villamosra szállni,vagy a végáll.feltudom küzdeni magam,de visszafelé mindig gyalog jövök.Meg se próbálok felszállni semmire,volt hogy két busz is elment és ember nem mozdult hogy segitsen,azóta inkább eleve ugy időzitek ha az idő engedi beleférjen a séta.
Kati majd én is megkérdezem a Gábort merre vannak ilyen letöltős oldalak ,mindig ő bohóckodik most is éppen az Elvis Best.tölti valami 5-órán keresztül.
Ti jól vagytok?Hogy telt a napod?Ma nem birtam gép elé keveredni,de meló volt du.meg elmentunk pár dolgot venni.Kicsit a gyerekeknek becsusszant ez az már a fa alá is/Gergönek terepjáró,Nikinek puzzle/nagy a család időben el kell kezdeni.Ti szoktatok késziteni is ,én az ilyenhez béna vagyok,igaz Nikivel tavaly csináltunk a nevében ilyen fenyöfát megformázva,lefestve.Olyan boldog volt!!Már megint kezd nyüzsögni,érzi a reklámokból hogy közelegnek az ünnepek!A Coca-Colás teherautós télapó a kedvence.
Tigri te merre jársz?Köszönöm a giff tippeket,néhány helyen jártam.De még mindig jók a figuráid!Képna lépek csajok mert késő van legyetek jók puszi nektek
evetke
evetke

Sziasztok! Kicsit hosszú lesz, amit bemásolok, de gondoltam érdekel benneteket, főként Klárust szerintem!

Kérdés:

3 éves lányom mindig is hajlamos volt a felsőlégúti megbetegedésekre, de mióta közösségbe jár, gyakorlatilag egyik érte a másikat. A fül-orr-gégész "természetesen" mandulaműtétet javasol, a gyerekorvos azt mondja, érdemes még várni, addig is próbáljuk meg a Broncho Vaxom OM nevű immunizáló szert. Mióta szedi, tényleg sokkal ritkábban beteg, és enyhébb lefolyásúak a fertőzések. Kérdésem az, hogy okozhat-e ez a szer bármiféle máj-, vese-, idegrendszeri vagy egyéb károsodást rövid ill. hosszú távon? Szedheti- e a kritikus hónapokban egész óvódás kor alatt, vagy jobb volna később egy mandula-műtét, esetleg várható, hogy úgymond kinövi ezt a hajlamot?

Válasz:

A mandulaműtét alatt vélhetően az orrmandula-műtétet érti. Azt tudni kell, hogy a gyermekkori felső légúti betegségek kialakulásában alapvető az orrmandulák állapota, mivel azok igen fontosak a felső légutak megfelelő szellőzésének biztosításában. Részben okként: tudniillik, ha nagyok, azok gátolják a megfelelő orrlégzést, illetve következményként is, mivel a felső légúti fertőzések során megduzzadnak, és ismételt betegségeknél ez a duzzanat egyre kifejezettebb lehet. Tehát mondhatjuk, hogy egy önerősítő kör jöhet létre, és a megfelelő időpontban, megfelelő, megfontolt javallatok alapján felállított műtéti indikáció jó eséllyel segíthet ennek feloldásában. Tehát én sem le- sem rábeszélni nem akarom és nem is akarhatom a műtétről, ez csak egy általános megjegyzés.
A műtét szükségességének felvetésében a gyermek kezelő orvosának, a gyermek gégésznek, azután a végső elhatározásban természetesen a szülőnek van szerepe.
A Broncho-Vaxom immunstimulásként számon tartott gyógyszer. Tudomásom szerint érdemi mellékhatás nélkül, tehát ilyen értelemben biztonságos készítmény. Az viszont kérdés, mennyire gyakran érdemes szedni.
Nem akarom elbizonytalanítani, de azt számba kell venni, hogy, mint írta a gyermekek közösségbe kerülésekor valóban egymást érhetik a különböző, jobbára enyhe felső légúti fertőzések. Ez a természet rendje, ugyanis itt aztán bőven lehet találkozni különböző, cseppfertőzések útján betegítő kórokozókkal. És a kor előrehaladtával ez a gyakoriság csökken, mivel egyre több ellen válunk védetté, kialakul egy megfelelő immunizáltsági állapot. Ezért van az, hogy késő óvodás illetve iskolás korban már nem oly gyakran betegek a gyerekek.

dr.Péter György
tigribigri

Na folytatom:
Klárus: Gellért is nagyon tetszik, büszke lehetsz rájuk!
Ha gondolod majd szívesen megmutatom a videokazit a 3 azaz 4D UH-ról. Először 2D-ban megnézte a csajszit, hogy minden oké-e, aztán lehetet mozizni 4D-ben. Elég sokáig tartott még megmutatta teljesen az arcát, mert nagyon durmolt. Végül is aztán sikerült felébreszteni. Nagy élmény volt!Kép
Anyósomék Nógrád megyében Bercelen laknak egy nagyon szép kis falucskában. Geszti Péternek az egyik kastélyban volt itt annó az esküvője. A szomszéd faluban, Nógrádkövesden laknak a nagyimék és a férjem is onnan való. Szóval ilyenkor nagy a jövés-menés ha leutazunk.

Kati! Eddig sajnos sikertelen a zene keresés! Nem is gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz! De nem adjuk fel!Kép

Evetke! Nagyon ügyi vagy gifek terén is! Szupi!Kép

Ma bent voltam a melóhelyemen, mert le kellett adni az aktuális táppénzes papírt, hát mit ne mondjak alig bírtam elszabadulni! Mindenki körberajongott, jól esett nagyon, csak kifárasztott!
Megyek is, jók legyetek!
Kép
tigribigri

Kati!

Egyenlőre nem sok siker a dalok ügyében. Csak ezt találtuk eddig:
www.nlvk.hu/gyerekoldal/zene/zeneh.html

Puszi
tigribigri

Na mégegyszer mert nem műkszik!
http://www.nlvk.hu/gyerekoldal/zene/zeneh.htm
tigribigri

Sziasztok lányok!
Most tényleng csak egy pill.ugrottam ide, nagyon fáradtkás vagyok.Remélem mindenkivel minden ok.Olyan gyönyörü idő van mostanság hogy a délelőttöt mindig elcsavarogjuk Gergővel ,aztán du.nem győzöm a délelőttöt behozni,de kit érdekel ugysem lesz már sokáig ilyen szuper az idő!!!
Sajnos ezért jut kevesebb időm a gépre is,nézzétek el nekem.Gyerekdalokban én sem vagyok otthon,a férjem most töltött le kukacnak pár Halász Judit számot,nagyon tetszik neki itt mulatoztak egész du. valamiDC++ oldalról ha gondolod Kati megkérdezem hogy lehet oda keveredni,vagy esetleg összegyüjtünk több számot,mert ez az öt édeskevés és szivesen kiiratom neked cd-re.Csak ez idő,még összegyűlik .
Tigri te nagyon sokat olvashatsz ,és nagyon figyelmes vagy,a csatolt cikk miatt gondoltam.Biztos segitség Klárusnak,az előző levelében valamikor kérdezett arról az ant.bi.csak én nem voltam képben.Képzeld mekkora lesz az ünneplés ha már meg születik a babuci.Megérdemled a kényeztetést,azt hiszem rászolgáltál,ez természetes hogy mindenki akar egy picit belőled.
Klárus te merre jársz?Biztos te is csavarogsz ebben a szép időben.Tényleng már akartam kérdezni nálatok hogy müködik ez a testvér viszony?
Csajok a gyerekekről ritkán irunk!Mindenki meséljen valamit legközelebb,Tigri te egyenlőre az álmaidból egyet ha szabad.
El is köszöntem legyetek jók,holnap ebéd után vagyok gépközelben.puszi
evetke
evetke

Sziasztok! Hát vagyok én, csak próbálom magam utolérni itthon is, azért írok kevesebbet, meg sok emilt írok mostanság messzi barátaimnak. Egyik igen jó barátnőm Grenoble-ban van pár évig, és pééen kismama, ez szuper, mert tavaly volt egy elhalt terhessége, valami nagyon ritka genetikai rendellenesség.
Mi délután levegőzünk, mert Janka otthonülő típus, úgy látom rajta, hogy kimondottan szeret itthon szöszmötölni. Gellért épp az ellentéte volt, legszívesebben egész nap kint lett volna, napi 2* játszóztunk. Szívesen írok többet is a dedekről, de már így is túltengek, nem?
Testvérviszony (viszály): hát, egyfelől imádják egymást, főleg a kicsi rajong a bátyjáért, Gellért viszont nagyon irigykedik a hugára, sír, ha a játékaihoz nyúl, és követeli, hogy tegyem be szegény picit a járókába. Azt viszont nagyon élvezi, ha sikerül a hugát megnevettetnie. Nagyon ellentétes a természetük, Gellért egyfolytában szövegel, hisztis, makacs, de rendkívül érzékeny, jószándékú, Janka csöndes, kedves, mosolygós, csak akkor sír, ha tényleg baja van, türelmes. Ő inkább az apjára hasonlít, Gellért meg rám, én voltam ilyen kis zsarnok. Hát egyelőre ennyit róluk, a képüket láttátok. Tényleg, hol is találom a ti albumaitokat? Tigrié megvan.
Tigri, ari vagy, hogy kerestél nekem a Bronchovaxomról, őszintén szólva ezt én is olvastam, inkább személyes tapasztalatokat szeretnék. Ugyanis 4E Ft ez a gyógyszer, és ha nem tuti, akkor nem áldoznék rá. Nem antibiotikum egyébként, hanem immunerősítő, azt hittem, homeopátiás (azért kérdeztem tőled, Evetke), de nem. Tigri, azért ugye nem vettem el a kedved? És a videót az UH-ról nagyon szívesen megnézném, egyeztessünk majd!
Gyerekzenéket mi is szívesen veszünk, nálunk első a Gryllus meg a Kaláka, Halász Judit kevésbé jött be, bár nincs is tőle annyi. Ja, Evetke, kérdeztél koncertet: dec.7-én lesz valami a Hermina úton, Judit és a zenemanók, az oviban van kiplakátolva. Érdekel? Minket kevésbé.
Kati, asszem mi már nem fogunk babaúszni, túl bonyolultnak érzem elkezdeni. Először a kádban kell gyakorolni, ugye? Meg mintha orvosi igazolások is kellenének.
Na eldugulok, úgyis mindig ilyen regényt írok nektek! Pusszancs, Klára
klara

Sziasztok!Kép
Ne haragudjatok hogy már "régen" jelentkeztem, de balesetek sora ért engem!Kép Csütörtök délelőtt úgy elvágtam a bal kezem kisújját hogy azt hittem elvérzek. Nagyon csúnya lett!Kép Este átmentünk a barátnőmhöz és amikor hazajöttünk Bence bevágta a durcit és leült a konyha elé. Át akartam lépni de mikor lépésre emeltem a lábam Ő úgy döntött hogy arra mozdúl el amerre lépni akartam. El akartam kerülni az összetaposást és nekiestem az ajtófélfának. A jobb kezem hüvelykújját úgy bevágtam hogy kétszeresére dagadt. Másnap sebészet, röntgen. Hála az égnek nincs eltörve, de 3-4 hét mire teljesen rendbe jön. A lényeg hogy fogni nem tudok vele!Kép A bal kezem ugye sebes, tehát minden munkát ami vízzel kapcsolatos a párom csinál, de én már ettől a tehetetlenségtől megőrülök!!

Klári: Húúúúú!!Kép Nagyon rossz élményed van akkor a BKV-ról!!!Kép Nem csodánlom hogy hanyagolod Őket ha teheted!
Gergő meggyógyult már teljesen?
Barátnődnek drukkolok nagyon!!!!!!!!!
A babaúszáshoz tényleg kell igazolás, de csak annyi hogy közösségbe járhat a gyermek és egészséges. A kádban csak annyit kell gyakorolni, hogy folyamatosan kell hűteni a vízet hogy az uszihoz hasonló legyen.
Klári bennünket érdekelni ez a dec. 7-i koncert. Megtudnál róla többet is? Pld. hol lehet jegyet rendelni és 2 éves manóval is lehet oda menni?

