2003.02.22 12:37
Szerző: owlet
Sziasztok Lányok!
Nagyon sajnálom hogy augusztus óta nem tudtam jelentkezni. Akkor épp halódott a topic, most meg hogy megy, nem férek hozzá a nethez. Csak a jó édes anyámnál tudok leülni elé, (átlag félévente, mint a mellékelt ábra mutatja) de remélem márciustól már otthon is lesz újra gépünk. Szeretnék rendszeres látogatója lenni ennek a topicnak.
November 5-én megszületett Lóránt Bars nevû fiúnk, meglehetõsen átlagos méretekkel (3400g, 51cm). Mostanra vasgyúróvá cseperedett. 3 hónapos kora óta 80-as göncöket hord. Bár kicsit nagy, de a 74-es meg nem megy rá. Most 7kg.
És gyönyörû és okos és aranyos...
Ami nagy boldogság még, hogy a nõvérével való kapcsolata álomszerû. Imádják egymást. Zsófi egyáltalán nem féltékeny, ölelgeti, puszilgatja, annyira jó!
Mi is megjártuk a magunk kálváriáját az ovival kapcsolatban. Nagy lelkesedéssel beirattam nyáron az Árpád u.-i kézmûves oviba. Elõször is szeptemberben derült ki, hogy abban az oviban csak vegyes csoportok vannak, én pedig kiscsoportba irattam a lányomat, de az óvodavezetõ nem szólt nyáron hogy nem lesz kicsoport. Az óvónõk türelmetlenek, figyelmetlenek, intoleránsak voltak és a gyerekkel sem törõdtek, nem hogy a lelkével. Az akkor éppen három éves gyerekem például egyedül kellett volna kitörölje a fenekét. Többször volt rá példa, hogy be volt gyulladva a feneke, mert "az óvó néni erre nem ért rá"! Az öltözõ és a mosdó már hétfõn úgy nézett ki, mint a trágyadomb. A csoportjukba csak 3 kiscsoportos korú gyerek járt Zsófival együtt. A többi gyerek egyáltalán nem foglalkozott vele, megvolt a maguk összeszokott köre. Annyira sajnáltam és persze Zsófi utálta is. Minden nap sírt. Aztán két hétig beteg volt és úgy döntöttem, kiiratom onnan. Nagyon szerettem volna találni egy jó ovit, mert imádja a gyerekeket és látom rajta, hogy szüksége van a gyerek társaságra. Szerencsére anyám barátnõje ezeket hallva azt mondta, menjünk el megnézni az Erdõsor u.-i ovit. Hajlottam rá hogy higgyek neki, mert logopédus a kerületben és járja végig az ovikat, sulikat, úgyhogy elmentünk.
Mit mondjak, szupercsúcs. Idén egy kiscsoport indult (van egy vegyes csoport is) és mikor bementünk, az óvó néni kedvesen, mosolyogva fogadott minket, rögtön megtalálta a hangot a gyerekkel és a lányom 2 perc után azt mondta, hogy ide jöjjünk még sokat. Beirattam. Ma 4 hónapja hogy oda járunk és Zsófi imádja. Tényleg csak jót tudok mondani róla. Az óvónénik tündérek, az ovi nagyon szép, igényes, tiszta, a szülõk és a gyerekek helyesek, az egész olyan, mint egy nagy család. Ez egyébként természtevédõ ovi, ami az óvoda nevelési programjában is megmutatkozik (nem kamu, tényleg csinálják). Az udvar is nagy és tiszta, az épület egyik folyosólyán pedig állatok vannak. Pl. Halak, papagájok, degu. Ha valakit érdekel az ovi bõvebben vagy konkrétabban, szívesen írok majd róla, csak félek hogy sok lesz belõlem mostmár. Lehet hogy csak nekünk voltak ennyire rossz tapasztalataink az Árpád u.-i ovival és biztosan vannak olyanok, akik szeretik és szeretnek oda járni, mi így jártunk. Azt sem kétlem hogy az Erdõsor u.-i sem felel meg mindenkinek, de nekünk nagyon bejött.
Ne haragudjatok amiért ennyit írtam, de megpróbáltam összesûríteni a dolgot, mert ki tudja mikor jutok ide legközelebb. Szeretnék mihamarabb és nagyon remélem hogy márciustól tényleg lesz újra gépünk. Addig is mindenkinek minden jót!
Üdv: Owlet