Szia Nyetus! Hát igen, a bölcsiben bizony nagyon sokszor taknyosak, köhögősök. De az én fiam átlagon felül művelte, mert a mandulája gócot képezett, ki is kellett venni. Bárányhimlős is volt már, pont amikor terhes lettem a hugival. Végig izgultunk 9 hónapig, nehogy valami baja legyen. De bölcsi nélkül meg totál egymás idegeire mentünk volna, és főleg semmit nem tudtam mellette csinálni, de a PhD dolgozatot írni végképp nem. (Bár lehet, hogy úgysem volt érdemes
)
Beszéd: Gellértem nagyon kis gyors volt, ő másfél évesen szinte ugyanúgy beszélt, mint most, teljes mondatokban, a hangzók közül pedig csak az r volt hibás, de az máig megmaradt raccsolónak. Fiúknál ez abszolút nem jellemző egyébként, a bölcsiben ő beszélt legjobban, pedig majdnem a legfiatalabb volt. 2,5 évesek még simán elvoltak beszéd nélkül, pár szóval. Gellért a járás terén is sietős volt, 9-10 hónaposan már jóformán utcán járt, egyedül. (De azért nem hiperaktív
)
Érdekes módon a hugi, aki szintén ügyes, lassabb, pedig mindig a lányok szoktak gyorsabban fejlődni. Tegnap volt az első eset, hogy a játszótéren cipőben sétálgatott. (Vezér útin.)
tegnap az utcátokban sétáltunk, és újfent szomorkodtam, hogy nem ott lakunk. Képzeld, a szomszédok nem engedik, hogy homokozót tegyünk a kertbe.
Na mindegy, remélem, nemsokára lesz valami játszó itt, a Paskál lakóparkban (ígérik), és akkor ott homokozhatunk kedvünkre.
Bocs a hosszúságért, puszi, Klára