Tigribigri: Köszi a "dalkeresést". Mi már sok mindent megpróbáltunk de sajna nem sok sikerrel.
Megnézem amit írtál hátha ott még nem jártunk.
Valahol egyszer találtam letölthető gyerekzenéket csak kevés volt (egy lemezre se volt elegendő) és mono kivitelben!Kép

Evetke: Én is amíg babakocsival jártam, gyalog mentünk mindig az usziba a Pólushoz pedig nincs közel, de hasonló megfontolásból mint Te.
Más zenét le tudunk tölteni, csak gyerekzenét nem találunk!!Kép
Már régóta szeretnék kreatívkodni, úgyhogy épp ideje hogy kipróbáljam. Vettem már nagyon sok mindent. Gipszet, festéket stb. Az ablakokat szeretném kidiszítgetni, a kis lábáról és kezéről szeretnék hűtőmágnest készíteni, szalvétatechnikát szeretnék egy-két képecske elkészítéséhez alkalmazni.
Persze hogy érdekel az is ahonnan Nektek sikerült letölteni gyerekdalokat. Majd ha mi megtudunk valamit akkor cserélünk!Kép
Nálatok mindenki jól van? Nem vagytok betegek?

Na mára ennyit belőlem!Kép Jók legyetek és nagyon vigyázzatok magatokra!

Puszi: Kati
kfk

Sziasztok lányok!
Sajna már kevés időm van,ezért rövid leszek.Klárus ha nem túl nagy gond ,picit utána járnál a koncertnek.Azt hiszem mi megpróbálnánk a Katival,hátha összejön,csak többet kellene tudni róla/hely,idő/de ha kapok egy tel.számot azt is megköszönném,Te pedig gondold meg vagy ennyire nem jön be Gellértnek??
Most rohanok de később még megpróbálok irni,aranyos dolgokat irtál a kicsikről Klárus!-majd én is mesélek
Puszi mindenkinek
evetke
evetke

Sziasztok! Megnéztem rendesebben is a koncertet, gőzöm sincs, hogy miért emlékeztem a zenemanókra. Szandi koncert lesz gyerekeknek, meg még valami gyerekdiszkó is, meg Frakk és a lusta macskák előadás, valamint közben kézművesprogramok. Mikulás is lesz, az egész tulképp vmi Mikulás-nap. Mindez 10-kor kezdődik, napestig tart, a dec. 7. stimmel. Helyszín: Stefánia út 34., tel. 273 4100, ár 450 Ft. Ez a program inkább jómagamnak nem jön be, Gellértnek a Halász Jutkáról írtam, hogy nem annyira, de mondom, nem ismeri elég mélyen. Másrészt meg Gryllus-rajongó. Biztos mehet 2 éves is, miért ne? 5% esélyt adok, hogy mi is megyünk, meglátjuk.
Evetke, neked milyen interneted van? Ez a bizonyos annyit hirdetett 0Ft-os beléptidíjú ADSL? És nektek, Kati, Tigri? Lehet, hogy nekünk is váltanunk kéne!
Kati, ha nem te írod, el sem hinném ezeket az ujjas sztorikat! Tiszta fekete humor. Vigyázz, még van 8 ujjad, nehogy azokkal is legyen valami! Hogy fogsz akkor kreatívkodni? Néha rám is rámtör a vágy, hogy alkossak valamit, de egyelőre az is magy mű lenne, ha végre rend lenne a lakásban Kép
Van egy régi kedves ismerősöm, pont Veszprémben lakik, ő szokott szalvétatechnikázni, meg miegymás, de a férjének festékboltja van, a gyereke meg tök nyugis, így ideje és kellékei is vannak. Igaz, most szült egy 2-at a napokban, de ő is lány, biztos nyugis lesz, mint a nővére.
Tigri, hihetetlen édesek a gifek! Így modemmel meg sem próbálok gifezni, de hátha lesz jobb is. Csak az a baj, hogy akkor még többet fogok a neten lógni, pedig inkább fordítanom kéne, meg pályákat és viaduktokat építeni Gellértnek.
Egyébként Gellért még mindig köhög, tartok tőle, hogy tavaszig így marad.
Na megyek, megpróbálok még1x felkúszni a netre, aztán elröppentem nektek ezt. Kép Klárus
klara

Sziasztok lányok!
Hol is kezdjem,talán veled Kati!-akkor beszéltünk pont,amikor ide irtál és nem is emlitetted ezt a sok "szörnyüséget"ami ért téged.Nagyon sajnállak,tényleng ha baj van az jön csőstűl.Mielőbbi gyógyulást neked!KépMi ugy néz ki rendbe jöttünk,el el köhögik magukat a gyerekek ,de ahogy Klárus is mondta ez igy lesz tavaszig!Én vacakolok mostanság, lehet hogy elkellene mennem a szemészetre mert ha olvasok vagy többet nézem a tévét elkezd fájni a fejem,a gép előtt ülésről már emlitést sem teszek.Szóval elejét kellene vennem a dolognak még mielőtt rámtör a hippohondriám!Azonkivűl nyáron,rám borult majdnem a betonkeverőnk,és ahogy a bal lábammal gyorsan alátámasztottam,valószinűleg vagy megerőltettem,vagy valami porc leválhatott mert azóta érdekesen"kattog"ha lépek,és fáj is.Ezt csak azért irtam le, mert ezzel kapcsolatban tanácstalan vagyok,hová kell menni hogy megnézzék!Ha van ötletetek örömmel venném!
Klárus aranyos vagy hogy megint utána néztél a dolgoknak,igy nem is tudom mi legyen.Azt hiszem majd felhivom őket hétfőn,és utána érdeklődöm!Mi ADSL profi-val internetezünk,most lesz 16.án egy hónapja,nem tudom hogy ránk is vonatkozik e az idei "ingyenesség"de egyenlőre még számlát nem kaptunk.Ez egyébként valami 16000 ft.lesz havonta,de ez osztható csomag,és hárman vagyunk a rendszeren.Tök jó,egyáltalán nem lassult az átvitel,és az összeg háromfelé oszlik.Előtte vodafonoztunk de valami tragédia volt,arról nem is beszélve hogy állandóan ledobott a net!Kellene valami megoldást találni nektek is ,persze ez sajnos gondolom főként pénztárca függő,kinél,nem?Jó lenne veled is néha dumcsizni mint Katival és Tigrivel!Tényleng nem lógunk egymás nyakán, de az a néhány mondat naponta nekem tök jól esik .Mit forditgatsz?Ez a munkád?Én picit szerencsésebb vagyok ,azt nem mondom hogy nem kell épitgetnem,de nekem Niki rengeteg ilyen Játékos feladatot levesz a vállamról,és mindketten élvezik!Nagyon jó testvérek,látszik a szeretet rajtuk.Tény hogy rengeteget veszekednek is,és már verekednek,Gergő lazán felugrik hogy a haját meghúzza ha idegbajos.Most éppen állandóan az mondja neki hogy"Nikike",ilyen becézős korszakát éli,mert még az innivaló is "innike".Megtudnám zabálni őket.Holnap megyünk a cirkuszba!!!!Kicsit Gergőtől tartok, már hajnalban felkeltem/ez túlzás/hogy 12-kor aludjon,mert az előadás 3-kor kezdődik,nem tudják meglepi lesz!Vacsora közben emlitettük Nikinek,és most tök izgatottan feküdt le mi lehet a meglepi!Ezek csináld magad dolgok kiváncsivá tesznek,ilyen ügyik vagytok?Engem ez a goblejnezés érdekelne??!!Nem tud valamelyikőtök,szivesen vennék leckéket!
Tigri ebben a pill.látom bejelentkeztél,de olyan késő van már nem akarlak zavarni,remélem minden rendben volt a dokinál.Integetett a babuci,az anyukájának?Képhamarosan már nem csak képernyőn keresztül láthatod!El sem hiszed milyen hamar eltelik ez az idő!!
Azt hiszem mára ennyi elég belőlem,csak győzzétek olvasni!Legyetek jók kellemes hétvégét!puszi
evetke
evetke

Sziasztok!

Képzeljétek megdeglett az egerünk, de már van másik! Kép

Először is a legfontosabb: tegnap voltunk nőgyógyásznál és mindent rendben talált. Jövő hónaptól hetenként CTG. Izgi, hogy már itt tartunk! Ja és a picim már nem is olyan pici: 2100 g! Bízom azért benne, hogy nem lesz hatalmas baba. Én 2700-el Apa 3500-el született. Az én 152 cm-hez kiegyeznék egy 3000 g-os babóval, de hát ő dönt!
Evetke! Köszi a dícséretet, nagyon jól esett! A szemem nekem is sokszor kivan, sajna a ronda számítógép készíti ki, elvileg van egy 0.5-ös hemüvegem, de nem szeretem hordani, mondjuk nem is kell állandóan.
Tök jó, hogy, meglepi volt a cirkusz a gyerkőcöknek, biztos jól éreztétek magatokat!
Hallom Apával "beszéltetek" a messengeren. Kép

Kati! Nahát, hogy milyen egy peches szerdád volt! Kép Szegény, remélem azóta már jobban vannak a bibik! A múltkor pont akkor jelentkeztél be a messengerbe, amikor nekem már mennem kellett, úgy sajnáltam!

Klára! A gyógyszerrel kapcsolatban nem bántódtam meg, képzeld szinte éreztem, hogy már olvastad. Csak gondoltam hátha érdekli a többieket is.
Nekünk kábeltévés (Egyesült Magyar Kábeltelevízió) internetünk van, hdsnet. Szerintem nagyon jó ötlet volt, hogy áttértünk a modemről erre. Havi 5e-ért korlátlanul fent vagyunk, jár hozzá valamennyi letöltés is. A Matávot lemondtuk minimál díjcsomagra, és így a pénzünknél vagyunk. Eddig a Matáv rabolt ki, most már nem Kép
Már én is akartam kérdezni, hogy milyen nyelven beszélsz, hogy így fordítgatsz? Nagyon tudom értékelni, ha valaki megtanul más nyelven! Én sajnos nem értek sehogy sem, pedig oroszt és franciát is tanultam a suliban, de hiába. Angol a legszimpatikusabb, ha valaha tanulni fogok (nagyon remélem) akkor ezt szeretném.

A kreatívkodással kapcsolatban: velem az a baj, hogy mindenhez őrült lelkesedéssel fogok hozzá, aztán valahogy alábbhagy az egész és már nem is érdekel! Így voltam a gyöngyfűzéssel is. Nyáron egész jó kis láncokat csináltam (na nem kell túl bonyolult dolgokat elképzelni Kép ) vettem egy gyöngyfűző könyvet is, és azóta felé sem néztem.

Na búcsúzom, még lehet, hogy ma erre nézek.
Tigri
tigribigri

Sziasztok!Kép
A hétvége egyhangúan telt, nem történt semmi csak pihi. Pénteken még usziba sem tudtunk menni, mert még Bencét se nagyon tudom megfogni a kezemmel. Béci meg nem tudott eljönni velünk!Kép Talán majd a héten.

Klára: Szerintem érdemes lenne ezt a dec. 7-i programot megpróbálnunk attól függetlenűl hogy nem az lesz amire emlékeztél!!KépKép A lényeg az, hogy Bencével nem tudok megülni 10 percig sem, de szerintem ez nem is erről szól. Majd felhívjuk Őket. Köszi szépen, aranyos vagy hogy így utána jártálKép
Nekünk is kábeltévés internetünk van, szintén hdsnet-es mint Tigriéknek. Mi is on-line használhatjuk de havi 10.000,- Ft-ért (bruttó).
Az újjaim még nem gyógyultak meg. Főleg amelyiket majdnem eltörtem az szinte semmit nem javúlt. Nagyon fáj még mindig!Kép
Karácsonyra azért csak tudok valami gyártani a "kreatív műhelyemben"!KépKépNekem is van itt a babaneten egy veszprémi ismerősöm aki kreatívkodik.
Mit fordítasz?

Evetke: Szerintem a lábaddal vagy a sebészetre vagy az ortopédiára kellene menni.
Szemed!KépKép
Remélem összejön a decemberi Mikulás nap és találkozunk!!!!!!!Kép

Tigribigri: Jajj én balga!!!!!!Kép Igazi egérre gondoltam!!!!KépKép
Örülök, hogy minden rendben a picivel!!!Kép Nekem is már hetente kellett menni vizsgálatra az utolsó időben.
Már jó régen taliztunk a messengeren!!Kép
Egyszer csak összefutunk!!!Kép
Én sajna ilyen vagyok, hogy valamibe nagy hévvel belefogok ahhoz mindent megveszek és a végén abbahagyom!!!Kép Nincs sajna valami nagy kitartásom!!Kép
Jók legyetek, most mennem kell!
kfk

Sziasztok! De jó sokat írtatok!
Evetke: számítógépet az én szemem sem bírja, pedig a fordítások miatt is sokat kell ülnöm előtte. Amúgy franciából szoktam fordítani lelki könyveket (vallásos), inkább csak jelképes összegért, meg hogy ne felejtsem el teljesen. Latinból szoktam még, ha adódik valami. Sajnos ezek csak alkalmi dolgok, aggódom is rendesen, hogy mi lesz a GYES után, de ebbe a témába most inkább nem megyek bele.
Lábaddal szerintem is orthopediára, esetleg rheumatológiára kéne menned. Porcleválással vigyázz, mert könnyen lehet, hogy meg kell operálni. Nézesd meg mindenképp. Esetleg kérdezd meg a körzetit, hogy ő hová küld, mert sokan szoktak lenni, főleg a rheumán. Ha nem is oda tartozik a dolog, ne üld végig.
Koncertre menjetek csak, lehet, hogy mi is odanézünk, főleg miattatok, meg Kati miatt persze. Kép
Érdekes, hogy a szomszéddal osztoztok a neten. Úgy, mint egy ikervonal? Egyszerre csak egyvalaki lehet fenn a neten? Vagy csak a pénzen osztoztok? Nagyon nem értek ezekhez, azért is próbálok tájékozódni. A kábeltévés dolog nehezebb, mert az egyáltalán nincs nekünk. Ti axeleróztok, vagy melyik cégnél van ez az ADSL?
Ja, a becézgetős korra emléxem, bár gellért inkább új szavakat alkotott, pl. az inni-re azt mondta, innium. Nemhiába latin szakos az anyja!
Cirkusz jól sikerült?
Evetke, neked hol találom az albumodat?
Kati: már azt hittem, hogy közös a veszprémi ismerősünk, de Te biztos Anyapocra gondolsz, neki meg fia van. Az én Ibolyámnak két lánya (most már). Olvastam a veszprémi topikban, hogy fogtok járni zenebölcsibe. Hová? Mi is mehetünk Jankával? Képzeljétek, találtam egy konditermet, ahol van babaőrzés, direkt kismamsiknak van kitalálva. Meg kéne néznem!
Kati, reméljük, több ujjadat már nem ficamítod ki. Jobban vagy azóta? Nagyon tud fájni az ilyesmi. Úszás Kép
Tigri, hogy kiszínesedtél! Kép CTGre nekem csak a 36. héttől kellett járni. Vagy már ott tartanál? Repül az idő! Tigri, levelezzünk franciául! Kép Á, ez csak vicc. Na, én meg az angollal vagyok úgy, hogy elkezdtem tanulni nx, aztán mégsem bírok 3szólalni... Olvasni tudok valamennyire, de a szakmám miatt nekem mindenhogy kell szinte tudnom. Meghát nyelvész volnék, ráadásul klasszikus. De a beszéd nem az erősségem egyik nyelven sem, még leginkább franciául motyorgok valamit, csak azért, mert fél évet éltem ott, aztán valami csak ragadt rám. Biztos furcsa nektek, de egy kolostorban voltam (illetve kettőben), persze nem mint apáca, csak mint vendés. Lehetett menni fiataloknak, segíteni, nyelvet tanulni, elmélyülni a világ dolgain. Volt egy osztrák srác is, meg egy olasz lány, meg Svájcból is vki. Nagyon izgi. Jót tett nekem, minden szempontból, előtte elég depressziós voltam, azóta ebből kigyógyultam, plusz picit franciául is megtanultam. Szóval így.
Ennyit mára, pusszancs, aztán valamikor már tényleg talizzunk! Kép Klárus
klara

Szia Klárus!

A zenebölcsiről Evetkétől hallottam. Ő is megy meg a húga is azt hiszem.
Persze hogy jöhetsz!!!!!!!!!Kép Nagyon örülnénk neki!!!!!!!!!Kép
Az ERRŐL-ARRÓL rovatban találod meg a 4. topic.
E-mailban kell leadni a jelentkezésedet.
Újpesten az önkormányzattal szemben van abban az Ifjúsági Házban. Olvass el róla minden részletet és jelentkezz ha jónak találod!!Kép
Hol találtad azt a konditermet? Gyerkőcök hány éves kortól hány éves korig lehetnek ott?
Igen Anyapocra gondoltam!!Kép
Klárus akkor Te nagyon okos lehetsz és ott vagy a spiccen!!!KépKép Még így is nehéz állást találni GYES után?
Na befejezem, légy nagyon jó!
kfk

Sziasztok lányok!
Csak pill.erejéig ugrottam ide mert kellett a dec.7-i tel szám!Ha minden összejön akkor mi a Katiékkal megpróbáljuk,legfeljebb kijövünk ha a gyerekek türelmetlenkednének!De jó lesz már várom,Klárus gondold meg azért!!Nem kell jegyet venni,mert szponzoros lett a müsor,de el kell menni a jegyért mert valami szinház teremben lesz ,és annak véges a befogadó képessége!Klárus te mindig okozol meglepetéseket/apácák/érdekes életed lehetett,lehet!A kiegyensúlyozottságot,és nyugalmat tanitsd meg kicsit nekünk is biztosan hasznát vennénk egy-egy idegbajosabb napon!!
Kati,bocsi a hangzavarért de ilyenkor az a legkevesebb,ne tudd meg a kéró hogy lelakódik,ami létezik mindent kipakolnak!De hát igy tudunk csak egymásra számitani a Hugival,vica-verza müködik a dolog!Tigri,jól irtad a Ctg-t mi rohantunk előre az időben,látod mi is várjuk a babádat!!
Tegnap jó fáradtkás voltam már,te meddig voltál még fenn,vagy vissza foglalta a párod aztán a gépet?
A netezés az Axeleróval állitólag idén már ingyenes,ez tök jó!Amúgy egyszerre is fenn lehetünk,nem függünk egymástól,ebben ez a jó!Az elején idegenkedtem tőle de igy hogy nincs fennforgás már nem bánom!!
Na lépek legyetek jók!puszi nektek evetke
Ui:Klárusnak üzi:csiribirik/album név/-de már láttad szerintem!!
evetke

Sziasztok lánykák!
Tigri, tényleg elnéztem a CTG-t, hiszen jövő hónapot írtál. Bizony, így izgulunk veled együtt! Azért ne számíts valami nagy élményre a CTG-vel kapcsolatban, főleg, ha nagy hóban kell majd menned olyan messzire a nagy pociddal, legalábbis mi már eléggé rühelltük, amikor a túlhordás miatt hétvégén is járnunk kellett. Egyél előtte csokit, akkor állítólag felébrednek a babusok, és nem kell órákig ülni egy helyben. UH-d lesz még?
Kati, a" Zenebölcsit megnéztem, de úgy látom, Jankus még kicsi hozzá. Ahol régen laktunk, ott félévesek is mehettek már, csak ezért reménykedtem.
A konditerem itt Zuglóban az Adria-sétányon van. (Egressy és Vezér út között, ha ismered a környéket.) Úgy tudom, bármekkora gyerkőccel mehetsz, vannak valami gépek is, és míg Te mozogsz, egy hölgy vigyáz a dedre. Bence egész biztos mehet. Szolizni is lehet (én sose szoktam).
Ha veszem a bátorságot, hogy megnézzem, beszámolok.
Nagy "okosságomról" annyit, hogy így, több diplomával, sőt doktorival ha lehet, még nehezebb elhelyezkedni. Pláne, mert az én végzettségem nagyon marginális területre szól, ahol ráadásul hímsovinizmus uralkodik. Kép A tudományos kutatást annyira nem is élvezem, egyetemen se akarok tanítani, inkább fordítgatni meg pepecselni szeretek, szótárszerkesztés és hasonlók. Leghőbb vágyam, hogy könyvkiadónál vagy újságnál szerkesztő lehessek (aki átnézi a kiadványt helyesírás meg stílus terén), de ezek a helyek is jócskán be vannak töltve. Azért reménykedem. Valójában sokkal jobb lenne, ha inkább valami normális szakmám lenne, ha még 1x kezdeném, elkerülném a bölcsészkarnak a környékét is Kép
Te pl mivel foglalkoztál Bence előtt? Tigriről tudom, hogy BMes. És Evetke?
Evetke, nagyon édi vagy, hogy ilyen jókat feltételezel rólam, de szerintem inkább én mehetnék hozzátok kiegyensúlyozottságot meg nyugalmat tanulni. Ezt komolyan mondom, nem szerénykedem. Először lehet, hogy úgy tűnik, mintha ilyen lennék, de szegény családom a megmondhatója, mennyire nem így van. (Anyósom szerint egyenesen hisztérika vagyok, és ezen nincs is okom megsértődni.) Azért az érdekelne, hogy Te miből gondoltad így, abból, ahogy írok? Vagy az apácák miatt? (Ismerek köztük is ideges típusokat ám!)
"Érdekes" életem: hát röviden: 18-27 éves koromig egyetemre jártam (a PhD miatt ilyen sokat), közben fél évet voltam Franciaországban. 26 voltam, amikor férjhez mentem, azóta született két aranyos gyerekem és itthon vagyok. Szerintem bármelyikőtöké izgalmasabb, nem? Csak azért furcsa neked a kolostor, mert nem mozogsz ilyen közegben. Egyébként ne klasszikus kolostort képzeljetek el, hanem modernet. A katolikus megújulás keretein belül születtek olyan közösségek (úgy 30 éve), ahol az őskereszténység mintájára egy nagy házban ("kolostorban") együtt élnek szerzetesek, papok, egyedülállók, de családok is! Nos, ilyenben voltam én. Magyarországon is megtalálhatók egyébként, nevük Nyolc Boldogság Katolikus Közösség, hát hozzájuk tényleg nagyon sokat jártam egyetemista koromban, nagyon jó fejek.
Na megint mennyit írtam! Ha nem értetek valamit és kíváncsiak vagytok, írok többet is ezekről a dolgokról, de ha nem akarjátok, eldugulok vele. Pusszancs, Klára
P.s. Evetke, nem láttam még az albumot, csak a képet a profilodban. Kép
klara

Helló lányok!
Húúú, de szeretem ha ilyen sokat írtok! Kép

Klárus még jó, hogy odaírtad, hogy vicc a franciául való levelezés, mert komolyan megijedtem! Kép
Egyébként szerintem tök izgi volt az eddigi életed!!! Az ember nem mindennap jut el külföldre, pláne nem egy kolostorba! Amúgy biztos meg volt a hely romantikája, még ha modern is volt. Ja és nem kell ám szerénykedned, mert biztos vagyok benne, hogy klasszul használod a nyelveket! Kép
Aranyos az "innium" Gellérttől, rögtön a latinra gondoltam, aztán írtad is!
Hát a CTG biztos nem lesz nagy élmény, de azért már várom. Képzeljétek volt nálam 2 napig egy sztetoszkóp és a babám szívhangját hallgattam vele egyfolytában. Jó játék volt. Amikor csuklott elég nagy zaj volt Kép
Ultrahang már valószínű csak a kórházban lesz, mert a doki magánrendelőjébe nem kell többet menni. Rákérdeztünk a tarifára is a szüléssel kapcsolatban (miközben felvettük a pókerarcot) és hát egy 10-el emelkedett is, mint amivel számoltunk. Szóval választott szülésznőm tuti nem lesz.

Én erről a konditeremről valahol már olvastam! Csak nem jut eszembe, hogy hol. Emlékszem nekem is tetszett az ötlet, hogy közben vigyáznak a manókra! Csak mintha előtte be kellene jelentkezni, valami ilyesmi rémlik.Kép

Ja a csokival kapcsolatban: nem nagyon kellett eddig az édesség, de mióta olvastam, hogy érzi az ízeket szoktam leküldeni egy-két finom csokikát.

Kati biztos helyrejön hamar a kezed és kreatívkodhatsz! Nekem iszonyatosan tetszenek a szalvétatechnikával készült képek. KépVan is topik róla itt a babaneten, de nem hiszem, hogy én tudnék ilyen csodákat alkotni. Láttátok már?

Evetke, tök jót dumcsiztunk este, de nem álmosodtam el. Képzeld még éjfél után is kuvikoltam! A zenebölcsis dolog tök jó ötlet! Olyan jókat tudtok kitalálni!Kép

Na lelövöm magam.Kép Pusszantás mindenkinek!
Tigri
tigribigri

Sziasztok lányok!
Megfigyeltem hogy az egyik leggyakrabban látogatott topik a miénk!-rendesen büszke vagyok magunkra!Klárus az jutott eszembe veled kapcs.-ban ha egyszer a mi Borcsánk előkerülne,ki tudja lehet hogy ilyen szerkesztés ügyben tudna neked segiteni,de még ugyis van időd,feleslegesen ne bosszantsad magad addig ezen!Az életed folyamata akkor is érdekes,főleg hogy most kicsit bővitetted a történetet.Az anyósoddal meg ne foglalkozz,minden anyós egyforma igaz én nem tudok tapasztalatból beszélni,mert nekem már nincs!Ettől függetlenül nagy a család,és a lehetőségekhez képest elég összetartó,elvétve itt.ott egy kis hiányosságot!Irok picit magamról te is ezt tetted.Én vidéken nőttem fel,Pestre 14 évesen kerültem amikor elkezdtem a középiskolát.Hivatalosan 4+1 évet tanultam és textilipari fonó tech.szakmám van!Soha nem dolgoztam a szakmán belül,pedig lehet hogy érhettem volna el valamit,mostanra már késő,a világon semmire nem emlékszem.Végig kollégiumban laktam,talán ezért akartam minnél előbb dolgozni,és a magam ura lenni!Aztán teltek az évek,butikban és a vendéglátóiparban dolgoztam.Közben volt egy jó hosszú"együttéléses"kapcsolatom/majd 8 év/ ami lassan lassan megkopott,idővel rájöttem nem azt az életet élem amire vágyom,és léptem!
Akkoriban már 1 éve a férjemmel dolgoztam,szimpla jó kollegáris kapcsolat,és jött a villámcsapás!!!!
Ami a mai napig a legjobb,legszebb dolog az életemben a gyermekeinkkel eggyütt.Soha egy percre semmit meg nem bántam ennek igy kellett történnie,ahogy mondják nekem ez volt megirva!Hát itt tartunk most.Ez az én rövidke életem,persze leegyszerüsitve,mert hullámvölgyek voltak bőven,főleg családi vonalon belül,mindig csak magamra számithattam,de ez már egy másik történet!Annyi mindent akartam még irni de mennem kell Nikiért?Gáborom még dolgozik.legyetek jók -és bocsi ha untattalak volna titeket.Ma már nem leszek mert du.program van este meg vacsimeghivás Hugiékhoz holnap jövök puszi nektek!!evetke
Kép
evetke

Sziasztok!Kép
Képzeljétek csütörtökön megyünk le Balcsira Anyuékhoz. Páromnak Balatonszemesen van munkája és mi addig a gyerekkel Anyuéknál leszünk. Örülök neki nagyon, remélem jó idő is lesz!!!Kép Most azt hiszem keddig nem is jelentkezem, mert előreláthatólag hétfő este fejezik be a munkát.

Evetke: Tegnap voltam a Stefánián a jegyekért. Össze-vissza küldözgettek (végül a 3. emeleten kötöttem kiKép)mire kiderült hogy csak mától árusítják a jegyeket!!Kép No nem baj mert azért nem volt potyaút mert a munkahelyemen elintéztem a dolgomat. Ma bemegy a párom a Műv. Házba és elhozza a jegyeket!Kép Képzeld amikor fent az emeleten beszéltem a közönségszolgálatos csajjal megkérdezte hogy nem velem beszélt telefonon délelőtt? Mert aki telefonált annak is 2 éves körüli a fia és nagyon kellett koncentrálnia hogy mindent halljon mert olyan elevenek voltak a gyerkőcök!KépKép Mondtam hogy nem, de a barátnőm volt és jót derültem a storyn!KépKép Hát egyenlőre ennyi, de azért ha messengeren fent leszel akkor megírom hogy mi lett.
A történetedet olvasva azért gondolom elég színes volt az életed!!Kép 8 éves kapcsolat???????? Az nagyon de nagyon sok!! Azért még időben (házasság előtt) rájöttél hogy ez nem az amit akarsz. A lényeg hogy semmit nem bántál meg és szerintem ez már így csodálatos. Én is így vagyok ezzel. Az élet tele van buktatókkal, jó és rossz dolgokkal de én sem tennék semmit máshogy mint ahogy történt.

Klárus: Nagyon sajnálom hogy a "zenebölcsi" nem akar összejönni!!KépKép
A torna meggondolandó. Várjuk a beszámolót!!!!Kép
Szerintem menj el és próbáld meg!!Kép
Én hivatásos katonaként dolgozok amikor nem vagyok GYES-en. A HM Protokoll és Nemzetközi Rendezvényszervező Igazgatóságon voltam. Van egy gyors- és gépíró iskolám, egy érettségim és egy külker ügyintézői végzettségem. Még legalább 2 nyelvet meg kéne tanúlnom ahhoz hogy a civil élet felé is tudjak orientálódni.
Lehet hogy egyszerűnek véled azt az utat amit bejártál de szerintem annál színesebb és élménydúsabb. Engem nagyon érdekelne részleteiben is!!!Kép Nekem a kolostor soha nem modern stílusban jelenik meg hanem a "régi" formájában képzelem el!Kép
Mit csináltatok ott? Hogyan éltetek?
Ragaszkodj is az elképzelésedhez és szerintem előbb-utóbb biztosan sikerülni fog az álmod!!Kép

Tigribigri: Úgy örülök hogy végre tudtunk beszélgetni egy kicsit a messengeren!!!KépKép
Bence is nagyon sokat csuklott bent, de kint se hazudtolja meg magát!Kép
Gondolom hogy állandóan a füleden volt a sztetoszkóp a másik vége meg a hasadon!Kép Olyan jó dolog amikor hallod a kis babót!!!KépKép
Képzeld tegnap reggel itt a ház előtt kigyulladt egy autó!Kép Jött mentő, 2 tűzoltó, rendőrség.
Gondoltam rád hogy nem-e a férjed volt az egyik tűzoltó??KépBencének nagyon tetszett a sok "ninós" autó na meg főleg a "tűzautó" ahogy Ő mondja!Kép
Nézegettem már itt a babaneten azt a "szalvétatechnikás" topikot, de most már nem nézegetni hanem csinálni kéne.
Na többet nem írok mert szerintem már így is nagyon hosszú lettem. Jók legyetek és nagyon vigyázzatok magatokra, majd kedden jövök!!!!!!
Puszi nektek: Kati
kfk

Sziasztok! Tigri, miért, mennyi a szülés tarifája? Szabott árak vannak? Hál'Isten nálunk egyik szülésnél sem így volt, tulképp olcsón megúsztuk mind2t, ráadásul terhesgondozásra végig a kórházba jártam, semmi magán. Biztos minden szülésznő aranyos, meg egy műszakon belül is többen vannak. A dokid csak szültetni szokott az Istvánban, de nem rendel ott? Tényleg, Kati, te hol szültél? Evetke mintha az Újpesti Szülőotthonban, ahol anno én is születtem. Jól emléxem?
Tigri, nekem is igen nehézkes lenne franciául írni! Nem szerénykedem ám, rengeteget felejtek, mióta itthon vagyok, teljesen passzív lett minden nyelvbéli tudásom, már amelyik egyáltalán aktív volt, mert az angol pl sose. Tigri, te sem jártál a Dózsába? Vagy akkor nem itt laktatok? Mondjuk nyilván jóval alattam jártál volna úgyis.
A konditermet megérdeklődöm, persze, biztos nem lehet beesni, csak megbeszélt időpontban. Pont az ovinál van egyébként. Kép
Oviról jut eszembe: nagyon jó döntés volt áthozni Gellértet ebbe az oviba, úgy megnyugodtunk! És tegnap spontán módon felemlegette azt a másik ovit, ahová csak 1 hétig járt, hogy ő ott nem érezte jól magát, mert kiabáltak vele. Úgy megsajnáltam szegényt, akkoriban nem is panaszkodott nagyon. Kérdeztem, hogy ebben az oviban is kiabálnak-e, és mondta, hogy itt NEM! Azért szerintem elég szörnyű, ha az óvónénik ilyen türelmetlenek. Nem mintha én annyira türelmes lennék, de nem is vagyok óvónéni. Kép
Tényleg, Kati, nézegettek már ovikat?
Tök jó, hogy mentek a Balcsira, a WagonR-t is felavatjátok igaziból. Vigyázzatok a kanyarokban. Kép Különben neked sokkal értelmesebb végzettséged van, mint nekem, biztos könnyebb vele elhelyezkedni, ráadásul most is biztos GYEDen vagy, míg én GYESt is csak méltányosságból kapok, 9 év egyetem után! Azért ez olyan szomorú. Vagy elmúlt már Bence 2 éves? Ciki, de nem is tudom pontosan.
Evetke, megnéztem az albumodat, ari, és jó a házijátszó is. Melyik vagy Te, és melyik a hugid? Hasonlítotok, meg a két kisfiú is! Megbeszéltétek, hogy egyidőben szüljetek? Kép
Borcsa is szerkesztett? Szuper lenne, ha adódna valami ilyesmi, de nem siettetem az időt, örülök, hogy még itthon lehetek Jankussal pár évig. Őt nem akarom bölcsibe adni, Gellértet kellett, mert közben írtam a doktori dolgozatot, és ő nagyon sírós, nemalvós baba volt, ezért nem haladtam semmit. Aztán szuper bölcsit fogtunk ki, mindenki nagyon rendes volt, a dadusok, az anyukák, Gellért imádta. Máig összejárunk az ottani barátaival, pedig messze laknak. Szóval jól sült el, de Gellért úgyis kimondottam közösségi ember, Janka más típus, olyan apjafajta, csöndes, szemlélődő, itthonülős. Szerintem jól megleszünk 3 éves koráig, bár az oviba talán már 2,5-től felvennék, ez ugyanis vegyes csopis ovi, és nagyon toleránsok, lazák, rendesek. Ha ott a nagytesó, mehet a kicsi is. Emiatt az ovi miatt örülök, hogy ideköltöztünk, pedig egyébként nem szeretem annyira a környéket.
A kolostorról: ne olyan baglyos öreg várkastélyt képzeljetek el, öreg, fogatlan apácanénikkel. Magunkfajta, normális emberek ők is. Franciaországban meglátogattunk egyébként egy trappista női kolostort is, na ez kb olyan, mint amire gondoltok, pl egyáltalán nem beszélgethetnek egymással, néma csönd van mindig. De ahol én voltam, az nagyon szép, jó hangulatú, gyönyörű, többszólamú énekeik vannak, vidámak, kedvesek. Mit írjak róluk? Vendégként mehet oda bárki, hétvégenként sokan vannak, lelkigyakorlaton, vagy csak feltöltődni, főleg fiatalok. Van olyan is, aki hosszabb időre megy, hetekre, vagy akár egy évre, ún. hivatástisztázóra, vagy csak megpihenni a világ nyomásától. Így voltam én is fél évig, először Grenoble környékén, Fr-ban, aztán francia Svájcban. Utóbbi volt igazán szuper, onnan alig akartam hazajönni. A svájciak közelebb álltak hozzám, ráadásul ott más nemzetiségűek is voltak, a franciák eléggé bezárkózók, ott nagyon egyedül éreztem magam. Viszont előtte nagyon depressziós voltam, ebből ott gyógyultam ki nagyjából. Amúgy én sok apácát ismerek itthon is, pl egyik volt csoporttársnőm egyenesen rendfőnök (31 évesen) a domonkosoknál, és ehhez egy nagyon laza, jó fej csaj, mindenről lehet vele beszélgetni. Szóval az egyházban is sok minden megváltozott az utóbbi időben, ők is haladnak a korral, már nincs az a középkori szellem egyáltalán. Hát ennyit mára, szívesen írok róla, ha még kérdeztek, csak nem tudom, mi érdekel, és mennyire részletesen. Meg nem is akarom eluralni a monológjaimmal a topikot, mert ha véletlenül még valaki be akarna kapcsolódni, nem mer majd! Kép
Puszi, Klár
klara

Sziasztok Lányok!
Katám te már a Balcsin sétálgatsz biztos,örültem hogy megcsörgettél.Email továbbra sem jött a zenebölcsivel kapcs.de a topikban üzentem és megköszöntem a visszajelzést általad!Hát a sorsunkat tényleng magunk alakitjuk,ebben valahol nagyon hiszek.A tv-ben minap volt valamelyik du.Show keretén belül ilyen buta jóslásokról szó,tök okosan mondta az egyik nő hogy ő ad két lehetőséget amit lát ,de a jövőt nem mondhatja meg hiszen te választasz.Most igy nem tudom teljessen vissza adni a lényeget,csak azt akartam ezzel kifejezni mielőtt bele keveredek a saját gondolataimba,hogy mindig tud az ember a saját életében változásokat eszközölni,csak bátorság kell hozzá.Ez picit válasz Kati kérdésére a 8-évemmel kapcsolatban!Hihetetlen mikor ilyen jó kis müsorozásokról,hallok,verés ,rettegés stb,na ez az amiből gyerekként kijutott bőven és ezt a vonalat nem akartam követni soha!Talán ezért törekszem minden erőmmel hogy a mi kis családunk mindig kiegyensulyozott legyen,pedig higgyétek el nem vagyok könnyü eset,nagyon sokszor lehet hogy egy nyakleves helyrebillentené az idegbajosságomat.Rengeteget változtam a férjem mellett,minden az ő érdeme,a szereteté,türelemé.Jól elkalandoztam mi???Bocsika!
Szóval Klárusom és Tigribigri!Majd még megprób.ma irni csak most önző módon magamról beszéltem ezidáig most pedig mennem kell!Legyetek jók puszi nektek .sziasztok evetke
evetke

Na itten vagyok megint,tegnap óta senki nem járt erre,mi ujság veletek?Tigri,rólad napok óta semmit nem hallok,csak nincs baj?Ha egyszerüen csak lazitassz azt elnézem neked,remélem sokat pihensz!KépKépzeljétek tegnap csak elvittük a sábát,szemészetre aztán futva menekültünk mert közel 40000.ft-ot mondtak a mütétre,ma visszahivtam az állatorvost,és kértem találjunk valami megoldást,én türelmesen kezelgetem a szemét,adjunk még egy pici időt a dolognak,végül is gyógyulgatni kezdett!Ugy sajnálom ,esüszöm ezalatt a pár nap alatt ugy a szivemhez nőt,de ez kész rablás amit kérnek,én ki se merném mondani.Pedig ha nem fog gyógyulni teljesen nem lesz más választásunk!KépAhogy olvasom Klárus sorait szembesülök azzal a ténnyel mekkora gondban leszek én is pár hónap múlva!-tudnillik itt az iskola választás ideje!Én nagyon félek ettől,olyan sok múlik hogy milyen élmények érik a gyermeket szerintem!Nem lesz könnyü,mindenki más iskolát tart jónak,én meg nem vagyok járatos ebben!Látod neked is jó volt a megérzésed az ovival kapcsolatban,még jó hogy hamar léptél,és nem érte mélyebb negativ élmény Gellértet!KépHihetetlen hogy ilyen pedagógusok is vannak! Klárus, nekem a kolostor ugyanolyan csuhás szerzeteseket jelent,mint ami képet régről őriz az emlékeiben az ember.Valahogy nem tudom ebbe a korba helyezni ezeket a dolgokat,de biztos hogy érdekes lehet!Néha tényleng jót tenne egy kis lelki feltöltődés,agyi megtisztulás! Én ilyenkor szoktam elmenni templomba,valahogy utána jobb,ne tessék engem kinevetni!!Az előző levelemben is arra akartam utalni,hogy bizony tényleng néha nem ártana magamba nézni,illetve sokszor előbb gondolkodni,és utána cselekedni.Ezt tanultam meg a férjem mellett,elismerni hogy hibáztam ha tényleng igy van,ez hiányzott belőlem!Ugyhogy fejlődő képes vagyok ám!Te miért akartál megpihenni Klárus?-szabad erről elárulni valamit?
Na lépek is ,puszi mindenkinek.Legyen kellemes a hétvégétek,jövök felétek ha tudok!sziasztok!Kép
evetke

Halihó!

Megvagyok csak egy kicsit ramatyul Kép
Szerda óta ki vagyok ütve, még a szüléselőkészítőre sem tudtam elmenni. Igazából nem tudom megmagyarázni, hogy mi a baj, egyszerűen csak fáradt vagyok, de iszonyatosan! Így ez most elég fura a kis örökmozgó természetemhez képest! Na mindegy, be kell látnom, hogy ez már a 8.hónap!

Bízom benne, hogy Katiék jól érzik magukat a Balcsinál!Kép
Kati tök jó, hogy szóbahoztad ezt a tűzoltós dolgot! Mert arra gondoltam, hogyha esetleg titeket is (Klárus, Evetke, Kati) érdekel, akkor nyáron bemehetnénk a gyerkőcökkel a tűzoltóságra (Jancsi a belvárosban dolgozik). Közelebbről meg lehetne szemlélni a tűzoltóautókat, nyomni a szirénát ilyesmi. Általában a gyerkőcök ezt szokták szeretni. Csak nem tudom, hogy a ti lurkóitokat mennyire érdekli az ilyesmi. Szóval meg lehet oldani ha tetszik az ötlet.Kép

Klárus! Szüléstarifa? 50eFt Azt mondta a doki, hogy nincs szabott ára, ennyit szokott kapni. Kicsit zavarba is jött a kérdésünktől. A kórházban is fogadna szerintem, de a magánrendelőt én akartam. Tavaly majdnem egész éven át volt szerencsém a kórházi ellátást megismerni, és arra vágytam, hogy maximális figyelmet kapjon a babám és én is. Nekem most fontos volt az is, hogy ne kelljen a dokimra órákat várni, mert épp műt, meg ilyesmi. Tudom, hogy ez kicsit luxus, de ennyi kellett a boldogságomhoz. Egyébként ő még nem is egy drága orvos.
Dózsával kapcsolatban milyen iskolára gondolsz?
Én a Kolozsvár utcai (dózsás) ált. iskolába jártam és ugyancsak itt a kerületben a Petőfi S. Közgazdasági SZKI-ba.
Nagyon jót nevettem az "én nem vagyok óvónénis" írásodon meg a "fogatlan apácákon" is!
Én Görögországban a Meteoráknál jártam már 2 kolostorban. Valami hihetetlen élmény volt számomra! Eleve az a magasság ahol ők élnek és az a hangulat. Persze a szerzetesek a turistáktól elzárva élnek, de azért mégis olyan izgalmas volt az egész. Láttátok már? Mert akkor feleslegesen nem lelkendezem. Ja és a férfi kolostorban ugye nem tartózkodhat nőnemű lény, egyedül a tyúk a tojás miatt. Az állatbarát viszont ott is kijött belőlem, mert találtam egy cicát.Kép Persze rögtön megnéztem, hogy fiú-e vagy kislány. De fiú volt! Kép Szóval ott fent a 613 méteren fekvő kolostorban le is vagyok fényképezve a cicussal!
Engem nem untatnak a monológjaid, nyugodtan írj csak! Azt hiszem sok érdekes dolgot tanulhatnánk tőled!

Evetke! Te is kalandozz csak nyugodtan, szívesen olvasom azt is! Nyakleves az idegbajosságodnak?! Ugyan már! Kép
Szépek a képek!
Sábát nagyon sajnálom! Kép
Hihetetlen tényleg, hogy mennyi pénzt kértek! Lehet, hogy ma még megnézlek a messengeren.

Pusz mindenkinek, előre is jó hétvégét!
TigriKép
tigribigri

Sziaszok Lányok!
Tigri mire este válaszoltam az üzidre,már eltüntél.Vagy ledobott a gép?Valamelyik nap,nekem is egész de.nem jött be az MSN!
KépMost csak ide ugrottam mert én is kicsit fáradtka vagyok.
Nem is emlitettük még összejött a dec.7.-i Télapó ünnepség,már kézben vannak a jegyek!Klárus gondold meg,még bizti van hely!-vagy akkor legközelebb??Mi a helyzet,gyerkőcök hogy vannak?Mi megint köhögünk,hurrá!-egy halom pénzt hagytam a patikában pénteken,mert minden egyszerre fogy el persze/orrcsepp stb/Ahogy már beszéltük,sajna igy telik az egész tél el majd!
Tigri:hát tényleng húzós pénzek ezek,de ha ettől neked nagyobb a biztonság érzeted,jól teszed,persze ha belefér a keretbe!Nekem más volt a helyzetem,én nem is akartam ,és nem is tudtam volna ennyit adni!De szerencsére nem csalódtam a dokimban addig sem,és azóta sem!-nem mindegyiket motiválja teljessen a pénz,biztos neki is vannak jobb páciensei,de lényeg hogy nem érezteti veled!Egyre több a babás kép,nagyon kellene már a babuci??Most röpülni fog az idő meglátod,az ünnepek miatt észre sem veszed,és egyszercsak jönnek a fájások.Szertnélek látni,az első bepánikolásos pill.-nál,hogy ugyan ez most az e amit érezni illenék?-mert a valóságot nem birják megtanitani!! Én tök röhejes voltam Nikinél,Gábor nem különben majd elmesélem ha érdekel!Az előző mondatom jó szándékú nehogy meg bántódj!-mármint hogy szeretnélek látni.Ezek olyan filmbe illő pillanatok!KépNa legyetek jók pusszz mindenkinek!evetke
Ui:kicsit nagy lett a mérges emberkém,de legalább méltóképpen kimutatja milyen pipa vagyok ha a technika megviccel!
evetke

Sziasztok! Tigri, Gellértet biztos érdekelné a tűzoltósdi! Bár élesben lehet, hogy jól megijedne. Próbáljuk majd ki!
A Dózsa György Gimnáziumra gondoltam, mint kerületünk "büszkeségére". Az osztályombó csak én mentem egyetemre, 6 párhuzamos osztály volt, minden osztályból egyetlen sikeres egyetemi felvétel!!! Ciki.
Én nem jártam soha Görögországban Kép (pedig ógörög szakos is vagyok), de hallottam arról a kolostorról. Gyönyörű lehet! De mondom, ne ilyet képzeljetek el, ahol én voltam, az tényleg modern és lazább. Egyébként főleg vasaltam és a konyhán voltam, bár az ikonműhely tetszett volna igazán! (Csak fára ragsztják a képeket, nem ők festik, bár egy-két művészlélek is akad köztük.)
Hogy mitől akartam megpihenni? Hát, főleg az egyetem merített ki, de nagyon (minden nap éjjel 2-ig tanultam, annyira kiszipolyoztam magam, hogy mostanra már egyáltalán nem bírom az éjszakázást), azonfelül gimis korom óta elég depressziós voltam, a szüleim meg miegymás... Meg mindenféle reménytelen pasik is kiborítottak. Apropó, család: apukám kórházban van, hétfőn csinálnak szövettani vizsgálatot a tüdejéről, nagyon jó lenne, ha az eredmény nem lenne rossz, szegény nagyon fél. Kép
Ja, a 8-9. hónapban az ember már menni is alig tud általában! A vasad rendben van, attól is lehetsz fáradt. Különben jól vagy?
Evetkém, mi van az ebbel? Iskolákat már nézegettél? Mi jöhet számításba? Mindenképp nézd meg személyesen a leendő tancsinéniket, az számít a legtöbbet. Mikulásra szerintem nem megyünk. Lesz egy bábos Mikulás a Cserepesházban is, talán inkább arra. Az 5-én lesz.
Kati kedden jön legközelebb?
Pusszantás, írjatok! Kép Klárus
klara

Helló lányok!

Azt hiszem Klárusnak igaza van a "menni is alig tud" dologgal kapcsolatban. Olyan vagyok, mint egy maci.Kép Szerintem kész élvezet nézni amint kikászálódok az ágyból.
Legutóbb még jó volt a vasam, csak nem fogyott el a tartalékom. Kép
Egyébként tisztában vagyok vele, hogy ezek komoly összegek, de nekem ez most tényleg így jó. Abszolúte biztonságban tudom magam a dokim mellett. Amikor szabin volt, akkor is kifejezetten kérte, hogy keressem ha van valami gondom. Nem mindegyikre jellemző ez a hozzáállás.
Nem tudom milyen lesz a "bepánikolós pillanat", de szívesen meghallgatom róla a történeteiteket!

Klárus drukkolok, hogy apudnak jó eredményt mondjanak! Nekem 2001 telén volt hosszú napokig lélegeztetőgépen az apukám az intenzíven. Közben extra dolgok is kiderültek: vérzékenység, cukor stb. "finomságok". Szerencséje volt, mert mellette voltak odafent, de nem kívánom azt az időszakot senkinek. (Utána műtöttek a cisztám miatt.) Jövőre lesz még csak 50 éves, de ugyanúgy dohányzik, mint előtte. Szóval csak magát teszi tönkre, nem ért a szép szóból Kép

Na félre a búbánatot, bár ilyen ronda időben elég nyomi az ember! Reméljük a Balcsinál nem esik!Kép

Apropó, nincs valami tuti jó ötletetek gyomorégésre? Mert már nagyon kellemetlen a dolog. KépÁllandóan kekszet rágcsálok rá, de nem sokat segít. Próbáltam a mogyorót is már, nem sok sikerrel, ráadásul "nagyobb" mennyiségben allergiás vagyok rá.

Jók legyetek! Puszi
Tigri Kép
tigribigri

Szia Tigri! Hát a gyomorégés aztán igen kellemetlen! Én mind2nél szenvedtem tőle, úgy félidőtől, Gellértet ráadásul túlhordtam, a végén már ülve sem tudtam aludni. Amit ajánlanal: Korpovit, pattogatott kukorica, ne egyél este 6 után, ne egyél fűszereset, se édességet - de nekem már minden rossz volt.Eleinte üveges savkötőkkel próbálkoztam (Almagel, meg valami francia, nem jut eszembe a neve), aztán a nőgyógyi írt fel savkötő tablettákat, azokat meg alig mertem szedni, bár állítólag nem ártanak. Talcid, Tisacid, Nilacid, Reni van recept nélkül is. Mély együttérzésem!
Nálam nem volt bepánikolós pillanat. Az elsőt indították, 42. héten, aztán fájásgyengeség meg rossz szívhang meg minden volt, és sürgették ezerrel, úgyhogy csak akkor jöttek a fájások. A 2-nál már félidőtől voltak jóslófájások, néha nagyon erősek is, aztán 2 héttel előbb született meg. Csak az volt gyanús, hogy rendszeresek az enyhe görcsök, és akármit csináltam, nem múltak el. Vicces volt, mert farsangi bulin voltunk Gellérttel. Kérdezték az ismerősök: "Mikor szülsz?" Mire én: "Ma." Nagyon jól kiszámoltuk, pont a vajúdás legvégére értünk be. Kép
Kíváncsi vagyok a többiek történetére!
Pussz, K.
klara

Klárus! Hú, de gyorsan válaszoltál! Köszi!
Éjjel már én is félig ülve próbálok aludni, akkor kicsit jobb.Kép

Hát az a farsangi buli jó lehetet! KépViszont az is tök jó, hogy a vajúdás legvégére értél be!
Én annyira siettem, hogy otthon születtem! A mentősök már nem mentek anyukámmal sehova sem. KépAztán Vácott nagyot néztek, amikor nem kifelé, hanem befelé vittek a szülőszobára (De ezt lehet, hogy már írtam.)

Evetke nem tudlak elérni a MSN-n! Mi van veletek?
Helló
Tigri
tigribigri

Halihó Csajok!
Mi a helyzet veletek?Kicsit pörgösebb vagyok a kelleténél mert végre valami előrelépés történt kutyailag!Elvittük sábát ide a Prima-vet-be,teljessen más hozzáállással foglalkoztak velünk,és szóba se jött hogy műtétre lenne szükség!Igaz egy halom pénzbe került az antibiotikum,de főként türelemre intett minket:Most jön a kivárás ideje,de ez a legkevesebb!Az MSN-t nem értem,igaz hogy nekem is elég sokat vacakolt mostanában,de már meggyógyult mostanra!Most is irtam neked üzit,mert úgy jelez hogy itt vagy!Jó volna kicsit dumcsizni,régen futottunk össze már!
Szegény Klárus!-a szavaidból kivéve neked is lehetett egy "boldog gyerekkorod"Nem baj babám az a lényeg hogy a mostani életedet gyönyörűen,boldogan,szeretetben éld!Szoritok neked apukáddal kapcsolatban,bizzunk a legjobbakban!
A szülésem nekem is hasonlóan kimért volt mint Klárusnak,azzal a különbséggel,hogy én itthon 7 perces fájásokkal sétáltam át az éjszakát,miközben Gáborom kávét ivott és folyamatosan mondogatta hogy lélegezz mélyeket!/mint a filmeken,mert hogy igy látta/Aztán 6-ra bevitt,8-ig vártuk a váltást Akkor felhivták a dokimat aki mondta hogy hagyjanak békén 10 perc múlva benn van,igy is lett azonnal burkot repesztett,és 1 óra múlva megszületett Niki!Tényleng könnyü volt! Gergő nehezebben jött világra,őt is túlhordtam a 42.hétig,de utána is inditani kellett,és nem volt egyszerű,itt viszont velem volt a párom,és az valami csodás érzés!Hát ez az én rövid történetem.Hamarosan te is mesélsz Tigri!!
Én ugy éreztem magam mint egy bálna az utsó hetekben,és szintén ülve aludtam,a gyomorégés pedig sajna végig megmaradt!Lassan be is fejezem,Gergő mindjárt ébred.Legyetek jók puszi!
evetkeKép
evetke

Sziasztok!
Egész nap nem jutottam a géphez, de annyit még mindenképp akarok mondani, hogy Evetke ha a fiad Gergő és nem Gergely, akkor nagyon boldog névnapot neki! Kép
Pusszantás
T
tigribigri

Sziasztok!!Kép
Megjöttem!!Kép Tegnap este jöttünk haza. Nagyon klassz volt, de hamar eltelt ez a pár nap. Úgy néz ki a dolog hogy a férjemnek vissza kell majd mennie Balatonszemesre dolgozni a közeljövőben úgyhogy mi akkor majd megint leutazunk Anyuékhoz.
Egyik barátnémtól a másik barátnémig mentünk!!Kép Jól kidumáltam magam. Pénteken még jó idő is volt, úgyhogy levittem Bencét a játszótérre és megmutattam neki a hattyúkat és a vadkacsákat a Balatonban. Vasárnapra lebetegedett. Folyik még most is az orra. Belázasodott de hála az égnek egy nap múlva elmúlt a lázas állapot viszont az orrocskája még mindig folydogál.
Hétfőn meg ott is esett egész nap az eső úgyhogy sehova nem tudtunk kimozdúlni. Fújt a szél és nagyon hideg volt. Kedden délután meg már jöttünk is haza. Tudjátok, az igazság az hogy mindenütt jó de legjobb itthon!KépKép Ti ezzel hogy vagytok?

Klárus: Én a Kútvölgyi Kórházban szültem. Nagyon meg voltam elégedve. A mi orvosunknak sincs tarifája se a szülésre se egy vizsgálatra vonatkozóan. Már vagy 6 éve járok hozzá. Minden vizsgálatra (akár a magánrendelőben akár a kórházban kerül rá sor) 5000,- Ft-ot szoktam adni neki. Mikor terhes lettem mondta hogy ne adjak neki pénzt. Szüléskor ezt úgy érzem rendeztem bár tényleg meg voltam mindennel elégedve.
Az ovival az a helyzet, hogy egyre jobban vonz ez az integrált óvoda. Itt a babaneten megismerkedtem valakivel aki ott óvónő. Majd még azért gyűjtök több infót is azért.
Ügyes vagy hogy így ráéreztél arra, hogy Gellértet el kell hozni abból az oviból!!! Az a lényeg hogy jól érzi az új helyen magát!
Már GYES-en vagyok, mert szeptemberben múlt 2 éves Bence.
Apukád hogy van????
Még mindig nagyon nehéz elképzelni ezt a "modern" kolostort, de már közelebb kerültem hozzá!Kép
Ezek az emberek miből tartják fent magukat? Vagy túl anyagias vagyok?Kép

Evetke: Majd a részletes programot leírom a december 7-i napra. A lényeg hogy sikerült és talizni fogunk!!!!!!!KépKép
Úgy látszik nem csak az embereknél tanácsos más orvost is megkeresni hanem az állatoknál is. Ez azért már jobban hangzik hogy egyenlőre nem kell műteni a kutyust.
Remélem a köhögésetek már múló félben!!Kép

Tigribigri: Remélem már jobb a közérzeted!Kép Ezek az utolsó hetek nagyon kellemetlenek tudnak lenni. Én már alíg vártam hogy megszülessen Bence és láthassam!Kép
Ő is előbb született 2 héttel mint kellett volna. A szokásos heti CTG-re jártam már mikor ott kiderült hogy valami nem stimmel. Gyors UH és aztán egy óra múlva császár. Nem kapott már elegendő oxigént a köldökzsinóron meg már egy kicsit rá is tekeredett a nyakára. Szerencsére minden rendben volt. Na ezt azért nehogy rémísztgetésnek vedd!!!!!!!!!!
A tűzoltós ötleted nagyon jó!!!!!!!!!!Kép
Most ugyan a leendő keresztszüleinél is voltunk (a leendő keresztapja tűzoltó) és vasárnap szolgálatban volt. Bementünk és megnéztük a "tűzautót" de nem mert beszállni annyira megijedt tőle. Csak nézte és nézte. Nyárra már szerintem bátrabb lesz. Nem hagyjuk ki, menni fogunk!!!!Kép
Apukád rendbejött azóta?

Na mentem lányok mert Bence felébredt és hiszti van, puszi Nektek!!!Kép

Kati
kfk

Sziasztok Lányok!
Mit szóltok ehhez a ragyogó időhöz!Kár a lakásban maradni remélem mindannyian jó nagyokat sétáltatok ma!!Én de.megint fodrászkodtam ,eltelt 1 hónap ,és sajna 4-5 hetente muszáj festeni mert erőteljessen őszülök!Hurrá itt a Kati!!!KépSajnálom hogy nem volt ilyen jó időtök!-remélem közben csak jobban lesztek.Mi megint javulóban,aztán majd jön a hullám és kezdjük előről!Tök jó hogy kicsit kimozdulhattál,biztos mindenki nagyon örült nektek!Ismerem az érzést amikor mi is hazajutunk!Sajna csak a két ünnep között keveredünk haza,és az még sokára lesz!Látom az előbb irtál,de nem kereslek mivel irod Bence nyügis,majd holnap keressük egymást!Tigri mi van veled,rossz lenne az MSN-kapcsolat,ezer éve nem birlak elérni:Remélem jól vagy és nem viselnek meg az időváltozások!Szép lassan éld meg az utsó heteket!-nem kell sehová rohanni,minden megvár hidd el.Köszönöm a köszöntést,igen Gergök vagyunk,még mindig kavarodás van belőle,de nekem ugy nem is tetszett hogy Gergely!-ez igy modernesebb!A tüzoltókocsis kirándulás tényleng aranyos ötlet,nem tudom a pici fiam hogy élné meg!Elvileg nem egy félős gyerek aztán ki tudja,-majd időben visszatérünk rá!Klárusom veletek mi zujs!!Az iskolát illetőleg majd tavasszal nézelődöm,akkor lesznek nyilt napok,de egyébként fogalmam nincs merre induljak.Lehetőségképpen elvileg van 3-is.Egyik az ovi testvére!Nem tudom,majd akkor okosabb leszek,csak egy ilyen gombóc van emiatt a gyomromban folyamatosan!Mesélj Janka mit csinál,ő is napról napra fogékonyabb a dolgokra!?
Hát ennyi legyetek jók puszi mindenkinek
evetke
evetke

Szia lányok! Nagyon nyűgi vagyok, de azért hozzátok benézek! Kép

Hát Kati szerintem is mindenhol jó, de legjobb otthon!
Nem veszem rémizgetésnek, amit írtál, nyugi! Egyébként Alexának már most a nyakán van a zsinór, mint kiderült a 3D-s UH-ból. Eddig két doki mondta, hogy ez egyenlőre nem probléma, ugyhogy nem parázok miatta.
Apu azóta már helyrejött, de sohasem lesz egészséges. Továbbra is füstöl, mint egy gyárkémény. Simán hallani, hogy milyen borzasztóan lélegzik (leírni nem is tudom azokat a hangokat) Ja azt el is felejtettem írni, hogy asztmás is!!! A kórház után nem cigizett egy darabig, aztán észrevettük, hogy dehogynem. Csak sutyiba a WC-n. Aztán lebuktattuk. Kép
Remélem Bence már jobban van!

Klárus apuddal mizujs?

Lányok tőletek is megkérdezem, hogy ti használtatok-e csecsemőmérleget? Teljesen tanácstalan vagyok. Van értelme egyáltalán?

Ja Evetke! Van egy új fórum új gifekkel, nézd meg ha gondolod!

Szióka
Tigri
tigribigri

Sziasztok!Kép
Na ma eljutottam fodrászhoz is, sőt hétfőn még kozmetikushoz is megyek!!KépKép Bencének is levágták a haját de nagyon sírt. Azt mondta fáj nekiKép
Délután még az Ázsia Centerbe is eljutottunk. Bevásároltunk egy csomó dolgot Bencének. Teljesen felkészültünk a télre.

Evetke: Miért nem szóltál rám a messengeren????
Ha be vagyok kapcsolva akkor ráérek.
A suli biztosan sikerülni fog!!Kép Ügyes vagy Te és biztosan jól fogsz választani. Már nagyon várom a dec. 7-ét és a zenebölcsit is. Biztos nagy élmény lesz a gyerekeknek.

Tigribigri: Pihenj nagyon sokat amíg még megteheted!!!!Kép
Apukád még asztmás is?Kép Akkor nagyon előnyös a dohányzás, de biztosan nagyon nehéz abbahagyni!Kép Főleg gondolom nem két éve dohányzik.
Bence talán egy kicsit jobban van, de most meg elkezdett köhögni. Orvos lesz belőle azt hiszem.
Én használtam mérleget sokáig. Szerintem jó ha van. A kórházban ahol szültem lehetett bérelni valami nagyon csekély kis összegért. Majdnem fél évig használtam. Főleg akkor vettem nagy hasznát amikor leszokott a szopiról. Nem tudtam soha hogy eleget evett-e. Meg kellett előtte is és utána is mérni. Azonkívűl mivel a gyerekorvos mindig házhoz jött, minden egyes alkalommal kérdezte hogy mennyi a súlya. Szóval én kihasználtam.

Na puszi Nektek!!!!Kép

Kati
kfk

Sziasztok! Bizony, legjobb otthon. De ezt csak így, vénségemre gondolom így, régen nagyon nyüzsgős voltam Kép KAti, remélem, Bence jobban van, Evetkééknél meg a kutty.
Papámnak holnap csinálják a szövettanit a tüdejével kapcs., 10 napja kórházban van. Reménykedünk.
Evetke, nagyon hasonlóak a szüléseink, a fiúkkal indítás, nehézségek, a lányokkal könnyű, jól kiszámolva. Reméljük, Tigri kislánya is ilyen rendi lesz. A köldökzsinór önmagában nem vészes, állítólag legtöbbször rájuk van tekeredve, csak nem is szólnak emiatt.
Kati, és ki a Kútvölgyis dokid? Mi gyerekorvoshoz jártunk a K-be, míg Budán laktunk, és a szomszédasszonyom szült ott. Én is gondolkodtam rajta a közelség miatt, aztán nem vállalt el, akit ajánlottak (Teleki).
Érdekes, régen Gellért is mindig azt mondta hajvágásnál, hogy fáj neki Kép
Mérleg: nekünk volt és van, hetente mérünk, de csak azért, mert kedves párom adatbázist csinál belőle. Ez nála szakma és hobby. Szóval ha rajtam állna, nem hiszem, hogy mérnék, lusta vagyok hozzá. Akkor lehet rá szükség, ha a baba nagyon sírós, és gyanús, hogy túl keveset avagy sokat eszik (Gellért túl sokat evett), vagy ha tényleg feltűnően nem gyarapszik, egyebek. Kölcsönözzetek legfeljebb, úgyis csak az első pár hónapban lesz rá szükség, ha lesz. Szopi előtt és után mérni igen kellemetlen, főleg, ha türelmetlen, már enne, aztán a végén meg belealszik. Nem ajánlom én sem. Orvosnál mi havonta méredzkedünk, a védőnő ennél sűrűbb javaslatát elhárítottam.
Tényleg, Kati, ki a gyerekorvosotok? A Rákos útra jártok? És ti, Evetke? Nekem gyerekkoromban a Sigmond Anikó volt, ő még megvan, ugye?
A modern szerzetesek csakúgy, mint a régiek, adományokból és a saját munkájukból élnek. Van, aki tanít, van, aki kórházban dolgozik, a kolostorban pedig van könyvkiadó (ennek fordítok én), ikonműhely, kazettakiadó, gyertyakészítés stb. A vendégek (akik ált. hétvégére mennek vagy lelkigyak-ra) és egyéb jótét lelkek szoktak adományokat adni, meg néha nagy cégek, üzletek is. Leginkább a Gondviselésből élnek.
Evetke, Te kérdeztél Jankáról: nagyon ügyi, már régóta ül, áll, mászik, kapaszkodva lépeget. Gellértre azt mondja "Ge", nekem meg "amamama". Továbbra is igen keveset és éberen alszik, ettől meglehetősen fáradt vagyok, de nem vészes.
Gellért még mindig köhög. Hoztunk neki egy inhalátort, de hisztizik emiatt is, úgy kell erővel kényszeríteni, hogy gyógykezelhessük. Rendkívül makacs gyermek.
Na ennyit mára, remélem, mindenre válaszoltam. Puszi nektek, Kép Klára
klara

Sziasztok csajok!
Jó késő van, de ki tudja hétvégén megtudlak e titeket látogatni ugyhogy inkább még most szólok néhány gondolatnyit!
Tigri:Megnéztem a giffeket,vannak egész jók is ,és elkeveredtem egy egész jóhelyre,aztán beállt a gépem,teljessenle kellett állitani ugyhogy fogalmam nincs hogy találom meg ujra,de majd próbálkozom!-mit tegyek imádom ezeket a kis kütyüket!KépA cigarettához füznék pár szót még,szerintem igazán akaratfüggő a dolog!Gáborom is vagy 15 év után tette le most márc.-ban/már 8.hónapos/igaz tapasszal,de az inkább az agyat stimulálja,ugyanis a 3-hónapos kúrából, 3 hetet csináltunk,és müködik a dolog!Remélem igy is marad,márcsak ő miatta is,meg teljessen más itthon a levegő!!
Kati:köszönöm mégegyszer a lapot,kedves volt hogy eszedbe jutott,Nem is dicsekedtél hogy szépülni is voltál??!Néha nagyon kell az ilyen!Azért nem akarok mindig rátok köszönni ha én ráérek mert ki tudja ti vagytok e otthon!?-aztán van amikor veszem a bátorságot!Jót beszélgettünk ma is!Képzeljétek az Auchan szinte üres volt meg is lepődtünk péntek du.lévén!-de legalább hamar végeztünk.
Klárus:Hihetetlen hogy a pici lány még mindig ilyen éber?-mit mond a doki?-ennyi az alvásigénye?!Előbb utóbb leborulsz az asztalra egy ebéd alkalmával,ki lehet ám merülni egyszer!Vigyázz magadra,és figyelj oda erre!Mi az hogy a férjed ilyen szakszerüen vezeti a "hizási naplót"Van valami különösebb oka?Tényleng ti csináltok baba naplót?-te fogsz Tigri??Nekem van ,igaz mostanság elhanyagoltam picit,de a főbb események benne vannak!Olyan jó visszanézni,főleg ha majd a kezükbe adjuk ha nagyok lesznek!Klárus te egy csomó szupi dolgot tanulhattál apácáéktól!!!A gyerta öntés elé én is minden ünnepkor kacsingatok,de odáig még nem jutottam hogy csináljam is!Az adventit viszont mindig én csinálom!Ma eszembe is jutott ablakpucevászás közben hogy lassan diszithetjük kukackával az ablakot!Kezdek az közeledö ünnepek hatása alá kerülni,imádom a karácsonyt!
Más:-Az inhalálozót nem ismerem de biztos okos dolog.Nálunk a hidegpárásitónak kell gyakran mennie mert iszonyú száraz a levegő,nekem is sokszor kapar a torkom!
Klárus lassan elindul Janka? -minden gyerekbiztos magasságban van??Biztos aranyos ahogy próbálkozik a szavakkal.Én is napról napra látom Gergőn uj és újabb dolgokkal lep meg!Ma is:Anya,anya dolgoz?/az ablakot puc./vagy mutatja az ágynemün a virágot./Anya,anya virág...anya virág, illat,szép!Tudja melyik szóhoz mi illik,meg tudnám zabálni!Na megyek csicsikálni jól feltartottalak titeket!A hétvégém kicsit vendégeskedős lesz ,jövős-menős mint mindig!Majd hétfőn mesélek!Legyetek jók ,pussszzz!!
Kellemes hétvégét!!!Kép
evetke

Sziasztok!Kép
Tegnap Anyósom vigyázott Bencére úgyhogy Béci elvitt vacsorázni!Kép Érden voltunk a Branco Steak Housban és nagyon finomat ettünk. Nagyon jól főznek!!!!!!
Más nem nagyon történt a hétvégén, mert Béci szombaton is dolgozott úgyhogy itthon voltunk.

Klára: Mi van Apuddal??? Meg van már az eredmény?
Bence már jobban van, egy nagyon picit köhög és folyik az orra, de már nem vészes.
Gellért jobban van? Hagyja magát kúrálgatni? Janka nagyon aranyos lehet!!!KépKép
Nekem a Dr. Szalay az orvosom a Kútvölgyiben. Hogy-hogy nem vállalt el az orvos????
A gyerekorvosunk Káposztásmegyeren van a Dr. Nagy Judit. Oda járunk mind a ketten háziorvoshoz és Ő ajánlotta ezt a gyerekorvost. Az Ő unokái is hozzá járnak és nagyon meg vannak vele elégedve. Mi is!!!Kép

Evetke: Nyugodtan köszönj be a messengeren mert csak én használom a párom nem kapcsolja be, úgyhogy ha be vagyok jelentkezve akkor tuti hogy én ülök a gépnél.
Hogy zajlott le a szombati ebéd? Jó volt nyüzsizni?KépKép
Sába jobban van? Geri nagyon aranyos lehet. Annyira tündériek amikor próbálnak beszélni!Kép
Na most megyek mert készülődök kozmetikushozKép
Jók legyetek!

Ui.: Tigri mi van veled??? Nem jelentkezel mostanság. Minden rendben???
kfk

Sziasztok!

Kati először is a holnapi névnapod alkalmából nagyon sok boldogságot és jó egészséget szeretnék kívánni neked!Kép
Köszi az aggódást megvagyok, csak Apától nem tudok a gép elé ülni. Tanul és inkább nem piszkálom őt. Most épp extra mini puskákat gyártott a Word segítségével Kép
Nagyon szép lehetsz ám, fodrász és kozmetikus... Kép
Én is terveztem, hogy még Alexa érkezése előtt elmegyek fodrászhoz, de most már épp kezd akkora lenni, hogy össze tudom fogni. Ami biztos nem lesz hátrány egy baba mellett.

Klárus! Én a Rákos úthoz tartozom gyerekorvosilag, nekünk majd az Érsek Ildikó lesz a dokink. Akit te írtál nem ismerős. Én Szabó Zsuzsannát nagyon szerettem régen, de ő már nyugdíjas lett.

Evetke! Megmutatod majd a babanaplótokat? Én is tervezem ilyennek a vezetését, szerintem klassz dolog. Képzeld a volt kolleganőm még a fia köldökcsonkjának egy darabját is bele ragasztotta. Ilyen komolyan azért nem szándékszom vezetni Kép

Na sziasztok!
Tigri, aki már vágja a centit Kép

Kép
tigribigri

Sziasztok! Szia Tigri!Kép
Nagyon köszönöm a névnapi jókívánságot, nagyon aranyos vagy!KépKép
Örülök hogy végre messengeren is tudtunk váltani egy-két mondatot.
Egyre közelebb kerülsz már a szüléshez, úgyhogy kitartás!!!!!!!Kép
Védőnőhöz is ide tartozól?
Babanaplót mi is vezetünk, de abban minden le van írva csak ki kell tölteni. Még az a karszalag is benne van amit születésekor a karjára raktak!!KépKép Egyre többet nosztalgiázom, úgyhogy már jöhet a kistesó!!Kép
Na sziasztok, jók legyetek!!!

kfk

Sziasztok! Megvagyok, bár kissé hervadtan. Voltam ma szájsebészeten, mert a bölcsességfogaim nem férnek el a számban, és ki kéne oparálni, múlt héten kicsit fájdogált. Megröntgenezték, aztán semmi. Tegnap este olyan rosszul voltam, hogy majdnem hánytam (sose szoktam), Evetke, a végén még igazad lesz, és kinyúlok. Gellért holnaptól bizonytalan időre megint itthonmarad, mert egyre jobban köhög és taknyos is. Az inhalátort használatba vette (Túró Rudival megvesztegettem), és az kihozta belőle ezt a hurutot. Örülök tulképp, jobb, mintha ráhúzódik pl a tüdejére. Mégsem véletlenül ugatóskodott-köhögött reggelente. Apukám szövettaniját csak pénteken csinálták meg, az eredményre vagy 10 napot kell várni. Addig is a kórházban van (Budai MÁV).
Kati, én is Boldog Névnapot kívánok! Jó is egy romantikus vacsi! Fodrász, kozmetikus Kép A Teleki dr számos kismamájára hivatkozva nem vállalt el, de biztos azért is, mert nem a magánrendelőben próbálkoztam. Utólag örülök neki, hogy így történt, a Margit jó választás volt.
Tigri, gondolg még meg a fodrászt! Nekem Janka folyamatosan répi a hajam, belecsimpaszkodik, rátenyerel - jobb lenne röviden. Babanaplónk nekünk is van, iszonyú részletes, minden napról, de csak Gellértről. Jankánál már nem volt energiánk hozzá. Azért a lényeges dolgokat feljegyezzük. A fényképalbumot is ezer éve nem ragasztgattam, rettentő hanyag vagyok Kép
Evetke, remélem, ti is megvagytok, gyerkőcök, kutya stb. A hízási adatbázis csak passzió Bálintom részéről, neki a mániái ezek. Képzeljétek, arról is adatbázist vezet, hogy a gyerekeink milyen és hány pelenkát használtak Kép Ez már súlyos Kép Na sziasztok, megyek, mert mindjárt elalszom. Pussz, K.
klara

Sziasztok lányok!
Dicsekszem picit,az előbb ment el Tigri!Olyan igazi,szép kismama!!!!/ezt biztos,nem olvassa/Kép
Nagyon várom már hogy titeket is megismerjelek!Katival van jövőkép/dec/-de te Klárus!?Remélem veled is összehozzuk a randit!Mondtam Tigrinek ha nagyon nem lesz családinvázió,akár a kórházban is meglátogathatnánk közössen!-persze ha pici kipihente a szülési fáradalmait.Majd ahogy a dolgok alakulnak,akkor visszatérünk rá!De tényleng nagyon örültem neked!-remélem nem csalódtál,azért a valóság végül is picit más mint a gépi levelezés!Bocsi ha túl sokat beszéltem,lehet hogy emiatt kimaradtak dolgok amiket esetleg meg akartál kérdezni.Legközelebb jőjj le!-egyébként Gergő valóban ilyen folytonos figyelmet igénylő gyerek,de melyik nem az!Észre sem veszed és az utsó napokat vágod a centiden!Addigis nagyon vigyázz magatokra,a baba naplót pedig szivesen megnézem neked!Legfeljebb akkor megcsöngetlek hogy megvegyem e nehogy kettő legyen aztán belőle!Bár jó lesz Alexa tesójának!
Majd kereslek azért MSN-en!
Katalinom:Isten éltessen sokáig,itten köszöntelek kitudja mennyire van tele a postád!KépRemélem a romantikus vacsit,még romantikusabb éjccakka követte és akkor az eredmény tudvalevő lesz 9 hónap múlva!
Jó is az kicsit elszabadulni,nekem az ilyen bevásárlások is kikapcsolódást jelentenek,addig le passzoljuk a gyerekeket a hugomékhoz!-ennél hosszabb időre majd talán jövőre,Gergőnek picit nőnie kell hozzá!
Pedig Niki nagy segitség már!-vele teljessen el van.A hétvégénk egész jól telt,rokony-rokony hátán! Az ajándékozás ugyan kicsit érdekesre sikeredett,de elmúlt,kész!Mindig azt hiszem nem tudnak nekem meglepetést okozni aztán mégis,érdekes természet vagyunk mi emberek!Hogy hogy csak te gépezel,neked nagyon jó lehet?-nem kell "közelharcot" vivni a fiúk ellen!Örülök hogy Bencus is meggyógyult,akkor megint rosszalkodik jó sokat!?És szivesen van a nagymamával?-nem hiányol titeket?Jut eszembe,mentek a Balcsira,vagy változott a helyzet?-csak hogy emlitetted hogy a párodat oda köti a mostani munkája.
Klárusom:érdekes egy ember a férjed is,amint olvasgatom,de ő biztosan tudja mi okból jegyez fel számunkra nem éppen érdekes dolgokat.Bár max.vissza számolod mennyi pénzt költessz pelenkára és máris megüt a guta!Szerintem a babanaplóhoz merits energiát,az olyan jó lesz nekik is amikor megkapják majd!Persze a heti irogatás az tényleng túlzás,ebben egyetértek.Remélem a fogaid el rendeződnek,mert a barátnőmet műtötték ezzel és nagyon nehezen heverte ki!Ezzel nem rémiszgetni akarlak ám!Mitől lettél, ilyen rosszul?-ez már a kimerültség jele!-látod mondom én hogy figyelj jobban oda magadra!!Neked is küldök egy" őrangyalt,"remélem tetszik?KépNa mára ennyi,tegnap bemondta az unalmast a rendszerünk ,ugyhogy ha eltünnék napokra az azért van mert nem sikerül ujra életet lehelni belé .
Pusszantás:evetke
evetke

Sziasztok!
Evetke csak ámulok és bámulok! Nagyon klasszak a giffeid!
Remekül éreztem magam nálatok! Gergő egy nagyon szép kisfiú, néha majd' elolvadtam, ahogy rám nézett. Eldöntöttem: nekem kell egy fiú is! KépRáadásul így személyesen még szimpibb vagy, mint eddig hittem! Ez nem fal duma, ez az igazság! Köszi a dícséretedet, jól esik!
Képzeld majdnem vettem olyan babanaplót, de csak fiús volt Kép Ha esetleg tényleg látsz valahol és nem felejted el, megköszönném ha rámcsörögnél! Ha esetleg kapok, akkor meg majd jelzem. Köszi előre is! Egyébként ne bánd nagyon, hogy Nikié jobb szinvonalú és részletesebb Gergőével ellenben. A fiúk talán annyira nem mennek bele a részletekbe, Niki meg lesz még anyuka, majd akkor biztos sokat fogja forgatni!

Klárus! Mindig mesélek Apának, hogy mi van veletek és említettem neki a pelustáblázatot is. Erre tudod mit mondott? "Nem lehetne elkérni?" Imádja az ilyen Exceles dolgokat, szerintem a táblázat maga érdekli csak. Hihi! Kép
Olvastam valahol, hogy fajátékokat üldözöl. Pont ma láttam a Rákos úton egy ilyen kütyüket árusító boltot. Sajna nem emlékszem hány szám alatt volt. De a kirakat tele volt fajátékokkal.

Kati remélem jól telik a névnapod!Kép Most már csak téged kell megismernem ám!

Jók legyetek csajok! Egész fel vagyok dobva, jó volt Evetkézni!Kép
Helló Tigri
tigribigri

Halihó!
Fel vagyok dobva,ne tessék engem túl dicsérni.Ilyen vagyok,megpróbálom mindig magamat adni csak hát a beszélőkém.Majd megtudjátok csajok ti is!Ugye milyen jó kis figurákat tudok találni,de vissza nem találnék ám!Gábor csinált nekem egy külön mappát hogy oda éljem ki 'bünös'szenvedélyem.Na megyek csicsikálni,csak meg akartam nézni járt e erre valaki!
puszika és Jóccakkáát evetke
evetke

Sziasztok! Tigri, gyere hozzánk is, úgyis klausztrofóbiánk van itthon. Kép
Gellértet megröntgenezték, nincs-e észrevehetetlen tüdőgyulladása, a csúnya köhögés miatt. Persze semmi kimutatható, mi ilyen köhögős népek vagyunk. Egész gyerekkoromban köhögtem, még az egyetemen is. (Krónikus bronchitisz vagy mi a szösz.) Viszont nem mehet oviba, halálra unjuk magunkat.
Ma már tényleg hánytam is (Gellért nagggyon megijedt), nagyon rosszul vagyok, bár tegnap átmenetileg jobban voltam. Leginkább én is a kimerültségre gyanakszom. Kép
Tigri, ha komolyan érdekli, szívesen megmutatjuk az "adatbázist", de biztos tud csinálni ő is. Kép Kedves párom rengeteg ilyet gyárt csak úgy, magának, pl ki mennyit és hová vezetett, melyik gyerek melyik héten mennyit hízott stb. Sose legyen rosszabb mániája, ezzel csak az a gond, hogy pl minden blokkot meg kell őriznem, mert azokat is bekönyveli, ha meg nincs blokk, meg kell(ene) jegyeznem, mit költöttem Kép
Fajátékok: mégis melyik részen, és vajh milyen típus? Igazából Tescósat üldözök, mert az látványosan a legolcsóbb.
Evetke, hát talizzunk mi is, csak nem tudom, mikor. Jó lenne még a hóesés előtt, mert hóban vezetni szörnyű. Ti hogy vagytok egészségileg? És Niki ott is alszik az oviban, ugye? Elvileg most ráérünk, de ugyebár gőzöm sincs, hogy tulképp beteg Gellért vagy nem, szerintem nem, de ki tudja. Szóval nem tom.
Na ennyi elég lesz belőlem, puszi, K.
klara

Hellóka!
Rémes volt a tegnap estém! Képzeljétek bekajáltam a fogamat! Viccesen hangzik tudom, de nagyon elkeserítő!!!
Aznap tört el, amikor kiderült, hogy babát várok. Gyökérkezelt, felül a 4. fog volt. A dokinéni nem nyúlt hozzá, azt mondta várjuk meg míg a baba megszületik. Erre tegnap az a váz, ami eddig ott volt, útnak indult a vacsimmal. Szörnyű!!! Kép

Klárus! Hát akkor az a fajátékos bolt nem jönne be. A Rákos út 91 környékén lehet valahol. De pontos címet nem tudok mondani, csak így nagyjából. Egyébként ezek olyan klassz játékok, de mégis olyan drágák, mintha minimum valami drágakőből lenne!
Gellértet sajnálom. A fogaddal kapcsolatban meg együttérzek veled. Igazából arra kíváncsi lennék, hogy az én bölcsességfogaim vajon hol lehetnek?! Azokat csak nem nyeltem le?! Kép

Na pusszantás mindenkinek!
Írjatok a gyerkőcökről, mert olyan jó olvasni!
Tigri
tigribigri

Sziasztok csajok!
Szegény Klárus!Nagyon sajnállak,nézd ha gondolod bármelyik de. meglátogathatsz.A köhögési fázisotokat te ismered,és vagy annyira okos hogy átlátsd ez olyan végigkisérős a télen,vagy jó kis tovább adhatós!Gergő is ugat én már észre sem veszem,jó ez igy tulzás de napokig semmi,aztán visszajön.Niki ő jól birja eddig,igen egész nap ovizik és jó nagyokat alszik is!De ez itthon is "kötelező"még oviszünet esetén is!Nem hadakozik ellene,és jó órát mindig alszik a Gergővel eggyütt.Szerintem ez szoktatás függvénye.Szóval bármikor szivesen látlak,annyi hogy előző nap egyeztessünk,de mint már emlitettem én de.itthon vagyok ,olyan ebédidőig rugalmas tudok lenni.-és legalább megismerhetnélek téged is!
Kati,tiszta ideg vagyok mert nagyimék a vidéki télapóka jelenését lehet hogy vasárnap de.tervezik!-amikor a müsor lenne,még függ attól hogy dolgozik e a nagynénim szombaton,mert ha nem akkor aznap jönnek,de ha igen akkor vasárnap!Szóval most tükön ülök és mind ez csak a jövöhéten fog kiderülni!Megbántani meg nem akarom őket,mert 5 évbe egyszer jönnek fel,és az is komoly szervezést igényel!Majd beszélünk MSN-en.
Tigribigri remélem jól telik a napod,és meglátogattak anyukádék estefelé!Nikivel tök jót gyakoroltunk,Gergő majdnem fél 5 ig aludt,ilyen logikai feladatok/bal-jobb,le-föl/gyakorlása.Most lépek megyünk sábát sétáltatni családostúúúl.Ez mostanában esti programmá nőtte ki magát! Legyetek jók puszika evetke
evetke

Sziasztok!Kép
Bence szerencsére már kigyógyult a náthájából!Kép Annyira rossz és szófogadatlan hogy már teljesen el vagyok keseredve!KépKép Hétvégén úgy néz ki hogy megint megyünk Balcsira de vasárnap már jövünk is haza. Remélem klassz idő lesz, hogy egy kicsit ki tudjunk menni a Balcsi partra és a játszótérre.

Klára: Jobbulást neked és pihenj annyit amennyit csak bírsz!!!!!!! Apukádért izgulunk, majd tudasd az eredményt.
Gellértnek is jobbulást!!!!!
Örülök, hogy végülis jó választás lett a Margit kórház. Az a lényeg!
Fajátékokat tényleg itt lehet kapni a Rákos úton. A Karatna tér körül van a bolt. Nem tudom hogy milyen árfekvése van, bár szerintem drágább a tescósnál. Sajnos nagyon drága a fajáték!!KépKép

Evetke: De jó neked hogy taliztál Tigrivel, persze hogy meglátogatnánk ha nem zavarjuk!Kép
Anyós jól elvolt vele, csak szerinte hyperaktív!
Kép Néha napján itt van és vigyáz rá és ki van akadva. Bennünket nem hiányolt. Ha van valaki mellette aki szórakoztatja akkor feltalálja magát.
Milyen volt a vendégség? Milyen alkalomból kaptál ajándékokat és miket?
Gyerekek jól vannak?

Tigribigri: Remélem jól vagy!!!Kép Állok elébe az ismerkedésnek!!Kép
Sajnálom hogy én ilyen szép giffeket nem tudok csinálni, de nekem még mindig nem nyit meg semmit a "Melléklet feltöltése".

Na most megyek mert valahogy nem állok a helyzet magaslatán!Kép
Jók legyetek, vigyázzatok nagyon magatokra!!
Köszönöm mindenkinek a névnapi jókívánságokat!!Kép
kfk

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?